Utorak, 29.03.2016.

00:32

Mari u krizi: Opet poraz u trećem kolu!

Grigor Dimitrov napravio je iznenađenje i pobedio Endija Marija sa 6:7 (1-7), 6:4, 6:3 u trećem kolu turnira iz Masters 1000 serije u Majamiju.

Izvor: SO

Mari u krizi: Opet poraz u treæem kolu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

167 Komentari

Sortiraj po:

NastyB

pre 8 godina

(jasno da jasnije ne može biti, 29. mart 2016 22:30)
Imam 48 godina i tenis pratim malo duže nego što to rade oni koji izguglaju par fakata pa se prave pametni. Novak ne igra tenis od juče. Njegovi konkurenti nisu samo „predvođeni Marijem ,Wawrinkom,Berdihom,Raonićem,Nišikorijem,Fererom i dr.“ (usput ako imena transkribuješ, onda to treba uraditi i sa Vavrinkom). U Novakove protivnike spadaju i Federer i Nadal, možda dva najbolja tenisera svih vremena, a tu i Novak spada. 2011. je Đoković dominirao kada je Fed imao 29 godina, baš kao Novak sada. Nadal je samo godinu dana stariji. Isto tako Mari, Vavrinka, Berdih, Ferer i drugi takođe imaju ovu trojicu u konkurenciji. Kakvu konkurenciju su imali Moja, Safin, Hjuit, Davidenko (O, Bože, zar neko njih naziva velikanima tenisa???) osim Federera?? Koliko je titula je Fed osvojio pre pojave Nadala i Đokovića (u vreme tolikih „velikana“ kao Safin, Hjuit ili Nalbadijan…), a koliko posle toga?? Svih prvih deset igrača aktivnih od 2003-2006, u „zlatnoj Federerovoj eri“ nije imalo zajedno GS-ova koliko prstiju na jednoj ruci, izuzimajući Agasija koji je tada igrao samo zbog sponzora…
Eto, ovo možeš lako da „izguglaš“. Jeste tenis bio lepši i uzbudljiviji u vreme Borga, Konorsa, Bekera, Mekinroa, ali današnji igrači iz prvih 10 bi pokidali svakog od ovih legendi. A o Fedu, Nadalu i Đokoviću da ne pričam. Ma koliko se trudili da umanjite Novakove uspehe, to Vama, sitnim dušama, neće nikada uspeti.

jasno da jasnije ne može biti

pre 8 godina

@nastyB,pošto tvrdiš da je jača konkurencija Novakova d Federerove,onda tenis gledaš poslednjih 5godina.Safin,Hjuit,Davidenko,Nalbandijan,Gonzales, Rodik ,"pojeli bi za doručak" ovu Novakovu konkurenciju predvođenju Marijem ,Wawrinkom,Berdihom,Raonićem,Nišikorijem,Fererom i dr.

forum je prepravljen takvima

pre 8 godina

Što je vama svima dobro kad jedina satisfakcija u životu pljuvati druge koji su uspešnije u svakakom smislu naspram vas.

M\

pre 8 godina

@Koko Da se u narednih mesec ipo odigraju sva tri slema tako bi verovatno i bilo. Do pocetka RG-a ima mnogo. Wawrinka je i prosle godine statirao do RG-a pa eto. Spremice se sve oni i bice u top formi za RG, osim mozda Federera koji ipak ipa mizerne sanse da tamo nesto uradi. Tako da nikako nece biti lako Novaku. A Novaku stvarno skidam kapu i nzm jel je iko igrao u tolikom kontinuietu ikada, racunajuci sve sportove.

Toto-ko-tunjo-bakljonosa

pre 8 godina

Mari je rekao još ranije da ga ove godine zanima samo GS i OI, i da će tako tempitrati formu. Slično razmišljaju i svi oni koji misle da mogu da pobede Novaka. A dotle nek se Novak "troši". Ove godine su bitne OI i to će se pamtiti, sledeća prilika je tek za 4 god.
(zex69, 29. mart 2016 11:46)
Turim te, Anglosaksonac, tako tempiranog na olimpijsku baklju, da prosvetlis. Pa otkad su bre OI neka bitna stvar u teniskom svetu? Koliko pobednika se secas osim svog mezimceta i otkad je to uopste Olimpijski sport? Ja, eto, ne znam bez gledanja Gugla. Trenirao sam tenis u SFRJ, kupovao "YU TENIS" reviju i nikad procitao nesto o tome nisam. Kad ti bude Marej puk'o prvi GS, onda ni to nece biti bitno? Aman, pa izgleda da nisu problem testisi samo kod Mareja i Morezmo vec i kod njihovih obozavaoca.

čudno

pre 8 godina

Kako novinari Sportske redakcije B92,ali i vi muški gledaoci ne primjetiste da je meč posmatrala i Judžjbni Bušar,za koju strani mediji spekulušu da je nova Grišina ljubav?

zex69

pre 8 godina

Mari je rekao još ranije da ga ove godine zanima samo GS i OI, i da će tako tempitrati formu. Slično razmišljaju i svi oni koji misle da mogu da pobede Novaka. A dotle nek se Novak "troši". Ove godine su bitne OI i to će se pamtiti, sledeća prilika je tek za 4 god.

Petar Petrović

pre 8 godina

ovo lici na tihi bojkot, i u muskoj i u zenskoj konkurenciji...ako Novak veceras izgubi, to ce znaciti da rukovodstvo i teniseri i teniserke imaju nekakav problem, o cemu jos niko ne pise...da bas svi nosioci ispadaju ovako, i to na jednom turniru, mnogo sumnjivo...ovo se desavalo poslednji put u Parizu, na mastersu, pre par godina

djuro022

pre 8 godina

Dimitrov je igrao izuzetno i sa mnogo više samopouzdanja, staloženosti i hrabrih poteza koji su uspešno realizovani. Marejevi hrabriji potezi prečesto su završavali u autu i to mu je pojačavalo nervozu, koja ga je dokusurila.

Stara Skola

pre 8 godina

Poređenja radi... Nole od kada je postao otac, postao je bog otac! Marej od kada je postao tata, kao da je postao mama.
Mislim da je problem u hormonima i testisima..

NastyB

pre 8 godina

(Istok, 29. mart 2016 04:07)
Svi vi koji pišete kako je slaba konkurencija u današnjem tenisu zašto se ne pitate u kakvoj konkurenciji je Federer osvojio najveći broj svojih titula, pre pojave Nadala i Đokovića?? U kakvoj je on „žestokoj“ konkurenciji osvajao sve što se može – omatoreli Agasi, Rodik, Kafeljnikov, Henman, Nalbadijan, Moja, Južni…sve same legende i veličine tenisa koje bi i Boba Živojinović mogao da delje bez problema da je igrao u to vreme.
Nemojte pisati zlurade gluposti iz neznanja. Federer bez problema sa 34 godine dobija sve druge igrače osim Novaka. To ne znači da je „mator“ nego da još igra odličan tenis, ali Novak je, trenutno, za klasu ispred svih u svakom pogledu. To i sami teniseri priznaju, ali ne, šta oni znaju kad „poznavaoci“ tenisa sa portala to bolje analiziraju. Svi današnji igrači od 2-10 mesta na ATP listi bi harali tenisom između 2000. – 2006. Čak i ovako bangljavi Nadal bi sa lakoćom drao sve ove gore što sam naveo. Kao i Mari, Conga, Vavrinka…
A samo pogledajte koji to igrači imaju najviše titula i u čije vreme se Novak probio do prvog mesta i najboljeg igrača. To dovoljno govori koliko je veliki njegov uspeh i to itekako treba ceniti…

neutralni felsh

pre 8 godina

pa zar ne rece marej ove godine mogu sve da osvojim. hahaha. mislio dobio dete i sada ce titule da padaju.
(kosmajac, 29. mart 2016 01:33)


ako je ovo navijanje, onda ne znam sta nije. od tenisa ste napravili boks, ma kakav boks - borbe pasa. ne zna se ko vise rezi "gazi, razbijaj, udri, razori, raspori"... to odavno vise nema veze sa tenisom, nego pre sa nekom ksenofobnom idiologijom.

Istok

pre 8 godina

@Nebojsa
O cemu pricas ti? Od 50 pobeda 40 od kad je Federer usao u tridesete a Nadal propao zbog povreda? Koji je skor bio pre 2011 sa Nadalom? Ili sa RF? Nije tenis poceo 2011 da se igra. Od 23 pobede nad RF, 17 od kako je ovaj omatorio. Sa Nadalom jos gore. 20 pobeda posle Nadalove povrede 2011. Nije uopste smisao u tome sto je on pobedio 2 i 3 na AO! Sporno je to sto jedan od njih penzioner, a drugi ne moze 3 kolo da prodje na mastersu, sto pokazuje njegov kvalitet.
Kakva je to konkurencija u kojoj covek pred penzijom predstavlja najveceg konkurenta Novaku? Najgora konkurencija u ATP eri.

Istok

pre 8 godina

@Svete
Nadal je 2005 osvojio RG, 2006 i 2007 igrao finale Vimbldona, 2008 osvojio titulu. Na osnovu cega onda ti pises da je bio jak samo na sljaci do 2009? Pre 2009 je osvajao masterse na betonu. 2008 je osvojio olimpijsko zlato na betonu. Dakle, bio je odlican na svim podlogama. Cak mnogo kompletniji nego onaj Nadal u "Novakovoj eri". Od 2011 do danas, Nadal je osvojio sam JEDNU titulu van sljake na GS! A u Rodzerovoj eri osvojio je 4. Znaci da je taj Nadal ipak bio jaci.Uostalom, na Goatovoj listi su Nadalove sezone od 2005-2011 uglavnom bolje ocenjene od ovih kasnije. Nesto si ti opasno pomesao. Nadal je od 2005 do 2011 bio na vrhuncu snage. Sve je kulminiralo 2010 sa 3 GS. Uporedi tog Nadala sa onim od 2012 pa do danas. Nekada je igrao 5 uzastopnih finala WB, sada ne moze 3 kolo da prodje. Reci mi, zasto Nadal ne pobedjuje dvadesetogodisnjake na iskustvo? Nego gubi od Kirgiosa npr?
Tako da Djokovic NEMA jakog Nadala.
Najveci Novakov rival je covek koji je 6 godina STARIJI od njega! A taj covek unistava sve ostale bez problema. Kakva je to Novakova konkurencija kada se covek od skoro 35 godina poigrava sa njima? I kakav je to uspeh kada Novak u finalima pobedjuje penzionera?
Jaca bi bila konkurencija da ima neke dvadesetogodisnjake koji dolaze do GS finala, nego ova u kojoj covek pred penzijom igra 2 GS finala. U ovoj konkurenciji GS osvaja Cilic, a Vavrinka sa 30 godina uzima 2 GS!!! Pa nema slabije konkurencije od ove. Realno!

Pozdrav iz Toronta

pre 8 godina

Damir pred pobedom nad Kukuskinom, Kukuskin zove doktora da mu pomogne, dok Damir samo skakuce okolo k'o osa. Damire, sta si im to svima uvracao, svima muka protiv tebe? A mozda je samo morska bolest od vamos-tamos! Svaka cast, samo napred!

MsK

pre 8 godina

@GOAT lista,

Prijatelju, drž' se teme, ne trči pred rudu - o Mareju je i Dimitrovu ovde reč, ne o Novaku..
Još malo i svanuće novi dan..

tata Mata

pre 8 godina

Murray nije los tip, ali n'ume. A kad nema rezultate onda gleda da prica mnogo. Sve najbolje mu zelim u zivotu, ali tennis neka ostavi Noletu legendi.

M\

pre 8 godina

@Koko Da se u narednih mesec ipo odigraju sva tri slema tako bi verovatno i bilo. Do pocetka RG-a ima mnogo. Wawrinka je i prosle godine statirao do RG-a pa eto. Spremice se sve oni i bice u top formi za RG, osim mozda Federera koji ipak ipa mizerne sanse da tamo nesto uradi. Tako da nikako nece biti lako Novaku. A Novaku stvarno skidam kapu i nzm jel je iko igrao u tolikom kontinuietu ikada, racunajuci sve sportove.

Mirko

pre 8 godina

Za mene ovo ima direkten veze sa onim ničim izazvanim pljuvanjem Novaka i samopromocijom njegovih anglosaksonskih vrednosti. Napase mi se ...
Da vidim sad s..u kad treba da se igra tenis? Nema ga nigde.
Možda bi mogao da pređe u žensku konkurenciju, doduše i tamo bi gubio od Serene i još par njih, ali bi makar kinta bila ista - za šta se on zalaže.

Ne pomaže njemu ni ženidba ni dete, džabe kopira Novaka, njemu fali mnogo toga što nikad neće imati.

Xman

pre 8 godina

@svete
"1.Nadal je 5 godina mladji od Federera, vrlo bitna stavka"

Pa ako je to vrlo bitna stavka,objasni to onda tvojim kolegama Djokovcima jer je Novak mladji od Federera 6 godina a i dalje ga trpaju kao njegovog najveceg rivala u karijeri.

cvrcak i mravi

pre 8 godina

I sada neka meni neko kaze da Novak ne koristi ovaj momentum u tenksu. Vec drugi masters u sezoni ostaje bez 2, 3 i 4 igraca na listi prije cetvrtfinala. Tenis propada sve vecom brzinom. Konkurencije nema vise.. :/
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Plas, 29. mart 2016 00:38)

Naprotiv, konkurencija je takva da samo nijanse i gomila toga sto mi ne znamo, odlucuju da li ce peti pobediti dvadesetprvog ili ce biti obrnuto. Svi grizu i svi su spremni. Razlika je samo sto su Federer, Nadal i Djokovic potpuno posveceni tenisu, a ostali se zadovoljavaju da ponekad bljesnu, a cesce traze balans izmedju dobre kinte i lagodnog zivota. E sad to sto tebi, Jumku i slicnim neradnicima takve stvari nisu jasne, to je vec druga stvar. Takvi ce uvek misliti da je komsiji trava zelenija zato sto je imao srece da ima bolji plac, a ostalo nece videti zato sto istina boli, a to je tesko priznati sebi.

slučajni prolaznik

pre 8 godina

sada neka meni neko kaze da Novak ne koristi ovaj momentum u tenksu. Vec drugi masters u sezoni ostaje bez 2, 3 i 4 igraca na listi prije cetvrtfinala. Tenis propada sve vecom brzinom. Konkurencije nema vise.. :/
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Plas, 29. mart 2016 00:38)

Dabogda Novak igrao finala GS protiv 48., 52. 64. itd. kao tvoj miljenik.

Sale

pre 8 godina

I sada neka meni neko kaze da Novak ne koristi ovaj momentum u tenksu. Vec drugi masters u sezoni ostaje bez 2, 3 i 4 igraca na listi prije cetvrtfinala. Tenis propada sve vecom brzinom. Konkurencije nema vise.. :/
(Plas, 29. mart 2016 00:38)

A reci ti meni je l Nole kriv zbog toga? Na ovom turniru su igrali svi sem Rodzera. U čemu je problem onda? Ako nemaš šta pametno da kažeš ćuti.

vladimir

pre 8 godina

Ovo je neverovatno pošto ćemo u finalu izgleda gledati duel Novak Djoković-Damir Dzumhur, kako je krenulo.Favoriti ispadaju munjevitom brzinom.Ovo su laki poeni za Novaka i treba da ih iskoristi.Ako Nole slavi u Majamiju imaće skoro 4500 bodova u ovoj godini, dok drugoplasirani nema ni 1500.Tu cifru može da prestigne Miloš Raonić, ako prodje bar u polufinale Majamija.Endi Mari je počeo da kopira Novaka, te igra Davis Cup, pa se ženi i dobija dete, ali rezultata nema nigde.Znači da to nema veze.Sve mi se više čini da ga je Novak častio ona dva gren slema.Dobro se sećam da je Novak posle izgubljenog finala Vimbldona od Marija, izjavio kako sada dolazi posle ovog poraza, osvajanje najvećih trofeja.Dosta to govori.Što se ne dogodi na Rolan Garosu ovako nešto slično da svi favoriti poispadaju, da se Novaku bar jednom desi da mu se sve poklopi u Parizu.Nikad mu tamoi ništa nije išlo na ruku.Kiša, sparina, jedan meč dva dana i tome slično

kosmajac

pre 8 godina

pa zar ne rece marej ove godine mogu sve da osvojim. hahaha. mislio dobio dete i sada ce titule da padaju. ja mislim da ce novak dok je ziv da zali sto mu pokloni w2013. na uso2012 je bio bolji. jesino tad i nikad vise

Dejan

pre 8 godina

Nole demolirao konkurente raspali su se 2,3,4,5, strasno pa sa koga ce Nole sada da igra.Mozda im je ovo taktika da ga uljujkaju pa da ga onda silovito napadnu.

Nikola

pre 8 godina

Opsa ode Mari, od kako je postao otac igra sve gore i gore.
Novak glatko do Finala i osvaja ovo pitanje je ko će biti protivnik?
Raonić +
Nishikori -

Tenis nikad jaci

pre 8 godina

(Plas, 29. mart 2016 00:38)
A zasto ne pokusas biti pozitivan i reci da je konkurencija veoma jaka i da je samo jedan covek iznad drugih. Da njega nema, verovatno bi se ti divio Federerovim majstorijama i prelepim potezima drugih tenisera, kojih ima u izobilju. Ovako zamenjujes teze i osporavas druge, zbog cinjenice da jedan covek dominira, a taj ti nije po ukusu. Tenis je uvek tenis, samo sto ponekad najbolji ne odgovara pojedinima. Mozda mi je komentar suvisan, jer si verovatno provokator.

Svete

pre 8 godina

Volim Noleta ko brata rodjenog ali zadnje dve godine konkurencija ne da je jadna nego je nema... Federer je makar imao jakog Nadala, ovo danas je uzas...
(jaooo, 29. mart 2016 00:43)

Nekoliko stvari si opasno pomesao pa evo ja cu pokusati da te ispravim:
1.Nadal je 5 godina mladji od Federera, vrlo bitna stavka
2.Federer je 2005,2006,2007 imao 5 godina mladjeg Nadala samo na sljaci, beton nisu videli prakticno do 2009 a ovaj turnir se igra na betonu
3.Djokovic se nije ispilio pre 2 godine je 450+ nedelja bez prestanka u top4
4. DJokovic da bi dosao do prvog mesta morao je da osvoji oko 12800 poena i da smeni Nadala, Federer je postao broj 1 sa 9600 poena i smenio je Rodika, ima li tu neke razliku ili je tebi to isto, kao sto je onom novinaru dug od 15 i 50 miliona isto ?
5.Federer je gomilu velikih finala odigrao protiv 20godisnjaka i dobijao ne zbog dobre igre vec samo i iskljucivo zbog iskustva, mislis da Djokovic ne bi voleo sada da igra protiv nekog Zvereva pa da ga dobije i sa losom igrom, zasto ne igra protiv Zvereva ili nekog juniora mislis da to ima neke veze sa konkurencijom nekada i sada ?
6. Ako meni ne verujes evo izvesni John McEnroe ce ti objasniti neke stvari
https://youtu.be/0kwIIKJfT-Y?t=9m44s
7. Objasni mi ovu konkurenciju https://en.wikipedia.org/wiki/2005_NASDAQ-100_Open_%E2%80%93_Men%27s_Singles

Znam da mi neces odgovoriti ali nema veze !

danix

pre 8 godina

Mari je u nekom nesporazumu sa samim sobom,vodi monologe,sam sebe kritikuje i sam sebi daje savjete,svadja se sa sudijom sto mu odvlaci paznju sa igre i smanjuje koncentraciju i tako negativno utice na igru.
Ako dodamo i to da se Mari i njegov(a) trener,poslednjih dana,bave i Novakom,onako iz cista mira napadaju Novaka i vode neke filozovske rasprave o testisima,onda je jasno da im je igra u drugom planu,a rezultat ovakav kakakv jeste.

kalendar

pre 8 godina

Uz pretpostavku da "momentum u tenksu" znači momenat u tenisu, koristi ga, a što ne bi? Ti ga ne bi iskoristio, nego bi gubio iz solidarnosti? Gazi Nole, gazi, koristi "momentum", ma razbij ih sve, odlepi se što više možeš od njih. Nema velike četvorke, nikad je nije ni bilo, izmislila Marejeva mama. Bravo za Grišu !
(Momentum, 29. mart 2016 00:55)

Druže, preporučujem ti da pogledaš rečnik, informišeš se i naučiš značenje termina "momentum", pa počneš da se ne blamiraš javno. Ako već želiš da budeš negativan i da napadaš druge, makar radi to na valjan način. Sa druge strane, saglasni smo oko stava da nije Novakova krivica stvaranje svojevrsnog vakuuma u vrhunskom tenisu, i da svakako treba maksimalno da koristi novonastalo stanje. :)

Devotion

pre 8 godina

Ne znam šta se čudite. Federer, Marej, Nadal i ostale "veličine" se bore za jednakost sa ženama tako da su se solidarisali i odigrali ovaj turnir na nivou žena :) Federer se doduše povukao zbog virusa, da ne grešim dušu. Sram te bilo Đokoviću što ne ispadaš u 3. kolu kao ova "gospoda" i "džentlmeni"...

serb_alien

pre 8 godina

Tenis propada sve vecom brzinom. Konkurencije nema vise.. :/
(Plas, 29. mart 2016 00:38)

Ko kaze da konkurencije nema? Drugi, treci, cetvrti i peti na svetu su vec ispali i ti si zakljucio da nema konkurencije. Gde ti je tu logika? Ima konkurencije, samo je Novak van nje. Vidis kako su svi ostali ravnopravni.

Torbinator

pre 8 godina

Usudicu se da kazem da samo neki neverovatan splet okolnosti u kojem bi se istovremeno isprepletali Novakov neverovatan pad u formi,ili ne daj boze povreda,i neciji vrtoglavi uspon i napredak u igri od 300%,mogu da ga sprece da ove godine osvoji sve(4 gren slema i olimpijadu).Pri tom nisam njegov fan,naprotiv...

Svete

pre 8 godina

Volim Noleta ko brata rodjenog ali zadnje dve godine konkurencija ne da je jadna nego je nema... Federer je makar imao jakog Nadala, ovo danas je uzas...
(jaooo, 29. mart 2016 00:43)

Nekoliko stvari si opasno pomesao pa evo ja cu pokusati da te ispravim:
1.Nadal je 5 godina mladji od Federera, vrlo bitna stavka
2.Federer je 2005,2006,2007 imao 5 godina mladjeg Nadala samo na sljaci, beton nisu videli prakticno do 2009 a ovaj turnir se igra na betonu
3.Djokovic se nije ispilio pre 2 godine je 450+ nedelja bez prestanka u top4
4. DJokovic da bi dosao do prvog mesta morao je da osvoji oko 12800 poena i da smeni Nadala, Federer je postao broj 1 sa 9600 poena i smenio je Rodika, ima li tu neke razliku ili je tebi to isto, kao sto je onom novinaru dug od 15 i 50 miliona isto ?
5.Federer je gomilu velikih finala odigrao protiv 20godisnjaka i dobijao ne zbog dobre igre vec samo i iskljucivo zbog iskustva, mislis da Djokovic ne bi voleo sada da igra protiv nekog Zvereva pa da ga dobije i sa losom igrom, zasto ne igra protiv Zvereva ili nekog juniora mislis da to ima neke veze sa konkurencijom nekada i sada ?
6. Ako meni ne verujes evo izvesni John McEnroe ce ti objasniti neke stvari
https://youtu.be/0kwIIKJfT-Y?t=9m44s
7. Objasni mi ovu konkurenciju https://en.wikipedia.org/wiki/2005_NASDAQ-100_Open_%E2%80%93_Men%27s_Singles

Znam da mi neces odgovoriti ali nema veze !

Simke

pre 8 godina

Evo neću da pljujem Marija, veliki je to sportista, ali mislim da je problem u tome što je frustriran jer je drugi teniser sveta a ne može biti prvi čak i ako bi dobio sve mečeve do kraja sezone. To ubija u pojam.
Ta ogromna razlika u bodovima, to što je u seriji poraza od Novaka, sve to utiče na psihu koja je kod njega ionako klimava.
Mi stalno pričamo o Novakovoj dominaciji pa nam je to prešlo u naviku i izgubili smo osećaj za ostale tenisere.
Možete misliti kako je igračima koji putuju na turnire i znaju da su im šanse skoro pa nikakve da podignu pehar, jer je jedan Novak Đoković tu i ne misli da se zaustavi.
Ja ne znam kako imaju volje i snage da treniraju.
Ovo je strašno! Novak ubija u pojam sve njih. Lepo je Ferer rekao, ili da mi poludimo i zaigramo kao vanzemaljci, ili da se molimo bogu da se Novak razboli, ili izgubi nekako motiv i posustane.

ATP rang lista govori sama za sebe.

lela

pre 8 godina

Veliki testisi oduvek su smatrani simbolom zdravlja, no danas bi procjena njihove veličine mogla biti indikator teniskih problema u budućnosti.

Bravo Grigor.

Ziva istina

pre 8 godina

Murray je bio sasvim u pravu. Zene bi morale zaradjivati jednako kao muskarci, a od nekih muskaraca bi obavezno morale zaradjivati i vise, npr. od njega.

Nebojša

pre 8 godina

I sada neka meni neko kaze da Novak ne koristi ovaj momentum u tenksu. Vec drugi masters u sezoni ostaje bez 2, 3 i 4 igraca na listi prije cetvrtfinala. Tenis propada sve vecom brzinom. Konkurencije nema vise.. :/
(Plas, 29. mart 2016 00:

Šta bi oni promenili zar je tako teško prihvatiti da je Novak najbolji i to ne od juče zar nije skoro bio Australijan open na kojem je igrao i protiv broja dva i protiv broja tri uz Nisikorija valjda petog na listi i protiv njih trojice izgubio je samo set šta više Novak da uradi da ga ne omalovažavate svim normalnim ljudima bi pedeset pobeda nad Nadalom i Federerom bilo dovoljno da vide veličinu pogotovo 2011 Novak vs Nadal + Fedex 10-1 u pobedama

Alex

pre 8 godina

Malo o konkurenciji. Nije Novak kriv sto za narednih 3-4 godine najverovatnije njegovova pozicija nece biti ugrozena. Toliko je dominantan u odnosu na nadolazeci mladi talas (Zverev, Rubljov, Chung, Coric), da mu oni nece biti konkurencija bar jos 3-4 godine. Srednja generacija (Raonic, Nisikori, Dimitrov) nema dovljno znanja (tehnike), samopouzdanja da ne vidim da ga neko (sem bas, bas slucajno) pobedi. Na kraju krajeva Novak je poceo da pobedjuje Federera jos 2007-me, kada je Roger imao oreol nedodirljivog i svojih 26 godina. Ovaj starija generacija, Federer, Nadal, Marej, vavrinka takodje moze samo slucajno da ga pobedi. Federer je prosle godine bio jedini ozbiljan Noletov protivnik. Tako da Nole u naredne 3-4 godine moze da poobara sve rekorde, koji postoje u tenisu i da bude za dugi niz godina najbolji teniser ikada. Po meni Rogerov rekord od 17 Gren slem titula skoro da vise ne dolazi u pitanje. Samo da je zdravlja i motivacije.

Svete

pre 8 godina

sada neka meni neko kaze da Novak ne koristi ovaj momentum u tenksu. Vec drugi masters u sezoni ostaje bez 2, 3 i 4 igraca na listi prije cetvrtfinala. Tenis propada sve vecom brzinom. Konkurencije nema vise.. :/
(Plas, 29. mart 2016 00:38)

Mesas tenis i recimo domacu kosarku, ali nema veze znas kako glasi ona narodna ,,niko tebi ne moze da zabrani da pomesas tenis sa srpskom kosarkom'' !
Danas je neko pominjao testise, Mareja i Serenu Willims i Marej i Williams su izgubili, kao da je taj neko uspeo ovo dvoje da izbakzuzira ?
Marej igrac sa testisima ali bez muda i Serena teniserka bez testisa ali sa velikim mudima. Ako je Andi ispao i treba da ispadne, ovo automatski povecava Novakove nedelje na 1.mestu a anglosaksoncima, Moresmo, Evertovoj, Navratilovoj i ostalima ostaje samo da kmece i da broje Novakove rezultate !

Vragolan

pre 8 godina

Cenjeni komentatori, kvalitet muškog tenisa je objektivno katastrofalno opao u poslednje 2,3 godine.
Zlatno doba tenisa je sada samo lepa prošlost, a Novak je trenutni šampion u preostaloj, verovatno najslabijoj ikada, konkurenciji.
Federerova konkurencija 03-06, koju pojedinci osporavaju, je od ove današnje bila za 2 klase jača.

Nadia London

pre 8 godina

Good, I'm glad he lost, who does he think he is?
Treba i reci svom treneru da ne dava glupe izjave. Idemo Nole, naj bolji si.
It will be another win in Miami for the greatest player in the world.

menjam nick

pre 8 godina

E pa Marej.. Idite sad ti i tvoja Morezmo pa izdajte jos koje obavestenje.. Probajte jos malo da uzdizete svoje (odnosni Marejeve) anglosaksonske korene.. Po mogucstvu malo potkacite Novaka.. Al nemojte slucajno da vise radite i trenirate ili nesto slicno..
Moracu da kazem, iako nije lepo, da mi je bas drago sto je izgubio Marej, a ne sto je dobio Dimitrov..

Teniski ekspert od 2011 sa *

pre 8 godina

Izgubio sexista od Grigora. Umesto glupih izjava bolje bi mu bilo da se koncentrise na tenis.Ima vremena za bavljenje politikom kada bude zavrsio karijeru. Ako ovako bude igrao nece zaraditi ni platu za Amaliju.

elise

pre 8 godina

Drago mi je zbog Dimitrova, konacno da mu malo krene. Endi da se malo vise bavi svojom igrom, a manje da komentarise Novakove izjave. Malo mi je zao sto je ispao, jer Novak nece imati zadovoljstvo da ga pobedi. Ovi sto se zale na konkurenciju imaju pravo, ali sa druge strane sto onda neko drugi ne iskoristi to? Novak se je kalio medju najjacima, zato svi izgledaju tako smesno kada igraju sa njim. Nije Novakova krivica sto nema sa kim da igra. Volela bih i ja da vidim neki tesniji mec, ali izgleda da cemo morati malo da sacekamo dok ova deca malo ne postanu jaca. I Novak je zasluzio da mu se malo posreci. Njemu je verovatno najteze bilo da se popne na vrh kad se pogleda koje azdaje su ga drzale pre njega. Sad malo laganini pa ce da se pojavi neko. Uvek je tako.

neko iz mase

pre 8 godina

Nisam gledao meč! Ali očito da je Marej u nekoj vrsti manje zainteresovanosti na ova dva turnira od kako mu se rodila ćerkica..Bez obzira na slabost na mentalnom nivou koja traje kod njega i dan danas..

petar

pre 8 godina

I sada neka meni neko kaze da Novak ne koristi ovaj momentum u tenksu. Vec drugi masters u sezoni ostaje bez 2, 3 i 4 igraca na listi prije cetvrtfinala. Tenis propada sve vecom brzinom. Konkurencije nema vise.. :/
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Plas, 29. mart 2016 00:38)

Pa kad je Novak ugasio konkurenciju.

Nemir Mirni

pre 8 godina

namerni porazi svih top igrača ..
namera je da se obesmisle Noletovi uspesi
kad igra finale sa raonićem pred samo 5000 gledalaca,tenis gubi smisao,a Đoković proglasi dosadnim i neprihvatljivim i da se nađe načim da se zaustavi ovako ili onako
Novak bi morao ovo da prepozna pa da i on izgubi u sledećem kolu i sve tako do roland garos
sa aglosaksoncima moraš aglosaksonski

Nidža

pre 8 godina

čekaj kako sad to??? zar ne reče ameli da endi ima testise i široki anglosaksonski pogled na svet??? crni novače, nemaš su kim tenisa igrati! :'-(

srle

pre 8 godina

Marej je više pažnje obratio na publiku, razgovarao sam sa sobom, sa sudijom, sa svojim trenerom, nego što je igrao tenis. Ne znam šta je mislio, da je Dimitrov neki rekreativac, ni mene ne bi dobio sa onakvom igrom.

Nebojša

pre 8 godina

I sada neka meni neko kaze da Novak ne koristi ovaj momentum u tenksu. Vec drugi masters u sezoni ostaje bez 2, 3 i 4 igraca na listi prije cetvrtfinala. Tenis propada sve vecom brzinom. Konkurencije nema vise.. :/
(Plas, 29. mart 2016 00:

Šta bi oni promenili zar je tako teško prihvatiti da je Novak najbolji i to ne od juče zar nije skoro bio Australijan open na kojem je igrao i protiv broja dva i protiv broja tri uz Nisikorija valjda petog na listi i protiv njih trojice izgubio je samo set šta više Novak da uradi da ga ne omalovažavate svim normalnim ljudima bi pedeset pobeda nad Nadalom i Federerom bilo dovoljno da vide veličinu samo nekim likovima nista ne valja ako je srpsko izgleda.

Jole

pre 8 godina

Marej nervozan ceo mec jer zna sta mu sledi nakon njega, mama Dzudi ga vezuje u podrum i nema izlaska dok se ne krene na sledeci turnir i naravno u podrumu na tv-u idu mecevi Djokovica da nesto i nauci.

Ajvar

pre 8 godina

Vavrinka "Ja sam najveća pretnja Novaku na velikim turnirima", Marej i Ameli "Zalaganje za jednake nagrade, testisi, i to sve kontra Novaku", Nadal "Novak možda i previše dominira", Ferer "Ili će Novak da padne, ili mi da se podignemo", i svi su ispali odmah posle tih izjava. Žao mi je za Ferera i donekle za Rafu, a za Vavrinku i Mareja uopšte.

McCathy

pre 8 godina

Sledeći put više treniraj i manje pričaj. Ovo je čist primer karme. Novak nikad nije kontrirao nikome i uvek je dobro prolazio, a ovima što se inate sve dolazi na naplatu. Marej je na pocetku drugog seta izgubio koncentraciju zbog devojke koja se šetala na tribine u toku poena, i počeo da se svadja sa sudijom i svojim timom do kraja meča. Lepo je Viško rekao na 4:0 za Dimitrova u drugom setu "eto zato se Marej ne može uvrstiti u veliku 4, jer ovo što Marej dozvoljava, to se Novaku, Federeru i Nadalu ne dešava. A zna se zašto se Marej ubraja u veliku 4".

GOAT lista

pre 8 godina

Novaka moze iznenaditi Samo Tim sutra ili eventualno Berdih u četvrtfinalu. U polufinalu će biti smešan protivnik za taj deo takmičenja, kao i protivnik u finalu. Sa druge strane žreba su najozbiljniji igrači Raonić i Kirjos, gledajući po formi. Novak ima šansu da obori mnoge rekorde ovom titulom, biće igrač sa najviše masterasa u istoriji tenisa, treći put uzastopno, četvrti ukupno slavi u Majamiju i Indijen Velsu u istoj godini,izjednačio bi se Agasijem po broju titula u Majamiju, oborio bi svoj lični rekord po broju titula na jednom mastersu ( trenutno Majami i Indijen Vels po pet), a takodje mislim i broj finala. Novak svakom titulom napravi po par velikih rekorda. Samo da bude zdravlja, jer ga to jedino može omesti da postane najuspešniji u istoriji tenisa, najbolji već jeste.

Statik

pre 8 godina

E ako ga ovako dizu bolje da ga spuste malo,bar jezik. Mnogo prica oko Novaka, a njih prase Kuznjecom, Dimitrov i ostali....Inace Cestitke Dimitrovu.

Koko

pre 8 godina

Mislim da Djokovic ima nevidjenu sansu,mozda i najvecu u istoriji,da kompletira sva cetiri Gren Slema ove sezone! Ako to on ne uradi,velika je verovatnoca da nece niko u sledecih 50-60 godina! Moze i Djokovicu da se desi neki kiks,ali na 3 seta da izgubi sa ovim samopouzdanjem i igrom?! Od koga?! Od ovakvih Nadala,Federera,Mareja, cuvenog Warrinke koji samo cacka mecku a ne moze do 4 kola da dodje?! Po mom misljenju najteze ce biti na Wimbldonu,jer tamo njega moze da iznenadi neki server sa nevidjenim danom,mada i tu tesko.. Mislim da je ovo TA godina,jer ako osvoji sva 4,ne mora ni da osvaja 18-19,vec ove godine postaje GOAT!zaista verujem u to!

kvisko

pre 8 godina

Uskoro, Federer, Murray, Nadal i Wawrinka skupa manje bodova od Djokovica.
Apsolutna vladavina njegovog visocanstva jedinog pravog kralja tenisa.

Vz

pre 8 godina

sada neka meni neko kaze da Novak ne koristi ovaj momentum u tenksu. Vec drugi masters u sezoni ostaje bez 2, 3 i 4 igraca na listi prije cetvrtfinala. Tenis propada sve vecom brzinom. Konkurencije nema vise.. :/
(Plas, 29. mart 2016 00:38)
Bitno da je prvi tu ;) ostali neka se snadju kako znaju i umeju da se poredjaju iza njega...

wolfy

pre 8 godina

E, a fascinantno je to da svi napadaju Novaka na razne nacine, prete mu da ce oni osvojiti OI, GS, da nije najbolji i sl, a sami ne mogu doci do zavrsnice ( citaj finala) i probati da mu se suprotstave.
Zaista smesno..

Plas

pre 8 godina

I sada neka meni neko kaze da Novak ne koristi ovaj momentum u tenksu. Vec drugi masters u sezoni ostaje bez 2, 3 i 4 igraca na listi prije cetvrtfinala. Tenis propada sve vecom brzinom. Konkurencije nema vise.. :/

jaooo

pre 8 godina

Volim Noleta ko brata rodjenog ali zadnje dve godine konkurencija ne da je jadna nego je nema... Federer je makar imao jakog Nadala, ovo danas je uzas...

ZAVISNIK!!

pre 8 godina

sta je iznenadjenje, izgubio od dimitrova koji se ove godine ponovo konsolidovao, jednog od najboljih igraca na turu, odlican igrac sa losom glavom!! a za ove sto pominju novaka i sto ovi ne mogu da ga prate, ljudi misle da je normalno da se dobija svaki mec, ocigledno nije!! nekada se mora imati los dan na poslu, u tome je fora sto novak i tada kada ima los dan, pa cak i ekstremno kada je napravio 100 neiznudjenih gresaka on nadje put do pobede!! to je odlika velikih, kada vidiis da igras losije od protivnika ti nadjes rupu ili manu u njegovoj igri i iskoristis!!

Momentum

pre 8 godina

I sada neka meni neko kaze da Novak ne koristi ovaj momentum u tenksu. Vec drugi masters u sezoni ostaje bez 2, 3 i 4 igraca na listi prije cetvrtfinala. Tenis propada sve vecom brzinom. Konkurencije nema vise.. :/
(Plas, 29. mart 2016 00:38)

Uz pretpostavku da "momentum u tenksu" znači momenat u tenisu, koristi ga, a što ne bi? Ti ga ne bi iskoristio, nego bi gubio iz solidarnosti? Gazi Nole, gazi, koristi "momentum", ma razbij ih sve, odlepi se što više možeš od njih. Nema velike četvorke, nikad je nije ni bilo, izmislila Marejeva mama. Bravo za Grišu !

Bg

pre 8 godina

Ajmo da budemo ozbiljni na tren.
Kako ga nije sramota da se na svaki poen okreće ka Morezmo i mrmlja i psuje kao kočijaš, ipak je ona žena, i vidi se i po njenoj faci da joj je neprijatno.
A po medijima priča o nekoj ravnopravnosti.
A evo i ova Serena koja se prva javila zajedno sa njim da soli pamet Novaku je pokazala svoje pravo lice. Razmaženo derište kao i Mari, čim izgube svi su im krivi od novinara do publike.

veliki strumf

pre 8 godina

Hehe, on mislio: dobijes dete i titule odmah pocnu da padaju! Ne ide to tako druskane, daleeeko si ti od naseg Noleta. Koliko je covek nezreo, detinjast, to proizlazi iz svake njegove izjave... Plus, svaki cas se okrece ka Morezmo, bukvalno posle svakog poena je trazi na tribinama. Sta ti je anglosaksonski pogled, osecaj za jednakost i ravnopravnost! Ovaj turnir postaje jako dosadan, jer najvise volim kad Nole isprasi Rodzera ili Endija, pa i Rafu, naravno, a ovu bUraniju koja je ostala - i ne gleda mi se.

Sima

pre 8 godina

Da bi se "ostali" teniseri bavili Djokovicem koliko se bave (te da li je on dobar ili smo mi losi, kako ga pobediti, koje su mu mane itd) trebalo bi da dodju bar do finala...

fancy

pre 8 godina

kako igra u zadnje vreme i zasluzuje da zaradjuje isto kao i zene :)...sala mala, valjda sme covek da se nasali u ovo doba iskljucive ravnopravnosti :)

Mia

pre 8 godina

U pravu je da muškarci treba da zarađuju isto koliko i teniserke. Bar je za sebe u pravu. Sa ovoliko ispadanja na samom početku turnira izjednačio se u zaradi sa Jelenom Đokić koja ne igra vec godinama.

McCathy

pre 8 godina

@Plas Pa nije im Novak kriv što ovi ispadaju u ranoj fazi turnira.. To nema nikakve veze sa srećom i slično. Jednostavno Novak ne može da izgubi, dok ovi igraju kako vetar duva.

Mocni portir

pre 8 godina

Odose porodicni dragulji. Ko je ostao jos Djokovicu od top 10 igraca? Kinez onaj mozda? Samo neka ostane ovako do kraja godine I Nole ima dobre sanse da ponovi Lejverov uspeh( ako se to sto je Lejver igrao moze nazvati tenisom). Matori ima srcku da dobije garantovano.

Koko

pre 8 godina

Mislim da Djokovic ima nevidjenu sansu,mozda i najvecu u istoriji,da kompletira sva cetiri Gren Slema ove sezone! Ako to on ne uradi,velika je verovatnoca da nece niko u sledecih 50-60 godina! Moze i Djokovicu da se desi neki kiks,ali na 3 seta da izgubi sa ovim samopouzdanjem i igrom?! Od koga?! Od ovakvih Nadala,Federera,Mareja, cuvenog Warrinke koji samo cacka mecku a ne moze do 4 kola da dodje?! Po mom misljenju najteze ce biti na Wimbldonu,jer tamo njega moze da iznenadi neki server sa nevidjenim danom,mada i tu tesko.. Mislim da je ovo TA godina,jer ako osvoji sva 4,ne mora ni da osvaja 18-19,vec ove godine postaje GOAT!zaista verujem u to!

Momentum

pre 8 godina

I sada neka meni neko kaze da Novak ne koristi ovaj momentum u tenksu. Vec drugi masters u sezoni ostaje bez 2, 3 i 4 igraca na listi prije cetvrtfinala. Tenis propada sve vecom brzinom. Konkurencije nema vise.. :/
(Plas, 29. mart 2016 00:38)

Uz pretpostavku da "momentum u tenksu" znači momenat u tenisu, koristi ga, a što ne bi? Ti ga ne bi iskoristio, nego bi gubio iz solidarnosti? Gazi Nole, gazi, koristi "momentum", ma razbij ih sve, odlepi se što više možeš od njih. Nema velike četvorke, nikad je nije ni bilo, izmislila Marejeva mama. Bravo za Grišu !

Bg

pre 8 godina

Ajmo da budemo ozbiljni na tren.
Kako ga nije sramota da se na svaki poen okreće ka Morezmo i mrmlja i psuje kao kočijaš, ipak je ona žena, i vidi se i po njenoj faci da joj je neprijatno.
A po medijima priča o nekoj ravnopravnosti.
A evo i ova Serena koja se prva javila zajedno sa njim da soli pamet Novaku je pokazala svoje pravo lice. Razmaženo derište kao i Mari, čim izgube svi su im krivi od novinara do publike.

elise

pre 8 godina

Drago mi je zbog Dimitrova, konacno da mu malo krene. Endi da se malo vise bavi svojom igrom, a manje da komentarise Novakove izjave. Malo mi je zao sto je ispao, jer Novak nece imati zadovoljstvo da ga pobedi. Ovi sto se zale na konkurenciju imaju pravo, ali sa druge strane sto onda neko drugi ne iskoristi to? Novak se je kalio medju najjacima, zato svi izgledaju tako smesno kada igraju sa njim. Nije Novakova krivica sto nema sa kim da igra. Volela bih i ja da vidim neki tesniji mec, ali izgleda da cemo morati malo da sacekamo dok ova deca malo ne postanu jaca. I Novak je zasluzio da mu se malo posreci. Njemu je verovatno najteze bilo da se popne na vrh kad se pogleda koje azdaje su ga drzale pre njega. Sad malo laganini pa ce da se pojavi neko. Uvek je tako.

GOAT lista

pre 8 godina

Novaka moze iznenaditi Samo Tim sutra ili eventualno Berdih u četvrtfinalu. U polufinalu će biti smešan protivnik za taj deo takmičenja, kao i protivnik u finalu. Sa druge strane žreba su najozbiljniji igrači Raonić i Kirjos, gledajući po formi. Novak ima šansu da obori mnoge rekorde ovom titulom, biće igrač sa najviše masterasa u istoriji tenisa, treći put uzastopno, četvrti ukupno slavi u Majamiju i Indijen Velsu u istoj godini,izjednačio bi se Agasijem po broju titula u Majamiju, oborio bi svoj lični rekord po broju titula na jednom mastersu ( trenutno Majami i Indijen Vels po pet), a takodje mislim i broj finala. Novak svakom titulom napravi po par velikih rekorda. Samo da bude zdravlja, jer ga to jedino može omesti da postane najuspešniji u istoriji tenisa, najbolji već jeste.

kvisko

pre 8 godina

Uskoro, Federer, Murray, Nadal i Wawrinka skupa manje bodova od Djokovica.
Apsolutna vladavina njegovog visocanstva jedinog pravog kralja tenisa.

Alex

pre 8 godina

Malo o konkurenciji. Nije Novak kriv sto za narednih 3-4 godine najverovatnije njegovova pozicija nece biti ugrozena. Toliko je dominantan u odnosu na nadolazeci mladi talas (Zverev, Rubljov, Chung, Coric), da mu oni nece biti konkurencija bar jos 3-4 godine. Srednja generacija (Raonic, Nisikori, Dimitrov) nema dovljno znanja (tehnike), samopouzdanja da ne vidim da ga neko (sem bas, bas slucajno) pobedi. Na kraju krajeva Novak je poceo da pobedjuje Federera jos 2007-me, kada je Roger imao oreol nedodirljivog i svojih 26 godina. Ovaj starija generacija, Federer, Nadal, Marej, vavrinka takodje moze samo slucajno da ga pobedi. Federer je prosle godine bio jedini ozbiljan Noletov protivnik. Tako da Nole u naredne 3-4 godine moze da poobara sve rekorde, koji postoje u tenisu i da bude za dugi niz godina najbolji teniser ikada. Po meni Rogerov rekord od 17 Gren slem titula skoro da vise ne dolazi u pitanje. Samo da je zdravlja i motivacije.

petar

pre 8 godina

I sada neka meni neko kaze da Novak ne koristi ovaj momentum u tenksu. Vec drugi masters u sezoni ostaje bez 2, 3 i 4 igraca na listi prije cetvrtfinala. Tenis propada sve vecom brzinom. Konkurencije nema vise.. :/
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Plas, 29. mart 2016 00:38)

Pa kad je Novak ugasio konkurenciju.

Mirko

pre 8 godina

Za mene ovo ima direkten veze sa onim ničim izazvanim pljuvanjem Novaka i samopromocijom njegovih anglosaksonskih vrednosti. Napase mi se ...
Da vidim sad s..u kad treba da se igra tenis? Nema ga nigde.
Možda bi mogao da pređe u žensku konkurenciju, doduše i tamo bi gubio od Serene i još par njih, ali bi makar kinta bila ista - za šta se on zalaže.

Ne pomaže njemu ni ženidba ni dete, džabe kopira Novaka, njemu fali mnogo toga što nikad neće imati.

serb_alien

pre 8 godina

Tenis propada sve vecom brzinom. Konkurencije nema vise.. :/
(Plas, 29. mart 2016 00:38)

Ko kaze da konkurencije nema? Drugi, treci, cetvrti i peti na svetu su vec ispali i ti si zakljucio da nema konkurencije. Gde ti je tu logika? Ima konkurencije, samo je Novak van nje. Vidis kako su svi ostali ravnopravni.

wolfy

pre 8 godina

E, a fascinantno je to da svi napadaju Novaka na razne nacine, prete mu da ce oni osvojiti OI, GS, da nije najbolji i sl, a sami ne mogu doci do zavrsnice ( citaj finala) i probati da mu se suprotstave.
Zaista smesno..

menjam nick

pre 8 godina

E pa Marej.. Idite sad ti i tvoja Morezmo pa izdajte jos koje obavestenje.. Probajte jos malo da uzdizete svoje (odnosni Marejeve) anglosaksonske korene.. Po mogucstvu malo potkacite Novaka.. Al nemojte slucajno da vise radite i trenirate ili nesto slicno..
Moracu da kazem, iako nije lepo, da mi je bas drago sto je izgubio Marej, a ne sto je dobio Dimitrov..

M\

pre 8 godina

@Koko Da se u narednih mesec ipo odigraju sva tri slema tako bi verovatno i bilo. Do pocetka RG-a ima mnogo. Wawrinka je i prosle godine statirao do RG-a pa eto. Spremice se sve oni i bice u top formi za RG, osim mozda Federera koji ipak ipa mizerne sanse da tamo nesto uradi. Tako da nikako nece biti lako Novaku. A Novaku stvarno skidam kapu i nzm jel je iko igrao u tolikom kontinuietu ikada, racunajuci sve sportove.

NastyB

pre 8 godina

(Istok, 29. mart 2016 04:07)
Svi vi koji pišete kako je slaba konkurencija u današnjem tenisu zašto se ne pitate u kakvoj konkurenciji je Federer osvojio najveći broj svojih titula, pre pojave Nadala i Đokovića?? U kakvoj je on „žestokoj“ konkurenciji osvajao sve što se može – omatoreli Agasi, Rodik, Kafeljnikov, Henman, Nalbadijan, Moja, Južni…sve same legende i veličine tenisa koje bi i Boba Živojinović mogao da delje bez problema da je igrao u to vreme.
Nemojte pisati zlurade gluposti iz neznanja. Federer bez problema sa 34 godine dobija sve druge igrače osim Novaka. To ne znači da je „mator“ nego da još igra odličan tenis, ali Novak je, trenutno, za klasu ispred svih u svakom pogledu. To i sami teniseri priznaju, ali ne, šta oni znaju kad „poznavaoci“ tenisa sa portala to bolje analiziraju. Svi današnji igrači od 2-10 mesta na ATP listi bi harali tenisom između 2000. – 2006. Čak i ovako bangljavi Nadal bi sa lakoćom drao sve ove gore što sam naveo. Kao i Mari, Conga, Vavrinka…
A samo pogledajte koji to igrači imaju najviše titula i u čije vreme se Novak probio do prvog mesta i najboljeg igrača. To dovoljno govori koliko je veliki njegov uspeh i to itekako treba ceniti…

Jole

pre 8 godina

Marej nervozan ceo mec jer zna sta mu sledi nakon njega, mama Dzudi ga vezuje u podrum i nema izlaska dok se ne krene na sledeci turnir i naravno u podrumu na tv-u idu mecevi Djokovica da nesto i nauci.

ZAVISNIK!!

pre 8 godina

sta je iznenadjenje, izgubio od dimitrova koji se ove godine ponovo konsolidovao, jednog od najboljih igraca na turu, odlican igrac sa losom glavom!! a za ove sto pominju novaka i sto ovi ne mogu da ga prate, ljudi misle da je normalno da se dobija svaki mec, ocigledno nije!! nekada se mora imati los dan na poslu, u tome je fora sto novak i tada kada ima los dan, pa cak i ekstremno kada je napravio 100 neiznudjenih gresaka on nadje put do pobede!! to je odlika velikih, kada vidiis da igras losije od protivnika ti nadjes rupu ili manu u njegovoj igri i iskoristis!!

McCathy

pre 8 godina

Sledeći put više treniraj i manje pričaj. Ovo je čist primer karme. Novak nikad nije kontrirao nikome i uvek je dobro prolazio, a ovima što se inate sve dolazi na naplatu. Marej je na pocetku drugog seta izgubio koncentraciju zbog devojke koja se šetala na tribine u toku poena, i počeo da se svadja sa sudijom i svojim timom do kraja meča. Lepo je Viško rekao na 4:0 za Dimitrova u drugom setu "eto zato se Marej ne može uvrstiti u veliku 4, jer ovo što Marej dozvoljava, to se Novaku, Federeru i Nadalu ne dešava. A zna se zašto se Marej ubraja u veliku 4".

Svete

pre 8 godina

Volim Noleta ko brata rodjenog ali zadnje dve godine konkurencija ne da je jadna nego je nema... Federer je makar imao jakog Nadala, ovo danas je uzas...
(jaooo, 29. mart 2016 00:43)

Nekoliko stvari si opasno pomesao pa evo ja cu pokusati da te ispravim:
1.Nadal je 5 godina mladji od Federera, vrlo bitna stavka
2.Federer je 2005,2006,2007 imao 5 godina mladjeg Nadala samo na sljaci, beton nisu videli prakticno do 2009 a ovaj turnir se igra na betonu
3.Djokovic se nije ispilio pre 2 godine je 450+ nedelja bez prestanka u top4
4. DJokovic da bi dosao do prvog mesta morao je da osvoji oko 12800 poena i da smeni Nadala, Federer je postao broj 1 sa 9600 poena i smenio je Rodika, ima li tu neke razliku ili je tebi to isto, kao sto je onom novinaru dug od 15 i 50 miliona isto ?
5.Federer je gomilu velikih finala odigrao protiv 20godisnjaka i dobijao ne zbog dobre igre vec samo i iskljucivo zbog iskustva, mislis da Djokovic ne bi voleo sada da igra protiv nekog Zvereva pa da ga dobije i sa losom igrom, zasto ne igra protiv Zvereva ili nekog juniora mislis da to ima neke veze sa konkurencijom nekada i sada ?
6. Ako meni ne verujes evo izvesni John McEnroe ce ti objasniti neke stvari
https://youtu.be/0kwIIKJfT-Y?t=9m44s
7. Objasni mi ovu konkurenciju https://en.wikipedia.org/wiki/2005_NASDAQ-100_Open_%E2%80%93_Men%27s_Singles

Znam da mi neces odgovoriti ali nema veze !

Stara Skola

pre 8 godina

Poređenja radi... Nole od kada je postao otac, postao je bog otac! Marej od kada je postao tata, kao da je postao mama.
Mislim da je problem u hormonima i testisima..

Mocni portir

pre 8 godina

Odose porodicni dragulji. Ko je ostao jos Djokovicu od top 10 igraca? Kinez onaj mozda? Samo neka ostane ovako do kraja godine I Nole ima dobre sanse da ponovi Lejverov uspeh( ako se to sto je Lejver igrao moze nazvati tenisom). Matori ima srcku da dobije garantovano.

srle

pre 8 godina

Marej je više pažnje obratio na publiku, razgovarao sam sa sobom, sa sudijom, sa svojim trenerom, nego što je igrao tenis. Ne znam šta je mislio, da je Dimitrov neki rekreativac, ni mene ne bi dobio sa onakvom igrom.

veliki strumf

pre 8 godina

Hehe, on mislio: dobijes dete i titule odmah pocnu da padaju! Ne ide to tako druskane, daleeeko si ti od naseg Noleta. Koliko je covek nezreo, detinjast, to proizlazi iz svake njegove izjave... Plus, svaki cas se okrece ka Morezmo, bukvalno posle svakog poena je trazi na tribinama. Sta ti je anglosaksonski pogled, osecaj za jednakost i ravnopravnost! Ovaj turnir postaje jako dosadan, jer najvise volim kad Nole isprasi Rodzera ili Endija, pa i Rafu, naravno, a ovu bUraniju koja je ostala - i ne gleda mi se.

tata Mata

pre 8 godina

Murray nije los tip, ali n'ume. A kad nema rezultate onda gleda da prica mnogo. Sve najbolje mu zelim u zivotu, ali tennis neka ostavi Noletu legendi.

Teniski ekspert od 2011 sa *

pre 8 godina

Izgubio sexista od Grigora. Umesto glupih izjava bolje bi mu bilo da se koncentrise na tenis.Ima vremena za bavljenje politikom kada bude zavrsio karijeru. Ako ovako bude igrao nece zaraditi ni platu za Amaliju.

Ziva istina

pre 8 godina

Murray je bio sasvim u pravu. Zene bi morale zaradjivati jednako kao muskarci, a od nekih muskaraca bi obavezno morale zaradjivati i vise, npr. od njega.

Pozdrav iz Toronta

pre 8 godina

Damir pred pobedom nad Kukuskinom, Kukuskin zove doktora da mu pomogne, dok Damir samo skakuce okolo k'o osa. Damire, sta si im to svima uvracao, svima muka protiv tebe? A mozda je samo morska bolest od vamos-tamos! Svaka cast, samo napred!

McCathy

pre 8 godina

@Plas Pa nije im Novak kriv što ovi ispadaju u ranoj fazi turnira.. To nema nikakve veze sa srećom i slično. Jednostavno Novak ne može da izgubi, dok ovi igraju kako vetar duva.

danix

pre 8 godina

Mari je u nekom nesporazumu sa samim sobom,vodi monologe,sam sebe kritikuje i sam sebi daje savjete,svadja se sa sudijom sto mu odvlaci paznju sa igre i smanjuje koncentraciju i tako negativno utice na igru.
Ako dodamo i to da se Mari i njegov(a) trener,poslednjih dana,bave i Novakom,onako iz cista mira napadaju Novaka i vode neke filozovske rasprave o testisima,onda je jasno da im je igra u drugom planu,a rezultat ovakav kakakv jeste.

Statik

pre 8 godina

E ako ga ovako dizu bolje da ga spuste malo,bar jezik. Mnogo prica oko Novaka, a njih prase Kuznjecom, Dimitrov i ostali....Inace Cestitke Dimitrovu.

fancy

pre 8 godina

kako igra u zadnje vreme i zasluzuje da zaradjuje isto kao i zene :)...sala mala, valjda sme covek da se nasali u ovo doba iskljucive ravnopravnosti :)

slučajni prolaznik

pre 8 godina

sada neka meni neko kaze da Novak ne koristi ovaj momentum u tenksu. Vec drugi masters u sezoni ostaje bez 2, 3 i 4 igraca na listi prije cetvrtfinala. Tenis propada sve vecom brzinom. Konkurencije nema vise.. :/
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Plas, 29. mart 2016 00:38)

Dabogda Novak igrao finala GS protiv 48., 52. 64. itd. kao tvoj miljenik.

Vz

pre 8 godina

sada neka meni neko kaze da Novak ne koristi ovaj momentum u tenksu. Vec drugi masters u sezoni ostaje bez 2, 3 i 4 igraca na listi prije cetvrtfinala. Tenis propada sve vecom brzinom. Konkurencije nema vise.. :/
(Plas, 29. mart 2016 00:38)
Bitno da je prvi tu ;) ostali neka se snadju kako znaju i umeju da se poredjaju iza njega...

Mia

pre 8 godina

U pravu je da muškarci treba da zarađuju isto koliko i teniserke. Bar je za sebe u pravu. Sa ovoliko ispadanja na samom početku turnira izjednačio se u zaradi sa Jelenom Đokić koja ne igra vec godinama.

Tenis nikad jaci

pre 8 godina

(Plas, 29. mart 2016 00:38)
A zasto ne pokusas biti pozitivan i reci da je konkurencija veoma jaka i da je samo jedan covek iznad drugih. Da njega nema, verovatno bi se ti divio Federerovim majstorijama i prelepim potezima drugih tenisera, kojih ima u izobilju. Ovako zamenjujes teze i osporavas druge, zbog cinjenice da jedan covek dominira, a taj ti nije po ukusu. Tenis je uvek tenis, samo sto ponekad najbolji ne odgovara pojedinima. Mozda mi je komentar suvisan, jer si verovatno provokator.

Svete

pre 8 godina

sada neka meni neko kaze da Novak ne koristi ovaj momentum u tenksu. Vec drugi masters u sezoni ostaje bez 2, 3 i 4 igraca na listi prije cetvrtfinala. Tenis propada sve vecom brzinom. Konkurencije nema vise.. :/
(Plas, 29. mart 2016 00:38)

Mesas tenis i recimo domacu kosarku, ali nema veze znas kako glasi ona narodna ,,niko tebi ne moze da zabrani da pomesas tenis sa srpskom kosarkom'' !
Danas je neko pominjao testise, Mareja i Serenu Willims i Marej i Williams su izgubili, kao da je taj neko uspeo ovo dvoje da izbakzuzira ?
Marej igrac sa testisima ali bez muda i Serena teniserka bez testisa ali sa velikim mudima. Ako je Andi ispao i treba da ispadne, ovo automatski povecava Novakove nedelje na 1.mestu a anglosaksoncima, Moresmo, Evertovoj, Navratilovoj i ostalima ostaje samo da kmece i da broje Novakove rezultate !

Devotion

pre 8 godina

Ne znam šta se čudite. Federer, Marej, Nadal i ostale "veličine" se bore za jednakost sa ženama tako da su se solidarisali i odigrali ovaj turnir na nivou žena :) Federer se doduše povukao zbog virusa, da ne grešim dušu. Sram te bilo Đokoviću što ne ispadaš u 3. kolu kao ova "gospoda" i "džentlmeni"...

Simke

pre 8 godina

Evo neću da pljujem Marija, veliki je to sportista, ali mislim da je problem u tome što je frustriran jer je drugi teniser sveta a ne može biti prvi čak i ako bi dobio sve mečeve do kraja sezone. To ubija u pojam.
Ta ogromna razlika u bodovima, to što je u seriji poraza od Novaka, sve to utiče na psihu koja je kod njega ionako klimava.
Mi stalno pričamo o Novakovoj dominaciji pa nam je to prešlo u naviku i izgubili smo osećaj za ostale tenisere.
Možete misliti kako je igračima koji putuju na turnire i znaju da su im šanse skoro pa nikakve da podignu pehar, jer je jedan Novak Đoković tu i ne misli da se zaustavi.
Ja ne znam kako imaju volje i snage da treniraju.
Ovo je strašno! Novak ubija u pojam sve njih. Lepo je Ferer rekao, ili da mi poludimo i zaigramo kao vanzemaljci, ili da se molimo bogu da se Novak razboli, ili izgubi nekako motiv i posustane.

ATP rang lista govori sama za sebe.

Nebojša

pre 8 godina

I sada neka meni neko kaze da Novak ne koristi ovaj momentum u tenksu. Vec drugi masters u sezoni ostaje bez 2, 3 i 4 igraca na listi prije cetvrtfinala. Tenis propada sve vecom brzinom. Konkurencije nema vise.. :/
(Plas, 29. mart 2016 00:

Šta bi oni promenili zar je tako teško prihvatiti da je Novak najbolji i to ne od juče zar nije skoro bio Australijan open na kojem je igrao i protiv broja dva i protiv broja tri uz Nisikorija valjda petog na listi i protiv njih trojice izgubio je samo set šta više Novak da uradi da ga ne omalovažavate svim normalnim ljudima bi pedeset pobeda nad Nadalom i Federerom bilo dovoljno da vide veličinu pogotovo 2011 Novak vs Nadal + Fedex 10-1 u pobedama

vladimir

pre 8 godina

Ovo je neverovatno pošto ćemo u finalu izgleda gledati duel Novak Djoković-Damir Dzumhur, kako je krenulo.Favoriti ispadaju munjevitom brzinom.Ovo su laki poeni za Novaka i treba da ih iskoristi.Ako Nole slavi u Majamiju imaće skoro 4500 bodova u ovoj godini, dok drugoplasirani nema ni 1500.Tu cifru može da prestigne Miloš Raonić, ako prodje bar u polufinale Majamija.Endi Mari je počeo da kopira Novaka, te igra Davis Cup, pa se ženi i dobija dete, ali rezultata nema nigde.Znači da to nema veze.Sve mi se više čini da ga je Novak častio ona dva gren slema.Dobro se sećam da je Novak posle izgubljenog finala Vimbldona od Marija, izjavio kako sada dolazi posle ovog poraza, osvajanje najvećih trofeja.Dosta to govori.Što se ne dogodi na Rolan Garosu ovako nešto slično da svi favoriti poispadaju, da se Novaku bar jednom desi da mu se sve poklopi u Parizu.Nikad mu tamoi ništa nije išlo na ruku.Kiša, sparina, jedan meč dva dana i tome slično

neutralni felsh

pre 8 godina

pa zar ne rece marej ove godine mogu sve da osvojim. hahaha. mislio dobio dete i sada ce titule da padaju.
(kosmajac, 29. mart 2016 01:33)


ako je ovo navijanje, onda ne znam sta nije. od tenisa ste napravili boks, ma kakav boks - borbe pasa. ne zna se ko vise rezi "gazi, razbijaj, udri, razori, raspori"... to odavno vise nema veze sa tenisom, nego pre sa nekom ksenofobnom idiologijom.

neko iz mase

pre 8 godina

Nisam gledao meč! Ali očito da je Marej u nekoj vrsti manje zainteresovanosti na ova dva turnira od kako mu se rodila ćerkica..Bez obzira na slabost na mentalnom nivou koja traje kod njega i dan danas..

Sima

pre 8 godina

Da bi se "ostali" teniseri bavili Djokovicem koliko se bave (te da li je on dobar ili smo mi losi, kako ga pobediti, koje su mu mane itd) trebalo bi da dodju bar do finala...

Svete

pre 8 godina

Volim Noleta ko brata rodjenog ali zadnje dve godine konkurencija ne da je jadna nego je nema... Federer je makar imao jakog Nadala, ovo danas je uzas...
(jaooo, 29. mart 2016 00:43)

Nekoliko stvari si opasno pomesao pa evo ja cu pokusati da te ispravim:
1.Nadal je 5 godina mladji od Federera, vrlo bitna stavka
2.Federer je 2005,2006,2007 imao 5 godina mladjeg Nadala samo na sljaci, beton nisu videli prakticno do 2009 a ovaj turnir se igra na betonu
3.Djokovic se nije ispilio pre 2 godine je 450+ nedelja bez prestanka u top4
4. DJokovic da bi dosao do prvog mesta morao je da osvoji oko 12800 poena i da smeni Nadala, Federer je postao broj 1 sa 9600 poena i smenio je Rodika, ima li tu neke razliku ili je tebi to isto, kao sto je onom novinaru dug od 15 i 50 miliona isto ?
5.Federer je gomilu velikih finala odigrao protiv 20godisnjaka i dobijao ne zbog dobre igre vec samo i iskljucivo zbog iskustva, mislis da Djokovic ne bi voleo sada da igra protiv nekog Zvereva pa da ga dobije i sa losom igrom, zasto ne igra protiv Zvereva ili nekog juniora mislis da to ima neke veze sa konkurencijom nekada i sada ?
6. Ako meni ne verujes evo izvesni John McEnroe ce ti objasniti neke stvari
https://youtu.be/0kwIIKJfT-Y?t=9m44s
7. Objasni mi ovu konkurenciju https://en.wikipedia.org/wiki/2005_NASDAQ-100_Open_%E2%80%93_Men%27s_Singles

Znam da mi neces odgovoriti ali nema veze !

Sale

pre 8 godina

I sada neka meni neko kaze da Novak ne koristi ovaj momentum u tenksu. Vec drugi masters u sezoni ostaje bez 2, 3 i 4 igraca na listi prije cetvrtfinala. Tenis propada sve vecom brzinom. Konkurencije nema vise.. :/
(Plas, 29. mart 2016 00:38)

A reci ti meni je l Nole kriv zbog toga? Na ovom turniru su igrali svi sem Rodzera. U čemu je problem onda? Ako nemaš šta pametno da kažeš ćuti.

lela

pre 8 godina

Veliki testisi oduvek su smatrani simbolom zdravlja, no danas bi procjena njihove veličine mogla biti indikator teniskih problema u budućnosti.

Bravo Grigor.

cvrcak i mravi

pre 8 godina

I sada neka meni neko kaze da Novak ne koristi ovaj momentum u tenksu. Vec drugi masters u sezoni ostaje bez 2, 3 i 4 igraca na listi prije cetvrtfinala. Tenis propada sve vecom brzinom. Konkurencije nema vise.. :/
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Plas, 29. mart 2016 00:38)

Naprotiv, konkurencija je takva da samo nijanse i gomila toga sto mi ne znamo, odlucuju da li ce peti pobediti dvadesetprvog ili ce biti obrnuto. Svi grizu i svi su spremni. Razlika je samo sto su Federer, Nadal i Djokovic potpuno posveceni tenisu, a ostali se zadovoljavaju da ponekad bljesnu, a cesce traze balans izmedju dobre kinte i lagodnog zivota. E sad to sto tebi, Jumku i slicnim neradnicima takve stvari nisu jasne, to je vec druga stvar. Takvi ce uvek misliti da je komsiji trava zelenija zato sto je imao srece da ima bolji plac, a ostalo nece videti zato sto istina boli, a to je tesko priznati sebi.

Ajvar

pre 8 godina

Vavrinka "Ja sam najveća pretnja Novaku na velikim turnirima", Marej i Ameli "Zalaganje za jednake nagrade, testisi, i to sve kontra Novaku", Nadal "Novak možda i previše dominira", Ferer "Ili će Novak da padne, ili mi da se podignemo", i svi su ispali odmah posle tih izjava. Žao mi je za Ferera i donekle za Rafu, a za Vavrinku i Mareja uopšte.

MsK

pre 8 godina

@GOAT lista,

Prijatelju, drž' se teme, ne trči pred rudu - o Mareju je i Dimitrovu ovde reč, ne o Novaku..
Još malo i svanuće novi dan..

Nadia London

pre 8 godina

Good, I'm glad he lost, who does he think he is?
Treba i reci svom treneru da ne dava glupe izjave. Idemo Nole, naj bolji si.
It will be another win in Miami for the greatest player in the world.

Dejan

pre 8 godina

Nole demolirao konkurente raspali su se 2,3,4,5, strasno pa sa koga ce Nole sada da igra.Mozda im je ovo taktika da ga uljujkaju pa da ga onda silovito napadnu.

Torbinator

pre 8 godina

Usudicu se da kazem da samo neki neverovatan splet okolnosti u kojem bi se istovremeno isprepletali Novakov neverovatan pad u formi,ili ne daj boze povreda,i neciji vrtoglavi uspon i napredak u igri od 300%,mogu da ga sprece da ove godine osvoji sve(4 gren slema i olimpijadu).Pri tom nisam njegov fan,naprotiv...

djuro022

pre 8 godina

Dimitrov je igrao izuzetno i sa mnogo više samopouzdanja, staloženosti i hrabrih poteza koji su uspešno realizovani. Marejevi hrabriji potezi prečesto su završavali u autu i to mu je pojačavalo nervozu, koja ga je dokusurila.

Nidža

pre 8 godina

čekaj kako sad to??? zar ne reče ameli da endi ima testise i široki anglosaksonski pogled na svet??? crni novače, nemaš su kim tenisa igrati! :'-(

kosmajac

pre 8 godina

pa zar ne rece marej ove godine mogu sve da osvojim. hahaha. mislio dobio dete i sada ce titule da padaju. ja mislim da ce novak dok je ziv da zali sto mu pokloni w2013. na uso2012 je bio bolji. jesino tad i nikad vise

Nebojša

pre 8 godina

I sada neka meni neko kaze da Novak ne koristi ovaj momentum u tenksu. Vec drugi masters u sezoni ostaje bez 2, 3 i 4 igraca na listi prije cetvrtfinala. Tenis propada sve vecom brzinom. Konkurencije nema vise.. :/
(Plas, 29. mart 2016 00:

Šta bi oni promenili zar je tako teško prihvatiti da je Novak najbolji i to ne od juče zar nije skoro bio Australijan open na kojem je igrao i protiv broja dva i protiv broja tri uz Nisikorija valjda petog na listi i protiv njih trojice izgubio je samo set šta više Novak da uradi da ga ne omalovažavate svim normalnim ljudima bi pedeset pobeda nad Nadalom i Federerom bilo dovoljno da vide veličinu samo nekim likovima nista ne valja ako je srpsko izgleda.

Nikola

pre 8 godina

Opsa ode Mari, od kako je postao otac igra sve gore i gore.
Novak glatko do Finala i osvaja ovo pitanje je ko će biti protivnik?
Raonić +
Nishikori -

Plas

pre 8 godina

I sada neka meni neko kaze da Novak ne koristi ovaj momentum u tenksu. Vec drugi masters u sezoni ostaje bez 2, 3 i 4 igraca na listi prije cetvrtfinala. Tenis propada sve vecom brzinom. Konkurencije nema vise.. :/

Istok

pre 8 godina

@Nebojsa
O cemu pricas ti? Od 50 pobeda 40 od kad je Federer usao u tridesete a Nadal propao zbog povreda? Koji je skor bio pre 2011 sa Nadalom? Ili sa RF? Nije tenis poceo 2011 da se igra. Od 23 pobede nad RF, 17 od kako je ovaj omatorio. Sa Nadalom jos gore. 20 pobeda posle Nadalove povrede 2011. Nije uopste smisao u tome sto je on pobedio 2 i 3 na AO! Sporno je to sto jedan od njih penzioner, a drugi ne moze 3 kolo da prodje na mastersu, sto pokazuje njegov kvalitet.
Kakva je to konkurencija u kojoj covek pred penzijom predstavlja najveceg konkurenta Novaku? Najgora konkurencija u ATP eri.

kalendar

pre 8 godina

Uz pretpostavku da "momentum u tenksu" znači momenat u tenisu, koristi ga, a što ne bi? Ti ga ne bi iskoristio, nego bi gubio iz solidarnosti? Gazi Nole, gazi, koristi "momentum", ma razbij ih sve, odlepi se što više možeš od njih. Nema velike četvorke, nikad je nije ni bilo, izmislila Marejeva mama. Bravo za Grišu !
(Momentum, 29. mart 2016 00:55)

Druže, preporučujem ti da pogledaš rečnik, informišeš se i naučiš značenje termina "momentum", pa počneš da se ne blamiraš javno. Ako već želiš da budeš negativan i da napadaš druge, makar radi to na valjan način. Sa druge strane, saglasni smo oko stava da nije Novakova krivica stvaranje svojevrsnog vakuuma u vrhunskom tenisu, i da svakako treba maksimalno da koristi novonastalo stanje. :)

Istok

pre 8 godina

@Svete
Nadal je 2005 osvojio RG, 2006 i 2007 igrao finale Vimbldona, 2008 osvojio titulu. Na osnovu cega onda ti pises da je bio jak samo na sljaci do 2009? Pre 2009 je osvajao masterse na betonu. 2008 je osvojio olimpijsko zlato na betonu. Dakle, bio je odlican na svim podlogama. Cak mnogo kompletniji nego onaj Nadal u "Novakovoj eri". Od 2011 do danas, Nadal je osvojio sam JEDNU titulu van sljake na GS! A u Rodzerovoj eri osvojio je 4. Znaci da je taj Nadal ipak bio jaci.Uostalom, na Goatovoj listi su Nadalove sezone od 2005-2011 uglavnom bolje ocenjene od ovih kasnije. Nesto si ti opasno pomesao. Nadal je od 2005 do 2011 bio na vrhuncu snage. Sve je kulminiralo 2010 sa 3 GS. Uporedi tog Nadala sa onim od 2012 pa do danas. Nekada je igrao 5 uzastopnih finala WB, sada ne moze 3 kolo da prodje. Reci mi, zasto Nadal ne pobedjuje dvadesetogodisnjake na iskustvo? Nego gubi od Kirgiosa npr?
Tako da Djokovic NEMA jakog Nadala.
Najveci Novakov rival je covek koji je 6 godina STARIJI od njega! A taj covek unistava sve ostale bez problema. Kakva je to Novakova konkurencija kada se covek od skoro 35 godina poigrava sa njima? I kakav je to uspeh kada Novak u finalima pobedjuje penzionera?
Jaca bi bila konkurencija da ima neke dvadesetogodisnjake koji dolaze do GS finala, nego ova u kojoj covek pred penzijom igra 2 GS finala. U ovoj konkurenciji GS osvaja Cilic, a Vavrinka sa 30 godina uzima 2 GS!!! Pa nema slabije konkurencije od ove. Realno!

jaooo

pre 8 godina

Volim Noleta ko brata rodjenog ali zadnje dve godine konkurencija ne da je jadna nego je nema... Federer je makar imao jakog Nadala, ovo danas je uzas...

Nemir Mirni

pre 8 godina

namerni porazi svih top igrača ..
namera je da se obesmisle Noletovi uspesi
kad igra finale sa raonićem pred samo 5000 gledalaca,tenis gubi smisao,a Đoković proglasi dosadnim i neprihvatljivim i da se nađe načim da se zaustavi ovako ili onako
Novak bi morao ovo da prepozna pa da i on izgubi u sledećem kolu i sve tako do roland garos
sa aglosaksoncima moraš aglosaksonski

čudno

pre 8 godina

Kako novinari Sportske redakcije B92,ali i vi muški gledaoci ne primjetiste da je meč posmatrala i Judžjbni Bušar,za koju strani mediji spekulušu da je nova Grišina ljubav?

Xman

pre 8 godina

@svete
"1.Nadal je 5 godina mladji od Federera, vrlo bitna stavka"

Pa ako je to vrlo bitna stavka,objasni to onda tvojim kolegama Djokovcima jer je Novak mladji od Federera 6 godina a i dalje ga trpaju kao njegovog najveceg rivala u karijeri.

Toto-ko-tunjo-bakljonosa

pre 8 godina

Mari je rekao još ranije da ga ove godine zanima samo GS i OI, i da će tako tempitrati formu. Slično razmišljaju i svi oni koji misle da mogu da pobede Novaka. A dotle nek se Novak "troši". Ove godine su bitne OI i to će se pamtiti, sledeća prilika je tek za 4 god.
(zex69, 29. mart 2016 11:46)
Turim te, Anglosaksonac, tako tempiranog na olimpijsku baklju, da prosvetlis. Pa otkad su bre OI neka bitna stvar u teniskom svetu? Koliko pobednika se secas osim svog mezimceta i otkad je to uopste Olimpijski sport? Ja, eto, ne znam bez gledanja Gugla. Trenirao sam tenis u SFRJ, kupovao "YU TENIS" reviju i nikad procitao nesto o tome nisam. Kad ti bude Marej puk'o prvi GS, onda ni to nece biti bitno? Aman, pa izgleda da nisu problem testisi samo kod Mareja i Morezmo vec i kod njihovih obozavaoca.

Vragolan

pre 8 godina

Cenjeni komentatori, kvalitet muškog tenisa je objektivno katastrofalno opao u poslednje 2,3 godine.
Zlatno doba tenisa je sada samo lepa prošlost, a Novak je trenutni šampion u preostaloj, verovatno najslabijoj ikada, konkurenciji.
Federerova konkurencija 03-06, koju pojedinci osporavaju, je od ove današnje bila za 2 klase jača.

zex69

pre 8 godina

Mari je rekao još ranije da ga ove godine zanima samo GS i OI, i da će tako tempitrati formu. Slično razmišljaju i svi oni koji misle da mogu da pobede Novaka. A dotle nek se Novak "troši". Ove godine su bitne OI i to će se pamtiti, sledeća prilika je tek za 4 god.

Petar Petrović

pre 8 godina

ovo lici na tihi bojkot, i u muskoj i u zenskoj konkurenciji...ako Novak veceras izgubi, to ce znaciti da rukovodstvo i teniseri i teniserke imaju nekakav problem, o cemu jos niko ne pise...da bas svi nosioci ispadaju ovako, i to na jednom turniru, mnogo sumnjivo...ovo se desavalo poslednji put u Parizu, na mastersu, pre par godina

M\

pre 8 godina

@Koko Da se u narednih mesec ipo odigraju sva tri slema tako bi verovatno i bilo. Do pocetka RG-a ima mnogo. Wawrinka je i prosle godine statirao do RG-a pa eto. Spremice se sve oni i bice u top formi za RG, osim mozda Federera koji ipak ipa mizerne sanse da tamo nesto uradi. Tako da nikako nece biti lako Novaku. A Novaku stvarno skidam kapu i nzm jel je iko igrao u tolikom kontinuietu ikada, racunajuci sve sportove.

NastyB

pre 8 godina

(jasno da jasnije ne može biti, 29. mart 2016 22:30)
Imam 48 godina i tenis pratim malo duže nego što to rade oni koji izguglaju par fakata pa se prave pametni. Novak ne igra tenis od juče. Njegovi konkurenti nisu samo „predvođeni Marijem ,Wawrinkom,Berdihom,Raonićem,Nišikorijem,Fererom i dr.“ (usput ako imena transkribuješ, onda to treba uraditi i sa Vavrinkom). U Novakove protivnike spadaju i Federer i Nadal, možda dva najbolja tenisera svih vremena, a tu i Novak spada. 2011. je Đoković dominirao kada je Fed imao 29 godina, baš kao Novak sada. Nadal je samo godinu dana stariji. Isto tako Mari, Vavrinka, Berdih, Ferer i drugi takođe imaju ovu trojicu u konkurenciji. Kakvu konkurenciju su imali Moja, Safin, Hjuit, Davidenko (O, Bože, zar neko njih naziva velikanima tenisa???) osim Federera?? Koliko je titula je Fed osvojio pre pojave Nadala i Đokovića (u vreme tolikih „velikana“ kao Safin, Hjuit ili Nalbadijan…), a koliko posle toga?? Svih prvih deset igrača aktivnih od 2003-2006, u „zlatnoj Federerovoj eri“ nije imalo zajedno GS-ova koliko prstiju na jednoj ruci, izuzimajući Agasija koji je tada igrao samo zbog sponzora…
Eto, ovo možeš lako da „izguglaš“. Jeste tenis bio lepši i uzbudljiviji u vreme Borga, Konorsa, Bekera, Mekinroa, ali današnji igrači iz prvih 10 bi pokidali svakog od ovih legendi. A o Fedu, Nadalu i Đokoviću da ne pričam. Ma koliko se trudili da umanjite Novakove uspehe, to Vama, sitnim dušama, neće nikada uspeti.

forum je prepravljen takvima

pre 8 godina

Što je vama svima dobro kad jedina satisfakcija u životu pljuvati druge koji su uspešnije u svakakom smislu naspram vas.

jasno da jasnije ne može biti

pre 8 godina

@nastyB,pošto tvrdiš da je jača konkurencija Novakova d Federerove,onda tenis gledaš poslednjih 5godina.Safin,Hjuit,Davidenko,Nalbandijan,Gonzales, Rodik ,"pojeli bi za doručak" ovu Novakovu konkurenciju predvođenju Marijem ,Wawrinkom,Berdihom,Raonićem,Nišikorijem,Fererom i dr.

Istok

pre 8 godina

@Nebojsa
O cemu pricas ti? Od 50 pobeda 40 od kad je Federer usao u tridesete a Nadal propao zbog povreda? Koji je skor bio pre 2011 sa Nadalom? Ili sa RF? Nije tenis poceo 2011 da se igra. Od 23 pobede nad RF, 17 od kako je ovaj omatorio. Sa Nadalom jos gore. 20 pobeda posle Nadalove povrede 2011. Nije uopste smisao u tome sto je on pobedio 2 i 3 na AO! Sporno je to sto jedan od njih penzioner, a drugi ne moze 3 kolo da prodje na mastersu, sto pokazuje njegov kvalitet.
Kakva je to konkurencija u kojoj covek pred penzijom predstavlja najveceg konkurenta Novaku? Najgora konkurencija u ATP eri.

Istok

pre 8 godina

@Svete
Nadal je 2005 osvojio RG, 2006 i 2007 igrao finale Vimbldona, 2008 osvojio titulu. Na osnovu cega onda ti pises da je bio jak samo na sljaci do 2009? Pre 2009 je osvajao masterse na betonu. 2008 je osvojio olimpijsko zlato na betonu. Dakle, bio je odlican na svim podlogama. Cak mnogo kompletniji nego onaj Nadal u "Novakovoj eri". Od 2011 do danas, Nadal je osvojio sam JEDNU titulu van sljake na GS! A u Rodzerovoj eri osvojio je 4. Znaci da je taj Nadal ipak bio jaci.Uostalom, na Goatovoj listi su Nadalove sezone od 2005-2011 uglavnom bolje ocenjene od ovih kasnije. Nesto si ti opasno pomesao. Nadal je od 2005 do 2011 bio na vrhuncu snage. Sve je kulminiralo 2010 sa 3 GS. Uporedi tog Nadala sa onim od 2012 pa do danas. Nekada je igrao 5 uzastopnih finala WB, sada ne moze 3 kolo da prodje. Reci mi, zasto Nadal ne pobedjuje dvadesetogodisnjake na iskustvo? Nego gubi od Kirgiosa npr?
Tako da Djokovic NEMA jakog Nadala.
Najveci Novakov rival je covek koji je 6 godina STARIJI od njega! A taj covek unistava sve ostale bez problema. Kakva je to Novakova konkurencija kada se covek od skoro 35 godina poigrava sa njima? I kakav je to uspeh kada Novak u finalima pobedjuje penzionera?
Jaca bi bila konkurencija da ima neke dvadesetogodisnjake koji dolaze do GS finala, nego ova u kojoj covek pred penzijom igra 2 GS finala. U ovoj konkurenciji GS osvaja Cilic, a Vavrinka sa 30 godina uzima 2 GS!!! Pa nema slabije konkurencije od ove. Realno!

Plas

pre 8 godina

I sada neka meni neko kaze da Novak ne koristi ovaj momentum u tenksu. Vec drugi masters u sezoni ostaje bez 2, 3 i 4 igraca na listi prije cetvrtfinala. Tenis propada sve vecom brzinom. Konkurencije nema vise.. :/

neutralni felsh

pre 8 godina

pa zar ne rece marej ove godine mogu sve da osvojim. hahaha. mislio dobio dete i sada ce titule da padaju.
(kosmajac, 29. mart 2016 01:33)


ako je ovo navijanje, onda ne znam sta nije. od tenisa ste napravili boks, ma kakav boks - borbe pasa. ne zna se ko vise rezi "gazi, razbijaj, udri, razori, raspori"... to odavno vise nema veze sa tenisom, nego pre sa nekom ksenofobnom idiologijom.

Xman

pre 8 godina

@svete
"1.Nadal je 5 godina mladji od Federera, vrlo bitna stavka"

Pa ako je to vrlo bitna stavka,objasni to onda tvojim kolegama Djokovcima jer je Novak mladji od Federera 6 godina a i dalje ga trpaju kao njegovog najveceg rivala u karijeri.

jaooo

pre 8 godina

Volim Noleta ko brata rodjenog ali zadnje dve godine konkurencija ne da je jadna nego je nema... Federer je makar imao jakog Nadala, ovo danas je uzas...

Vragolan

pre 8 godina

Cenjeni komentatori, kvalitet muškog tenisa je objektivno katastrofalno opao u poslednje 2,3 godine.
Zlatno doba tenisa je sada samo lepa prošlost, a Novak je trenutni šampion u preostaloj, verovatno najslabijoj ikada, konkurenciji.
Federerova konkurencija 03-06, koju pojedinci osporavaju, je od ove današnje bila za 2 klase jača.

Nemir Mirni

pre 8 godina

namerni porazi svih top igrača ..
namera je da se obesmisle Noletovi uspesi
kad igra finale sa raonićem pred samo 5000 gledalaca,tenis gubi smisao,a Đoković proglasi dosadnim i neprihvatljivim i da se nađe načim da se zaustavi ovako ili onako
Novak bi morao ovo da prepozna pa da i on izgubi u sledećem kolu i sve tako do roland garos
sa aglosaksoncima moraš aglosaksonski

zex69

pre 8 godina

Mari je rekao još ranije da ga ove godine zanima samo GS i OI, i da će tako tempitrati formu. Slično razmišljaju i svi oni koji misle da mogu da pobede Novaka. A dotle nek se Novak "troši". Ove godine su bitne OI i to će se pamtiti, sledeća prilika je tek za 4 god.

Petar Petrović

pre 8 godina

ovo lici na tihi bojkot, i u muskoj i u zenskoj konkurenciji...ako Novak veceras izgubi, to ce znaciti da rukovodstvo i teniseri i teniserke imaju nekakav problem, o cemu jos niko ne pise...da bas svi nosioci ispadaju ovako, i to na jednom turniru, mnogo sumnjivo...ovo se desavalo poslednji put u Parizu, na mastersu, pre par godina

kalendar

pre 8 godina

Uz pretpostavku da "momentum u tenksu" znači momenat u tenisu, koristi ga, a što ne bi? Ti ga ne bi iskoristio, nego bi gubio iz solidarnosti? Gazi Nole, gazi, koristi "momentum", ma razbij ih sve, odlepi se što više možeš od njih. Nema velike četvorke, nikad je nije ni bilo, izmislila Marejeva mama. Bravo za Grišu !
(Momentum, 29. mart 2016 00:55)

Druže, preporučujem ti da pogledaš rečnik, informišeš se i naučiš značenje termina "momentum", pa počneš da se ne blamiraš javno. Ako već želiš da budeš negativan i da napadaš druge, makar radi to na valjan način. Sa druge strane, saglasni smo oko stava da nije Novakova krivica stvaranje svojevrsnog vakuuma u vrhunskom tenisu, i da svakako treba maksimalno da koristi novonastalo stanje. :)

Mirko

pre 8 godina

Za mene ovo ima direkten veze sa onim ničim izazvanim pljuvanjem Novaka i samopromocijom njegovih anglosaksonskih vrednosti. Napase mi se ...
Da vidim sad s..u kad treba da se igra tenis? Nema ga nigde.
Možda bi mogao da pređe u žensku konkurenciju, doduše i tamo bi gubio od Serene i još par njih, ali bi makar kinta bila ista - za šta se on zalaže.

Ne pomaže njemu ni ženidba ni dete, džabe kopira Novaka, njemu fali mnogo toga što nikad neće imati.

Koko

pre 8 godina

Mislim da Djokovic ima nevidjenu sansu,mozda i najvecu u istoriji,da kompletira sva cetiri Gren Slema ove sezone! Ako to on ne uradi,velika je verovatnoca da nece niko u sledecih 50-60 godina! Moze i Djokovicu da se desi neki kiks,ali na 3 seta da izgubi sa ovim samopouzdanjem i igrom?! Od koga?! Od ovakvih Nadala,Federera,Mareja, cuvenog Warrinke koji samo cacka mecku a ne moze do 4 kola da dodje?! Po mom misljenju najteze ce biti na Wimbldonu,jer tamo njega moze da iznenadi neki server sa nevidjenim danom,mada i tu tesko.. Mislim da je ovo TA godina,jer ako osvoji sva 4,ne mora ni da osvaja 18-19,vec ove godine postaje GOAT!zaista verujem u to!

Pozdrav iz Toronta

pre 8 godina

Damir pred pobedom nad Kukuskinom, Kukuskin zove doktora da mu pomogne, dok Damir samo skakuce okolo k'o osa. Damire, sta si im to svima uvracao, svima muka protiv tebe? A mozda je samo morska bolest od vamos-tamos! Svaka cast, samo napred!

tata Mata

pre 8 godina

Murray nije los tip, ali n'ume. A kad nema rezultate onda gleda da prica mnogo. Sve najbolje mu zelim u zivotu, ali tennis neka ostavi Noletu legendi.

Svete

pre 8 godina

Volim Noleta ko brata rodjenog ali zadnje dve godine konkurencija ne da je jadna nego je nema... Federer je makar imao jakog Nadala, ovo danas je uzas...
(jaooo, 29. mart 2016 00:43)

Nekoliko stvari si opasno pomesao pa evo ja cu pokusati da te ispravim:
1.Nadal je 5 godina mladji od Federera, vrlo bitna stavka
2.Federer je 2005,2006,2007 imao 5 godina mladjeg Nadala samo na sljaci, beton nisu videli prakticno do 2009 a ovaj turnir se igra na betonu
3.Djokovic se nije ispilio pre 2 godine je 450+ nedelja bez prestanka u top4
4. DJokovic da bi dosao do prvog mesta morao je da osvoji oko 12800 poena i da smeni Nadala, Federer je postao broj 1 sa 9600 poena i smenio je Rodika, ima li tu neke razliku ili je tebi to isto, kao sto je onom novinaru dug od 15 i 50 miliona isto ?
5.Federer je gomilu velikih finala odigrao protiv 20godisnjaka i dobijao ne zbog dobre igre vec samo i iskljucivo zbog iskustva, mislis da Djokovic ne bi voleo sada da igra protiv nekog Zvereva pa da ga dobije i sa losom igrom, zasto ne igra protiv Zvereva ili nekog juniora mislis da to ima neke veze sa konkurencijom nekada i sada ?
6. Ako meni ne verujes evo izvesni John McEnroe ce ti objasniti neke stvari
https://youtu.be/0kwIIKJfT-Y?t=9m44s
7. Objasni mi ovu konkurenciju https://en.wikipedia.org/wiki/2005_NASDAQ-100_Open_%E2%80%93_Men%27s_Singles

Znam da mi neces odgovoriti ali nema veze !

M\

pre 8 godina

@Koko Da se u narednih mesec ipo odigraju sva tri slema tako bi verovatno i bilo. Do pocetka RG-a ima mnogo. Wawrinka je i prosle godine statirao do RG-a pa eto. Spremice se sve oni i bice u top formi za RG, osim mozda Federera koji ipak ipa mizerne sanse da tamo nesto uradi. Tako da nikako nece biti lako Novaku. A Novaku stvarno skidam kapu i nzm jel je iko igrao u tolikom kontinuietu ikada, racunajuci sve sportove.

Mocni portir

pre 8 godina

Odose porodicni dragulji. Ko je ostao jos Djokovicu od top 10 igraca? Kinez onaj mozda? Samo neka ostane ovako do kraja godine I Nole ima dobre sanse da ponovi Lejverov uspeh( ako se to sto je Lejver igrao moze nazvati tenisom). Matori ima srcku da dobije garantovano.

kvisko

pre 8 godina

Uskoro, Federer, Murray, Nadal i Wawrinka skupa manje bodova od Djokovica.
Apsolutna vladavina njegovog visocanstva jedinog pravog kralja tenisa.

Jole

pre 8 godina

Marej nervozan ceo mec jer zna sta mu sledi nakon njega, mama Dzudi ga vezuje u podrum i nema izlaska dok se ne krene na sledeci turnir i naravno u podrumu na tv-u idu mecevi Djokovica da nesto i nauci.

Svete

pre 8 godina

Volim Noleta ko brata rodjenog ali zadnje dve godine konkurencija ne da je jadna nego je nema... Federer je makar imao jakog Nadala, ovo danas je uzas...
(jaooo, 29. mart 2016 00:43)

Nekoliko stvari si opasno pomesao pa evo ja cu pokusati da te ispravim:
1.Nadal je 5 godina mladji od Federera, vrlo bitna stavka
2.Federer je 2005,2006,2007 imao 5 godina mladjeg Nadala samo na sljaci, beton nisu videli prakticno do 2009 a ovaj turnir se igra na betonu
3.Djokovic se nije ispilio pre 2 godine je 450+ nedelja bez prestanka u top4
4. DJokovic da bi dosao do prvog mesta morao je da osvoji oko 12800 poena i da smeni Nadala, Federer je postao broj 1 sa 9600 poena i smenio je Rodika, ima li tu neke razliku ili je tebi to isto, kao sto je onom novinaru dug od 15 i 50 miliona isto ?
5.Federer je gomilu velikih finala odigrao protiv 20godisnjaka i dobijao ne zbog dobre igre vec samo i iskljucivo zbog iskustva, mislis da Djokovic ne bi voleo sada da igra protiv nekog Zvereva pa da ga dobije i sa losom igrom, zasto ne igra protiv Zvereva ili nekog juniora mislis da to ima neke veze sa konkurencijom nekada i sada ?
6. Ako meni ne verujes evo izvesni John McEnroe ce ti objasniti neke stvari
https://youtu.be/0kwIIKJfT-Y?t=9m44s
7. Objasni mi ovu konkurenciju https://en.wikipedia.org/wiki/2005_NASDAQ-100_Open_%E2%80%93_Men%27s_Singles

Znam da mi neces odgovoriti ali nema veze !

elise

pre 8 godina

Drago mi je zbog Dimitrova, konacno da mu malo krene. Endi da se malo vise bavi svojom igrom, a manje da komentarise Novakove izjave. Malo mi je zao sto je ispao, jer Novak nece imati zadovoljstvo da ga pobedi. Ovi sto se zale na konkurenciju imaju pravo, ali sa druge strane sto onda neko drugi ne iskoristi to? Novak se je kalio medju najjacima, zato svi izgledaju tako smesno kada igraju sa njim. Nije Novakova krivica sto nema sa kim da igra. Volela bih i ja da vidim neki tesniji mec, ali izgleda da cemo morati malo da sacekamo dok ova deca malo ne postanu jaca. I Novak je zasluzio da mu se malo posreci. Njemu je verovatno najteze bilo da se popne na vrh kad se pogleda koje azdaje su ga drzale pre njega. Sad malo laganini pa ce da se pojavi neko. Uvek je tako.

Bg

pre 8 godina

Ajmo da budemo ozbiljni na tren.
Kako ga nije sramota da se na svaki poen okreće ka Morezmo i mrmlja i psuje kao kočijaš, ipak je ona žena, i vidi se i po njenoj faci da joj je neprijatno.
A po medijima priča o nekoj ravnopravnosti.
A evo i ova Serena koja se prva javila zajedno sa njim da soli pamet Novaku je pokazala svoje pravo lice. Razmaženo derište kao i Mari, čim izgube svi su im krivi od novinara do publike.

veliki strumf

pre 8 godina

Hehe, on mislio: dobijes dete i titule odmah pocnu da padaju! Ne ide to tako druskane, daleeeko si ti od naseg Noleta. Koliko je covek nezreo, detinjast, to proizlazi iz svake njegove izjave... Plus, svaki cas se okrece ka Morezmo, bukvalno posle svakog poena je trazi na tribinama. Sta ti je anglosaksonski pogled, osecaj za jednakost i ravnopravnost! Ovaj turnir postaje jako dosadan, jer najvise volim kad Nole isprasi Rodzera ili Endija, pa i Rafu, naravno, a ovu bUraniju koja je ostala - i ne gleda mi se.

Mia

pre 8 godina

U pravu je da muškarci treba da zarađuju isto koliko i teniserke. Bar je za sebe u pravu. Sa ovoliko ispadanja na samom početku turnira izjednačio se u zaradi sa Jelenom Đokić koja ne igra vec godinama.

Nadia London

pre 8 godina

Good, I'm glad he lost, who does he think he is?
Treba i reci svom treneru da ne dava glupe izjave. Idemo Nole, naj bolji si.
It will be another win in Miami for the greatest player in the world.

neko iz mase

pre 8 godina

Nisam gledao meč! Ali očito da je Marej u nekoj vrsti manje zainteresovanosti na ova dva turnira od kako mu se rodila ćerkica..Bez obzira na slabost na mentalnom nivou koja traje kod njega i dan danas..

Alex

pre 8 godina

Malo o konkurenciji. Nije Novak kriv sto za narednih 3-4 godine najverovatnije njegovova pozicija nece biti ugrozena. Toliko je dominantan u odnosu na nadolazeci mladi talas (Zverev, Rubljov, Chung, Coric), da mu oni nece biti konkurencija bar jos 3-4 godine. Srednja generacija (Raonic, Nisikori, Dimitrov) nema dovljno znanja (tehnike), samopouzdanja da ne vidim da ga neko (sem bas, bas slucajno) pobedi. Na kraju krajeva Novak je poceo da pobedjuje Federera jos 2007-me, kada je Roger imao oreol nedodirljivog i svojih 26 godina. Ovaj starija generacija, Federer, Nadal, Marej, vavrinka takodje moze samo slucajno da ga pobedi. Federer je prosle godine bio jedini ozbiljan Noletov protivnik. Tako da Nole u naredne 3-4 godine moze da poobara sve rekorde, koji postoje u tenisu i da bude za dugi niz godina najbolji teniser ikada. Po meni Rogerov rekord od 17 Gren slem titula skoro da vise ne dolazi u pitanje. Samo da je zdravlja i motivacije.

jasno da jasnije ne može biti

pre 8 godina

@nastyB,pošto tvrdiš da je jača konkurencija Novakova d Federerove,onda tenis gledaš poslednjih 5godina.Safin,Hjuit,Davidenko,Nalbandijan,Gonzales, Rodik ,"pojeli bi za doručak" ovu Novakovu konkurenciju predvođenju Marijem ,Wawrinkom,Berdihom,Raonićem,Nišikorijem,Fererom i dr.

ZAVISNIK!!

pre 8 godina

sta je iznenadjenje, izgubio od dimitrova koji se ove godine ponovo konsolidovao, jednog od najboljih igraca na turu, odlican igrac sa losom glavom!! a za ove sto pominju novaka i sto ovi ne mogu da ga prate, ljudi misle da je normalno da se dobija svaki mec, ocigledno nije!! nekada se mora imati los dan na poslu, u tome je fora sto novak i tada kada ima los dan, pa cak i ekstremno kada je napravio 100 neiznudjenih gresaka on nadje put do pobede!! to je odlika velikih, kada vidiis da igras losije od protivnika ti nadjes rupu ili manu u njegovoj igri i iskoristis!!

Momentum

pre 8 godina

I sada neka meni neko kaze da Novak ne koristi ovaj momentum u tenksu. Vec drugi masters u sezoni ostaje bez 2, 3 i 4 igraca na listi prije cetvrtfinala. Tenis propada sve vecom brzinom. Konkurencije nema vise.. :/
(Plas, 29. mart 2016 00:38)

Uz pretpostavku da "momentum u tenksu" znači momenat u tenisu, koristi ga, a što ne bi? Ti ga ne bi iskoristio, nego bi gubio iz solidarnosti? Gazi Nole, gazi, koristi "momentum", ma razbij ih sve, odlepi se što više možeš od njih. Nema velike četvorke, nikad je nije ni bilo, izmislila Marejeva mama. Bravo za Grišu !

Stara Skola

pre 8 godina

Poređenja radi... Nole od kada je postao otac, postao je bog otac! Marej od kada je postao tata, kao da je postao mama.
Mislim da je problem u hormonima i testisima..

Teniski ekspert od 2011 sa *

pre 8 godina

Izgubio sexista od Grigora. Umesto glupih izjava bolje bi mu bilo da se koncentrise na tenis.Ima vremena za bavljenje politikom kada bude zavrsio karijeru. Ako ovako bude igrao nece zaraditi ni platu za Amaliju.

Vz

pre 8 godina

sada neka meni neko kaze da Novak ne koristi ovaj momentum u tenksu. Vec drugi masters u sezoni ostaje bez 2, 3 i 4 igraca na listi prije cetvrtfinala. Tenis propada sve vecom brzinom. Konkurencije nema vise.. :/
(Plas, 29. mart 2016 00:38)
Bitno da je prvi tu ;) ostali neka se snadju kako znaju i umeju da se poredjaju iza njega...

GOAT lista

pre 8 godina

Novaka moze iznenaditi Samo Tim sutra ili eventualno Berdih u četvrtfinalu. U polufinalu će biti smešan protivnik za taj deo takmičenja, kao i protivnik u finalu. Sa druge strane žreba su najozbiljniji igrači Raonić i Kirjos, gledajući po formi. Novak ima šansu da obori mnoge rekorde ovom titulom, biće igrač sa najviše masterasa u istoriji tenisa, treći put uzastopno, četvrti ukupno slavi u Majamiju i Indijen Velsu u istoj godini,izjednačio bi se Agasijem po broju titula u Majamiju, oborio bi svoj lični rekord po broju titula na jednom mastersu ( trenutno Majami i Indijen Vels po pet), a takodje mislim i broj finala. Novak svakom titulom napravi po par velikih rekorda. Samo da bude zdravlja, jer ga to jedino može omesti da postane najuspešniji u istoriji tenisa, najbolji već jeste.

srle

pre 8 godina

Marej je više pažnje obratio na publiku, razgovarao sam sa sobom, sa sudijom, sa svojim trenerom, nego što je igrao tenis. Ne znam šta je mislio, da je Dimitrov neki rekreativac, ni mene ne bi dobio sa onakvom igrom.

petar

pre 8 godina

I sada neka meni neko kaze da Novak ne koristi ovaj momentum u tenksu. Vec drugi masters u sezoni ostaje bez 2, 3 i 4 igraca na listi prije cetvrtfinala. Tenis propada sve vecom brzinom. Konkurencije nema vise.. :/
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Plas, 29. mart 2016 00:38)

Pa kad je Novak ugasio konkurenciju.

Svete

pre 8 godina

sada neka meni neko kaze da Novak ne koristi ovaj momentum u tenksu. Vec drugi masters u sezoni ostaje bez 2, 3 i 4 igraca na listi prije cetvrtfinala. Tenis propada sve vecom brzinom. Konkurencije nema vise.. :/
(Plas, 29. mart 2016 00:38)

Mesas tenis i recimo domacu kosarku, ali nema veze znas kako glasi ona narodna ,,niko tebi ne moze da zabrani da pomesas tenis sa srpskom kosarkom'' !
Danas je neko pominjao testise, Mareja i Serenu Willims i Marej i Williams su izgubili, kao da je taj neko uspeo ovo dvoje da izbakzuzira ?
Marej igrac sa testisima ali bez muda i Serena teniserka bez testisa ali sa velikim mudima. Ako je Andi ispao i treba da ispadne, ovo automatski povecava Novakove nedelje na 1.mestu a anglosaksoncima, Moresmo, Evertovoj, Navratilovoj i ostalima ostaje samo da kmece i da broje Novakove rezultate !

serb_alien

pre 8 godina

Tenis propada sve vecom brzinom. Konkurencije nema vise.. :/
(Plas, 29. mart 2016 00:38)

Ko kaze da konkurencije nema? Drugi, treci, cetvrti i peti na svetu su vec ispali i ti si zakljucio da nema konkurencije. Gde ti je tu logika? Ima konkurencije, samo je Novak van nje. Vidis kako su svi ostali ravnopravni.

MsK

pre 8 godina

@GOAT lista,

Prijatelju, drž' se teme, ne trči pred rudu - o Mareju je i Dimitrovu ovde reč, ne o Novaku..
Još malo i svanuće novi dan..

forum je prepravljen takvima

pre 8 godina

Što je vama svima dobro kad jedina satisfakcija u životu pljuvati druge koji su uspešnije u svakakom smislu naspram vas.

Nebojša

pre 8 godina

I sada neka meni neko kaze da Novak ne koristi ovaj momentum u tenksu. Vec drugi masters u sezoni ostaje bez 2, 3 i 4 igraca na listi prije cetvrtfinala. Tenis propada sve vecom brzinom. Konkurencije nema vise.. :/
(Plas, 29. mart 2016 00:

Šta bi oni promenili zar je tako teško prihvatiti da je Novak najbolji i to ne od juče zar nije skoro bio Australijan open na kojem je igrao i protiv broja dva i protiv broja tri uz Nisikorija valjda petog na listi i protiv njih trojice izgubio je samo set šta više Novak da uradi da ga ne omalovažavate svim normalnim ljudima bi pedeset pobeda nad Nadalom i Federerom bilo dovoljno da vide veličinu samo nekim likovima nista ne valja ako je srpsko izgleda.

danix

pre 8 godina

Mari je u nekom nesporazumu sa samim sobom,vodi monologe,sam sebe kritikuje i sam sebi daje savjete,svadja se sa sudijom sto mu odvlaci paznju sa igre i smanjuje koncentraciju i tako negativno utice na igru.
Ako dodamo i to da se Mari i njegov(a) trener,poslednjih dana,bave i Novakom,onako iz cista mira napadaju Novaka i vode neke filozovske rasprave o testisima,onda je jasno da im je igra u drugom planu,a rezultat ovakav kakakv jeste.

kosmajac

pre 8 godina

pa zar ne rece marej ove godine mogu sve da osvojim. hahaha. mislio dobio dete i sada ce titule da padaju. ja mislim da ce novak dok je ziv da zali sto mu pokloni w2013. na uso2012 je bio bolji. jesino tad i nikad vise

NastyB

pre 8 godina

(Istok, 29. mart 2016 04:07)
Svi vi koji pišete kako je slaba konkurencija u današnjem tenisu zašto se ne pitate u kakvoj konkurenciji je Federer osvojio najveći broj svojih titula, pre pojave Nadala i Đokovića?? U kakvoj je on „žestokoj“ konkurenciji osvajao sve što se može – omatoreli Agasi, Rodik, Kafeljnikov, Henman, Nalbadijan, Moja, Južni…sve same legende i veličine tenisa koje bi i Boba Živojinović mogao da delje bez problema da je igrao u to vreme.
Nemojte pisati zlurade gluposti iz neznanja. Federer bez problema sa 34 godine dobija sve druge igrače osim Novaka. To ne znači da je „mator“ nego da još igra odličan tenis, ali Novak je, trenutno, za klasu ispred svih u svakom pogledu. To i sami teniseri priznaju, ali ne, šta oni znaju kad „poznavaoci“ tenisa sa portala to bolje analiziraju. Svi današnji igrači od 2-10 mesta na ATP listi bi harali tenisom između 2000. – 2006. Čak i ovako bangljavi Nadal bi sa lakoćom drao sve ove gore što sam naveo. Kao i Mari, Conga, Vavrinka…
A samo pogledajte koji to igrači imaju najviše titula i u čije vreme se Novak probio do prvog mesta i najboljeg igrača. To dovoljno govori koliko je veliki njegov uspeh i to itekako treba ceniti…

menjam nick

pre 8 godina

E pa Marej.. Idite sad ti i tvoja Morezmo pa izdajte jos koje obavestenje.. Probajte jos malo da uzdizete svoje (odnosni Marejeve) anglosaksonske korene.. Po mogucstvu malo potkacite Novaka.. Al nemojte slucajno da vise radite i trenirate ili nesto slicno..
Moracu da kazem, iako nije lepo, da mi je bas drago sto je izgubio Marej, a ne sto je dobio Dimitrov..

fancy

pre 8 godina

kako igra u zadnje vreme i zasluzuje da zaradjuje isto kao i zene :)...sala mala, valjda sme covek da se nasali u ovo doba iskljucive ravnopravnosti :)

Torbinator

pre 8 godina

Usudicu se da kazem da samo neki neverovatan splet okolnosti u kojem bi se istovremeno isprepletali Novakov neverovatan pad u formi,ili ne daj boze povreda,i neciji vrtoglavi uspon i napredak u igri od 300%,mogu da ga sprece da ove godine osvoji sve(4 gren slema i olimpijadu).Pri tom nisam njegov fan,naprotiv...

vladimir

pre 8 godina

Ovo je neverovatno pošto ćemo u finalu izgleda gledati duel Novak Djoković-Damir Dzumhur, kako je krenulo.Favoriti ispadaju munjevitom brzinom.Ovo su laki poeni za Novaka i treba da ih iskoristi.Ako Nole slavi u Majamiju imaće skoro 4500 bodova u ovoj godini, dok drugoplasirani nema ni 1500.Tu cifru može da prestigne Miloš Raonić, ako prodje bar u polufinale Majamija.Endi Mari je počeo da kopira Novaka, te igra Davis Cup, pa se ženi i dobija dete, ali rezultata nema nigde.Znači da to nema veze.Sve mi se više čini da ga je Novak častio ona dva gren slema.Dobro se sećam da je Novak posle izgubljenog finala Vimbldona od Marija, izjavio kako sada dolazi posle ovog poraza, osvajanje najvećih trofeja.Dosta to govori.Što se ne dogodi na Rolan Garosu ovako nešto slično da svi favoriti poispadaju, da se Novaku bar jednom desi da mu se sve poklopi u Parizu.Nikad mu tamoi ništa nije išlo na ruku.Kiša, sparina, jedan meč dva dana i tome slično

Ziva istina

pre 8 godina

Murray je bio sasvim u pravu. Zene bi morale zaradjivati jednako kao muskarci, a od nekih muskaraca bi obavezno morale zaradjivati i vise, npr. od njega.

Sima

pre 8 godina

Da bi se "ostali" teniseri bavili Djokovicem koliko se bave (te da li je on dobar ili smo mi losi, kako ga pobediti, koje su mu mane itd) trebalo bi da dodju bar do finala...

McCathy

pre 8 godina

Sledeći put više treniraj i manje pričaj. Ovo je čist primer karme. Novak nikad nije kontrirao nikome i uvek je dobro prolazio, a ovima što se inate sve dolazi na naplatu. Marej je na pocetku drugog seta izgubio koncentraciju zbog devojke koja se šetala na tribine u toku poena, i počeo da se svadja sa sudijom i svojim timom do kraja meča. Lepo je Viško rekao na 4:0 za Dimitrova u drugom setu "eto zato se Marej ne može uvrstiti u veliku 4, jer ovo što Marej dozvoljava, to se Novaku, Federeru i Nadalu ne dešava. A zna se zašto se Marej ubraja u veliku 4".

McCathy

pre 8 godina

@Plas Pa nije im Novak kriv što ovi ispadaju u ranoj fazi turnira.. To nema nikakve veze sa srećom i slično. Jednostavno Novak ne može da izgubi, dok ovi igraju kako vetar duva.

wolfy

pre 8 godina

E, a fascinantno je to da svi napadaju Novaka na razne nacine, prete mu da ce oni osvojiti OI, GS, da nije najbolji i sl, a sami ne mogu doci do zavrsnice ( citaj finala) i probati da mu se suprotstave.
Zaista smesno..

Simke

pre 8 godina

Evo neću da pljujem Marija, veliki je to sportista, ali mislim da je problem u tome što je frustriran jer je drugi teniser sveta a ne može biti prvi čak i ako bi dobio sve mečeve do kraja sezone. To ubija u pojam.
Ta ogromna razlika u bodovima, to što je u seriji poraza od Novaka, sve to utiče na psihu koja je kod njega ionako klimava.
Mi stalno pričamo o Novakovoj dominaciji pa nam je to prešlo u naviku i izgubili smo osećaj za ostale tenisere.
Možete misliti kako je igračima koji putuju na turnire i znaju da su im šanse skoro pa nikakve da podignu pehar, jer je jedan Novak Đoković tu i ne misli da se zaustavi.
Ja ne znam kako imaju volje i snage da treniraju.
Ovo je strašno! Novak ubija u pojam sve njih. Lepo je Ferer rekao, ili da mi poludimo i zaigramo kao vanzemaljci, ili da se molimo bogu da se Novak razboli, ili izgubi nekako motiv i posustane.

ATP rang lista govori sama za sebe.

Nikola

pre 8 godina

Opsa ode Mari, od kako je postao otac igra sve gore i gore.
Novak glatko do Finala i osvaja ovo pitanje je ko će biti protivnik?
Raonić +
Nishikori -

Dejan

pre 8 godina

Nole demolirao konkurente raspali su se 2,3,4,5, strasno pa sa koga ce Nole sada da igra.Mozda im je ovo taktika da ga uljujkaju pa da ga onda silovito napadnu.

Nebojša

pre 8 godina

I sada neka meni neko kaze da Novak ne koristi ovaj momentum u tenksu. Vec drugi masters u sezoni ostaje bez 2, 3 i 4 igraca na listi prije cetvrtfinala. Tenis propada sve vecom brzinom. Konkurencije nema vise.. :/
(Plas, 29. mart 2016 00:

Šta bi oni promenili zar je tako teško prihvatiti da je Novak najbolji i to ne od juče zar nije skoro bio Australijan open na kojem je igrao i protiv broja dva i protiv broja tri uz Nisikorija valjda petog na listi i protiv njih trojice izgubio je samo set šta više Novak da uradi da ga ne omalovažavate svim normalnim ljudima bi pedeset pobeda nad Nadalom i Federerom bilo dovoljno da vide veličinu pogotovo 2011 Novak vs Nadal + Fedex 10-1 u pobedama

djuro022

pre 8 godina

Dimitrov je igrao izuzetno i sa mnogo više samopouzdanja, staloženosti i hrabrih poteza koji su uspešno realizovani. Marejevi hrabriji potezi prečesto su završavali u autu i to mu je pojačavalo nervozu, koja ga je dokusurila.

Statik

pre 8 godina

E ako ga ovako dizu bolje da ga spuste malo,bar jezik. Mnogo prica oko Novaka, a njih prase Kuznjecom, Dimitrov i ostali....Inace Cestitke Dimitrovu.

Ajvar

pre 8 godina

Vavrinka "Ja sam najveća pretnja Novaku na velikim turnirima", Marej i Ameli "Zalaganje za jednake nagrade, testisi, i to sve kontra Novaku", Nadal "Novak možda i previše dominira", Ferer "Ili će Novak da padne, ili mi da se podignemo", i svi su ispali odmah posle tih izjava. Žao mi je za Ferera i donekle za Rafu, a za Vavrinku i Mareja uopšte.

cvrcak i mravi

pre 8 godina

I sada neka meni neko kaze da Novak ne koristi ovaj momentum u tenksu. Vec drugi masters u sezoni ostaje bez 2, 3 i 4 igraca na listi prije cetvrtfinala. Tenis propada sve vecom brzinom. Konkurencije nema vise.. :/
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Plas, 29. mart 2016 00:38)

Naprotiv, konkurencija je takva da samo nijanse i gomila toga sto mi ne znamo, odlucuju da li ce peti pobediti dvadesetprvog ili ce biti obrnuto. Svi grizu i svi su spremni. Razlika je samo sto su Federer, Nadal i Djokovic potpuno posveceni tenisu, a ostali se zadovoljavaju da ponekad bljesnu, a cesce traze balans izmedju dobre kinte i lagodnog zivota. E sad to sto tebi, Jumku i slicnim neradnicima takve stvari nisu jasne, to je vec druga stvar. Takvi ce uvek misliti da je komsiji trava zelenija zato sto je imao srece da ima bolji plac, a ostalo nece videti zato sto istina boli, a to je tesko priznati sebi.

Devotion

pre 8 godina

Ne znam šta se čudite. Federer, Marej, Nadal i ostale "veličine" se bore za jednakost sa ženama tako da su se solidarisali i odigrali ovaj turnir na nivou žena :) Federer se doduše povukao zbog virusa, da ne grešim dušu. Sram te bilo Đokoviću što ne ispadaš u 3. kolu kao ova "gospoda" i "džentlmeni"...

lela

pre 8 godina

Veliki testisi oduvek su smatrani simbolom zdravlja, no danas bi procjena njihove veličine mogla biti indikator teniskih problema u budućnosti.

Bravo Grigor.

Tenis nikad jaci

pre 8 godina

(Plas, 29. mart 2016 00:38)
A zasto ne pokusas biti pozitivan i reci da je konkurencija veoma jaka i da je samo jedan covek iznad drugih. Da njega nema, verovatno bi se ti divio Federerovim majstorijama i prelepim potezima drugih tenisera, kojih ima u izobilju. Ovako zamenjujes teze i osporavas druge, zbog cinjenice da jedan covek dominira, a taj ti nije po ukusu. Tenis je uvek tenis, samo sto ponekad najbolji ne odgovara pojedinima. Mozda mi je komentar suvisan, jer si verovatno provokator.

čudno

pre 8 godina

Kako novinari Sportske redakcije B92,ali i vi muški gledaoci ne primjetiste da je meč posmatrala i Judžjbni Bušar,za koju strani mediji spekulušu da je nova Grišina ljubav?

Nidža

pre 8 godina

čekaj kako sad to??? zar ne reče ameli da endi ima testise i široki anglosaksonski pogled na svet??? crni novače, nemaš su kim tenisa igrati! :'-(

slučajni prolaznik

pre 8 godina

sada neka meni neko kaze da Novak ne koristi ovaj momentum u tenksu. Vec drugi masters u sezoni ostaje bez 2, 3 i 4 igraca na listi prije cetvrtfinala. Tenis propada sve vecom brzinom. Konkurencije nema vise.. :/
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Plas, 29. mart 2016 00:38)

Dabogda Novak igrao finala GS protiv 48., 52. 64. itd. kao tvoj miljenik.

Sale

pre 8 godina

I sada neka meni neko kaze da Novak ne koristi ovaj momentum u tenksu. Vec drugi masters u sezoni ostaje bez 2, 3 i 4 igraca na listi prije cetvrtfinala. Tenis propada sve vecom brzinom. Konkurencije nema vise.. :/
(Plas, 29. mart 2016 00:38)

A reci ti meni je l Nole kriv zbog toga? Na ovom turniru su igrali svi sem Rodzera. U čemu je problem onda? Ako nemaš šta pametno da kažeš ćuti.

Toto-ko-tunjo-bakljonosa

pre 8 godina

Mari je rekao još ranije da ga ove godine zanima samo GS i OI, i da će tako tempitrati formu. Slično razmišljaju i svi oni koji misle da mogu da pobede Novaka. A dotle nek se Novak "troši". Ove godine su bitne OI i to će se pamtiti, sledeća prilika je tek za 4 god.
(zex69, 29. mart 2016 11:46)
Turim te, Anglosaksonac, tako tempiranog na olimpijsku baklju, da prosvetlis. Pa otkad su bre OI neka bitna stvar u teniskom svetu? Koliko pobednika se secas osim svog mezimceta i otkad je to uopste Olimpijski sport? Ja, eto, ne znam bez gledanja Gugla. Trenirao sam tenis u SFRJ, kupovao "YU TENIS" reviju i nikad procitao nesto o tome nisam. Kad ti bude Marej puk'o prvi GS, onda ni to nece biti bitno? Aman, pa izgleda da nisu problem testisi samo kod Mareja i Morezmo vec i kod njihovih obozavaoca.

M\

pre 8 godina

@Koko Da se u narednih mesec ipo odigraju sva tri slema tako bi verovatno i bilo. Do pocetka RG-a ima mnogo. Wawrinka je i prosle godine statirao do RG-a pa eto. Spremice se sve oni i bice u top formi za RG, osim mozda Federera koji ipak ipa mizerne sanse da tamo nesto uradi. Tako da nikako nece biti lako Novaku. A Novaku stvarno skidam kapu i nzm jel je iko igrao u tolikom kontinuietu ikada, racunajuci sve sportove.

NastyB

pre 8 godina

(jasno da jasnije ne može biti, 29. mart 2016 22:30)
Imam 48 godina i tenis pratim malo duže nego što to rade oni koji izguglaju par fakata pa se prave pametni. Novak ne igra tenis od juče. Njegovi konkurenti nisu samo „predvođeni Marijem ,Wawrinkom,Berdihom,Raonićem,Nišikorijem,Fererom i dr.“ (usput ako imena transkribuješ, onda to treba uraditi i sa Vavrinkom). U Novakove protivnike spadaju i Federer i Nadal, možda dva najbolja tenisera svih vremena, a tu i Novak spada. 2011. je Đoković dominirao kada je Fed imao 29 godina, baš kao Novak sada. Nadal je samo godinu dana stariji. Isto tako Mari, Vavrinka, Berdih, Ferer i drugi takođe imaju ovu trojicu u konkurenciji. Kakvu konkurenciju su imali Moja, Safin, Hjuit, Davidenko (O, Bože, zar neko njih naziva velikanima tenisa???) osim Federera?? Koliko je titula je Fed osvojio pre pojave Nadala i Đokovića (u vreme tolikih „velikana“ kao Safin, Hjuit ili Nalbadijan…), a koliko posle toga?? Svih prvih deset igrača aktivnih od 2003-2006, u „zlatnoj Federerovoj eri“ nije imalo zajedno GS-ova koliko prstiju na jednoj ruci, izuzimajući Agasija koji je tada igrao samo zbog sponzora…
Eto, ovo možeš lako da „izguglaš“. Jeste tenis bio lepši i uzbudljiviji u vreme Borga, Konorsa, Bekera, Mekinroa, ali današnji igrači iz prvih 10 bi pokidali svakog od ovih legendi. A o Fedu, Nadalu i Đokoviću da ne pričam. Ma koliko se trudili da umanjite Novakove uspehe, to Vama, sitnim dušama, neće nikada uspeti.