Beer Fest spremno dočekuje posetioce

Jedna od najposećenijih manifestacija u Srbiji i regionu, Belgrade Beer Fest, biće održan od 14. do 18. avgusta na Ušću, a na festivalu će se ove godine posetiocima predstaviti preko 50 pivskih brendova, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije u Domu omladine Beograda.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 08.08.2013.

14:46

Default images

Prema rečima PR-a Beer Festa Nede Kurjački, posetioci će na 11. festvalu piva premijerno moći da probaju neka od nemačkih francuskih, belgijskih, ruskih piva.

Najavljeno je i učešće muzičara i bendova kao što su: Masimo Savić, "Atomsko Sklonište", Rambo Amadeus, "Riblja čorba", Alen Islamović & Kad bih bio bijelo dugme, Bajaga i Instruktori, "Deca loših muzičara"...

Muzički program upotpuniće predstavnici mlade generacije i novog zvuka: "Bad Copy" i V.I.P., "Dubioza kolektiv"...

Specijalni gost festivala je sastav "Boney M", koji će poslednjeg dana festivala izvesti čuvene hitove poput "Daddy Cool", "Sunny", "Rasputin"...

Logističke pripreme za jedan od najmasovnijih događaja u Beogradu traju oko mesec dana.

Načelnik odeljenja za praćenje, koordinaciju i upravljanje projektima "Čvorište" Darko Glavaš rekao je da je sprovedeno dva megavata struje na Ušće, preko 8,5 kilometara kabla je ukopano, a obezbeđeno je preko 14 elektro ormana, 150 kanti za smeće, a biće obezbeđene i tri cisterne sa vodom.

"Duž Bulevara Nikole Tesle biće postavljeno oko 400 znakova za signalizaciju koje će postaviti Beograd put, a od 14. do 19. avgusta rano ujutro biće izmenjen red vožnji autobusa", najavio je Glavaš, dodajući da će se o čistoći ograđenog prostora i oko njega brinuti oko 200 radnika Gradske čistoće, kao i da je prema njegovim informacijama postavljeno oko 150 toaleta i da će prvi put ove godine biti postavljeni i pisoari.

"Šest specijanih ekipa komunalne policije i gradske inspekcije će biti angažovano kako bi se povećala bezbednost", rekao je Glavaš.

Miomir Milić iz policijske uprave za Grada Beograda rekao je da će ove godine biti obezbeđen dovoljan broj policijskih službenika što u uniformi što u civilu.

"Takođe biće uključeni i vodiči sa psima kao i policajci na konjima", rekao je Milić, apelujući da posetioci ne nose predmete koji mogu naneti povrede.

Kompanija "Hajneken" u saradnji sa GSP-om Beograd obezbedila je četiri vanredne autobuske linije koje će besplatno prevoziti sve posetioce Beer Fest-a do ključnih tačaka u Beogradu - Trg Republike, Slavija, Glavna železnička stanica, Novi Beograd.

Tokom pet dana trajanja festivala autobusi će na navedenim relacijama saobraćati u intervalu od 30 minuta počev od 23:30 sati pa sve do zore.

Ulaz na ovu manifestaciju, kao i svake godine biće besplatan.

Za 10 godina postojanja Belgrade Beer Fest je posetilo oko 5,5 miliona ljudi, održano je 450 besplatnih muzičkih nastupa, i predstavljeno 90 brendova piva.

Kompletan muzički program možete videti OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: