Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 19.04.2009.

14:03

Hamilton žali zbog grešaka

Branilac šampionske titule Luis Hamilton izjavio je da oseća da je izneverio sebe i ekipu Meklarena zbog brojnih grešaka na trci za Veliku nagradu Kine.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Hamilton je trku u Šangaju završio na šestom mestu, a više puta u toku 56 krugova je izleteo sa staze, a čak dva puta se okrenuo na njoj, a uz to ga je pretekao i klupski kolega Heiki Kovalainen.

Kao odličan vozač po kiši izvozao je solidnu trku u toku koje je i spektakularno pretekao Kimija Raikonena, koga je nasledio na mestu šampiona Formule 1.

“Na početku trke je bilo teško voziti. Našao sam dobar ritam i zabavljao sam se u prvih nekoliko krugova, ali sam zato vrlo brzo uništio pneumatike”, rekao je Hamilton.

Pošto je izgubio nekoliko pozicija odmah posle preticanja Raikonena, Hamilton je ponovo morao da nadoknađuje vreme kada ga je pri kraju trke obišao Adrian Zutil kada se okrenuo za 360 stepeni.

“Napravio sam nekoliko grešaka. Bilo je klizavo i prednji levi pneumatik mi je bio istrošen mnogo pre kraja trke ali sam dao sve od sebe, imao sam mnogo problema, ali mi je drago da sam došao do bodova”, dodao je Hamilton.

Posle odustajanja Zutila Hamilton je kao šesti prošao kroz cilj, iza Kovalainena, i sada ima četiri boda, sa kojima zauzima sedmo mesto u poretku šampionata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve