Izvor: Tanjug

Akva park u Jagodini, prvi u Srbiji, preko vikenda je posetilo 5.500 kupača sa plaćenom ulaznicom, 20 odsto više nego 22. i 23. juna prošle godine, izjavio je rukovodilac Akva parka Bojan Veljković.

Sa studentima, koji studiraju u Jagodini i Jagodincima koji studiraju u drugim gradovima, a imaju besplatan ulaz, bilo je 9.000 do 10.000 kupača, dodao je Veljković.

Svakako tome su doprinele visoke tempretaure preko vikenda i prošle sedmice u Srbiji, ali i navika i visoki renome koji Akva park u Jagodini ima među posetiocima, a bilo ih je gotovo iz svih krajeva Srbije, najviše iz Beograda.

Akva park u Jagodini ima osam bazena, jedan je olimpijskih razmera, sistem tobogana od 600 metara, pet restorana sa 1.200 stolica, restoran brze hrane, kafe poslastičarnice, 1.200 ležaljki i sunocobrana.

I ovog leta preko celog dana na bazenima se održavaju razne priredbe, animacije za posetioce, muzika u živo, priredbe sa klovnovima za decu, promocije raznih proizvoda, a u večernjim časovima na plato restorana Akva parka, svaku veče muzički program.

Akva je otvoren od 10 do 18 sati a od 20 sati do 24 sata u njemu se održava kulturno zabavni i sportski program. Cena ulaznica je ista kao lane: 500 dinara odrasli, deca do 12 godina 300 dinara.

Mesečna (samo za Jagodince) 1.800 i 700 dinara. Cena ležaljki je 50 a mesto za garderobu 20 dinara.

"Za organizovane grupe, preko 50 članova, ulaz je 400 dinara za odrasle i decu 200 dinara, ulaz od 15 do 18 sati je 300 i 100 dinara", rekao je Veljković.

Studenti, osnovnih i postdiplomskih studija koji studiraju u Jagodini i studenti iz Jagodine koji studiraju u nekom drugom gradu, odlukom Skupštine grada, imaju besplatan ulaz cele sezone. Akva park raspolaže sa parkingom za preko 1.000 automobila, a u neposrednoj blizini je i Muzej voštanih figura, jedini u Srbiji, ZOO vrt, Letnja pozornica, crkva, karting, Sportski stadion FK Jagodine, a oko 600 metara dalje i muzeji: Muzej naivne i marginalne umetnosti i Zavičajni muzej.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.