Nova vest
Tenis

Sreda, 03.02.2016.

11:19

Federer pokidao meniskus posle Đokovića

Treći teniser sveta Rodžer Federer podvrgnut je operaciji kolena kako bi sanirao povredu meniskusa.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Federer pokidao meniskus posle Đokovića
Photo by Cameron Spencer/Getty Images

Federer je u utorak u Švajcarskoj bio na artroskopiji kolena jer je tokom nastupa na Australijan openu pokidao meniskus.

Švajcarac je objavio da se povredio posle meča sa Novakom Đokovićem u polufinalu Australijan opnea i da je u utorak završio zahvat posle kojeg će neko vreme biti van terena.

„Želim da vas obavestim da sam juče podvrgnut artroskopiji kolena. Povredio sam koleno dan posle polufinala u Australiji. Kada sam se vratio kući odradio sam testove i bio sam ubeđen da sam pokidao meniskus“, napisao je Federer na ’Fejsbuku’.

On će sigurno propustiti ATP turnire u Roterdamu i Dubaiju, na kojem brani titulu.

„Izvinjavam se prijateljima u Roterdamu i Dubaiju jer sam se mnogo radovao igranju na tim turnirima. Iako je ovo nesrećni korak unazad, ohrabren sam i zahvalan doktorima koji su rekli da je operacija bila uspešna. Radujem se što ću već danas popodne početi rehabilitaciju sa svojim timom i radiću naporno da se na teren vratim što je pre moguće. Hvala svima na neverovatnoj podršci, javiću vam se uskoro“, dodao je Švajcarac.

Rodžer je takmičenje u Melburnu završio porazom od Novaka u polufinalu rezultatom 6:1, 6:2, 3:6, 6:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

194 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve