Četvrtak, 13.12.2012.

13:57

Zašto filmadžije zaobilaze Srbiju?

Producentkinja filma “Hobit” Žizela Kar u nedavnom intervjuu za “Njujork Tajms” navela je Srbiju kao jednu od sledećih filmskih hit – lokacija. Pokušali smo da saznamo zbog čega nas strani producenti još uvek zaobilaze.

Izvor: B92

Default images

Nakon što je „Hobit“ Pitera Džeksona na kratko izmestio centar filmske industrije iz Holivuda na Novi Zelandpojedini svetski producenti su najavili da bi sledeće hit lokacije za filmadžije mogle bi biti Srbija i Severna Irska.

Međutim, iz Srpske filmske asocijacije upozoravaju da je zbog kašnjenja sa usvajanjem uredbi o podsticaju Srbija u ovom poslu u poslednje tri godine izgubila oko 100 miliona evra.

O tome koliko je Srbija zaista interesantna stranim producentima, koliko novca gubimo zbog zaobilaska stranih filmadžija i šta bismo mogli da naučimo od zemalja u okruženju za B92 govori Ana Ilić iz Srpske filmske asocijacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: