Četvrtak, 30.01.2014.

22:04

"Najsiromašniji predsednik": Najveće zlo su poslovna odela

“Rat!” “Imperijalizam!” “Rasizam!” Jedan za drugim, lideri zemalja Južne Amerike proglašavali su najveće boljke savremenog sveta na regionalnom samitu na Kubi. Ipak, ono što je rekao “najsiromašniji predsednik” Hose Muhika, mnoge je nateralo da se zamisle.

Izvor: Newser

Default images

Urugvajski predsednik proglasio je za jedno od zala čovečanstva – poslovna odela.

“Moramo da se oblačimo kao engleska gospoda”, rekao je on. “To odelo je industrijalizacija nametnula svetu. Čak su i japanci morali da odbace svoja kimona zbog prestiža. Svi moramo da se oblačimo kao majmuni sa kravatama”.

Njegovo izlaganje bilo je svetao trenutak inače pomalo monotonog obraćanja predsednika, koji su se uglavnom fokusirali na glad, siromaštvo i nejednakost.

Međutim, on je iz svega izvukao ozbiljnu pouku – da lideri Latinske Amerike moraju ostati verni svojim korenima i ne izopštavati običnog čoveka iz društva u kom bogatstvo pripada nekolicini ljudi.

Muhika je poznat po jednostavnosti. Čak i kao predsednik, on živi na maloj farmi sa svojom suprugom. Za sebe zadržava samo deseti deo plate, nema bankovni račun i vozi “folksvagenovu” bubu staru više od četiri decenije.

Da li biste se složili da je odelo “neprijatelj” čovečanstva?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: