Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.09.2006.

16:20

Savićević: Neka država reši problem

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Predsednik fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević izjavio je, dan pošto nije odigrana prvenstvena utakmica između Zete i Budućnosti, da odnos dva kluba prevazilazi ingerencije Fudbalskog saveza i duboko ulazi u politiku.

Rivalitet Zete i Budućnosti znatno prevazilazi Fudbalski savez i ja ne želim da se mešam u njega. To treba da reši država, to jest DPS“, rekao je Savićević na izuzetno posećenoj konferenciji za medije.

Savićević je zatim javno pobrojao članove lobija jedne i druge ekipe u crnogorskoj vladajućoj partiji: predsednik SD Zeta je Vukašin Maraš, savetnik predsednika Republike, u upravi je ministar Slavoljub Stijepović, a i sâm Radojica Božović je ugledni član DPS; na drugoj strani su gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša, dok je predsednik FK Budućnost direktor gradskog Komunalnog preduzeća Vladan Vučelić.

Predsednik FSCG odbio je optužbe iz Zete da navija za Budućnost i delegira sudije.

Ne mešam se u rad ni komesaru za suđenje, niti bilo kome u Savezu. Smatram da svi obavljaju posao na dobar način. Ostaću na funkciji do kraja mandata, 2009. godine, boriću se svim silama za regularnost i neću odustati ni po koju cenu“, rekao je Savićević.

Upitan da li ga optužbe i borba za regularnost iscrpljuju, Savićević je odgovorio potvrdno i nastavio:

Trošim mnogo energije, umoran sam, ali ću izdržati do kraja. Jedva čekam prvu utakmicu reprezentacije Crne Gore i crnogorskih klubova u evro-takmičenjima. Izdržaću sve, samo da dođemo do regularne lige“.

Posebno interesantan bio je Savićevićev otvoreni sukob sa urednikom sportske redakcije dnevnika Dan Veselinom Drljevićem, sa kojim ima loše odnose već godinama.

Drljević, koji je bio sudija i član Fudbalskog saveza Crne Gore, rekao je da je statut FSCG u neskladu sa statutima FIFA i UEFA jer ima instituciju komesara za suđenje. Savićević je odgovorio da je Italijanski fudbalski savez pre samo deset dana postavio komesara. Posle još nekoliko oštrih rečenica Savićević je pred svim novinarima rekao uredniku Dana da mu se „više nikad u životu ne obrati“.

Zatim je predsednik FSCG rekao da je predlog o dovođenju sudija iz susednih država, Srbije i Hrvatske, potpuno pogrešan.

Takvu ideju nikad neću prihvatiti, jer ne sme biti kompromisa sa korupcijom. Crna Gora ima dosta kvalitetnih i poštenih sudija“.

Savićević je rekao i da njegovo mišljenje o eventualnim kaznama nije relevantno, već će se time pozabaviti Odbor za hitna pitanja i Izvršni odbor, čija sednica je zakazana za sredu.

Konferencija za novinare potrajala je sat vremena, a za stolom nasuprot Savićevićevom sedeo je predsednik FK Zeta Radojica Božović, koji se nije obraćao novinarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve