Izvor: B92

Romantika će saobraćati od Beograda do Mokre Gore, Sremskih Karlovaca, Novog Sada, Palića, Vršca, Jagodine, i Sombora.

Izvor: B92

Muzejski voz Romantika, od 25. aprila, započinje ovogodišnju sezonu vožnjom od Beograda do Mokre Gore, odnosno Branešaca, objavila je kompanija Železnice Srbije.

Turistička sezona trajaće do 1. novembra, a voz će saobraćati i na relacijama od Beograda do Sremskih Karlovaca, Novog Sada, Palića, Vršca, Jagodine, i Sombora.

Za nastupajuću turističku sezonu Železnice Srbije uvode i novu destinaciju od Beograda do Ovčar Banje, a prva vožnja Romantikom biće organizovana 14. juna. Tokom leta do Ovčar banje planirane su još tri vožnje: 4. jula, 8. i 29. avgusta.

Jednodnevni izleti na Mokru Goru, i ove godine biće organizovani svake druge subote od 25. aprila do 29. avgusta.

Na relacijama do Novog Sada, Sremeskih Karlovaca, Vršaca i Jagodine Romantika će saobraćati sa parnom, a na ostalim relacijama sa dizel lokomotivom.

Cene pojedinačnih karata ostale su nepromenjene, a deca do 6 godina prevoze se besplatno. Ukoliko se voz zakupi može se izabrati i druga destinacija po želji, a cena prevoza zavisiće od broja putnika i vrste lokomotive.

U sastav muzejskog voza ulaze parne lokomotive iz 1917, 1922, 1944. godine, kola I, II i III razreda, i vagon restoran, a kapacitet je oko 500 putnika.

Vozne karte za prevoz Romantikom mogu se kupiti na putničkim blagajnama železničkih stanica u Beogradu i Novom Sadu, u stanici Vukov spomenik, u agencijama KSR Beogradturs u Beogradu i Novom Sadu, Želturistu, Rekreatursu i turističkoj agenciji Magelan u Novom Sadu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.