Koji je najveći letnji hit svih vremena?

Prema istraživanju koje je sproveo sajt Y! Music, utvrđeno je da je najbolja letnja pesma svih vremena “Surfin’ U.S.A.” Beach Boys-a.

Kultura

Izvor: Yahoo

Četvrtak, 15.08.2013.

13:36

Default images

Drugim rečima, to je pesma sa temom i istorijom koji najbolje opisuju leto.

“Surfin’ U.S.A.” prevazišla je “Blurred Lines” Robina Tika, prošlogodišnji hit “Call Me Maybe” Karli Rea Jepsen i pesme poput “Vacation” grupe Go-Go, “Summer Nights” iz mjuzikla “Brilijantin” i “Margaritaville” Džimija Bafeta.

Tekst za “Surfin’ U.S.A” napisali su pevači grupe Brajan Vilson i Majk Lov. Prvi put je objavljena kao singl 4. marta 1963. i bila je naslovna numera drugog albuma Beach Boys-a.

Kao i mnoge druge pesme starog dobrog R’N’R, “Surfin’ U.S.A.” zapravo nije originalna kompozicija, ali Beach Boys-i to nisu ni krili.

Vilson je objasnio kako je želeo da doda tekst o najboljim plažama za surfovanje u Americi na melodiju hita Čaka Berija “Sweet Little Sixteen”.

Pesma je debitovala u “The Steve Allen Show” dva dana pre izlaska ploče, a izvedena je na plejbek.

Među ostalim letnjim klasicima koji nisu dospeli u finale su Madonina pesma “Holiday”, “Island In The Sun” benda Weezer, “California Gurls” Keti Peri i “School’s Out” Alisa Kupera.

Koji je najveći letnji hit prema vašem mišljenju?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: