Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.03.2021.

12:40

Španci popustili posle pretnji zbog tzv. Kosova

Fudbalski savez Kosova isterao je svoje.

Izvor: MS

Autor: MS

Španci popustili posle pretnji zbog tzv. Kosova
Foto: EPA/ARMANDO BABANI

Posle nekoliko dana buke i razmirica sa obe strane, reprezentacija tzv. Kosova igraće protiv Španije u Sevilji pod zastvom i himnom.

To je izvestio list El Konfidesijal, pozivajući se na svoje izvore da je Vlada Španije prihvatila ono što su tražili Kosovari, pozivajući se na pravila UEFA i FIFA.

Prvobitan plan Španaca, koji je priznaju nezavisnost južne srpske pokrajine, da *Kosovo tretiraju samo kao teritoriju, bez isticanja državnosti, ali i zastave tik uz špansku.

Međutim, posle burnog protesta iz Prištine i pretnji da će ceo slučaj biti kod FIFA i UEFA, gde je *Kosovo priznato kao član, Španija je popustila.

Čak je slučaj stigao i do Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), usledile su pretnje izbacivanjem i Španci su morali da se povinuju.

Oglasilo se i ministarstvo spoljnih poslova Španije rečima da čak i pod tim uslovima "politički ne menja stav o Kosovu ni za milimetar".

Utakmica između Španije i tzv. Kosova u kvalifikacijama za Mundijal igra se 31. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve