Nedelja, 30.09.2012.

19:30

Vojnik i veverica - neobičan par

Pjotr Pankratov bio je vojnik u Belorusiji kada je sigurne smrti spasao malu vevericu. Dve godine kasnije Pankratau je napustio vojsku, ali je mala veverica i dalje uz njega.

Izvor: B92

Default images

Nakon što je otkrivena, Pjotr ju je hranio kao bebu na svaka 4 sata sve dok nije povratila svoje zdravlje.

„Ležala je nesvesna na zemlji. Imala je crve u istima i desnom oku. Međutim, nakon dve nedelje negovanja njeno zdravlje se vratilo u normalu. Hranio sam je mlekom za bebe uz pomoć šprica. Ubrzo su joj izrasli i zubi pa je počela sama da jede. Pola godine kasnije vakcinisao sam je i registrovao“, izjavio je Pjotr.

Veverica, nazvana Minsk, bila je uz Pankratova tokom službe u vojsci, a sada, dve godine kasnije, ovaj neobičan par je i dalje nerazdvojan.

Minsk je odlično istrenirana veverica i u taksiju se kreće po prostoru koji se određen samo za nju – spava u kapi na komandnoj tabli ili gleda Pankratova kroz volan.

„Ne pokazujem ga svima, mislim da nema potrebe da je stalno uznemiravam. Uglavnom je pokazujem deci“, izjavio je Pankratov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: