Petak, 28.06.2013.

13:13

"Otvaramo pregovore sa Srbijom"

Evropski lideri odlučili da otvore pristupne pregovore sa Srbijom najkasnije u januaru.Šefovi država zemalja EU političkom odlukom to potvrđuju do kraja godine.

Izvor: B92

"Otvaramo pregovore sa Srbijom" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

337 Komentari

Sortiraj po:

Zafir88

pre 10 godina

"Ovo je istorijska odluka. Cesto koristimo tu rec, ali je ovo zaista istorijska odluka jer ne smemo da zaboravimo sta se ne tako davno desavalo u tom delu Evrope. Na Balkanu je bio rat a sada pocinjemo pristupne pregovore sa Srbijom", rekao je Barozo.

U kojem je ucestvovala i drzava koja za koji dan postaje clanica.

Damsel89

pre 10 godina

"Poslednje dve odluke su donete kao direktan rezultat hrabrog sporazuma koji su postigli Beograd i Pristina", istakao je Van Rompej, ponovo najavivsi posetu Beogradu zbog otvaranja pristupnih pregovora sa Srbijom koji ce poceti najkasnije u januaru, a zatim i Pristini zbog otvaranja razgovora sa Kosovom o Sporzaumu o stabilizaciji i pridruzivanju.

Ovo u vezi Pristine mi je sokantno. Dovoljno je ispratiti danasnji incident, a da se ne vracamo u proslost, a oko nas prave pitanje ovoliko dugo.

Njegomir

pre 10 godina

"Sto se tice otvaranja pregovora Evropski savet ne donosi pravnu nego politicku odluku. Mi smo i u danasnjim zakljuccima jasno naveli da je potrebna potvrda, i to je jako dobra rec - dakle Evropski savet treba da potvrdi okvir za otvaranje pristupnih pregovora, to je inace nasa normalna procedura i to nije nikakav dodatni uslov", rekao je Van Rompej

Ovo je u tom slucaju trebalo reci ranije, ali dobro, sacekajmo i taj januar.

Lalegator

pre 10 godina

Problem je kalendar.EU je htela pregovore da počne 7.januara ali je po našem kalendaru Božić,pa su predložili 9.januar (slava Sveti Stefan-dan RS svi će funkcioneri biti u Banjaluci),pa 13.januar kad ono nova godina,pa su na kraju rekli januar uopšteno jer je ceo januar pun nekih praznika.Verovatno će ipak biti 17.februara pa ćemo tako spojiti u budućnosti 14.(dan zaljubljenih) 15 i 16 (dan državnosti)i 17. kao novi praznik (što bi februar bio gori od januara da ima manje praznika,a ume da bude jako hladno u to vreme-bolje je ostati kući)
(master, 29. jun 2013 00:36)

Ako je vec februar,onda je daleko realnije da bude ili 30. ili 31. februara.

Keti S.

pre 10 godina

Dragi sugradjani hajde da budemo iskreni prema samima sebi.Danas smo dobili nesto sto se narodski receno zove"okruglo pa na cose".Objektivno vise od ovoga nismo ni mogli da dobijemo,jer put kojim se mi priblizavamo EU je bitno drugaciji od ustaljenog puta kojim manje -vise prolaze,ili su vec prosle sve druge zemlje.Sta vise danas je potvrdjeno da ce resavanje problema Kosova biti i ostati kljucno merilo u priblizavanju nase zemlje Eu.Danas vidimo da smo mogli da ruku pod ruku sa Hrvatskom udjemo u EU,da je na nasoj politickoj sceni postojala saglasnost po pitanju clanstva u istoj,ali kao sto svi znamo to nije bio slucaj.Prema tome nema mesta bilo kakvom euforisanju,ali ne treba biti ni posebno potisten.Prosla vlada koja je smatrana "izdajnickom"jednostavno nije bila u mogucnosti da potpise bilo kakav sporazum sa Pr.Ova vlada se smatra"patriotskom"ali je upravo ona odradila ono sto prethodna objektivno nije mogla.Sa stajalista politicke logike to je sasvim razumljivo.Da je Briselski sporazum potpisala bivsa vlada,najveca stranka u danasnjoj vladi bi se ponasala kao danas DSS,ali sa mnogo opasnijim i po Srbiju tragicnim posledicama.Moram ipak da priznam da sam pomalo iznenadjena cinjenicom da ni SNS nema onoliki uticaj na kosovske Srbe koji je moja malenkost ocekivala.Moglo je da bude postignuto vise,ali nazalost nije,i sada vladi ne preostaje nista drugo nego da ovaj uslovljeni okvir za pregovore shvati kao sansu da se Srbima sa Kosova konacno kaze istina.

master

pre 10 godina

Problem je kalendar.EU je htela pregovore da počne 7.januara ali je po našem kalendaru Božić,pa su predložili 9.januar (slava Sveti Stefan-dan RS svi će funkcioneri biti u Banjaluci),pa 13.januar kad ono nova godina,pa su na kraju rekli januar uopšteno jer je ceo januar pun nekih praznika.Verovatno će ipak biti 17.februara pa ćemo tako spojiti u budućnosti 14.(dan zaljubljenih) 15 i 16 (dan državnosti)i 17. kao novi praznik (što bi februar bio gori od januara da ima manje praznika,a ume da bude jako hladno u to vreme-bolje je ostati kući)

SLOBODAN

pre 10 godina

Ne kapiram čemu tolika mržnja prema Vučiću... RAZUMNO je diviti se idejama i delu dr Zorana Đinđića, ali veličati DS od 2004. pa do 2011. to je SULUDO, da ne kažem kako bih ja to nazvao!!! Pre njega političari nisu imali petlju da naprave korak, tj. upošte nisu imali petlju ili kako se već to kaže ;)

Braca

pre 10 godina

Lepo! Posto trojka Dacic-Vucic-Nikolic znaju o cemu ce u januaru da se pregovara (sigurno nece otici na nevidjeno) neka prezentuju srpskom narodu jednu po jednu tacku i obrazloze stavove politickog rukovodstva Srbije; ili ova tri gospodina misle da to srpski narod i ne mora da zna nista? Ovako neki protestuje po gradovima, ali ne znaju protiv cega, a isto tako mnogi podrzavaju sve sto trojka kaze, a da ne znaju nista o tome. Ukratko, od Tita na ovamo se bas nista nije promenilo kad je u pitanju sluzbena informisanost stanovnistva.

dobro je...

pre 10 godina

To bi bilo isto kao kad bi mi rekli da cemo do januara 2014.g. politickom odlukom vlade Srbije, odluciti kada cemo krenuti u realizaciju sporazuma sa Pristinom i da cemo naknadno odrediti datum zapocinjanja tih pregovora!!! Pa dokle vise to nepoverenje prema nama... Mislim da se Nemacka ponela nekorektno i da je jedina koja izdvaja svoje misljenje. A interesantno je, zato sto je neprincipijelna i nepravedna prema Srbiji... Ali, navikli smo i u svakom slucaju idemo dalje...

1%

pre 10 godina

darko, 28. jun 2013 13:58

Svaka cast na komentaru!!!

Ako je za verovati, danas sam bio zaprepascen da jedan 33-godisnjak ne zna da je Vucic bio ministar za informisanje u vladi 1999god i da je tvorac najgoreg i najmonstruoznijeg zakona o informisanju!!!??? Obrazlozenje je bilo..pa tad sam imao samo 19 godina!!!
A ja ne verujem kad kazu da Srbi imaju kratko pamcenje....

EUro-bot

pre 10 godina

1/3 Srbije je bila za EU i pre 20 godina, a 1/3 se "probudila" pre godinu dana.
Gde su bili? Valjda spavali. Sada bi onako bunovni i omamljeni iznenadnim dobitkom vlasti sve odmah, ali EU nije naivna, pa loše đake šalje na popravni. Da su bolje slušali na časovima, možda bi prošli.

cika Milos

pre 10 godina

Posle duuge borbe i EU je shvatila napore Srbije za diobijanjem datuma pregovora i to sve zahvaljujuci Vucicu.
(Anastasija, 28. jun 2013 20:07)

Ajde "pametnice", reci koji je to datum??? Januar je MESEC!!! Znaci Srbija je dobila mesec...pa to niko, niko nije dobio u procesu pridruzivanja i pregovaranja..koja blamaza..

T&T

pre 10 godina

"zasto mediji u srbiji lazu narod!! datum nije odobren!! pa imate emisije politicke na komsijskim tv sa temom "zasto srbija nije dobila datum"
@(sta reci, 28. jun 2013 22:07)

Cek, cek, da nisu mozda hrvatski mediji???
Ja evo upravo citam zapadne medije koji kazu da jesmo dobili datum: http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-23099379 , http://online.wsj.com/article/SB10001424127887323873904578573403956168058.html

Marinazg

pre 10 godina

Pročitala sam neke komentare koji govore da nikada nećete postati član EU. Danas ste dobili šansu da krenete tim putem, a ja se nadam da ćete je iskoristiti. Nakon toga dobijete datum početka pregovora. I sam datum ništa ne znači ako ne iskoristite mogućnost da se promijeni stanje u Srbiji, prvenstveno u pravosuđu, javnim financijama i ljudskim pravima. Te promjene će koristiti svim građanima Srbije. Želim vam puno sreće i strpljenja na tom putu i nadam se da ćete uspjeti. Lijepo je napokon pročitati da građani Srbije i s ovim okvirnim mogućim datumom imaju nadu, za razliku od komentara od prije par dana.

max

pre 10 godina

Nadam se da ce se do januara to vestacko cudo(viste) od EU raspasti pa da ne moramo da se vise ponizavamo. Mozda je ovo prst sudbine. Kad bi smo nasli naftu ili zlato, ili kada bi smo barem poceli da verujemo u sebe i u svoje vrednosti ne bi smo morali da se ulizujemo moronima i nacistima. Na Vidovdan bi trebalo da se setimo Milosa Obilica. Nemci nece Srbe u svoje okrilje i nije slucajno da biraju Vidovdan da nas .... u mozak. Zar bas moramo tamo gde nas nece???!!!!!!!!!!!!!!!!!!

when you gonna learn?

pre 10 godina

DAJ BOŽE DA I MI POSTANEMO NORMALNA I UREDJENA ZEMLJA
(radomir, 28. jun 2013 13:23)

Kad ćete shvatiti da to zavisi isključivo i samo od nas!?

Dyllis

pre 10 godina

pregovori pocinju ali do ulaska u EU je jos dugacak put ! najmanje 10 godina a mozda i 15 godina ! ali treba biti optimista !
pozdrav
Dyllis

vladan

pre 10 godina

Koliko vidim datum nismo dobili a čeka nas i provera o izvršavanju briselskog sporazuma - daklem nema od ovoga ništa, još jedna šargarepa a naši spinovali kao da smo osvojili svet...

sta reci

pre 10 godina

zasto mediji u srbiji lazu narod!! datum nije odobren!! pa imate emisije politicke na komsijskim tv sa temom "zasto srbija nije dobila datum"

adje

pre 10 godina

Sve cestitke za vladu i gradjane srbije koji su izabrali na izborima partije koje nas vode ubrzanim korakom ka evropi i boljem zivotu.idemo korak po korak i tacka po tacka.neko rece prvo da popravimo ekonomiju, ja se ne slazem sa time, mi nemozemo sa traktorom i biciklom u evropu.treba prvo decentralizacija zemlje, podela u nekoliko regiona ili provincija npr vojvodjanska provincija glavni grad novi sad, beogradska provincija glavni grad beograd, sandzacka provincija glavni grad novi pazar itd, itd....i izgradnja autoputeva i puteva, jer ako imas dobre autoputeve i puteve mozes da izvozis i uvozis i brze i lakse i eto tu je stabulna srbija u pokretanje ekonomije....sve ostalo ide postepeno i redom ali promenom ustava i sistema srbije.sretno nam bilo i idemo u bolji zivot i buducnost sa dobrim hrabrim i cestitim politicarima koji ce razbiti korupciju, kriminal i lopovluk.

Zantiglobalista

pre 10 godina

Ko Boga vas molim,ako nam iole mislite dodro nemojte nikada da nas primite u tu vašu E.U,zato što vidim kako i običan narod u drugim zemljama te vaše E.U. prolazi!

Dragan Đurović

pre 10 godina

Koliko me pamet sluzi Vučić i Dačić su do juče pričali kako je poraz i neuspeh sve osim konkrtetnog datuma za članstvo u EU.A danas na Vidovdan druga priča.Toliko o moralu političara i o istini za bolje sutra nas i naše dece.

Pedja

pre 10 godina

@(darko, 28. jun 2013 13:58)

Ima nesto u tim recenicama sto si ispisao za sta mogu reci i da je istina .. naravno ima i preterivanja , ali ..

Meni ne treba Srbija koja je posle Djindjiceve smrti krenulo nizbrdo
Ne treba mi Srbija koju je DS opljackao (za koga sam i ja slepac glasao)

Meni treba POSTENA i UREDJENA drzava , a koliko god ti pljuvao Vucica , on je jedini (CITAJ JEDINI) politicar u kojeg imam puno poverenje , i daj boze da rekonstruisu vladu i izbace i SPS i URS za sva vremena iz vlade .. a nadam se da ce da pozovu jedan deo DS (kada se najzad raspadne) jer znam da u DS-u ima obrazovanih i postenih ljudi , istina retkih , ali ima ih ...

Subotica

pre 10 godina

Nemacka je tokom danasnjeg sastanka bila pri stavu da pre pristupne konferencije u januaru usledi provera implementacije briselskog sporazuma Beograda i Pristine

A imaju li oni svest o tome da ovo nije jednostrana primena sporazuma, i da nije samo Srbija ta koja bi istog trebalo da se pridrzava?

Milin

pre 10 godina

"Prva pristupna konferencija za Srbijom bice odrzana najkasnije u januaru", rekao je predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej.

Pa dobro, s obzirom da je najkasnije u januaru, i nije tako porazavajuce,kad smo cekali 12 godina mozeo i 6 meseci.

bikicki

pre 10 godina

Datum je povezan sa implementaciju kosovskog sporazuma i ne bi trebali da budemo razočarani, jer će to samo odložilo početak pregovora o članstvu u EU do januara naredne godine.

Pametnjaković

pre 10 godina

Ako do sada nismo postali normalna i uređena zemlja, nećemo nikada. Očigledno da su EU i naša politička elita radili zajedno na uništenju Srbije, tako da bi onda ovcama Srbije EU delovala kao spasitelj. Niko normalan ne bi dao nikakav datum, a ne bi ni pregovarao sa malverzantskom političkom elitom Srbije. Celu Srbiju su uništili korupcijom, krađama, malverzacijama, parazitiranjem, itd. Sve su uništili što se moglo uništiti.

jäger aus frankfurt

pre 10 godina

ovom pesimisti sto pominje tursku... - turska ima zamrznut konflikt, turska je muslimanska drzava, vecina turske teritorije nije u evropi, turska tajno podrzava i finansira razne teroristicke organizacije, turska od potrebnih reformi nije ispunila ni 5%.... zbog svega navedenog turska nikada nece uci u eu. to je i turcima jasno, samo tebi i tebi slicnima nije.

ZORO

pre 10 godina

Oni sebicni, nepismeni, zaostali, zli u srcu, primitivni, nasilni prema porodici i sebi, neradnici na obe strane i na srpskoj i na albanskoj nece nikada moci shvatiti da je buducnost novih narastaja mnogo vaznija od njihovih egoistickih i bolesnih zivota.

Dr.Tifus

pre 10 godina

Haha, u januari ce reci u junu 2014. a u onda ce reci u januaru 2015. EU nece pustiti Srbiju nikad u tu njihovu uniju. Srbija je zemlja koja sluzi za izivljavanje

make

pre 10 godina

U prethodnih godinu dana,od kako je SNS ušla u vlast,postignut je ogroman napredak,što na planu unutršnjih reformi što na medjunarodnom planu gde je u velikoj meri popravljen imidz Srbije. SNS i Vučić su apsolutno opravdali poverenje naroda,što pokazuje i današnja odluka EU da sa Srbijom otpočne pregovore.

helena

pre 10 godina

-->kad tad mora se priznati kosovo, to je jedini uslov. pa priznajte ga odmah ljudske prodaje i bezdusnici i udjite u u EU pokradite nas jos malo i onda nestanite u vidu magle. SRBIJA-KOSOVO.
(baraba, 28. jun 2013 18:04)


Priznacemo Kosovo jer je nase, sa prijateljima cemo biti prijatelji a sa onim manje prijateljima bicemo jos veci prijatelji i sto blizi, tako i poslovica kaze.

Marko Petrovic

pre 10 godina

A u januaru ce da bude jun, pa u junu opet jauar .... Pogledajte kako ide sa Turskom. Zasto mislite da ce sa nama bolje da postupaju. EU predvodi Nemacka a nemacka nam NIKADA nije bila prijatelj - stite se sta su nam sve radili zadnjih 100 godina.

Analiticar

pre 10 godina

Medju nekim komenatorima je odusevljenje.Ali niko nijeprocitao tekst.I te kako jos toga mnogo treba da se ispuni.I kaze se najkasnije u januaru ali us to i to. Sta ce da kaze drug Aca.On je nezadovoljan,ali su nezadovoljni i njegove pristaliece. Ali ce drug Aca sutra da izadje sa novom demagogiejom i njeggove pristalice ceda budu zadovoljne i dace podrsku drugu Aci.Sta god drug Aca kaze ili uradi njegovi ce da budu sretni. Jer drug Aca misli umesto njih

Keli

pre 10 godina

Sta pricate vi kakav prosperitet, kakvo novo razdoblje? Nazalost, proteci ce jos mnogo vode Dunavom pre nego sto ovaj narod shvati da je prevaren, a tada ce biti povec kasno.

Nikola

pre 10 godina

Sada imamo priliku da do Januara sredimo komplet pravosudje i sprovedemo u potpunosti briselski sporazum,ako to nismo u mogucnosti onda stvarno ne znam zasta se Vucic ovoliko zalagao a mi nadali.

SM

pre 10 godina

Od Srbije nista vise i ne mogu da ocekuju jer smo zaista sve uradili da dobijemo datum.Ako neko misli da to nije dovoljno onda to vise nije nesto sto mi mozemo da promenimo,ali to je nesto sto vise nema veze sa stvarnoscu i istinom.

obraz kao djon

pre 10 godina

Moljakasmo tu evropu, do te mere da izgubismo nacionalni obraz i dostojanstvo , da su imali jos nesto, verujem da bi to i ucinili da nas dodatno ponize , ali valjda i njima dosadilo, verujem da je to jedini razlog datuma. Oni ucinili nama kao uslugu neku, a mi sve odvazni i srecni. pfffffff , hajde, nadam se srecnijoj buducnosti majcice Srbije, u zdravlje !

Matija

pre 10 godina

Ovo je pobeda ravna onoj iz juna 1999. I tad smo svi bili prinuđeni da podržimo Miloševićevu kapitulaciju, kao sad briselski sporazum. Jer je to bio jedini način da vlast ne napravi još veću štetu. Posle juna 1999. usledilo je najmračnije doba Miloševićeve diktature. Sad nam sledi isto; kako budemo tonuli tako će se pojačavati represija, mediji će nas više lagati, opozicija će biti pod sve većim pritiskom... Crni dane, a crna sudbino...

baraba

pre 10 godina

kad tad mora se priznati kosovo, to je jedini uslov. pa priznajte ga odmah ljudske prodaje i bezdusnici i udjite u u EU pokradite nas jos malo i onda nestanite u vidu magle. SRBIJA-KOSOVO.

ivan

pre 10 godina

Zanimljivo kako nema nikog iz Vucic fan kluba da svrati do prokomentarise vest koja se nalazi samo jedan red ispod ove "Polovnjake u Srbiji nema ko da kupi. Zbog sve lošijeg životnog standarda, prodaja automobila ide znatno lošije, pišu Novosti."

Verovatno ih realan zivot ne zanima.
A i ne uklapa se u sliku svih ovih pobeda koje ostvarujemo svake nedelje.

Provincijalka

pre 10 godina

(Autsajder, 28. jun 2013 15:48)

Ono u sta sam sigurna jeste da su Aleksandru Vucicu apsolutno poznta svih 35 poglavlja Soprazuma o priduzivanju , od kojih ste Vi naveli samo neke,gde nejgovo sagledavanje ne podrazumeva samo Srbiju u EU , vec i EU u Srbiji , kao kompleksniju i po nas znacajniju varijantu , sagledavajuci, pri tom, stanje u institucijama , ekonomiji , opstem javnom i politickom zivotu, sto na zivot obicnog gradjanina ima direktan uticaj.Poverenje koje Vicepremijer uziva medju gradjanima je odraz njegovog, gotovo altruistickog davanja u borbi da narodu vrati izgubljeno...nadu i veru u bolju buducnost ,gde je EU jedina prava alternativa.Takodje je poznato da put nece biti ni lak ni brz, ali...pa,
da pojednostavimo... ako se pojedinac licno i dobrovoljno pridruzuje vec formiranoj porodici, zar nije logicno da prihvati i usvoji generalne postulate zivljenja u toj zajednici...?
Licno,ne eksponiram svoju emotivnu reakciju na vest, jer najkvalitetniji deo mog zivota je propusten bespovratno jos od 1990.g , ali u teznjama i zalaganjima A.Vucica vidim dostojanstven i pristojan zivot narastaja koji za nama dolaze, i koji saluzuju SVOj zivot u SVOJOJ zemlji.

Brane

pre 10 godina

Dacicu su najvaznije pare koje se dobijaju od Evrope,Mladji je najbitnije da ostane u vladi po bilo kojoj ceni,Djilasu da sto pre udje u neku buducu vladu,dok samo Vucic radi ne bi li Srbija napredovala ka Evropskoj uniji.

Crni

pre 10 godina

(Bilja, 28. jun 2013 17:33)
Apsolutno se slazem sredjivanje zemlje u prvom planu bolje da Januar docekamo spremni nego da nas hataju u raskoraku.

Leonardo

pre 10 godina

Deset godina pregovora,a onda uslov svih uslova : eksplicite priznanje Kosova kao suverene države, ili nema punopravnog članstva. U međuvremenu razni uslovčići od suseda tipa granice, manjinska prava, naknada šteta iz rata, itd. Doduše možda EU do tada i nestane. Nebi me čudilo. Rimsko carstvo, Vizantija,Mletačka republika, Austro- Ugarska...Istorija , učiteljica života.

Bilja

pre 10 godina

Kad smo cekali dvanaest godina docekacemo i taj Januar, dotle taman da sredimo stanje u drzavi i krenemo da oporavljamo ekonomiju i hvala Vucicu koji je po meni najzasluzniji i naravno ostalima i prwgovarackom timu.

komsija

pre 10 godina

Taman do januara da sredimo pravosudje da nastavimo borbu protiv korupcije i kriminala i da pocnemo da dovodimo strane investitore.Nadam se da ce se Vucicu jos neko naci da pomogne jer ne moze covek sve sam,da se jos neko ukljucio u pricu oko Evrope kao on sad bi vec imali datum.

alejina

pre 10 godina

Ovaj događaj i otvaranje pristupnih pregovora su i više nego istorijski trenutak za Balkan izuzimajući u tom smilslu ulazak Hrvatske, već i zato što su veliki korak u evropskim integracijama napravili zajedničkim snagama.

Aram Hacaturjan

pre 10 godina

Bice novih uslova,ali...Treba ispuniti ono sto ide u korist modernizacije i uredjivanje Srbije kao drzave.Verujem u Vucicev sud,on nas je i doveo korak blize Evropi.

Nikola

pre 10 godina

Ja sam clan SNS-a, molim sve moje partijske istomosljenike da prestanu da budu botovi jer to sto kucate ovakve komentare nece vam pomoci da dobijete vikend na Zlatiboru, znam i meni su prodavali m... za bubrege, ali nisam naseo...
P.S. svaka cast Srbiji...

cofi

pre 10 godina

Cekajte da vam padne peceno pile.Koji ste vi pesimisti covece normalno da nije med i mleko ali recicu vam nesto ovamo na neku vest napisu se desetak komentara a kod vas do hiljadu i to u bilo koje doba dana.Vama nikad nece biti bolje dok ne prestanete da izigravate polticare, analiticare i vrsne strucnjake.Zato bacite vise te tastature i telefone i ucinite vec nesto da vam bude bolje a ne samo suvo pametovanje bez ikakve prakse.To sam ja vec shvatio sa 18 godina kada sam zavrsio Elektrotehniku u Bg-u...i proslo je jos puno godina a vi i dalje cekate.Kada bi ja vama zeleo lose ne bi ovo pricao nego ismejavao bi ovu EU i reagovao poput vas.Pogledajte tih 300 komentara i recite jeste li vi "normalan" narod.I jednom bar, jednom u zivotu ne krivite druge jer vasa sudbina lezi u vasim rukama, promenite je a EU je jedina mogucnost koja vam se pruza.

Igranka

pre 10 godina

Nesto ne verujem da nece biti novih uslova,ali trenutno je vazno da je datum tu.Zasluga za ovo ide Vucicu,ali ne treba na ovom da stane.Sada treba privuci investitore.

Tezej

pre 10 godina

Vucic jeste najzasluzniji za dobijanje ovog datuma,ali ovde ne treba stati.Sad nam predstoji ono sto je najvaznije za gradjane srbije,a to je ekonomija.Treba raditi sa istim entuzijazmom kao i do sada.

Vladan

pre 10 godina

Nemoj od prodje a Srbije u EU nista. Ovako isto odazu Tuskoj vec zadnjih 25 godina. Vlada treba da se koncentrise na ekonomiju I poljoptivredu a prvo zakon I implementaciju zakona.

Papagaji

pre 10 godina

Ovde su neki mozgovi stvarno potpuno isprani: jeste, toliko poverenje u Vučića ima Evropa da su mu rekli, ajde ti lepo sve uradi što si rekao, pa ćemo da pričamo dogodine. Ako je to poverenje, pretpostvaljam da bi početak pregovora u oktobru bio valjda sumnjičavost i nepoverljivost.

Objektivno!

pre 10 godina

Ne znam sta su se svi popalili na taj datum, kao da je to datum konacnog ulaska u EU, a ne datum za pocetak pregovora, koji nista ni ne znaci, jer i sami pregovori mogu da traju beskonacno dugo! Moja procena je takva da cemo kroz 10-ak godina u velikoj vecini biti protiv ulaska u EU (ako opstane do tada!), tako da je ovo zamajavanje samo gubljenje vremena! A to sto u zemlji nemamo politicare koji su sposobni da zemlju izvuku iz problema, bez floskule "Evropa nema alternativu!", to niko nije kriv, osim nas samih, samo se nadam da ce se uskoro pojaviti neko takav, jer sve ovo do sada je bilo "presipanje iz supljeg u prazno"!!

Papagaji

pre 10 godina

Ovde su neki mozgovi stvarno potpuno isprani: jeste, toliko poverenje u Vučića ima Evropa da su mu rekli, ajde ti lepo sve uradi što si rekao, pa ćemo da pričamo dogodine. Ako je to poverenje, pretpostvaljam da bi početak pregovora u oktobru bio valjda sumnjičavost i nepoverljivost.

Firefly

pre 10 godina

Dobili smo pregovore danas, na Vidovdan 28.06...na isti ovaj dan je poceo Kosovski boj nakon cega smo pali u petstogodisnje ropstvo, dan kada je Princip ubio Ferdinanda sto je rezultiralo pocetkom WW I najveceg pustosenja Srbije. Sta ce se dogoditi nakon ovoga? Smak sveta :D...hmmm...."ONI" su za januara najvili neko desavanje sa Suncem i neke svemirske oluje sta li vec...a tada otprilike i zvanicno krecu nasi pregovori

slovenac, 1952

pre 10 godina

Čestitam, ipak vam ide na bolje. Znači, januara poćinju pregovori! Pokušajte sad, da što više sredite svoju zemlju. Sa sređivanjem mislim, da vam Ana Bekuta peva za 500€ na veće, istovremeno Mrkonjić igra klavir u hotelu zatvorenog tipa, gde nose Aca, Tomica i Ivica, novine i knjige iz sobe u sobu! Pa ipak su to intelektualci!:))

Carpe diem

pre 10 godina

Na ovom datumu treba cestitati citavoj sadasnjoj Vladi na trudu i zalaganju.Ipak,izdvojila bih Vucica kao prvog coveka ovih pregovora cije su reci i presudile u korist Srbije!

Singidunum

pre 10 godina

Ovog puta pokazali smo da postoji nacin da se Srbija motivise i pocne sa menjanjem. To menjanje rezultiralo je otvaranjem pregovora. Moramo nastaviti da stvaramo sliku o nama kao o vestim i sposobnim pregovaracima...
trgovcima...Da pre ili kasnije zaista dodjemo u poziciju da imamo sa cime da trgujemo. Politika inata i rata nema podrsku.

Beogradjanin

pre 10 godina

Издајници, а сада оставке због ваше катастрофалне политике. Какав црни "датум", какви бакрачи! Видите да од тога нема ништа. Дебакл...
(Владо Бања Лука, 28. jun 2013 15:14)

Gledaj tvog Milorada Dodika i tvoju RS.
Mani se Srbije i "nekakvih izdajnika" , jer je ovo prva srpska Vlada i predsednik Srbije od 45-e godine koji su gradjani Srbije iz Srbije.
Do sada su Srbijom harali prekodrinski i crnogorski Udbasi i saradnici UDBE.
Vise nema toga, verovatno to mnoge boli sada.
Ostaje samo da se Udbasi i saradnici UDBE privedu pravdi, i da plate ice i pice za 70 godina boravka, otimacina i likvidacija na tlu Srbije.
Sad samo cekamo ko ce od Udbasa i saradnika Udbe biti izvlaceni iz sesira.
Svim gradjanima Srbije cestitam dobijanje datuma i da konacno ne propustimo sansu i postanemo normalna pravna drzava Srbija.

Dusan

pre 10 godina

Jel moze bilo ko od nas sutra ujtru za dokucak da pojede datum? Nemojte se zamlacivati sa glupostima, ovo znaci da ce nama sutra biti bolje.

m

pre 10 godina

Jednostavno: "Za sedam meseci, možda, ukoliko uradite ono što niste uradili do sad. A sad idite kući i sami objasnite svojim građanima kako se pobedili utakmicu koju ste izgubili."

Либерално доследан

pre 10 godina

Види ових европаљевина, које редовно коментаришу овде... Дали смо Косово за дааатууум (АЛО, БРЕ!). Тај датум не вреди ни сто динара. Енглези су '41. овде купили један цео државни удар за само 100 хиљада фунти, а ми дајемо Косово за кандидатуру у Четвртом Рајху познатијем као Европска унија. И сад ће ови преговори да трају неких 20 година минимум и док будемо слепо испуњавали сваки условчић Берлина.. оваај.. Брисела, Брисела - има да изгладнимо к'о Сомалијци.

Владо Бања Лука

pre 10 godina

У светлу ове спрдње од "датума", у нашој јавности је помало у сјени главна одлука ових апостола зла. Да ће у ЕУ бити дозвољено узимање новца са приватних банковних рачуна, а и блокирање истих у случају слабости банке. Кипарски модел је био само пробни балон. Сада се иде даље! Не пише се црно само Србима, већ свим добрим људима у Европи, а и шире.

gilgamesh

pre 10 godina

umukose ovi sto su,kobajagi duhoviti, pa se segace sa datumom i vucicevim pristalilicama. padose u vodu njihove "duhovite opaske". gospodo,dezurni kontrasi, bacite se na rad a ne na jeftine provokacije.

Ivana

pre 10 godina

Promene u Srbiji:
Do juče nas besomučno lagali da će pregovori početi 2013. Ispostavilo se da neće.
Danas lažu da smo dobili datum, ali ne znaju da nam kažu koji je to datum.
Jedva čekam zahvalnice u vidu glasačkih listića.

saša

pre 10 godina

Na stranim sajtovima lepo kažu da je uslov normalizacija odnosa sa Kosovom i da se konačna odluka očekuje u decembru. Koga ovi iz vlasti foliraju.s

Mita

pre 10 godina

@(Autsajder, 28. jun 2013 15:48)

Ova zemlja će ili uspeti da se ucivilizuje ili će nestati.Ja se nadam da će se ucivilizovati,što većina naroda želi,a za autsajdere kojima je to strano,postoje Severna Koreja i Iran,pa mogu tamo da žive...

Vrteska

pre 10 godina

Cisto sumnjam da nece biti novih uslova...Ali,Srbija je tu da te uslovi ispuni i napreduje i razvija se.Ne sumnjam u namere gdina Vucica,pokazao je da ispuni ono sto i kaze.

mico

pre 10 godina

Ovdje se cestita dobijanje datuma, a Srbija uopste nije dobila datum. Evo prosto pitanje. Kog datuma Srbija pocinje pregovore? Niko ziv ne zna. Opet pocinju da narodu prodaju zuto svjetlo za zeleno!

milisav

pre 10 godina

Srpski rečeno datum je pomeren za 7 meseci. I ništa od prvog pobedničkog Vidovdana u istoriji! Moraćemo da se zadovoljimo veselijom srpskom novom godinom i to pod uslovom da se primeni sporazum sa Kosovom. Em nam ništa ne veruju, em su izbori u Nemačkoj.

Victorinox

pre 10 godina

@(CCCC, 28. jun 2013 14:23)

Bravo za komentar. I ja sam jedan od onih koji se vukao po svim demonstracijama od 9. marta 91. do 5. oktobra 2000, najeo se suzavca i par puta izbegao batine za dlaku (stara JNA škola). Na poslednjim izborima sam glasao za naprednjake isključivo zbog lopovluka i bahatosti prethodne vlasti, i od ovih nisam očekivao bogzna šta, imajući u vidu kompletan sastav (Mlađa, Velja, Krka, Mrka & Co.). A što se evropskog puta Srbije tiče, sve sam sigurniji da mi NIKAD nećemo postati član tog kluba, bar ne punopravan. Možda će nam za 10 do 15 godina dati neki status pridruženog člana, i to nižeg nivoa od Rumunije i Bugarske, čisto da nas lakše kontrolišu i spreče da se previše vežemo za Ruse. Srbija jednostavno ima dugu tradiciju neposlušne kolonije, i još od 91. ima status prikrivenog ruskog igrača na Balkanu. To viđenje se neće promeniti još dugo, pa sve i da za predsednika izaberemo Žiku Obretkovića. A celo ovo zamajavanje sa datumom ima jedan jedini cilj: legalizacija države Kosovo po svaku cenu. Kad se to odradi, za Brisel će naše reforme, pregovori i članstvo imati prioritet trinaestog praseta (primer - Turska).

Autsajder

pre 10 godina

Vidi se da ne poznajete dovoljno politiku EU. Taj datum ne znaci bas nista, cak i da su striktno naveli nesto poput 23.1.2014 u 9:37. Januara 2014 pocinje jedan jezivo tezak proces za koji nigde ne pise kada moze da se zavrsi. Stavise, on i ne mora da se zavrsi. Taj proces ima 35 poglavlja. U prvoj rundi EU ce, recimo, otvoriti poglavlja broj 18, 19 i 20. Zasto ne 1, 2 i 3 koja su mozda i laksa za Srbiju? Pa eto, Nemacka ce bas traziti da se krene sa 18. Moze im se. A kad mi tamo, a ono medjutim:

18. Tretman nacionalnih i seksualnih manjina.
19. Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.
20. Kosovo.

I tu odjednom sve ovo slavlje prestane, a pregovori se zakopaju u mestu. Bas kao i sto su Turcima zamrzli pregovore zbog Kurda, ljudskih prava, verskih sloboda ... I onda cemo de facto doci na istu poziciju na kojoj smo i sada. Njima se ne zuri. Nama se zuri, ali njih to nije briga.

Srbija ce morati da resi problem integracije Roma, za sta ce dobiti naravno pare od EU, ali te pare nece moci da potrosi ni na sta drugo. Potom ce doci istopolni brakovi, gde ce dzedaji vristati noseci ikone Svetog Save. Ali dzaba im, moracemo i to da progutamo.

Onda ce nas sacekati za korupciju, sto ce biti bolno, i to ne samo za primaoce, vec i za davaoce mita. Navikli smo svi da platimo i idemo preko reda, zar ne?

Na kraju ce doci Kosovo, naravno puno priznanje sa sve ambasadama.

Ne raduju me predstojece godine uopste!

Pepe

pre 10 godina

Posle velike posvećenosti, napora i truda, koje nismo videli ni u jednoj vladi u prethodnoj deceniji, a koje je sada pokazala aktuelna vlada, za očekivati je bilo da se donese ovakva odluka. Najviše zasluga za dobijanje datuma ima Vučić, koji je glavna pokretačka snaga ove vlade i koji je svojim radom i odgovornošću pridobio poverenje evropskih zvaničnika.

Beqa

pre 10 godina

Ova odliuka treba da se protumaci takva kakva i jeste, uslovna odluka! To znaci da je EU danas odlucila da o datumu odluci u decembar! Sve ostalo je demagogja i prodaja magle!

crni domino

pre 10 godina

"Više nikada neću glasati ni za koga i ni za šta."
(mj, 28. jun 2013 13:22)
Zato ce uvek da glasaju blente pa ce njihove blente da nam vode drzavu, a ti vidi hoces li kasnije glasati ili ne! Nesto kao gospoda "beli listici" koji su blentama bas naudili time sto su ostavljali bele listice!
Treba da glasamo po savesti koliko god nam bilo tesko. Blente ne smeju da vladaju!

Neprilagodjena

pre 10 godina

Vucic je ispunio ono za sta se u proteklom periodu zalagao i sta je obecavao.Sada ostaje da vidimo kakve ce efekte dobijanje datuma imati na ekonomiju Srbije.To je ono sto je najbitnije za gradjane.

Владо Бања Лука

pre 10 godina

Издајници, а сада оставке због ваше катастрофалне политике. Какав црни "датум", какви бакрачи! Видите да од тога нема ништа. Дебакл...

jelena

pre 10 godina

Srbija zasluzuje datum, i nadamo se da ce biti sto pre ... Za bolju Srbiju samo napred!
(DEJAN, 28. jun 2013 13:28)

Ne, Srbija ne zasluzuje datum i ne pripada tamo. Kao sto ni Bugarska ni Rumunija ne pripadaju u EU. Zelis li da znas zasto ne pripada? Postavite jedno veliko ogledalo u tu vasu nazadnjacku kancelariju za brze komentare i pogledajte se. Svi vi.. Da, vas petoro lepo ustanite od kompjutera i pogledajte se u ogledalo. I shvaticete (mozda) zasto Srbija ne pripada tamo.

BANDA

pre 10 godina

nikolic vucicu dacicu dobice te taj datum u decembru??al da primenite u praksi taj sporazum sa kosovom al nece vam ici tako lako jer narod kada vidi sta ste potpisali nebio vam u kozi da je to tadic uradio kao vi objesilibi ga na trgu.

Nataeos

pre 10 godina

Sad kad se neki napale.... Evo nemci vec pricaju kako ce komsije Hrvati biti druga Grcka... Pljuju i Francuzi po njima, u vestima danas se smeskaju uz reci :uskoro vatromet u Zagrebu, ali stvarno nema razloga za vatromet.. Itd itd.. Kad to pricaju o drzavi koju su podrzali ( za ulaz i EU, za drugo ne bi rekao) , sta ce tek o nama!!

Stole

pre 10 godina

svi vi kvazi-intelektualci koji prosipate mudrosti i uporno se svađate oko svojih stranačkih vođa, polu-bogova, da vam poručim smao jednu stvar...

glasaću i za Adolfa Hitlera, ako će mi on omogućiti neku kintu u novčaniku ! To je jedina ideologija kojom se rukovodim. A za podele DS/SNS, Đilas/Vučić, zabole me ćoše...
Pošto je Vučić ovo omogućio, na sledećim izborima dobija moj glas. Dok ne zabrlja. Onda opet ovi drugi, pa u krug...

Mirko

pre 10 godina

Kriminal cveta, drzava se raspada, pojedinci sve bogatiji, ostali sve siromasniji a oni kao daju zaleno svetlo za pocetak pristupnih pregovora...mislim dokle cemo vise na vlasti da drzimo Dacice,Vucice,Tadice,Kostunice,Draskovice,Seselje, itd...dokle cemo vise da glasamo za ove sluge zapada koji su placeni da unistavaju ovu zemlju...trebaju nam novi ljudi, sposobni, ljudi iz naroda a ne ovi strani mediokriteti !!!

Dokle vise, dokle vise, dooooooooooookle ?!?!?!?!

Kejsi

pre 10 godina

Konacno je Srbija pokazala da joj je mesto u Evropskoj uniji,najvece zasluge za ovaj veoma znacajan dogadjaj za Srbiju ima porpredsednik Vucic

hogar

pre 10 godina

Za ove sto barataju time da je za godinu dana uradjeno vise nego sto je Ds uradio za 12:
1) to bi znacilo da smo 5. oktobra bili pred datumom. a mi nismo bili ni u un
2) to bi znacilo da je ds bila na vlasti 12 godina, a bila je 4. i uklonila je dve najvece prepreke - Karadzica i Mladica
prosto mi je neverovatno koliko ljudi slabo pamte

Lev

pre 10 godina

covece ko da krepa od gladi? mi zivimo na najplodnijoj zemlji u evropi, a te gluposti da cemo krepati od gladi su price bolesne. imamo rude, zitnice, reke, pa mi da imamo ozbiljne politicare bili bi eldorado. (ja_opet, 28. jun 2013 14:03)
Koji "mi"? Zemlju pokupovali arapi, rude rusi, fabrike nemci, vodu amerikanci. Nije ti ovo komunizam da je sve "nase", ovo ti je "ko je kupio, njegovo je". Mozes da zivis pored 'Rosa' izvora vode, ako nemas da platis umreces od zedji, moze kuca da ti gleda na šeikovu zitnicu, ako nemas da kupis, umreces od zedji, pa makar ta njiva bila u sred srca srbije. Ne budi naivan.

Realista

pre 10 godina

Razlika između dugog puta u EU i beskonačnog puta ne postoji.
Dug put je onda kada misliš da će možda jednom da se i završi, ali pošto nikada ne stižeš do te tačke, tebi je to zapravo uvek i samo dug put. A zapravo je beskonačan. Bar za generacije koje sada žive.

emilija

pre 10 godina

Vučić je čovek kome evropski zvaničnici veruju, a to je dobar nagoveštaj da će Srbija u januaru sledeće godine otpočeti pregovora za ulazak u EU, što je za Srbiju dobra stvar, jer sa samim dobijanjem datuma, Srbija će kod stranih investitora postati privlačnija za ulaganje, a to će dovesti do otvaranja novih radnih mesta i poboljšanja životnog standarda. Vučić zna, da koliko je Srbiji bitno iskorenjivanje korupcije, toliko je bitno i privlačenje investitora, ali jedno bez drugog ne može. Ne može Srbija privući strane investitore, ako su u njoj oni, po izjavi zvaničnika EU Kacina reketitraju, kao što je bilo u vreme vladavine DS-a.

milos strasni

pre 10 godina

Sta je narode.....niste zadovoljni.....sta ste mislili da ce da nas docekaju sa kafom ratlukom i sljivovicom....dobri su oni kakvi smo mi...

vinkla

pre 10 godina

Niko ne reče da kreću i pregovori Kosova za ugovor o stabilizaciji i pridruživanju. E pa evo kreću i ti pregovori. BIĆEMO MI MIRAN, STABILAN I PROSPERITETAN REGION.

SRBin

pre 10 godina

EU führt ab Januar Beitrittsgespräche mit Serbien

Evo naslova sa jednog nemackog sajta.U prevodu pise: "EU krece u pregovore sa Srbijom u januaru".
Nema govora o uslovima dodatnim itd.Potvrda pregovarackog okvira u decembru je praksa evropskog saveta sa svakom zemljom prilikom pocetka pregovora.
Ko ne veruje, nek potrazi po netu.
Poz

wiener

pre 10 godina

"Što se tiče otvaranja pregovora Evropski savet ne donosi pravnu nego političku odluku. Mi smo i u današnjim zaključcima jasno naveli da je potrebna potvrda, i to je jako dobra reč - dakle Evropski savet treba da potvrdi okvir za otvaranje pristupnih pregovora, to je inače naša normalna procedura i to nije nikakav dodatni uslov", rekao je Van Rompej.

kokav spin doctor.

ne mislim da je dobro sto nemacka ima toliki uticaj u evropi. ako hoce da zezaju kako hoce onda treba svima u eu dati pravo glasa za nemacki parlament.

Preddy Baer

pre 10 godina

najzad i neka lepa vest na danasnj dan

mislim da bi sledeci koraci srpske diplomatije trebali debelo da budu okrenuti ka uveravanju nemackih politicara i sto je jos vaznije gradjana o Srbiji kao dobrom kandidatumza ulazak u EU.

MIP bi trebao da ulozi ogromne napore i sredstva za redstavljanje Srbije u Nemackoj, sto re!

i to poceti onim po cemu nas debelo repoznaju a da nisu Mladic i Karadzic: sljivovicom!

bez zezanja, degustacije, promocije, izlozbe slika i fotografija ....

Milan

pre 10 godina

Prvo pristupna konferencija,pa onda pregovori.A na toj konferenciji ce reci da nisu ispunjeni svi kriterijumi i uslovi,i odlozice pregovore za jun 2014.Daj boze da Nemci do januara slecede godine ne izmisle neki novi uslov....

marek

pre 10 godina

(darko, 28. jun 2013 13:58)

Svaka ti je na mestu! A ovi prelakirani radikali mogu da se kite tudjim perjem koliko hoće ali mi koji malo duže pamtimo, znamo šta su govorili i šta su radili njihovi Aca i Toma!

Pesimista-realista

pre 10 godina

Ne znam koliko je poznato siroj javnosti da su i 1389-te godine zvona crkve Notrdam u Parizu dugo zvonila u cast pobede Srba na Kosovu. Zato ne treba zuriti, sacekajmo malo gospodo. Utisajte bubnjeve dok ne vidimo i fusnote.

Levu

pre 10 godina

Od Euroentuzijaste moje rane mladosti, usled uslova ucena i odricanja, gutanja ponosa i zanemarivanja nacionalnoh duha, polako sam gravitirao ka euroskeptiku, dogadjaji proslogodisnjeg vidovdana su me definitivno uverili da je euroskepticizam pravilan nacin razmisljanja kada se pregovara sa bundestagom. Ova vlada, za koju ja iskreno nisam glasao, pokazala je zube, ali i racionalnu politiku, ne samo gazenje koje smo imali prethodnih godina. Evo sada su isposlovali neki "okvirni datum" koji ce biti uslovljenu u decembru, a do decembra moze svasta da se desi.Nama ostaje, narodu da u decembru samo posedamo svi na ulice, citava nacija i da im kazemo, dobro, uradili smo sve sto ste hteli, istrpeli smo i ponizavanja i batine, sad cemo lepo da sednemo i da cekamo, vas potez sinovi pa da nam na kraju bude jasno zeli li EU Srbiju kao svoju clanicu ili da se okrecemo sebi, ovako vise ne moze.

Švarcvald

pre 10 godina

Da,otvaraju se pregovori,ali u januaru iduće godine.A dotle Srbi vodite računa kako dišete,jer ako pokušate da udahnete punim plućima, datum se dalje pomera sa novim uslovima,to se podrazumeva.

MRKI

pre 10 godina

Dobili smo nesto sto ce prouzrokovati jos bolnih poteza. Ovo je lepa vest ali od nas ce traziti priznavanje Kosova stolicu u UN za Kosovo. Bice jos gutanja zaba i gorkih kafa. Zeleo bi da gresim ali zivi bili pa videli.

NOLE

pre 10 godina

Mene nisu zavarali,ovo je SPIN EU koji ide u korist ove vlade da ne dodje do prijevremnih izbora, jer ovo je ZELENO SVIJETLO koje je Srbija dobila,a ne DATUM.

Nitko ne garanira da ce pregovori bit otvoreni krajem januara, tek kad bude puna primjena tek onda ce bit odobreni, ovo je SPIN odlicno smisljen da vladi da poticaj da odrad sve sto se od nje trazi,i da ne dodje od prijevrenih izbora.

inka

pre 10 godina

Nadam se da ce Srbija biti tako uredjena da zaposleni radnik nece biti primoran da za osnovne zivotne potrebe podize preskup kredit od banka da kupi lek, plati skolarinu, kupi detetu kompjuter. Nadam se da ce skole i fakulteti ponuduti djacima i studentima dovoljno znanja za prijemni ispit i da majke nece morati da podizu kredite da bi platile pripremu za isti.
Nadam se da ce zakoni biti tako podeseni da roditelj koji je dobrovoljno stupio u brak i stvorio porod, nece moci da iseta sa svojom torbicom bez ikakvih obaveza.
Takodje se nadam da nece postojati preduzece koje ostvaruje pozamasnu dobit, a njegovi zaposleni konkurisati za socijalne stanove kod drzave.

Branko

pre 10 godina

"Van Rompej je odgovarajući na pitanje novinara u Briselu izjavio da pre fromalnog početka pristupnih pregovora sa Srbijom Evropski savet tu odluku treba da potvrdi."
Jedino ako Nemačku izbace iz Evropskog saveta do decembra imaćemo šanse da započnemo pregovore u januaru 2014. A kada krenemo sa Prvim poglavljem moraćemo da definišemo granice Republike Srbije. Kad ono tamo mi ne priznajemo Kosovo sa kojim je EU potpisala SSP. Šta će onda biti sa Deklaracijom Bundestaga u kojoj piše: "Ukoliko Srbija, posle otvaranja pristupnih pregovora okleva sa sprovođenjem preuzetih obaveza, njih suspenduje ili od njih odustaje, pristupni pregovori treba da budu zaustavljeni".

jo-jo

pre 10 godina

Jel neko uopste sposoban da shvati da nije dobijen datum?

Ovo je majke mi dobicete nekad datum. Pregov ori su otvoreni jos od 2000-te, ali datuma jos nema.

Bla bla..

pre 10 godina

covece ko da krepa od gladi? mi zivimo na najplodnijoj zemlji u evropi, a te gluposti da cemo krepati od gladi su price bolesne. imamo rude, zitnice, reke, pa mi da imamo ozbiljne politicare bili bi eldorado.
(ja_opet, 28. jun 2013 14:0)

Živimo na najplodnijoj zemlji, a najviše parloga u evropi koji ćemo arapima da prodamo da seju GMO, rude dajemo rusima da vede bez rente, žitnice zatrovane aflatoksinom i pesticidima, a reke zakrčene đubretom...
Osvrni se malo oko sebe, vidi gde živiš i šta se dešava, mani se mitologije i kafanske politike..

vidoviti

pre 10 godina

Evropska unija ce se raspasti prije nego Srbija udje u tu uniju
Srbija i neke bivse Jugoslovenske republike se spajaju i nastaje jedna od najjaci drzava u evropi u svim segmentima
Zivi bili pa vidjeli

брбљивац

pre 10 godina

Sta je ovo novo sto je Rampoj rekao, nista. Gospodja Merkel je jasno stavila
do znanja. U Dezembru je Kosovo i sever Kosova pod vlascu kosovske administracije ili nema ni u Januaru pregvora. To sto po neki od ovih sluzbenika
u EU malo uvija to u celofan je stvar diplomatije. Fakt je da ova trojica u decembru predaju sve institucije u albanske ruke ili aufwiedersehen EU.
Ako hocemo tako Angela Merkel je i sef u Nemackoj i u EU. To su osetili i Britanci.
Najveci garant EU je hteli mi to ili ne hteli upravo Nemacka i njeni gradjani koji
to poreskim sistemom i odrzavaju. Nasi diletanti to jos nisu shvatili.

RAJAC

pre 10 godina

Ovo je veliki dan za Srbiju definitivno je EU odlućila za ćemo im se pridružiti kao veoma ravnopravna članica naravno zahvaljujući uspehu ove vlade da u kratkom roku odrade sve što su predhodnici propustili za 4 godine, jednostavno sam srećan!!!

Forever young

pre 10 godina

Dobili smo pregovore danas, na Vidovdan 28.06...na isti ovaj dan je poceo Kosovski boj nakon cega smo pali u petstogodisnje ropstvo, dan kada je Princip ubio Ferdinanda sto je rezultiralo pocetkom WW I najveceg pustosenja Srbije. Sta ce se dogoditi nakon ovoga? Smak sveta :D...hmmm...."ONI" su za januara najvili neko desavanje sa Suncem i neke svemirske oluje sta li vec...a tada otprilike i zvanicno krecu nasi pregovori

felini

pre 10 godina

@(Nikola, 28. jun 2013 14:02)

Nisu oni krivi. Ovde se vec vise od dvadeset i kusur godina zivi u nadrealistickom filmu.
Danas me je cetvoro mladih ljudi (25-30 godina) uveravalo da ne treba da koristim plan grada, i nisu znali da mi pokazu na planu gde se trenutno nalazimo, iako sam im ja pokazivala gde smo otprilike.

Goxy

pre 10 godina

....prethodno "na "uobičajenom zasedanju o proširivanju biti potvrđen mandat za pregovore (pregovarački okvir) koji će u međuvremenu izdraditi Evropska komisija

znaci mora da se POTVRDI, to su Nemci trazili
dobili smo datum u januaru, AKO u decembru bude potvrdjen
nije sija nego vrat

Optimus Prime

pre 10 godina

Mi moramo nastaviti sa trazenjem pravog patrona. U ovom slucaju pokazalo se da nije lose imati kao zastitnika USA. Mislim da je ovo rezultat snaznog lobiranja i diplomatske aktivnosti usmerene ka USA.

Transporter

pre 10 godina

Ovog puta pokazali smo da postoji nacin da se Srbija motivise i pocne sa menjanjem. To menjanje rezultiralo je otvaranjem pregovora. Moramo nastaviti da stvaramo sliku o nama kao o vestim i sposobnim pregovaracima...trgovcima...Da pre ili kasnije zaista dodjemo u poziciju da imamo sa cime da trgujemo. Politika inata i rata nema podrsku.

Nikola

pre 10 godina

Obožavam kometare tipe : Gospodin Vučić je uložio napor, ispunio obećanje, uradio ovo ili ono. Toliki stepen idiotizma nisam video. Kako neko može tako hladnokrvno da piše gluposti? Dragi SNSovci i SPSovci, nismo dobili datum još, vaše stranke su izgubile Kosovo i sad to potpisale, ekonomija u klincu, buđet prazan, pa da li ste vi normalni? Jel to morate sa posla, koji ste dobili preko partijsek kjnižice, da pišete komenare i pokažete ih šefu kako ste ispunili zadatak? Jer ja stvarno ne mogu da shvatim da neko stvarno misli tako.

High voltage

pre 10 godina

Definitivno mnogo zavisi od odabira pravog patrona i pridobijanja njegovog interesovanja. Nakon ovoga treba da nastavimo jace i bolje, ali ne kao ratnici vec kao trgovci...jer ipak ekonomija upravlja politikom i svetom u celini. Nemojte se varati da je nesto drugo. Amerika ratove vodi samo zbog para. Prodaje oruzije, osvaja resurse...razmislja unapred! Sledimo politiku SAD-a i drzimo se njih, bar za neko vreme...

Speed

pre 10 godina

Ono sto sam danas prodao sutra mogu i da kupim, obicno se dva ili vise puta prodavana roba jeftino vraca prodavcu. Nekada dodje u zameni a nekada se i mora platiti. Od nasih pregvarackih sposobnosti zavisi koliko cemo jeftino tj.skupo da trgujemo.

mirko

pre 10 godina

bravo vucicu! za manje od godinu dana si uradio vise nego drugi za 10+.

priznajem da nisam glasao za tebe. i dalje necu glasati ni za jednu partiju u srbiji, ali sve pohvale za trud oko EU i sto hapsis lopove.

neutralna

pre 10 godina

Ono sto nikako nisu mogli da prepoznaju dezurni kriticari Vlade, prepoznali su Evropski zvanicnici, a to je da se Vlada ozbiljno i bez izuzetaka upustila u borbu protiv korupcije, kriminala i tajkuna, kao i da je resila sustinska pitanja u odnosu sa kosovskom administracijom i da je to bilo dovoljno da Srbija dobije datum.

don vito korleone

pre 10 godina

Sportski receno debakl.Vucic i Dacic su godinu dana radili samo na datumu po svaku cenu.Dali su sve sto se traxilo progutali dvesta zaba i dobili nista.Nazalost opet smo prevareni.Doduse umesto da se koncentrisemo na privredu i nezaposlenost sve smo bacili na kocku koja se zove datum i izgubili.Ozbiljni l;judi ne bi rebali da se kockaju nego da rade.Sa ovakvom ekonomijom pljackom i nezaposlenoscu do kraja godine neka nam je bog na pomoci,posto nam Evropa pomoci nece.

Branko

pre 10 godina

"Van Rompej je odgovarajući na pitanje novinara u Briselu izjavio da pre fromalnog početka pristupnih pregovora sa Srbijom Evropski savet tu odluku treba da potvrdi."
Jedino

kucamo na zakljucana vrata

pre 10 godina

Meni zaista nije jasno da li je iko razuman u Srbiji stvarno ocekivao datum?Ja jesam za ulazak u EU,ali,bojim se da ce to potrajati.A za one koji pisu hvalospeve Vucicu,zelim da postavim jedno potanje.Sta je on ucinio?

bane sns

pre 10 godina

Nesalomivi duh,istrajnost i želja da svom narodu obezbedi bolje uslove života,jedino su ćime se Vučić rukovodi!Evropa nema alternativu,ziveo Vucic!

hogar

pre 10 godina

Dobro je i da se ovo desilo na godisnjicu Slobinog izrucivanja. Da podsetim na Djindjiceve reci: 'Danas smo izabrali zemaljsku umesto nebeske Srbije'. Nadam se da je to danas i trajno potvrdjeno.

uspeli smo

pre 10 godina

Očekivano je da će EU da prepozna napredak Srbije i je za to nagradi.Čestitke Vladi Srbije na naporima koje je učinila poslednjih meseci da se Srbija približi EU.

R2D2

pre 10 godina

(sofronije, 28. jun 2013 13:58)
ma jooook...samo pre par nedelja je ceski premijer dao ostavku iz tog razloga a pohapseno pola kabineta premijara, sef vojne obavestajne sluzbe i slicni...
Krade se bre na sve strane i sve se sazna pre ili kasnije. Pitanje je velicine tj. plitkosti sistema sto odredjuje vreme za koje ce se to saznati, i nacin na koji ce ili nece to smetati opstoj populaciji!
Treba da se menjamo iz korena!

nenad

pre 10 godina

nema nama spasa, umesto da su godinu dana proveli trazeci investitore, otvarajuci nova radna mesta, ulazuci u poljoprivredu, pomazuci mala i srednja preduzeca da nastave sa poslovanjem, da smanje ne zaposlenost i povecaju standard. Oni godinu dana dizu sebi rejting, a narod i dalje sa omcom oko vrata. Dokazali su da su isti kao i DS imace glavnu ulogu jos nekih pet godina, a posle ce proci kao i svoji prethodnici, sps i dinkicevce necu ni da pominjem, sramota.

mare

pre 10 godina

A sta vi mislite da ce se desiti I ako udjemo... pokupovace nas uvesti zakone u skladu s njihovim I postacemo robovi kapitalizma . kao neko ce od nas odma dobiti posao tamo pored crnaca I ostalih starosedelaca koji su takodje bez posla. ne lozite se evropa je prsla . kina azija I rusija je buducnost. zivim u australiji pa vidim sta se desava I oci su otvorrene a ne zatvorene ko u srbiji zbog premijerovih medija. pojesce vas krediti I nema povratka. bezite odatle bre. eto primera...beograd je bio metropola dok se nisi doslelili malogradjani I napravili selo.

zagor

pre 10 godina

znaci ipak provera u decembru za mozda datum u januaru, ma kako spin doktori to hteli da predstave.
poznavajuci nas nema nista ni od januara jer mi nismo jos ni ceo SSP primenili a implementacija briselskog sporazuma sad tek ima da bude na cekanju.
vidim da mnoge pristalice sns-a misle da mozemo u EU kao bugarska i rumunija, ali ce se otrezniti u januaru.
samo dotle ce ovi beleziti porast rejtinga jer njihovo biracko telo im slepo veruje.

Milan

pre 10 godina

Braćo Srbi sa Kosova, na vreme se vi dogovorite sa Prištinom da makar nešto dobijete jer su vas ovi prodali bez dinara...
Ovo je tako providna Briselska podvala uvijena u dilomatski rečnik u kome se kaže da je Srbija obavezna da ispunjava sve da bi se Kosovo približilo Evropi a pošto u EU mogu da udju samo članice UN time smo praktično uslovljeni da ih mi tamo stavimo i veroovatno i našu stolicu da im damo a mi da sedenmo na pod i plačemo...

aca

pre 10 godina

Ljudi, bitno je da uhatimo pravac, nece nista preko noci.Neka dolaze njihove komisije u nasa ministarstva jedino tako moze da se spreci lopovluk u ovoj zemlji...

Nikola

pre 10 godina

Da je Borko Stefanovic tokom pregovora priznao nezavisno Kosovo kao sto su to uradila ova dvojica (da ime ne spominjem ime) bio bi stavljen na stub srama, a u Kurir-u i Informer-u bi ga napljuvali samo tako. Ovako nista.

dragan

pre 10 godina

Teoretski nismo dobili datum.Al zato vec sad mozemo poceti menjanje zakona da kad pocnu pregovori vc imamo nesto uradjeno i treba ce manje vremena za preostala poglavlja.Ukratko pocnite odma menjati zakone za brzi put.

MUKNAVI

pre 10 godina

Pod uslovom da uslove ispunimo,onako kako je Merkel-ova zacrtala i to saopstila ,Tadicu,koji to nije mogao prozvakati i prepustio cici Tomi..i sad zvacu,pricaju svasta kao da smo ,tako oni misle,mi veverice i pojma nemamo da bas oni ,cica tomini radikali i klika pored njih,hrli u Evropu bez Kosmeta..

izo crna gora

pre 10 godina

Sve cestitke Srbiji na datumu, Srbija je pokazala da moze da se nosi sa svojom ruznom prosloscu koja nije bas bila sjajna zadnjih 24 god, ali je pokazala svojim djelovanjem zadnjih godinu dana da zasluzuje da bude u EU. Jos jednom cestitke jer bez Srbije ovaj region nije to sto bi trebalo da bude!!

Noca

pre 10 godina

To sto je DS za dvanaest godina nije mogao ova vlast je uspela za nepuni godinu dana svoje vlasti, po najvise zahvaljujuci Vucicu koji svojim zalaganjem doprineo da Srbija dobije pocetak pregovora sa EU.

ja_opet

pre 10 godina

Vama što necete u Eu, ili ste lopovi ili hocete da Srbija krepa od gladi...
(sajo, 28. jun 2013 13:44)

covece ko da krepa od gladi? mi zivimo na najplodnijoj zemlji u evropi, a te gluposti da cemo krepati od gladi su price bolesne. imamo rude, zitnice, reke, pa mi da imamo ozbiljne politicare bili bi eldorado.

Lik

pre 10 godina

Za neupućene, danas je određen mesec (Januar 2014) kada počinju pregovori a tačan datum (dan u januaru) će se definisati kada se usaglase vlada i EU komisija.
Naravno, oni kojima ni ovo ne valja mogu sad da se jede, troluju, pljuju...itd. ali takvih osoba uvek i svuda ima i to je beznačajna pojava.
Mnogo važnije od svega je da je konačno poslat snažan signal investitorima da ova zemlja ulazi u proces pridruživanja EU porodici a na nama je da vidimo kako ćemo da se disciplinujemo. Ako narod neće u EU onda lepo neka na sledećim izborima izabere onu opciju koja je protiv i gotova stvar.
Do tada ovi što do podne mrze sebe a od podne ceo svet zbog svoje nesposobnosti da učine nešto ispravno za sebe, mogu samo da lupaju minuse i glavom o zid.

Milovan

pre 10 godina

Jasno je da Srbija zasluzuje ulazak u EU. Ali treba voditi racuna o snazi i interesima Nemacke, i razumeti situaciju, sve ima svoje. Ovo je u svakom slucaju veliki dan za Srbiju.

kontrapunkt

pre 10 godina

Napokon jedna lepa vest za Vidovdan. Narocito mi je drago zbog nasih "evroskeptika" koji iz raznih evropskih gradova uce nas u Srbiji sta je srpstvo.

IVANA - BO. - RU

pre 10 godina

Hvala Srpskoj Vladi, hvala Aleksandru Vucicu koji je ulozio mnogo napora da Srbija konacno krene napred. Hvala svima koji su prepoznali odlucnost srpskog naroda da krene u pravom smeru.Proslavimo to veceras na ulicama nasih gradova.

PRO

pre 10 godina

Da bi ostali na vlasti, sada ce se i Dacic i Vucic utrkivati sto vise da poklone do januara. Vrata za darove su odskrinuta, navali. Da smo dobili noraman datum, ne bi nas primoravali da se u najvecoj meri otudjimo od Kosova. Ovako su nas opet namamili nekim nerazjasnjenim detaljima. A kad su reci maglovite, tu ima prostora za krokodile.

glas naroda

pre 10 godina

Svako gleda samo svoj interes i to nije ništa novo.Nismo mi za EU jer smo oduševljeni njenim savrsenstvom jer je daleko od savrsenstva već da bi preživeli zbog vodjenja pogrešne politike prethodnih godina.

alksa55

pre 10 godina

Ovo je najtuzniji dan za Srbiju! Zasto? Ne treba nista reci treba gledati. Kosovo je izgubljeno zauvek, Srbi su skinuli gace (evropi na izvolte), bicemo veseli kao Grci, Spanci i Italijani, ekonomija na nuli, poljoprivreda ce biti opustosena...a da se kojim slucajem Evropa ne plasi Balkana i da su Balkanske zemlje pametne i da se ne mrze, pa da su osnovali savez(kao danas Evropska unija) drmali bi Evropom. Kako? Kuca izmedju Evrope i Azije, izlaz na more Aziju i Afriku, prirodne lepote kao nigde u Evropi, turizam, banje, nafta, gas, mocni u luckom i drumskom saobracaju itd. Ali nazalost mrznja i mesanje spoljnih faktora kojima nije u interesu da Balkan bude ujedinjen je ucinio svoje.

Naucnik

pre 10 godina

Da nije tuzno bilo bi smesno.
Kakav bre datum kakav bolji zivot. Dajte plate naucnicima najobrazovanijem delu ove zemlje pa onda mlatite praznu slamu.

Igor

pre 10 godina

A sad izbori pa da konačno mali Aca i master Toma ostvare ono šta njihov duhovni i politički otac Šešelj nije uspeo - apsolutna većina i vladanje ostatcima Srbije kao svojom privatnom prćijom! A mi ostali... Pakujte kofere, makar nam vize više ne trebaju!

CCCC

pre 10 godina

@darko

e moj Dare... zar ti zaista tako naivno pojednostavljuješ svoj narod ? Misliš zaista da se možemo podeliti na "proevropski orijentisane" i "nacionaliste" ? A šta je sa nama koji smo isto tako gutali suzavac, šetali, protestovali, a danas glasamo za Naprednjake, jer u njima vidimo manje zlo ? Jesam li ja onda nacionalista ili evropljanin ?! Reći ću ti Darko, nije ovo pobeda nikakve "evropske Srbije". Nije ni pobeda demokrata, ni naprednjaka, niti je doslednu podelu moguće izvesti. Ovo je pobeda svih onih koji su nekada verovali u snagu promene, ma za koga danas glasali. Jesam li ja manje evropljanin ako smatram da je Demokratska stranka kancer koji je pojeo Srbiju i dam glas Vučiću jer je jedini nešto konkretno uradio još od Đinđića ? A 5. oktobra sam bio ispred skupštine sa zastavom DHSS-a ! Ne pokušavaj, Dare, prijatelju, da nas ubediš da datum ima ikakve veze sa ds-om, ovo je zasluga normalnih, rodoljubivih patriota, običnih ljudi koji priželjkuju normalan život. A ako će neko nastaviti da nas vodi u ovom pravcu, pa zvao se on i Aleksandar Vučić, pa i ako je nekada nosio bedž sa šešeljevim likom i govorio sve i svašta, BAŠ me briga ! Samo neka nas vodi !

Goran

pre 10 godina

smesno... otvaraju pregovore u januaru 2014 uz , naravno, uslove..
znaju oni da mogu jos mnogo toga da iscede od nasih malih politikanata a da za to vreme ne bude izbora.. evrpskoj uniji nikako ne odgovaraju izbori u Srbiji... mudro , podlo i lukavo sroceno i dato je vreme i alibi Vucicu i Dacicu da dokrajce Srbiju

bravo

pre 10 godina

Bravo za Srbiju i za Evropu sto ose slozila. To je velika sansa da se ova zemlja, uz ogorman rad koji treba da uradi u uvodjenju evropskih zakona i standarda, istrebljenju korupcije, lopovluka i drasticnom smanjenju lenje administracije, oslobodi blata i mulja komunizma, koji ju je unisitio od 1945 do danas, i postane koliko toliko normalna drzava.

VelikiBrat

pre 10 godina

Srbija nije dobila datum!
Da smo dobili datum pisalo bi Srbija otpočinje tog i tog dana pregovore o ulasku u EU,a toga nema, niti će biti.
Dosta laži i obmana!

nesha

pre 10 godina

to nije datum.
datum je kada kazu srbija dobija datum za pocetak pregovora tad i tad i sve zemlje to ratifikuju. da bi doslo do promene (da nam oduzmu datum) morale bi sve zemlje da glasaju za to. samo jedna bi bila dovoljna da ne mogu da nam uzmu datum.
ovo nije datum, nego pravi datum dobijamo u decembru. dovoljno je da samo jedna od zemalja bude protiv datuma i mi ga ne dobijamo u decembru.
verovatno se to nece desiti i verovatno cemo stvarno u decembru dobiti datum za januar ali ovo sada tehnicki nije datum

Svaka tica svome jatu leti

pre 10 godina

Molim?! Niste zadovoljni?! U tom slucaju zahvalite se Evropi i okrenite se Rusiji i Belorusiji. Doduse, cak su vas i oni vec odbili, kad su Dacic, Nikolic i Vucic bili na vlasti prosli put.

mirko

pre 10 godina

Srbija je godinama tapkala u mestu,ovo je veliki uspeh Vlade Srbije jer do sada smo za EU bili nevidljivi.
(Evropa, 28. jun 2013 13:52)
Najnepametniji komentar koji sam pročitao, ako neko ne zna gde je Srbija bila do 5.oktobra 2000. onda mu ništa ne vredi objašnjavati.

skojevac

pre 10 godina

Svi ovi ljudi koji pišu hvalospeve o Vučiću su kao i on pre 5 godina crtali granice velike Srbije, ilegalno preimenovali ulice, tražili prekid pregovora sa Evropom.
Šta se desilo sada?

UshiceniGlasac

pre 10 godina

Bože, kako sam srećan! Mada mi krče creva, izdrzacu zbog ovoga danas. Još ako Vučić uhapsi nekog, a Toma dodeli par ordena...Farmu ću da nastavim da pratim, a očekujem i nove besplatne Pink tv programe.

dobili smo nista

pre 10 godina

ovo je tek toliko da sebe operu, a do januara mogu jos ladno da nam vrete vizni rezim
ovo lici na ono nase - nismo priznali Kosovo

Milan

pre 10 godina

Srbija je dobila pocetak pregovora, i to je bitno, bez dodatnog preispitivanja u decembru. Za sve neupucene pregovori formalno ne mogu da krenu od sutra, jer je potrebno formirati komisiju za pregovore i uradi jos neke dodatne pripreme, kao sto su RADILE I DRUGE ZEMLJE. Stoji da smo zvanican datum mogli da dobijemo i ranije, ali tu su bili i nemci. I jos nesto, ne nadajte se kad i formalno udjemo u pregovore neke velike promene na ekonomskom planu, to zavisi od NAS samih. Ono sto dobijamo je uskladjivanje i postovanje prava i uredjenje zemlje u tom pogledu sve do ulaska u EU sa kojom trebamo do tada da imamo usaglasene zakone. Ne znaci da tece med i mleko u EU, ali znaci da ce se napokon znati neki red i zakon, za razliku od opsteg rasula u zemlji kakvo vlada danas.

Milos M

pre 10 godina

Da nam vodjenje politike proteklih godina nije bilo tako loše ne bi se sada vatali za taj datum kao davljenik za slamku i dobili bi ga puno godina ranije, sreca sto je ova Vlada napravila drastican zaokret i Srbiju pocela da menja na bolje.

Lalegator

pre 10 godina

"Nemačka je tokom današnjeg sastanka zadržala stav da pre pristupne konferencije u januaru usledi provera implementacije briselskog sporazuma Beograda i Prištine."

Nema nista od ovoga,nemaju nikakvu obavezu da promene stav u januaru.

Ovo je totalni debakl ali ce botovi svejedno ovo proglasiti pobedom.

novica952

pre 10 godina

Sad će EU da se hvali da je ispunila svoje obećanje dato nama u pogledu datuma i otvaranja pregovora i sad će EU delegacije početi da opseduaju Beograd i da se sa našim političkim vrhom vode sastanke i konferencije.Zako dan eto Rompeja sa svojom svitom i tako redom do poslednjeg činovnika.Nas će uhvatiti euforija da smo dobili datum i svako će gledati da to dobijanje datuma pripiše sebi kao uspeh i da se to politički eksploatiše do krajnjih granica. U tom svečarskoj atmosveri proćiće nam leto i jesen a kad dođe zima, šta ćemo odnda, kako će ovaj jadan i bezposlen narod da provede zimu, kako da preživi polazak dece u škou,kako da spremi ogrev, kako da ima novaca za slave i nove godine i tako redom. Sumnjam da će nam ovaj Rompejov tviter doneti boljitak bez nas samih, bez rada i zavrtanja svih slavina koje cure, bez sveukupne reforme sistema i države.Jer od lepih i svečanih reči se ne živi, zagonetka je kako zaposliti ovoliko nezaposlenih da ljudi mogu da žive.

emirati

pre 10 godina

Predsednik Evropskog saveza,objavio prvo vest na Tviteru ?
Nas predsednik mu se zahvalio preko Tvitera !
Ako ikada budemo primljeni u EU a tada jos postojao tviter,prvo cemo tamo procitati tu vest !?
Vuk Jeremic iako vec zasao u osmu deceniju zivota,prvi ce je tvitovati !

sweeney todd

pre 10 godina

Voleo bih da vidim da pocnu da rade na nekim konkretnijim stvarima od priznavanja vec priznatog Kosova, jer svi moguci resori u drzavi imaju negativnu ocenu za svoj rad, pocev od edukacije i sudsva pa nadalje.

Sasa M.

pre 10 godina

Ovo je sramota sta se radi, dopisnik nije naveo da ima uslova ( RTS ), na Twiteru nema uslova ( covek nije naveo ), udarne vesti za Dacica nema uslova ( RTS, Telegraf ...), bruka i sramota, pa zar oni misle da smo toliki debili.

malisa (MamaHocuDaBudemSNSbot)

pre 10 godina

SUMMER BOT COMPILATION (SNS EDITION)
-----------------------

Ovo je samo plod napornog rada ove Vlade. Vučić je prethodnih dana uložio velike diplomatske napore da bi Srbija dobila status kandidata.
--
Dobili smo datum za pristupne pregovore bas kao sto je Vucic i obecao. Jos jednom je dokazao da njega krase dela, a ne reci.
--
Srbija zasluzuje datum, i nadamo se da ce biti sto pre ... Za bolju Srbiju samo napred!

Srbiji je hitno potreban datum, da bi malo olaksao zivot gradjanima, obzirom koliko su propatili pod vlascu DS-a proteklih 12 god
--
Nema razloga da Srbija ne bude clanica EU, to nije nagrada vec zasluga za ulozeni trud i ispunjenje zahteva!
--
Srbija nezadrzivo srlja u progres!:)
---------------------------------------

Eto! Srecno! :)

Antispiner

pre 10 godina

Kad, gospodine Rompej, otvarate pregovore, danas ili u januaru sledeće godine? Ako je januar, onda je Nemačka pobedila sve u EU. Najbolje bi u tom slučaju da se gospoda iz Brisela više ne oglašaju, jer je glavni grad EU - Berlin.

pisite ispravo

pre 10 godina

Nema tacnog datuma. Sada se vec pominje "kraj januara". A to sto je izbacena recenica da ce provera biti u decembru ne znaci nista, pa SVAKA clanica Unije moze da idlozi pocetak pregovora ako tzo zazeli, a pogotovo Nemacka. Dakle, ovaj "pocetak pregovora" moze da re rastegne koliko ko hoce.

Flops

pre 10 godina

Nema tacnog datuma. Sada se vec pominje "kraj januara". A to sto je izbacena recenica da ce provera biti u decembru ne znaci nista, pa SVAKA clanica Unije moze da idlozi pocetak pregovora ako tzo zazeli, a pogotovo Nemacka. Dakle, ovaj "pocetak pregovora" moze da re rastegne koliko ko hoce.
(pisite ispravo, 28. jun 2013 13:43)

Ne troluj ovde, gledam direktno obracanje, Van Rompej je rekao "Krajem Januara, 24-tog" tako nesto, los mu Engleski ali apsolutno je rekao datum , bice snimak ovoga pa prati malo...

Ljubo

pre 10 godina

Sjajna vest za ovu zemlju,danas mislim da ne bi trebalo da se delimo na demokrate i naprednjake,na socijaliste i liberale,ovo je uspeh svih gradjana ove zemlje i onih koji su se borili da do ovoga dodje bez obzira dal su pozicija ili opozicija.Ja kao demokrata cestitam svim gradjanima i politicarima na ovome,jedina zal ostaje sto onaj koji je prvi zapoceo i govorio da zemlja treba krene ovim putem nije vise medju zivima!

sofronije

pre 10 godina

Sad samo da legnemo i lep zivot neka pocne. E pa ne, tek sad mora da se zasucu rukavi i da se radi, ne da se podmece noga, nego glava. Dok se mentalitet i najmanjeg coveka ne promeni nemamo sta da trazimo u EU. Mole nasi politicari za taj datum, a ne shvataju da su moralno, politicki, ljudski jos daleko od te unije. Tamo ne moze da se kradukca, a mi takve ministre nikada necemo najuriti, ako se ne digne kuka i motika.

Zamajavanje

pre 10 godina

Nema mesta euforiji..običan svet će da nastavi da grca u besparici, a političari će da žive dobro i sa datumom i bez njega. Sad kad krenu ovi sns internet brigadiri hvalospeve o Vucicu, smesniji su od Carlija Caplina.

Vasilije

pre 10 godina

U prethodnih godinu dana,od kako je SNS ušla u vlast,postignut je ogroman napredak,što na planu unutršnjih reformi što na medjunarodnom planu gde je u velikoj meri popravljen imidz Srbije. SNS i Vučić su apsolutno opravdali poverenje naroda,što pokazuje i današnja odluka EU da sa Srbijom otpočne pregovore.

helen

pre 10 godina

Hvala Srpskoj Vladi hvala svima koji su prepoznali odlucnost srpskog naroda da krene u pravom smeru.Proslavimo to veceras na ulicama nasih gradova

teo

pre 10 godina

Od Srbije nista vise i ne mogu da ocekuju jer smo zaista sve uradili da dobijemo datum.Ako neko misli da to nije dovoljno onda to vise nije nesto sto mi mozemo da promenimo,ali to je nesto sto vise nema veze sa stvarnoscu i istinom.

Igor

pre 10 godina

Ljudi bre polako, jos mora u januaru da nas procene. Znaci mi smo USLOVNO dobili datum, sto znaci i NISMO ga dobili, jer Nemci mogu da nas stopiraju kad im se prohte.

darko

pre 10 godina

Pre nesto sto SNS-botovi navale sa pisanjem komntare, dok im jos nije stigala nova matrica, zelim reci da je ovo pobeda proevropke Srbije, one koja se bori za svoje bolje sutra od 2000god., pored svih nedaca. Ovo je pobeda svih onih gradjana koji nisu sanjali granice na potezu Karlobag-Ogulin-Virovitica, onih koji nisu Skupstinu Srbije nazivali "sigurnom kucom za Ratka Mladica", onih koji nisu svoje neistomisljenike nazivali nato-placenicima, izdajnicima, petom kolonom, ustasama, stranim placenicima. Ovo je pobeda Srbije koja je 2000god., kazala odlucno NE Milosevicu i Seselju, i njihovim produktima koji nam danas prodaju "rog za svecu" glume toboznje evropejce. Ovo je pobeda onih koji su 2003 god., po kafanama slavilu ubistvo Zorana Djindjica, a danas tvrde kako idu njegovim putema (poput Vucica). Onima koji su sve radili protiv proevrpske Srbije od 1991 do 2008 god., pa nas sada prave budalama, mogu samo da porucim: ovo nije i nikada nece biti vasa pobeda. Vi ste postali evropejci da bi lakse dosli na vlast, a nikada niste i necete verovati u ideju proevropske Srbije. Vi bi ste i danas, kada bi moglo, hteli da Srbija udje u EU sa granicama Velike Srbije. Mozda ste slagali deo naroda, mene necete nikada. Danas je pobeda onih koji su gutali suzavac na protestima 1996/97 god., a sramno je da oni koji su nas polivali suzavcem, slali na nas tenkove i terali nas u svoje ratove, sada nama drze lekcije o demokratiji.

mj

pre 10 godina

Ovo liči na priču "Starac i more". Dvadeset godina čekam ovo, a sad više razmišljam o nenormalnoj javnoj potrošnji, nekonkurentnosti privrede i o samom sebi. Više nikada neću glasati ni za koga i ni za šta.

mhm

pre 10 godina

Polako, sta se przite sarani, ako dobijemo proveru implementacije briselskog sporazuma datum realno NISMO dobili, ali ako nema provera i dodatnih 'ispita' datum JESMO dobili u januaru. Jasno ko dan.

liberal

pre 10 godina

Cestitke pre svega Dacicu. Iako sam ga fakticki mrzeo, svojom racionalnom politikom i odlucnoscu je zasluzio svaku pohvalu. Uhvatio se problema Kosova a Vucic do 10.runde nije sme ni da pridje razgovorima sa Tacijem. Samo je hapsio zbog rejtinga a sad vidimo da su pocela pustanja na slobodu. Sve u svemu, bravo Dacicu. Jos sam da oteras Mrku i imas moj glas.

Ivan

pre 10 godina

Da, da... evo već osećam kako bolje živim. Ne razmišljam više o hrani i odeći, račun za struju mi ne predstavlja nikakav problem, deca će imati pošten upis u školu i na fakultet, šalterski radnici su počeli da budu ljubazni i shvatili su ko ih plaća, narod na ulici je nasmejan, doktori mi neguraju ruku u džep, policija hapsi SVE lopove, otvoren je Narodni muzej, konačno mogu dete da vodim na fudbalsku utakmicu a da nemoram da strahujem da li će nam neko razbiti glavu,vozači se nesvađaju na svakom semaforu nego lepo propuštaju one koji imaju prednost...

zgkoma

pre 10 godina

Prije 6 mjeseci sam se kladio da ce Srbija dobiti datum onda kada Hrvatska udje u EU i nisam pogrijesio. Sve je to smisljena igra kojom se zeli nas "barbarska plemena" civilizirati primjerom onog drugog. K'o tete u vrticu. Pozdrav iz ZG.

raja babeja

pre 10 godina

Srbiji je hitno potreban datum, da bi malo olaksao zivot gradjanima, obzirom koliko su propatili pod vlascu DS-a proteklih 12 god
(sale, 28. jun 2013 13:27)
Da li su baš?? A šta beše pre tih 12 godina, ne sećaš se? A kako znaš da neće u narednom periodu kad nam je ovako kako nam je? Preživeće Srbija i te tvoje koje uzdižeš u nebesa, a zaboravljaš šta su sve i oni radili u tih proteklih 12 godina i još ranije, od početka propadanja Srbije. Da ne govorim o sramotnoj i tužnoj ironiji da su sad najveći zagovornici EU oni koji su u tom periodu za sve one koji su tada bili proevropski nastrojeni, govorili o njima kao o domaćim izdajnicima.

zaplakat'cu :(

pre 10 godina

iskreno neznam sta ovo znaci"znam ali sta cemo da dobijemo tj. narod sta ce da dobije" silom prilika sam u svajcarskoj i vracam se kuci za koji dan

jovan

pre 10 godina

sad kad krenu investicije kad pocne narod da se zaposljava ma idi bre samo neznam kako da se spasimo od azilanata jer srbija je obecana zemlja hahaha

Vladimir

pre 10 godina

Kakve verbalne vratolomije...Daklen, odluceno je da otvore pregovori za pregovore u januaru, ili kojeg vec meseca ili koje godine, a pregovarace se o uslovima za pristup EU koja ce nove clanice primati posle 2020. Ako bude postijala. Ovakva.

Petar

pre 10 godina

sad kad krenu investicije kad pocne narod da se zaposljava ma idi bre samo neznam kako da se spasimo od azilanata jer srbija je obecana zemlja hahaha
(jovan, 28. jun 2013 13:23)

Ok, imaš li neki drugi predlog kako da nam bude koliko-toliko bolje? A pre nego što odgovoriš, molim te saznaj koje zemlje najviše ulažu u Srbiju. Nećemo se najesti hleba od prijateljstva sa Rusijom i Kinom. Voleli ih ili ne, Zapad je jedini spas.

mario marko del tintoreto

pre 10 godina

Otvaraju pregovore, samo ne pise kada. Ako je to odluka onda je to gore nego i da je pisalo da je u januaru uz novu proveru u decembru...

idemo dalje

pre 10 godina

evo vam Vasa fon...
DE) German Chancellor Merkel - Serbia to start entry talks in jan 2014
i sta sada neverne Tome..idemo svi sa DSS-om na ulice ili ?

inv.

pre 10 godina

Oni su samo odlucili da otvore pregovore, a kad ce da ih otvore ko zna...
Isto tako su odlucili da nas zele u EU, a kad cemo da udjemo...

Ovo su sve prazne price, nista nismo dobili, videcemo u januaru...

Pera

pre 10 godina

Najtuznije je sto ni ne shvatamo svoju nesvest i zelju da budemo u eu. Drustvu treba zrenje...mi hocemo sve odmah i sad. Da nam se da s ne uslovi

Micko

pre 10 godina

Totalni debakli. Nema ni D od datuma, cak ni uslovnog. Da je bar receno taj i taj datum u januaru, a ulovna provera u decembru. Nema cak ni toga. Sta cemo sada nasi dragi politicari?

dgdsfag

pre 10 godina

Kao sto rekoh juce na temi "reakcije na odluku Bundestaga" najmerodavnija mi je reakcija SVM i da od sada sve zavisi od nas (kad sam zadnji put pogledao imao sam 1 + i 113 -). Sad samo potvrdjujem da sam bio u pravu.
Lepo je kad sve zavisi od tebe ...


@ "Nemačka je tokom današnjeg sastanka zadržala stav da pre pristupne konferencije u januaru usledi provera implementacije briselskog sporazuma Beograda i Prištine."

Nema nista od ovoga,nemaju nikakvu obavezu da promene stav u januaru.

Ovo je totalni debakl ali ce botovi svejedno ovo proglasiti pobedom.
(Lalegator, 28. jun 2013 13:29)


To sto pricas nema veze sa zivotom jer se u zakljuchcima NIGDE ne navodi da ce odluka biti proverena u decembru a sto je Bundestag trazio - sto ce reci mi pregovore zapocinjemo u januaru ukoliko se ne desi smak sveta i mi ne zaratimo sa NATO.

Ovo je sansa za Srbiju, a da li cemo je iskoristiti zavisi od nas.
Zadovoljan sam.


p.s. Oni koji misle da ce Francuska, Britanija, Italija i Spanija dozvoliti Nemackoj da komanduje Evropom nisu pohadjali casove istorije u osnovnoj skoli ;)

sara

pre 10 godina

A sada nam sledi... zlatna kasika,... stara zlatna komunisticka poslovica,puna perspektive, posebno sto pocinje da se primenjuje u januaru 2014. godine slavne....

Jagodinac

pre 10 godina

Mi najbolje znamo da li smo srećni i da li ćemo da se radujemo ili ćemo da stojimo sa strane i onako samo da gledamo i da se osećamo malo bedno.

NARODE ČESTITAM!!!

pre 10 godina

E pa nek nam je sa srećom, da pamtimo jedan Vidovdan i po nečem lepom a zagledanom u budućnost. A sad jedan VATROMET. NARODE ČESTITAM!!! Političari voljno.

jovan

pre 10 godina

sad kad krenu investicije kad pocne narod da se zaposljava ma idi bre samo neznam kako da se spasimo od azilanata jer srbija je obecana zemlja hahaha

mj

pre 10 godina

Ovo liči na priču "Starac i more". Dvadeset godina čekam ovo, a sad više razmišljam o nenormalnoj javnoj potrošnji, nekonkurentnosti privrede i o samom sebi. Više nikada neću glasati ni za koga i ni za šta.

darko

pre 10 godina

Pre nesto sto SNS-botovi navale sa pisanjem komntare, dok im jos nije stigala nova matrica, zelim reci da je ovo pobeda proevropke Srbije, one koja se bori za svoje bolje sutra od 2000god., pored svih nedaca. Ovo je pobeda svih onih gradjana koji nisu sanjali granice na potezu Karlobag-Ogulin-Virovitica, onih koji nisu Skupstinu Srbije nazivali "sigurnom kucom za Ratka Mladica", onih koji nisu svoje neistomisljenike nazivali nato-placenicima, izdajnicima, petom kolonom, ustasama, stranim placenicima. Ovo je pobeda Srbije koja je 2000god., kazala odlucno NE Milosevicu i Seselju, i njihovim produktima koji nam danas prodaju "rog za svecu" glume toboznje evropejce. Ovo je pobeda onih koji su 2003 god., po kafanama slavilu ubistvo Zorana Djindjica, a danas tvrde kako idu njegovim putema (poput Vucica). Onima koji su sve radili protiv proevrpske Srbije od 1991 do 2008 god., pa nas sada prave budalama, mogu samo da porucim: ovo nije i nikada nece biti vasa pobeda. Vi ste postali evropejci da bi lakse dosli na vlast, a nikada niste i necete verovati u ideju proevropske Srbije. Vi bi ste i danas, kada bi moglo, hteli da Srbija udje u EU sa granicama Velike Srbije. Mozda ste slagali deo naroda, mene necete nikada. Danas je pobeda onih koji su gutali suzavac na protestima 1996/97 god., a sramno je da oni koji su nas polivali suzavcem, slali na nas tenkove i terali nas u svoje ratove, sada nama drze lekcije o demokratiji.

inv.

pre 10 godina

Oni su samo odlucili da otvore pregovore, a kad ce da ih otvore ko zna...
Isto tako su odlucili da nas zele u EU, a kad cemo da udjemo...

Ovo su sve prazne price, nista nismo dobili, videcemo u januaru...

Lalegator

pre 10 godina

"Nemačka je tokom današnjeg sastanka zadržala stav da pre pristupne konferencije u januaru usledi provera implementacije briselskog sporazuma Beograda i Prištine."

Nema nista od ovoga,nemaju nikakvu obavezu da promene stav u januaru.

Ovo je totalni debakl ali ce botovi svejedno ovo proglasiti pobedom.

Antispiner

pre 10 godina

Kad, gospodine Rompej, otvarate pregovore, danas ili u januaru sledeće godine? Ako je januar, onda je Nemačka pobedila sve u EU. Najbolje bi u tom slučaju da se gospoda iz Brisela više ne oglašaju, jer je glavni grad EU - Berlin.

Levu

pre 10 godina

Od Euroentuzijaste moje rane mladosti, usled uslova ucena i odricanja, gutanja ponosa i zanemarivanja nacionalnoh duha, polako sam gravitirao ka euroskeptiku, dogadjaji proslogodisnjeg vidovdana su me definitivno uverili da je euroskepticizam pravilan nacin razmisljanja kada se pregovara sa bundestagom. Ova vlada, za koju ja iskreno nisam glasao, pokazala je zube, ali i racionalnu politiku, ne samo gazenje koje smo imali prethodnih godina. Evo sada su isposlovali neki "okvirni datum" koji ce biti uslovljenu u decembru, a do decembra moze svasta da se desi.Nama ostaje, narodu da u decembru samo posedamo svi na ulice, citava nacija i da im kazemo, dobro, uradili smo sve sto ste hteli, istrpeli smo i ponizavanja i batine, sad cemo lepo da sednemo i da cekamo, vas potez sinovi pa da nam na kraju bude jasno zeli li EU Srbiju kao svoju clanicu ili da se okrecemo sebi, ovako vise ne moze.

Stole

pre 10 godina

svi vi kvazi-intelektualci koji prosipate mudrosti i uporno se svađate oko svojih stranačkih vođa, polu-bogova, da vam poručim smao jednu stvar...

glasaću i za Adolfa Hitlera, ako će mi on omogućiti neku kintu u novčaniku ! To je jedina ideologija kojom se rukovodim. A za podele DS/SNS, Đilas/Vučić, zabole me ćoše...
Pošto je Vučić ovo omogućio, na sledećim izborima dobija moj glas. Dok ne zabrlja. Onda opet ovi drugi, pa u krug...

neutralna

pre 10 godina

Ono sto nikako nisu mogli da prepoznaju dezurni kriticari Vlade, prepoznali su Evropski zvanicnici, a to je da se Vlada ozbiljno i bez izuzetaka upustila u borbu protiv korupcije, kriminala i tajkuna, kao i da je resila sustinska pitanja u odnosu sa kosovskom administracijom i da je to bilo dovoljno da Srbija dobije datum.

Transporter

pre 10 godina

Ovog puta pokazali smo da postoji nacin da se Srbija motivise i pocne sa menjanjem. To menjanje rezultiralo je otvaranjem pregovora. Moramo nastaviti da stvaramo sliku o nama kao o vestim i sposobnim pregovaracima...trgovcima...Da pre ili kasnije zaista dodjemo u poziciju da imamo sa cime da trgujemo. Politika inata i rata nema podrsku.

Petar

pre 10 godina

sad kad krenu investicije kad pocne narod da se zaposljava ma idi bre samo neznam kako da se spasimo od azilanata jer srbija je obecana zemlja hahaha
(jovan, 28. jun 2013 13:23)

Ok, imaš li neki drugi predlog kako da nam bude koliko-toliko bolje? A pre nego što odgovoriš, molim te saznaj koje zemlje najviše ulažu u Srbiju. Nećemo se najesti hleba od prijateljstva sa Rusijom i Kinom. Voleli ih ili ne, Zapad je jedini spas.

hogar

pre 10 godina

Dobro je i da se ovo desilo na godisnjicu Slobinog izrucivanja. Da podsetim na Djindjiceve reci: 'Danas smo izabrali zemaljsku umesto nebeske Srbije'. Nadam se da je to danas i trajno potvrdjeno.

SRBin

pre 10 godina

EU führt ab Januar Beitrittsgespräche mit Serbien

Evo naslova sa jednog nemackog sajta.U prevodu pise: "EU krece u pregovore sa Srbijom u januaru".
Nema govora o uslovima dodatnim itd.Potvrda pregovarackog okvira u decembru je praksa evropskog saveta sa svakom zemljom prilikom pocetka pregovora.
Ko ne veruje, nek potrazi po netu.
Poz

emilija

pre 10 godina

Vučić je čovek kome evropski zvaničnici veruju, a to je dobar nagoveštaj da će Srbija u januaru sledeće godine otpočeti pregovora za ulazak u EU, što je za Srbiju dobra stvar, jer sa samim dobijanjem datuma, Srbija će kod stranih investitora postati privlačnija za ulaganje, a to će dovesti do otvaranja novih radnih mesta i poboljšanja životnog standarda. Vučić zna, da koliko je Srbiji bitno iskorenjivanje korupcije, toliko je bitno i privlačenje investitora, ali jedno bez drugog ne može. Ne može Srbija privući strane investitore, ako su u njoj oni, po izjavi zvaničnika EU Kacina reketitraju, kao što je bilo u vreme vladavine DS-a.

vinkla

pre 10 godina

Niko ne reče da kreću i pregovori Kosova za ugovor o stabilizaciji i pridruživanju. E pa evo kreću i ti pregovori. BIĆEMO MI MIRAN, STABILAN I PROSPERITETAN REGION.

kontrapunkt

pre 10 godina

Napokon jedna lepa vest za Vidovdan. Narocito mi je drago zbog nasih "evroskeptika" koji iz raznih evropskih gradova uce nas u Srbiji sta je srpstvo.

mirko

pre 10 godina

bravo vucicu! za manje od godinu dana si uradio vise nego drugi za 10+.

priznajem da nisam glasao za tebe. i dalje necu glasati ni za jednu partiju u srbiji, ali sve pohvale za trud oko EU i sto hapsis lopove.

bane sns

pre 10 godina

Nesalomivi duh,istrajnost i želja da svom narodu obezbedi bolje uslove života,jedino su ćime se Vučić rukovodi!Evropa nema alternativu,ziveo Vucic!

cofi

pre 10 godina

Cekajte da vam padne peceno pile.Koji ste vi pesimisti covece normalno da nije med i mleko ali recicu vam nesto ovamo na neku vest napisu se desetak komentara a kod vas do hiljadu i to u bilo koje doba dana.Vama nikad nece biti bolje dok ne prestanete da izigravate polticare, analiticare i vrsne strucnjake.Zato bacite vise te tastature i telefone i ucinite vec nesto da vam bude bolje a ne samo suvo pametovanje bez ikakve prakse.To sam ja vec shvatio sa 18 godina kada sam zavrsio Elektrotehniku u Bg-u...i proslo je jos puno godina a vi i dalje cekate.Kada bi ja vama zeleo lose ne bi ovo pricao nego ismejavao bi ovu EU i reagovao poput vas.Pogledajte tih 300 komentara i recite jeste li vi "normalan" narod.I jednom bar, jednom u zivotu ne krivite druge jer vasa sudbina lezi u vasim rukama, promenite je a EU je jedina mogucnost koja vam se pruza.

Lik

pre 10 godina

Za neupućene, danas je određen mesec (Januar 2014) kada počinju pregovori a tačan datum (dan u januaru) će se definisati kada se usaglase vlada i EU komisija.
Naravno, oni kojima ni ovo ne valja mogu sad da se jede, troluju, pljuju...itd. ali takvih osoba uvek i svuda ima i to je beznačajna pojava.
Mnogo važnije od svega je da je konačno poslat snažan signal investitorima da ova zemlja ulazi u proces pridruživanja EU porodici a na nama je da vidimo kako ćemo da se disciplinujemo. Ako narod neće u EU onda lepo neka na sledećim izborima izabere onu opciju koja je protiv i gotova stvar.
Do tada ovi što do podne mrze sebe a od podne ceo svet zbog svoje nesposobnosti da učine nešto ispravno za sebe, mogu samo da lupaju minuse i glavom o zid.

Victorinox

pre 10 godina

@(CCCC, 28. jun 2013 14:23)

Bravo za komentar. I ja sam jedan od onih koji se vukao po svim demonstracijama od 9. marta 91. do 5. oktobra 2000, najeo se suzavca i par puta izbegao batine za dlaku (stara JNA škola). Na poslednjim izborima sam glasao za naprednjake isključivo zbog lopovluka i bahatosti prethodne vlasti, i od ovih nisam očekivao bogzna šta, imajući u vidu kompletan sastav (Mlađa, Velja, Krka, Mrka & Co.). A što se evropskog puta Srbije tiče, sve sam sigurniji da mi NIKAD nećemo postati član tog kluba, bar ne punopravan. Možda će nam za 10 do 15 godina dati neki status pridruženog člana, i to nižeg nivoa od Rumunije i Bugarske, čisto da nas lakše kontrolišu i spreče da se previše vežemo za Ruse. Srbija jednostavno ima dugu tradiciju neposlušne kolonije, i još od 91. ima status prikrivenog ruskog igrača na Balkanu. To viđenje se neće promeniti još dugo, pa sve i da za predsednika izaberemo Žiku Obretkovića. A celo ovo zamajavanje sa datumom ima jedan jedini cilj: legalizacija države Kosovo po svaku cenu. Kad se to odradi, za Brisel će naše reforme, pregovori i članstvo imati prioritet trinaestog praseta (primer - Turska).

Bilja

pre 10 godina

Kad smo cekali dvanaest godina docekacemo i taj Januar, dotle taman da sredimo stanje u drzavi i krenemo da oporavljamo ekonomiju i hvala Vucicu koji je po meni najzasluzniji i naravno ostalima i prwgovarackom timu.

IVANA - BO. - RU

pre 10 godina

Hvala Srpskoj Vladi, hvala Aleksandru Vucicu koji je ulozio mnogo napora da Srbija konacno krene napred. Hvala svima koji su prepoznali odlucnost srpskog naroda da krene u pravom smeru.Proslavimo to veceras na ulicama nasih gradova.

Provincijalka

pre 10 godina

(Autsajder, 28. jun 2013 15:48)

Ono u sta sam sigurna jeste da su Aleksandru Vucicu apsolutno poznta svih 35 poglavlja Soprazuma o priduzivanju , od kojih ste Vi naveli samo neke,gde nejgovo sagledavanje ne podrazumeva samo Srbiju u EU , vec i EU u Srbiji , kao kompleksniju i po nas znacajniju varijantu , sagledavajuci, pri tom, stanje u institucijama , ekonomiji , opstem javnom i politickom zivotu, sto na zivot obicnog gradjanina ima direktan uticaj.Poverenje koje Vicepremijer uziva medju gradjanima je odraz njegovog, gotovo altruistickog davanja u borbi da narodu vrati izgubljeno...nadu i veru u bolju buducnost ,gde je EU jedina prava alternativa.Takodje je poznato da put nece biti ni lak ni brz, ali...pa,
da pojednostavimo... ako se pojedinac licno i dobrovoljno pridruzuje vec formiranoj porodici, zar nije logicno da prihvati i usvoji generalne postulate zivljenja u toj zajednici...?
Licno,ne eksponiram svoju emotivnu reakciju na vest, jer najkvalitetniji deo mog zivota je propusten bespovratno jos od 1990.g , ali u teznjama i zalaganjima A.Vucica vidim dostojanstven i pristojan zivot narastaja koji za nama dolaze, i koji saluzuju SVOj zivot u SVOJOJ zemlji.

RAJAC

pre 10 godina

Ovo je veliki dan za Srbiju definitivno je EU odlućila za ćemo im se pridružiti kao veoma ravnopravna članica naravno zahvaljujući uspehu ove vlade da u kratkom roku odrade sve što su predhodnici propustili za 4 godine, jednostavno sam srećan!!!

teo

pre 10 godina

Od Srbije nista vise i ne mogu da ocekuju jer smo zaista sve uradili da dobijemo datum.Ako neko misli da to nije dovoljno onda to vise nije nesto sto mi mozemo da promenimo,ali to je nesto sto vise nema veze sa stvarnoscu i istinom.

Zamajavanje

pre 10 godina

Nema mesta euforiji..običan svet će da nastavi da grca u besparici, a političari će da žive dobro i sa datumom i bez njega. Sad kad krenu ovi sns internet brigadiri hvalospeve o Vucicu, smesniji su od Carlija Caplina.

komsija

pre 10 godina

Taman do januara da sredimo pravosudje da nastavimo borbu protiv korupcije i kriminala i da pocnemo da dovodimo strane investitore.Nadam se da ce se Vucicu jos neko naci da pomogne jer ne moze covek sve sam,da se jos neko ukljucio u pricu oko Evrope kao on sad bi vec imali datum.

dragan

pre 10 godina

Teoretski nismo dobili datum.Al zato vec sad mozemo poceti menjanje zakona da kad pocnu pregovori vc imamo nesto uradjeno i treba ce manje vremena za preostala poglavlja.Ukratko pocnite odma menjati zakone za brzi put.

make

pre 10 godina

U prethodnih godinu dana,od kako je SNS ušla u vlast,postignut je ogroman napredak,što na planu unutršnjih reformi što na medjunarodnom planu gde je u velikoj meri popravljen imidz Srbije. SNS i Vučić su apsolutno opravdali poverenje naroda,što pokazuje i današnja odluka EU da sa Srbijom otpočne pregovore.

inka

pre 10 godina

Nadam se da ce Srbija biti tako uredjena da zaposleni radnik nece biti primoran da za osnovne zivotne potrebe podize preskup kredit od banka da kupi lek, plati skolarinu, kupi detetu kompjuter. Nadam se da ce skole i fakulteti ponuduti djacima i studentima dovoljno znanja za prijemni ispit i da majke nece morati da podizu kredite da bi platile pripremu za isti.
Nadam se da ce zakoni biti tako podeseni da roditelj koji je dobrovoljno stupio u brak i stvorio porod, nece moci da iseta sa svojom torbicom bez ikakvih obaveza.
Takodje se nadam da nece postojati preduzece koje ostvaruje pozamasnu dobit, a njegovi zaposleni konkurisati za socijalne stanove kod drzave.

bravo

pre 10 godina

Bravo za Srbiju i za Evropu sto ose slozila. To je velika sansa da se ova zemlja, uz ogorman rad koji treba da uradi u uvodjenju evropskih zakona i standarda, istrebljenju korupcije, lopovluka i drasticnom smanjenju lenje administracije, oslobodi blata i mulja komunizma, koji ju je unisitio od 1945 do danas, i postane koliko toliko normalna drzava.

Noca

pre 10 godina

To sto je DS za dvanaest godina nije mogao ova vlast je uspela za nepuni godinu dana svoje vlasti, po najvise zahvaljujuci Vucicu koji svojim zalaganjem doprineo da Srbija dobije pocetak pregovora sa EU.

Vladan

pre 10 godina

Nemoj od prodje a Srbije u EU nista. Ovako isto odazu Tuskoj vec zadnjih 25 godina. Vlada treba da se koncentrise na ekonomiju I poljoptivredu a prvo zakon I implementaciju zakona.

Crni

pre 10 godina

(Bilja, 28. jun 2013 17:33)
Apsolutno se slazem sredjivanje zemlje u prvom planu bolje da Januar docekamo spremni nego da nas hataju u raskoraku.

Mita

pre 10 godina

@(Autsajder, 28. jun 2013 15:48)

Ova zemlja će ili uspeti da se ucivilizuje ili će nestati.Ja se nadam da će se ucivilizovati,što većina naroda želi,a za autsajdere kojima je to strano,postoje Severna Koreja i Iran,pa mogu tamo da žive...

Nikola

pre 10 godina

Sada imamo priliku da do Januara sredimo komplet pravosudje i sprovedemo u potpunosti briselski sporazum,ako to nismo u mogucnosti onda stvarno ne znam zasta se Vucic ovoliko zalagao a mi nadali.

Pedja

pre 10 godina

@(darko, 28. jun 2013 13:58)

Ima nesto u tim recenicama sto si ispisao za sta mogu reci i da je istina .. naravno ima i preterivanja , ali ..

Meni ne treba Srbija koja je posle Djindjiceve smrti krenulo nizbrdo
Ne treba mi Srbija koju je DS opljackao (za koga sam i ja slepac glasao)

Meni treba POSTENA i UREDJENA drzava , a koliko god ti pljuvao Vucica , on je jedini (CITAJ JEDINI) politicar u kojeg imam puno poverenje , i daj boze da rekonstruisu vladu i izbace i SPS i URS za sva vremena iz vlade .. a nadam se da ce da pozovu jedan deo DS (kada se najzad raspadne) jer znam da u DS-u ima obrazovanih i postenih ljudi , istina retkih , ali ima ih ...

Milos M

pre 10 godina

Da nam vodjenje politike proteklih godina nije bilo tako loše ne bi se sada vatali za taj datum kao davljenik za slamku i dobili bi ga puno godina ranije, sreca sto je ova Vlada napravila drastican zaokret i Srbiju pocela da menja na bolje.

Brane

pre 10 godina

Dacicu su najvaznije pare koje se dobijaju od Evrope,Mladji je najbitnije da ostane u vladi po bilo kojoj ceni,Djilasu da sto pre udje u neku buducu vladu,dok samo Vucic radi ne bi li Srbija napredovala ka Evropskoj uniji.

Subotica

pre 10 godina

Nemacka je tokom danasnjeg sastanka bila pri stavu da pre pristupne konferencije u januaru usledi provera implementacije briselskog sporazuma Beograda i Pristine

A imaju li oni svest o tome da ovo nije jednostrana primena sporazuma, i da nije samo Srbija ta koja bi istog trebalo da se pridrzava?

Pepe

pre 10 godina

Posle velike posvećenosti, napora i truda, koje nismo videli ni u jednoj vladi u prethodnoj deceniji, a koje je sada pokazala aktuelna vlada, za očekivati je bilo da se donese ovakva odluka. Najviše zasluga za dobijanje datuma ima Vučić, koji je glavna pokretačka snaga ove vlade i koji je svojim radom i odgovornošću pridobio poverenje evropskih zvaničnika.

Aram Hacaturjan

pre 10 godina

Bice novih uslova,ali...Treba ispuniti ono sto ide u korist modernizacije i uredjivanje Srbije kao drzave.Verujem u Vucicev sud,on nas je i doveo korak blize Evropi.

SM

pre 10 godina

Od Srbije nista vise i ne mogu da ocekuju jer smo zaista sve uradili da dobijemo datum.Ako neko misli da to nije dovoljno onda to vise nije nesto sto mi mozemo da promenimo,ali to je nesto sto vise nema veze sa stvarnoscu i istinom.

jäger aus frankfurt

pre 10 godina

ovom pesimisti sto pominje tursku... - turska ima zamrznut konflikt, turska je muslimanska drzava, vecina turske teritorije nije u evropi, turska tajno podrzava i finansira razne teroristicke organizacije, turska od potrebnih reformi nije ispunila ni 5%.... zbog svega navedenog turska nikada nece uci u eu. to je i turcima jasno, samo tebi i tebi slicnima nije.

Carpe diem

pre 10 godina

Na ovom datumu treba cestitati citavoj sadasnjoj Vladi na trudu i zalaganju.Ipak,izdvojila bih Vucica kao prvog coveka ovih pregovora cije su reci i presudile u korist Srbije!

ZORO

pre 10 godina

Oni sebicni, nepismeni, zaostali, zli u srcu, primitivni, nasilni prema porodici i sebi, neradnici na obe strane i na srpskoj i na albanskoj nece nikada moci shvatiti da je buducnost novih narastaja mnogo vaznija od njihovih egoistickih i bolesnih zivota.

Igranka

pre 10 godina

Nesto ne verujem da nece biti novih uslova,ali trenutno je vazno da je datum tu.Zasluga za ovo ide Vucicu,ali ne treba na ovom da stane.Sada treba privuci investitore.

Neprilagodjena

pre 10 godina

Vucic je ispunio ono za sta se u proteklom periodu zalagao i sta je obecavao.Sada ostaje da vidimo kakve ce efekte dobijanje datuma imati na ekonomiju Srbije.To je ono sto je najbitnije za gradjane.

Milin

pre 10 godina

"Prva pristupna konferencija za Srbijom bice odrzana najkasnije u januaru", rekao je predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej.

Pa dobro, s obzirom da je najkasnije u januaru, i nije tako porazavajuce,kad smo cekali 12 godina mozeo i 6 meseci.

uspeli smo

pre 10 godina

Očekivano je da će EU da prepozna napredak Srbije i je za to nagradi.Čestitke Vladi Srbije na naporima koje je učinila poslednjih meseci da se Srbija približi EU.

Vrteska

pre 10 godina

Cisto sumnjam da nece biti novih uslova...Ali,Srbija je tu da te uslovi ispuni i napreduje i razvija se.Ne sumnjam u namere gdina Vucica,pokazao je da ispuni ono sto i kaze.

helen

pre 10 godina

Hvala Srpskoj Vladi hvala svima koji su prepoznali odlucnost srpskog naroda da krene u pravom smeru.Proslavimo to veceras na ulicama nasih gradova

pisite ispravo

pre 10 godina

Nema tacnog datuma. Sada se vec pominje "kraj januara". A to sto je izbacena recenica da ce provera biti u decembru ne znaci nista, pa SVAKA clanica Unije moze da idlozi pocetak pregovora ako tzo zazeli, a pogotovo Nemacka. Dakle, ovaj "pocetak pregovora" moze da re rastegne koliko ko hoce.

NOLE

pre 10 godina

Mene nisu zavarali,ovo je SPIN EU koji ide u korist ove vlade da ne dodje do prijevremnih izbora, jer ovo je ZELENO SVIJETLO koje je Srbija dobila,a ne DATUM.

Nitko ne garanira da ce pregovori bit otvoreni krajem januara, tek kad bude puna primjena tek onda ce bit odobreni, ovo je SPIN odlicno smisljen da vladi da poticaj da odrad sve sto se od nje trazi,i da ne dodje od prijevrenih izbora.

Tezej

pre 10 godina

Vucic jeste najzasluzniji za dobijanje ovog datuma,ali ovde ne treba stati.Sad nam predstoji ono sto je najvaznije za gradjane srbije,a to je ekonomija.Treba raditi sa istim entuzijazmom kao i do sada.

glas naroda

pre 10 godina

Svako gleda samo svoj interes i to nije ništa novo.Nismo mi za EU jer smo oduševljeni njenim savrsenstvom jer je daleko od savrsenstva već da bi preživeli zbog vodjenja pogrešne politike prethodnih godina.

malisa (MamaHocuDaBudemSNSbot)

pre 10 godina

SUMMER BOT COMPILATION (SNS EDITION)
-----------------------

Ovo je samo plod napornog rada ove Vlade. Vučić je prethodnih dana uložio velike diplomatske napore da bi Srbija dobila status kandidata.
--
Dobili smo datum za pristupne pregovore bas kao sto je Vucic i obecao. Jos jednom je dokazao da njega krase dela, a ne reci.
--
Srbija zasluzuje datum, i nadamo se da ce biti sto pre ... Za bolju Srbiju samo napred!

Srbiji je hitno potreban datum, da bi malo olaksao zivot gradjanima, obzirom koliko su propatili pod vlascu DS-a proteklih 12 god
--
Nema razloga da Srbija ne bude clanica EU, to nije nagrada vec zasluga za ulozeni trud i ispunjenje zahteva!
--
Srbija nezadrzivo srlja u progres!:)
---------------------------------------

Eto! Srecno! :)

aca

pre 10 godina

Ljudi, bitno je da uhatimo pravac, nece nista preko noci.Neka dolaze njihove komisije u nasa ministarstva jedino tako moze da se spreci lopovluk u ovoj zemlji...

bikicki

pre 10 godina

Datum je povezan sa implementaciju kosovskog sporazuma i ne bi trebali da budemo razočarani, jer će to samo odložilo početak pregovora o članstvu u EU do januara naredne godine.

marek

pre 10 godina

(darko, 28. jun 2013 13:58)

Svaka ti je na mestu! A ovi prelakirani radikali mogu da se kite tudjim perjem koliko hoće ali mi koji malo duže pamtimo, znamo šta su govorili i šta su radili njihovi Aca i Toma!

Branko

pre 10 godina

"Van Rompej je odgovarajući na pitanje novinara u Briselu izjavio da pre fromalnog početka pristupnih pregovora sa Srbijom Evropski savet tu odluku treba da potvrdi."
Jedino ako Nemačku izbace iz Evropskog saveta do decembra imaćemo šanse da započnemo pregovore u januaru 2014. A kada krenemo sa Prvim poglavljem moraćemo da definišemo granice Republike Srbije. Kad ono tamo mi ne priznajemo Kosovo sa kojim je EU potpisala SSP. Šta će onda biti sa Deklaracijom Bundestaga u kojoj piše: "Ukoliko Srbija, posle otvaranja pristupnih pregovora okleva sa sprovođenjem preuzetih obaveza, njih suspenduje ili od njih odustaje, pristupni pregovori treba da budu zaustavljeni".

jelena

pre 10 godina

Srbija zasluzuje datum, i nadamo se da ce biti sto pre ... Za bolju Srbiju samo napred!
(DEJAN, 28. jun 2013 13:28)

Ne, Srbija ne zasluzuje datum i ne pripada tamo. Kao sto ni Bugarska ni Rumunija ne pripadaju u EU. Zelis li da znas zasto ne pripada? Postavite jedno veliko ogledalo u tu vasu nazadnjacku kancelariju za brze komentare i pogledajte se. Svi vi.. Da, vas petoro lepo ustanite od kompjutera i pogledajte se u ogledalo. I shvaticete (mozda) zasto Srbija ne pripada tamo.

zgkoma

pre 10 godina

Prije 6 mjeseci sam se kladio da ce Srbija dobiti datum onda kada Hrvatska udje u EU i nisam pogrijesio. Sve je to smisljena igra kojom se zeli nas "barbarska plemena" civilizirati primjerom onog drugog. K'o tete u vrticu. Pozdrav iz ZG.

don vito korleone

pre 10 godina

Sportski receno debakl.Vucic i Dacic su godinu dana radili samo na datumu po svaku cenu.Dali su sve sto se traxilo progutali dvesta zaba i dobili nista.Nazalost opet smo prevareni.Doduse umesto da se koncentrisemo na privredu i nezaposlenost sve smo bacili na kocku koja se zove datum i izgubili.Ozbiljni l;judi ne bi rebali da se kockaju nego da rade.Sa ovakvom ekonomijom pljackom i nezaposlenoscu do kraja godine neka nam je bog na pomoci,posto nam Evropa pomoci nece.

mico

pre 10 godina

Ovdje se cestita dobijanje datuma, a Srbija uopste nije dobila datum. Evo prosto pitanje. Kog datuma Srbija pocinje pregovore? Niko ziv ne zna. Opet pocinju da narodu prodaju zuto svjetlo za zeleno!

Milovan

pre 10 godina

Jasno je da Srbija zasluzuje ulazak u EU. Ali treba voditi racuna o snazi i interesima Nemacke, i razumeti situaciju, sve ima svoje. Ovo je u svakom slucaju veliki dan za Srbiju.

milos strasni

pre 10 godina

Sta je narode.....niste zadovoljni.....sta ste mislili da ce da nas docekaju sa kafom ratlukom i sljivovicom....dobri su oni kakvi smo mi...

Singidunum

pre 10 godina

Ovog puta pokazali smo da postoji nacin da se Srbija motivise i pocne sa menjanjem. To menjanje rezultiralo je otvaranjem pregovora. Moramo nastaviti da stvaramo sliku o nama kao o vestim i sposobnim pregovaracima...
trgovcima...Da pre ili kasnije zaista dodjemo u poziciju da imamo sa cime da trgujemo. Politika inata i rata nema podrsku.

NARODE ČESTITAM!!!

pre 10 godina

E pa nek nam je sa srećom, da pamtimo jedan Vidovdan i po nečem lepom a zagledanom u budućnost. A sad jedan VATROMET. NARODE ČESTITAM!!! Političari voljno.

Igor

pre 10 godina

A sad izbori pa da konačno mali Aca i master Toma ostvare ono šta njihov duhovni i politički otac Šešelj nije uspeo - apsolutna većina i vladanje ostatcima Srbije kao svojom privatnom prćijom! A mi ostali... Pakujte kofere, makar nam vize više ne trebaju!

gilgamesh

pre 10 godina

umukose ovi sto su,kobajagi duhoviti, pa se segace sa datumom i vucicevim pristalilicama. padose u vodu njihove "duhovite opaske". gospodo,dezurni kontrasi, bacite se na rad a ne na jeftine provokacije.

UshiceniGlasac

pre 10 godina

Bože, kako sam srećan! Mada mi krče creva, izdrzacu zbog ovoga danas. Još ako Vučić uhapsi nekog, a Toma dodeli par ordena...Farmu ću da nastavim da pratim, a očekujem i nove besplatne Pink tv programe.

Branko

pre 10 godina

"Van Rompej je odgovarajući na pitanje novinara u Briselu izjavio da pre fromalnog početka pristupnih pregovora sa Srbijom Evropski savet tu odluku treba da potvrdi."
Jedino

Beqa

pre 10 godina

Ova odliuka treba da se protumaci takva kakva i jeste, uslovna odluka! To znaci da je EU danas odlucila da o datumu odluci u decembar! Sve ostalo je demagogja i prodaja magle!

crni domino

pre 10 godina

"Više nikada neću glasati ni za koga i ni za šta."
(mj, 28. jun 2013 13:22)
Zato ce uvek da glasaju blente pa ce njihove blente da nam vode drzavu, a ti vidi hoces li kasnije glasati ili ne! Nesto kao gospoda "beli listici" koji su blentama bas naudili time sto su ostavljali bele listice!
Treba da glasamo po savesti koliko god nam bilo tesko. Blente ne smeju da vladaju!

sweeney todd

pre 10 godina

Voleo bih da vidim da pocnu da rade na nekim konkretnijim stvarima od priznavanja vec priznatog Kosova, jer svi moguci resori u drzavi imaju negativnu ocenu za svoj rad, pocev od edukacije i sudsva pa nadalje.

Ivan

pre 10 godina

Da, da... evo već osećam kako bolje živim. Ne razmišljam više o hrani i odeći, račun za struju mi ne predstavlja nikakav problem, deca će imati pošten upis u školu i na fakultet, šalterski radnici su počeli da budu ljubazni i shvatili su ko ih plaća, narod na ulici je nasmejan, doktori mi neguraju ruku u džep, policija hapsi SVE lopove, otvoren je Narodni muzej, konačno mogu dete da vodim na fudbalsku utakmicu a da nemoram da strahujem da li će nam neko razbiti glavu,vozači se nesvađaju na svakom semaforu nego lepo propuštaju one koji imaju prednost...

Nikola

pre 10 godina

Obožavam kometare tipe : Gospodin Vučić je uložio napor, ispunio obećanje, uradio ovo ili ono. Toliki stepen idiotizma nisam video. Kako neko može tako hladnokrvno da piše gluposti? Dragi SNSovci i SPSovci, nismo dobili datum još, vaše stranke su izgubile Kosovo i sad to potpisale, ekonomija u klincu, buđet prazan, pa da li ste vi normalni? Jel to morate sa posla, koji ste dobili preko partijsek kjnižice, da pišete komenare i pokažete ih šefu kako ste ispunili zadatak? Jer ja stvarno ne mogu da shvatim da neko stvarno misli tako.

Mirko

pre 10 godina

Kriminal cveta, drzava se raspada, pojedinci sve bogatiji, ostali sve siromasniji a oni kao daju zaleno svetlo za pocetak pristupnih pregovora...mislim dokle cemo vise na vlasti da drzimo Dacice,Vucice,Tadice,Kostunice,Draskovice,Seselje, itd...dokle cemo vise da glasamo za ove sluge zapada koji su placeni da unistavaju ovu zemlju...trebaju nam novi ljudi, sposobni, ljudi iz naroda a ne ovi strani mediokriteti !!!

Dokle vise, dokle vise, dooooooooooookle ?!?!?!?!

Bla bla..

pre 10 godina

covece ko da krepa od gladi? mi zivimo na najplodnijoj zemlji u evropi, a te gluposti da cemo krepati od gladi su price bolesne. imamo rude, zitnice, reke, pa mi da imamo ozbiljne politicare bili bi eldorado.
(ja_opet, 28. jun 2013 14:0)

Živimo na najplodnijoj zemlji, a najviše parloga u evropi koji ćemo arapima da prodamo da seju GMO, rude dajemo rusima da vede bez rente, žitnice zatrovane aflatoksinom i pesticidima, a reke zakrčene đubretom...
Osvrni se malo oko sebe, vidi gde živiš i šta se dešava, mani se mitologije i kafanske politike..

kucamo na zakljucana vrata

pre 10 godina

Meni zaista nije jasno da li je iko razuman u Srbiji stvarno ocekivao datum?Ja jesam za ulazak u EU,ali,bojim se da ce to potrajati.A za one koji pisu hvalospeve Vucicu,zelim da postavim jedno potanje.Sta je on ucinio?

Владо Бања Лука

pre 10 godina

Издајници, а сада оставке због ваше катастрофалне политике. Какав црни "датум", какви бакрачи! Видите да од тога нема ништа. Дебакл...

helena

pre 10 godina

-->kad tad mora se priznati kosovo, to je jedini uslov. pa priznajte ga odmah ljudske prodaje i bezdusnici i udjite u u EU pokradite nas jos malo i onda nestanite u vidu magle. SRBIJA-KOSOVO.
(baraba, 28. jun 2013 18:04)


Priznacemo Kosovo jer je nase, sa prijateljima cemo biti prijatelji a sa onim manje prijateljima bicemo jos veci prijatelji i sto blizi, tako i poslovica kaze.

Lev

pre 10 godina

covece ko da krepa od gladi? mi zivimo na najplodnijoj zemlji u evropi, a te gluposti da cemo krepati od gladi su price bolesne. imamo rude, zitnice, reke, pa mi da imamo ozbiljne politicare bili bi eldorado. (ja_opet, 28. jun 2013 14:03)
Koji "mi"? Zemlju pokupovali arapi, rude rusi, fabrike nemci, vodu amerikanci. Nije ti ovo komunizam da je sve "nase", ovo ti je "ko je kupio, njegovo je". Mozes da zivis pored 'Rosa' izvora vode, ako nemas da platis umreces od zedji, moze kuca da ti gleda na šeikovu zitnicu, ako nemas da kupis, umreces od zedji, pa makar ta njiva bila u sred srca srbije. Ne budi naivan.

VelikiBrat

pre 10 godina

Srbija nije dobila datum!
Da smo dobili datum pisalo bi Srbija otpočinje tog i tog dana pregovore o ulasku u EU,a toga nema, niti će biti.
Dosta laži i obmana!

Autsajder

pre 10 godina

Vidi se da ne poznajete dovoljno politiku EU. Taj datum ne znaci bas nista, cak i da su striktno naveli nesto poput 23.1.2014 u 9:37. Januara 2014 pocinje jedan jezivo tezak proces za koji nigde ne pise kada moze da se zavrsi. Stavise, on i ne mora da se zavrsi. Taj proces ima 35 poglavlja. U prvoj rundi EU ce, recimo, otvoriti poglavlja broj 18, 19 i 20. Zasto ne 1, 2 i 3 koja su mozda i laksa za Srbiju? Pa eto, Nemacka ce bas traziti da se krene sa 18. Moze im se. A kad mi tamo, a ono medjutim:

18. Tretman nacionalnih i seksualnih manjina.
19. Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.
20. Kosovo.

I tu odjednom sve ovo slavlje prestane, a pregovori se zakopaju u mestu. Bas kao i sto su Turcima zamrzli pregovore zbog Kurda, ljudskih prava, verskih sloboda ... I onda cemo de facto doci na istu poziciju na kojoj smo i sada. Njima se ne zuri. Nama se zuri, ali njih to nije briga.

Srbija ce morati da resi problem integracije Roma, za sta ce dobiti naravno pare od EU, ali te pare nece moci da potrosi ni na sta drugo. Potom ce doci istopolni brakovi, gde ce dzedaji vristati noseci ikone Svetog Save. Ali dzaba im, moracemo i to da progutamo.

Onda ce nas sacekati za korupciju, sto ce biti bolno, i to ne samo za primaoce, vec i za davaoce mita. Navikli smo svi da platimo i idemo preko reda, zar ne?

Na kraju ce doci Kosovo, naravno puno priznanje sa sve ambasadama.

Ne raduju me predstojece godine uopste!

skojevac

pre 10 godina

Svi ovi ljudi koji pišu hvalospeve o Vučiću su kao i on pre 5 godina crtali granice velike Srbije, ilegalno preimenovali ulice, tražili prekid pregovora sa Evropom.
Šta se desilo sada?

Nataeos

pre 10 godina

Sad kad se neki napale.... Evo nemci vec pricaju kako ce komsije Hrvati biti druga Grcka... Pljuju i Francuzi po njima, u vestima danas se smeskaju uz reci :uskoro vatromet u Zagrebu, ali stvarno nema razloga za vatromet.. Itd itd.. Kad to pricaju o drzavi koju su podrzali ( za ulaz i EU, za drugo ne bi rekao) , sta ce tek o nama!!

sofronije

pre 10 godina

Sad samo da legnemo i lep zivot neka pocne. E pa ne, tek sad mora da se zasucu rukavi i da se radi, ne da se podmece noga, nego glava. Dok se mentalitet i najmanjeg coveka ne promeni nemamo sta da trazimo u EU. Mole nasi politicari za taj datum, a ne shvataju da su moralno, politicki, ljudski jos daleko od te unije. Tamo ne moze da se kradukca, a mi takve ministre nikada necemo najuriti, ako se ne digne kuka i motika.

Igor

pre 10 godina

Ljudi bre polako, jos mora u januaru da nas procene. Znaci mi smo USLOVNO dobili datum, sto znaci i NISMO ga dobili, jer Nemci mogu da nas stopiraju kad im se prohte.

Naucnik

pre 10 godina

Da nije tuzno bilo bi smesno.
Kakav bre datum kakav bolji zivot. Dajte plate naucnicima najobrazovanijem delu ove zemlje pa onda mlatite praznu slamu.

Micko

pre 10 godina

Totalni debakli. Nema ni D od datuma, cak ni uslovnog. Da je bar receno taj i taj datum u januaru, a ulovna provera u decembru. Nema cak ni toga. Sta cemo sada nasi dragi politicari?

hogar

pre 10 godina

Za ove sto barataju time da je za godinu dana uradjeno vise nego sto je Ds uradio za 12:
1) to bi znacilo da smo 5. oktobra bili pred datumom. a mi nismo bili ni u un
2) to bi znacilo da je ds bila na vlasti 12 godina, a bila je 4. i uklonila je dve najvece prepreke - Karadzica i Mladica
prosto mi je neverovatno koliko ljudi slabo pamte

Nikola

pre 10 godina

Da je Borko Stefanovic tokom pregovora priznao nezavisno Kosovo kao sto su to uradila ova dvojica (da ime ne spominjem ime) bio bi stavljen na stub srama, a u Kurir-u i Informer-u bi ga napljuvali samo tako. Ovako nista.

jo-jo

pre 10 godina

Jel neko uopste sposoban da shvati da nije dobijen datum?

Ovo je majke mi dobicete nekad datum. Pregov ori su otvoreni jos od 2000-te, ali datuma jos nema.

Vladimir

pre 10 godina

Kakve verbalne vratolomije...Daklen, odluceno je da otvore pregovori za pregovore u januaru, ili kojeg vec meseca ili koje godine, a pregovarace se o uslovima za pristup EU koja ce nove clanice primati posle 2020. Ako bude postijala. Ovakva.

Speed

pre 10 godina

Ono sto sam danas prodao sutra mogu i da kupim, obicno se dva ili vise puta prodavana roba jeftino vraca prodavcu. Nekada dodje u zameni a nekada se i mora platiti. Od nasih pregvarackih sposobnosti zavisi koliko cemo jeftino tj.skupo da trgujemo.

raja babeja

pre 10 godina

Srbiji je hitno potreban datum, da bi malo olaksao zivot gradjanima, obzirom koliko su propatili pod vlascu DS-a proteklih 12 god
(sale, 28. jun 2013 13:27)
Da li su baš?? A šta beše pre tih 12 godina, ne sećaš se? A kako znaš da neće u narednom periodu kad nam je ovako kako nam je? Preživeće Srbija i te tvoje koje uzdižeš u nebesa, a zaboravljaš šta su sve i oni radili u tih proteklih 12 godina i još ranije, od početka propadanja Srbije. Da ne govorim o sramotnoj i tužnoj ironiji da su sad najveći zagovornici EU oni koji su u tom periodu za sve one koji su tada bili proevropski nastrojeni, govorili o njima kao o domaćim izdajnicima.

Milan

pre 10 godina

Braćo Srbi sa Kosova, na vreme se vi dogovorite sa Prištinom da makar nešto dobijete jer su vas ovi prodali bez dinara...
Ovo je tako providna Briselska podvala uvijena u dilomatski rečnik u kome se kaže da je Srbija obavezna da ispunjava sve da bi se Kosovo približilo Evropi a pošto u EU mogu da udju samo članice UN time smo praktično uslovljeni da ih mi tamo stavimo i veroovatno i našu stolicu da im damo a mi da sedenmo na pod i plačemo...

m

pre 10 godina

Jednostavno: "Za sedam meseci, možda, ukoliko uradite ono što niste uradili do sad. A sad idite kući i sami objasnite svojim građanima kako se pobedili utakmicu koju ste izgubili."

emirati

pre 10 godina

Predsednik Evropskog saveza,objavio prvo vest na Tviteru ?
Nas predsednik mu se zahvalio preko Tvitera !
Ako ikada budemo primljeni u EU a tada jos postojao tviter,prvo cemo tamo procitati tu vest !?
Vuk Jeremic iako vec zasao u osmu deceniju zivota,prvi ce je tvitovati !

Milan

pre 10 godina

Srbija je dobila pocetak pregovora, i to je bitno, bez dodatnog preispitivanja u decembru. Za sve neupucene pregovori formalno ne mogu da krenu od sutra, jer je potrebno formirati komisiju za pregovore i uradi jos neke dodatne pripreme, kao sto su RADILE I DRUGE ZEMLJE. Stoji da smo zvanican datum mogli da dobijemo i ranije, ali tu su bili i nemci. I jos nesto, ne nadajte se kad i formalno udjemo u pregovore neke velike promene na ekonomskom planu, to zavisi od NAS samih. Ono sto dobijamo je uskladjivanje i postovanje prava i uredjenje zemlje u tom pogledu sve do ulaska u EU sa kojom trebamo do tada da imamo usaglasene zakone. Ne znaci da tece med i mleko u EU, ali znaci da ce se napokon znati neki red i zakon, za razliku od opsteg rasula u zemlji kakvo vlada danas.

BANDA

pre 10 godina

nikolic vucicu dacicu dobice te taj datum u decembru??al da primenite u praksi taj sporazum sa kosovom al nece vam ici tako lako jer narod kada vidi sta ste potpisali nebio vam u kozi da je to tadic uradio kao vi objesilibi ga na trgu.

nesha

pre 10 godina

to nije datum.
datum je kada kazu srbija dobija datum za pocetak pregovora tad i tad i sve zemlje to ratifikuju. da bi doslo do promene (da nam oduzmu datum) morale bi sve zemlje da glasaju za to. samo jedna bi bila dovoljna da ne mogu da nam uzmu datum.
ovo nije datum, nego pravi datum dobijamo u decembru. dovoljno je da samo jedna od zemalja bude protiv datuma i mi ga ne dobijamo u decembru.
verovatno se to nece desiti i verovatno cemo stvarno u decembru dobiti datum za januar ali ovo sada tehnicki nije datum

CCCC

pre 10 godina

@darko

e moj Dare... zar ti zaista tako naivno pojednostavljuješ svoj narod ? Misliš zaista da se možemo podeliti na "proevropski orijentisane" i "nacionaliste" ? A šta je sa nama koji smo isto tako gutali suzavac, šetali, protestovali, a danas glasamo za Naprednjake, jer u njima vidimo manje zlo ? Jesam li ja onda nacionalista ili evropljanin ?! Reći ću ti Darko, nije ovo pobeda nikakve "evropske Srbije". Nije ni pobeda demokrata, ni naprednjaka, niti je doslednu podelu moguće izvesti. Ovo je pobeda svih onih koji su nekada verovali u snagu promene, ma za koga danas glasali. Jesam li ja manje evropljanin ako smatram da je Demokratska stranka kancer koji je pojeo Srbiju i dam glas Vučiću jer je jedini nešto konkretno uradio još od Đinđića ? A 5. oktobra sam bio ispred skupštine sa zastavom DHSS-a ! Ne pokušavaj, Dare, prijatelju, da nas ubediš da datum ima ikakve veze sa ds-om, ovo je zasluga normalnih, rodoljubivih patriota, običnih ljudi koji priželjkuju normalan život. A ako će neko nastaviti da nas vodi u ovom pravcu, pa zvao se on i Aleksandar Vučić, pa i ako je nekada nosio bedž sa šešeljevim likom i govorio sve i svašta, BAŠ me briga ! Samo neka nas vodi !

Sasa M.

pre 10 godina

Ovo je sramota sta se radi, dopisnik nije naveo da ima uslova ( RTS ), na Twiteru nema uslova ( covek nije naveo ), udarne vesti za Dacica nema uslova ( RTS, Telegraf ...), bruka i sramota, pa zar oni misle da smo toliki debili.

alksa55

pre 10 godina

Ovo je najtuzniji dan za Srbiju! Zasto? Ne treba nista reci treba gledati. Kosovo je izgubljeno zauvek, Srbi su skinuli gace (evropi na izvolte), bicemo veseli kao Grci, Spanci i Italijani, ekonomija na nuli, poljoprivreda ce biti opustosena...a da se kojim slucajem Evropa ne plasi Balkana i da su Balkanske zemlje pametne i da se ne mrze, pa da su osnovali savez(kao danas Evropska unija) drmali bi Evropom. Kako? Kuca izmedju Evrope i Azije, izlaz na more Aziju i Afriku, prirodne lepote kao nigde u Evropi, turizam, banje, nafta, gas, mocni u luckom i drumskom saobracaju itd. Ali nazalost mrznja i mesanje spoljnih faktora kojima nije u interesu da Balkan bude ujedinjen je ucinio svoje.

Goran

pre 10 godina

smesno... otvaraju pregovore u januaru 2014 uz , naravno, uslove..
znaju oni da mogu jos mnogo toga da iscede od nasih malih politikanata a da za to vreme ne bude izbora.. evrpskoj uniji nikako ne odgovaraju izbori u Srbiji... mudro , podlo i lukavo sroceno i dato je vreme i alibi Vucicu i Dacicu da dokrajce Srbiju

Nikola

pre 10 godina

Ja sam clan SNS-a, molim sve moje partijske istomosljenike da prestanu da budu botovi jer to sto kucate ovakve komentare nece vam pomoci da dobijete vikend na Zlatiboru, znam i meni su prodavali m... za bubrege, ali nisam naseo...
P.S. svaka cast Srbiji...

Ivana

pre 10 godina

Promene u Srbiji:
Do juče nas besomučno lagali da će pregovori početi 2013. Ispostavilo se da neće.
Danas lažu da smo dobili datum, ali ne znaju da nam kažu koji je to datum.
Jedva čekam zahvalnice u vidu glasačkih listića.

MUKNAVI

pre 10 godina

Pod uslovom da uslove ispunimo,onako kako je Merkel-ova zacrtala i to saopstila ,Tadicu,koji to nije mogao prozvakati i prepustio cici Tomi..i sad zvacu,pricaju svasta kao da smo ,tako oni misle,mi veverice i pojma nemamo da bas oni ,cica tomini radikali i klika pored njih,hrli u Evropu bez Kosmeta..

dobili smo nista

pre 10 godina

ovo je tek toliko da sebe operu, a do januara mogu jos ladno da nam vrete vizni rezim
ovo lici na ono nase - nismo priznali Kosovo

mario marko del tintoreto

pre 10 godina

Otvaraju pregovore, samo ne pise kada. Ako je to odluka onda je to gore nego i da je pisalo da je u januaru uz novu proveru u decembru...

Preddy Baer

pre 10 godina

najzad i neka lepa vest na danasnj dan

mislim da bi sledeci koraci srpske diplomatije trebali debelo da budu okrenuti ka uveravanju nemackih politicara i sto je jos vaznije gradjana o Srbiji kao dobrom kandidatumza ulazak u EU.

MIP bi trebao da ulozi ogromne napore i sredstva za redstavljanje Srbije u Nemackoj, sto re!

i to poceti onim po cemu nas debelo repoznaju a da nisu Mladic i Karadzic: sljivovicom!

bez zezanja, degustacije, promocije, izlozbe slika i fotografija ....

saša

pre 10 godina

Na stranim sajtovima lepo kažu da je uslov normalizacija odnosa sa Kosovom i da se konačna odluka očekuje u decembru. Koga ovi iz vlasti foliraju.s

mare

pre 10 godina

A sta vi mislite da ce se desiti I ako udjemo... pokupovace nas uvesti zakone u skladu s njihovim I postacemo robovi kapitalizma . kao neko ce od nas odma dobiti posao tamo pored crnaca I ostalih starosedelaca koji su takodje bez posla. ne lozite se evropa je prsla . kina azija I rusija je buducnost. zivim u australiji pa vidim sta se desava I oci su otvorrene a ne zatvorene ko u srbiji zbog premijerovih medija. pojesce vas krediti I nema povratka. bezite odatle bre. eto primera...beograd je bio metropola dok se nisi doslelili malogradjani I napravili selo.

Dragan Đurović

pre 10 godina

Koliko me pamet sluzi Vučić i Dačić su do juče pričali kako je poraz i neuspeh sve osim konkrtetnog datuma za članstvo u EU.A danas na Vidovdan druga priča.Toliko o moralu političara i o istini za bolje sutra nas i naše dece.

Flops

pre 10 godina

Nema tacnog datuma. Sada se vec pominje "kraj januara". A to sto je izbacena recenica da ce provera biti u decembru ne znaci nista, pa SVAKA clanica Unije moze da idlozi pocetak pregovora ako tzo zazeli, a pogotovo Nemacka. Dakle, ovaj "pocetak pregovora" moze da re rastegne koliko ko hoce.
(pisite ispravo, 28. jun 2013 13:43)

Ne troluj ovde, gledam direktno obracanje, Van Rompej je rekao "Krajem Januara, 24-tog" tako nesto, los mu Engleski ali apsolutno je rekao datum , bice snimak ovoga pa prati malo...

mirko

pre 10 godina

Srbija je godinama tapkala u mestu,ovo je veliki uspeh Vlade Srbije jer do sada smo za EU bili nevidljivi.
(Evropa, 28. jun 2013 13:52)
Najnepametniji komentar koji sam pročitao, ako neko ne zna gde je Srbija bila do 5.oktobra 2000. onda mu ništa ne vredi objašnjavati.

Jagodinac

pre 10 godina

Mi najbolje znamo da li smo srećni i da li ćemo da se radujemo ili ćemo da stojimo sa strane i onako samo da gledamo i da se osećamo malo bedno.

PRO

pre 10 godina

Da bi ostali na vlasti, sada ce se i Dacic i Vucic utrkivati sto vise da poklone do januara. Vrata za darove su odskrinuta, navali. Da smo dobili noraman datum, ne bi nas primoravali da se u najvecoj meri otudjimo od Kosova. Ovako su nas opet namamili nekim nerazjasnjenim detaljima. A kad su reci maglovite, tu ima prostora za krokodile.

MRKI

pre 10 godina

Dobili smo nesto sto ce prouzrokovati jos bolnih poteza. Ovo je lepa vest ali od nas ce traziti priznavanje Kosova stolicu u UN za Kosovo. Bice jos gutanja zaba i gorkih kafa. Zeleo bi da gresim ali zivi bili pa videli.

Objektivno!

pre 10 godina

Ne znam sta su se svi popalili na taj datum, kao da je to datum konacnog ulaska u EU, a ne datum za pocetak pregovora, koji nista ni ne znaci, jer i sami pregovori mogu da traju beskonacno dugo! Moja procena je takva da cemo kroz 10-ak godina u velikoj vecini biti protiv ulaska u EU (ako opstane do tada!), tako da je ovo zamajavanje samo gubljenje vremena! A to sto u zemlji nemamo politicare koji su sposobni da zemlju izvuku iz problema, bez floskule "Evropa nema alternativu!", to niko nije kriv, osim nas samih, samo se nadam da ce se uskoro pojaviti neko takav, jer sve ovo do sada je bilo "presipanje iz supljeg u prazno"!!

ja_opet

pre 10 godina

Vama što necete u Eu, ili ste lopovi ili hocete da Srbija krepa od gladi...
(sajo, 28. jun 2013 13:44)

covece ko da krepa od gladi? mi zivimo na najplodnijoj zemlji u evropi, a te gluposti da cemo krepati od gladi su price bolesne. imamo rude, zitnice, reke, pa mi da imamo ozbiljne politicare bili bi eldorado.

Švarcvald

pre 10 godina

Da,otvaraju se pregovori,ali u januaru iduće godine.A dotle Srbi vodite računa kako dišete,jer ako pokušate da udahnete punim plućima, datum se dalje pomera sa novim uslovima,to se podrazumeva.

sara

pre 10 godina

A sada nam sledi... zlatna kasika,... stara zlatna komunisticka poslovica,puna perspektive, posebno sto pocinje da se primenjuje u januaru 2014. godine slavne....

брбљивац

pre 10 godina

Sta je ovo novo sto je Rampoj rekao, nista. Gospodja Merkel je jasno stavila
do znanja. U Dezembru je Kosovo i sever Kosova pod vlascu kosovske administracije ili nema ni u Januaru pregvora. To sto po neki od ovih sluzbenika
u EU malo uvija to u celofan je stvar diplomatije. Fakt je da ova trojica u decembru predaju sve institucije u albanske ruke ili aufwiedersehen EU.
Ako hocemo tako Angela Merkel je i sef u Nemackoj i u EU. To su osetili i Britanci.
Najveci garant EU je hteli mi to ili ne hteli upravo Nemacka i njeni gradjani koji
to poreskim sistemom i odrzavaju. Nasi diletanti to jos nisu shvatili.

Milan

pre 10 godina

Prvo pristupna konferencija,pa onda pregovori.A na toj konferenciji ce reci da nisu ispunjeni svi kriterijumi i uslovi,i odlozice pregovore za jun 2014.Daj boze da Nemci do januara slecede godine ne izmisle neki novi uslov....

milisav

pre 10 godina

Srpski rečeno datum je pomeren za 7 meseci. I ništa od prvog pobedničkog Vidovdana u istoriji! Moraćemo da se zadovoljimo veselijom srpskom novom godinom i to pod uslovom da se primeni sporazum sa Kosovom. Em nam ništa ne veruju, em su izbori u Nemačkoj.

Matija

pre 10 godina

Ovo je pobeda ravna onoj iz juna 1999. I tad smo svi bili prinuđeni da podržimo Miloševićevu kapitulaciju, kao sad briselski sporazum. Jer je to bio jedini način da vlast ne napravi još veću štetu. Posle juna 1999. usledilo je najmračnije doba Miloševićeve diktature. Sad nam sledi isto; kako budemo tonuli tako će se pojačavati represija, mediji će nas više lagati, opozicija će biti pod sve većim pritiskom... Crni dane, a crna sudbino...

Analiticar

pre 10 godina

Medju nekim komenatorima je odusevljenje.Ali niko nijeprocitao tekst.I te kako jos toga mnogo treba da se ispuni.I kaze se najkasnije u januaru ali us to i to. Sta ce da kaze drug Aca.On je nezadovoljan,ali su nezadovoljni i njegove pristaliece. Ali ce drug Aca sutra da izadje sa novom demagogiejom i njeggove pristalice ceda budu zadovoljne i dace podrsku drugu Aci.Sta god drug Aca kaze ili uradi njegovi ce da budu sretni. Jer drug Aca misli umesto njih

mhm

pre 10 godina

Polako, sta se przite sarani, ako dobijemo proveru implementacije briselskog sporazuma datum realno NISMO dobili, ali ako nema provera i dodatnih 'ispita' datum JESMO dobili u januaru. Jasno ko dan.

Ljubo

pre 10 godina

Sjajna vest za ovu zemlju,danas mislim da ne bi trebalo da se delimo na demokrate i naprednjake,na socijaliste i liberale,ovo je uspeh svih gradjana ove zemlje i onih koji su se borili da do ovoga dodje bez obzira dal su pozicija ili opozicija.Ja kao demokrata cestitam svim gradjanima i politicarima na ovome,jedina zal ostaje sto onaj koji je prvi zapoceo i govorio da zemlja treba krene ovim putem nije vise medju zivima!

novica952

pre 10 godina

Sad će EU da se hvali da je ispunila svoje obećanje dato nama u pogledu datuma i otvaranja pregovora i sad će EU delegacije početi da opseduaju Beograd i da se sa našim političkim vrhom vode sastanke i konferencije.Zako dan eto Rompeja sa svojom svitom i tako redom do poslednjeg činovnika.Nas će uhvatiti euforija da smo dobili datum i svako će gledati da to dobijanje datuma pripiše sebi kao uspeh i da se to politički eksploatiše do krajnjih granica. U tom svečarskoj atmosveri proćiće nam leto i jesen a kad dođe zima, šta ćemo odnda, kako će ovaj jadan i bezposlen narod da provede zimu, kako da preživi polazak dece u škou,kako da spremi ogrev, kako da ima novaca za slave i nove godine i tako redom. Sumnjam da će nam ovaj Rompejov tviter doneti boljitak bez nas samih, bez rada i zavrtanja svih slavina koje cure, bez sveukupne reforme sistema i države.Jer od lepih i svečanih reči se ne živi, zagonetka je kako zaposliti ovoliko nezaposlenih da ljudi mogu da žive.

nenad

pre 10 godina

nema nama spasa, umesto da su godinu dana proveli trazeci investitore, otvarajuci nova radna mesta, ulazuci u poljoprivredu, pomazuci mala i srednja preduzeca da nastave sa poslovanjem, da smanje ne zaposlenost i povecaju standard. Oni godinu dana dizu sebi rejting, a narod i dalje sa omcom oko vrata. Dokazali su da su isti kao i DS imace glavnu ulogu jos nekih pet godina, a posle ce proci kao i svoji prethodnici, sps i dinkicevce necu ni da pominjem, sramota.

Leonardo

pre 10 godina

Deset godina pregovora,a onda uslov svih uslova : eksplicite priznanje Kosova kao suverene države, ili nema punopravnog članstva. U međuvremenu razni uslovčići od suseda tipa granice, manjinska prava, naknada šteta iz rata, itd. Doduše možda EU do tada i nestane. Nebi me čudilo. Rimsko carstvo, Vizantija,Mletačka republika, Austro- Ugarska...Istorija , učiteljica života.

zagor

pre 10 godina

znaci ipak provera u decembru za mozda datum u januaru, ma kako spin doktori to hteli da predstave.
poznavajuci nas nema nista ni od januara jer mi nismo jos ni ceo SSP primenili a implementacija briselskog sporazuma sad tek ima da bude na cekanju.
vidim da mnoge pristalice sns-a misle da mozemo u EU kao bugarska i rumunija, ali ce se otrezniti u januaru.
samo dotle ce ovi beleziti porast rejtinga jer njihovo biracko telo im slepo veruje.

Svaka tica svome jatu leti

pre 10 godina

Molim?! Niste zadovoljni?! U tom slucaju zahvalite se Evropi i okrenite se Rusiji i Belorusiji. Doduse, cak su vas i oni vec odbili, kad su Dacic, Nikolic i Vucic bili na vlasti prosli put.

liberal

pre 10 godina

Cestitke pre svega Dacicu. Iako sam ga fakticki mrzeo, svojom racionalnom politikom i odlucnoscu je zasluzio svaku pohvalu. Uhvatio se problema Kosova a Vucic do 10.runde nije sme ni da pridje razgovorima sa Tacijem. Samo je hapsio zbog rejtinga a sad vidimo da su pocela pustanja na slobodu. Sve u svemu, bravo Dacicu. Jos sam da oteras Mrku i imas moj glas.

Goxy

pre 10 godina

....prethodno "na "uobičajenom zasedanju o proširivanju biti potvrđen mandat za pregovore (pregovarački okvir) koji će u međuvremenu izdraditi Evropska komisija

znaci mora da se POTVRDI, to su Nemci trazili
dobili smo datum u januaru, AKO u decembru bude potvrdjen
nije sija nego vrat

wiener

pre 10 godina

"Što se tiče otvaranja pregovora Evropski savet ne donosi pravnu nego političku odluku. Mi smo i u današnjim zaključcima jasno naveli da je potrebna potvrda, i to je jako dobra reč - dakle Evropski savet treba da potvrdi okvir za otvaranje pristupnih pregovora, to je inače naša normalna procedura i to nije nikakav dodatni uslov", rekao je Van Rompej.

kokav spin doctor.

ne mislim da je dobro sto nemacka ima toliki uticaj u evropi. ako hoce da zezaju kako hoce onda treba svima u eu dati pravo glasa za nemacki parlament.

Papagaji

pre 10 godina

Ovde su neki mozgovi stvarno potpuno isprani: jeste, toliko poverenje u Vučića ima Evropa da su mu rekli, ajde ti lepo sve uradi što si rekao, pa ćemo da pričamo dogodine. Ako je to poverenje, pretpostvaljam da bi početak pregovora u oktobru bio valjda sumnjičavost i nepoverljivost.

Zantiglobalista

pre 10 godina

Ko Boga vas molim,ako nam iole mislite dodro nemojte nikada da nas primite u tu vašu E.U,zato što vidim kako i običan narod u drugim zemljama te vaše E.U. prolazi!

Либерално доследан

pre 10 godina

Види ових европаљевина, које редовно коментаришу овде... Дали смо Косово за дааатууум (АЛО, БРЕ!). Тај датум не вреди ни сто динара. Енглези су '41. овде купили један цео државни удар за само 100 хиљада фунти, а ми дајемо Косово за кандидатуру у Четвртом Рајху познатијем као Европска унија. И сад ће ови преговори да трају неких 20 година минимум и док будемо слепо испуњавали сваки условчић Берлина.. оваај.. Брисела, Брисела - има да изгладнимо к'о Сомалијци.

Papagaji

pre 10 godina

Ovde su neki mozgovi stvarno potpuno isprani: jeste, toliko poverenje u Vučića ima Evropa da su mu rekli, ajde ti lepo sve uradi što si rekao, pa ćemo da pričamo dogodine. Ako je to poverenje, pretpostvaljam da bi početak pregovora u oktobru bio valjda sumnjičavost i nepoverljivost.

Pera

pre 10 godina

Najtuznije je sto ni ne shvatamo svoju nesvest i zelju da budemo u eu. Drustvu treba zrenje...mi hocemo sve odmah i sad. Da nam se da s ne uslovi

sta reci

pre 10 godina

zasto mediji u srbiji lazu narod!! datum nije odobren!! pa imate emisije politicke na komsijskim tv sa temom "zasto srbija nije dobila datum"

Forever young

pre 10 godina

Dobili smo pregovore danas, na Vidovdan 28.06...na isti ovaj dan je poceo Kosovski boj nakon cega smo pali u petstogodisnje ropstvo, dan kada je Princip ubio Ferdinanda sto je rezultiralo pocetkom WW I najveceg pustosenja Srbije. Sta ce se dogoditi nakon ovoga? Smak sveta :D...hmmm...."ONI" su za januara najvili neko desavanje sa Suncem i neke svemirske oluje sta li vec...a tada otprilike i zvanicno krecu nasi pregovori

Realista

pre 10 godina

Razlika između dugog puta u EU i beskonačnog puta ne postoji.
Dug put je onda kada misliš da će možda jednom da se i završi, ali pošto nikada ne stižeš do te tačke, tebi je to zapravo uvek i samo dug put. A zapravo je beskonačan. Bar za generacije koje sada žive.

dgdsfag

pre 10 godina

Kao sto rekoh juce na temi "reakcije na odluku Bundestaga" najmerodavnija mi je reakcija SVM i da od sada sve zavisi od nas (kad sam zadnji put pogledao imao sam 1 + i 113 -). Sad samo potvrdjujem da sam bio u pravu.
Lepo je kad sve zavisi od tebe ...


@ "Nemačka je tokom današnjeg sastanka zadržala stav da pre pristupne konferencije u januaru usledi provera implementacije briselskog sporazuma Beograda i Prištine."

Nema nista od ovoga,nemaju nikakvu obavezu da promene stav u januaru.

Ovo je totalni debakl ali ce botovi svejedno ovo proglasiti pobedom.
(Lalegator, 28. jun 2013 13:29)


To sto pricas nema veze sa zivotom jer se u zakljuchcima NIGDE ne navodi da ce odluka biti proverena u decembru a sto je Bundestag trazio - sto ce reci mi pregovore zapocinjemo u januaru ukoliko se ne desi smak sveta i mi ne zaratimo sa NATO.

Ovo je sansa za Srbiju, a da li cemo je iskoristiti zavisi od nas.
Zadovoljan sam.


p.s. Oni koji misle da ce Francuska, Britanija, Italija i Spanija dozvoliti Nemackoj da komanduje Evropom nisu pohadjali casove istorije u osnovnoj skoli ;)

Dr.Tifus

pre 10 godina

Haha, u januari ce reci u junu 2014. a u onda ce reci u januaru 2015. EU nece pustiti Srbiju nikad u tu njihovu uniju. Srbija je zemlja koja sluzi za izivljavanje

slovenac, 1952

pre 10 godina

Čestitam, ipak vam ide na bolje. Znači, januara poćinju pregovori! Pokušajte sad, da što više sredite svoju zemlju. Sa sređivanjem mislim, da vam Ana Bekuta peva za 500€ na veće, istovremeno Mrkonjić igra klavir u hotelu zatvorenog tipa, gde nose Aca, Tomica i Ivica, novine i knjige iz sobe u sobu! Pa ipak su to intelektualci!:))

Dusan

pre 10 godina

Jel moze bilo ko od nas sutra ujtru za dokucak da pojede datum? Nemojte se zamlacivati sa glupostima, ovo znaci da ce nama sutra biti bolje.

Marko Petrovic

pre 10 godina

A u januaru ce da bude jun, pa u junu opet jauar .... Pogledajte kako ide sa Turskom. Zasto mislite da ce sa nama bolje da postupaju. EU predvodi Nemacka a nemacka nam NIKADA nije bila prijatelj - stite se sta su nam sve radili zadnjih 100 godina.

idemo dalje

pre 10 godina

evo vam Vasa fon...
DE) German Chancellor Merkel - Serbia to start entry talks in jan 2014
i sta sada neverne Tome..idemo svi sa DSS-om na ulice ili ?

zaplakat'cu :(

pre 10 godina

iskreno neznam sta ovo znaci"znam ali sta cemo da dobijemo tj. narod sta ce da dobije" silom prilika sam u svajcarskoj i vracam se kuci za koji dan

izo crna gora

pre 10 godina

Sve cestitke Srbiji na datumu, Srbija je pokazala da moze da se nosi sa svojom ruznom prosloscu koja nije bas bila sjajna zadnjih 24 god, ali je pokazala svojim djelovanjem zadnjih godinu dana da zasluzuje da bude u EU. Jos jednom cestitke jer bez Srbije ovaj region nije to sto bi trebalo da bude!!

Владо Бања Лука

pre 10 godina

У светлу ове спрдње од "датума", у нашој јавности је помало у сјени главна одлука ових апостола зла. Да ће у ЕУ бити дозвољено узимање новца са приватних банковних рачуна, а и блокирање истих у случају слабости банке. Кипарски модел је био само пробни балон. Сада се иде даље! Не пише се црно само Србима, већ свим добрим људима у Европи, а и шире.

Beogradjanin

pre 10 godina

Издајници, а сада оставке због ваше катастрофалне политике. Какав црни "датум", какви бакрачи! Видите да од тога нема ништа. Дебакл...
(Владо Бања Лука, 28. jun 2013 15:14)

Gledaj tvog Milorada Dodika i tvoju RS.
Mani se Srbije i "nekakvih izdajnika" , jer je ovo prva srpska Vlada i predsednik Srbije od 45-e godine koji su gradjani Srbije iz Srbije.
Do sada su Srbijom harali prekodrinski i crnogorski Udbasi i saradnici UDBE.
Vise nema toga, verovatno to mnoge boli sada.
Ostaje samo da se Udbasi i saradnici UDBE privedu pravdi, i da plate ice i pice za 70 godina boravka, otimacina i likvidacija na tlu Srbije.
Sad samo cekamo ko ce od Udbasa i saradnika Udbe biti izvlaceni iz sesira.
Svim gradjanima Srbije cestitam dobijanje datuma i da konacno ne propustimo sansu i postanemo normalna pravna drzava Srbija.

felini

pre 10 godina

@(Nikola, 28. jun 2013 14:02)

Nisu oni krivi. Ovde se vec vise od dvadeset i kusur godina zivi u nadrealistickom filmu.
Danas me je cetvoro mladih ljudi (25-30 godina) uveravalo da ne treba da koristim plan grada, i nisu znali da mi pokazu na planu gde se trenutno nalazimo, iako sam im ja pokazivala gde smo otprilike.

ivan

pre 10 godina

Zanimljivo kako nema nikog iz Vucic fan kluba da svrati do prokomentarise vest koja se nalazi samo jedan red ispod ove "Polovnjake u Srbiji nema ko da kupi. Zbog sve lošijeg životnog standarda, prodaja automobila ide znatno lošije, pišu Novosti."

Verovatno ih realan zivot ne zanima.
A i ne uklapa se u sliku svih ovih pobeda koje ostvarujemo svake nedelje.

Keli

pre 10 godina

Sta pricate vi kakav prosperitet, kakvo novo razdoblje? Nazalost, proteci ce jos mnogo vode Dunavom pre nego sto ovaj narod shvati da je prevaren, a tada ce biti povec kasno.

when you gonna learn?

pre 10 godina

DAJ BOŽE DA I MI POSTANEMO NORMALNA I UREDJENA ZEMLJA
(radomir, 28. jun 2013 13:23)

Kad ćete shvatiti da to zavisi isključivo i samo od nas!?

max

pre 10 godina

Nadam se da ce se do januara to vestacko cudo(viste) od EU raspasti pa da ne moramo da se vise ponizavamo. Mozda je ovo prst sudbine. Kad bi smo nasli naftu ili zlato, ili kada bi smo barem poceli da verujemo u sebe i u svoje vrednosti ne bi smo morali da se ulizujemo moronima i nacistima. Na Vidovdan bi trebalo da se setimo Milosa Obilica. Nemci nece Srbe u svoje okrilje i nije slucajno da biraju Vidovdan da nas .... u mozak. Zar bas moramo tamo gde nas nece???!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vidoviti

pre 10 godina

Evropska unija ce se raspasti prije nego Srbija udje u tu uniju
Srbija i neke bivse Jugoslovenske republike se spajaju i nastaje jedna od najjaci drzava u evropi u svim segmentima
Zivi bili pa vidjeli

R2D2

pre 10 godina

(sofronije, 28. jun 2013 13:58)
ma jooook...samo pre par nedelja je ceski premijer dao ostavku iz tog razloga a pohapseno pola kabineta premijara, sef vojne obavestajne sluzbe i slicni...
Krade se bre na sve strane i sve se sazna pre ili kasnije. Pitanje je velicine tj. plitkosti sistema sto odredjuje vreme za koje ce se to saznati, i nacin na koji ce ili nece to smetati opstoj populaciji!
Treba da se menjamo iz korena!

Pesimista-realista

pre 10 godina

Ne znam koliko je poznato siroj javnosti da su i 1389-te godine zvona crkve Notrdam u Parizu dugo zvonila u cast pobede Srba na Kosovu. Zato ne treba zuriti, sacekajmo malo gospodo. Utisajte bubnjeve dok ne vidimo i fusnote.

Pametnjaković

pre 10 godina

Ako do sada nismo postali normalna i uređena zemlja, nećemo nikada. Očigledno da su EU i naša politička elita radili zajedno na uništenju Srbije, tako da bi onda ovcama Srbije EU delovala kao spasitelj. Niko normalan ne bi dao nikakav datum, a ne bi ni pregovarao sa malverzantskom političkom elitom Srbije. Celu Srbiju su uništili korupcijom, krađama, malverzacijama, parazitiranjem, itd. Sve su uništili što se moglo uništiti.

baraba

pre 10 godina

kad tad mora se priznati kosovo, to je jedini uslov. pa priznajte ga odmah ljudske prodaje i bezdusnici i udjite u u EU pokradite nas jos malo i onda nestanite u vidu magle. SRBIJA-KOSOVO.

Vasilije

pre 10 godina

U prethodnih godinu dana,od kako je SNS ušla u vlast,postignut je ogroman napredak,što na planu unutršnjih reformi što na medjunarodnom planu gde je u velikoj meri popravljen imidz Srbije. SNS i Vučić su apsolutno opravdali poverenje naroda,što pokazuje i današnja odluka EU da sa Srbijom otpočne pregovore.

obraz kao djon

pre 10 godina

Moljakasmo tu evropu, do te mere da izgubismo nacionalni obraz i dostojanstvo , da su imali jos nesto, verujem da bi to i ucinili da nas dodatno ponize , ali valjda i njima dosadilo, verujem da je to jedini razlog datuma. Oni ucinili nama kao uslugu neku, a mi sve odvazni i srecni. pfffffff , hajde, nadam se srecnijoj buducnosti majcice Srbije, u zdravlje !

vladan

pre 10 godina

Koliko vidim datum nismo dobili a čeka nas i provera o izvršavanju briselskog sporazuma - daklem nema od ovoga ništa, još jedna šargarepa a naši spinovali kao da smo osvojili svet...

Optimus Prime

pre 10 godina

Mi moramo nastaviti sa trazenjem pravog patrona. U ovom slucaju pokazalo se da nije lose imati kao zastitnika USA. Mislim da je ovo rezultat snaznog lobiranja i diplomatske aktivnosti usmerene ka USA.

Firefly

pre 10 godina

Dobili smo pregovore danas, na Vidovdan 28.06...na isti ovaj dan je poceo Kosovski boj nakon cega smo pali u petstogodisnje ropstvo, dan kada je Princip ubio Ferdinanda sto je rezultiralo pocetkom WW I najveceg pustosenja Srbije. Sta ce se dogoditi nakon ovoga? Smak sveta :D...hmmm...."ONI" su za januara najvili neko desavanje sa Suncem i neke svemirske oluje sta li vec...a tada otprilike i zvanicno krecu nasi pregovori

Marinazg

pre 10 godina

Pročitala sam neke komentare koji govore da nikada nećete postati član EU. Danas ste dobili šansu da krenete tim putem, a ja se nadam da ćete je iskoristiti. Nakon toga dobijete datum početka pregovora. I sam datum ništa ne znači ako ne iskoristite mogućnost da se promijeni stanje u Srbiji, prvenstveno u pravosuđu, javnim financijama i ljudskim pravima. Te promjene će koristiti svim građanima Srbije. Želim vam puno sreće i strpljenja na tom putu i nadam se da ćete uspjeti. Lijepo je napokon pročitati da građani Srbije i s ovim okvirnim mogućim datumom imaju nadu, za razliku od komentara od prije par dana.

Kejsi

pre 10 godina

Konacno je Srbija pokazala da joj je mesto u Evropskoj uniji,najvece zasluge za ovaj veoma znacajan dogadjaj za Srbiju ima porpredsednik Vucic

High voltage

pre 10 godina

Definitivno mnogo zavisi od odabira pravog patrona i pridobijanja njegovog interesovanja. Nakon ovoga treba da nastavimo jace i bolje, ali ne kao ratnici vec kao trgovci...jer ipak ekonomija upravlja politikom i svetom u celini. Nemojte se varati da je nesto drugo. Amerika ratove vodi samo zbog para. Prodaje oruzije, osvaja resurse...razmislja unapred! Sledimo politiku SAD-a i drzimo se njih, bar za neko vreme...

1%

pre 10 godina

darko, 28. jun 2013 13:58

Svaka cast na komentaru!!!

Ako je za verovati, danas sam bio zaprepascen da jedan 33-godisnjak ne zna da je Vucic bio ministar za informisanje u vladi 1999god i da je tvorac najgoreg i najmonstruoznijeg zakona o informisanju!!!??? Obrazlozenje je bilo..pa tad sam imao samo 19 godina!!!
A ja ne verujem kad kazu da Srbi imaju kratko pamcenje....

Braca

pre 10 godina

Lepo! Posto trojka Dacic-Vucic-Nikolic znaju o cemu ce u januaru da se pregovara (sigurno nece otici na nevidjeno) neka prezentuju srpskom narodu jednu po jednu tacku i obrazloze stavove politickog rukovodstva Srbije; ili ova tri gospodina misle da to srpski narod i ne mora da zna nista? Ovako neki protestuje po gradovima, ali ne znaju protiv cega, a isto tako mnogi podrzavaju sve sto trojka kaze, a da ne znaju nista o tome. Ukratko, od Tita na ovamo se bas nista nije promenilo kad je u pitanju sluzbena informisanost stanovnistva.

cika Milos

pre 10 godina

Posle duuge borbe i EU je shvatila napore Srbije za diobijanjem datuma pregovora i to sve zahvaljujuci Vucicu.
(Anastasija, 28. jun 2013 20:07)

Ajde "pametnice", reci koji je to datum??? Januar je MESEC!!! Znaci Srbija je dobila mesec...pa to niko, niko nije dobio u procesu pridruzivanja i pregovaranja..koja blamaza..

adje

pre 10 godina

Sve cestitke za vladu i gradjane srbije koji su izabrali na izborima partije koje nas vode ubrzanim korakom ka evropi i boljem zivotu.idemo korak po korak i tacka po tacka.neko rece prvo da popravimo ekonomiju, ja se ne slazem sa time, mi nemozemo sa traktorom i biciklom u evropu.treba prvo decentralizacija zemlje, podela u nekoliko regiona ili provincija npr vojvodjanska provincija glavni grad novi sad, beogradska provincija glavni grad beograd, sandzacka provincija glavni grad novi pazar itd, itd....i izgradnja autoputeva i puteva, jer ako imas dobre autoputeve i puteve mozes da izvozis i uvozis i brze i lakse i eto tu je stabulna srbija u pokretanje ekonomije....sve ostalo ide postepeno i redom ali promenom ustava i sistema srbije.sretno nam bilo i idemo u bolji zivot i buducnost sa dobrim hrabrim i cestitim politicarima koji ce razbiti korupciju, kriminal i lopovluk.

EUro-bot

pre 10 godina

1/3 Srbije je bila za EU i pre 20 godina, a 1/3 se "probudila" pre godinu dana.
Gde su bili? Valjda spavali. Sada bi onako bunovni i omamljeni iznenadnim dobitkom vlasti sve odmah, ali EU nije naivna, pa loše đake šalje na popravni. Da su bolje slušali na časovima, možda bi prošli.

dobro je...

pre 10 godina

To bi bilo isto kao kad bi mi rekli da cemo do januara 2014.g. politickom odlukom vlade Srbije, odluciti kada cemo krenuti u realizaciju sporazuma sa Pristinom i da cemo naknadno odrediti datum zapocinjanja tih pregovora!!! Pa dokle vise to nepoverenje prema nama... Mislim da se Nemacka ponela nekorektno i da je jedina koja izdvaja svoje misljenje. A interesantno je, zato sto je neprincipijelna i nepravedna prema Srbiji... Ali, navikli smo i u svakom slucaju idemo dalje...

T&T

pre 10 godina

"zasto mediji u srbiji lazu narod!! datum nije odobren!! pa imate emisije politicke na komsijskim tv sa temom "zasto srbija nije dobila datum"
@(sta reci, 28. jun 2013 22:07)

Cek, cek, da nisu mozda hrvatski mediji???
Ja evo upravo citam zapadne medije koji kazu da jesmo dobili datum: http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-23099379 , http://online.wsj.com/article/SB10001424127887323873904578573403956168058.html

Lalegator

pre 10 godina

Problem je kalendar.EU je htela pregovore da počne 7.januara ali je po našem kalendaru Božić,pa su predložili 9.januar (slava Sveti Stefan-dan RS svi će funkcioneri biti u Banjaluci),pa 13.januar kad ono nova godina,pa su na kraju rekli januar uopšteno jer je ceo januar pun nekih praznika.Verovatno će ipak biti 17.februara pa ćemo tako spojiti u budućnosti 14.(dan zaljubljenih) 15 i 16 (dan državnosti)i 17. kao novi praznik (što bi februar bio gori od januara da ima manje praznika,a ume da bude jako hladno u to vreme-bolje je ostati kući)
(master, 29. jun 2013 00:36)

Ako je vec februar,onda je daleko realnije da bude ili 30. ili 31. februara.

alejina

pre 10 godina

Ovaj događaj i otvaranje pristupnih pregovora su i više nego istorijski trenutak za Balkan izuzimajući u tom smilslu ulazak Hrvatske, već i zato što su veliki korak u evropskim integracijama napravili zajedničkim snagama.

Dyllis

pre 10 godina

pregovori pocinju ali do ulaska u EU je jos dugacak put ! najmanje 10 godina a mozda i 15 godina ! ali treba biti optimista !
pozdrav
Dyllis

master

pre 10 godina

Problem je kalendar.EU je htela pregovore da počne 7.januara ali je po našem kalendaru Božić,pa su predložili 9.januar (slava Sveti Stefan-dan RS svi će funkcioneri biti u Banjaluci),pa 13.januar kad ono nova godina,pa su na kraju rekli januar uopšteno jer je ceo januar pun nekih praznika.Verovatno će ipak biti 17.februara pa ćemo tako spojiti u budućnosti 14.(dan zaljubljenih) 15 i 16 (dan državnosti)i 17. kao novi praznik (što bi februar bio gori od januara da ima manje praznika,a ume da bude jako hladno u to vreme-bolje je ostati kući)

SLOBODAN

pre 10 godina

Ne kapiram čemu tolika mržnja prema Vučiću... RAZUMNO je diviti se idejama i delu dr Zorana Đinđića, ali veličati DS od 2004. pa do 2011. to je SULUDO, da ne kažem kako bih ja to nazvao!!! Pre njega političari nisu imali petlju da naprave korak, tj. upošte nisu imali petlju ili kako se već to kaže ;)

Keti S.

pre 10 godina

Dragi sugradjani hajde da budemo iskreni prema samima sebi.Danas smo dobili nesto sto se narodski receno zove"okruglo pa na cose".Objektivno vise od ovoga nismo ni mogli da dobijemo,jer put kojim se mi priblizavamo EU je bitno drugaciji od ustaljenog puta kojim manje -vise prolaze,ili su vec prosle sve druge zemlje.Sta vise danas je potvrdjeno da ce resavanje problema Kosova biti i ostati kljucno merilo u priblizavanju nase zemlje Eu.Danas vidimo da smo mogli da ruku pod ruku sa Hrvatskom udjemo u EU,da je na nasoj politickoj sceni postojala saglasnost po pitanju clanstva u istoj,ali kao sto svi znamo to nije bio slucaj.Prema tome nema mesta bilo kakvom euforisanju,ali ne treba biti ni posebno potisten.Prosla vlada koja je smatrana "izdajnickom"jednostavno nije bila u mogucnosti da potpise bilo kakav sporazum sa Pr.Ova vlada se smatra"patriotskom"ali je upravo ona odradila ono sto prethodna objektivno nije mogla.Sa stajalista politicke logike to je sasvim razumljivo.Da je Briselski sporazum potpisala bivsa vlada,najveca stranka u danasnjoj vladi bi se ponasala kao danas DSS,ali sa mnogo opasnijim i po Srbiju tragicnim posledicama.Moram ipak da priznam da sam pomalo iznenadjena cinjenicom da ni SNS nema onoliki uticaj na kosovske Srbe koji je moja malenkost ocekivala.Moglo je da bude postignuto vise,ali nazalost nije,i sada vladi ne preostaje nista drugo nego da ovaj uslovljeni okvir za pregovore shvati kao sansu da se Srbima sa Kosova konacno kaze istina.

Njegomir

pre 10 godina

"Sto se tice otvaranja pregovora Evropski savet ne donosi pravnu nego politicku odluku. Mi smo i u danasnjim zakljuccima jasno naveli da je potrebna potvrda, i to je jako dobra rec - dakle Evropski savet treba da potvrdi okvir za otvaranje pristupnih pregovora, to je inace nasa normalna procedura i to nije nikakav dodatni uslov", rekao je Van Rompej

Ovo je u tom slucaju trebalo reci ranije, ali dobro, sacekajmo i taj januar.

Damsel89

pre 10 godina

"Poslednje dve odluke su donete kao direktan rezultat hrabrog sporazuma koji su postigli Beograd i Pristina", istakao je Van Rompej, ponovo najavivsi posetu Beogradu zbog otvaranja pristupnih pregovora sa Srbijom koji ce poceti najkasnije u januaru, a zatim i Pristini zbog otvaranja razgovora sa Kosovom o Sporzaumu o stabilizaciji i pridruzivanju.

Ovo u vezi Pristine mi je sokantno. Dovoljno je ispratiti danasnji incident, a da se ne vracamo u proslost, a oko nas prave pitanje ovoliko dugo.

Zafir88

pre 10 godina

"Ovo je istorijska odluka. Cesto koristimo tu rec, ali je ovo zaista istorijska odluka jer ne smemo da zaboravimo sta se ne tako davno desavalo u tom delu Evrope. Na Balkanu je bio rat a sada pocinjemo pristupne pregovore sa Srbijom", rekao je Barozo.

U kojem je ucestvovala i drzava koja za koji dan postaje clanica.

darko

pre 10 godina

Pre nesto sto SNS-botovi navale sa pisanjem komntare, dok im jos nije stigala nova matrica, zelim reci da je ovo pobeda proevropke Srbije, one koja se bori za svoje bolje sutra od 2000god., pored svih nedaca. Ovo je pobeda svih onih gradjana koji nisu sanjali granice na potezu Karlobag-Ogulin-Virovitica, onih koji nisu Skupstinu Srbije nazivali "sigurnom kucom za Ratka Mladica", onih koji nisu svoje neistomisljenike nazivali nato-placenicima, izdajnicima, petom kolonom, ustasama, stranim placenicima. Ovo je pobeda Srbije koja je 2000god., kazala odlucno NE Milosevicu i Seselju, i njihovim produktima koji nam danas prodaju "rog za svecu" glume toboznje evropejce. Ovo je pobeda onih koji su 2003 god., po kafanama slavilu ubistvo Zorana Djindjica, a danas tvrde kako idu njegovim putema (poput Vucica). Onima koji su sve radili protiv proevrpske Srbije od 1991 do 2008 god., pa nas sada prave budalama, mogu samo da porucim: ovo nije i nikada nece biti vasa pobeda. Vi ste postali evropejci da bi lakse dosli na vlast, a nikada niste i necete verovati u ideju proevropske Srbije. Vi bi ste i danas, kada bi moglo, hteli da Srbija udje u EU sa granicama Velike Srbije. Mozda ste slagali deo naroda, mene necete nikada. Danas je pobeda onih koji su gutali suzavac na protestima 1996/97 god., a sramno je da oni koji su nas polivali suzavcem, slali na nas tenkove i terali nas u svoje ratove, sada nama drze lekcije o demokratiji.

NARODE ČESTITAM!!!

pre 10 godina

E pa nek nam je sa srećom, da pamtimo jedan Vidovdan i po nečem lepom a zagledanom u budućnost. A sad jedan VATROMET. NARODE ČESTITAM!!! Političari voljno.

Kejsi

pre 10 godina

Konacno je Srbija pokazala da joj je mesto u Evropskoj uniji,najvece zasluge za ovaj veoma znacajan dogadjaj za Srbiju ima porpredsednik Vucic

liberal

pre 10 godina

Cestitke pre svega Dacicu. Iako sam ga fakticki mrzeo, svojom racionalnom politikom i odlucnoscu je zasluzio svaku pohvalu. Uhvatio se problema Kosova a Vucic do 10.runde nije sme ni da pridje razgovorima sa Tacijem. Samo je hapsio zbog rejtinga a sad vidimo da su pocela pustanja na slobodu. Sve u svemu, bravo Dacicu. Jos sam da oteras Mrku i imas moj glas.

marek

pre 10 godina

(darko, 28. jun 2013 13:58)

Svaka ti je na mestu! A ovi prelakirani radikali mogu da se kite tudjim perjem koliko hoće ali mi koji malo duže pamtimo, znamo šta su govorili i šta su radili njihovi Aca i Toma!

izo crna gora

pre 10 godina

Sve cestitke Srbiji na datumu, Srbija je pokazala da moze da se nosi sa svojom ruznom prosloscu koja nije bas bila sjajna zadnjih 24 god, ali je pokazala svojim djelovanjem zadnjih godinu dana da zasluzuje da bude u EU. Jos jednom cestitke jer bez Srbije ovaj region nije to sto bi trebalo da bude!!

NOLE

pre 10 godina

Mene nisu zavarali,ovo je SPIN EU koji ide u korist ove vlade da ne dodje do prijevremnih izbora, jer ovo je ZELENO SVIJETLO koje je Srbija dobila,a ne DATUM.

Nitko ne garanira da ce pregovori bit otvoreni krajem januara, tek kad bude puna primjena tek onda ce bit odobreni, ovo je SPIN odlicno smisljen da vladi da poticaj da odrad sve sto se od nje trazi,i da ne dodje od prijevrenih izbora.

alksa55

pre 10 godina

Ovo je najtuzniji dan za Srbiju! Zasto? Ne treba nista reci treba gledati. Kosovo je izgubljeno zauvek, Srbi su skinuli gace (evropi na izvolte), bicemo veseli kao Grci, Spanci i Italijani, ekonomija na nuli, poljoprivreda ce biti opustosena...a da se kojim slucajem Evropa ne plasi Balkana i da su Balkanske zemlje pametne i da se ne mrze, pa da su osnovali savez(kao danas Evropska unija) drmali bi Evropom. Kako? Kuca izmedju Evrope i Azije, izlaz na more Aziju i Afriku, prirodne lepote kao nigde u Evropi, turizam, banje, nafta, gas, mocni u luckom i drumskom saobracaju itd. Ali nazalost mrznja i mesanje spoljnih faktora kojima nije u interesu da Balkan bude ujedinjen je ucinio svoje.

jovan

pre 10 godina

sad kad krenu investicije kad pocne narod da se zaposljava ma idi bre samo neznam kako da se spasimo od azilanata jer srbija je obecana zemlja hahaha

Lalegator

pre 10 godina

"Nemačka je tokom današnjeg sastanka zadržala stav da pre pristupne konferencije u januaru usledi provera implementacije briselskog sporazuma Beograda i Prištine."

Nema nista od ovoga,nemaju nikakvu obavezu da promene stav u januaru.

Ovo je totalni debakl ali ce botovi svejedno ovo proglasiti pobedom.

don vito korleone

pre 10 godina

Sportski receno debakl.Vucic i Dacic su godinu dana radili samo na datumu po svaku cenu.Dali su sve sto se traxilo progutali dvesta zaba i dobili nista.Nazalost opet smo prevareni.Doduse umesto da se koncentrisemo na privredu i nezaposlenost sve smo bacili na kocku koja se zove datum i izgubili.Ozbiljni l;judi ne bi rebali da se kockaju nego da rade.Sa ovakvom ekonomijom pljackom i nezaposlenoscu do kraja godine neka nam je bog na pomoci,posto nam Evropa pomoci nece.

Victorinox

pre 10 godina

@(CCCC, 28. jun 2013 14:23)

Bravo za komentar. I ja sam jedan od onih koji se vukao po svim demonstracijama od 9. marta 91. do 5. oktobra 2000, najeo se suzavca i par puta izbegao batine za dlaku (stara JNA škola). Na poslednjim izborima sam glasao za naprednjake isključivo zbog lopovluka i bahatosti prethodne vlasti, i od ovih nisam očekivao bogzna šta, imajući u vidu kompletan sastav (Mlađa, Velja, Krka, Mrka & Co.). A što se evropskog puta Srbije tiče, sve sam sigurniji da mi NIKAD nećemo postati član tog kluba, bar ne punopravan. Možda će nam za 10 do 15 godina dati neki status pridruženog člana, i to nižeg nivoa od Rumunije i Bugarske, čisto da nas lakše kontrolišu i spreče da se previše vežemo za Ruse. Srbija jednostavno ima dugu tradiciju neposlušne kolonije, i još od 91. ima status prikrivenog ruskog igrača na Balkanu. To viđenje se neće promeniti još dugo, pa sve i da za predsednika izaberemo Žiku Obretkovića. A celo ovo zamajavanje sa datumom ima jedan jedini cilj: legalizacija države Kosovo po svaku cenu. Kad se to odradi, za Brisel će naše reforme, pregovori i članstvo imati prioritet trinaestog praseta (primer - Turska).

crni domino

pre 10 godina

"Više nikada neću glasati ni za koga i ni za šta."
(mj, 28. jun 2013 13:22)
Zato ce uvek da glasaju blente pa ce njihove blente da nam vode drzavu, a ti vidi hoces li kasnije glasati ili ne! Nesto kao gospoda "beli listici" koji su blentama bas naudili time sto su ostavljali bele listice!
Treba da glasamo po savesti koliko god nam bilo tesko. Blente ne smeju da vladaju!

hogar

pre 10 godina

Za ove sto barataju time da je za godinu dana uradjeno vise nego sto je Ds uradio za 12:
1) to bi znacilo da smo 5. oktobra bili pred datumom. a mi nismo bili ni u un
2) to bi znacilo da je ds bila na vlasti 12 godina, a bila je 4. i uklonila je dve najvece prepreke - Karadzica i Mladica
prosto mi je neverovatno koliko ljudi slabo pamte

milos strasni

pre 10 godina

Sta je narode.....niste zadovoljni.....sta ste mislili da ce da nas docekaju sa kafom ratlukom i sljivovicom....dobri su oni kakvi smo mi...

Beogradjanin

pre 10 godina

Издајници, а сада оставке због ваше катастрофалне политике. Какав црни "датум", какви бакрачи! Видите да од тога нема ништа. Дебакл...
(Владо Бања Лука, 28. jun 2013 15:14)

Gledaj tvog Milorada Dodika i tvoju RS.
Mani se Srbije i "nekakvih izdajnika" , jer je ovo prva srpska Vlada i predsednik Srbije od 45-e godine koji su gradjani Srbije iz Srbije.
Do sada su Srbijom harali prekodrinski i crnogorski Udbasi i saradnici UDBE.
Vise nema toga, verovatno to mnoge boli sada.
Ostaje samo da se Udbasi i saradnici UDBE privedu pravdi, i da plate ice i pice za 70 godina boravka, otimacina i likvidacija na tlu Srbije.
Sad samo cekamo ko ce od Udbasa i saradnika Udbe biti izvlaceni iz sesira.
Svim gradjanima Srbije cestitam dobijanje datuma i da konacno ne propustimo sansu i postanemo normalna pravna drzava Srbija.

Forever young

pre 10 godina

Dobili smo pregovore danas, na Vidovdan 28.06...na isti ovaj dan je poceo Kosovski boj nakon cega smo pali u petstogodisnje ropstvo, dan kada je Princip ubio Ferdinanda sto je rezultiralo pocetkom WW I najveceg pustosenja Srbije. Sta ce se dogoditi nakon ovoga? Smak sveta :D...hmmm...."ONI" su za januara najvili neko desavanje sa Suncem i neke svemirske oluje sta li vec...a tada otprilike i zvanicno krecu nasi pregovori

Milan

pre 10 godina

Braćo Srbi sa Kosova, na vreme se vi dogovorite sa Prištinom da makar nešto dobijete jer su vas ovi prodali bez dinara...
Ovo je tako providna Briselska podvala uvijena u dilomatski rečnik u kome se kaže da je Srbija obavezna da ispunjava sve da bi se Kosovo približilo Evropi a pošto u EU mogu da udju samo članice UN time smo praktično uslovljeni da ih mi tamo stavimo i veroovatno i našu stolicu da im damo a mi da sedenmo na pod i plačemo...

Владо Бања Лука

pre 10 godina

Издајници, а сада оставке због ваше катастрофалне политике. Какав црни "датум", какви бакрачи! Видите да од тога нема ништа. Дебакл...

Igor

pre 10 godina

A sad izbori pa da konačno mali Aca i master Toma ostvare ono šta njihov duhovni i politički otac Šešelj nije uspeo - apsolutna većina i vladanje ostatcima Srbije kao svojom privatnom prćijom! A mi ostali... Pakujte kofere, makar nam vize više ne trebaju!

Švarcvald

pre 10 godina

Da,otvaraju se pregovori,ali u januaru iduće godine.A dotle Srbi vodite računa kako dišete,jer ako pokušate da udahnete punim plućima, datum se dalje pomera sa novim uslovima,to se podrazumeva.

PRO

pre 10 godina

Da bi ostali na vlasti, sada ce se i Dacic i Vucic utrkivati sto vise da poklone do januara. Vrata za darove su odskrinuta, navali. Da smo dobili noraman datum, ne bi nas primoravali da se u najvecoj meri otudjimo od Kosova. Ovako su nas opet namamili nekim nerazjasnjenim detaljima. A kad su reci maglovite, tu ima prostora za krokodile.

jelena

pre 10 godina

Srbija zasluzuje datum, i nadamo se da ce biti sto pre ... Za bolju Srbiju samo napred!
(DEJAN, 28. jun 2013 13:28)

Ne, Srbija ne zasluzuje datum i ne pripada tamo. Kao sto ni Bugarska ni Rumunija ne pripadaju u EU. Zelis li da znas zasto ne pripada? Postavite jedno veliko ogledalo u tu vasu nazadnjacku kancelariju za brze komentare i pogledajte se. Svi vi.. Da, vas petoro lepo ustanite od kompjutera i pogledajte se u ogledalo. I shvaticete (mozda) zasto Srbija ne pripada tamo.

MRKI

pre 10 godina

Dobili smo nesto sto ce prouzrokovati jos bolnih poteza. Ovo je lepa vest ali od nas ce traziti priznavanje Kosova stolicu u UN za Kosovo. Bice jos gutanja zaba i gorkih kafa. Zeleo bi da gresim ali zivi bili pa videli.

Goran

pre 10 godina

smesno... otvaraju pregovore u januaru 2014 uz , naravno, uslove..
znaju oni da mogu jos mnogo toga da iscede od nasih malih politikanata a da za to vreme ne bude izbora.. evrpskoj uniji nikako ne odgovaraju izbori u Srbiji... mudro , podlo i lukavo sroceno i dato je vreme i alibi Vucicu i Dacicu da dokrajce Srbiju

alejina

pre 10 godina

Ovaj događaj i otvaranje pristupnih pregovora su i više nego istorijski trenutak za Balkan izuzimajući u tom smilslu ulazak Hrvatske, već i zato što su veliki korak u evropskim integracijama napravili zajedničkim snagama.

nesha

pre 10 godina

to nije datum.
datum je kada kazu srbija dobija datum za pocetak pregovora tad i tad i sve zemlje to ratifikuju. da bi doslo do promene (da nam oduzmu datum) morale bi sve zemlje da glasaju za to. samo jedna bi bila dovoljna da ne mogu da nam uzmu datum.
ovo nije datum, nego pravi datum dobijamo u decembru. dovoljno je da samo jedna od zemalja bude protiv datuma i mi ga ne dobijamo u decembru.
verovatno se to nece desiti i verovatno cemo stvarno u decembru dobiti datum za januar ali ovo sada tehnicki nije datum

BANDA

pre 10 godina

nikolic vucicu dacicu dobice te taj datum u decembru??al da primenite u praksi taj sporazum sa kosovom al nece vam ici tako lako jer narod kada vidi sta ste potpisali nebio vam u kozi da je to tadic uradio kao vi objesilibi ga na trgu.

Antispiner

pre 10 godina

Kad, gospodine Rompej, otvarate pregovore, danas ili u januaru sledeće godine? Ako je januar, onda je Nemačka pobedila sve u EU. Najbolje bi u tom slučaju da se gospoda iz Brisela više ne oglašaju, jer je glavni grad EU - Berlin.

pisite ispravo

pre 10 godina

Nema tacnog datuma. Sada se vec pominje "kraj januara". A to sto je izbacena recenica da ce provera biti u decembru ne znaci nista, pa SVAKA clanica Unije moze da idlozi pocetak pregovora ako tzo zazeli, a pogotovo Nemacka. Dakle, ovaj "pocetak pregovora" moze da re rastegne koliko ko hoce.

vidoviti

pre 10 godina

Evropska unija ce se raspasti prije nego Srbija udje u tu uniju
Srbija i neke bivse Jugoslovenske republike se spajaju i nastaje jedna od najjaci drzava u evropi u svim segmentima
Zivi bili pa vidjeli

Preddy Baer

pre 10 godina

najzad i neka lepa vest na danasnj dan

mislim da bi sledeci koraci srpske diplomatije trebali debelo da budu okrenuti ka uveravanju nemackih politicara i sto je jos vaznije gradjana o Srbiji kao dobrom kandidatumza ulazak u EU.

MIP bi trebao da ulozi ogromne napore i sredstva za redstavljanje Srbije u Nemackoj, sto re!

i to poceti onim po cemu nas debelo repoznaju a da nisu Mladic i Karadzic: sljivovicom!

bez zezanja, degustacije, promocije, izlozbe slika i fotografija ....

UshiceniGlasac

pre 10 godina

Bože, kako sam srećan! Mada mi krče creva, izdrzacu zbog ovoga danas. Još ako Vučić uhapsi nekog, a Toma dodeli par ordena...Farmu ću da nastavim da pratim, a očekujem i nove besplatne Pink tv programe.

Beqa

pre 10 godina

Ova odliuka treba da se protumaci takva kakva i jeste, uslovna odluka! To znaci da je EU danas odlucila da o datumu odluci u decembar! Sve ostalo je demagogja i prodaja magle!

baraba

pre 10 godina

kad tad mora se priznati kosovo, to je jedini uslov. pa priznajte ga odmah ljudske prodaje i bezdusnici i udjite u u EU pokradite nas jos malo i onda nestanite u vidu magle. SRBIJA-KOSOVO.

mare

pre 10 godina

A sta vi mislite da ce se desiti I ako udjemo... pokupovace nas uvesti zakone u skladu s njihovim I postacemo robovi kapitalizma . kao neko ce od nas odma dobiti posao tamo pored crnaca I ostalih starosedelaca koji su takodje bez posla. ne lozite se evropa je prsla . kina azija I rusija je buducnost. zivim u australiji pa vidim sta se desava I oci su otvorrene a ne zatvorene ko u srbiji zbog premijerovih medija. pojesce vas krediti I nema povratka. bezite odatle bre. eto primera...beograd je bio metropola dok se nisi doslelili malogradjani I napravili selo.

Milan

pre 10 godina

Srbija je dobila pocetak pregovora, i to je bitno, bez dodatnog preispitivanja u decembru. Za sve neupucene pregovori formalno ne mogu da krenu od sutra, jer je potrebno formirati komisiju za pregovore i uradi jos neke dodatne pripreme, kao sto su RADILE I DRUGE ZEMLJE. Stoji da smo zvanican datum mogli da dobijemo i ranije, ali tu su bili i nemci. I jos nesto, ne nadajte se kad i formalno udjemo u pregovore neke velike promene na ekonomskom planu, to zavisi od NAS samih. Ono sto dobijamo je uskladjivanje i postovanje prava i uredjenje zemlje u tom pogledu sve do ulaska u EU sa kojom trebamo do tada da imamo usaglasene zakone. Ne znaci da tece med i mleko u EU, ali znaci da ce se napokon znati neki red i zakon, za razliku od opsteg rasula u zemlji kakvo vlada danas.

mirko

pre 10 godina

Srbija je godinama tapkala u mestu,ovo je veliki uspeh Vlade Srbije jer do sada smo za EU bili nevidljivi.
(Evropa, 28. jun 2013 13:52)
Najnepametniji komentar koji sam pročitao, ako neko ne zna gde je Srbija bila do 5.oktobra 2000. onda mu ništa ne vredi objašnjavati.

skojevac

pre 10 godina

Svi ovi ljudi koji pišu hvalospeve o Vučiću su kao i on pre 5 godina crtali granice velike Srbije, ilegalno preimenovali ulice, tražili prekid pregovora sa Evropom.
Šta se desilo sada?

Nikola

pre 10 godina

Da je Borko Stefanovic tokom pregovora priznao nezavisno Kosovo kao sto su to uradila ova dvojica (da ime ne spominjem ime) bio bi stavljen na stub srama, a u Kurir-u i Informer-u bi ga napljuvali samo tako. Ovako nista.

Branko

pre 10 godina

"Van Rompej je odgovarajući na pitanje novinara u Briselu izjavio da pre fromalnog početka pristupnih pregovora sa Srbijom Evropski savet tu odluku treba da potvrdi."
Jedino ako Nemačku izbace iz Evropskog saveta do decembra imaćemo šanse da započnemo pregovore u januaru 2014. A kada krenemo sa Prvim poglavljem moraćemo da definišemo granice Republike Srbije. Kad ono tamo mi ne priznajemo Kosovo sa kojim je EU potpisala SSP. Šta će onda biti sa Deklaracijom Bundestaga u kojoj piše: "Ukoliko Srbija, posle otvaranja pristupnih pregovora okleva sa sprovođenjem preuzetih obaveza, njih suspenduje ili od njih odustaje, pristupni pregovori treba da budu zaustavljeni".

Lev

pre 10 godina

covece ko da krepa od gladi? mi zivimo na najplodnijoj zemlji u evropi, a te gluposti da cemo krepati od gladi su price bolesne. imamo rude, zitnice, reke, pa mi da imamo ozbiljne politicare bili bi eldorado. (ja_opet, 28. jun 2013 14:03)
Koji "mi"? Zemlju pokupovali arapi, rude rusi, fabrike nemci, vodu amerikanci. Nije ti ovo komunizam da je sve "nase", ovo ti je "ko je kupio, njegovo je". Mozes da zivis pored 'Rosa' izvora vode, ako nemas da platis umreces od zedji, moze kuca da ti gleda na šeikovu zitnicu, ako nemas da kupis, umreces od zedji, pa makar ta njiva bila u sred srca srbije. Ne budi naivan.

Zamajavanje

pre 10 godina

Nema mesta euforiji..običan svet će da nastavi da grca u besparici, a političari će da žive dobro i sa datumom i bez njega. Sad kad krenu ovi sns internet brigadiri hvalospeve o Vucicu, smesniji su od Carlija Caplina.

Autsajder

pre 10 godina

Vidi se da ne poznajete dovoljno politiku EU. Taj datum ne znaci bas nista, cak i da su striktno naveli nesto poput 23.1.2014 u 9:37. Januara 2014 pocinje jedan jezivo tezak proces za koji nigde ne pise kada moze da se zavrsi. Stavise, on i ne mora da se zavrsi. Taj proces ima 35 poglavlja. U prvoj rundi EU ce, recimo, otvoriti poglavlja broj 18, 19 i 20. Zasto ne 1, 2 i 3 koja su mozda i laksa za Srbiju? Pa eto, Nemacka ce bas traziti da se krene sa 18. Moze im se. A kad mi tamo, a ono medjutim:

18. Tretman nacionalnih i seksualnih manjina.
19. Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.
20. Kosovo.

I tu odjednom sve ovo slavlje prestane, a pregovori se zakopaju u mestu. Bas kao i sto su Turcima zamrzli pregovore zbog Kurda, ljudskih prava, verskih sloboda ... I onda cemo de facto doci na istu poziciju na kojoj smo i sada. Njima se ne zuri. Nama se zuri, ali njih to nije briga.

Srbija ce morati da resi problem integracije Roma, za sta ce dobiti naravno pare od EU, ali te pare nece moci da potrosi ni na sta drugo. Potom ce doci istopolni brakovi, gde ce dzedaji vristati noseci ikone Svetog Save. Ali dzaba im, moracemo i to da progutamo.

Onda ce nas sacekati za korupciju, sto ce biti bolno, i to ne samo za primaoce, vec i za davaoce mita. Navikli smo svi da platimo i idemo preko reda, zar ne?

Na kraju ce doci Kosovo, naravno puno priznanje sa sve ambasadama.

Ne raduju me predstojece godine uopste!

Matija

pre 10 godina

Ovo je pobeda ravna onoj iz juna 1999. I tad smo svi bili prinuđeni da podržimo Miloševićevu kapitulaciju, kao sad briselski sporazum. Jer je to bio jedini način da vlast ne napravi još veću štetu. Posle juna 1999. usledilo je najmračnije doba Miloševićeve diktature. Sad nam sledi isto; kako budemo tonuli tako će se pojačavati represija, mediji će nas više lagati, opozicija će biti pod sve većim pritiskom... Crni dane, a crna sudbino...

obraz kao djon

pre 10 godina

Moljakasmo tu evropu, do te mere da izgubismo nacionalni obraz i dostojanstvo , da su imali jos nesto, verujem da bi to i ucinili da nas dodatno ponize , ali valjda i njima dosadilo, verujem da je to jedini razlog datuma. Oni ucinili nama kao uslugu neku, a mi sve odvazni i srecni. pfffffff , hajde, nadam se srecnijoj buducnosti majcice Srbije, u zdravlje !

Milan

pre 10 godina

Prvo pristupna konferencija,pa onda pregovori.A na toj konferenciji ce reci da nisu ispunjeni svi kriterijumi i uslovi,i odlozice pregovore za jun 2014.Daj boze da Nemci do januara slecede godine ne izmisle neki novi uslov....

Pesimista-realista

pre 10 godina

Ne znam koliko je poznato siroj javnosti da su i 1389-te godine zvona crkve Notrdam u Parizu dugo zvonila u cast pobede Srba na Kosovu. Zato ne treba zuriti, sacekajmo malo gospodo. Utisajte bubnjeve dok ne vidimo i fusnote.

Bla bla..

pre 10 godina

covece ko da krepa od gladi? mi zivimo na najplodnijoj zemlji u evropi, a te gluposti da cemo krepati od gladi su price bolesne. imamo rude, zitnice, reke, pa mi da imamo ozbiljne politicare bili bi eldorado.
(ja_opet, 28. jun 2013 14:0)

Živimo na najplodnijoj zemlji, a najviše parloga u evropi koji ćemo arapima da prodamo da seju GMO, rude dajemo rusima da vede bez rente, žitnice zatrovane aflatoksinom i pesticidima, a reke zakrčene đubretom...
Osvrni se malo oko sebe, vidi gde živiš i šta se dešava, mani se mitologije i kafanske politike..

mico

pre 10 godina

Ovdje se cestita dobijanje datuma, a Srbija uopste nije dobila datum. Evo prosto pitanje. Kog datuma Srbija pocinje pregovore? Niko ziv ne zna. Opet pocinju da narodu prodaju zuto svjetlo za zeleno!

helen

pre 10 godina

Hvala Srpskoj Vladi hvala svima koji su prepoznali odlucnost srpskog naroda da krene u pravom smeru.Proslavimo to veceras na ulicama nasih gradova

mario marko del tintoreto

pre 10 godina

Otvaraju pregovore, samo ne pise kada. Ako je to odluka onda je to gore nego i da je pisalo da je u januaru uz novu proveru u decembru...

VelikiBrat

pre 10 godina

Srbija nije dobila datum!
Da smo dobili datum pisalo bi Srbija otpočinje tog i tog dana pregovore o ulasku u EU,a toga nema, niti će biti.
Dosta laži i obmana!

Naucnik

pre 10 godina

Da nije tuzno bilo bi smesno.
Kakav bre datum kakav bolji zivot. Dajte plate naucnicima najobrazovanijem delu ove zemlje pa onda mlatite praznu slamu.

bane sns

pre 10 godina

Nesalomivi duh,istrajnost i želja da svom narodu obezbedi bolje uslove života,jedino su ćime se Vučić rukovodi!Evropa nema alternativu,ziveo Vucic!

Mirko

pre 10 godina

Kriminal cveta, drzava se raspada, pojedinci sve bogatiji, ostali sve siromasniji a oni kao daju zaleno svetlo za pocetak pristupnih pregovora...mislim dokle cemo vise na vlasti da drzimo Dacice,Vucice,Tadice,Kostunice,Draskovice,Seselje, itd...dokle cemo vise da glasamo za ove sluge zapada koji su placeni da unistavaju ovu zemlju...trebaju nam novi ljudi, sposobni, ljudi iz naroda a ne ovi strani mediokriteti !!!

Dokle vise, dokle vise, dooooooooooookle ?!?!?!?!

Marko Petrovic

pre 10 godina

A u januaru ce da bude jun, pa u junu opet jauar .... Pogledajte kako ide sa Turskom. Zasto mislite da ce sa nama bolje da postupaju. EU predvodi Nemacka a nemacka nam NIKADA nije bila prijatelj - stite se sta su nam sve radili zadnjih 100 godina.

nenad

pre 10 godina

nema nama spasa, umesto da su godinu dana proveli trazeci investitore, otvarajuci nova radna mesta, ulazuci u poljoprivredu, pomazuci mala i srednja preduzeca da nastave sa poslovanjem, da smanje ne zaposlenost i povecaju standard. Oni godinu dana dizu sebi rejting, a narod i dalje sa omcom oko vrata. Dokazali su da su isti kao i DS imace glavnu ulogu jos nekih pet godina, a posle ce proci kao i svoji prethodnici, sps i dinkicevce necu ni da pominjem, sramota.

jo-jo

pre 10 godina

Jel neko uopste sposoban da shvati da nije dobijen datum?

Ovo je majke mi dobicete nekad datum. Pregov ori su otvoreni jos od 2000-te, ali datuma jos nema.

Analiticar

pre 10 godina

Medju nekim komenatorima je odusevljenje.Ali niko nijeprocitao tekst.I te kako jos toga mnogo treba da se ispuni.I kaze se najkasnije u januaru ali us to i to. Sta ce da kaze drug Aca.On je nezadovoljan,ali su nezadovoljni i njegove pristaliece. Ali ce drug Aca sutra da izadje sa novom demagogiejom i njeggove pristalice ceda budu zadovoljne i dace podrsku drugu Aci.Sta god drug Aca kaze ili uradi njegovi ce da budu sretni. Jer drug Aca misli umesto njih

kucamo na zakljucana vrata

pre 10 godina

Meni zaista nije jasno da li je iko razuman u Srbiji stvarno ocekivao datum?Ja jesam za ulazak u EU,ali,bojim se da ce to potrajati.A za one koji pisu hvalospeve Vucicu,zelim da postavim jedno potanje.Sta je on ucinio?

sweeney todd

pre 10 godina

Voleo bih da vidim da pocnu da rade na nekim konkretnijim stvarima od priznavanja vec priznatog Kosova, jer svi moguci resori u drzavi imaju negativnu ocenu za svoj rad, pocev od edukacije i sudsva pa nadalje.

Vasilije

pre 10 godina

U prethodnih godinu dana,od kako je SNS ušla u vlast,postignut je ogroman napredak,što na planu unutršnjih reformi što na medjunarodnom planu gde je u velikoj meri popravljen imidz Srbije. SNS i Vučić su apsolutno opravdali poverenje naroda,što pokazuje i današnja odluka EU da sa Srbijom otpočne pregovore.

zagor

pre 10 godina

znaci ipak provera u decembru za mozda datum u januaru, ma kako spin doktori to hteli da predstave.
poznavajuci nas nema nista ni od januara jer mi nismo jos ni ceo SSP primenili a implementacija briselskog sporazuma sad tek ima da bude na cekanju.
vidim da mnoge pristalice sns-a misle da mozemo u EU kao bugarska i rumunija, ali ce se otrezniti u januaru.
samo dotle ce ovi beleziti porast rejtinga jer njihovo biracko telo im slepo veruje.

брбљивац

pre 10 godina

Sta je ovo novo sto je Rampoj rekao, nista. Gospodja Merkel je jasno stavila
do znanja. U Dezembru je Kosovo i sever Kosova pod vlascu kosovske administracije ili nema ni u Januaru pregvora. To sto po neki od ovih sluzbenika
u EU malo uvija to u celofan je stvar diplomatije. Fakt je da ova trojica u decembru predaju sve institucije u albanske ruke ili aufwiedersehen EU.
Ako hocemo tako Angela Merkel je i sef u Nemackoj i u EU. To su osetili i Britanci.
Najveci garant EU je hteli mi to ili ne hteli upravo Nemacka i njeni gradjani koji
to poreskim sistemom i odrzavaju. Nasi diletanti to jos nisu shvatili.

Nataeos

pre 10 godina

Sad kad se neki napale.... Evo nemci vec pricaju kako ce komsije Hrvati biti druga Grcka... Pljuju i Francuzi po njima, u vestima danas se smeskaju uz reci :uskoro vatromet u Zagrebu, ali stvarno nema razloga za vatromet.. Itd itd.. Kad to pricaju o drzavi koju su podrzali ( za ulaz i EU, za drugo ne bi rekao) , sta ce tek o nama!!

ivan

pre 10 godina

Zanimljivo kako nema nikog iz Vucic fan kluba da svrati do prokomentarise vest koja se nalazi samo jedan red ispod ove "Polovnjake u Srbiji nema ko da kupi. Zbog sve lošijeg životnog standarda, prodaja automobila ide znatno lošije, pišu Novosti."

Verovatno ih realan zivot ne zanima.
A i ne uklapa se u sliku svih ovih pobeda koje ostvarujemo svake nedelje.

Branko

pre 10 godina

"Van Rompej je odgovarajući na pitanje novinara u Briselu izjavio da pre fromalnog početka pristupnih pregovora sa Srbijom Evropski savet tu odluku treba da potvrdi."
Jedino

Либерално доследан

pre 10 godina

Види ових европаљевина, које редовно коментаришу овде... Дали смо Косово за дааатууум (АЛО, БРЕ!). Тај датум не вреди ни сто динара. Енглези су '41. овде купили један цео државни удар за само 100 хиљада фунти, а ми дајемо Косово за кандидатуру у Четвртом Рајху познатијем као Европска унија. И сад ће ови преговори да трају неких 20 година минимум и док будемо слепо испуњавали сваки условчић Берлина.. оваај.. Брисела, Брисела - има да изгладнимо к'о Сомалијци.

m

pre 10 godina

Jednostavno: "Za sedam meseci, možda, ukoliko uradite ono što niste uradili do sad. A sad idite kući i sami objasnite svojim građanima kako se pobedili utakmicu koju ste izgubili."

Firefly

pre 10 godina

Dobili smo pregovore danas, na Vidovdan 28.06...na isti ovaj dan je poceo Kosovski boj nakon cega smo pali u petstogodisnje ropstvo, dan kada je Princip ubio Ferdinanda sto je rezultiralo pocetkom WW I najveceg pustosenja Srbije. Sta ce se dogoditi nakon ovoga? Smak sveta :D...hmmm...."ONI" su za januara najvili neko desavanje sa Suncem i neke svemirske oluje sta li vec...a tada otprilike i zvanicno krecu nasi pregovori

dobili smo nista

pre 10 godina

ovo je tek toliko da sebe operu, a do januara mogu jos ladno da nam vrete vizni rezim
ovo lici na ono nase - nismo priznali Kosovo

milisav

pre 10 godina

Srpski rečeno datum je pomeren za 7 meseci. I ništa od prvog pobedničkog Vidovdana u istoriji! Moraćemo da se zadovoljimo veselijom srpskom novom godinom i to pod uslovom da se primeni sporazum sa Kosovom. Em nam ništa ne veruju, em su izbori u Nemačkoj.

CCCC

pre 10 godina

@darko

e moj Dare... zar ti zaista tako naivno pojednostavljuješ svoj narod ? Misliš zaista da se možemo podeliti na "proevropski orijentisane" i "nacionaliste" ? A šta je sa nama koji smo isto tako gutali suzavac, šetali, protestovali, a danas glasamo za Naprednjake, jer u njima vidimo manje zlo ? Jesam li ja onda nacionalista ili evropljanin ?! Reći ću ti Darko, nije ovo pobeda nikakve "evropske Srbije". Nije ni pobeda demokrata, ni naprednjaka, niti je doslednu podelu moguće izvesti. Ovo je pobeda svih onih koji su nekada verovali u snagu promene, ma za koga danas glasali. Jesam li ja manje evropljanin ako smatram da je Demokratska stranka kancer koji je pojeo Srbiju i dam glas Vučiću jer je jedini nešto konkretno uradio još od Đinđića ? A 5. oktobra sam bio ispred skupštine sa zastavom DHSS-a ! Ne pokušavaj, Dare, prijatelju, da nas ubediš da datum ima ikakve veze sa ds-om, ovo je zasluga normalnih, rodoljubivih patriota, običnih ljudi koji priželjkuju normalan život. A ako će neko nastaviti da nas vodi u ovom pravcu, pa zvao se on i Aleksandar Vučić, pa i ako je nekada nosio bedž sa šešeljevim likom i govorio sve i svašta, BAŠ me briga ! Samo neka nas vodi !

Objektivno!

pre 10 godina

Ne znam sta su se svi popalili na taj datum, kao da je to datum konacnog ulaska u EU, a ne datum za pocetak pregovora, koji nista ni ne znaci, jer i sami pregovori mogu da traju beskonacno dugo! Moja procena je takva da cemo kroz 10-ak godina u velikoj vecini biti protiv ulaska u EU (ako opstane do tada!), tako da je ovo zamajavanje samo gubljenje vremena! A to sto u zemlji nemamo politicare koji su sposobni da zemlju izvuku iz problema, bez floskule "Evropa nema alternativu!", to niko nije kriv, osim nas samih, samo se nadam da ce se uskoro pojaviti neko takav, jer sve ovo do sada je bilo "presipanje iz supljeg u prazno"!!

wiener

pre 10 godina

"Što se tiče otvaranja pregovora Evropski savet ne donosi pravnu nego političku odluku. Mi smo i u današnjim zaključcima jasno naveli da je potrebna potvrda, i to je jako dobra reč - dakle Evropski savet treba da potvrdi okvir za otvaranje pristupnih pregovora, to je inače naša normalna procedura i to nije nikakav dodatni uslov", rekao je Van Rompej.

kokav spin doctor.

ne mislim da je dobro sto nemacka ima toliki uticaj u evropi. ako hoce da zezaju kako hoce onda treba svima u eu dati pravo glasa za nemacki parlament.

Nikola

pre 10 godina

Obožavam kometare tipe : Gospodin Vučić je uložio napor, ispunio obećanje, uradio ovo ili ono. Toliki stepen idiotizma nisam video. Kako neko može tako hladnokrvno da piše gluposti? Dragi SNSovci i SPSovci, nismo dobili datum još, vaše stranke su izgubile Kosovo i sad to potpisale, ekonomija u klincu, buđet prazan, pa da li ste vi normalni? Jel to morate sa posla, koji ste dobili preko partijsek kjnižice, da pišete komenare i pokažete ih šefu kako ste ispunili zadatak? Jer ja stvarno ne mogu da shvatim da neko stvarno misli tako.

emilija

pre 10 godina

Vučić je čovek kome evropski zvaničnici veruju, a to je dobar nagoveštaj da će Srbija u januaru sledeće godine otpočeti pregovora za ulazak u EU, što je za Srbiju dobra stvar, jer sa samim dobijanjem datuma, Srbija će kod stranih investitora postati privlačnija za ulaganje, a to će dovesti do otvaranja novih radnih mesta i poboljšanja životnog standarda. Vučić zna, da koliko je Srbiji bitno iskorenjivanje korupcije, toliko je bitno i privlačenje investitora, ali jedno bez drugog ne može. Ne može Srbija privući strane investitore, ako su u njoj oni, po izjavi zvaničnika EU Kacina reketitraju, kao što je bilo u vreme vladavine DS-a.

slovenac, 1952

pre 10 godina

Čestitam, ipak vam ide na bolje. Znači, januara poćinju pregovori! Pokušajte sad, da što više sredite svoju zemlju. Sa sređivanjem mislim, da vam Ana Bekuta peva za 500€ na veće, istovremeno Mrkonjić igra klavir u hotelu zatvorenog tipa, gde nose Aca, Tomica i Ivica, novine i knjige iz sobe u sobu! Pa ipak su to intelektualci!:))

Dr.Tifus

pre 10 godina

Haha, u januari ce reci u junu 2014. a u onda ce reci u januaru 2015. EU nece pustiti Srbiju nikad u tu njihovu uniju. Srbija je zemlja koja sluzi za izivljavanje

Svaka tica svome jatu leti

pre 10 godina

Molim?! Niste zadovoljni?! U tom slucaju zahvalite se Evropi i okrenite se Rusiji i Belorusiji. Doduse, cak su vas i oni vec odbili, kad su Dacic, Nikolic i Vucic bili na vlasti prosli put.

R2D2

pre 10 godina

(sofronije, 28. jun 2013 13:58)
ma jooook...samo pre par nedelja je ceski premijer dao ostavku iz tog razloga a pohapseno pola kabineta premijara, sef vojne obavestajne sluzbe i slicni...
Krade se bre na sve strane i sve se sazna pre ili kasnije. Pitanje je velicine tj. plitkosti sistema sto odredjuje vreme za koje ce se to saznati, i nacin na koji ce ili nece to smetati opstoj populaciji!
Treba da se menjamo iz korena!

Papagaji

pre 10 godina

Ovde su neki mozgovi stvarno potpuno isprani: jeste, toliko poverenje u Vučića ima Evropa da su mu rekli, ajde ti lepo sve uradi što si rekao, pa ćemo da pričamo dogodine. Ako je to poverenje, pretpostvaljam da bi početak pregovora u oktobru bio valjda sumnjičavost i nepoverljivost.

Zantiglobalista

pre 10 godina

Ko Boga vas molim,ako nam iole mislite dodro nemojte nikada da nas primite u tu vašu E.U,zato što vidim kako i običan narod u drugim zemljama te vaše E.U. prolazi!

saša

pre 10 godina

Na stranim sajtovima lepo kažu da je uslov normalizacija odnosa sa Kosovom i da se konačna odluka očekuje u decembru. Koga ovi iz vlasti foliraju.s

sara

pre 10 godina

A sada nam sledi... zlatna kasika,... stara zlatna komunisticka poslovica,puna perspektive, posebno sto pocinje da se primenjuje u januaru 2014. godine slavne....

Pametnjaković

pre 10 godina

Ako do sada nismo postali normalna i uređena zemlja, nećemo nikada. Očigledno da su EU i naša politička elita radili zajedno na uništenju Srbije, tako da bi onda ovcama Srbije EU delovala kao spasitelj. Niko normalan ne bi dao nikakav datum, a ne bi ni pregovarao sa malverzantskom političkom elitom Srbije. Celu Srbiju su uništili korupcijom, krađama, malverzacijama, parazitiranjem, itd. Sve su uništili što se moglo uništiti.

Goxy

pre 10 godina

....prethodno "na "uobičajenom zasedanju o proširivanju biti potvrđen mandat za pregovore (pregovarački okvir) koji će u međuvremenu izdraditi Evropska komisija

znaci mora da se POTVRDI, to su Nemci trazili
dobili smo datum u januaru, AKO u decembru bude potvrdjen
nije sija nego vrat

Dusan

pre 10 godina

Jel moze bilo ko od nas sutra ujtru za dokucak da pojede datum? Nemojte se zamlacivati sa glupostima, ovo znaci da ce nama sutra biti bolje.

Dragan Đurović

pre 10 godina

Koliko me pamet sluzi Vučić i Dačić su do juče pričali kako je poraz i neuspeh sve osim konkrtetnog datuma za članstvo u EU.A danas na Vidovdan druga priča.Toliko o moralu političara i o istini za bolje sutra nas i naše dece.

mirko

pre 10 godina

bravo vucicu! za manje od godinu dana si uradio vise nego drugi za 10+.

priznajem da nisam glasao za tebe. i dalje necu glasati ni za jednu partiju u srbiji, ali sve pohvale za trud oko EU i sto hapsis lopove.

zaplakat'cu :(

pre 10 godina

iskreno neznam sta ovo znaci"znam ali sta cemo da dobijemo tj. narod sta ce da dobije" silom prilika sam u svajcarskoj i vracam se kuci za koji dan

felini

pre 10 godina

@(Nikola, 28. jun 2013 14:02)

Nisu oni krivi. Ovde se vec vise od dvadeset i kusur godina zivi u nadrealistickom filmu.
Danas me je cetvoro mladih ljudi (25-30 godina) uveravalo da ne treba da koristim plan grada, i nisu znali da mi pokazu na planu gde se trenutno nalazimo, iako sam im ja pokazivala gde smo otprilike.

Ivana

pre 10 godina

Promene u Srbiji:
Do juče nas besomučno lagali da će pregovori početi 2013. Ispostavilo se da neće.
Danas lažu da smo dobili datum, ali ne znaju da nam kažu koji je to datum.
Jedva čekam zahvalnice u vidu glasačkih listića.

MUKNAVI

pre 10 godina

Pod uslovom da uslove ispunimo,onako kako je Merkel-ova zacrtala i to saopstila ,Tadicu,koji to nije mogao prozvakati i prepustio cici Tomi..i sad zvacu,pricaju svasta kao da smo ,tako oni misle,mi veverice i pojma nemamo da bas oni ,cica tomini radikali i klika pored njih,hrli u Evropu bez Kosmeta..

Stole

pre 10 godina

svi vi kvazi-intelektualci koji prosipate mudrosti i uporno se svađate oko svojih stranačkih vođa, polu-bogova, da vam poručim smao jednu stvar...

glasaću i za Adolfa Hitlera, ako će mi on omogućiti neku kintu u novčaniku ! To je jedina ideologija kojom se rukovodim. A za podele DS/SNS, Đilas/Vučić, zabole me ćoše...
Pošto je Vučić ovo omogućio, na sledećim izborima dobija moj glas. Dok ne zabrlja. Onda opet ovi drugi, pa u krug...

Realista

pre 10 godina

Razlika između dugog puta u EU i beskonačnog puta ne postoji.
Dug put je onda kada misliš da će možda jednom da se i završi, ali pošto nikada ne stižeš do te tačke, tebi je to zapravo uvek i samo dug put. A zapravo je beskonačan. Bar za generacije koje sada žive.

Petar

pre 10 godina

sad kad krenu investicije kad pocne narod da se zaposljava ma idi bre samo neznam kako da se spasimo od azilanata jer srbija je obecana zemlja hahaha
(jovan, 28. jun 2013 13:23)

Ok, imaš li neki drugi predlog kako da nam bude koliko-toliko bolje? A pre nego što odgovoriš, molim te saznaj koje zemlje najviše ulažu u Srbiju. Nećemo se najesti hleba od prijateljstva sa Rusijom i Kinom. Voleli ih ili ne, Zapad je jedini spas.

High voltage

pre 10 godina

Definitivno mnogo zavisi od odabira pravog patrona i pridobijanja njegovog interesovanja. Nakon ovoga treba da nastavimo jace i bolje, ali ne kao ratnici vec kao trgovci...jer ipak ekonomija upravlja politikom i svetom u celini. Nemojte se varati da je nesto drugo. Amerika ratove vodi samo zbog para. Prodaje oruzije, osvaja resurse...razmislja unapred! Sledimo politiku SAD-a i drzimo se njih, bar za neko vreme...

Pepe

pre 10 godina

Posle velike posvećenosti, napora i truda, koje nismo videli ni u jednoj vladi u prethodnoj deceniji, a koje je sada pokazala aktuelna vlada, za očekivati je bilo da se donese ovakva odluka. Najviše zasluga za dobijanje datuma ima Vučić, koji je glavna pokretačka snaga ove vlade i koji je svojim radom i odgovornošću pridobio poverenje evropskih zvaničnika.

Nikola

pre 10 godina

Ja sam clan SNS-a, molim sve moje partijske istomosljenike da prestanu da budu botovi jer to sto kucate ovakve komentare nece vam pomoci da dobijete vikend na Zlatiboru, znam i meni su prodavali m... za bubrege, ali nisam naseo...
P.S. svaka cast Srbiji...

ja_opet

pre 10 godina

Vama što necete u Eu, ili ste lopovi ili hocete da Srbija krepa od gladi...
(sajo, 28. jun 2013 13:44)

covece ko da krepa od gladi? mi zivimo na najplodnijoj zemlji u evropi, a te gluposti da cemo krepati od gladi su price bolesne. imamo rude, zitnice, reke, pa mi da imamo ozbiljne politicare bili bi eldorado.

kontrapunkt

pre 10 godina

Napokon jedna lepa vest za Vidovdan. Narocito mi je drago zbog nasih "evroskeptika" koji iz raznih evropskih gradova uce nas u Srbiji sta je srpstvo.

Владо Бања Лука

pre 10 godina

У светлу ове спрдње од "датума", у нашој јавности је помало у сјени главна одлука ових апостола зла. Да ће у ЕУ бити дозвољено узимање новца са приватних банковних рачуна, а и блокирање истих у случају слабости банке. Кипарски модел је био само пробни балон. Сада се иде даље! Не пише се црно само Србима, већ свим добрим људима у Европи, а и шире.

neutralna

pre 10 godina

Ono sto nikako nisu mogli da prepoznaju dezurni kriticari Vlade, prepoznali su Evropski zvanicnici, a to je da se Vlada ozbiljno i bez izuzetaka upustila u borbu protiv korupcije, kriminala i tajkuna, kao i da je resila sustinska pitanja u odnosu sa kosovskom administracijom i da je to bilo dovoljno da Srbija dobije datum.

IVANA - BO. - RU

pre 10 godina

Hvala Srpskoj Vladi, hvala Aleksandru Vucicu koji je ulozio mnogo napora da Srbija konacno krene napred. Hvala svima koji su prepoznali odlucnost srpskog naroda da krene u pravom smeru.Proslavimo to veceras na ulicama nasih gradova.

Flops

pre 10 godina

Nema tacnog datuma. Sada se vec pominje "kraj januara". A to sto je izbacena recenica da ce provera biti u decembru ne znaci nista, pa SVAKA clanica Unije moze da idlozi pocetak pregovora ako tzo zazeli, a pogotovo Nemacka. Dakle, ovaj "pocetak pregovora" moze da re rastegne koliko ko hoce.
(pisite ispravo, 28. jun 2013 13:43)

Ne troluj ovde, gledam direktno obracanje, Van Rompej je rekao "Krajem Januara, 24-tog" tako nesto, los mu Engleski ali apsolutno je rekao datum , bice snimak ovoga pa prati malo...

Noca

pre 10 godina

To sto je DS za dvanaest godina nije mogao ova vlast je uspela za nepuni godinu dana svoje vlasti, po najvise zahvaljujuci Vucicu koji svojim zalaganjem doprineo da Srbija dobije pocetak pregovora sa EU.

Leonardo

pre 10 godina

Deset godina pregovora,a onda uslov svih uslova : eksplicite priznanje Kosova kao suverene države, ili nema punopravnog članstva. U međuvremenu razni uslovčići od suseda tipa granice, manjinska prava, naknada šteta iz rata, itd. Doduše možda EU do tada i nestane. Nebi me čudilo. Rimsko carstvo, Vizantija,Mletačka republika, Austro- Ugarska...Istorija , učiteljica života.

Bilja

pre 10 godina

Kad smo cekali dvanaest godina docekacemo i taj Januar, dotle taman da sredimo stanje u drzavi i krenemo da oporavljamo ekonomiju i hvala Vucicu koji je po meni najzasluzniji i naravno ostalima i prwgovarackom timu.

uspeli smo

pre 10 godina

Očekivano je da će EU da prepozna napredak Srbije i je za to nagradi.Čestitke Vladi Srbije na naporima koje je učinila poslednjih meseci da se Srbija približi EU.

Provincijalka

pre 10 godina

(Autsajder, 28. jun 2013 15:48)

Ono u sta sam sigurna jeste da su Aleksandru Vucicu apsolutno poznta svih 35 poglavlja Soprazuma o priduzivanju , od kojih ste Vi naveli samo neke,gde nejgovo sagledavanje ne podrazumeva samo Srbiju u EU , vec i EU u Srbiji , kao kompleksniju i po nas znacajniju varijantu , sagledavajuci, pri tom, stanje u institucijama , ekonomiji , opstem javnom i politickom zivotu, sto na zivot obicnog gradjanina ima direktan uticaj.Poverenje koje Vicepremijer uziva medju gradjanima je odraz njegovog, gotovo altruistickog davanja u borbi da narodu vrati izgubljeno...nadu i veru u bolju buducnost ,gde je EU jedina prava alternativa.Takodje je poznato da put nece biti ni lak ni brz, ali...pa,
da pojednostavimo... ako se pojedinac licno i dobrovoljno pridruzuje vec formiranoj porodici, zar nije logicno da prihvati i usvoji generalne postulate zivljenja u toj zajednici...?
Licno,ne eksponiram svoju emotivnu reakciju na vest, jer najkvalitetniji deo mog zivota je propusten bespovratno jos od 1990.g , ali u teznjama i zalaganjima A.Vucica vidim dostojanstven i pristojan zivot narastaja koji za nama dolaze, i koji saluzuju SVOj zivot u SVOJOJ zemlji.

Carpe diem

pre 10 godina

Na ovom datumu treba cestitati citavoj sadasnjoj Vladi na trudu i zalaganju.Ipak,izdvojila bih Vucica kao prvog coveka ovih pregovora cije su reci i presudile u korist Srbije!

dgdsfag

pre 10 godina

Kao sto rekoh juce na temi "reakcije na odluku Bundestaga" najmerodavnija mi je reakcija SVM i da od sada sve zavisi od nas (kad sam zadnji put pogledao imao sam 1 + i 113 -). Sad samo potvrdjujem da sam bio u pravu.
Lepo je kad sve zavisi od tebe ...


@ "Nemačka je tokom današnjeg sastanka zadržala stav da pre pristupne konferencije u januaru usledi provera implementacije briselskog sporazuma Beograda i Prištine."

Nema nista od ovoga,nemaju nikakvu obavezu da promene stav u januaru.

Ovo je totalni debakl ali ce botovi svejedno ovo proglasiti pobedom.
(Lalegator, 28. jun 2013 13:29)


To sto pricas nema veze sa zivotom jer se u zakljuchcima NIGDE ne navodi da ce odluka biti proverena u decembru a sto je Bundestag trazio - sto ce reci mi pregovore zapocinjemo u januaru ukoliko se ne desi smak sveta i mi ne zaratimo sa NATO.

Ovo je sansa za Srbiju, a da li cemo je iskoristiti zavisi od nas.
Zadovoljan sam.


p.s. Oni koji misle da ce Francuska, Britanija, Italija i Spanija dozvoliti Nemackoj da komanduje Evropom nisu pohadjali casove istorije u osnovnoj skoli ;)

Lik

pre 10 godina

Za neupućene, danas je određen mesec (Januar 2014) kada počinju pregovori a tačan datum (dan u januaru) će se definisati kada se usaglase vlada i EU komisija.
Naravno, oni kojima ni ovo ne valja mogu sad da se jede, troluju, pljuju...itd. ali takvih osoba uvek i svuda ima i to je beznačajna pojava.
Mnogo važnije od svega je da je konačno poslat snažan signal investitorima da ova zemlja ulazi u proces pridruživanja EU porodici a na nama je da vidimo kako ćemo da se disciplinujemo. Ako narod neće u EU onda lepo neka na sledećim izborima izabere onu opciju koja je protiv i gotova stvar.
Do tada ovi što do podne mrze sebe a od podne ceo svet zbog svoje nesposobnosti da učine nešto ispravno za sebe, mogu samo da lupaju minuse i glavom o zid.

Neprilagodjena

pre 10 godina

Vucic je ispunio ono za sta se u proteklom periodu zalagao i sta je obecavao.Sada ostaje da vidimo kakve ce efekte dobijanje datuma imati na ekonomiju Srbije.To je ono sto je najbitnije za gradjane.

komsija

pre 10 godina

Taman do januara da sredimo pravosudje da nastavimo borbu protiv korupcije i kriminala i da pocnemo da dovodimo strane investitore.Nadam se da ce se Vucicu jos neko naci da pomogne jer ne moze covek sve sam,da se jos neko ukljucio u pricu oko Evrope kao on sad bi vec imali datum.

inv.

pre 10 godina

Oni su samo odlucili da otvore pregovore, a kad ce da ih otvore ko zna...
Isto tako su odlucili da nas zele u EU, a kad cemo da udjemo...

Ovo su sve prazne price, nista nismo dobili, videcemo u januaru...

Brane

pre 10 godina

Dacicu su najvaznije pare koje se dobijaju od Evrope,Mladji je najbitnije da ostane u vladi po bilo kojoj ceni,Djilasu da sto pre udje u neku buducu vladu,dok samo Vucic radi ne bi li Srbija napredovala ka Evropskoj uniji.

SRBin

pre 10 godina

EU führt ab Januar Beitrittsgespräche mit Serbien

Evo naslova sa jednog nemackog sajta.U prevodu pise: "EU krece u pregovore sa Srbijom u januaru".
Nema govora o uslovima dodatnim itd.Potvrda pregovarackog okvira u decembru je praksa evropskog saveta sa svakom zemljom prilikom pocetka pregovora.
Ko ne veruje, nek potrazi po netu.
Poz

Speed

pre 10 godina

Ono sto sam danas prodao sutra mogu i da kupim, obicno se dva ili vise puta prodavana roba jeftino vraca prodavcu. Nekada dodje u zameni a nekada se i mora platiti. Od nasih pregvarackih sposobnosti zavisi koliko cemo jeftino tj.skupo da trgujemo.

make

pre 10 godina

U prethodnih godinu dana,od kako je SNS ušla u vlast,postignut je ogroman napredak,što na planu unutršnjih reformi što na medjunarodnom planu gde je u velikoj meri popravljen imidz Srbije. SNS i Vučić su apsolutno opravdali poverenje naroda,što pokazuje i današnja odluka EU da sa Srbijom otpočne pregovore.

Igranka

pre 10 godina

Nesto ne verujem da nece biti novih uslova,ali trenutno je vazno da je datum tu.Zasluga za ovo ide Vucicu,ali ne treba na ovom da stane.Sada treba privuci investitore.

RAJAC

pre 10 godina

Ovo je veliki dan za Srbiju definitivno je EU odlućila za ćemo im se pridružiti kao veoma ravnopravna članica naravno zahvaljujući uspehu ove vlade da u kratkom roku odrade sve što su predhodnici propustili za 4 godine, jednostavno sam srećan!!!

Milovan

pre 10 godina

Jasno je da Srbija zasluzuje ulazak u EU. Ali treba voditi racuna o snazi i interesima Nemacke, i razumeti situaciju, sve ima svoje. Ovo je u svakom slucaju veliki dan za Srbiju.

teo

pre 10 godina

Od Srbije nista vise i ne mogu da ocekuju jer smo zaista sve uradili da dobijemo datum.Ako neko misli da to nije dovoljno onda to vise nije nesto sto mi mozemo da promenimo,ali to je nesto sto vise nema veze sa stvarnoscu i istinom.

gilgamesh

pre 10 godina

umukose ovi sto su,kobajagi duhoviti, pa se segace sa datumom i vucicevim pristalilicama. padose u vodu njihove "duhovite opaske". gospodo,dezurni kontrasi, bacite se na rad a ne na jeftine provokacije.

Transporter

pre 10 godina

Ovog puta pokazali smo da postoji nacin da se Srbija motivise i pocne sa menjanjem. To menjanje rezultiralo je otvaranjem pregovora. Moramo nastaviti da stvaramo sliku o nama kao o vestim i sposobnim pregovaracima...trgovcima...Da pre ili kasnije zaista dodjemo u poziciju da imamo sa cime da trgujemo. Politika inata i rata nema podrsku.

mj

pre 10 godina

Ovo liči na priču "Starac i more". Dvadeset godina čekam ovo, a sad više razmišljam o nenormalnoj javnoj potrošnji, nekonkurentnosti privrede i o samom sebi. Više nikada neću glasati ni za koga i ni za šta.

adje

pre 10 godina

Sve cestitke za vladu i gradjane srbije koji su izabrali na izborima partije koje nas vode ubrzanim korakom ka evropi i boljem zivotu.idemo korak po korak i tacka po tacka.neko rece prvo da popravimo ekonomiju, ja se ne slazem sa time, mi nemozemo sa traktorom i biciklom u evropu.treba prvo decentralizacija zemlje, podela u nekoliko regiona ili provincija npr vojvodjanska provincija glavni grad novi sad, beogradska provincija glavni grad beograd, sandzacka provincija glavni grad novi pazar itd, itd....i izgradnja autoputeva i puteva, jer ako imas dobre autoputeve i puteve mozes da izvozis i uvozis i brze i lakse i eto tu je stabulna srbija u pokretanje ekonomije....sve ostalo ide postepeno i redom ali promenom ustava i sistema srbije.sretno nam bilo i idemo u bolji zivot i buducnost sa dobrim hrabrim i cestitim politicarima koji ce razbiti korupciju, kriminal i lopovluk.

Ljubo

pre 10 godina

Sjajna vest za ovu zemlju,danas mislim da ne bi trebalo da se delimo na demokrate i naprednjake,na socijaliste i liberale,ovo je uspeh svih gradjana ove zemlje i onih koji su se borili da do ovoga dodje bez obzira dal su pozicija ili opozicija.Ja kao demokrata cestitam svim gradjanima i politicarima na ovome,jedina zal ostaje sto onaj koji je prvi zapoceo i govorio da zemlja treba krene ovim putem nije vise medju zivima!

hogar

pre 10 godina

Dobro je i da se ovo desilo na godisnjicu Slobinog izrucivanja. Da podsetim na Djindjiceve reci: 'Danas smo izabrali zemaljsku umesto nebeske Srbije'. Nadam se da je to danas i trajno potvrdjeno.

vinkla

pre 10 godina

Niko ne reče da kreću i pregovori Kosova za ugovor o stabilizaciji i pridruživanju. E pa evo kreću i ti pregovori. BIĆEMO MI MIRAN, STABILAN I PROSPERITETAN REGION.

Vrteska

pre 10 godina

Cisto sumnjam da nece biti novih uslova...Ali,Srbija je tu da te uslovi ispuni i napreduje i razvija se.Ne sumnjam u namere gdina Vucica,pokazao je da ispuni ono sto i kaze.

Aram Hacaturjan

pre 10 godina

Bice novih uslova,ali...Treba ispuniti ono sto ide u korist modernizacije i uredjivanje Srbije kao drzave.Verujem u Vucicev sud,on nas je i doveo korak blize Evropi.

Levu

pre 10 godina

Od Euroentuzijaste moje rane mladosti, usled uslova ucena i odricanja, gutanja ponosa i zanemarivanja nacionalnoh duha, polako sam gravitirao ka euroskeptiku, dogadjaji proslogodisnjeg vidovdana su me definitivno uverili da je euroskepticizam pravilan nacin razmisljanja kada se pregovara sa bundestagom. Ova vlada, za koju ja iskreno nisam glasao, pokazala je zube, ali i racionalnu politiku, ne samo gazenje koje smo imali prethodnih godina. Evo sada su isposlovali neki "okvirni datum" koji ce biti uslovljenu u decembru, a do decembra moze svasta da se desi.Nama ostaje, narodu da u decembru samo posedamo svi na ulice, citava nacija i da im kazemo, dobro, uradili smo sve sto ste hteli, istrpeli smo i ponizavanja i batine, sad cemo lepo da sednemo i da cekamo, vas potez sinovi pa da nam na kraju bude jasno zeli li EU Srbiju kao svoju clanicu ili da se okrecemo sebi, ovako vise ne moze.

Tezej

pre 10 godina

Vucic jeste najzasluzniji za dobijanje ovog datuma,ali ovde ne treba stati.Sad nam predstoji ono sto je najvaznije za gradjane srbije,a to je ekonomija.Treba raditi sa istim entuzijazmom kao i do sada.

malisa (MamaHocuDaBudemSNSbot)

pre 10 godina

SUMMER BOT COMPILATION (SNS EDITION)
-----------------------

Ovo je samo plod napornog rada ove Vlade. Vučić je prethodnih dana uložio velike diplomatske napore da bi Srbija dobila status kandidata.
--
Dobili smo datum za pristupne pregovore bas kao sto je Vucic i obecao. Jos jednom je dokazao da njega krase dela, a ne reci.
--
Srbija zasluzuje datum, i nadamo se da ce biti sto pre ... Za bolju Srbiju samo napred!

Srbiji je hitno potreban datum, da bi malo olaksao zivot gradjanima, obzirom koliko su propatili pod vlascu DS-a proteklih 12 god
--
Nema razloga da Srbija ne bude clanica EU, to nije nagrada vec zasluga za ulozeni trud i ispunjenje zahteva!
--
Srbija nezadrzivo srlja u progres!:)
---------------------------------------

Eto! Srecno! :)

idemo dalje

pre 10 godina

evo vam Vasa fon...
DE) German Chancellor Merkel - Serbia to start entry talks in jan 2014
i sta sada neverne Tome..idemo svi sa DSS-om na ulice ili ?

Milos M

pre 10 godina

Da nam vodjenje politike proteklih godina nije bilo tako loše ne bi se sada vatali za taj datum kao davljenik za slamku i dobili bi ga puno godina ranije, sreca sto je ova Vlada napravila drastican zaokret i Srbiju pocela da menja na bolje.

Optimus Prime

pre 10 godina

Mi moramo nastaviti sa trazenjem pravog patrona. U ovom slucaju pokazalo se da nije lose imati kao zastitnika USA. Mislim da je ovo rezultat snaznog lobiranja i diplomatske aktivnosti usmerene ka USA.

bravo

pre 10 godina

Bravo za Srbiju i za Evropu sto ose slozila. To je velika sansa da se ova zemlja, uz ogorman rad koji treba da uradi u uvodjenju evropskih zakona i standarda, istrebljenju korupcije, lopovluka i drasticnom smanjenju lenje administracije, oslobodi blata i mulja komunizma, koji ju je unisitio od 1945 do danas, i postane koliko toliko normalna drzava.

Pedja

pre 10 godina

@(darko, 28. jun 2013 13:58)

Ima nesto u tim recenicama sto si ispisao za sta mogu reci i da je istina .. naravno ima i preterivanja , ali ..

Meni ne treba Srbija koja je posle Djindjiceve smrti krenulo nizbrdo
Ne treba mi Srbija koju je DS opljackao (za koga sam i ja slepac glasao)

Meni treba POSTENA i UREDJENA drzava , a koliko god ti pljuvao Vucica , on je jedini (CITAJ JEDINI) politicar u kojeg imam puno poverenje , i daj boze da rekonstruisu vladu i izbace i SPS i URS za sva vremena iz vlade .. a nadam se da ce da pozovu jedan deo DS (kada se najzad raspadne) jer znam da u DS-u ima obrazovanih i postenih ljudi , istina retkih , ali ima ih ...

aca

pre 10 godina

Ljudi, bitno je da uhatimo pravac, nece nista preko noci.Neka dolaze njihove komisije u nasa ministarstva jedino tako moze da se spreci lopovluk u ovoj zemlji...

cofi

pre 10 godina

Cekajte da vam padne peceno pile.Koji ste vi pesimisti covece normalno da nije med i mleko ali recicu vam nesto ovamo na neku vest napisu se desetak komentara a kod vas do hiljadu i to u bilo koje doba dana.Vama nikad nece biti bolje dok ne prestanete da izigravate polticare, analiticare i vrsne strucnjake.Zato bacite vise te tastature i telefone i ucinite vec nesto da vam bude bolje a ne samo suvo pametovanje bez ikakve prakse.To sam ja vec shvatio sa 18 godina kada sam zavrsio Elektrotehniku u Bg-u...i proslo je jos puno godina a vi i dalje cekate.Kada bi ja vama zeleo lose ne bi ovo pricao nego ismejavao bi ovu EU i reagovao poput vas.Pogledajte tih 300 komentara i recite jeste li vi "normalan" narod.I jednom bar, jednom u zivotu ne krivite druge jer vasa sudbina lezi u vasim rukama, promenite je a EU je jedina mogucnost koja vam se pruza.

Milin

pre 10 godina

"Prva pristupna konferencija za Srbijom bice odrzana najkasnije u januaru", rekao je predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej.

Pa dobro, s obzirom da je najkasnije u januaru, i nije tako porazavajuce,kad smo cekali 12 godina mozeo i 6 meseci.

SM

pre 10 godina

Od Srbije nista vise i ne mogu da ocekuju jer smo zaista sve uradili da dobijemo datum.Ako neko misli da to nije dovoljno onda to vise nije nesto sto mi mozemo da promenimo,ali to je nesto sto vise nema veze sa stvarnoscu i istinom.

Singidunum

pre 10 godina

Ovog puta pokazali smo da postoji nacin da se Srbija motivise i pocne sa menjanjem. To menjanje rezultiralo je otvaranjem pregovora. Moramo nastaviti da stvaramo sliku o nama kao o vestim i sposobnim pregovaracima...
trgovcima...Da pre ili kasnije zaista dodjemo u poziciju da imamo sa cime da trgujemo. Politika inata i rata nema podrsku.

Crni

pre 10 godina

(Bilja, 28. jun 2013 17:33)
Apsolutno se slazem sredjivanje zemlje u prvom planu bolje da Januar docekamo spremni nego da nas hataju u raskoraku.

jäger aus frankfurt

pre 10 godina

ovom pesimisti sto pominje tursku... - turska ima zamrznut konflikt, turska je muslimanska drzava, vecina turske teritorije nije u evropi, turska tajno podrzava i finansira razne teroristicke organizacije, turska od potrebnih reformi nije ispunila ni 5%.... zbog svega navedenog turska nikada nece uci u eu. to je i turcima jasno, samo tebi i tebi slicnima nije.

Micko

pre 10 godina

Totalni debakli. Nema ni D od datuma, cak ni uslovnog. Da je bar receno taj i taj datum u januaru, a ulovna provera u decembru. Nema cak ni toga. Sta cemo sada nasi dragi politicari?

dragan

pre 10 godina

Teoretski nismo dobili datum.Al zato vec sad mozemo poceti menjanje zakona da kad pocnu pregovori vc imamo nesto uradjeno i treba ce manje vremena za preostala poglavlja.Ukratko pocnite odma menjati zakone za brzi put.

max

pre 10 godina

Nadam se da ce se do januara to vestacko cudo(viste) od EU raspasti pa da ne moramo da se vise ponizavamo. Mozda je ovo prst sudbine. Kad bi smo nasli naftu ili zlato, ili kada bi smo barem poceli da verujemo u sebe i u svoje vrednosti ne bi smo morali da se ulizujemo moronima i nacistima. Na Vidovdan bi trebalo da se setimo Milosa Obilica. Nemci nece Srbe u svoje okrilje i nije slucajno da biraju Vidovdan da nas .... u mozak. Zar bas moramo tamo gde nas nece???!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zgkoma

pre 10 godina

Prije 6 mjeseci sam se kladio da ce Srbija dobiti datum onda kada Hrvatska udje u EU i nisam pogrijesio. Sve je to smisljena igra kojom se zeli nas "barbarska plemena" civilizirati primjerom onog drugog. K'o tete u vrticu. Pozdrav iz ZG.

glas naroda

pre 10 godina

Svako gleda samo svoj interes i to nije ništa novo.Nismo mi za EU jer smo oduševljeni njenim savrsenstvom jer je daleko od savrsenstva već da bi preživeli zbog vodjenja pogrešne politike prethodnih godina.

Nikola

pre 10 godina

Sada imamo priliku da do Januara sredimo komplet pravosudje i sprovedemo u potpunosti briselski sporazum,ako to nismo u mogucnosti onda stvarno ne znam zasta se Vucic ovoliko zalagao a mi nadali.

Subotica

pre 10 godina

Nemacka je tokom danasnjeg sastanka bila pri stavu da pre pristupne konferencije u januaru usledi provera implementacije briselskog sporazuma Beograda i Pristine

A imaju li oni svest o tome da ovo nije jednostrana primena sporazuma, i da nije samo Srbija ta koja bi istog trebalo da se pridrzava?

Jagodinac

pre 10 godina

Mi najbolje znamo da li smo srećni i da li ćemo da se radujemo ili ćemo da stojimo sa strane i onako samo da gledamo i da se osećamo malo bedno.

sofronije

pre 10 godina

Sad samo da legnemo i lep zivot neka pocne. E pa ne, tek sad mora da se zasucu rukavi i da se radi, ne da se podmece noga, nego glava. Dok se mentalitet i najmanjeg coveka ne promeni nemamo sta da trazimo u EU. Mole nasi politicari za taj datum, a ne shvataju da su moralno, politicki, ljudski jos daleko od te unije. Tamo ne moze da se kradukca, a mi takve ministre nikada necemo najuriti, ako se ne digne kuka i motika.

ZORO

pre 10 godina

Oni sebicni, nepismeni, zaostali, zli u srcu, primitivni, nasilni prema porodici i sebi, neradnici na obe strane i na srpskoj i na albanskoj nece nikada moci shvatiti da je buducnost novih narastaja mnogo vaznija od njihovih egoistickih i bolesnih zivota.

helena

pre 10 godina

-->kad tad mora se priznati kosovo, to je jedini uslov. pa priznajte ga odmah ljudske prodaje i bezdusnici i udjite u u EU pokradite nas jos malo i onda nestanite u vidu magle. SRBIJA-KOSOVO.
(baraba, 28. jun 2013 18:04)


Priznacemo Kosovo jer je nase, sa prijateljima cemo biti prijatelji a sa onim manje prijateljima bicemo jos veci prijatelji i sto blizi, tako i poslovica kaze.

bikicki

pre 10 godina

Datum je povezan sa implementaciju kosovskog sporazuma i ne bi trebali da budemo razočarani, jer će to samo odložilo početak pregovora o članstvu u EU do januara naredne godine.

Dyllis

pre 10 godina

pregovori pocinju ali do ulaska u EU je jos dugacak put ! najmanje 10 godina a mozda i 15 godina ! ali treba biti optimista !
pozdrav
Dyllis

raja babeja

pre 10 godina

Srbiji je hitno potreban datum, da bi malo olaksao zivot gradjanima, obzirom koliko su propatili pod vlascu DS-a proteklih 12 god
(sale, 28. jun 2013 13:27)
Da li su baš?? A šta beše pre tih 12 godina, ne sećaš se? A kako znaš da neće u narednom periodu kad nam je ovako kako nam je? Preživeće Srbija i te tvoje koje uzdižeš u nebesa, a zaboravljaš šta su sve i oni radili u tih proteklih 12 godina i još ranije, od početka propadanja Srbije. Da ne govorim o sramotnoj i tužnoj ironiji da su sad najveći zagovornici EU oni koji su u tom periodu za sve one koji su tada bili proevropski nastrojeni, govorili o njima kao o domaćim izdajnicima.

Mita

pre 10 godina

@(Autsajder, 28. jun 2013 15:48)

Ova zemlja će ili uspeti da se ucivilizuje ili će nestati.Ja se nadam da će se ucivilizovati,što većina naroda želi,a za autsajdere kojima je to strano,postoje Severna Koreja i Iran,pa mogu tamo da žive...

sta reci

pre 10 godina

zasto mediji u srbiji lazu narod!! datum nije odobren!! pa imate emisije politicke na komsijskim tv sa temom "zasto srbija nije dobila datum"

Ivan

pre 10 godina

Da, da... evo već osećam kako bolje živim. Ne razmišljam više o hrani i odeći, račun za struju mi ne predstavlja nikakav problem, deca će imati pošten upis u školu i na fakultet, šalterski radnici su počeli da budu ljubazni i shvatili su ko ih plaća, narod na ulici je nasmejan, doktori mi neguraju ruku u džep, policija hapsi SVE lopove, otvoren je Narodni muzej, konačno mogu dete da vodim na fudbalsku utakmicu a da nemoram da strahujem da li će nam neko razbiti glavu,vozači se nesvađaju na svakom semaforu nego lepo propuštaju one koji imaju prednost...

Igor

pre 10 godina

Ljudi bre polako, jos mora u januaru da nas procene. Znaci mi smo USLOVNO dobili datum, sto znaci i NISMO ga dobili, jer Nemci mogu da nas stopiraju kad im se prohte.

Sasa M.

pre 10 godina

Ovo je sramota sta se radi, dopisnik nije naveo da ima uslova ( RTS ), na Twiteru nema uslova ( covek nije naveo ), udarne vesti za Dacica nema uslova ( RTS, Telegraf ...), bruka i sramota, pa zar oni misle da smo toliki debili.

inka

pre 10 godina

Nadam se da ce Srbija biti tako uredjena da zaposleni radnik nece biti primoran da za osnovne zivotne potrebe podize preskup kredit od banka da kupi lek, plati skolarinu, kupi detetu kompjuter. Nadam se da ce skole i fakulteti ponuduti djacima i studentima dovoljno znanja za prijemni ispit i da majke nece morati da podizu kredite da bi platile pripremu za isti.
Nadam se da ce zakoni biti tako podeseni da roditelj koji je dobrovoljno stupio u brak i stvorio porod, nece moci da iseta sa svojom torbicom bez ikakvih obaveza.
Takodje se nadam da nece postojati preduzece koje ostvaruje pozamasnu dobit, a njegovi zaposleni konkurisati za socijalne stanove kod drzave.

when you gonna learn?

pre 10 godina

DAJ BOŽE DA I MI POSTANEMO NORMALNA I UREDJENA ZEMLJA
(radomir, 28. jun 2013 13:23)

Kad ćete shvatiti da to zavisi isključivo i samo od nas!?

T&T

pre 10 godina

"zasto mediji u srbiji lazu narod!! datum nije odobren!! pa imate emisije politicke na komsijskim tv sa temom "zasto srbija nije dobila datum"
@(sta reci, 28. jun 2013 22:07)

Cek, cek, da nisu mozda hrvatski mediji???
Ja evo upravo citam zapadne medije koji kazu da jesmo dobili datum: http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-23099379 , http://online.wsj.com/article/SB10001424127887323873904578573403956168058.html

mhm

pre 10 godina

Polako, sta se przite sarani, ako dobijemo proveru implementacije briselskog sporazuma datum realno NISMO dobili, ali ako nema provera i dodatnih 'ispita' datum JESMO dobili u januaru. Jasno ko dan.

emirati

pre 10 godina

Predsednik Evropskog saveza,objavio prvo vest na Tviteru ?
Nas predsednik mu se zahvalio preko Tvitera !
Ako ikada budemo primljeni u EU a tada jos postojao tviter,prvo cemo tamo procitati tu vest !?
Vuk Jeremic iako vec zasao u osmu deceniju zivota,prvi ce je tvitovati !

Vladimir

pre 10 godina

Kakve verbalne vratolomije...Daklen, odluceno je da otvore pregovori za pregovore u januaru, ili kojeg vec meseca ili koje godine, a pregovarace se o uslovima za pristup EU koja ce nove clanice primati posle 2020. Ako bude postijala. Ovakva.

Pera

pre 10 godina

Najtuznije je sto ni ne shvatamo svoju nesvest i zelju da budemo u eu. Drustvu treba zrenje...mi hocemo sve odmah i sad. Da nam se da s ne uslovi

Vladan

pre 10 godina

Nemoj od prodje a Srbije u EU nista. Ovako isto odazu Tuskoj vec zadnjih 25 godina. Vlada treba da se koncentrise na ekonomiju I poljoptivredu a prvo zakon I implementaciju zakona.

Keli

pre 10 godina

Sta pricate vi kakav prosperitet, kakvo novo razdoblje? Nazalost, proteci ce jos mnogo vode Dunavom pre nego sto ovaj narod shvati da je prevaren, a tada ce biti povec kasno.

novica952

pre 10 godina

Sad će EU da se hvali da je ispunila svoje obećanje dato nama u pogledu datuma i otvaranja pregovora i sad će EU delegacije početi da opseduaju Beograd i da se sa našim političkim vrhom vode sastanke i konferencije.Zako dan eto Rompeja sa svojom svitom i tako redom do poslednjeg činovnika.Nas će uhvatiti euforija da smo dobili datum i svako će gledati da to dobijanje datuma pripiše sebi kao uspeh i da se to politički eksploatiše do krajnjih granica. U tom svečarskoj atmosveri proćiće nam leto i jesen a kad dođe zima, šta ćemo odnda, kako će ovaj jadan i bezposlen narod da provede zimu, kako da preživi polazak dece u škou,kako da spremi ogrev, kako da ima novaca za slave i nove godine i tako redom. Sumnjam da će nam ovaj Rompejov tviter doneti boljitak bez nas samih, bez rada i zavrtanja svih slavina koje cure, bez sveukupne reforme sistema i države.Jer od lepih i svečanih reči se ne živi, zagonetka je kako zaposliti ovoliko nezaposlenih da ljudi mogu da žive.

Braca

pre 10 godina

Lepo! Posto trojka Dacic-Vucic-Nikolic znaju o cemu ce u januaru da se pregovara (sigurno nece otici na nevidjeno) neka prezentuju srpskom narodu jednu po jednu tacku i obrazloze stavove politickog rukovodstva Srbije; ili ova tri gospodina misle da to srpski narod i ne mora da zna nista? Ovako neki protestuje po gradovima, ali ne znaju protiv cega, a isto tako mnogi podrzavaju sve sto trojka kaze, a da ne znaju nista o tome. Ukratko, od Tita na ovamo se bas nista nije promenilo kad je u pitanju sluzbena informisanost stanovnistva.

1%

pre 10 godina

darko, 28. jun 2013 13:58

Svaka cast na komentaru!!!

Ako je za verovati, danas sam bio zaprepascen da jedan 33-godisnjak ne zna da je Vucic bio ministar za informisanje u vladi 1999god i da je tvorac najgoreg i najmonstruoznijeg zakona o informisanju!!!??? Obrazlozenje je bilo..pa tad sam imao samo 19 godina!!!
A ja ne verujem kad kazu da Srbi imaju kratko pamcenje....

cika Milos

pre 10 godina

Posle duuge borbe i EU je shvatila napore Srbije za diobijanjem datuma pregovora i to sve zahvaljujuci Vucicu.
(Anastasija, 28. jun 2013 20:07)

Ajde "pametnice", reci koji je to datum??? Januar je MESEC!!! Znaci Srbija je dobila mesec...pa to niko, niko nije dobio u procesu pridruzivanja i pregovaranja..koja blamaza..

EUro-bot

pre 10 godina

1/3 Srbije je bila za EU i pre 20 godina, a 1/3 se "probudila" pre godinu dana.
Gde su bili? Valjda spavali. Sada bi onako bunovni i omamljeni iznenadnim dobitkom vlasti sve odmah, ali EU nije naivna, pa loše đake šalje na popravni. Da su bolje slušali na časovima, možda bi prošli.

SLOBODAN

pre 10 godina

Ne kapiram čemu tolika mržnja prema Vučiću... RAZUMNO je diviti se idejama i delu dr Zorana Đinđića, ali veličati DS od 2004. pa do 2011. to je SULUDO, da ne kažem kako bih ja to nazvao!!! Pre njega političari nisu imali petlju da naprave korak, tj. upošte nisu imali petlju ili kako se već to kaže ;)

Papagaji

pre 10 godina

Ovde su neki mozgovi stvarno potpuno isprani: jeste, toliko poverenje u Vučića ima Evropa da su mu rekli, ajde ti lepo sve uradi što si rekao, pa ćemo da pričamo dogodine. Ako je to poverenje, pretpostvaljam da bi početak pregovora u oktobru bio valjda sumnjičavost i nepoverljivost.

vladan

pre 10 godina

Koliko vidim datum nismo dobili a čeka nas i provera o izvršavanju briselskog sporazuma - daklem nema od ovoga ništa, još jedna šargarepa a naši spinovali kao da smo osvojili svet...

Marinazg

pre 10 godina

Pročitala sam neke komentare koji govore da nikada nećete postati član EU. Danas ste dobili šansu da krenete tim putem, a ja se nadam da ćete je iskoristiti. Nakon toga dobijete datum početka pregovora. I sam datum ništa ne znači ako ne iskoristite mogućnost da se promijeni stanje u Srbiji, prvenstveno u pravosuđu, javnim financijama i ljudskim pravima. Te promjene će koristiti svim građanima Srbije. Želim vam puno sreće i strpljenja na tom putu i nadam se da ćete uspjeti. Lijepo je napokon pročitati da građani Srbije i s ovim okvirnim mogućim datumom imaju nadu, za razliku od komentara od prije par dana.

dobro je...

pre 10 godina

To bi bilo isto kao kad bi mi rekli da cemo do januara 2014.g. politickom odlukom vlade Srbije, odluciti kada cemo krenuti u realizaciju sporazuma sa Pristinom i da cemo naknadno odrediti datum zapocinjanja tih pregovora!!! Pa dokle vise to nepoverenje prema nama... Mislim da se Nemacka ponela nekorektno i da je jedina koja izdvaja svoje misljenje. A interesantno je, zato sto je neprincipijelna i nepravedna prema Srbiji... Ali, navikli smo i u svakom slucaju idemo dalje...

master

pre 10 godina

Problem je kalendar.EU je htela pregovore da počne 7.januara ali je po našem kalendaru Božić,pa su predložili 9.januar (slava Sveti Stefan-dan RS svi će funkcioneri biti u Banjaluci),pa 13.januar kad ono nova godina,pa su na kraju rekli januar uopšteno jer je ceo januar pun nekih praznika.Verovatno će ipak biti 17.februara pa ćemo tako spojiti u budućnosti 14.(dan zaljubljenih) 15 i 16 (dan državnosti)i 17. kao novi praznik (što bi februar bio gori od januara da ima manje praznika,a ume da bude jako hladno u to vreme-bolje je ostati kući)

Keti S.

pre 10 godina

Dragi sugradjani hajde da budemo iskreni prema samima sebi.Danas smo dobili nesto sto se narodski receno zove"okruglo pa na cose".Objektivno vise od ovoga nismo ni mogli da dobijemo,jer put kojim se mi priblizavamo EU je bitno drugaciji od ustaljenog puta kojim manje -vise prolaze,ili su vec prosle sve druge zemlje.Sta vise danas je potvrdjeno da ce resavanje problema Kosova biti i ostati kljucno merilo u priblizavanju nase zemlje Eu.Danas vidimo da smo mogli da ruku pod ruku sa Hrvatskom udjemo u EU,da je na nasoj politickoj sceni postojala saglasnost po pitanju clanstva u istoj,ali kao sto svi znamo to nije bio slucaj.Prema tome nema mesta bilo kakvom euforisanju,ali ne treba biti ni posebno potisten.Prosla vlada koja je smatrana "izdajnickom"jednostavno nije bila u mogucnosti da potpise bilo kakav sporazum sa Pr.Ova vlada se smatra"patriotskom"ali je upravo ona odradila ono sto prethodna objektivno nije mogla.Sa stajalista politicke logike to je sasvim razumljivo.Da je Briselski sporazum potpisala bivsa vlada,najveca stranka u danasnjoj vladi bi se ponasala kao danas DSS,ali sa mnogo opasnijim i po Srbiju tragicnim posledicama.Moram ipak da priznam da sam pomalo iznenadjena cinjenicom da ni SNS nema onoliki uticaj na kosovske Srbe koji je moja malenkost ocekivala.Moglo je da bude postignuto vise,ali nazalost nije,i sada vladi ne preostaje nista drugo nego da ovaj uslovljeni okvir za pregovore shvati kao sansu da se Srbima sa Kosova konacno kaze istina.

Lalegator

pre 10 godina

Problem je kalendar.EU je htela pregovore da počne 7.januara ali je po našem kalendaru Božić,pa su predložili 9.januar (slava Sveti Stefan-dan RS svi će funkcioneri biti u Banjaluci),pa 13.januar kad ono nova godina,pa su na kraju rekli januar uopšteno jer je ceo januar pun nekih praznika.Verovatno će ipak biti 17.februara pa ćemo tako spojiti u budućnosti 14.(dan zaljubljenih) 15 i 16 (dan državnosti)i 17. kao novi praznik (što bi februar bio gori od januara da ima manje praznika,a ume da bude jako hladno u to vreme-bolje je ostati kući)
(master, 29. jun 2013 00:36)

Ako je vec februar,onda je daleko realnije da bude ili 30. ili 31. februara.

Njegomir

pre 10 godina

"Sto se tice otvaranja pregovora Evropski savet ne donosi pravnu nego politicku odluku. Mi smo i u danasnjim zakljuccima jasno naveli da je potrebna potvrda, i to je jako dobra rec - dakle Evropski savet treba da potvrdi okvir za otvaranje pristupnih pregovora, to je inace nasa normalna procedura i to nije nikakav dodatni uslov", rekao je Van Rompej

Ovo je u tom slucaju trebalo reci ranije, ali dobro, sacekajmo i taj januar.

Damsel89

pre 10 godina

"Poslednje dve odluke su donete kao direktan rezultat hrabrog sporazuma koji su postigli Beograd i Pristina", istakao je Van Rompej, ponovo najavivsi posetu Beogradu zbog otvaranja pristupnih pregovora sa Srbijom koji ce poceti najkasnije u januaru, a zatim i Pristini zbog otvaranja razgovora sa Kosovom o Sporzaumu o stabilizaciji i pridruzivanju.

Ovo u vezi Pristine mi je sokantno. Dovoljno je ispratiti danasnji incident, a da se ne vracamo u proslost, a oko nas prave pitanje ovoliko dugo.

Zafir88

pre 10 godina

"Ovo je istorijska odluka. Cesto koristimo tu rec, ali je ovo zaista istorijska odluka jer ne smemo da zaboravimo sta se ne tako davno desavalo u tom delu Evrope. Na Balkanu je bio rat a sada pocinjemo pristupne pregovore sa Srbijom", rekao je Barozo.

U kojem je ucestvovala i drzava koja za koji dan postaje clanica.