Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.03.2021.

20:10

PSŽ ukrotio hrabru Barselonu – Navas odbranio penal Mesiju i sprečio dramu

Pari Sen Žermen je u četvrtfinalu Lige šampiona.

Izvor:

Autor:

PSŽ ukrotio hrabru Barselonu – Navas odbranio penal Mesiju i sprečio dramu
Foto: Profimedia

PSŽ i Barselona odigrali su nerešeno 1:1 (1:1) u revanš meču osmine finala Lige šampiona i šampion Francuske prolazi dalje ukupnim rezultatom 5:2.

Gledali smo zanimljivu utakmicu u Parizu.

Barselona je dominirala u prvih pola sata utakmice. Od samog starta vršili su pritisak i igrali ofanzivno, ali nisu uspevali da zatresu mrežu domaće ekipe.

Usman Dembele imao je čak četiri šanse. Branio mu je Kejlor Navas udarac u tri navrata, a najbolji je bio kada je gađao dalji ugao iskosa sa deset metara. Našao se kasnije u još boljoj poziciji, kada je sa osam metara gađao veoma slabo po sredini i to je lako uhvatio Navas.

Barselona je ređala šanse, PSŽ se dobro odbranio i gol je visio u vazduhu. Navas je branio sve što je mogao, a u 22. minutu je vrhovima prstiju skinuo udarac Desta i lopta je završila na prečki.

I onda niotkuda, Lengle sa leđa ruši Ikardija, tačnije gazi ga po peti i sudija pokazuje na belu tačku.

Rutinski je penal realizovao Kilijan Mbape u 30. minutu za vođstvo šampiona Francuske.

Lionel Mesi kao da se naljutio i rešio je da pocepa mrežu Pari Sen Žermena. Uzeo je loptu na 25 metara od gola i lansirao projektil u gornji levi ugao Navasa.

Pogodio je rašlje u 37. minutu i doneo izjednačenje.

Mogao je Mesi da bude junak Barselone i da ozbiljno zakuva ovaj dvomeč. Kurzava je srušio Grizmana u kaznenom prostoru i u nadoknadi prvog poluvreme Entoni Tejlor svira penal za Barselonu.

Mesi je hteo da gađa jako po sredini, ali mu u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena Navas nogama brani penal, lopta se odbija od prečku i na poluvreme se otišlo sa 1:1.

Barselona nije izašla u drugom poluvremenu sa tolikom željom i ‘’žarom’’, kao u prvom delu igre.

PSŽ je uspeo da ‘’umrtvi’’ igru protivničke ekipe i rutinski su čuvali veliku prednost u ukupnom rezultatu. Čekali su kontre i uzdali se u Mbapea, a onda je ušao i Di Marija i kad god je lopta išla napred, njih dvojica su kombinovali sa Veratijem i čuvali loptu.

Vreme je teklo, Barsa nije imala preteranu ideju i do kraja utakmice imali su svega nekoliko šansi. Najopasniji je bio udarac glavom Busketsa sa pet metara u 71. minutu, koji je odbranio Navas.

Do kraja utakmice nije bilo uzbuđenja i golova i utakmica je završena nerešenim rezultatom.

Meč ste mogli da pratite uživo putem našeg Lajv bloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

202 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve