Nova vest
Fudbal

Nedelja, 11.10.2009.

10:47

'Ludak' Maradonin junak!

Fudbaleri Argentine pobedili su Peru 2:1 (0:0) i kolo pre kraja južnoameričkih kvalifikacija povećali šanse za direktan plasman na SP 2010.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Veliku pobedu Argentini protiv poslednjeplasiranog Perua doneo je Martin Palermo golom u 93. minutu čime su 'gaučosi' došli do trećeg mesta na tabeli. Međutim, da bi se plasirali na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi Argentinci u poslednjem kolu ne smeju da izgube od Urugvaja koji ima bod manje na tabeli. Svoju šansu tražiće i Ekvador koji gostuje Čileu.

Čileanci su pobedili u gostima Kolumbiju 4:2 i obezbedili plasman na SP, dok je Urugvaj do pobede došao u Ekvadoru (2:1). Istim rezultatom Paragvaj je slavio u Venecueli iako su gosti još ranije obezbelili plasman na Mundijal. U poslednjem meču predposlednjeg kola u nedelju se sastaju Bolivija i Brazil koji je prvi na tabeli.

Na meču u Buenos Airesu Argentina je od prve sekunde krenula na sve ili ništa, a takva igra se isplatila početkom drugog poluvremena kada je Gonzalo Iguain sjajno utrčao iza odbrane Perua na pas Pabla Aimara i doneo radost domaćim navijačima. Posle vodećeg pogotka 'gaučosa' stvari na terenu su se promenile. Peru je počeo da napada, da stvara veliki boroj stopostotnih šansi, a onda je u 89. minutu Rengifo šokirao prepuni 'Monumental' i Maradonu. Posle nekoliko neuspešnih centaršuta, odbrana Argentine je zakazala i ostavila samog Rngifa koji je sa nekoliko metara glavom savladao nemoćnog golmana domaćih. Ipak, sreća je na kraju pogledala Argentince koji će, ukoliko se plasiraju na SP sigurno najviše zahvaljivati veteranu Martinu Palermu. 35-godišnji napadač Boka Juniorsa je u trećem minutu sudijske nadokanade bio najprisebniji i ubacio loptu u mrežu pošto se ona prethodno posle šuta Mesija odbila od nekoliko igrača do druge stative gde je samo bio popularni 'Ludak', čovek koji je pre nekoliko dana postigao gol glavom sa 40 metara.



Rezultati:
Argentina - Peru 2:1 (0:0)
Iguain 48, Palermo 90+3 - Rengifo 89
Kolumbija - Čile 2:4 (1:2)
Vidal 13ag, Moreno 63 - Ponse 35, Suaco 37, Valdivija 73, Oreljana 79
Ekvador - Urugvaj 1:2 (0:0)
Valensija 68 - Suarez 69, Forlan 90+4p
Venecuela - Paragvaj 1:2 (0:0)
Rondon 86 - Kabanjas 57, Kardozo 80

Nedelja:
Bolivija - Brazil

Tabela: Brazil (-1) 33, Paragvaj 33, Čile 30, Argentina 25, Urugvaj 24, Ekvador 23, Venecuela 21, Kolumbija 20, Bolivija (-1) 12, Peru 10 bodova.

Parovi poslednjeg kola (14. i 15. oktobar): Peru - Bolivija, Brazil - Venecuela, Paragvaj - Kolumbija, Čile - Ekvador, Urugvaj - Argentina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve