Nova vest
Atletika

Nedelja, 17.05.2009.

21:06

Bolt oborio 26 godina star rekord

Trostruki olimpijski šampion, Usain Bolt oborio je svetski rekord na 150 metara na uličnoj trci u Mančesteru.

Izvor: B92, BBC

Autor:B92, BBC

Default images

Jamajčanin je 150 metara dugu stazu istrčao za 14,35 sekundi oborivši rekord Italijana Pjetra Menea iz 1983. godine koji je iznosio 14,8 sekundi. Britanac Marlon Devoniš stazu je istrčao za 15,07 sekundi. U trci žena najbrža je bila Amerikanka Debi Ferguson-Mekenzi sa 16,54 sekunde, a pobedila je olimpijsku šampionku na 400 metara Kristinu Ourugu koja je trčala 17,1 sekundu.

Usain Bolt se takmičio prvi put posle saobraćajne nesreće koju je imao prošlog meseca. Međutim, 22-godišnji Jamajčanin nije pokazao znake udesa u kišom natopljenom Mančesteru gde je dominirao. I pored lošeg vremena Bolt je poslednjih sto metara istrčao za 8,72 sekunde.

„Ovo je moje prvo veće takmičenje u sezoni pa sam veoma srećan što sam mogao da postignem dobro vreme i trčim nepovređen. Nisam u najboljoj formi, moram još da radim na tome. Imao sam mnogo oscilacija tokom treninga ali se popravljam“, izjavio je Bolt za BBC Sport.

„Odlično se osećam. Drago mi je što je sunce sijalo bar na trenutak jer me potpuno oraspoložilo“, izjavila je Ferguson-Mekenzi . „Bila je ovo sjajna i veoma zabavna trka. Sviđa mi se koncept, a i publika je bila veoma uzbuđena“, istakla je američka sprinterka posle pobede .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu