Smena direktorke KC Požega nedopustiv čin

Ministarstvo kulture i informisanja smatra da je smena direktorke Kulturnog centra Požega Slađane Petrović Varagić neprihvatljiva i neobjašnjiva po svim kriterijumima stručnosti, profesionalnosti i primene savremenih standarda u upravljanju ustanovama kulture.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 05.02.2016.

17:55

Smena direktorke KC Požega nedopustiv čin
Foto: Tanjug

Ministarstvo procenjuje da se, na čelu sa Slađanom Petrović Varagić, Kulturni centar Požega u prethodnom periodu svrstao u red najreprezentativnijih ustanova kulture u Srbiji i postao primer dobre prakse za ostale institucije tog tipa.

Uspeh koji su ostvarili KC Požega i direktorka Petrović Varagić dobija na značaju ukoliko se ima u vidu da deluju i stvaraju u maloj sredini, u kojima je neretko teško sprovesti savremene i visokokvalitetno koncipirane programe i sadržaje.

Odluka lokalne samouprave o smeni direktorke Petrović Varagić predstavlja čin neuvažavanja smernica i prioriteta kulturne politike na nacionalnom nivou.

Ministarstvo kulture i informisanja poziva nadležne da preispitaju odluku, za koju kaže da ugrožava kontinuitet programskog kvaliteta i narušava kredibilitet ustanove koja u Srbiji i regionu važi za jednu od vodećih u praćenju savremenih tokova u kulturi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: