Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 26.08.2013.

09:28

Ko je najbolji u Srbiji? Čukarički

Posle prva tri kola nove sezone u Jelen Superligi Srbije neočekivani lider je povratnik u elitni rang srpskog fudbala, Čukarički.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Tri meča i tri pobede, to je učinak tima sa Banovog brda kojem u leđa gledaju Partizan, Crvena zvezda, Vojvodina...

"Ako sada dobijemo Vojvodinu, pa Javor na strani i Zvezdu u osmom kolu na našem stadionu sve je moguće", pomalo šaljivo konstatuje predsednik Čukaričkog Miodrag Janković.

Već u prvom kolu "brđani" su napravili iznenađenje, slavili su protiv Rada na Banjici sa 1:0. U sledećem je istim rezultatom pao još jedan favorit, Sloboda, a u subotu je nadigran i drugi beogradski rival OFK Beograd sa 2:1.

"Idemo od utakmice do utakmice bez velikog opterećenja. Tako smo i došli na Karaburmu sa namerom da ostvarimo dobar rezultat. Uspeli smo u tome u jednoj veoma čudnoj utakmici, možda i najčudnijoj koju sam imao prilike da gledam. Bilo je svega i dva promašena penala, sijaset prilika, prekida zbog pljuska...", istakao je Janković, nekada prvi čovek Zajednice Superligaša.



Čukarički je u subotu na vreme izašao na teren Omladinskog stadiona, ali su domaći fudbaleri učestvovali u akciji "Šest minuta za spas srpskog fudbala".

"Oni misle tako i imaju način na koji izražavaju protest, mi mislimo drugačije. Smatram da to nije metod, ali eto svako ima pravo da se bori na način koji misli da je najbolji. U jedno sam siguran, to nije stav Zajednice Superligaša, jer klubovi nisu ni imali priliku da se izjašnjavaju", smatra Janković.

Tomislav Karadžić je odlučio da ispuni želju onih koji ga više ne žele na mestu predsednika FSS-a, najavio je odlazak na kraju jesenjeg dela sezone u Superligi.

"Borba kroz institucije je jedini ispravan način. Postoji Statut, organi, zakaže se Skupština i sve se rešava na legitiman način. Čukarički se ne slaže sa ovakvim vidom protesta", zaključio je Janković.

Sa Karaburme su stigle informacije o navodnom sukobu čelnika OFK Beograda i Čukaričkog. Miodrag Janković tvrdi da nije došlo ni do kakve ozbiljnije rasprave između njega i Zvezdana Terzića.

"Zaista se ništa specijalno nije dogodilo. Razgovarali smo, uz možda u nekom trenutku malo viši ton, ali daleko od toga da bi to sve moglo da se formuliše kao sukob", objašnjava Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve