Nedelja, 16.06.2013.

13:56

Dačić: Dajte nam datum, a ne aplauz

Dačić očekuje pozitivnu odluku Brisela o dobijanju datuma pregovora sa EU jer bi, kako kaže, svaki drugi rezultat negativno uticao na reformski proces.

Izvor: Tanjug

Daèiæ: Dajte nam datum, a ne aplauz IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

Serbissimo

pre 10 godina

Ma razumem ja tebe totalno nego te pitam gde vidis garanciju da ce stati sa Kosovom? A drugo, i Makedonija je proglasila nezavisnost i nije nam bilo pravo ali nismo isli tamo da ratujemo bas zbog toga sto nezavisnost nije pratio noz pod grlom i parole na srpskim kucama..Mislim, da meni neko dira brata ja bih ga branio pa makar to bio i sam Legija Arkan ili slican krimos. Ali dobro,ja sam takav, ti si takav onaj onakav sve je to stvar licnog izbora i procene.
(Vrsac, 17. jun 2013 13:15)

Nema garancija ali kao sto si rekao sve je stvar licnog misljenja i procene, a svako sledi svoju logiku.
Meni Srbija nije majka niti su mi svi Srbi bracha i sestre. Sto se tice mirnog razlaza sa MK i CG, naravno da je emotivno bilo lakse podneti miran razlaz sa njima nego sa Hrvatima ali zrelost jednog naroda ogleda se upravo o tome da u teskim okolnostima donosi prave odluke.
Srbija je pala na tom ispitu zato sto smo nezrelo drustvo.
P.S. 1991 nije isto sto i 1941 i bez obzira na sovinisticki primitivizam koji je pratio hrvatski put ka nezavisnosti, Srbi u Hrvatskoj bi izbegli ono sto im se desilo u Oluji da je Srbija pristala na miran razlaz.

Vrsac

pre 10 godina

Ma razumem ja tebe totalno nego te pitam gde vidis garanciju da ce stati sa Kosovom? A drugo, i Makedonija je proglasila nezavisnost i nije nam bilo pravo ali nismo isli tamo da ratujemo bas zbog toga sto nezavisnost nije pratio noz pod grlom i parole na srpskim kucama..Mislim, da meni neko dira brata ja bih ga branio pa makar to bio i sam Legija Arkan ili slican krimos. Ali dobro,ja sam takav, ti si takav onaj onakav sve je to stvar licnog izbora i procene.

Aleksandar

pre 10 godina

Veštačka tvorevina. Na žalost.
(tigar, 16. jun 2013 14:58)

A koja pa to država ili savez država nisu veštačke tvorevine? Gde još u prirodi imaš da se životinje ograđuju linijama u pesku i traže pasoše jedna drugoj da pređu te linije? Sve države su veštačke tvorevine, a koliko će opstati zavisi samo od toga koliko imaju prednosti i mana za ljude omeđene njihovim granicama.

Serbissimo

pre 10 godina

(Vrsac, 17. jun 2013 01:07)

Kada dve drzave kao sto su Hrvatska i Slovenija proglase nezavisnost, imas dve opcije: da ih priznas ili da ratujes da bi ih silom sprecio da se otcepe.
Rusija je, na primer, izabrala ovo prvo kada se raspao SSSR, a Srbija ovo drugo. Porazeni u ratu uvek snose sve posledice i placaju ceo racun -sto je shvatio cak i Aleksandar Vucic a ti moju prostu metaforu o partiji pokera i uterivacima dugova ocigledno nisi.
Mada si, ponavljam, posatvio tacnu dijagnozu glede odnosa sa Kosovom i EU (sto i nije narocito tesko), recept za lecenje ti je potpuno pogresan. Mi ne mozemo da budemo rusko-kineska gubernija cak i kada bi vecina ovde to htela jer smo od Rusije i Kine predaleko a manje-vise sve oko nas je EU. Uspesnu spoljnu politiku mora da diktira osecaj za realnost geostrateskog polozaja jedne zemlje a ne licne emocije.

Duci0167

pre 10 godina

(Jovan Narancic, 16. jun 2013 21:10)
Ne lupetaj i mani se patetike. Sutra kad odes u prodavnicu i kupis namirnice a ti reci da ces da platis duhovnoscu. Veruj u sta hoces,niko ti ne brani. Smiri emocije jer se politika vodi mozgom a ne emocijama. Prekini sa tim da nas Nemacka unistava 100 god. i ne stvaraj nova neprijateljstva. Veoma primitivan nacin resavanja problema.

Vrsac

pre 10 godina

Kakvi bre uterivaci dugova? Pa mi nikom nista ne dugujemo jer je to nase a ne tudje!! I gresis grdno u jednoj stvari - Ako mislis da je Sloba kriv za ratove objasni mi zasto nismo ratovali sa CG i Makedonijom ? Ja mislim, zato sto srbima niko nije pretio i podsecao ih na ratne strahote iz 41'! Rat u Bosni i Hrvatskoj je iskljucivo bio zbog zastite srba da ne bi prosli kao u 2 svetskom..Crna gora nije dirala srbe, nije bilo potrebe ici i braniti ih..Makedonija isto tako..E sad drugo je pitanje sto je bilo koljaca budala profitera i Slobe koji je situaciju koristio za svoje politicke potrebe.. pa Slovenci su isto krenuli da ubijaju mlade vojnike jna,zbog cega? a tvoj zakljucak bi bio na mestu da nije onog sto sam napisao u prvom komentaru da nema kraja tome, jer nemac ne insistira ovoliko na Kosovu zbog Kosova vec zbog Vojvodine..Veruj da je tako posto zivim tu i gledam svaki dan kako se na razne nacine inflitriraju u vojvodjansko drustvo sto kroz prosvetu sto kroz kulturu sto kroz sport..Zato moramo reci stop i okrenuti se Rusiji Kini Indiji, Arapima..Tamo gde ima para..I za kraj evo ti ideja za razmisljanje - Zamisli da se rusima prodamo ko zapadu- i banke, i firme i sve sve. I jos juzni tok kad prodje a mi kazemo necemo EU a zapad ne moze da nam uvede embargo jer ne bi nama uveo vec rusima posto je sve njihovo. mislim svejedno odakle ide gorivo u "auto" dal iz rusije ili amerike ;) laku noc :)

nissin

pre 10 godina

Nama je datum bitan jer samim tim nam se poboljsava kreditni rejting. Dobijamo jeftinije kredite jer bez njih ne mozemo kao narkoman bez droge.
Sa takvim kreditima se jedino moze graditi industrija.
Sa industrijom koja ce imati mnostvo oko sebe fabrika i male privrede se razvija srednji sloj. Sa srednjim slojem raste razvoj u obrazovanje. Mladi ostaju. Deca se radjaju. Porezi od plata mogu da namire penzinerima penzije. I tako iz godine u godinu dok se ne sredi balans penzionera i radnog stanovnistva.

Zoran

pre 10 godina

Otkad je to Srbija deo "zapadnog balkana"? Zar to nije terminologija koju je EU uvela prema hrvatskoj i sloveniji i to na njihovo inzistiranje? MI nismo nikakav zapadni balkan i bolje da te floskule ostavimo za komšije koje uvek beže od balkana.

Mi JESMO balkan i to onaj pravi, izvorni, i nemamo šta da se stidimo a ne da nam hrvati nameću svoje nazive.
(Pravnik, 16. jun 2013 20:29)

Uh, uh, mozda si dobar pravnik ali ti geopolitika nije jaca strana. Pa nije Balkan samo eks-Jugoslavija. Zapadni Balkan je cela ex-Yu jer su Rumunija i Bugarska istocni a Albanija, Grcka i Turska juzni. Zvanicno.

koalicija

pre 10 godina

Bez obzira na loše političare,koje trpimo više od 20 godina(one pre nismo bili u mogućnosti da biramo)mislim da sadašni premijer,bar po izjavama,nadmašuje sve(mada i Vučić mnogo ne zaostaje).Ponaša se kao malo dete kojima roditelji obećaju sladoled ako uradi domaći.Samo i dete će ukapirati da posle nekoliko neisupnjenih obećanja,više ne veruje.U slučaju Dačića radi o čoveku koji ima najveću moć(na papiru) i od čijeg (ne)činjenja zavisi sudbina države i naroda(gradnjani i seljaci).Zaista neozbiljno od političara,koji je 5 godina na vlasti,i do sada je verovatno shvatio kako funkcioniše medjunarodna politika.Tako da bi ovu izjavu protumačio kao poruku za domaću javnost.Samo za razliku od nekih ranijih perioda,a bilo ih je dosta,ovaj put se valjda i narod opametio,ili nije?

Serbissimo

pre 10 godina

@(Vrsac, 16. jun 2013 21:34)

Probaj da sagledas vecu sliku: Dok se promene milicajci mi cemo nestati kao narod i drzava ako se ne razgranicimo sa Kosovom, uz trenutni prirodni prirastaj Srba i Albanaca (u nasem slucaju negativan, also known as "bela kuga"). Takodje bi morao da uzmes u obzir da je gubitak Kosova posledica, izmedju ostalog i pre svega, sulude avanture u Hrvatskoj i Bosni. Pokusavajuci da sprovedemo koliko neostvariv toliko i po nase stvarne nacionalne interese poguban projekat da Jugoslaviju pretvorimo u Srboslaviju, u ocima sveta koji je takav kakav je izgubili smo i moralno pravo da branimo i sopstvenu terirotiju, sto Kosovo svakako jeste.
Sloba je ulozio celu Srbiju dok je blefirao sa pet dasaka u ruci za ozbiljnim pokeraskim stolom igrajuci protiv najvecih svetskih faca, od kojih je svako imao i pat stihova u rukavu.
U takvoj situaciji pametan covek odustaje odmah da bi smanjio gubitke jer ako ides do kraja pa ti uterivaci dugova dodju na gajbu, lome ti kolena i zaplene ti sve sto imas uklucujuci i kucnog ljubimca.

evropeJac

pre 10 godina

Pa covece smorili ste sa tim ZAHTEVANJEM datuma! Nisi bre u poziciji da ista zahtevas kako ti nije jasno i vama svima koji ga podrzavate. Kazete - ne dobijanje ce dati negativne posledice. Zasto??? Pa potrudi se jos vise! Vristite k'o pijani cobani taj datum. Hocete samo pare,jel??? Sve ste nesto kao zapoceli a narodu sve gore. Ova pompezna hapsenja,jefin film za sirotinju. Narod je opljackan za stotine MILIJARDI evra a ne da se hvalite sa 5 miliona. Da li vi shvatate ozbiljnost pristupanja EU? Koje su tu vrednosi? Da nema rasipanja novca,uzdizanje kulture,formiranje svesti ovog homofobicnog i sovinistickog dela naroda. Mislite da smo spremni? Dokazite da gresim umesto da kmecite kao malo dete kad mu se otme igracka. "Mi smo sve uradili pa mi smo sve uradili "... ma nemoj?

Zemun grad SPO

pre 10 godina

“Neka nam se jasno kaže da nas ne žele u EU i znaćemo kako se dalje ponašati. Mi smo postigli istorijski sporazum, iako nije to dovoljno za članice EU da daju pozitivan signal i donesu odluke, postavljam pitanje kada će biti spremna", izjavio je Dačić.

Sećam se njegovih vatrenih predizbornih govora od pre dve godine i Mrkonjićevih etiketiranja Vuka Draškovića kao izdajnika zbog njegovog traženja da tadašnja vlada promeni gubitničku kosovsku politiku i povuče upravo poteze na koje se od skora odlučila aktuelna vlast. Još tada bi dobili datum, a ekonomska situacija bi bila povoljnija. Sada bi Ivica nakon što je pao na popravni i naučio gradivo, da odmah odgovara. To je međutim neizvesno jer je većina nastavnika na odmoru, a razredni u Bundestagu ima izbornu kampanju i dok se ista ne završi rizično je da daje prelazne ocene.

plavi andjelak

pre 10 godina

E, stvarno mi nisu jasni oni koji pricaju o crkvama i rudama na Kosovu. Srbi u crkvu retko idu a rude bi dali Rusima za sicu. Bolje to prepustiti nekome ko to moze bolje iskoristiti. Shvatite, nerealno je od Albanaca ocekivati da zive u drzavi kojom smo i sami nezadovoljni. Ginuli su da se rese Milosevica a sad im nudimo Dacica za premijera, Mrku da im asfaltira puteve, Tomu za predsednika...

Dejan

pre 10 godina

Kad budu evro plate tad smo Evropa.
(Milan Djordjevic, 16. jun 2013 21:04)

I kad se u Srbiji budu placale sve obaveze kao u EU (oko 1500 mesecno po domacinstvu).

Vrsac

pre 10 godina

Serbissimo- Uzmimo na stranu duhovnu vrednost Kosova, koja je meni licno veoma bitna jer iskreno verujem u Boga i pravoslavlje, i izracunajmo kolika je vrednost Kosova na papiru ? Tu mislim na rude, prirodna bogatstva, samu zemlju i njenu cenu, reke, fabrike, floru i faunu i sve sve stavi na papir!! Kad dobijes sifru vrtece ti se u glavi. I sad mi treba da stavimo potpis na tekst u kome cemo pristati da je to tudje.

Dragi Serbissimo verujem u sledece - Da si nasledio stan koji je uzurpiran i ne mozes da raspolazes njime sada niti u dogledno vreme, u kome zive neki tamo ilegalci a ti ne mozes da ih tuzis jer su sup i sud na njihovoj strani ( zapad ), ne verujem da bi ga se odrekao i potpisao, jer ce taj stan imati neku vrednost i za 30 godina i moci ces ga unuku ostaviti ako vec ti ne mozes da ga koristis..A ko zna za 30 godina mozda se promene milicajci i sudije..Razumes ?

MIlos

pre 10 godina

Koja glupost od SPS dogmatske masine
Pa zar Srbija i Srbi ne zele da se reformisu i bez datuma Dacicu?
Ako je zbog datuma onda su vas vec provalili i nikad ga necet dobiti, idioti jedni !

Mestimicno-delimican tip

pre 10 godina

Ulazimo u EU kad pocnete vise da radite, a manje da komentarisete. Normalnom coveku koji hoce da radi nije bitno ko je predsednik- on hoce da radi i nista drugo ga ne zanima. E, kad to ovde bude tako, bice nam bolje. Po EU ni ne znaju ko im je na vlasti, niti ih zanima. Zanima ih da prehrane porodicu, i radice sve da to ostvare. Pune novine oglasa, a po ceo dan se samo kuka. Dokle cete vise? Da me ne shvate urednici pogresno, zaista im zelim dobru zaradu, ali.. Nemojte sedeti i pisati komentare, nego idi da radis! Kad bude 0 komentara na ovakve vesti, u kontinuitetu od 5 godina, tad ce nam biti bolje. Nadam se da ce ovo viti objavljeno. Hvala unapred..

Jovan Narancic

pre 10 godina

Prosto ne znam da li da se smejem ili placem citam komentare, uzas zivi. Prvo gledam kako nas EU vuce za nos, mnogo godina unazad, ali isto tako imam veru da se nesto menja s obzirom na to da sam uveren da bih na referendumu za EU glasalo do 30% glasaca maksimum. Steta je sto mi zaboravljamo koliko su nam Nemci naneli stete i zla tako da i da nam daju narednih 100 godina novac ne bih nas isplatili za sve pocev od izgubljenih zivota infrakstuture itd. Neki ce reci sami smo krivi a zasto? Da nismo mozda osvajali njihove zemlje. I vesali njihovu decu. Moram shvatiti da oni prema nama nikada nece promeniti politiku. Voleo bih da se ova drzava okrene sama sebi da se postuju prava radnika a ne da se radi ovo sto se danas radi, ali sami smo krivi. I kada su ljudi glasali za SNS nisu glasali za SNS zbog njihovih ideja vec samo da bi DS otisao sa vlasti. E tu je velika zalost niko nema vere ni u koga. Ne mogu da shvatim da nasa drzava uopste razgovara sa ratnim zlocincima i onim koji su terorisali narod srpski na Kosovuu. Umesto da se okrenu tim ljudima koji su ostali dole(200000 dusa). Pa kakvi smo mi ljudi zaboravili smo ono duhovno vazno nam je ono materijalno to je strasno.

Serbissimo

pre 10 godina

@Goran Vrsac
"Stvar je prosta samo je treba videti - nece nas prihvatiti sve dok Kosovo ne bude clanica UN a to moze biti samo kad mi kazemo vazi jer ce tad Kina i Rusija skinuti veto. Zato ce nas vuci za nos dokle god nas ne dovedu do situacije da smo potpuno ekonomski zavisni od zapada( u prevodu - sve je njihovo ), toliko zavisni da bi svako nase NE dovelo dirketno do velike nemastine i gladi u Srbiji ( neko ce reci vec je tako,e nije, cim milion srba jos uvek ide na more- nije ). Kad nas dovedu pred taj cin onda ce reci- Kosovo u UN vi u EU!!"

Ovde si pogodio u centar.

"Zato molim nase politicare da batale EU dok jos imamo ista svoje i da nadju nacin da pokrenemo privredu nezavisno od zapada..To nam je jedini spas. Naravno, druga varijanta je da priznamo Kosovo, ali i da priznamo, znajte onda, Nemci ovo ne rade zbog Kosova vec zbog Vojvodine jer cekaju da pocnemo da pokljanjamo( milom ili silom )..A tu je i Truska sa ambicijama u Sandzaku koja isto ceka i vreba..Eto to je moje misljenje.."

A ovde si promasio, ali skroz. Kosovo smo izgubili ne zato sto nismo vodili politiku zasnovanoj na lepim zeljama umesto na realnosti izmenjenog sveta, nego zato sto jesmo. To sto ti predlazes je nastavak te i takve politike cije bi posledice upravo bile gubitak Vojvodine a mozda i Sandzaka. Privredu bez zapadnih investicija ne mozemo da pokrenemo kao sto ni auto ne mozes da upalis bez goriva.

Vlad

pre 10 godina

Daj,daj,daj........daj, samo malo da osetimo tu bol, ne pricjte samo kako je tesko to svi osecamo, radite da napravimo rezultat I tada smu zreli za sve , bjedni nikome ne trebamo .

Pravnik

pre 10 godina

Otkad je to Srbija deo "zapadnog balkana"? Zar to nije terminologija koju je EU uvela prema hrvatskoj i sloveniji i to na njihovo inzistiranje? MI nismo nikakav zapadni balkan i bolje da te floskule ostavimo za komšije koje uvek beže od balkana.

Mi JESMO balkan i to onaj pravi, izvorni, i nemamo šta da se stidimo a ne da nam hrvati nameću svoje nazive.

bedak...

pre 10 godina

Nece biti ,strasan signal,ako ne dobijemo datum vec dokaz da Srbija ne treba vise da veruje u obecanja pojedinaca iz evropske unije vec da se d okrene sebi i da krene sopstvenim putem ka boljitku...Jer ovaj narod se toliko nacekao ,da to vec prelazi u bedak...

Paunovic

pre 10 godina

Datum treba da produzi zivot aktuelnoj vlasti kod biraca. Narodu nece doneti opipljive rezultate jer vlasti ne drze rec prema EU. Oni su rekli da priznavanje Kosova nije uslov sto i jeste tacno. Prvi i osnovni uslov je pravosudje. Dok god se taj posao odlaze i EU oci mazu, od datuma nista. To je prvi uslov da bi te neko shvatao kao ozbiljnu drzavu.

cisto da znate

pre 10 godina

Forum se odrzava u Wachau izmedju gradica Melk i Krems (Austria).
Veceras sviraju Kings of Leon u Nickelsdorfu (Austria).
Beogradska bulumento, vi razne Kosjerice, Zajecare, Apatine i sl... obilazite samo kad treba da arlaucete po mitinzima u vezi raznih izbora.
Beogradska bulumento, kad Srbija ne bude samo Beograd dobicemo i datum i aplauze!
Dok se to ne desi ni jedan datum za Srbiju nije od znacaja!

Goran

pre 10 godina

Zivim u Parizu vec 20 godina.Voleo bih da se vratim i radim u nasoj zemlji kako bih poboljsao ekonomiju nase zemlje..ali vidim da su Srpski politicari vise preokupirani oko njihovih plata,-Datuma- i nekom odmoru.
Mi nemamo partnera u svetu sem Kine i Rusije koji nas drze i hrane..smatram ujedno da se dobar politicar meri po tome koliko je radnih mesta otvorio (a ne zatvorio),i jos nesto..kada bi zene zaradjivale isto toliko koliko i muskarci mislim da bi se natalitet ipak za nesto poboljsao..jer ovako,100 000 abortusa godisnje je za mene genocid..zene nam ubijaju decu time sto ne zele postati majke..pa ako sam zena i volim decu,pre bih sutnula tog muza nego da -ubijem- svoje dete...nase babe su radjale a nisu znale sta je masina za ves,frizider i puder..malo se prica o tim stvarima.

Vrsac

pre 10 godina

Stvar je prosta samo je treba videti - nece nas prihvatiti sve dok Kosovo ne bude clanica UN a to moze biti samo kad mi kazemo vazi jer ce tad Kina i Rusija skinuti veto. Zato ce nas vuci za nos dokle god nas ne dovedu do situacije da smo potpuno ekonomski zavisni od zapada( u prevodu - sve je njihovo ), toliko zavisni da bi svako nase NE dovelo dirketno do velike nemastine i gladi u Srbiji ( neko ce reci vec je tako,e nije, cim milion srba jos uvek ide na more- nije ). Kad nas dovedu pred taj cin onda ce reci- Kosovo u UN vi u EU!! Zato molim nase politicare da batale EU dok jos imamo ista svoje i da nadju nacin da pokrenemo privredu nezavisno od zapada..To nam je jedini spas. Naravno, druga varijanta je da priznamo Kosovo, ali i da priznamo, znajte onda, Nemci ovo ne rade zbog Kosova vec zbog Vojvodine jer cekaju da pocnemo da pokljanjamo( milom ili silom )..A tu je i Truska sa ambicijama u Sandzaku koja isto ceka i vreba..Eto to je moje misljenje..Ja sam Goran iz Vrsca i zahvaljujem se b92 na objavljenom komentaru i vama na vremenu da procitate moj komentar. Pozdrav

Србин из Хрватске

pre 10 godina

Јер може неко мени да објасни шта Србија добија уласком у ЕУ? Пошто ја не добијам баш ништа 1. јула! Могу да као узмем неку позајмицу у банци али је камата висока као Дивац! Евентулно долази нека фирма фелги где ја као дипломирани инжињер могу да добијем посао, али као обични не квалификовани радник! Тако да та покварена Немачка фирма има огроман профит а ја једва вежем крај са крајем!? На потомство ја и жена не можемо ни да помислимо!

Александар Џунић

pre 10 godina

Ало Дачићу! Па превеслали си Милошевиће - не једном, па Ђинђића, Тадића,... По чему си ту посебан. Ти канда ниси преслушао говор свог вође, пошто је изгубио изборе, где је том приликом исказао живу истину - ено га на YouTube-у, па га погледај. Нада без мозга = мрка капа. А што се тиче аплауза, ни то нећеш доживети. Ма колико мислио да чиниш некакав препород - само си испуњавач захтева и то са оклевањем и натезањем - нема ту награђивања, него ћути и настави са бруком!

ller

pre 10 godina

Ovi su se baš utripovali. Misle da evropolitičare mogu da prave blesavima kao što to rade sopstvenim građanima. A usput su ubedili ljude u Srbiji da su šatro učinili sve.

slavoljub

pre 10 godina

Predstavljate se kao nesretnici, prosjaci koji bez tih procesa koji vode u evropsku uniju ne mogu da zive, odnosno bez kinte koja treba da kapne. To je kontra produktivno.
Dajte unesite malo vise dostojanstva u to sto pricate.
Sva sreca da mediji napolju ne prenose ove izjave tako da poslanici u bundestagu i okolo verovatno za ovo nece saznati, inace od datuma nece biti nista

Надица из вешераја

pre 10 godina

Неможете да обезбедите данашњи тв пренос ватерполо утакмице наших шампиона, првака света, а овамо пуна уста датума и Еу. Вучићу, Дачићу, Николићу, јел ово оно због чега сте хтели власт? А фудбалску утакмицу са Фарским острвима, то бисмо гледали?

Милан

pre 10 godina

А да за промену почнете да радите оно за шта смо вас бирали? Дали сте све за ништа па вам треба смоквин лист у виду датума.

Dokle bre

pre 10 godina

Svi nesto kukaju i moljakaju.Izjave za unutrsanju upotrebu. A odlucuje Nemacka jer se odluka dodeljuje konsenzusom.Juce je kukao PRVI danas ovaj isperd prvog.Koga bre u Evropi interesuje sta prica Dacic i VUcic i Nikolic i svi ostali. Zelje slusalaca lake muzike

FRA-DÜSS

pre 10 godina

Zasto da vama da neko aplauz --kad niste ni pola onoga sproveli sto je za normalne drzave standard. Nisu samo floskule dovoljne, treba se raditi!

Zapravo niste ni posteno oceli-kamoli sproveli, a treba svakoj drzavi 10 godina znoja da sredi sve sto mu je nalozeno
Tek onda cete zasluziti aplauz. TRNOVAT je put do tamo !!! I MNOGO ZNOJA !!!

adje

pre 10 godina

dacicu nama ne treba ni datum ni aplauz.kako ti molis za datum mi tebe molimo za normalan zivot a ne jad i bedu.dacicu molimo te za modernizaciju i desentralizaciju srbije.

Vesna Rajic-Kosteski

pre 10 godina

U Strazburu je pocetkom ove godine izdato saopstenje da novog prijema zemalja u EU nece biti do 2020.godine. Cinjenica je da je evrozona u recesiji u koju su potonule mediteranske clanice,da sve vise gradjana drzava clanica trazi istupanje svojih zemalja iz Evropske Unije jer ona nije vise ono sto je bila kada je osnovana.Nezaposlenost je u porastu.
Direktna strana ulaganja iz EU u ostale zemlje sveta prosle godine su
dosegla 171 mlrd.evra. Iste godine EU je privukla 159 mlrd.evra vrednih
inostranih ulaganja pokazuje Izvestaj evropskog ofisa za statistiku.
Najveci investitor u EU u 2012.godini bio je SAD s ulozena 99 mlrd.evra.
Sledi Kanada, iz koje je pristiglo 19 mlrd.evra,Japan s 8 mlrd.evra,
Rusija i Hong Kong s po 7 mlrd.evra direktnih ulaganja u Evropsku Uniju.
S druge strane,EU je prosle godine povukla ulozene investicije iz Svajcarske i Japana. Belezeci tako minus s te dve drzave od 3 odnosno 2 mlrd.evra.

Amateri trce poslednji krug

pre 10 godina

Hehe, datum za potpis na dokument bez iskrene namere da se ono sto u njemu pise sprovede do poslednjeg zareza? Nece moci.
Pa nisu jurisnici EU diplomatije prosecni srpski glasaci kojima evo vec 25 godina upesno prodajete rog za svecu.
Stvarno mislite da ste nekoga od njih ubedili da Srbija hoce trajno resenje a ne zamrznut konflikt koji planira da odmrzne ako se za to stvore uslovi?
Smesno.
Hocete datum?
Raspustite paralelne strukture na severu Kosova
Hocete u EU?
Priznajte Kosovo jer Srbija u EU ne moze sa duplim granicama.
Toliko je prosto.

Pristevac

pre 10 godina

Zelim od srca da srbija dobije datum sto pre moguce. Zelim da se impementacija sporazuma implementise na delu kal i dogovoreno. Dosta ratovanja, dosta mrznje. Vreme nam prolazi, ajde da zivimo u buducnosti kao normalni civilizovani gradjani. Dacic i Thaqi ce dobiti nobelovu nagradu za mir, jer se oboje maksimalno trude uprkos radikalca sa obe strane da normalizuju zivot svojih gradjana.

crni domino

pre 10 godina

(Лука, 16. jun 2013 16:58)
Sto obmanjujes narod da EU koci ulazak u EU? Mi ipak nismo odradili ono sto je bilo dogovoreno sa EU.
Da li je EU trebala da hapsi Mladica pa Hadzica, da li je EU trebala da donese zakone o restituciji i zakon o javnoj svojini koji i danas ne funkcionisu, da li je EU obecala reforme Sudstva, borbu protiv korupcije i sprovodjenje dogovora o Kosovu? NIJE!
E, gospodine Luka, kada budemo imali rec, kada uradimo ono sto se dogovorimo, tada ce EU da nas ispostuje. Navodis pet linka u kojima nas nasi lazu i mazu a kada vidis u cemu je problem, ispada da smo ipak neposteni prema njima, sebi i svome narodu i da nas zbog tih "sitnica" "maltretiraju"!

Dug ali isplativ put

pre 10 godina

Pozdrav iz HR.Zelim da Srbija cim prije dobije datum i postane clanica EU.Temeljem naseg iskustava,znajte da vas ceka dug i mukotrpan put i da ce se vasa podrska ulasku u EU tijekom tog procesa mijenjati.Doslovno, danas ste za,sutra ste protiv,prekosutra ste mozda,pa tako iz dana u dan,ovisno kakve vijesti budu taj dan u medijima i tako godinama.Sad kad iz EU odgadaju datum vi ste kriticni,sutra kad dobijete datum i dobijete pohvale i hvalospijeve od istog EU,bit ce te sretnii ponosni i mislit da je stvar gotova i to je to.Medjutim pripremite se da ce biti jos mnogo uvjeta,kritika,pohvala,pozitivnih i negativnih stvari.Poanata je da shvatite da postoje pravila igre koje ce te prihvatiti ili ne,jednostavnije ne moze da bude i to nema veze za mrznjom ili nekim osobnim ili nacionalnim animozitetima i glupostima.Danas kad je Hr u EU,kad vidim,nesumnjivo bolje i naprednije ali sa jos ostalim tragovima korupcije u javnj nabavi,pravosudju i dosta drugih stvari vjerujte mi da zazelim da su nas tijekom procesa jos vise stiskali,a vjerujte da jesu maksimalno.Razmislite o tome da cete mozds i vi jednog dana sjecajuci se procesa pristupanja koje ce biti iza vas isto ili slicno razmisljati kao ja.U svakom slucaju sve ovisi o vama i sretno

Лука

pre 10 godina

Датум датум датум! Па већ 5 година, ако не и више слушам о том датуму! Чим добијемо датум, прогледаћу! Ја не знам да ли ови стварно мисле да смо толико глуп народ?! Докле те више приче о датуму?!?!?!?!?!?!? ево неких линкова од кад се прича да смо све испунили и да чекамо потез еу, а да једном је био и ХАГ пробелем па смо га решили и ништа... Ако стварно верујете да у европи имамо пријатеља онда........

http://www.naslovi.net/2011-05-30/radio-021/tadic-eu-da-ispuni-svoj-deo/2574790

http://www.euractiv.rs/srbija-i-eu/2420-eli-srbija-oekuje-i-datum-za-poetka-pregovora-sa-eu-

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=09&dd=03&nav_category=11&nav_id=316773

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:408172-Nikolic-i-Spindeleger-Srbija-ispunjava-uslove-za-EU

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=05&dd=31&nav_category=64&nav_id=515595

Caki

pre 10 godina

Reforme. Sve puca od reformisanja: sudstvo, javna preduzeca, penzioni sistem, poreski sistem ma sve reforma do reforme ... i tako godinama unazad.

crni domino

pre 10 godina

Dokle ces bre da zamajavas svet sa tim reformskim snagama koje postoje samo u tvojoj glavi.
Na povrsinu isplivao sljam koji vodi ovu drzavu. Privreda u kolapsu, finansije pred bankrotom.
I dalje finansirate paralelne institucije na Kosovu!
Investitori od nas beze ko djavo od krsta!
Pazi da ne nasedne EU na tvoju populisticku retoriku.
Nego, raspisuj izbore da vas nesposobne oteramo iz Vlade!
Sada sigurno znam da ti Dacicu vise nikada neces biti Premijer!

Vizionar

pre 10 godina

Bez datuma nema reformi a bez para , ima j'l da? Dokle cemo , bre, da "kukamo" da nam se "udeli"? Bolje vam je da odredite DATUM kada cemo poceti nesto da radimo!

Ivan

pre 10 godina

Nema hleba od Eu dok mi sami ne pocnemo resavati probleme zbog nas samih a ne zbog nekakvog datuma. Zasto u septembru gase srpske institucije na Kosmetu, da li je to deo sporazuma?

winston

pre 10 godina

Dačić očekuje pozitivnu odluku Brisela o dobijanju datuma pregovora sa EU jer bi, kako kaže, svaki drugi rezultat negativno uticao na reformski proces.
Joj kava demagog. Srbija ce dobiti datum kad krene sa implementacje sporazuma sa Pristinu. Ja vereujem da ce EU Sriji kazati da ima sada zeleno svetlo, a datum sa pocetak razgovara u Januar 2014, ako dudu implementacije. Srbija vise i nezazsluzuje. Sto bi Evropa verovala da ce Srbijia sve uraditi sta je dogovoreno uraditi? Gradjani Srbije neveruju vladi, sto bi EU? Oni previse pricaju, a mali rade.

xoxoxo

pre 10 godina

A šta si ti napravio dosad da dobijemo taj datum? Potpisao komad papira koji niste proveli u delo. I sad bi ti datum. Stvarno misliš da je Evropa tako glupa i naivna?

ledenjak

pre 10 godina

Od datuma u junu nema nista nego ce nasi to da smandrljaju jer narod muce na stotine muka a i vreme je godisnjih odmora pa ce do prvog septembra vec nesto da smisle cime ce na sobmanjivati.
Sve je isto samo njega nema...

Mira kojoj nece da objave komentar

pre 10 godina

Smesno, kao da smo u stripu, carobni prasak (datum) ce sve da sredi. Da nece mozda najevropljanin Dacic da uperi datum, pa ce policija i sudovi da postanu pametniji i da pocnu da rade, djaci da briljiraju na pisa testovina, aflatoksin da nestane? Ove ucene i prazne price nisu ni za vrtic. Pocinjem da sumnjam i u zdravu pamet politicara u EU ako su u stanju da udju u ovakve aranzmane.

primat

pre 10 godina

Sve zavisi do vas, proces civilizovanja je dug, evo ti primer Jeremije, kad divljaku daš veći značaj od njegovog intelektualnog nivoa, nastaje sprdnja, zao polako i učiti.

Антиреформиста

pre 10 godina

Докле више да слушамо ту истрошену, безначајну и офуцану реч "реформе". Од кад знам за себе стално неко баљезга о некаквим реформама. Само празне речи и млаћење празне сламе.
Не треба нама никакво реформисање већ да се поштују закони који већ постоје. Да се омогући право на рад и направи здрав амбијент за пословање. Шта уопште значи то политачарско кукумавчење, како не можемо сами да уредимо државу и одлагање тог процеса некаквим замагљеним реформама и маштањем о томе како ће други да нам уреде кућу? То је срамотан дефетизам и на прави начин одсликава неспособност и недораслост данашњих српских политичких елита послу којим се баве. Србија је могла да се развија и да има будућност крајем 19. века, а сада у 21. идемо у назад и маштамо да ће неко други , а не ми сами да доносе просперитет. Тужно је какве незналице и људи без икакве визије руководе Србијом.

Srecko Sojic

pre 10 godina

Svi novi zakoni i dogovor sa pristinom mora da se primenljuje inace je samo na papiru i isto vazi za albance.
Oni su uveli zakone da stite"manjine"ali ni jedan albanac nije uhapsen i osudjen za napade na srbe.
Thaci bi isto trebao javno da prizna ratne zlocine UCK i da osudi te teroristicke napade kao slucaj Nis ekspres i druge.
Nikolica su napali zbog Srebrenice i drugih zlocina da prizna da su bili zlocini onda treba isto da vazi Thacija, on izigrava demokratskog politicara a nije nikada priznao zlocine i njihove teroristicke napade jer ako Thaci tvrdi da nije to nije terorizam dignuti bus u vazduh sa sve neduznim ljudima onda dokazuje kakav je (kao da neznamo) ali to Dacic i Nikolic trebaju da traze.
Mi smo priznali zlocine i hrvati ali bosnjaci i albanci nisu.

xoxoxo

pre 10 godina

A šta si ti napravio dosad da dobijemo taj datum? Potpisao komad papira koji niste proveli u delo. I sad bi ti datum. Stvarno misliš da je Evropa tako glupa i naivna?

Dug ali isplativ put

pre 10 godina

Pozdrav iz HR.Zelim da Srbija cim prije dobije datum i postane clanica EU.Temeljem naseg iskustava,znajte da vas ceka dug i mukotrpan put i da ce se vasa podrska ulasku u EU tijekom tog procesa mijenjati.Doslovno, danas ste za,sutra ste protiv,prekosutra ste mozda,pa tako iz dana u dan,ovisno kakve vijesti budu taj dan u medijima i tako godinama.Sad kad iz EU odgadaju datum vi ste kriticni,sutra kad dobijete datum i dobijete pohvale i hvalospijeve od istog EU,bit ce te sretnii ponosni i mislit da je stvar gotova i to je to.Medjutim pripremite se da ce biti jos mnogo uvjeta,kritika,pohvala,pozitivnih i negativnih stvari.Poanata je da shvatite da postoje pravila igre koje ce te prihvatiti ili ne,jednostavnije ne moze da bude i to nema veze za mrznjom ili nekim osobnim ili nacionalnim animozitetima i glupostima.Danas kad je Hr u EU,kad vidim,nesumnjivo bolje i naprednije ali sa jos ostalim tragovima korupcije u javnj nabavi,pravosudju i dosta drugih stvari vjerujte mi da zazelim da su nas tijekom procesa jos vise stiskali,a vjerujte da jesu maksimalno.Razmislite o tome da cete mozds i vi jednog dana sjecajuci se procesa pristupanja koje ce biti iza vas isto ili slicno razmisljati kao ja.U svakom slucaju sve ovisi o vama i sretno

Vizionar

pre 10 godina

Bez datuma nema reformi a bez para , ima j'l da? Dokle cemo , bre, da "kukamo" da nam se "udeli"? Bolje vam je da odredite DATUM kada cemo poceti nesto da radimo!

Caki

pre 10 godina

Reforme. Sve puca od reformisanja: sudstvo, javna preduzeca, penzioni sistem, poreski sistem ma sve reforma do reforme ... i tako godinama unazad.

primat

pre 10 godina

Sve zavisi do vas, proces civilizovanja je dug, evo ti primer Jeremije, kad divljaku daš veći značaj od njegovog intelektualnog nivoa, nastaje sprdnja, zao polako i učiti.

Антиреформиста

pre 10 godina

Докле више да слушамо ту истрошену, безначајну и офуцану реч "реформе". Од кад знам за себе стално неко баљезга о некаквим реформама. Само празне речи и млаћење празне сламе.
Не треба нама никакво реформисање већ да се поштују закони који већ постоје. Да се омогући право на рад и направи здрав амбијент за пословање. Шта уопште значи то политачарско кукумавчење, како не можемо сами да уредимо државу и одлагање тог процеса некаквим замагљеним реформама и маштањем о томе како ће други да нам уреде кућу? То је срамотан дефетизам и на прави начин одсликава неспособност и недораслост данашњих српских политичких елита послу којим се баве. Србија је могла да се развија и да има будућност крајем 19. века, а сада у 21. идемо у назад и маштамо да ће неко други , а не ми сами да доносе просперитет. Тужно је какве незналице и људи без икакве визије руководе Србијом.

winston

pre 10 godina

Dačić očekuje pozitivnu odluku Brisela o dobijanju datuma pregovora sa EU jer bi, kako kaže, svaki drugi rezultat negativno uticao na reformski proces.
Joj kava demagog. Srbija ce dobiti datum kad krene sa implementacje sporazuma sa Pristinu. Ja vereujem da ce EU Sriji kazati da ima sada zeleno svetlo, a datum sa pocetak razgovara u Januar 2014, ako dudu implementacije. Srbija vise i nezazsluzuje. Sto bi Evropa verovala da ce Srbijia sve uraditi sta je dogovoreno uraditi? Gradjani Srbije neveruju vladi, sto bi EU? Oni previse pricaju, a mali rade.

ledenjak

pre 10 godina

Od datuma u junu nema nista nego ce nasi to da smandrljaju jer narod muce na stotine muka a i vreme je godisnjih odmora pa ce do prvog septembra vec nesto da smisle cime ce na sobmanjivati.
Sve je isto samo njega nema...

Amateri trce poslednji krug

pre 10 godina

Hehe, datum za potpis na dokument bez iskrene namere da se ono sto u njemu pise sprovede do poslednjeg zareza? Nece moci.
Pa nisu jurisnici EU diplomatije prosecni srpski glasaci kojima evo vec 25 godina upesno prodajete rog za svecu.
Stvarno mislite da ste nekoga od njih ubedili da Srbija hoce trajno resenje a ne zamrznut konflikt koji planira da odmrzne ako se za to stvore uslovi?
Smesno.
Hocete datum?
Raspustite paralelne strukture na severu Kosova
Hocete u EU?
Priznajte Kosovo jer Srbija u EU ne moze sa duplim granicama.
Toliko je prosto.

Mira kojoj nece da objave komentar

pre 10 godina

Smesno, kao da smo u stripu, carobni prasak (datum) ce sve da sredi. Da nece mozda najevropljanin Dacic da uperi datum, pa ce policija i sudovi da postanu pametniji i da pocnu da rade, djaci da briljiraju na pisa testovina, aflatoksin da nestane? Ove ucene i prazne price nisu ni za vrtic. Pocinjem da sumnjam i u zdravu pamet politicara u EU ako su u stanju da udju u ovakve aranzmane.

Лука

pre 10 godina

Датум датум датум! Па већ 5 година, ако не и више слушам о том датуму! Чим добијемо датум, прогледаћу! Ја не знам да ли ови стварно мисле да смо толико глуп народ?! Докле те више приче о датуму?!?!?!?!?!?!? ево неких линкова од кад се прича да смо све испунили и да чекамо потез еу, а да једном је био и ХАГ пробелем па смо га решили и ништа... Ако стварно верујете да у европи имамо пријатеља онда........

http://www.naslovi.net/2011-05-30/radio-021/tadic-eu-da-ispuni-svoj-deo/2574790

http://www.euractiv.rs/srbija-i-eu/2420-eli-srbija-oekuje-i-datum-za-poetka-pregovora-sa-eu-

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=09&dd=03&nav_category=11&nav_id=316773

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:408172-Nikolic-i-Spindeleger-Srbija-ispunjava-uslove-za-EU

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=05&dd=31&nav_category=64&nav_id=515595

Vrsac

pre 10 godina

Stvar je prosta samo je treba videti - nece nas prihvatiti sve dok Kosovo ne bude clanica UN a to moze biti samo kad mi kazemo vazi jer ce tad Kina i Rusija skinuti veto. Zato ce nas vuci za nos dokle god nas ne dovedu do situacije da smo potpuno ekonomski zavisni od zapada( u prevodu - sve je njihovo ), toliko zavisni da bi svako nase NE dovelo dirketno do velike nemastine i gladi u Srbiji ( neko ce reci vec je tako,e nije, cim milion srba jos uvek ide na more- nije ). Kad nas dovedu pred taj cin onda ce reci- Kosovo u UN vi u EU!! Zato molim nase politicare da batale EU dok jos imamo ista svoje i da nadju nacin da pokrenemo privredu nezavisno od zapada..To nam je jedini spas. Naravno, druga varijanta je da priznamo Kosovo, ali i da priznamo, znajte onda, Nemci ovo ne rade zbog Kosova vec zbog Vojvodine jer cekaju da pocnemo da pokljanjamo( milom ili silom )..A tu je i Truska sa ambicijama u Sandzaku koja isto ceka i vreba..Eto to je moje misljenje..Ja sam Goran iz Vrsca i zahvaljujem se b92 na objavljenom komentaru i vama na vremenu da procitate moj komentar. Pozdrav

crni domino

pre 10 godina

Dokle ces bre da zamajavas svet sa tim reformskim snagama koje postoje samo u tvojoj glavi.
Na povrsinu isplivao sljam koji vodi ovu drzavu. Privreda u kolapsu, finansije pred bankrotom.
I dalje finansirate paralelne institucije na Kosovu!
Investitori od nas beze ko djavo od krsta!
Pazi da ne nasedne EU na tvoju populisticku retoriku.
Nego, raspisuj izbore da vas nesposobne oteramo iz Vlade!
Sada sigurno znam da ti Dacicu vise nikada neces biti Premijer!

adje

pre 10 godina

dacicu nama ne treba ni datum ni aplauz.kako ti molis za datum mi tebe molimo za normalan zivot a ne jad i bedu.dacicu molimo te za modernizaciju i desentralizaciju srbije.

Dokle bre

pre 10 godina

Svi nesto kukaju i moljakaju.Izjave za unutrsanju upotrebu. A odlucuje Nemacka jer se odluka dodeljuje konsenzusom.Juce je kukao PRVI danas ovaj isperd prvog.Koga bre u Evropi interesuje sta prica Dacic i VUcic i Nikolic i svi ostali. Zelje slusalaca lake muzike

ller

pre 10 godina

Ovi su se baš utripovali. Misle da evropolitičare mogu da prave blesavima kao što to rade sopstvenim građanima. A usput su ubedili ljude u Srbiji da su šatro učinili sve.

Ivan

pre 10 godina

Nema hleba od Eu dok mi sami ne pocnemo resavati probleme zbog nas samih a ne zbog nekakvog datuma. Zasto u septembru gase srpske institucije na Kosmetu, da li je to deo sporazuma?

MIlos

pre 10 godina

Koja glupost od SPS dogmatske masine
Pa zar Srbija i Srbi ne zele da se reformisu i bez datuma Dacicu?
Ako je zbog datuma onda su vas vec provalili i nikad ga necet dobiti, idioti jedni !

crni domino

pre 10 godina

(Лука, 16. jun 2013 16:58)
Sto obmanjujes narod da EU koci ulazak u EU? Mi ipak nismo odradili ono sto je bilo dogovoreno sa EU.
Da li je EU trebala da hapsi Mladica pa Hadzica, da li je EU trebala da donese zakone o restituciji i zakon o javnoj svojini koji i danas ne funkcionisu, da li je EU obecala reforme Sudstva, borbu protiv korupcije i sprovodjenje dogovora o Kosovu? NIJE!
E, gospodine Luka, kada budemo imali rec, kada uradimo ono sto se dogovorimo, tada ce EU da nas ispostuje. Navodis pet linka u kojima nas nasi lazu i mazu a kada vidis u cemu je problem, ispada da smo ipak neposteni prema njima, sebi i svome narodu i da nas zbog tih "sitnica" "maltretiraju"!

Pristevac

pre 10 godina

Zelim od srca da srbija dobije datum sto pre moguce. Zelim da se impementacija sporazuma implementise na delu kal i dogovoreno. Dosta ratovanja, dosta mrznje. Vreme nam prolazi, ajde da zivimo u buducnosti kao normalni civilizovani gradjani. Dacic i Thaqi ce dobiti nobelovu nagradu za mir, jer se oboje maksimalno trude uprkos radikalca sa obe strane da normalizuju zivot svojih gradjana.

Goran

pre 10 godina

Zivim u Parizu vec 20 godina.Voleo bih da se vratim i radim u nasoj zemlji kako bih poboljsao ekonomiju nase zemlje..ali vidim da su Srpski politicari vise preokupirani oko njihovih plata,-Datuma- i nekom odmoru.
Mi nemamo partnera u svetu sem Kine i Rusije koji nas drze i hrane..smatram ujedno da se dobar politicar meri po tome koliko je radnih mesta otvorio (a ne zatvorio),i jos nesto..kada bi zene zaradjivale isto toliko koliko i muskarci mislim da bi se natalitet ipak za nesto poboljsao..jer ovako,100 000 abortusa godisnje je za mene genocid..zene nam ubijaju decu time sto ne zele postati majke..pa ako sam zena i volim decu,pre bih sutnula tog muza nego da -ubijem- svoje dete...nase babe su radjale a nisu znale sta je masina za ves,frizider i puder..malo se prica o tim stvarima.

FRA-DÜSS

pre 10 godina

Zasto da vama da neko aplauz --kad niste ni pola onoga sproveli sto je za normalne drzave standard. Nisu samo floskule dovoljne, treba se raditi!

Zapravo niste ni posteno oceli-kamoli sproveli, a treba svakoj drzavi 10 godina znoja da sredi sve sto mu je nalozeno
Tek onda cete zasluziti aplauz. TRNOVAT je put do tamo !!! I MNOGO ZNOJA !!!

Александар Џунић

pre 10 godina

Ало Дачићу! Па превеслали си Милошевиће - не једном, па Ђинђића, Тадића,... По чему си ту посебан. Ти канда ниси преслушао говор свог вође, пошто је изгубио изборе, где је том приликом исказао живу истину - ено га на YouTube-у, па га погледај. Нада без мозга = мрка капа. А што се тиче аплауза, ни то нећеш доживети. Ма колико мислио да чиниш некакав препород - само си испуњавач захтева и то са оклевањем и натезањем - нема ту награђивања, него ћути и настави са бруком!

Милан

pre 10 godina

А да за промену почнете да радите оно за шта смо вас бирали? Дали сте све за ништа па вам треба смоквин лист у виду датума.

Pravnik

pre 10 godina

Otkad je to Srbija deo "zapadnog balkana"? Zar to nije terminologija koju je EU uvela prema hrvatskoj i sloveniji i to na njihovo inzistiranje? MI nismo nikakav zapadni balkan i bolje da te floskule ostavimo za komšije koje uvek beže od balkana.

Mi JESMO balkan i to onaj pravi, izvorni, i nemamo šta da se stidimo a ne da nam hrvati nameću svoje nazive.

slavoljub

pre 10 godina

Predstavljate se kao nesretnici, prosjaci koji bez tih procesa koji vode u evropsku uniju ne mogu da zive, odnosno bez kinte koja treba da kapne. To je kontra produktivno.
Dajte unesite malo vise dostojanstva u to sto pricate.
Sva sreca da mediji napolju ne prenose ove izjave tako da poslanici u bundestagu i okolo verovatno za ovo nece saznati, inace od datuma nece biti nista

plavi andjelak

pre 10 godina

E, stvarno mi nisu jasni oni koji pricaju o crkvama i rudama na Kosovu. Srbi u crkvu retko idu a rude bi dali Rusima za sicu. Bolje to prepustiti nekome ko to moze bolje iskoristiti. Shvatite, nerealno je od Albanaca ocekivati da zive u drzavi kojom smo i sami nezadovoljni. Ginuli su da se rese Milosevica a sad im nudimo Dacica za premijera, Mrku da im asfaltira puteve, Tomu za predsednika...

Србин из Хрватске

pre 10 godina

Јер може неко мени да објасни шта Србија добија уласком у ЕУ? Пошто ја не добијам баш ништа 1. јула! Могу да као узмем неку позајмицу у банци али је камата висока као Дивац! Евентулно долази нека фирма фелги где ја као дипломирани инжињер могу да добијем посао, али као обични не квалификовани радник! Тако да та покварена Немачка фирма има огроман профит а ја једва вежем крај са крајем!? На потомство ја и жена не можемо ни да помислимо!

Srecko Sojic

pre 10 godina

Svi novi zakoni i dogovor sa pristinom mora da se primenljuje inace je samo na papiru i isto vazi za albance.
Oni su uveli zakone da stite"manjine"ali ni jedan albanac nije uhapsen i osudjen za napade na srbe.
Thaci bi isto trebao javno da prizna ratne zlocine UCK i da osudi te teroristicke napade kao slucaj Nis ekspres i druge.
Nikolica su napali zbog Srebrenice i drugih zlocina da prizna da su bili zlocini onda treba isto da vazi Thacija, on izigrava demokratskog politicara a nije nikada priznao zlocine i njihove teroristicke napade jer ako Thaci tvrdi da nije to nije terorizam dignuti bus u vazduh sa sve neduznim ljudima onda dokazuje kakav je (kao da neznamo) ali to Dacic i Nikolic trebaju da traze.
Mi smo priznali zlocine i hrvati ali bosnjaci i albanci nisu.

Vesna Rajic-Kosteski

pre 10 godina

U Strazburu je pocetkom ove godine izdato saopstenje da novog prijema zemalja u EU nece biti do 2020.godine. Cinjenica je da je evrozona u recesiji u koju su potonule mediteranske clanice,da sve vise gradjana drzava clanica trazi istupanje svojih zemalja iz Evropske Unije jer ona nije vise ono sto je bila kada je osnovana.Nezaposlenost je u porastu.
Direktna strana ulaganja iz EU u ostale zemlje sveta prosle godine su
dosegla 171 mlrd.evra. Iste godine EU je privukla 159 mlrd.evra vrednih
inostranih ulaganja pokazuje Izvestaj evropskog ofisa za statistiku.
Najveci investitor u EU u 2012.godini bio je SAD s ulozena 99 mlrd.evra.
Sledi Kanada, iz koje je pristiglo 19 mlrd.evra,Japan s 8 mlrd.evra,
Rusija i Hong Kong s po 7 mlrd.evra direktnih ulaganja u Evropsku Uniju.
S druge strane,EU je prosle godine povukla ulozene investicije iz Svajcarske i Japana. Belezeci tako minus s te dve drzave od 3 odnosno 2 mlrd.evra.

Mestimicno-delimican tip

pre 10 godina

Ulazimo u EU kad pocnete vise da radite, a manje da komentarisete. Normalnom coveku koji hoce da radi nije bitno ko je predsednik- on hoce da radi i nista drugo ga ne zanima. E, kad to ovde bude tako, bice nam bolje. Po EU ni ne znaju ko im je na vlasti, niti ih zanima. Zanima ih da prehrane porodicu, i radice sve da to ostvare. Pune novine oglasa, a po ceo dan se samo kuka. Dokle cete vise? Da me ne shvate urednici pogresno, zaista im zelim dobru zaradu, ali.. Nemojte sedeti i pisati komentare, nego idi da radis! Kad bude 0 komentara na ovakve vesti, u kontinuitetu od 5 godina, tad ce nam biti bolje. Nadam se da ce ovo viti objavljeno. Hvala unapred..

Надица из вешераја

pre 10 godina

Неможете да обезбедите данашњи тв пренос ватерполо утакмице наших шампиона, првака света, а овамо пуна уста датума и Еу. Вучићу, Дачићу, Николићу, јел ово оно због чега сте хтели власт? А фудбалску утакмицу са Фарским острвима, то бисмо гледали?

cisto da znate

pre 10 godina

Forum se odrzava u Wachau izmedju gradica Melk i Krems (Austria).
Veceras sviraju Kings of Leon u Nickelsdorfu (Austria).
Beogradska bulumento, vi razne Kosjerice, Zajecare, Apatine i sl... obilazite samo kad treba da arlaucete po mitinzima u vezi raznih izbora.
Beogradska bulumento, kad Srbija ne bude samo Beograd dobicemo i datum i aplauze!
Dok se to ne desi ni jedan datum za Srbiju nije od znacaja!

Dejan

pre 10 godina

Kad budu evro plate tad smo Evropa.
(Milan Djordjevic, 16. jun 2013 21:04)

I kad se u Srbiji budu placale sve obaveze kao u EU (oko 1500 mesecno po domacinstvu).

Paunovic

pre 10 godina

Datum treba da produzi zivot aktuelnoj vlasti kod biraca. Narodu nece doneti opipljive rezultate jer vlasti ne drze rec prema EU. Oni su rekli da priznavanje Kosova nije uslov sto i jeste tacno. Prvi i osnovni uslov je pravosudje. Dok god se taj posao odlaze i EU oci mazu, od datuma nista. To je prvi uslov da bi te neko shvatao kao ozbiljnu drzavu.

Serbissimo

pre 10 godina

@(Vrsac, 16. jun 2013 21:34)

Probaj da sagledas vecu sliku: Dok se promene milicajci mi cemo nestati kao narod i drzava ako se ne razgranicimo sa Kosovom, uz trenutni prirodni prirastaj Srba i Albanaca (u nasem slucaju negativan, also known as "bela kuga"). Takodje bi morao da uzmes u obzir da je gubitak Kosova posledica, izmedju ostalog i pre svega, sulude avanture u Hrvatskoj i Bosni. Pokusavajuci da sprovedemo koliko neostvariv toliko i po nase stvarne nacionalne interese poguban projekat da Jugoslaviju pretvorimo u Srboslaviju, u ocima sveta koji je takav kakav je izgubili smo i moralno pravo da branimo i sopstvenu terirotiju, sto Kosovo svakako jeste.
Sloba je ulozio celu Srbiju dok je blefirao sa pet dasaka u ruci za ozbiljnim pokeraskim stolom igrajuci protiv najvecih svetskih faca, od kojih je svako imao i pat stihova u rukavu.
U takvoj situaciji pametan covek odustaje odmah da bi smanjio gubitke jer ako ides do kraja pa ti uterivaci dugova dodju na gajbu, lome ti kolena i zaplene ti sve sto imas uklucujuci i kucnog ljubimca.

Serbissimo

pre 10 godina

@Goran Vrsac
"Stvar je prosta samo je treba videti - nece nas prihvatiti sve dok Kosovo ne bude clanica UN a to moze biti samo kad mi kazemo vazi jer ce tad Kina i Rusija skinuti veto. Zato ce nas vuci za nos dokle god nas ne dovedu do situacije da smo potpuno ekonomski zavisni od zapada( u prevodu - sve je njihovo ), toliko zavisni da bi svako nase NE dovelo dirketno do velike nemastine i gladi u Srbiji ( neko ce reci vec je tako,e nije, cim milion srba jos uvek ide na more- nije ). Kad nas dovedu pred taj cin onda ce reci- Kosovo u UN vi u EU!!"

Ovde si pogodio u centar.

"Zato molim nase politicare da batale EU dok jos imamo ista svoje i da nadju nacin da pokrenemo privredu nezavisno od zapada..To nam je jedini spas. Naravno, druga varijanta je da priznamo Kosovo, ali i da priznamo, znajte onda, Nemci ovo ne rade zbog Kosova vec zbog Vojvodine jer cekaju da pocnemo da pokljanjamo( milom ili silom )..A tu je i Truska sa ambicijama u Sandzaku koja isto ceka i vreba..Eto to je moje misljenje.."

A ovde si promasio, ali skroz. Kosovo smo izgubili ne zato sto nismo vodili politiku zasnovanoj na lepim zeljama umesto na realnosti izmenjenog sveta, nego zato sto jesmo. To sto ti predlazes je nastavak te i takve politike cije bi posledice upravo bile gubitak Vojvodine a mozda i Sandzaka. Privredu bez zapadnih investicija ne mozemo da pokrenemo kao sto ni auto ne mozes da upalis bez goriva.

Vrsac

pre 10 godina

Serbissimo- Uzmimo na stranu duhovnu vrednost Kosova, koja je meni licno veoma bitna jer iskreno verujem u Boga i pravoslavlje, i izracunajmo kolika je vrednost Kosova na papiru ? Tu mislim na rude, prirodna bogatstva, samu zemlju i njenu cenu, reke, fabrike, floru i faunu i sve sve stavi na papir!! Kad dobijes sifru vrtece ti se u glavi. I sad mi treba da stavimo potpis na tekst u kome cemo pristati da je to tudje.

Dragi Serbissimo verujem u sledece - Da si nasledio stan koji je uzurpiran i ne mozes da raspolazes njime sada niti u dogledno vreme, u kome zive neki tamo ilegalci a ti ne mozes da ih tuzis jer su sup i sud na njihovoj strani ( zapad ), ne verujem da bi ga se odrekao i potpisao, jer ce taj stan imati neku vrednost i za 30 godina i moci ces ga unuku ostaviti ako vec ti ne mozes da ga koristis..A ko zna za 30 godina mozda se promene milicajci i sudije..Razumes ?

evropeJac

pre 10 godina

Pa covece smorili ste sa tim ZAHTEVANJEM datuma! Nisi bre u poziciji da ista zahtevas kako ti nije jasno i vama svima koji ga podrzavate. Kazete - ne dobijanje ce dati negativne posledice. Zasto??? Pa potrudi se jos vise! Vristite k'o pijani cobani taj datum. Hocete samo pare,jel??? Sve ste nesto kao zapoceli a narodu sve gore. Ova pompezna hapsenja,jefin film za sirotinju. Narod je opljackan za stotine MILIJARDI evra a ne da se hvalite sa 5 miliona. Da li vi shvatate ozbiljnost pristupanja EU? Koje su tu vrednosi? Da nema rasipanja novca,uzdizanje kulture,formiranje svesti ovog homofobicnog i sovinistickog dela naroda. Mislite da smo spremni? Dokazite da gresim umesto da kmecite kao malo dete kad mu se otme igracka. "Mi smo sve uradili pa mi smo sve uradili "... ma nemoj?

bedak...

pre 10 godina

Nece biti ,strasan signal,ako ne dobijemo datum vec dokaz da Srbija ne treba vise da veruje u obecanja pojedinaca iz evropske unije vec da se d okrene sebi i da krene sopstvenim putem ka boljitku...Jer ovaj narod se toliko nacekao ,da to vec prelazi u bedak...

Vlad

pre 10 godina

Daj,daj,daj........daj, samo malo da osetimo tu bol, ne pricjte samo kako je tesko to svi osecamo, radite da napravimo rezultat I tada smu zreli za sve , bjedni nikome ne trebamo .

Jovan Narancic

pre 10 godina

Prosto ne znam da li da se smejem ili placem citam komentare, uzas zivi. Prvo gledam kako nas EU vuce za nos, mnogo godina unazad, ali isto tako imam veru da se nesto menja s obzirom na to da sam uveren da bih na referendumu za EU glasalo do 30% glasaca maksimum. Steta je sto mi zaboravljamo koliko su nam Nemci naneli stete i zla tako da i da nam daju narednih 100 godina novac ne bih nas isplatili za sve pocev od izgubljenih zivota infrakstuture itd. Neki ce reci sami smo krivi a zasto? Da nismo mozda osvajali njihove zemlje. I vesali njihovu decu. Moram shvatiti da oni prema nama nikada nece promeniti politiku. Voleo bih da se ova drzava okrene sama sebi da se postuju prava radnika a ne da se radi ovo sto se danas radi, ali sami smo krivi. I kada su ljudi glasali za SNS nisu glasali za SNS zbog njihovih ideja vec samo da bi DS otisao sa vlasti. E tu je velika zalost niko nema vere ni u koga. Ne mogu da shvatim da nasa drzava uopste razgovara sa ratnim zlocincima i onim koji su terorisali narod srpski na Kosovuu. Umesto da se okrenu tim ljudima koji su ostali dole(200000 dusa). Pa kakvi smo mi ljudi zaboravili smo ono duhovno vazno nam je ono materijalno to je strasno.

Zemun grad SPO

pre 10 godina

“Neka nam se jasno kaže da nas ne žele u EU i znaćemo kako se dalje ponašati. Mi smo postigli istorijski sporazum, iako nije to dovoljno za članice EU da daju pozitivan signal i donesu odluke, postavljam pitanje kada će biti spremna", izjavio je Dačić.

Sećam se njegovih vatrenih predizbornih govora od pre dve godine i Mrkonjićevih etiketiranja Vuka Draškovića kao izdajnika zbog njegovog traženja da tadašnja vlada promeni gubitničku kosovsku politiku i povuče upravo poteze na koje se od skora odlučila aktuelna vlast. Još tada bi dobili datum, a ekonomska situacija bi bila povoljnija. Sada bi Ivica nakon što je pao na popravni i naučio gradivo, da odmah odgovara. To je međutim neizvesno jer je većina nastavnika na odmoru, a razredni u Bundestagu ima izbornu kampanju i dok se ista ne završi rizično je da daje prelazne ocene.

koalicija

pre 10 godina

Bez obzira na loše političare,koje trpimo više od 20 godina(one pre nismo bili u mogućnosti da biramo)mislim da sadašni premijer,bar po izjavama,nadmašuje sve(mada i Vučić mnogo ne zaostaje).Ponaša se kao malo dete kojima roditelji obećaju sladoled ako uradi domaći.Samo i dete će ukapirati da posle nekoliko neisupnjenih obećanja,više ne veruje.U slučaju Dačića radi o čoveku koji ima najveću moć(na papiru) i od čijeg (ne)činjenja zavisi sudbina države i naroda(gradnjani i seljaci).Zaista neozbiljno od političara,koji je 5 godina na vlasti,i do sada je verovatno shvatio kako funkcioniše medjunarodna politika.Tako da bi ovu izjavu protumačio kao poruku za domaću javnost.Samo za razliku od nekih ranijih perioda,a bilo ih je dosta,ovaj put se valjda i narod opametio,ili nije?

Serbissimo

pre 10 godina

(Vrsac, 17. jun 2013 01:07)

Kada dve drzave kao sto su Hrvatska i Slovenija proglase nezavisnost, imas dve opcije: da ih priznas ili da ratujes da bi ih silom sprecio da se otcepe.
Rusija je, na primer, izabrala ovo prvo kada se raspao SSSR, a Srbija ovo drugo. Porazeni u ratu uvek snose sve posledice i placaju ceo racun -sto je shvatio cak i Aleksandar Vucic a ti moju prostu metaforu o partiji pokera i uterivacima dugova ocigledno nisi.
Mada si, ponavljam, posatvio tacnu dijagnozu glede odnosa sa Kosovom i EU (sto i nije narocito tesko), recept za lecenje ti je potpuno pogresan. Mi ne mozemo da budemo rusko-kineska gubernija cak i kada bi vecina ovde to htela jer smo od Rusije i Kine predaleko a manje-vise sve oko nas je EU. Uspesnu spoljnu politiku mora da diktira osecaj za realnost geostrateskog polozaja jedne zemlje a ne licne emocije.

Serbissimo

pre 10 godina

Ma razumem ja tebe totalno nego te pitam gde vidis garanciju da ce stati sa Kosovom? A drugo, i Makedonija je proglasila nezavisnost i nije nam bilo pravo ali nismo isli tamo da ratujemo bas zbog toga sto nezavisnost nije pratio noz pod grlom i parole na srpskim kucama..Mislim, da meni neko dira brata ja bih ga branio pa makar to bio i sam Legija Arkan ili slican krimos. Ali dobro,ja sam takav, ti si takav onaj onakav sve je to stvar licnog izbora i procene.
(Vrsac, 17. jun 2013 13:15)

Nema garancija ali kao sto si rekao sve je stvar licnog misljenja i procene, a svako sledi svoju logiku.
Meni Srbija nije majka niti su mi svi Srbi bracha i sestre. Sto se tice mirnog razlaza sa MK i CG, naravno da je emotivno bilo lakse podneti miran razlaz sa njima nego sa Hrvatima ali zrelost jednog naroda ogleda se upravo o tome da u teskim okolnostima donosi prave odluke.
Srbija je pala na tom ispitu zato sto smo nezrelo drustvo.
P.S. 1991 nije isto sto i 1941 i bez obzira na sovinisticki primitivizam koji je pratio hrvatski put ka nezavisnosti, Srbi u Hrvatskoj bi izbegli ono sto im se desilo u Oluji da je Srbija pristala na miran razlaz.

Zoran

pre 10 godina

Otkad je to Srbija deo "zapadnog balkana"? Zar to nije terminologija koju je EU uvela prema hrvatskoj i sloveniji i to na njihovo inzistiranje? MI nismo nikakav zapadni balkan i bolje da te floskule ostavimo za komšije koje uvek beže od balkana.

Mi JESMO balkan i to onaj pravi, izvorni, i nemamo šta da se stidimo a ne da nam hrvati nameću svoje nazive.
(Pravnik, 16. jun 2013 20:29)

Uh, uh, mozda si dobar pravnik ali ti geopolitika nije jaca strana. Pa nije Balkan samo eks-Jugoslavija. Zapadni Balkan je cela ex-Yu jer su Rumunija i Bugarska istocni a Albanija, Grcka i Turska juzni. Zvanicno.

Vrsac

pre 10 godina

Kakvi bre uterivaci dugova? Pa mi nikom nista ne dugujemo jer je to nase a ne tudje!! I gresis grdno u jednoj stvari - Ako mislis da je Sloba kriv za ratove objasni mi zasto nismo ratovali sa CG i Makedonijom ? Ja mislim, zato sto srbima niko nije pretio i podsecao ih na ratne strahote iz 41'! Rat u Bosni i Hrvatskoj je iskljucivo bio zbog zastite srba da ne bi prosli kao u 2 svetskom..Crna gora nije dirala srbe, nije bilo potrebe ici i braniti ih..Makedonija isto tako..E sad drugo je pitanje sto je bilo koljaca budala profitera i Slobe koji je situaciju koristio za svoje politicke potrebe.. pa Slovenci su isto krenuli da ubijaju mlade vojnike jna,zbog cega? a tvoj zakljucak bi bio na mestu da nije onog sto sam napisao u prvom komentaru da nema kraja tome, jer nemac ne insistira ovoliko na Kosovu zbog Kosova vec zbog Vojvodine..Veruj da je tako posto zivim tu i gledam svaki dan kako se na razne nacine inflitriraju u vojvodjansko drustvo sto kroz prosvetu sto kroz kulturu sto kroz sport..Zato moramo reci stop i okrenuti se Rusiji Kini Indiji, Arapima..Tamo gde ima para..I za kraj evo ti ideja za razmisljanje - Zamisli da se rusima prodamo ko zapadu- i banke, i firme i sve sve. I jos juzni tok kad prodje a mi kazemo necemo EU a zapad ne moze da nam uvede embargo jer ne bi nama uveo vec rusima posto je sve njihovo. mislim svejedno odakle ide gorivo u "auto" dal iz rusije ili amerike ;) laku noc :)

Duci0167

pre 10 godina

(Jovan Narancic, 16. jun 2013 21:10)
Ne lupetaj i mani se patetike. Sutra kad odes u prodavnicu i kupis namirnice a ti reci da ces da platis duhovnoscu. Veruj u sta hoces,niko ti ne brani. Smiri emocije jer se politika vodi mozgom a ne emocijama. Prekini sa tim da nas Nemacka unistava 100 god. i ne stvaraj nova neprijateljstva. Veoma primitivan nacin resavanja problema.

Aleksandar

pre 10 godina

Veštačka tvorevina. Na žalost.
(tigar, 16. jun 2013 14:58)

A koja pa to država ili savez država nisu veštačke tvorevine? Gde još u prirodi imaš da se životinje ograđuju linijama u pesku i traže pasoše jedna drugoj da pređu te linije? Sve države su veštačke tvorevine, a koliko će opstati zavisi samo od toga koliko imaju prednosti i mana za ljude omeđene njihovim granicama.

nissin

pre 10 godina

Nama je datum bitan jer samim tim nam se poboljsava kreditni rejting. Dobijamo jeftinije kredite jer bez njih ne mozemo kao narkoman bez droge.
Sa takvim kreditima se jedino moze graditi industrija.
Sa industrijom koja ce imati mnostvo oko sebe fabrika i male privrede se razvija srednji sloj. Sa srednjim slojem raste razvoj u obrazovanje. Mladi ostaju. Deca se radjaju. Porezi od plata mogu da namire penzinerima penzije. I tako iz godine u godinu dok se ne sredi balans penzionera i radnog stanovnistva.

Vrsac

pre 10 godina

Ma razumem ja tebe totalno nego te pitam gde vidis garanciju da ce stati sa Kosovom? A drugo, i Makedonija je proglasila nezavisnost i nije nam bilo pravo ali nismo isli tamo da ratujemo bas zbog toga sto nezavisnost nije pratio noz pod grlom i parole na srpskim kucama..Mislim, da meni neko dira brata ja bih ga branio pa makar to bio i sam Legija Arkan ili slican krimos. Ali dobro,ja sam takav, ti si takav onaj onakav sve je to stvar licnog izbora i procene.

Srecko Sojic

pre 10 godina

Svi novi zakoni i dogovor sa pristinom mora da se primenljuje inace je samo na papiru i isto vazi za albance.
Oni su uveli zakone da stite"manjine"ali ni jedan albanac nije uhapsen i osudjen za napade na srbe.
Thaci bi isto trebao javno da prizna ratne zlocine UCK i da osudi te teroristicke napade kao slucaj Nis ekspres i druge.
Nikolica su napali zbog Srebrenice i drugih zlocina da prizna da su bili zlocini onda treba isto da vazi Thacija, on izigrava demokratskog politicara a nije nikada priznao zlocine i njihove teroristicke napade jer ako Thaci tvrdi da nije to nije terorizam dignuti bus u vazduh sa sve neduznim ljudima onda dokazuje kakav je (kao da neznamo) ali to Dacic i Nikolic trebaju da traze.
Mi smo priznali zlocine i hrvati ali bosnjaci i albanci nisu.

xoxoxo

pre 10 godina

A šta si ti napravio dosad da dobijemo taj datum? Potpisao komad papira koji niste proveli u delo. I sad bi ti datum. Stvarno misliš da je Evropa tako glupa i naivna?

Pristevac

pre 10 godina

Zelim od srca da srbija dobije datum sto pre moguce. Zelim da se impementacija sporazuma implementise na delu kal i dogovoreno. Dosta ratovanja, dosta mrznje. Vreme nam prolazi, ajde da zivimo u buducnosti kao normalni civilizovani gradjani. Dacic i Thaqi ce dobiti nobelovu nagradu za mir, jer se oboje maksimalno trude uprkos radikalca sa obe strane da normalizuju zivot svojih gradjana.

Србин из Хрватске

pre 10 godina

Јер може неко мени да објасни шта Србија добија уласком у ЕУ? Пошто ја не добијам баш ништа 1. јула! Могу да као узмем неку позајмицу у банци али је камата висока као Дивац! Евентулно долази нека фирма фелги где ја као дипломирани инжињер могу да добијем посао, али као обични не квалификовани радник! Тако да та покварена Немачка фирма има огроман профит а ја једва вежем крај са крајем!? На потомство ја и жена не можемо ни да помислимо!

Dug ali isplativ put

pre 10 godina

Pozdrav iz HR.Zelim da Srbija cim prije dobije datum i postane clanica EU.Temeljem naseg iskustava,znajte da vas ceka dug i mukotrpan put i da ce se vasa podrska ulasku u EU tijekom tog procesa mijenjati.Doslovno, danas ste za,sutra ste protiv,prekosutra ste mozda,pa tako iz dana u dan,ovisno kakve vijesti budu taj dan u medijima i tako godinama.Sad kad iz EU odgadaju datum vi ste kriticni,sutra kad dobijete datum i dobijete pohvale i hvalospijeve od istog EU,bit ce te sretnii ponosni i mislit da je stvar gotova i to je to.Medjutim pripremite se da ce biti jos mnogo uvjeta,kritika,pohvala,pozitivnih i negativnih stvari.Poanata je da shvatite da postoje pravila igre koje ce te prihvatiti ili ne,jednostavnije ne moze da bude i to nema veze za mrznjom ili nekim osobnim ili nacionalnim animozitetima i glupostima.Danas kad je Hr u EU,kad vidim,nesumnjivo bolje i naprednije ali sa jos ostalim tragovima korupcije u javnj nabavi,pravosudju i dosta drugih stvari vjerujte mi da zazelim da su nas tijekom procesa jos vise stiskali,a vjerujte da jesu maksimalno.Razmislite o tome da cete mozds i vi jednog dana sjecajuci se procesa pristupanja koje ce biti iza vas isto ili slicno razmisljati kao ja.U svakom slucaju sve ovisi o vama i sretno

Goran

pre 10 godina

Zivim u Parizu vec 20 godina.Voleo bih da se vratim i radim u nasoj zemlji kako bih poboljsao ekonomiju nase zemlje..ali vidim da su Srpski politicari vise preokupirani oko njihovih plata,-Datuma- i nekom odmoru.
Mi nemamo partnera u svetu sem Kine i Rusije koji nas drze i hrane..smatram ujedno da se dobar politicar meri po tome koliko je radnih mesta otvorio (a ne zatvorio),i jos nesto..kada bi zene zaradjivale isto toliko koliko i muskarci mislim da bi se natalitet ipak za nesto poboljsao..jer ovako,100 000 abortusa godisnje je za mene genocid..zene nam ubijaju decu time sto ne zele postati majke..pa ako sam zena i volim decu,pre bih sutnula tog muza nego da -ubijem- svoje dete...nase babe su radjale a nisu znale sta je masina za ves,frizider i puder..malo se prica o tim stvarima.

primat

pre 10 godina

Sve zavisi do vas, proces civilizovanja je dug, evo ti primer Jeremije, kad divljaku daš veći značaj od njegovog intelektualnog nivoa, nastaje sprdnja, zao polako i učiti.

Jovan Narancic

pre 10 godina

Prosto ne znam da li da se smejem ili placem citam komentare, uzas zivi. Prvo gledam kako nas EU vuce za nos, mnogo godina unazad, ali isto tako imam veru da se nesto menja s obzirom na to da sam uveren da bih na referendumu za EU glasalo do 30% glasaca maksimum. Steta je sto mi zaboravljamo koliko su nam Nemci naneli stete i zla tako da i da nam daju narednih 100 godina novac ne bih nas isplatili za sve pocev od izgubljenih zivota infrakstuture itd. Neki ce reci sami smo krivi a zasto? Da nismo mozda osvajali njihove zemlje. I vesali njihovu decu. Moram shvatiti da oni prema nama nikada nece promeniti politiku. Voleo bih da se ova drzava okrene sama sebi da se postuju prava radnika a ne da se radi ovo sto se danas radi, ali sami smo krivi. I kada su ljudi glasali za SNS nisu glasali za SNS zbog njihovih ideja vec samo da bi DS otisao sa vlasti. E tu je velika zalost niko nema vere ni u koga. Ne mogu da shvatim da nasa drzava uopste razgovara sa ratnim zlocincima i onim koji su terorisali narod srpski na Kosovuu. Umesto da se okrenu tim ljudima koji su ostali dole(200000 dusa). Pa kakvi smo mi ljudi zaboravili smo ono duhovno vazno nam je ono materijalno to je strasno.

Vrsac

pre 10 godina

Serbissimo- Uzmimo na stranu duhovnu vrednost Kosova, koja je meni licno veoma bitna jer iskreno verujem u Boga i pravoslavlje, i izracunajmo kolika je vrednost Kosova na papiru ? Tu mislim na rude, prirodna bogatstva, samu zemlju i njenu cenu, reke, fabrike, floru i faunu i sve sve stavi na papir!! Kad dobijes sifru vrtece ti se u glavi. I sad mi treba da stavimo potpis na tekst u kome cemo pristati da je to tudje.

Dragi Serbissimo verujem u sledece - Da si nasledio stan koji je uzurpiran i ne mozes da raspolazes njime sada niti u dogledno vreme, u kome zive neki tamo ilegalci a ti ne mozes da ih tuzis jer su sup i sud na njihovoj strani ( zapad ), ne verujem da bi ga se odrekao i potpisao, jer ce taj stan imati neku vrednost i za 30 godina i moci ces ga unuku ostaviti ako vec ti ne mozes da ga koristis..A ko zna za 30 godina mozda se promene milicajci i sudije..Razumes ?

Лука

pre 10 godina

Датум датум датум! Па већ 5 година, ако не и више слушам о том датуму! Чим добијемо датум, прогледаћу! Ја не знам да ли ови стварно мисле да смо толико глуп народ?! Докле те више приче о датуму?!?!?!?!?!?!? ево неких линкова од кад се прича да смо све испунили и да чекамо потез еу, а да једном је био и ХАГ пробелем па смо га решили и ништа... Ако стварно верујете да у европи имамо пријатеља онда........

http://www.naslovi.net/2011-05-30/radio-021/tadic-eu-da-ispuni-svoj-deo/2574790

http://www.euractiv.rs/srbija-i-eu/2420-eli-srbija-oekuje-i-datum-za-poetka-pregovora-sa-eu-

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=09&dd=03&nav_category=11&nav_id=316773

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:408172-Nikolic-i-Spindeleger-Srbija-ispunjava-uslove-za-EU

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=05&dd=31&nav_category=64&nav_id=515595

Vrsac

pre 10 godina

Stvar je prosta samo je treba videti - nece nas prihvatiti sve dok Kosovo ne bude clanica UN a to moze biti samo kad mi kazemo vazi jer ce tad Kina i Rusija skinuti veto. Zato ce nas vuci za nos dokle god nas ne dovedu do situacije da smo potpuno ekonomski zavisni od zapada( u prevodu - sve je njihovo ), toliko zavisni da bi svako nase NE dovelo dirketno do velike nemastine i gladi u Srbiji ( neko ce reci vec je tako,e nije, cim milion srba jos uvek ide na more- nije ). Kad nas dovedu pred taj cin onda ce reci- Kosovo u UN vi u EU!! Zato molim nase politicare da batale EU dok jos imamo ista svoje i da nadju nacin da pokrenemo privredu nezavisno od zapada..To nam je jedini spas. Naravno, druga varijanta je da priznamo Kosovo, ali i da priznamo, znajte onda, Nemci ovo ne rade zbog Kosova vec zbog Vojvodine jer cekaju da pocnemo da pokljanjamo( milom ili silom )..A tu je i Truska sa ambicijama u Sandzaku koja isto ceka i vreba..Eto to je moje misljenje..Ja sam Goran iz Vrsca i zahvaljujem se b92 na objavljenom komentaru i vama na vremenu da procitate moj komentar. Pozdrav

Pravnik

pre 10 godina

Otkad je to Srbija deo "zapadnog balkana"? Zar to nije terminologija koju je EU uvela prema hrvatskoj i sloveniji i to na njihovo inzistiranje? MI nismo nikakav zapadni balkan i bolje da te floskule ostavimo za komšije koje uvek beže od balkana.

Mi JESMO balkan i to onaj pravi, izvorni, i nemamo šta da se stidimo a ne da nam hrvati nameću svoje nazive.

Ivan

pre 10 godina

Nema hleba od Eu dok mi sami ne pocnemo resavati probleme zbog nas samih a ne zbog nekakvog datuma. Zasto u septembru gase srpske institucije na Kosmetu, da li je to deo sporazuma?

Amateri trce poslednji krug

pre 10 godina

Hehe, datum za potpis na dokument bez iskrene namere da se ono sto u njemu pise sprovede do poslednjeg zareza? Nece moci.
Pa nisu jurisnici EU diplomatije prosecni srpski glasaci kojima evo vec 25 godina upesno prodajete rog za svecu.
Stvarno mislite da ste nekoga od njih ubedili da Srbija hoce trajno resenje a ne zamrznut konflikt koji planira da odmrzne ako se za to stvore uslovi?
Smesno.
Hocete datum?
Raspustite paralelne strukture na severu Kosova
Hocete u EU?
Priznajte Kosovo jer Srbija u EU ne moze sa duplim granicama.
Toliko je prosto.

winston

pre 10 godina

Dačić očekuje pozitivnu odluku Brisela o dobijanju datuma pregovora sa EU jer bi, kako kaže, svaki drugi rezultat negativno uticao na reformski proces.
Joj kava demagog. Srbija ce dobiti datum kad krene sa implementacje sporazuma sa Pristinu. Ja vereujem da ce EU Sriji kazati da ima sada zeleno svetlo, a datum sa pocetak razgovara u Januar 2014, ako dudu implementacije. Srbija vise i nezazsluzuje. Sto bi Evropa verovala da ce Srbijia sve uraditi sta je dogovoreno uraditi? Gradjani Srbije neveruju vladi, sto bi EU? Oni previse pricaju, a mali rade.

Vesna Rajic-Kosteski

pre 10 godina

U Strazburu je pocetkom ove godine izdato saopstenje da novog prijema zemalja u EU nece biti do 2020.godine. Cinjenica je da je evrozona u recesiji u koju su potonule mediteranske clanice,da sve vise gradjana drzava clanica trazi istupanje svojih zemalja iz Evropske Unije jer ona nije vise ono sto je bila kada je osnovana.Nezaposlenost je u porastu.
Direktna strana ulaganja iz EU u ostale zemlje sveta prosle godine su
dosegla 171 mlrd.evra. Iste godine EU je privukla 159 mlrd.evra vrednih
inostranih ulaganja pokazuje Izvestaj evropskog ofisa za statistiku.
Najveci investitor u EU u 2012.godini bio je SAD s ulozena 99 mlrd.evra.
Sledi Kanada, iz koje je pristiglo 19 mlrd.evra,Japan s 8 mlrd.evra,
Rusija i Hong Kong s po 7 mlrd.evra direktnih ulaganja u Evropsku Uniju.
S druge strane,EU je prosle godine povukla ulozene investicije iz Svajcarske i Japana. Belezeci tako minus s te dve drzave od 3 odnosno 2 mlrd.evra.

crni domino

pre 10 godina

Dokle ces bre da zamajavas svet sa tim reformskim snagama koje postoje samo u tvojoj glavi.
Na povrsinu isplivao sljam koji vodi ovu drzavu. Privreda u kolapsu, finansije pred bankrotom.
I dalje finansirate paralelne institucije na Kosovu!
Investitori od nas beze ko djavo od krsta!
Pazi da ne nasedne EU na tvoju populisticku retoriku.
Nego, raspisuj izbore da vas nesposobne oteramo iz Vlade!
Sada sigurno znam da ti Dacicu vise nikada neces biti Premijer!

Надица из вешераја

pre 10 godina

Неможете да обезбедите данашњи тв пренос ватерполо утакмице наших шампиона, првака света, а овамо пуна уста датума и Еу. Вучићу, Дачићу, Николићу, јел ово оно због чега сте хтели власт? А фудбалску утакмицу са Фарским острвима, то бисмо гледали?

Антиреформиста

pre 10 godina

Докле више да слушамо ту истрошену, безначајну и офуцану реч "реформе". Од кад знам за себе стално неко баљезга о некаквим реформама. Само празне речи и млаћење празне сламе.
Не треба нама никакво реформисање већ да се поштују закони који већ постоје. Да се омогући право на рад и направи здрав амбијент за пословање. Шта уопште значи то политачарско кукумавчење, како не можемо сами да уредимо државу и одлагање тог процеса некаквим замагљеним реформама и маштањем о томе како ће други да нам уреде кућу? То је срамотан дефетизам и на прави начин одсликава неспособност и недораслост данашњих српских политичких елита послу којим се баве. Србија је могла да се развија и да има будућност крајем 19. века, а сада у 21. идемо у назад и маштамо да ће неко други , а не ми сами да доносе просперитет. Тужно је какве незналице и људи без икакве визије руководе Србијом.

bedak...

pre 10 godina

Nece biti ,strasan signal,ako ne dobijemo datum vec dokaz da Srbija ne treba vise da veruje u obecanja pojedinaca iz evropske unije vec da se d okrene sebi i da krene sopstvenim putem ka boljitku...Jer ovaj narod se toliko nacekao ,da to vec prelazi u bedak...

Dejan

pre 10 godina

Kad budu evro plate tad smo Evropa.
(Milan Djordjevic, 16. jun 2013 21:04)

I kad se u Srbiji budu placale sve obaveze kao u EU (oko 1500 mesecno po domacinstvu).

Александар Џунић

pre 10 godina

Ало Дачићу! Па превеслали си Милошевиће - не једном, па Ђинђића, Тадића,... По чему си ту посебан. Ти канда ниси преслушао говор свог вође, пошто је изгубио изборе, где је том приликом исказао живу истину - ено га на YouTube-у, па га погледај. Нада без мозга = мрка капа. А што се тиче аплауза, ни то нећеш доживети. Ма колико мислио да чиниш некакав препород - само си испуњавач захтева и то са оклевањем и натезањем - нема ту награђивања, него ћути и настави са бруком!

cisto da znate

pre 10 godina

Forum se odrzava u Wachau izmedju gradica Melk i Krems (Austria).
Veceras sviraju Kings of Leon u Nickelsdorfu (Austria).
Beogradska bulumento, vi razne Kosjerice, Zajecare, Apatine i sl... obilazite samo kad treba da arlaucete po mitinzima u vezi raznih izbora.
Beogradska bulumento, kad Srbija ne bude samo Beograd dobicemo i datum i aplauze!
Dok se to ne desi ni jedan datum za Srbiju nije od znacaja!

ledenjak

pre 10 godina

Od datuma u junu nema nista nego ce nasi to da smandrljaju jer narod muce na stotine muka a i vreme je godisnjih odmora pa ce do prvog septembra vec nesto da smisle cime ce na sobmanjivati.
Sve je isto samo njega nema...

crni domino

pre 10 godina

(Лука, 16. jun 2013 16:58)
Sto obmanjujes narod da EU koci ulazak u EU? Mi ipak nismo odradili ono sto je bilo dogovoreno sa EU.
Da li je EU trebala da hapsi Mladica pa Hadzica, da li je EU trebala da donese zakone o restituciji i zakon o javnoj svojini koji i danas ne funkcionisu, da li je EU obecala reforme Sudstva, borbu protiv korupcije i sprovodjenje dogovora o Kosovu? NIJE!
E, gospodine Luka, kada budemo imali rec, kada uradimo ono sto se dogovorimo, tada ce EU da nas ispostuje. Navodis pet linka u kojima nas nasi lazu i mazu a kada vidis u cemu je problem, ispada da smo ipak neposteni prema njima, sebi i svome narodu i da nas zbog tih "sitnica" "maltretiraju"!

plavi andjelak

pre 10 godina

E, stvarno mi nisu jasni oni koji pricaju o crkvama i rudama na Kosovu. Srbi u crkvu retko idu a rude bi dali Rusima za sicu. Bolje to prepustiti nekome ko to moze bolje iskoristiti. Shvatite, nerealno je od Albanaca ocekivati da zive u drzavi kojom smo i sami nezadovoljni. Ginuli su da se rese Milosevica a sad im nudimo Dacica za premijera, Mrku da im asfaltira puteve, Tomu za predsednika...

Mestimicno-delimican tip

pre 10 godina

Ulazimo u EU kad pocnete vise da radite, a manje da komentarisete. Normalnom coveku koji hoce da radi nije bitno ko je predsednik- on hoce da radi i nista drugo ga ne zanima. E, kad to ovde bude tako, bice nam bolje. Po EU ni ne znaju ko im je na vlasti, niti ih zanima. Zanima ih da prehrane porodicu, i radice sve da to ostvare. Pune novine oglasa, a po ceo dan se samo kuka. Dokle cete vise? Da me ne shvate urednici pogresno, zaista im zelim dobru zaradu, ali.. Nemojte sedeti i pisati komentare, nego idi da radis! Kad bude 0 komentara na ovakve vesti, u kontinuitetu od 5 godina, tad ce nam biti bolje. Nadam se da ce ovo viti objavljeno. Hvala unapred..

Vizionar

pre 10 godina

Bez datuma nema reformi a bez para , ima j'l da? Dokle cemo , bre, da "kukamo" da nam se "udeli"? Bolje vam je da odredite DATUM kada cemo poceti nesto da radimo!

FRA-DÜSS

pre 10 godina

Zasto da vama da neko aplauz --kad niste ni pola onoga sproveli sto je za normalne drzave standard. Nisu samo floskule dovoljne, treba se raditi!

Zapravo niste ni posteno oceli-kamoli sproveli, a treba svakoj drzavi 10 godina znoja da sredi sve sto mu je nalozeno
Tek onda cete zasluziti aplauz. TRNOVAT je put do tamo !!! I MNOGO ZNOJA !!!

ller

pre 10 godina

Ovi su se baš utripovali. Misle da evropolitičare mogu da prave blesavima kao što to rade sopstvenim građanima. A usput su ubedili ljude u Srbiji da su šatro učinili sve.

Serbissimo

pre 10 godina

@Goran Vrsac
"Stvar je prosta samo je treba videti - nece nas prihvatiti sve dok Kosovo ne bude clanica UN a to moze biti samo kad mi kazemo vazi jer ce tad Kina i Rusija skinuti veto. Zato ce nas vuci za nos dokle god nas ne dovedu do situacije da smo potpuno ekonomski zavisni od zapada( u prevodu - sve je njihovo ), toliko zavisni da bi svako nase NE dovelo dirketno do velike nemastine i gladi u Srbiji ( neko ce reci vec je tako,e nije, cim milion srba jos uvek ide na more- nije ). Kad nas dovedu pred taj cin onda ce reci- Kosovo u UN vi u EU!!"

Ovde si pogodio u centar.

"Zato molim nase politicare da batale EU dok jos imamo ista svoje i da nadju nacin da pokrenemo privredu nezavisno od zapada..To nam je jedini spas. Naravno, druga varijanta je da priznamo Kosovo, ali i da priznamo, znajte onda, Nemci ovo ne rade zbog Kosova vec zbog Vojvodine jer cekaju da pocnemo da pokljanjamo( milom ili silom )..A tu je i Truska sa ambicijama u Sandzaku koja isto ceka i vreba..Eto to je moje misljenje.."

A ovde si promasio, ali skroz. Kosovo smo izgubili ne zato sto nismo vodili politiku zasnovanoj na lepim zeljama umesto na realnosti izmenjenog sveta, nego zato sto jesmo. To sto ti predlazes je nastavak te i takve politike cije bi posledice upravo bile gubitak Vojvodine a mozda i Sandzaka. Privredu bez zapadnih investicija ne mozemo da pokrenemo kao sto ni auto ne mozes da upalis bez goriva.

adje

pre 10 godina

dacicu nama ne treba ni datum ni aplauz.kako ti molis za datum mi tebe molimo za normalan zivot a ne jad i bedu.dacicu molimo te za modernizaciju i desentralizaciju srbije.

Caki

pre 10 godina

Reforme. Sve puca od reformisanja: sudstvo, javna preduzeca, penzioni sistem, poreski sistem ma sve reforma do reforme ... i tako godinama unazad.

Vlad

pre 10 godina

Daj,daj,daj........daj, samo malo da osetimo tu bol, ne pricjte samo kako je tesko to svi osecamo, radite da napravimo rezultat I tada smu zreli za sve , bjedni nikome ne trebamo .

koalicija

pre 10 godina

Bez obzira na loše političare,koje trpimo više od 20 godina(one pre nismo bili u mogućnosti da biramo)mislim da sadašni premijer,bar po izjavama,nadmašuje sve(mada i Vučić mnogo ne zaostaje).Ponaša se kao malo dete kojima roditelji obećaju sladoled ako uradi domaći.Samo i dete će ukapirati da posle nekoliko neisupnjenih obećanja,više ne veruje.U slučaju Dačića radi o čoveku koji ima najveću moć(na papiru) i od čijeg (ne)činjenja zavisi sudbina države i naroda(gradnjani i seljaci).Zaista neozbiljno od političara,koji je 5 godina na vlasti,i do sada je verovatno shvatio kako funkcioniše medjunarodna politika.Tako da bi ovu izjavu protumačio kao poruku za domaću javnost.Samo za razliku od nekih ranijih perioda,a bilo ih je dosta,ovaj put se valjda i narod opametio,ili nije?

Vrsac

pre 10 godina

Kakvi bre uterivaci dugova? Pa mi nikom nista ne dugujemo jer je to nase a ne tudje!! I gresis grdno u jednoj stvari - Ako mislis da je Sloba kriv za ratove objasni mi zasto nismo ratovali sa CG i Makedonijom ? Ja mislim, zato sto srbima niko nije pretio i podsecao ih na ratne strahote iz 41'! Rat u Bosni i Hrvatskoj je iskljucivo bio zbog zastite srba da ne bi prosli kao u 2 svetskom..Crna gora nije dirala srbe, nije bilo potrebe ici i braniti ih..Makedonija isto tako..E sad drugo je pitanje sto je bilo koljaca budala profitera i Slobe koji je situaciju koristio za svoje politicke potrebe.. pa Slovenci su isto krenuli da ubijaju mlade vojnike jna,zbog cega? a tvoj zakljucak bi bio na mestu da nije onog sto sam napisao u prvom komentaru da nema kraja tome, jer nemac ne insistira ovoliko na Kosovu zbog Kosova vec zbog Vojvodine..Veruj da je tako posto zivim tu i gledam svaki dan kako se na razne nacine inflitriraju u vojvodjansko drustvo sto kroz prosvetu sto kroz kulturu sto kroz sport..Zato moramo reci stop i okrenuti se Rusiji Kini Indiji, Arapima..Tamo gde ima para..I za kraj evo ti ideja za razmisljanje - Zamisli da se rusima prodamo ko zapadu- i banke, i firme i sve sve. I jos juzni tok kad prodje a mi kazemo necemo EU a zapad ne moze da nam uvede embargo jer ne bi nama uveo vec rusima posto je sve njihovo. mislim svejedno odakle ide gorivo u "auto" dal iz rusije ili amerike ;) laku noc :)

Mira kojoj nece da objave komentar

pre 10 godina

Smesno, kao da smo u stripu, carobni prasak (datum) ce sve da sredi. Da nece mozda najevropljanin Dacic da uperi datum, pa ce policija i sudovi da postanu pametniji i da pocnu da rade, djaci da briljiraju na pisa testovina, aflatoksin da nestane? Ove ucene i prazne price nisu ni za vrtic. Pocinjem da sumnjam i u zdravu pamet politicara u EU ako su u stanju da udju u ovakve aranzmane.

Милан

pre 10 godina

А да за промену почнете да радите оно за шта смо вас бирали? Дали сте све за ништа па вам треба смоквин лист у виду датума.

Dokle bre

pre 10 godina

Svi nesto kukaju i moljakaju.Izjave za unutrsanju upotrebu. A odlucuje Nemacka jer se odluka dodeljuje konsenzusom.Juce je kukao PRVI danas ovaj isperd prvog.Koga bre u Evropi interesuje sta prica Dacic i VUcic i Nikolic i svi ostali. Zelje slusalaca lake muzike

MIlos

pre 10 godina

Koja glupost od SPS dogmatske masine
Pa zar Srbija i Srbi ne zele da se reformisu i bez datuma Dacicu?
Ako je zbog datuma onda su vas vec provalili i nikad ga necet dobiti, idioti jedni !

Serbissimo

pre 10 godina

@(Vrsac, 16. jun 2013 21:34)

Probaj da sagledas vecu sliku: Dok se promene milicajci mi cemo nestati kao narod i drzava ako se ne razgranicimo sa Kosovom, uz trenutni prirodni prirastaj Srba i Albanaca (u nasem slucaju negativan, also known as "bela kuga"). Takodje bi morao da uzmes u obzir da je gubitak Kosova posledica, izmedju ostalog i pre svega, sulude avanture u Hrvatskoj i Bosni. Pokusavajuci da sprovedemo koliko neostvariv toliko i po nase stvarne nacionalne interese poguban projekat da Jugoslaviju pretvorimo u Srboslaviju, u ocima sveta koji je takav kakav je izgubili smo i moralno pravo da branimo i sopstvenu terirotiju, sto Kosovo svakako jeste.
Sloba je ulozio celu Srbiju dok je blefirao sa pet dasaka u ruci za ozbiljnim pokeraskim stolom igrajuci protiv najvecih svetskih faca, od kojih je svako imao i pat stihova u rukavu.
U takvoj situaciji pametan covek odustaje odmah da bi smanjio gubitke jer ako ides do kraja pa ti uterivaci dugova dodju na gajbu, lome ti kolena i zaplene ti sve sto imas uklucujuci i kucnog ljubimca.

nissin

pre 10 godina

Nama je datum bitan jer samim tim nam se poboljsava kreditni rejting. Dobijamo jeftinije kredite jer bez njih ne mozemo kao narkoman bez droge.
Sa takvim kreditima se jedino moze graditi industrija.
Sa industrijom koja ce imati mnostvo oko sebe fabrika i male privrede se razvija srednji sloj. Sa srednjim slojem raste razvoj u obrazovanje. Mladi ostaju. Deca se radjaju. Porezi od plata mogu da namire penzinerima penzije. I tako iz godine u godinu dok se ne sredi balans penzionera i radnog stanovnistva.

slavoljub

pre 10 godina

Predstavljate se kao nesretnici, prosjaci koji bez tih procesa koji vode u evropsku uniju ne mogu da zive, odnosno bez kinte koja treba da kapne. To je kontra produktivno.
Dajte unesite malo vise dostojanstva u to sto pricate.
Sva sreca da mediji napolju ne prenose ove izjave tako da poslanici u bundestagu i okolo verovatno za ovo nece saznati, inace od datuma nece biti nista

Paunovic

pre 10 godina

Datum treba da produzi zivot aktuelnoj vlasti kod biraca. Narodu nece doneti opipljive rezultate jer vlasti ne drze rec prema EU. Oni su rekli da priznavanje Kosova nije uslov sto i jeste tacno. Prvi i osnovni uslov je pravosudje. Dok god se taj posao odlaze i EU oci mazu, od datuma nista. To je prvi uslov da bi te neko shvatao kao ozbiljnu drzavu.

Zemun grad SPO

pre 10 godina

“Neka nam se jasno kaže da nas ne žele u EU i znaćemo kako se dalje ponašati. Mi smo postigli istorijski sporazum, iako nije to dovoljno za članice EU da daju pozitivan signal i donesu odluke, postavljam pitanje kada će biti spremna", izjavio je Dačić.

Sećam se njegovih vatrenih predizbornih govora od pre dve godine i Mrkonjićevih etiketiranja Vuka Draškovića kao izdajnika zbog njegovog traženja da tadašnja vlada promeni gubitničku kosovsku politiku i povuče upravo poteze na koje se od skora odlučila aktuelna vlast. Još tada bi dobili datum, a ekonomska situacija bi bila povoljnija. Sada bi Ivica nakon što je pao na popravni i naučio gradivo, da odmah odgovara. To je međutim neizvesno jer je većina nastavnika na odmoru, a razredni u Bundestagu ima izbornu kampanju i dok se ista ne završi rizično je da daje prelazne ocene.

Vrsac

pre 10 godina

Ma razumem ja tebe totalno nego te pitam gde vidis garanciju da ce stati sa Kosovom? A drugo, i Makedonija je proglasila nezavisnost i nije nam bilo pravo ali nismo isli tamo da ratujemo bas zbog toga sto nezavisnost nije pratio noz pod grlom i parole na srpskim kucama..Mislim, da meni neko dira brata ja bih ga branio pa makar to bio i sam Legija Arkan ili slican krimos. Ali dobro,ja sam takav, ti si takav onaj onakav sve je to stvar licnog izbora i procene.

evropeJac

pre 10 godina

Pa covece smorili ste sa tim ZAHTEVANJEM datuma! Nisi bre u poziciji da ista zahtevas kako ti nije jasno i vama svima koji ga podrzavate. Kazete - ne dobijanje ce dati negativne posledice. Zasto??? Pa potrudi se jos vise! Vristite k'o pijani cobani taj datum. Hocete samo pare,jel??? Sve ste nesto kao zapoceli a narodu sve gore. Ova pompezna hapsenja,jefin film za sirotinju. Narod je opljackan za stotine MILIJARDI evra a ne da se hvalite sa 5 miliona. Da li vi shvatate ozbiljnost pristupanja EU? Koje su tu vrednosi? Da nema rasipanja novca,uzdizanje kulture,formiranje svesti ovog homofobicnog i sovinistickog dela naroda. Mislite da smo spremni? Dokazite da gresim umesto da kmecite kao malo dete kad mu se otme igracka. "Mi smo sve uradili pa mi smo sve uradili "... ma nemoj?

Zoran

pre 10 godina

Otkad je to Srbija deo "zapadnog balkana"? Zar to nije terminologija koju je EU uvela prema hrvatskoj i sloveniji i to na njihovo inzistiranje? MI nismo nikakav zapadni balkan i bolje da te floskule ostavimo za komšije koje uvek beže od balkana.

Mi JESMO balkan i to onaj pravi, izvorni, i nemamo šta da se stidimo a ne da nam hrvati nameću svoje nazive.
(Pravnik, 16. jun 2013 20:29)

Uh, uh, mozda si dobar pravnik ali ti geopolitika nije jaca strana. Pa nije Balkan samo eks-Jugoslavija. Zapadni Balkan je cela ex-Yu jer su Rumunija i Bugarska istocni a Albanija, Grcka i Turska juzni. Zvanicno.

Duci0167

pre 10 godina

(Jovan Narancic, 16. jun 2013 21:10)
Ne lupetaj i mani se patetike. Sutra kad odes u prodavnicu i kupis namirnice a ti reci da ces da platis duhovnoscu. Veruj u sta hoces,niko ti ne brani. Smiri emocije jer se politika vodi mozgom a ne emocijama. Prekini sa tim da nas Nemacka unistava 100 god. i ne stvaraj nova neprijateljstva. Veoma primitivan nacin resavanja problema.

Serbissimo

pre 10 godina

(Vrsac, 17. jun 2013 01:07)

Kada dve drzave kao sto su Hrvatska i Slovenija proglase nezavisnost, imas dve opcije: da ih priznas ili da ratujes da bi ih silom sprecio da se otcepe.
Rusija je, na primer, izabrala ovo prvo kada se raspao SSSR, a Srbija ovo drugo. Porazeni u ratu uvek snose sve posledice i placaju ceo racun -sto je shvatio cak i Aleksandar Vucic a ti moju prostu metaforu o partiji pokera i uterivacima dugova ocigledno nisi.
Mada si, ponavljam, posatvio tacnu dijagnozu glede odnosa sa Kosovom i EU (sto i nije narocito tesko), recept za lecenje ti je potpuno pogresan. Mi ne mozemo da budemo rusko-kineska gubernija cak i kada bi vecina ovde to htela jer smo od Rusije i Kine predaleko a manje-vise sve oko nas je EU. Uspesnu spoljnu politiku mora da diktira osecaj za realnost geostrateskog polozaja jedne zemlje a ne licne emocije.

Aleksandar

pre 10 godina

Veštačka tvorevina. Na žalost.
(tigar, 16. jun 2013 14:58)

A koja pa to država ili savez država nisu veštačke tvorevine? Gde još u prirodi imaš da se životinje ograđuju linijama u pesku i traže pasoše jedna drugoj da pređu te linije? Sve države su veštačke tvorevine, a koliko će opstati zavisi samo od toga koliko imaju prednosti i mana za ljude omeđene njihovim granicama.

Serbissimo

pre 10 godina

Ma razumem ja tebe totalno nego te pitam gde vidis garanciju da ce stati sa Kosovom? A drugo, i Makedonija je proglasila nezavisnost i nije nam bilo pravo ali nismo isli tamo da ratujemo bas zbog toga sto nezavisnost nije pratio noz pod grlom i parole na srpskim kucama..Mislim, da meni neko dira brata ja bih ga branio pa makar to bio i sam Legija Arkan ili slican krimos. Ali dobro,ja sam takav, ti si takav onaj onakav sve je to stvar licnog izbora i procene.
(Vrsac, 17. jun 2013 13:15)

Nema garancija ali kao sto si rekao sve je stvar licnog misljenja i procene, a svako sledi svoju logiku.
Meni Srbija nije majka niti su mi svi Srbi bracha i sestre. Sto se tice mirnog razlaza sa MK i CG, naravno da je emotivno bilo lakse podneti miran razlaz sa njima nego sa Hrvatima ali zrelost jednog naroda ogleda se upravo o tome da u teskim okolnostima donosi prave odluke.
Srbija je pala na tom ispitu zato sto smo nezrelo drustvo.
P.S. 1991 nije isto sto i 1941 i bez obzira na sovinisticki primitivizam koji je pratio hrvatski put ka nezavisnosti, Srbi u Hrvatskoj bi izbegli ono sto im se desilo u Oluji da je Srbija pristala na miran razlaz.