Francuzi sa gradonačelnikom: Učinićemo sve da metro bude što pre

Beogradski metro je važan za ekonomski razvoj srpske prestonice, a francuski partneri će uložiti sve napore da metro u Beogradu što pre počne da funkcioniše na dobrobit građana, poručeno je danas posle sastanka predstavnika francuskih kompanija sa gradonačelnikom Zoranom Radojičićem.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 11.03.2021.

12:19

Francuzi sa gradonačelnikom: Učinićemo sve da metro bude što pre
Foto: Depositphotos/PinkBadger

U izgradnji prve linije metroa, čiji je početak najavljen za novembar ove godine, učestvuje i francuska kompanija "Ežis", a njen generalni direktor Loran Žerman kaže da su sačinjene preliminarne studije i da se "za sada sve odvija po planu".

"Imamo ambiciju da stignemo na vreme i ne samo da ispunimo rok koje su nam dale srpske vlasti, nego ćemo uložiti sve svoje napore da možda sve obavimo i pre roka", rekao je Žerman novinarima.

Radojičić je istakao da je sa francuskim predstavnicima razgovarano o potencijalima Beograda, te daljem ulaganju njihovih kompanija u srpskoj prestonici.

"Zajedno radimo na realizaciji jednog od naših najznačajnijih projekata, a to je beogradski metro, deponija Vinča, a francuske kompanije pokazale su se kao sjajan partner i u vođenju aerodroma ''Nikola Tesla''", naveo je Radojičić.

On je rekao i da postoji veliki infrastrukturni potencijal za dalja ulaganja francuskih kompanija, kao i da postoji 98 hektara infrastrukturno obezbeđene zemlje u slobodnoj zoni, gde, kaže, postoji potencijal za grinfild investicije.

"Na taj način ćemo razvijati Beograd i praviti nova radna mesta i omogućavati mladima da ovde rade i imaju kvalitetan život. Radujem se da ćemo u narednim mesecima i godinama još puno dobrog za Beograd uraditi", poručio je Radojičić.

Istakao je i da nije zaboravio obećanja koje je dao na prethodnim izborima, te da će se raditi maksimalno na tome da se izgradi nova dečja klinika "Tiršova 2", te metro.

"Oba projekta napreduju i sad je već izvesno da ćemo ih realizovati. Metro posle 100 godina, a nova dečja klinika posle 50, 60 godina namera, a 100 godina posle prethodne klinike...", rekao je Radojičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: