Nišlije slušaju muzičare "sa sertifikatom"

U Parku svetog Save u Nišu večeras su predstavljeni učesnici konkursa za ulične zabavljače.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 12.07.2013.

22:26

Default images

"Pred publikom i članovima žirija svoje umetničke veštine i znanja pokazalo je desetak izvođača koji će od Opštine Medijana dobiti sertifikate, obezbeđenu lokaciju i eventualnu zaštitu Komunalne policije" - izjavila je za Tanjug Biljana Stanojević, šef kabineta predsednika opštine Medijana.

Na konkurs za ulične zabavljače koji je raspisala opština Medijana, i koji će biti otvoren do kraja leta mogu da se prijave slikari, muzičari, plesači, glumci, žongleri, mađioničari i klovnovi.

Umetnici će, po rečima Biljane Stanojević, nakon audicije dobiti dozvolu da nastupaju na ulicama, trgovima, u parkovima i drugim javnim površinama.

Članovi žirija su Miša Jović - muzičar, Oliver Katić - muzičar i Gordana Livada - gradska većnica. Biljana je napomenula da opština Medijana nema nameru da spreči izvođače koji samostalno nastupaju na javnim mestima u gradu da to i dalje rade, već je cilj da se, onima koji to zatraže, pruži pomoć i zaštita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: