Izvor: B92

Suboticu i Palić u prvoj polovini ove godine posetilo je više od 31.000 turista, koji su ostvarili više od 56.000 noćenja, izjavio je Tanjugu član Gradskog veća u Subotici zadužen za turizam, Vjekoslav Ostrogonac.

Ostrogonac je rekao, pozivajući se na podatke Republičkog zavoda za statistiku, da je broj noćenja veći i na Paliću i u Subotici, dok je broj turista na Paliću neznatno manji u odnosu na prošlu godinu, a u Subotici se beleži njihov porast.

Prema njegovim rečima, u subotičkim i palićkim hotelima u prvih šest meseci ove godine ostvareno je 56.114 noćenja.

"Na Paliću je ostvareno 16.573 noćenja, što predstavlja rast od četiri odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je u istom periodu u Subotici ostvareno 39.541 noćenje, ili za 24 odsto više nego u istom periodu lani", rekao je Ostrogonac.

Što broja turista tiče, na Paliću je u prvih šest meseci ove godine boravilo njih 8.549, što je za jedan procenat manje u poređenju sa prvim polugođem 2012.

Od početka januara do kraja juna u Subotici je boravilo 22.636 turista, što je za 22,7 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

"Ne možemo biti zadovoljni brojem turista, kao što ni hotelijeri ne mogu biti zadovoljni brojem noćenja, s obzirom na popunjenost kapaciteta. Ali, možemo biti zadovoljni njihovim radom na poboljšanju i promovisanju kapaciteta i sadržaja koje nude, kao i s radom Turističke organizacije na promociji Subotice i Palića kao turističke destinacije", rekao je Ostrogonac.

On je dodao da najvažniji subotički objekti secesije, kao što su Gradska kuća, Gradski muzej i Sinagoga, takođe beleže porast broja posetilaca.

Gradsku kuću je u prvih šest meseci posetilo 16.388 turista, muzej je posetilo 5.145 turista, dok je broj turista koji su u prvih šest meseci posetili Sinagogu veći od brojke posetilaca za celu prošlu godinu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.