Nova vest
Auto-moto

Petak, 10.04.2009.

15:12

Bron kupio Hondu za 1£

Honda je prodala svoj tim u Formuli 1 Rosu Bronu za samo jednu funtu da bi osigurala budućnost tima prema bivšem zvaničniku japanske kompanije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Od našeg povlačenja u decembru, prioritet je bio da prodamo tim pod uslovom da nastavi da se takmiči u Formuli 1. Cena nije bila problem. Nismo mogli da prodamo tim partnerima koji su tražili da ga raspustimo i prodamo svu imovinu u parčićima. Takođe, trebalo ej obezbediti poslove za stotine ljudi i mislimo da smo napravili pravi potez“, rekao je neimenovani zvaničnik Honde.

Portparol Honde odbio je da otkrije finansijske detalje dogovore, ali postoje neke indicije da je japanska kompanija potrošila 136 miliona funti za vođenje tima u Formuli 1.

Vozač ekipe Bron GP Dženson Baton trijumfovao je na prve dve trke ovogodišnjeg šampionata Formule 1, koje su vožene u Australiji i Maleziji, dok je Batonov klupski kolega Rubens Barikelo bio drugi na stazi „Albert park“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve