Izvor: Tanjug

Posetioci Tajlanda od sada će obavezni dvonedeljni karantin zbog koronavirusa moći da provedu na jahtama ili na brodu u Puketu, omiljenoj tajlandskoj turističkoj destinaciji.

Vlada Tajlanda se nada da će ta inicijativa doneti oko 58 miliona dolara prihoda, navodi BBC i dodaje da taj potez ima za cilj oživljavanje turističke industrije u zemlji koja je teško pogođena pandemijom.

Ova država jugoistočne Azije uglavnom se oslanja na prihode od turizma, a program karantina na jahti omogućuje turistima koji imaju negativan test na koronavirus da vreme karantina provedu na jahti. Očekuje se da bi turisti mogli popuniti stotinu jahti.

Broj turista na Tajlandu je zbog pandemije smanjen sa više od 40.000 dnevno na samo nekoliko stotina.

Očekuje se da će u program biti uključeno oko 100 jahti, a putnici će morati da nose pametnu narukvicu koja kontroliše vitalne parametra kao što su telesna temperatura i krvni pritisak i prati lokaciju osobe putem GPS-a.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.