Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 29.03.2009.

17:49

Tojota uložila žalbu zbog Trulija

Ekipa Tojote uputila je zvanični protest zbog kazne koju je dobio Jarno Truli na trci za Veliku nagradu Australije.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Truli je trku završio na trećem mestu, ali je potom kažnjen sa 25 sekundi jer je pretekao Luisa Hamiltona dok je na stazi bio „sejfti kar“ tokom poslednjih nekoliko krugova pa je završio na 12. mestu u plasmanu.

„Tužno je da je ovaj rezultat pod pitanjem“, rekao je direktor tima Tadaši Jamašina, „Podneli smo žalbu da bismo dobili više vremena da prostrudiramo podatke i situaciju“.

Italijan je rekao da je pretekao Hamiltona samo zato što je mislio da se bolid Meklarena pokvario.

„Kada je „sejfti kar“ izašao pri kraju trke Luis me je pretekao ali je potom iznenada usporio i otišao u stranu“, rekao je Truli, „Pomislio sam da ima problem pa sam ga pretekao jer ništa drugo nisam mogao da uradim“.

Trulijeva kazna upotpunila je mešoviti vikend Tojote, koja je bila jedan od tri tima protiv kojih su se rivali žalili zbog legalnosti njihovih bolida. Bilo im je dozvoljeno da učestvuju na trci, ali su obojica vozača japanske ekipe diskvalifikovani sa kvalifikacija zbog prevelike fleksibilnosti zadnjeg krila pa su startovali iz poslednjeg reda.

Posle starta Truli je uspeo da dođe do petog mesta pri kraju trke, ali je se nenadano našao na trećem posle odustajanja Sebastijana Fetela i Roberta Kubice, zbog čega je na stazu izašao „sejfti kar“.

„Ne mogu da opišem koliko sam razočaran.Činjenica je da smo se borili za podijum iako smo startovali iz boksa“, dodao je Truli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve