Nova vest
Auto-moto

Petak, 17.04.2009.

13:32

Hamilton iznenađen odlaskom Denisa

Vozač Meklarena Luis Hamilton rekao je da je iznenađen, ali ne i razočaran, ostavkom svog mentora i dugogodišnjeg direktora ekipe Rona Denisa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Denis je u četvrtak saopštio da napušta ekipu Meklaren Mercedes i da svoje mesto prepušta Martinu Vitmaršu. "Nisam razočaran, ali sam iznenađen njegovom odlukom, baš kao i svi članovi tima", rekao je aktuelni svetski šampion.

Još 1998. godine Denis je u Meklaren doveo tada 13-godišnjeg Hamiltona i bio je jedan od najzaslužnijih za prošlogodišnji uspeh Britanca, kada je osvojio šampionsku titulu i tako postao najmlađi šampion u istoriji Formule 1.

"Ron mi je pružao veliku podršku i mislim da će tako biti i u budućnosti, bez obzira što neće biti u Meklarenu", dodao je Hamilton.

Denis je preuzeo Meklaren 1981. godine i za to vreme su vozači ekipe osvojili deset šampionskih titula, a Meklaren sedam u konkurenciji konstruktora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve