Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.07.2013.

19:30

LE: Zvezda i Voša po 2:0, poraz JA

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine pobedili su po 2:0, dok je Jagodina poražena 3:2, u prvim mečevima 2. runde kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Zvezda je nadigrla islandski IVB u meču u kojem je morala ubedljivije da trijumfuje, dok je Voša pobedila Honved sa igračem manje.

Jagodina je posle hrabre igra ipak poražena od iskusnijeg Rubina, ali je odigrala meč za pamćenje u kojem je stigla do prvih golova u Evropi.

Liga Evrope, 2. kolo kvalifikacija:

Beograd: Crvena zvezda – IBV 2:0 (1:0)
Pečnik 12, Mijailović 76

Crvena zvezda: Bajković - Mijailović (Mirić 90'), Lazić, Krneta, Vesović - Kovačević, Milijaš (Savićević 71') - Kasalica (Mladenović 26'), Ninković, Pečnik - Dauda

IBV: Džejms - Garner, Sigurbjorson, Guđonson, Olafson - Hrejdarson (Peterson 73) - Džefs, Torsteinson, Maveje, Porvardson (Ingvardson 87') - Gudmundson

Novi Sad: Vojvodina – Honved 2:0 (1:0)
Trajković 19, Vranješ 71p

Vojvodina: Delac - Nastić, Trajković, Đurić, Vulićević - Vranješ, Radoja, Poletanović - Alivodić (Bilbija 90'), Umaru (Ivanić 89'), Škuletić (Barić 26')

Honved: Kemenes - Alcibiade, Lovrić, Ignjatović, Barat - Večej (Dijara 55'), Hidi, Nađ (Delček 46')- Živanović, Testardi, Holender (Ikene 65')

Jagodina: Jagodina – Rubin 2:3 (0:2)
Damjanović 72, Lepović 90 Prudnikov 12, Natko 20, Rondon 87

Jagodina: Đuričić – Dukić, Mihajlović, Tomić, Munir – Gogić, Damjanović – Lepović, Đurić, Cvetković – Hadžibulić

Rubin: Arlauskis – Šaronov, Markano, Ansaldi, Kisljak – Natko, M'Vila – Eremenko, Rzjancev, Prudnikov – Rondon

22:20 Crvena zvezda – IBV 2:0

Zvezda je odigrala solidno veći deo meča pred oko 32.000 navijača, kontrolisala temp, i na kraju stekla solidnu prednost pred revanš.

Nejc Pečnik postigao je prvenac u "crveno-belom" dresu, a Nikola Mijailović sjajan gol za 2:0, protiv rivala koji je pretio uglavnom sa distance i bio opasan samo zahvaljujući greškama "crveno-belih".

Opširnije o meču Crvena zvezda - IBV 2:0 pročitajte u posebnom izveštaju.

22:15 Vojvodina – Honved 2:0

Fudbaleri Vojvodine su za razliku od prethodnih sezona pokazali izuzetnu zrelost u duelu sa Honvedom. Igrali su strpljivo i poveli u 19. minutu golom Branislava Trajkovića.

Samo dva minuta kasnije preoštro je isključen Bojan Nastić, ali igrač manje nije poremerio Novosađane. Iako brojčano slabiji, nisu dozvolili Mađarima da preuzmu kontrolu, te strpljivo čekali svoj šansu.

Dočekali su je 20 minuta pre kraja kada je Abubakar Umaru je majstorskim prodorom iznudio penal, a Stojan Vranješ realizovao najstrožu kaznu za velikih 2:0 pred revanš.

Opširnije o meču Vojvodina - Honved 2:0 pročitajte u posebnom izveštaju.

21:50 Jagodina - Rubin 2:3

Ekipa Jagodine nije uspela da izbegne poraz od Rubina, ali je postigla prve istorijske golove u Evropi i dostojno se suprotstavila iskusnijem rivalu.

Jagodinci su poraženi 2:0 od ekipe iz Kazanja, a strelci za domaćina bili su Dario Damjanović i Miloš Lepović u odličnom drugom poluvremenu. Prudnikov, Natko i Rondon su dali golove za Rubin.

Opširnije o meču Jagodina - Rubin 2:3 pročitajte u posebnom izveštaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

179 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve