Za papu ekskluzivna projekcija filma “Uskrsnuće”

U Vatikanu samo za papu je održana projekcija filma "Vaskrsnuće" Kevina Rejnoldsa, a Žozef Fajns i Maria Boto, koji igraju glavne uloge, tim povodom su posetili Vatikan i upoznali poglavara Rimokatoličke crkve.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 05.02.2016.

18:05

Za papu ekskluzivna projekcija filma “Uskrsnuće”
Foto: Gettyimages

Svake godine snimi se bar jedan film koji pleni pažnju poklonika najrasprostranjenije religije na svetu pa tako ni 2016. nije izuzetak.

Rejnolds, reditelj filmskih blokbastera "Robin Hud: Princ lopova", "Vodeni svet" i "Grof Monte Kristo", prihvatio se teškog zadatka - da režira kompleksnu akcionu dramu "Vaskrsnuće", a ekskluzivna projekcija priređena je za papu Franju.

Napeti triler je priča o vaskrsnuću Isusa Hrista, ispričana kroz oči nevernika, navodi "Con film".

Klavus (Fajns), moćan rimski tribun i njegov pomoćnik, Lucius (Tom Felton), istražuju misteriju o tome šta se dogodilo sa Isusom u nedeljama nakon njegovog raspeća, sa namerom da opovrgnu glasine o vaskrslom Mesiji i spreče ustanak u Jerusalimu.

Uz Žozefa Fajnsa ("Zaljubljeni Šekspir", "Elizabeta") i Toma Feltona (serijal o Hari Poteru), igraju Klif Kurtis ("Dan obuke", "Umri muški 4.0"), Piter Firt ("Amistad", "Perl Harbur") i Maria Boto ("Moja grčka avantura") kao Marija Magdalena.

Scenario je sa Rejnoldsom napisao Paul Aielo po čijoj je priči film i snimljen.

Kuća "Con film" naglašava da je "Vaskrsnuće" izuzetno kompleksna, intrigantna i praktično detektivska priča snimljena u maniru najnapetijih trilera i ispričana na do sada neviđen način - kroz oči čoveka kojem je gotovo nemoguće verovati u to da su čuda moguća.

Film "Vaskrsnuće" stiže u srpske bioskope 21. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: