Izvor: B92

U dogovoru sa Gradskom upravom Novog Sada, lokacija ovogodišnjeg EXIT kampa biće kod otvorenih bazena SPENS-a.

Takva odluka motivisana je namerom da brojni posetioci Kampa više budu upućeni na grad, što će se pozitivno odraziti na malu privredu Novog Sada, odnosno na budžet Novosađana.

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, naglasio je da će Grad uvek pružiti neophodnu podršku festivalu EXIT jer je to manifestacija od nacionalnog značaja i korist koju od EXIT-a imaju Novi Sad i Srbija je neprocenjiva.

"Reč je o finansijkoj dobrobiti za sve privrednike koji se bave uslužnom delatnosti, ali i za stotine mladih koji budu angažovani na različitim poslovima tokom festivala. EXIT je mnogo doprineo pozitivnoj promociji našeg grada i države u svetu i doveo na hiljade posetilaca, ali i diplomata i visokih zvaničnika brojnih zemalja u Novi Sad. Kroz razne konkurse EXIT motiviše mlade da budu kreativni, podstiče mlade muzičare i omogućava im da se povežu sa svetom" istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Kapije ovogodišnjeg kampa će biti otvorene od 8. jula i dočekaće posetioce iz 60 različitih zemalja sveta.

"Kada je pre nekoliko godina kamp izmešten na Trandžament, osnovna zamerka je bila da su na taj način turisti dislocirani iz opštih dešavanja i da gradska i ugosteteljska privreda trpi zbog ovoga. Jedna od preporuka Gradske uprave je bila da Novi Sad treba da što više oseti benefite održavanja festivala, te smo odlučili da lokacija kampa bude kod otvorenih bazena SPENS-a. Smatramo da je ova lokacija najbolja i za same kampere. Naime, oni će biti smešteni u blizini bazena, na samo 5 minuta od centra grada i keja, blizu plaže Štrand i na svega 15 minuta od tvrđave", izjavio je predsednik upravnog odbora EXIT festivala, Dušan Kovačević.

Kao i svake godine, kamp će pored tvrđave biti jedno od najomiljenijih i najzabavnijih mesta u gradu, propraćeno muzičkim sadržajima. Ono što je zanimljivo je da EXIT kamp rado posećuju i Novosađani, kako bi osetili neobičnu i energičnu atmosferu tokom festivala.

Sve dodatne informacije i detalje o EXIT kampu svi zainteresovani moći će da pronađu na zvaničnom sajtu festivala.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.