Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 06.08.2009.

11:31

Barsa ubedljiva protiv Sijetla

Fudbaleri Barselone savladali su Sijetl Saunderse sa 4:0 u drugom meču u okviru severno-američke turneje katalonskog kluba.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Lionel Mesi postigao je prva dva gola za Barselonu, u 21. i 41. minutu, a konačan rezultat postavili su Suarez i Rodrigez u finišu utakmice. Evropski prvak je samo u prvom poluvremenu igrao sa prvotimcima. Naredni meč Katalonci igraju sa meksičkom Gvadalaharom.

Barselona je povela u 21. minutu sjajnim pogotkom Lionela Mesija udarcem van kaznenog prostora. Dvadeset minuta minuta kasnije, Argenitnac je sjajno prihvatio dijagonalni pas Ćavija i iz neposredne blizine po drugi put savladao 39-godišnjeg Kejsija Kelera, nekadašnjeg golmana Totenhema i Milvola.

Blizu 67 hiljada gledalaca bilo je razočarano što u drugom poluvremenu nije moglo da uživa u igri Mesija, Anrija, Ćavija i ostalih pošto je trener Barselone Pep Gvardiola izveo na teren poptuno drugu postavu.

Ipak, ni rezerve evropskog prvaka nisu razočarale pošto je Barselona i u nastavku došla do dva gola, a strelci su bili Hefren Suarez u 75. i Pedro Rodrigez u 89. minutu.



Najbolju priliku za Sijetl propustio je bivši igrač Arsenala Fredi Ljungberg početkom prvog poluvremena.

Posao Kataloncima je donekle bio olakšan pošto je i trener Sijetla Sigfred Šmid u drugom poluvremenu uveo rezervnu postavu jer njegovu ekipu u subotu očekuje važna utakmica MLS lige sa Real Solt Lejkom.

Barselona je i na ovom meču bila bez Rafaela Markeza, koji se povredio na treningu, zbog čega će pauzirati naredne dve nedelje. Kapiten Meksika će tako najverovatnije propustiti i ključni meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa SAD 12. avgusta.

Barselona sledeći meč igra sa meksičkom Gvadalaharom u San Francisku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu