Izvor: B92

Turistima će biti potrebna potvrda o potpunoj vakcinaciji, ili da je osoba preležala kovid u poslednjih 180 dana, ili negativan test na korona virus.

Nakon preporuke Svetske zdravstvene organizacije (SZO), Litvanija je odlučila da ukine većinu ograničenja putovanja za građane Evropske unije i Evropskog ekonomskog prostora (EEA).

Od 5. februara, turistima će biti potreban sertifikat koji ukazuje na potpunu vakcinaciju, bilo da je osoba bolovala od kovida 19 u poslednjih 180 dana, ili da je imala nedavni negativan test na kovid da bi im se odobrio ulazak, saopštila je Litvanska nacionalna agencija za razvoj turizma.

Litvanija je trenutno jedna od najotvorenijih zemalja u Evropi za međunarodne putnike, prenosi Fena.

Očekuje se da će ova odluka ubrzati oporavak turističkog sektora.

Pre pandemije, sektor turizma je činio značajan udeo u ekonomiji Litvanije, sa ukupnim prometom od 977,8 miliona evra svake godine.

U 2019. zemlju je posetilo skoro dva miliona turista.

Jedna od najotvorenijih zemalja

Sada je Litvanija konačno spremna da dočeka turiste, jer će od 5. februara turistima iz EU i EEA biti potreban sertifikat koji pokazuje da je osoba ili potpuno vakcinisana, oporavljena od kovida 19 u roku od 180 dana ili ima novi negativan kovid test. .

Nedavne regulatorne promene učinile su ga savršenom destinacijom, posebno za putnike koji su u potpunosti vakcinisani ili su primili dodatnu vakcinu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.