Švedski i britanski film u Art bioskopu

U okviru manifestacije "Rashladite se uz vruće filmsko leto u Art bioskopu Museum" naredne sedmice prikazivaće se švedski film "Vuk" i britanski "Harold postaje zombi".

Kultura

Izvor: Tanjug

Subota, 27.07.2013.

17:15

Default images

Porodični avanturistički film "Vuk" na repertoaru u sali u zgradi Etnografskog muzeja na repertoaru je 29. i 31. jula i 2. i 4. avgusta, a organizatori programa ističu da je namenjen generaciji od 7 do 77 godina.

Reditelj je Daniel Alfredson. Uloge igraju Peter Stormare, Robin Lundberg, Rolf Degerlund, Mari Deleskog, Gustav Kling.

Prema sinopsisu, mladi Nejpa gaji veliko poštovanje za strica Klemensa, usamljenog čoveka koji u teškom vremenu posle gubitka svog stada irvasa brine o bratovljevom stadu.

Klemens živi po pravilima prirode u skladu sa promenama godišnjih doba. Nejpa bi želeo da nastavi tu tradiciju, ali roditelji vrše pritisak na njega da se okane nestvarnog života. Kada vuk napadne irvase, Nejpa i Klemens će krenuti u obračun sa njim, ne obazirući se na kršenje zakona, a Klemens će nakon toga učiniti sve da zaštiti nećaka od zakonskih konsekvenci. Višestruko nagrađivana horor komedija "Harold postaje zombi" prikazivaće se 30. jula i 1. i 3. avgusta. Sve projekcije počinju u 20 sati.

U režiji Kejt Rajt uloge igraju Sten Rouv, Sara Spenser, Endi Pandini, Fil Gaskoin, Li Tomson.

Naslovni lik je prva žrtva nove bolesti koja ga polako pretvara u zombija. Njegova usamljenost biva uzdrmana kada se pojavi živahna medicinska sestra Peni, koju šalju da ublaži njegovu ukočenost. Njene tehnike masaže pomažu Haroldu i njih dvoje postaju bliski prijatelji, otkrivajući neočekivanu sreću. Međutim, uskoro se Haroldu stanje pogoršava, a grupa nasilnika započinje smrtonosni lov na njih dvoje, navodi se u najavi.

Ovaj film je učestvovao na festivalima u Londonu, Strazburu, Lundu, Sidneju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: