Najveći R'n'R tekstopisac stiže na Zvezdaru

Zahvaljujući saradnji Hendi centra Koloseum i Filmstreeta dokumentrani film o najvećem tekstopiscu rokenrola “A.K.A. Dok Pomus” biće prikazan u subotu u 20.30 u Zvezdarskom parku.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 06.09.2013.

15:36

Default images

Ovaj film je do sada osvojio brojne nagrade, prikazuje se na festivalima širom sveta i ovo je jedinstvena prilika da ga publika vidi u neponovljivoj atmosferi otvorenog bioskopa, budući da se film neće naći na redovnom bioskopskom repertoaru.

Film govori o Džeromu Fodleru, rođenom u Bruklinu, koji je u detinjstvu oboleo od dečje paralize. Najpre se ostvario kao pevač bluz muzike, da bi sebe kasnije nazvao Dok Pomus i tada se proslavio kao jedan najvećih tekstopisaca rokenrol muzičke epohe.

Napisao je tekstove za pesme "Save the Last Dance For me", "Viva Las Vegas" kao i desetine drugih velikih hitova. Iako je veći deo svog života Dok bio ograničen životom kretanjem na štakama ili kolicima, proživeo je i iskusio mnogo više nego što bi neki za nekoliko života.

Kanadski dokumentarni film "A.K.A Dok Pomus", u režiji Peter Miller i Will Hechter, dobitnik je nagrade za najbolju režiju festivala Bosifest 2013. Selektorka festivala ove godine bila je Maja Miloš a članovi žirija: Slobodan Šijan, Srdan Golubović i Darijan Mihajlović.

Film “A.K.A Dok Pomus” biće prikazan na Filmstreet-u u okviru projekcije iznenađenja. U subotu 7. septembra u Zvezdarskom parku sledi prva projekcija u Beogradu, a nakon nje postprodukcija festivala nastavlja se i u ostalim beogradskim opštinama.

Ulaz je otvoren za sve ljubitelje dobrog filma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: