Nick Cave i Grinderman na EXIT-u!

Nova potvrđena atrakcija EXIT festivala je nastup Nicka Cavea sa bendom Grinderman! Do sada je od hedlajnera u Novi Sad na EXIT 2011 potvrđen dolazak Arcade Fire, Portishead, Tige, Jamesa Zabielae, Hadouken...

Kultura

Izvor: B92

Petak, 04.02.2011.

02:22

Default images

Na zvaničnom twitteru Exita dolazak Grindermana objavljen je nekoliko minuta posle ponoći i to će Niku Kejvu biti treći dolazak u Srbiju - dva puta je u prestonici Srbije bio sa Bad Seedsima (1990. u SKC-u i 2008. u Beogradskoj Areni).

Grinderman je alternativni rok bend koji je Kejv osnovao 2006. godine. Uz njega članovi benda su Voren Elis (Warren Ellis), Martin Kejsi (Martyn P. Casey) i Džim Sklavunos (Jim Sclavunos), koji su ujedno članovi i benda Nick Cave and the Bad Seeds. Legenda je da je bend originalno nazvan "Mini Seeds" jer je osnovna ideja za pokretanje nove grupe bila da bi se pobeglo "od slave i težine originalnog benda."

Prvi album, "Grinderman", objavljen 2007. godine, dobio je odlične kritike i etiketirao "male Seedse" zločestijom i sirovijom rock'n'roll verzijom Bad Seedsa. "Grinderman 2" objavljen je prošle godine i taj album bend će i promovisati na EXIT-u.

Exit će se po dvanaesti put, od 7. do 10. jula, održati na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Ove godine festival očekuje i svog dvomilionitog posetioca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

22 h

Podeli: