Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.03.2021.

20:00

Porto sa igračem manje izbacio Juventus iz Lige šampiona! VIDEO

Trofej Lige šampiona će i ove sezone ostati nedosanjan san za Juventus, jer ga je već u osmini finala ove sezone izbacio Porto.

Izvor: SS

Autor: SS

Porto sa igračem manje izbacio Juventus iz Lige šampiona! VIDEO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

U revanšu u Torinu igrali su se produžeci, a rezultat je bio 3:2 za Juventus, pa je sa ukupnih 4:4 uz gol više u gostima vrlo disciplinovani portugalski tim prošao u četvrtfinale.

Juventus je i ove večeri, uprkos tome što je igrao sa igračem više od 54. minutu bio vrlo smušen, usporen, bez energije i kreacije i to je platio najbolnijim porazom u sezoni.

Šta je razlog tome, ostaje na čelnicima "stare dame" da procene, a mnogi prstom upiru u nekadašnjeg fudbalskog "Mocarta", ali još uvek vrlo mladog stručnjaka, Andreu Pirla.

Juventus je odigrao katastrofalno prvo poluvreme, iako ga je otvorio stopostotnom šansom Alvara Morate, kada je Marćesin volšebno odbranio.

Porto je bio mnogo konkretniji, ofanzivnije orijentisan i to mu se isplatilo u 19. minutu. Zapravo, Mehdi Demiral je poklonio penal startom nad Taremijem, a siguran sa 11 metara bio je Serđo Oliveira.

I uprkos vođstvu, Porto nije odustajao od pretnji Vojčehu Ščešnjem, a Juventus je bio vrlo smušen, usporen i bez kreacije.

Ali, to se promenilo u nastavku, jer je već u 49. minutu Federiko Kijeza postigao veoma lep gol za izjednačenje. Kristijano Ronaldo je izbegao ofsajd i lepo odložio do Kijeze koji je pogodio dalji ugao.

Samo pet minuta kasnije novi "bajpas" Juventusu dao je Mehdi Taremi koji je napravio neverovatnu glupost šutnuvši loptu posle sudijskog zvižduka. Bjorn Kujpers nije imao izbora i morao je da ga isključi.

Taj potez je usmerio meč u potpuno drugom pravcu od dotadašnjeg kursa, jer je Juve osetio "krv" i u 63. minutu potpuno preokrenuo.

Huan Kvadrado je centrirao sa desne strane, a to je u 14. asistenciju Kolumbijca ove sezone pretvorio, ponovo, Kijeza.

Rušio se Porto, ali ga Juventus nije srušio. Bila su dovoljna dva-tri opasna napada gostiju da upali lampicu za opreznost "stare dame" i da se "ručna povuče".

U nadoknadi vremena poništen je gol Alvaru Morati (a kome drugom) zbog malog ofsajda, a potom je Kvadrado pogodio prečku fantastičnim udarcem levom nogom sa preko 20 metara.

U produžecima vrlo nervozna igra i jednih i drugih, verovatno usled fizičke istrošenosti i praktično nismo videli ništa. Sve do 115. minuta.

Tada je Serđo Oliveira izveo slobodan udarac sa preko 20 metara, loptu poslao kroz noge Kristijana Ronalda i savladao Ščešnjeg za erupciju oduševljenja gostiju.

Međutim, samo minut i po kasnije je Juventus odgovorio. Posle kornera sa desne strane je Rabio skočio i pogodio za 3:2.

Krenula je opsada gola, prava drama, čak i na silu su pokušavali Italijani, ali nije bilo vremena – Marko Grujić i Porto su u četvrtfinalu!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

164 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve