Nova vest
Atletika

Subota, 13.07.2013.

17:14

Zlatni Bekrić: Presrećan sam!

Reprezentativac Srbije u atletici Emir Bekrić osvojio je zlatnu medalju na 400 metara sa preponama na prvenstvu Evrope za mlađe seniore u Tampereu.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Bekrić je pobedio u finalu u vremenu 48,76 sekundi što je novi državni rekord, srebro je pripalo Sebastijanu Rodžeru rezultatom 49,19, a bronza Rasmusu Nađi za isto vreme.

"Ovo je nešto najlepše što mi se desilo u životu. Što je najbitnije za mene, naučio sam kako da trčim sa najboljima i zaista mogu reći da je ovo za mene bila savršena trka", rekao je Bekrić

On je dodao da se nada da će njegov uspeh privući veliki broj dece da se bavi ovim sportom.

"Nadam se da će ovo privući što više mališana da se bave atletikom, jer ovo je zaista veliki pomak za mene, ali i za našu kraljicu sportova, atletiku. Presrećan sam", kazao je Bekrić.

Srbin je u finalu ostvario bolji rezultat nego u polufinalu, kada je deonicu pretrčao za 49,83, a pre toga je do polufinala stigao za 50,48.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

2 d

U fokusu

Vidi sve