Nova vest
Auto-moto

Utorak, 31.03.2009.

16:16

Sena menja Fizikelu?

Vlasnik ekipe Fors Indija Vidžaj Malija nagovestio bi da bi Bruno Sena mogao da bude interesantan za njegov tim, jer se Đankarlo Fizikela bliži kraju karijere.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Sena je ostao bez mesta u Formuli 1 za ovu sezonu kada je ekipa Bron GP odlučila da zadrži istu vozačku postavu, Džensona Batona i Rubensa Barikela, koja je prošle godine vozila za Hondu, a indijski milijarder ima visoko mišljenje o mladom Brazilcu.

“Znam da se Đankarlo bliži kraju karijere u Formuli 1, ovo možda nije njegova poslednja sezona, ali je ona veoma blizu”, rekao je Malija, “A sa strane čekaju mladi vozači, jedan od njih je Bruno Sena, i iako smo mislili da će on potpisati za Bron GP oni su se odlučili za Barikela, a mi ćemo ga imati u vidu”.

Fors Indija je još po završetku prošle sezone objavila da će za ekipu voziti Đankarlo Fizikela i Adrijan Zutil, ali su tokom zime razmišljali o drugim opcijama posle potpisivanja ugovora o saradnji sa Mercedesom pa su se kao potencijalni vozači pominjali, pored Sene, i test vozač Meklarena Pedro de la Rosa i vicešampion DTM šampionata Pol di Resta.

Mladi Bruno, sestrić trostrukog šampiona Formule 1, legendarnog Aertona Sene, dugo je čekao na odluku ekipe Bron GP, a od tada je testirao za Mercedes u DTM šampionatu, a takođe će učestvovati i na trci “24 časa Le Mana”, a narednog vikenda ga očekuje i prva trka Le Man serije u Barseloni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve