Festival u Delčinu čast 14. septembra

Prvi takmičarski festival perspektivnih pop i rok izvođača "Dan D", posvećen uspomeni na muzičara Milana Delčića-Delču, biće održan u subotu 14. septembra u Beogradu, u organizaciji Gradske opštine Čukarica i promoterske kuće Long Play.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 28.08.2013.

14:06

Default images

Festival će početi svečanim otkrivanjem spomen ploče na kući u Košutnjaku u kojoj je Delča živeo i stvarao (orgabizatri će uskoro saopštiti satnicu), a muzički program će se potom odvijati od 18:00 do 22:00 na pozornici na otvorenom, u Ščerbinovoj ulici koja se nadovezuje na plato "Šoljica" u Požeškoj ulici, na Čukarici.

Konkurs za učešće u "Danu D" otvoren je od danas i mogu se prijaviti pop i rok bendovi i izvođači iz Srbije, ali i regiona, bez obzira da li su do sada imali neko zvanično ili internet izdanje, a smatraju da im nije pružena prava prilika da se javno predstave.

Potrebno je najkasnije do 10. septembra poslati snimke dve autorske pesme, fotografiju i kratku biografiju benda na mejl kzm@cukarica.rs. Za dodatne informacije kontakt osoba je Boško Malbašić, koordinator opštinske Kancelarije za mlade 011/3052177 i 060/7073317.

https://www.facebook.com/KancelarijaZaMladeOpstineCukarice

Stručni žiri (čiji će sastav biti naknadno saopšten) potom će odlučiti koji će bendovi nastupiti 14. septembra na festivalu "Dan D". Tri najbolja izvođača po odluci stručnog žirija očekuju nagrade u vrednosti 25.000, 15.000 i 10.000 dinara.

Voditelj programa biće Dejan Cukić, a u revijalnom delu nastupa bend The Dibidus.

Milan Delčić-Delča (1960-2011) bio je multimedijalni umetnik - dramaturg, pisac, performer, pevač grupe U škripcu - koji je svojim stvaralaštvom ali i izuzetno pozitivnim životnim stavom bio otelotvorenje dobrog duha Čukarice i Beograda.

Otuda je i logično da festival, čiji je cilj da postane tradicionalan i pomaže novim muzičkim snagama, simbolično ponese ime "Dan D", odnosno "Delčin dan" ili "Dan Delče"saopštili su organizatori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: