Biković za B92: "Recept za uspeh je slab karakter"

Samo nekoliko dana pred premijeru ruskog filma “Sluga”, našli smo se sa jednim od najtraženijih mladih glumaca Milošem Bikovićem i popričali o novoj ulozi Griške u pomenutom filmu, o planovima za 2020. godinu i o značaju prikazivanja ruskih filmova u Srbiji.

Kultura

Izvor: Sanja Æulibrk

Sreda, 25.12.2019.

18:53

Biković za B92:
Foto: S.Æ/B92

Vidno raspoložen Biković ističe da je prvobitno odbio ulogu u filmu “Sluga”, ali su ga producenti ipak ubedili da prihvati, pa u šali kaže za B92 “Izgleda da je recept za uspeh slab karakter.”

U svojoj karijeri imao si dosta različitih uloga, zbog čega si se odlučio da prihvatiš ulogu Griške koji je ušuškan u lagodan život i koji kasnije na radikalan način doživljava preobražaj?

“Ova uloga malo liči na fablon uloge iz serije Hotel Eleon, pa sam se trudio da uloge budu različite iako imaju dosta sličnog.Obojica su bogataši, malo bahati, tako da mi je to bio izazov, da napravim različite uloge koje su naizgled slične. S druge strane, ja sam odbio ulogu u filmu 'Sluga', upravo zbog pomenute sličnosti, pa su me producenti ubedili da snimam, i zahvalan sam im zbog toga i izgleda da je recept za uspeh slab karakter.“

Lik koji si tumačio u filmu nalazi se na velikom seoskom imanju, kao obični sluga bez veza i bez primesa života kakav je do tada živio. Da li si pomislio da tebi treba takav vid preobražaja?

“Pa da, čovek stalno čini neke greške i nalazi se pred nekim iskušenjima koje su mu opet prilika da te greške ispravi. Taj preobražaj ne mora radikalan da bude kao što je doživeo moj lik u filmu ,koji je duhovit i prilično nemoguć. Bog uvek daje neke ispite i iskušenja, a na čoveku je da li će da gradi svoj karakter ili da ga razgrađuje.“

Svedoci smo da tvojim učešćem u kinematografiji sve više gledamo ruskih filmova u našim bioskopima. Zbog čega je bitno da naša publika pogleda ruske ostvarenja?

"Važno je jako jer smo mi kulturološki jako bliski i mentalitetom, ali važno je i zbog toga što nije samo Holivud sposoban da pravi filmove i mi imamo sad jednu razlolikost. Evo nedavno sam gledao francuski film koji je odličan, bilo bi lepo kada bi i naša publika ima bogatsvo kulturnog sadržaja u bioskopima i na televiziji."
Foto: S.Æ/B92
Videli smo da si bio sa Đuričkom, možemo li da očekujemo da odeš u Ameriku i tamo gradiš karijeru?

"To se nikad ne zna, nisam mogao da očekujem ni odlazak u Rusiju, tako da ne znam, sve je moguće. Ja se trudim da odem, da naučim nešto ali se trudim da ne napustim Srbiju, zato se vraćam i kao producent, zato smo napravili film 'Hotel Beograd', pored 'Balkanske međe' i filma 'Južni vetar', zaista želim da doprinesem i da se napravi razmena znanja, iskustava i da se integrišemo sa drugim kulturama, da se obogatimo."

Igraš glavnu ulogu u filmu "Budi bog s nama" priznatog reditelja Slobodana Šijana. Jeste li počeli sa snimanjima, kaži nam nešto više o samom filmu?!

"U pitanju je vrlo zanimljiva priča o filmskom reditelju, kritičaru i piscu Bošku Tokinu .Velika je čast raditi sa Šijanom, film će imati trostruku strukturu pripovedanja. Za sada znam da glumimo Goran Bogdan i ja. Počeli smo snimanje i jako je zanimljivo, radujem se tom projektu."


Beogradska premijera ruskog ostvarenja "Sluga" zakazana je za 27. decembar u bioskopu Cineplexx Ušće.


Piše: Sanja Ćulibrk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: