Nova vest
Fudbal

Subota, 04.06.2011.

15:00

Maradona: "FIFA, muzej dinosaurusa“

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona kritikovao je ponovni izbor Sepa Blatera za predsednika FIFA i nazvao čelnike te organizacije dinosaurusima.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

„Korupcija i skandali sa nameštanjima utakmica potresaće FIFA dok god su na njenom čelu fudbalski dinosaurusi", rekao je bivši selektor argentinske reprezentacije koji boravi u Dubaiju kako bi potpisao dvogodišnji ugovor sa tamošnjim klubom Al Vaslom.

Maradona je istakao da je celokupno rukovodstvo FIFA arogantno.

Kada imate toliku moć, koliko je imaju čelnici FIFA, onda radite mnoge glupe stvari. Svakodnevno se dešavaju skandali sa korupcijom. To više nije fudbal. To ne zaslužuju ljubitelji ove igre“, rekao je Maradona.

Bivši napadač argentinske reprezentacije kritikovao je Blatera jer nikada u životu nije šutnuo loptu i istakao da bi na čelu FIFA trebalo da se nađe neki bivši fudbaler.

Na žalost, FIFA sada liči na pravi muzej dinosaurusa koji ne žele da siđu sa vlasti“, rekao je Maradona, „Za svetski fudbal bilo bi najbolje kada bi Blater i ostali rukovodioci, među kojima i dugogodišnji predsednik Argentinske fudbalske federacije Hulio Grondona podneli ostavke“.

Maradona, ipak, sumnja da će se to desiti.

Čuvaće oni svoja leđa. Ostaće u FIFA dok ne napune 105 i 110 godina, a fudbal će nažalost, biti isti“, rekao je Maradona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu