Ponedeljak, 17.06.2013.

10:28

"Kraun plaza“ prima 250 radnika

Za 250 radnih mesta u beogradskom hotelu "Kraun plaza“ prijavilo se 2.500 kandidata, pišu "Večernje novosti".

Izvor: Novosti

"Kraun plaza“ prima 250 radnika IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

Boki

pre 10 godina

Jedva čekam da vidim kako će izgledati iznutra, i stari Konti je bio pojam među hotelima, a ovo će pretpostavljam biti nešto ekstra. Za goste će biti važno kakva će biti usluga, a ne da li je obnovu finansirao ovaj ili onaj. Kraun plaza sigurno nije napamet birala partnera za ovaj posao.

Zigana

pre 10 godina

Ovom vescu samo jos jednom mogu da konstatujem da ovakvi primeri bivaju zesca ofanziva opstevladajucim stavovima prema kojima su domace zaposljavanje i domaci investitori potcenjivani. Srecno!

Bogdan

pre 10 godina

Prosto me obuzme sramota u ime ove vlasti sta radi nasim privrednicima. Pa, izgleda su jedino ovi nasi privrednici oni koji stvarno obrcu novac u zemlji i daju posao narodu. A vlast? Vlast ukida javne servise ili ih prisvaja budzetom, otpusta narod, smanjuje penzije i plate, povecava poreze, firme dovodi pred tecaje pa zatim na prodaju... Jasno je kao dan ko je onda kriv u celoj prici, ko nije. Delta je, ocigledno, najozbiljnija domaca kompanija.

Detektiv Pemblton

pre 10 godina

Crown Plaza može da sarađuje sa Miškovićem, ali ga zato ova država progoni, dok on obezbeđuje radna mesta za naše ljude. Uvek neko potcenjivanje domaćih kompanija i domaćih privrednika. Sluganjski mentalitet.

Pot

pre 10 godina

Odoh i ja da se prijavim ovde za posao, mogu da pricaju sta hoce za Deltu i Miskovica, ali oni su jedina firma, tj. gazda, koji otvaraju radna mesta, isplacuju plate na vreme i gde se ne dele otkazi sakom. U medjuvremenu, sve nase firme su na tenderima, u stecaju, o broju nezaposlenih da ne govorim...I upravo zato, podrska Delti, samo napred!

Утврђивач чињеница

pre 10 godina

Српска власт не уме да се прикњучи Европи, а прогони Делту која је европска фирма већ годинама. Помирите се са снагом Делте, будите поносни на њу и учите од ње.

Profi

pre 10 godina

Eto, ova renomirana firma moze sa Miskovicem, a ovi nasi ne mogu? Jos vise sam sada ubedjena da je u pitanju zesca politicka igra iza svega, jer po svemu sudeci, Miskovic je ozbiljan, najozbiljniji partner, a o poslodavac.

Kid

pre 10 godina

Iskreno, presrecan sam sto se otvara ovaj hotel u centru grada, presrecan sam sto ce moji prijatelji (dvojica ih ima rezervisane sobe u maju sl. godine) imati priliku da urezu najbolji utisak o ovom gradu, pocevsi od odlicne hotelske usluge do, nadam se, vedrijih gradjana do tada. Nadam se samo da vladajuci garnisment nece skinuti kez sa lica obicnom i profesionalnom narodu, te ugroziti domace kompanije.

Biljana

pre 10 godina

Kriticni prema tudjem, nekriticni prema soptvenom,,a kritizerski prema Miskovicu. Da je bilo ko iz belog sveta otvorio hostel i zaposlio 25 mladih, mi bi ode ispevali i dali finanskijski i svaki drugi impuls. Obzirom da je ovo delo Delte, nista sto je sustinski vazno nije predmet analize, a opet sve je podlozno negiranju i devalviranju. Nama je i Agrokor prihvatljiviji kao monopolista na trzistu hrane, nego bilo koja Miskoviceva firma. Ovakvom percepcijom i neekonomskom logikom malo ce ovakvih vesti uopste biti, dominirace one o prodaji, preuzimanju, ustupanju, zatvaranju.

Maksa

pre 10 godina

Vec prerasta u manirizam da nista se ne moze tumaciti i sagledavati onako kako jeste, ukoliko se u toj prici nalazi i ime Miskovica. Jedan simbol Beograda je revitalizovan, obogacuje se turisticka ponuda, potvrdjuje se potencijal domace pameti i zaposljavaju ljudi, ali sve to ne moze da ima pozitivan predznak. Srecom po ovu zemlju, Deltu ne cini onim sto jeste misljenje, vec rezultati.

Tata

pre 10 godina

Pričajte vi šta god hoćete, ali izgleda da je Delta žilavija firma nego što se nekima činilo. Koliko sam pratio, brojne druge firme su brzo potonule kad im je vlasnik iz bilo kog razloga bio onemogućen da dalje vodi kompaniju. U ovom slučaju vlasnik je više od pola godine u pritvoru, a firma pravi ambiciozne planove i za naredne godine, što meni govori da sistem ne počiva na jednom čoveku. Šta god ja mislio o tom vlasniku, pozdravljam svako investiranje i novo zapošljavanje.

Besposlen, ne nezaposlen

pre 10 godina

Interesantno koliko se lepo dočekuje Ivica Todorić, hrvatski brat blizanac Miroslava Miškovića. Sve što je MM imao u Srbiji, IT je imao u Hrvatskoj, pa i dvostruko više. Ali dobro je kad investira hrvatski tajkun (može i albanski, izraelski, ruski....), samo domaći tajkuni ne valjaju. To su valjda te 24 sporne privatizacije? Ili, da budemo precizniji, tako ih tumači domaća stranačka elita. Jer im tako odgovara.

LLL

pre 10 godina

@Petar
realno, Delta nije "nasa" kompanija jer je registrovana na Kipru. Delta jeste ubirala sve privilegije od ove drzave, ali kada je ista ta kompanija prodala Delta banku, Delta osiguranje i Maxi stranim kompanijama, drzava Srbija nije dobila ni dinara poreza vec je to naplatio Kipar

Ubica

pre 10 godina

Plate u ovoj državi nisu SVEDENE na 200-300 eur nego nikad u poslednjih 22 godine nisu ni bile veće. U pojedinim periodima bile su po 5-10 maraka pa posle blagog oporavka opet 50-100 maraka posle "pobede" nad nato paktom. Sadašnji prosek od 330 eura je nedovoljan za normalan život ali ovde pod vremena sfrj nije bilo plate dovoljne za život.

Što se delte tiče, svi znamo da su bili povlašćeni i na izvoru primarne emisije i povlašćenog tretmana, kao i mnogo drugih firmi bliskih Miloševićevom režimu ali se nigde u svetu takve kompanije me uništavaju već na druge načine uteruju u zakone i propise.

Bojan

pre 10 godina

@radioaktivni Pa hotel je i dalje Miškov. tj. Deltin, a oni samo plaćaju franšizu da bi bili u lancu Kraun Plaza. Mislim da je takav aranžman...
Teoretski bi i ti mogao da otvoriš Plazin hotel, samo da ti povećaju minusni saldo na tekućem za par miliona evra :-)

tructruc

pre 10 godina

@radioaktivni
pametni i prepametni covece niko nista nije uvaljao nikome, rec je o brownfield investiciji kompanije delta holding kao i o ugovoru o menadzmentu sa IHG grupom kojoj CP pripada. malo procitaj, informisi se. pozdrav.

i tako...

pre 10 godina

Pa niko ne tera te radnike da rade. Uslovi su poznati ako ti odgovaraju prijavis se i nadas da dobihes posao. Ako ti ne odgovara ides dalje. (petronije, 17. jun 2013 12:01) ; Dozvolite, a gde to "ides dalje"?! Do prvog kontejnera? U ovoj zemlji, ako niste primetili, PRIVREDA JE UNISTENA, a proizvodnja (kicma svake privrede) skoro i ne postoji! Upravo su kompanije poput DELTA holdinga NAJVISE DOPRINELE ovom RAZARANJU! Pocev od samo njima dostupnog pristupa primarnoj emisiji novca 90-ih, sistematskog unistavanja drzavnih preduzeca da bi ih Delta i sl. privatizovali po bagatelnim cenama, izvlacenja novca iz drzavnih preduzeca npr. Energoprojekta i upumpavanja u Deltu, pa do maksimalno okrutnog ponasanja Delte kada su postali monopolisti u maloprodaji - gusenja konkurencije, unistavanja dobavljaca tako sto su im placali mizerno (a onda te proizvode nama preprodavali sa marzama od 30- preko 300%!) onda im kasnili sa isplatama po 6-12 meseci (cime su dobavljaci prakticno kreditirali Deltu i to bezkamatno!), do toga da su svi, ali svi njihovi dobavljaci morali da placaju reket da bi se njihova roba uopste mogla pridavati u Srbiji! - tu spadaju i strane kompanije! Zbog ovakvih "preduzeca" u Srbiji je ugaseno na stotine hiljada radnih mesta, a cena rada je svedena na 200-300€, dok su njihove marze do neba visoke, a porez na profit nam je najmanji u Evropi (i opet cine sve da ga izbegnu)- ceo sistem je uspostavljen da bi oni namakli bestidno besne i masne profite koje godinama izvlace u inostranstvo!!

Petar

pre 10 godina

@ i tako...

Kakve veze Energoprojekt sa Deltom? Delez je kupio Maxi, pa su plate ostale iste, izbaceno je dosta domacih dobavljaca, a oni kpoji su ostali i dalje placaju ulistavanae (isto se to placa i u Metrou, Idei,Merkatoru,...).

Potcenjivanje kompanije koja je u jednom trenutku zaposljavala 25.000 radnika, koja je bila jedina nasa kompanija koja je radila prekogranica drzave,jeste manir kod Srba. zato danas imamo Todorica koji kupuje sve u Srbiji i regionu, a Miskovica u zatvoru.

Delta je jedna od retkih velikih kompanija kokja je ostala u Srbiji, iumesto da je stitimo mi bi da je gasimoijos da dodatno blatimo. Svaka cast na investicijama, na Maxiju,Inteisi, Generaliju, na Crown Plazi,...

Tajkun

pre 10 godina

@Bojan
Vidim skocile plate u Maxiju do neba. Radnici se ubise od plata. Skocila im koliko je i minimalac skocio. E da ima pametnih u ovoj drzavi....

radioaktivni

pre 10 godina

A zidan iz sredstava udruzenog rada , pa ga "kupio" Mishko, pa zavaljao plazi. A niko rec o tome nikad nije rekao, a ima na hiljade takvih slucajeva

Uspesno nema sta

Limeni

pre 10 godina

Odnos prijavljenih kandidata prema broju slobodnih radnih mesta je 10 prema 1..Samo se nadam da ce i plate radnicima biti adekvatne i redovne.

Bojan

pre 10 godina

Moj omiljeni lanac hotela. Jedva čekam da se otvori. Mada moram da priznam da sam bio emotivno vezan i za Konti, uprkos tome sto je bio fucnutiji od Hajata, personal je bio vrlo profesionalan

petronije

pre 10 godina

@Bojan
Pa niko ne tera te radnike da rade. Uslovi su poznati ako ti odgovaraju prijavis se i nadas da dobihes posao. Ako ti ne odgovara ides dalje.

Bojan

pre 10 godina

Ako budu plate kao sto su imali Miskovicevi zaposleni u tempu maksiju i ostalim firmama onda se i nisu bas usrecili mada bolje i 18000 nego nista samo kazem da to nije neka premija a prava radnika 0!!!

Milos

pre 10 godina

Svaka investicija u ovo vreme je dobrodosla, a tih 250 ljudi, mnogu se smatrati srecnicima jer ce pronaci posao u ovakvim vremenima i krizi.

ono sto upada u oci jeste da Delta i dalje funkcionise,idalje zaposljava ljude i dalje investira. Ralno ovaj hotel je uvek bio i ostace simbol Beograda i Srbije za sve one koji dolaze poslovnou Beograd. Sve to govori o ozbiljnosti kompanije i bilo bi zaista dobro da drzava pored onoga sto se desva vlasniku ove kompanije(o tome ce sve reci sud i ne treba mesati to sa funkcionisamnjem kompanije) ipak pronadje nacin da podrzi napore i menadzmenta ali izaposlenih u ovoj kompaniji. na zalost sve je manje dobrih domacih kompanija i zaista se mogu pobrojati na prste jedne ruke. nikome nije u interesu da ovakva kompanija prestane da funkcionise.

hajmo malo o ekonomiji, dosta smo se bavili politikom. nesto moramo da jedemo.

Milos

pre 10 godina

Svaka investicija u ovo vreme je dobrodosla, a tih 250 ljudi, mnogu se smatrati srecnicima jer ce pronaci posao u ovakvim vremenima i krizi.

ono sto upada u oci jeste da Delta i dalje funkcionise,idalje zaposljava ljude i dalje investira. Ralno ovaj hotel je uvek bio i ostace simbol Beograda i Srbije za sve one koji dolaze poslovnou Beograd. Sve to govori o ozbiljnosti kompanije i bilo bi zaista dobro da drzava pored onoga sto se desva vlasniku ove kompanije(o tome ce sve reci sud i ne treba mesati to sa funkcionisamnjem kompanije) ipak pronadje nacin da podrzi napore i menadzmenta ali izaposlenih u ovoj kompaniji. na zalost sve je manje dobrih domacih kompanija i zaista se mogu pobrojati na prste jedne ruke. nikome nije u interesu da ovakva kompanija prestane da funkcionise.

hajmo malo o ekonomiji, dosta smo se bavili politikom. nesto moramo da jedemo.

Bojan

pre 10 godina

Ako budu plate kao sto su imali Miskovicevi zaposleni u tempu maksiju i ostalim firmama onda se i nisu bas usrecili mada bolje i 18000 nego nista samo kazem da to nije neka premija a prava radnika 0!!!

petronije

pre 10 godina

@Bojan
Pa niko ne tera te radnike da rade. Uslovi su poznati ako ti odgovaraju prijavis se i nadas da dobihes posao. Ako ti ne odgovara ides dalje.

Limeni

pre 10 godina

Odnos prijavljenih kandidata prema broju slobodnih radnih mesta je 10 prema 1..Samo se nadam da ce i plate radnicima biti adekvatne i redovne.

radioaktivni

pre 10 godina

A zidan iz sredstava udruzenog rada , pa ga "kupio" Mishko, pa zavaljao plazi. A niko rec o tome nikad nije rekao, a ima na hiljade takvih slucajeva

Uspesno nema sta

i tako...

pre 10 godina

Pa niko ne tera te radnike da rade. Uslovi su poznati ako ti odgovaraju prijavis se i nadas da dobihes posao. Ako ti ne odgovara ides dalje. (petronije, 17. jun 2013 12:01) ; Dozvolite, a gde to "ides dalje"?! Do prvog kontejnera? U ovoj zemlji, ako niste primetili, PRIVREDA JE UNISTENA, a proizvodnja (kicma svake privrede) skoro i ne postoji! Upravo su kompanije poput DELTA holdinga NAJVISE DOPRINELE ovom RAZARANJU! Pocev od samo njima dostupnog pristupa primarnoj emisiji novca 90-ih, sistematskog unistavanja drzavnih preduzeca da bi ih Delta i sl. privatizovali po bagatelnim cenama, izvlacenja novca iz drzavnih preduzeca npr. Energoprojekta i upumpavanja u Deltu, pa do maksimalno okrutnog ponasanja Delte kada su postali monopolisti u maloprodaji - gusenja konkurencije, unistavanja dobavljaca tako sto su im placali mizerno (a onda te proizvode nama preprodavali sa marzama od 30- preko 300%!) onda im kasnili sa isplatama po 6-12 meseci (cime su dobavljaci prakticno kreditirali Deltu i to bezkamatno!), do toga da su svi, ali svi njihovi dobavljaci morali da placaju reket da bi se njihova roba uopste mogla pridavati u Srbiji! - tu spadaju i strane kompanije! Zbog ovakvih "preduzeca" u Srbiji je ugaseno na stotine hiljada radnih mesta, a cena rada je svedena na 200-300€, dok su njihove marze do neba visoke, a porez na profit nam je najmanji u Evropi (i opet cine sve da ga izbegnu)- ceo sistem je uspostavljen da bi oni namakli bestidno besne i masne profite koje godinama izvlace u inostranstvo!!

Tajkun

pre 10 godina

@Bojan
Vidim skocile plate u Maxiju do neba. Radnici se ubise od plata. Skocila im koliko je i minimalac skocio. E da ima pametnih u ovoj drzavi....

Bojan

pre 10 godina

@radioaktivni Pa hotel je i dalje Miškov. tj. Deltin, a oni samo plaćaju franšizu da bi bili u lancu Kraun Plaza. Mislim da je takav aranžman...
Teoretski bi i ti mogao da otvoriš Plazin hotel, samo da ti povećaju minusni saldo na tekućem za par miliona evra :-)

Petar

pre 10 godina

@ i tako...

Kakve veze Energoprojekt sa Deltom? Delez je kupio Maxi, pa su plate ostale iste, izbaceno je dosta domacih dobavljaca, a oni kpoji su ostali i dalje placaju ulistavanae (isto se to placa i u Metrou, Idei,Merkatoru,...).

Potcenjivanje kompanije koja je u jednom trenutku zaposljavala 25.000 radnika, koja je bila jedina nasa kompanija koja je radila prekogranica drzave,jeste manir kod Srba. zato danas imamo Todorica koji kupuje sve u Srbiji i regionu, a Miskovica u zatvoru.

Delta je jedna od retkih velikih kompanija kokja je ostala u Srbiji, iumesto da je stitimo mi bi da je gasimoijos da dodatno blatimo. Svaka cast na investicijama, na Maxiju,Inteisi, Generaliju, na Crown Plazi,...

Bojan

pre 10 godina

Moj omiljeni lanac hotela. Jedva čekam da se otvori. Mada moram da priznam da sam bio emotivno vezan i za Konti, uprkos tome sto je bio fucnutiji od Hajata, personal je bio vrlo profesionalan

LLL

pre 10 godina

@Petar
realno, Delta nije "nasa" kompanija jer je registrovana na Kipru. Delta jeste ubirala sve privilegije od ove drzave, ali kada je ista ta kompanija prodala Delta banku, Delta osiguranje i Maxi stranim kompanijama, drzava Srbija nije dobila ni dinara poreza vec je to naplatio Kipar

tructruc

pre 10 godina

@radioaktivni
pametni i prepametni covece niko nista nije uvaljao nikome, rec je o brownfield investiciji kompanije delta holding kao i o ugovoru o menadzmentu sa IHG grupom kojoj CP pripada. malo procitaj, informisi se. pozdrav.

Ubica

pre 10 godina

Plate u ovoj državi nisu SVEDENE na 200-300 eur nego nikad u poslednjih 22 godine nisu ni bile veće. U pojedinim periodima bile su po 5-10 maraka pa posle blagog oporavka opet 50-100 maraka posle "pobede" nad nato paktom. Sadašnji prosek od 330 eura je nedovoljan za normalan život ali ovde pod vremena sfrj nije bilo plate dovoljne za život.

Što se delte tiče, svi znamo da su bili povlašćeni i na izvoru primarne emisije i povlašćenog tretmana, kao i mnogo drugih firmi bliskih Miloševićevom režimu ali se nigde u svetu takve kompanije me uništavaju već na druge načine uteruju u zakone i propise.

Tata

pre 10 godina

Pričajte vi šta god hoćete, ali izgleda da je Delta žilavija firma nego što se nekima činilo. Koliko sam pratio, brojne druge firme su brzo potonule kad im je vlasnik iz bilo kog razloga bio onemogućen da dalje vodi kompaniju. U ovom slučaju vlasnik je više od pola godine u pritvoru, a firma pravi ambiciozne planove i za naredne godine, što meni govori da sistem ne počiva na jednom čoveku. Šta god ja mislio o tom vlasniku, pozdravljam svako investiranje i novo zapošljavanje.

Maksa

pre 10 godina

Vec prerasta u manirizam da nista se ne moze tumaciti i sagledavati onako kako jeste, ukoliko se u toj prici nalazi i ime Miskovica. Jedan simbol Beograda je revitalizovan, obogacuje se turisticka ponuda, potvrdjuje se potencijal domace pameti i zaposljavaju ljudi, ali sve to ne moze da ima pozitivan predznak. Srecom po ovu zemlju, Deltu ne cini onim sto jeste misljenje, vec rezultati.

Pot

pre 10 godina

Odoh i ja da se prijavim ovde za posao, mogu da pricaju sta hoce za Deltu i Miskovica, ali oni su jedina firma, tj. gazda, koji otvaraju radna mesta, isplacuju plate na vreme i gde se ne dele otkazi sakom. U medjuvremenu, sve nase firme su na tenderima, u stecaju, o broju nezaposlenih da ne govorim...I upravo zato, podrska Delti, samo napred!

Утврђивач чињеница

pre 10 godina

Српска власт не уме да се прикњучи Европи, а прогони Делту која је европска фирма већ годинама. Помирите се са снагом Делте, будите поносни на њу и учите од ње.

Zigana

pre 10 godina

Ovom vescu samo jos jednom mogu da konstatujem da ovakvi primeri bivaju zesca ofanziva opstevladajucim stavovima prema kojima su domace zaposljavanje i domaci investitori potcenjivani. Srecno!

Kid

pre 10 godina

Iskreno, presrecan sam sto se otvara ovaj hotel u centru grada, presrecan sam sto ce moji prijatelji (dvojica ih ima rezervisane sobe u maju sl. godine) imati priliku da urezu najbolji utisak o ovom gradu, pocevsi od odlicne hotelske usluge do, nadam se, vedrijih gradjana do tada. Nadam se samo da vladajuci garnisment nece skinuti kez sa lica obicnom i profesionalnom narodu, te ugroziti domace kompanije.

Detektiv Pemblton

pre 10 godina

Crown Plaza može da sarađuje sa Miškovićem, ali ga zato ova država progoni, dok on obezbeđuje radna mesta za naše ljude. Uvek neko potcenjivanje domaćih kompanija i domaćih privrednika. Sluganjski mentalitet.

Biljana

pre 10 godina

Kriticni prema tudjem, nekriticni prema soptvenom,,a kritizerski prema Miskovicu. Da je bilo ko iz belog sveta otvorio hostel i zaposlio 25 mladih, mi bi ode ispevali i dali finanskijski i svaki drugi impuls. Obzirom da je ovo delo Delte, nista sto je sustinski vazno nije predmet analize, a opet sve je podlozno negiranju i devalviranju. Nama je i Agrokor prihvatljiviji kao monopolista na trzistu hrane, nego bilo koja Miskoviceva firma. Ovakvom percepcijom i neekonomskom logikom malo ce ovakvih vesti uopste biti, dominirace one o prodaji, preuzimanju, ustupanju, zatvaranju.

Besposlen, ne nezaposlen

pre 10 godina

Interesantno koliko se lepo dočekuje Ivica Todorić, hrvatski brat blizanac Miroslava Miškovića. Sve što je MM imao u Srbiji, IT je imao u Hrvatskoj, pa i dvostruko više. Ali dobro je kad investira hrvatski tajkun (može i albanski, izraelski, ruski....), samo domaći tajkuni ne valjaju. To su valjda te 24 sporne privatizacije? Ili, da budemo precizniji, tako ih tumači domaća stranačka elita. Jer im tako odgovara.

Profi

pre 10 godina

Eto, ova renomirana firma moze sa Miskovicem, a ovi nasi ne mogu? Jos vise sam sada ubedjena da je u pitanju zesca politicka igra iza svega, jer po svemu sudeci, Miskovic je ozbiljan, najozbiljniji partner, a o poslodavac.

Bogdan

pre 10 godina

Prosto me obuzme sramota u ime ove vlasti sta radi nasim privrednicima. Pa, izgleda su jedino ovi nasi privrednici oni koji stvarno obrcu novac u zemlji i daju posao narodu. A vlast? Vlast ukida javne servise ili ih prisvaja budzetom, otpusta narod, smanjuje penzije i plate, povecava poreze, firme dovodi pred tecaje pa zatim na prodaju... Jasno je kao dan ko je onda kriv u celoj prici, ko nije. Delta je, ocigledno, najozbiljnija domaca kompanija.

Boki

pre 10 godina

Jedva čekam da vidim kako će izgledati iznutra, i stari Konti je bio pojam među hotelima, a ovo će pretpostavljam biti nešto ekstra. Za goste će biti važno kakva će biti usluga, a ne da li je obnovu finansirao ovaj ili onaj. Kraun plaza sigurno nije napamet birala partnera za ovaj posao.

petronije

pre 10 godina

@Bojan
Pa niko ne tera te radnike da rade. Uslovi su poznati ako ti odgovaraju prijavis se i nadas da dobihes posao. Ako ti ne odgovara ides dalje.

Bojan

pre 10 godina

Ako budu plate kao sto su imali Miskovicevi zaposleni u tempu maksiju i ostalim firmama onda se i nisu bas usrecili mada bolje i 18000 nego nista samo kazem da to nije neka premija a prava radnika 0!!!

Bojan

pre 10 godina

Moj omiljeni lanac hotela. Jedva čekam da se otvori. Mada moram da priznam da sam bio emotivno vezan i za Konti, uprkos tome sto je bio fucnutiji od Hajata, personal je bio vrlo profesionalan

Milos

pre 10 godina

Svaka investicija u ovo vreme je dobrodosla, a tih 250 ljudi, mnogu se smatrati srecnicima jer ce pronaci posao u ovakvim vremenima i krizi.

ono sto upada u oci jeste da Delta i dalje funkcionise,idalje zaposljava ljude i dalje investira. Ralno ovaj hotel je uvek bio i ostace simbol Beograda i Srbije za sve one koji dolaze poslovnou Beograd. Sve to govori o ozbiljnosti kompanije i bilo bi zaista dobro da drzava pored onoga sto se desva vlasniku ove kompanije(o tome ce sve reci sud i ne treba mesati to sa funkcionisamnjem kompanije) ipak pronadje nacin da podrzi napore i menadzmenta ali izaposlenih u ovoj kompaniji. na zalost sve je manje dobrih domacih kompanija i zaista se mogu pobrojati na prste jedne ruke. nikome nije u interesu da ovakva kompanija prestane da funkcionise.

hajmo malo o ekonomiji, dosta smo se bavili politikom. nesto moramo da jedemo.

Petar

pre 10 godina

@ i tako...

Kakve veze Energoprojekt sa Deltom? Delez je kupio Maxi, pa su plate ostale iste, izbaceno je dosta domacih dobavljaca, a oni kpoji su ostali i dalje placaju ulistavanae (isto se to placa i u Metrou, Idei,Merkatoru,...).

Potcenjivanje kompanije koja je u jednom trenutku zaposljavala 25.000 radnika, koja je bila jedina nasa kompanija koja je radila prekogranica drzave,jeste manir kod Srba. zato danas imamo Todorica koji kupuje sve u Srbiji i regionu, a Miskovica u zatvoru.

Delta je jedna od retkih velikih kompanija kokja je ostala u Srbiji, iumesto da je stitimo mi bi da je gasimoijos da dodatno blatimo. Svaka cast na investicijama, na Maxiju,Inteisi, Generaliju, na Crown Plazi,...

radioaktivni

pre 10 godina

A zidan iz sredstava udruzenog rada , pa ga "kupio" Mishko, pa zavaljao plazi. A niko rec o tome nikad nije rekao, a ima na hiljade takvih slucajeva

Uspesno nema sta

i tako...

pre 10 godina

Pa niko ne tera te radnike da rade. Uslovi su poznati ako ti odgovaraju prijavis se i nadas da dobihes posao. Ako ti ne odgovara ides dalje. (petronije, 17. jun 2013 12:01) ; Dozvolite, a gde to "ides dalje"?! Do prvog kontejnera? U ovoj zemlji, ako niste primetili, PRIVREDA JE UNISTENA, a proizvodnja (kicma svake privrede) skoro i ne postoji! Upravo su kompanije poput DELTA holdinga NAJVISE DOPRINELE ovom RAZARANJU! Pocev od samo njima dostupnog pristupa primarnoj emisiji novca 90-ih, sistematskog unistavanja drzavnih preduzeca da bi ih Delta i sl. privatizovali po bagatelnim cenama, izvlacenja novca iz drzavnih preduzeca npr. Energoprojekta i upumpavanja u Deltu, pa do maksimalno okrutnog ponasanja Delte kada su postali monopolisti u maloprodaji - gusenja konkurencije, unistavanja dobavljaca tako sto su im placali mizerno (a onda te proizvode nama preprodavali sa marzama od 30- preko 300%!) onda im kasnili sa isplatama po 6-12 meseci (cime su dobavljaci prakticno kreditirali Deltu i to bezkamatno!), do toga da su svi, ali svi njihovi dobavljaci morali da placaju reket da bi se njihova roba uopste mogla pridavati u Srbiji! - tu spadaju i strane kompanije! Zbog ovakvih "preduzeca" u Srbiji je ugaseno na stotine hiljada radnih mesta, a cena rada je svedena na 200-300€, dok su njihove marze do neba visoke, a porez na profit nam je najmanji u Evropi (i opet cine sve da ga izbegnu)- ceo sistem je uspostavljen da bi oni namakli bestidno besne i masne profite koje godinama izvlace u inostranstvo!!

Ubica

pre 10 godina

Plate u ovoj državi nisu SVEDENE na 200-300 eur nego nikad u poslednjih 22 godine nisu ni bile veće. U pojedinim periodima bile su po 5-10 maraka pa posle blagog oporavka opet 50-100 maraka posle "pobede" nad nato paktom. Sadašnji prosek od 330 eura je nedovoljan za normalan život ali ovde pod vremena sfrj nije bilo plate dovoljne za život.

Što se delte tiče, svi znamo da su bili povlašćeni i na izvoru primarne emisije i povlašćenog tretmana, kao i mnogo drugih firmi bliskih Miloševićevom režimu ali se nigde u svetu takve kompanije me uništavaju već na druge načine uteruju u zakone i propise.

LLL

pre 10 godina

@Petar
realno, Delta nije "nasa" kompanija jer je registrovana na Kipru. Delta jeste ubirala sve privilegije od ove drzave, ali kada je ista ta kompanija prodala Delta banku, Delta osiguranje i Maxi stranim kompanijama, drzava Srbija nije dobila ni dinara poreza vec je to naplatio Kipar

Profi

pre 10 godina

Eto, ova renomirana firma moze sa Miskovicem, a ovi nasi ne mogu? Jos vise sam sada ubedjena da je u pitanju zesca politicka igra iza svega, jer po svemu sudeci, Miskovic je ozbiljan, najozbiljniji partner, a o poslodavac.

Bogdan

pre 10 godina

Prosto me obuzme sramota u ime ove vlasti sta radi nasim privrednicima. Pa, izgleda su jedino ovi nasi privrednici oni koji stvarno obrcu novac u zemlji i daju posao narodu. A vlast? Vlast ukida javne servise ili ih prisvaja budzetom, otpusta narod, smanjuje penzije i plate, povecava poreze, firme dovodi pred tecaje pa zatim na prodaju... Jasno je kao dan ko je onda kriv u celoj prici, ko nije. Delta je, ocigledno, najozbiljnija domaca kompanija.

Limeni

pre 10 godina

Odnos prijavljenih kandidata prema broju slobodnih radnih mesta je 10 prema 1..Samo se nadam da ce i plate radnicima biti adekvatne i redovne.

tructruc

pre 10 godina

@radioaktivni
pametni i prepametni covece niko nista nije uvaljao nikome, rec je o brownfield investiciji kompanije delta holding kao i o ugovoru o menadzmentu sa IHG grupom kojoj CP pripada. malo procitaj, informisi se. pozdrav.

Detektiv Pemblton

pre 10 godina

Crown Plaza može da sarađuje sa Miškovićem, ali ga zato ova država progoni, dok on obezbeđuje radna mesta za naše ljude. Uvek neko potcenjivanje domaćih kompanija i domaćih privrednika. Sluganjski mentalitet.

Besposlen, ne nezaposlen

pre 10 godina

Interesantno koliko se lepo dočekuje Ivica Todorić, hrvatski brat blizanac Miroslava Miškovića. Sve što je MM imao u Srbiji, IT je imao u Hrvatskoj, pa i dvostruko više. Ali dobro je kad investira hrvatski tajkun (može i albanski, izraelski, ruski....), samo domaći tajkuni ne valjaju. To su valjda te 24 sporne privatizacije? Ili, da budemo precizniji, tako ih tumači domaća stranačka elita. Jer im tako odgovara.

Tata

pre 10 godina

Pričajte vi šta god hoćete, ali izgleda da je Delta žilavija firma nego što se nekima činilo. Koliko sam pratio, brojne druge firme su brzo potonule kad im je vlasnik iz bilo kog razloga bio onemogućen da dalje vodi kompaniju. U ovom slučaju vlasnik je više od pola godine u pritvoru, a firma pravi ambiciozne planove i za naredne godine, što meni govori da sistem ne počiva na jednom čoveku. Šta god ja mislio o tom vlasniku, pozdravljam svako investiranje i novo zapošljavanje.

Maksa

pre 10 godina

Vec prerasta u manirizam da nista se ne moze tumaciti i sagledavati onako kako jeste, ukoliko se u toj prici nalazi i ime Miskovica. Jedan simbol Beograda je revitalizovan, obogacuje se turisticka ponuda, potvrdjuje se potencijal domace pameti i zaposljavaju ljudi, ali sve to ne moze da ima pozitivan predznak. Srecom po ovu zemlju, Deltu ne cini onim sto jeste misljenje, vec rezultati.

Pot

pre 10 godina

Odoh i ja da se prijavim ovde za posao, mogu da pricaju sta hoce za Deltu i Miskovica, ali oni su jedina firma, tj. gazda, koji otvaraju radna mesta, isplacuju plate na vreme i gde se ne dele otkazi sakom. U medjuvremenu, sve nase firme su na tenderima, u stecaju, o broju nezaposlenih da ne govorim...I upravo zato, podrska Delti, samo napred!

Утврђивач чињеница

pre 10 godina

Српска власт не уме да се прикњучи Европи, а прогони Делту која је европска фирма већ годинама. Помирите се са снагом Делте, будите поносни на њу и учите од ње.

Zigana

pre 10 godina

Ovom vescu samo jos jednom mogu da konstatujem da ovakvi primeri bivaju zesca ofanziva opstevladajucim stavovima prema kojima su domace zaposljavanje i domaci investitori potcenjivani. Srecno!

Kid

pre 10 godina

Iskreno, presrecan sam sto se otvara ovaj hotel u centru grada, presrecan sam sto ce moji prijatelji (dvojica ih ima rezervisane sobe u maju sl. godine) imati priliku da urezu najbolji utisak o ovom gradu, pocevsi od odlicne hotelske usluge do, nadam se, vedrijih gradjana do tada. Nadam se samo da vladajuci garnisment nece skinuti kez sa lica obicnom i profesionalnom narodu, te ugroziti domace kompanije.

Boki

pre 10 godina

Jedva čekam da vidim kako će izgledati iznutra, i stari Konti je bio pojam među hotelima, a ovo će pretpostavljam biti nešto ekstra. Za goste će biti važno kakva će biti usluga, a ne da li je obnovu finansirao ovaj ili onaj. Kraun plaza sigurno nije napamet birala partnera za ovaj posao.

Tajkun

pre 10 godina

@Bojan
Vidim skocile plate u Maxiju do neba. Radnici se ubise od plata. Skocila im koliko je i minimalac skocio. E da ima pametnih u ovoj drzavi....

Bojan

pre 10 godina

@radioaktivni Pa hotel je i dalje Miškov. tj. Deltin, a oni samo plaćaju franšizu da bi bili u lancu Kraun Plaza. Mislim da je takav aranžman...
Teoretski bi i ti mogao da otvoriš Plazin hotel, samo da ti povećaju minusni saldo na tekućem za par miliona evra :-)

Biljana

pre 10 godina

Kriticni prema tudjem, nekriticni prema soptvenom,,a kritizerski prema Miskovicu. Da je bilo ko iz belog sveta otvorio hostel i zaposlio 25 mladih, mi bi ode ispevali i dali finanskijski i svaki drugi impuls. Obzirom da je ovo delo Delte, nista sto je sustinski vazno nije predmet analize, a opet sve je podlozno negiranju i devalviranju. Nama je i Agrokor prihvatljiviji kao monopolista na trzistu hrane, nego bilo koja Miskoviceva firma. Ovakvom percepcijom i neekonomskom logikom malo ce ovakvih vesti uopste biti, dominirace one o prodaji, preuzimanju, ustupanju, zatvaranju.