Četvrtak, 06.06.2013.

13:11

Bundestag: Pregovori ne pre 2014?

Bundestag će 27. juna odlučiti da pregovori Srbije i EU mogu da počnu najranije 2014, ako Beograd ispuni sve obaveze za normalizaciju odnosa s KiM, saznaje DPA.

Izvor: Beta

Bundestag: Pregovori ne pre 2014? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

137 Komentari

Sortiraj po:

nebojsa

pre 10 godina

Pod hitno ds i ldp da se uozbilje i oforme istinski proevropski front spreman na sve neophodne reforme drustva...
(VladimirUE, 06. jun 2013 20:45)

Vladimire, mislim da si ti taj koji treba pod hitno da se uozbilji. LDP i DS? Mora da se salis covece?

X-Wing

pre 10 godina

"Pa neka pregovori i pocnu u 2014-oj, samo da ne bude prvi April."
(Zoran, 6. jun 2013 19:46)

Prvi april je bolji nego 30. februar.

VladimirUE

pre 10 godina

Pod hitno ds i ldp da se uozbilje i oforme istinski proevropski front spreman na sve neophodne reforme drustva. Ova vlast nije u stanju da resi ni jedan pravi problem u zemlji, osim sto je konstatovala da Srbija ne upravlja Kosovom, i hvale se kako su nesto resili. Bez ozbiljnih reformi nema puta ka EU to je jasno.

Tie fighter

pre 10 godina

Ovo može da se tumači na više različitih načina:

1. Zapad ne želi Srbiju u EU uopšte, već samo time manipuliše, naravno uz pomoć domaćih političara. To bi značilo da se na ovoj teritoriji planira nešto sasvim drugo, u svakom slučaju nova nestabilnost.

2. Srbija može u EU, ali tek kad definitivno PRIZNA Kosovo kao nezavisnu državu. Ovo je logično, jer Zapad nema razloga da se zadovolji bilo čime manjim od toga. To je njihov interes i nateraće nas da ga ispunimo postepeno, kad već nismo hteli odmah. Oni su u poziciji da ucenjuju i imaju vremena da sačekaju rezultat.

3. Srbima se ne može verovati da će sprovesti sporazum, pa se nastavljaju ucene i pritisci sve dok se ne ispuni svaka tačka, ali po njihovom tumačenju. I ovo je logično, jer nemamo nikakav kredibilitet, niti smo ga ikada imali, posebno kod Nemaca i Engleza.

4. Ova vlast je završila posao (potpisan sporazum) i sad je treba zameniti drugom. Zamislite kakva kriza bi bila potrebna da bi se to dogodilo u kratkom roku.

Možda je i nešto sasvim drugo, ali u svakom slučaju vest nije dobra.

Mister-Geneve

pre 10 godina

@
(Milan Filipovic, 6. jun 2013 18:25)

A odakle ce Srbija da isplati plate i penzije druze Milane?
Jel ce UDBA da isplati to?
Dok god ima ovakvih rezona nema Srbiji napred.
Veliki pozdrav za zenevskog jezera , bar se slatko nasmejem kad procitam nekad neke komentare.

PS. Rodbini sa ovakvim razmisljanjima odavno sma prestao da doniram pomoc u francima iako to mogu, hoce franke i eure ali hoce i ruske raketne stitove hahh.

Milan Filipovic

pre 10 godina

Odgovor Srbije bi morao da bude:
1.Ustavni sud donosi odluku da su svi Briselski sporazumi protivustavni.
2.Skupština poništava sve nabrojane sporazume.
4.Poništava se Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i uvode carine na svu robu iz EU.
5.Donosi se odluka o proglašavanju inostrane okupacije srpske pokrajine Kosovo i Metohija u Ujedinjenim nacijama.
6.Postavljaju se Ruski protivvazdušni sistemi i unapredjuje Humanitarni centar u Nišu.
7.Raspisuju se parlamentarni i predsednički izbori.

novica952

pre 10 godina

Nema rata bez Nemaca, vazda je govorio jedam moj saborac na frontu.
(Vlada, 6. jun 2013 16:29)
Daleko je od toga ali da ćemo lako sa nemcima i to je tačno.Priča da ćemop nešto uraditi a posle toga koga briga više za to ne pali više ni kod nemaca, naučili oni sve naše marifetluke.

novicavg

pre 10 godina

Vucicu daj ostavku i raspisuj izbore, necemo dobiti datum.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Deyan, 6. jun 2013 17:04)
Taman posla da izgubimo jedinog koji vredi u ovoj vladi Dejane.Za izbore nikad nije kasno, čekamo da vidimo odluku ovih koji se još nećkaju za datumpa ćemo izbore lako odraditi.

visi

pre 10 godina

Prosle su dve godine od kad je A. Mrkel trazila od Srbije da povuce svoje pripadnike MUP a i BIA sa severa Kosova . Srbija je glasno odgovorila da na severu Kosova nema takvih formacija i Absuurd je zahtevati tako nesto od Srbije. Sada nakon dve godine Srbija zatvara kacelarije MUPa i BIA koje nisu postajale na severu Kosova. E sada pitanje : ko koga ovde pravi budalom .

Čist račun, duga ljubav

pre 10 godina

Političarima ostavljam 48h da se izjasne - ko bude i dalje za EU iako ga očigledno kecaju spolja, gubi moj glas. Ne zbog EU, nego što ne može da realno proceni stvarnost.

neki

pre 10 godina

Srbin sam, rodjen u Svajcarskoj i zato dvojno drzavljanstovo. Narod u Svici se dva puta izglasio protiv politickog establismenta i rekao: Njet EU!! Narod je bijo - kako se pokazalo - u pravo.
Ja mislim, da u Srbiji obican covek a jos vise politicari misle, da ce se nerad i korupcija kroz EU opet subvencijonirati. To principialno nije tako losa ideja, ali kapirajte braco i sestre: Nece ti niko nesto djabe dati. Bez rada nema nista. Oterajte plajckase i ocistite Srbiju od korupcije - i onda vama u Srbiji a posle i nama u dijaspori nece trebati EU.

krivovirac

pre 10 godina

Zaista ne znam, cemu se smeju i koga ismejavaju ove budale, koje kao da se raduju sto nismo dobili datum??? Da li mi to zivimo u dve Srbije ili se delimo na Srbe i Srbe? E, jadni lii ste i necemo mi ni milimetar napred dok ne shvatimo da sve sto radimo, radimo sebi i da ne postoje dve Srbije, vec MI SE TAKO DELIMO, NA ZALOST!

Igs

pre 10 godina

Kako žanješ- tako i siješ.potpisali ste sporazum s Kosovom,a tjedan dana kasnije u Ohridu bojkotirate to isto Kosovo i durite se da vi nećete ako će tamo bit i Kosovo itd.

nebojsa

pre 10 godina

"Deda - Ko je to bio na kapiji sinko?
Unuk - Turisti djede, pitaju kuda do mora.
Deda - Nisu to turisti budalo. To je Svabo, dosao da vidi sto ce ti sutra uzeti."

Borislav Marić

pre 10 godina

Politički je nekorektna jer se o odlučuje o tome da se Srbiji da datum a Merkelova je počela propagandu koja explicitno širi dezinformacije kao da se odlučije o tome " da se Srbiji ne da datum" što direktno utiče na ishod odluke!

Drugačije rečeno, Merkelin princip se zasniva na pretpostavci krivice ali se odlučuje da postoji osnova za donošenje oslobađajuće presude što je u potpunosti različito od suštine principa donošenja odluke o pravu jedne države na dobijanje datuma.

albanski narcis-sovinist aktivisti, neprocenjivo

pre 10 godina

@AGIM

Skini dete ruzicaste naocare kroz koje i predugo gledas svoj narod i ono sto radite na Kosovu a zatim nabavi jedno ogledalo - mnogo ces da se iznenadis ali dugorocno to je za tvoju dobrobit.

Sin po materi

pre 10 godina

Valjda sve radimo zbog toga da sredimo drzavu i njen odnos sa regionom i da se uskladimo zakonima sa EU. Datum je samo papir i formalnost na tom putu. Sve i da ne dobijemo datum, zivot ce teci dalje. Da necemo u Afriku ako ne dobijemo datum? Hocemo li u pecinu ili da se bacamo sa mosta, sta?

Albanac

pre 10 godina

Tako je kada srbija potpiše bezbrojne Dogovore a retkih se pridrzava! To smo najbolje vidjeli za vreme rata u BH!!! I ako pokušava sada bar nešto da ispuni u temelju ponovo pokušava staru metodu!

Jucerasnje iskustvo

pre 10 godina

Nakon dve godine, putujem iz Toronta za Beograd, via Frankfurt.
Potpuno opustena, na aerodromu u Frankfurtu suocavam se sa arogancijom Evrope, na koju sam boraveci u Kanadi potpuno zaboravila. nakako bih zaobisla Frankfurty u povratku, ali, mnogo bi me to kostalo.
Nesto gadno skripi u toj posustaloj Evropi.
Spanija, Grcka, Italija, Portugalija, Madjarska, pa cak i u do juce neprikosnovenoj Holandiji se bas i ne zivi kao do pre godinu dana.
Srbija, toliko mala, zaostala, unistena sto spolja sto iznutra...
Ne znam sta bi joj EU donela. Ne znam.
Hvala na prostoru.

AGIM

pre 10 godina

Pre par sedmica rece neko ovde da do sada USA i EU nisu imali nista na papiru od Srbije ali sada imaju Briselski dogovor pa ce Srbiju i drzati na tome i zato ce odsada Srbiji stavit dve noge u jednu cizmu ako se ona ne pridrazava tog dogovora.Izgleda da upravo to se i sada dogadja.
Navikli politicari Srbije da ih svoj narod bezglavo slusa i da im vjeruje na recima sto kazu a ne na delima kako i sta rade. Eh, to ne pali kod Kosova i medjunarodne zajednice i zato Srbija nece dobiti datum jer nije ispunila uslove i ne pridrzava se dogovora. A to sto se stalno buni i galama da Kosovo ne primenjuje dogovoreno ili menja nesto sto je vec bilo dogovreno, to je za unutrasnju potrebu i prodanje magle narodu Srbije. Jer to uvek pali kod vas.

bolid

pre 10 godina

dobro ok oni su verovali - neki od nas su verovali '91-'99
dobro ok oni su verovali - neki drugi i neki isti su opet verovavli do '13
dobro ok oni su verovali - neki isti od nas su verovali 2013
i sad sta oni sto su pravili pogodbe na rec iz prethodna tri pasusa davali su deo po deo srpske zemlje kao da je dedin vinograd. da oni su verovali da svabe ne lazu, da su ameri fini, da su nam rusi braca, a kinezi ujkatecha! oni su verovali njima mi ovima nasim i sad zaj'bo nas nemac. pa nije nemac porpiso kumanovski sporazum, nije se amerikanac povuko sa kosova, nije rus potpisao briselski sporazum! nije!
e a sad ide onaj deo mir-mir-mir niko nije kriv
ma nemoj ja kad bi napravio gresku velicine zareza dobio bi otkaz!
a vi cete sad da hapsite i da sprecavate dunav da nas oladi.... a u to ce i prvi sneg!!
samo izgleda gospodo na vlasti, da je vas zapalo da vam narod bude gladan!
mozda ce biti sramota neke iz snp sto imaju kafane pa ce da ih pretvore u narodne kuhinje
uzmite se u pamet!!

stvarno stanje

pre 10 godina

DS je godinama obecavo i EU i Kosovo, SNS radi sve isto. Krajnji rezultat bice i bez Kosova i bez EU-a, sto je i realno gledajuci u kakvoj nam je situaciji drzava. Kome udruzenju treba drzava kojoj visi bakrut nad glavom ??

Dusko

pre 10 godina

Prošlo je puno godina kako Nemačka država nije donela ovako korisnu odluku u korist Srbije.Mržnja prema Srpskom narodu je tako jaka,iako je nemačkom političkom i društvenom establišmentu uglavnom jasno da je donesena odluka u korist Srbije,da ipak nisu mogli doneti racionalnu odluku.

Zivota

pre 10 godina

Nemci su u pravu. Drzavna politika nije utakmica. U Srbiji ne postoji drzavna strateska politika. Najodgovorniji politicari neprestano iznose kontradiktorne stavove, sto normalnog coveka bez obzira da li je on Srbin ili ne, totalno zbunjuje. Srpski politicki vrh misli da to sto prolazi u Srbiji moze i kod Nemaca. Malo morgen. Pocetak pregovora tek 3014.

Zoki

pre 10 godina

Ne bojte se komšije. Uskoro će Hrvatska kao punopravna članica EU preuzeti primat i Nijemci će biti mirni kao male bebe. Onda neće biti nikakvih problema za vas i za vaše pregovore.

srbin

pre 10 godina

ne znam šta je Srbija tako veliko uradila za region da treba da dobije datum. izazvala je 2 rata devedesetih, izazvala je 1.svetski rat, rasturila je veliku jugoslaviju, osiromašila je ceo region. to je uradila?

Justin

pre 10 godina

Iz ekonomije - kec, iz vladanje - kec; pa ne mislite valjda da cemo sa ocenama iz fizickog i muzickog moci da predjemo u visi razred,a da ne oopravljamo ove jedinice. E sad, nema para dok se ne poprave ocene . Tu nam niko nije kriv. Nemci najmanje.

novicavg

pre 10 godina

Ono što je visilo u vazduhu ovih dana i što se prestavljalo kao navodno zeleno svetlo i svakojake druge pravne formulacije sada dolazi iz Bundestaga kao siguran znak da Srbija neće 28 juna dobiti datum i da se sve prologira u nedogled do nekog kako nemci kvalifikuju jasnog stava da se Briselski sporazum sprovodi.Ako to Nemačka bude ocenjivala pitanje je obzirom na tempo dogovora naše delegacije sa prištinom kad će doći na red i tokom 2014 godine ali šta je sigurno jeste da 28 jun više nije sigurna opcija za dobijanje datuma i da se Srbija stavlja na raskršće kuda i kako dalje. Očigledno je da za nemačku u ovom trenutku mi nismo postigli napredak u primeni sporazuma i da će trebati ne samo potpisani sporazumi nego i konkretna dela na terenu u vidu raspuštanja naših institucija na severu što insistira Nemačka.

Србин

pre 10 godina

Овако вам стоји ситуација; Бундестаг и даље једини одлучује као 14 и 41 па ви видите куда журите

Swedenonline

pre 10 godina

Svabo jos ne moze Srbima da oprosti docek koji su im priredili '41. (Nenad-EU, 06. jun 2013 13:59)... pa oprostili su Hitleru sto nebi i nama?

3.srpski ustanak

pre 10 godina

Švabe nam čine uslugu, a mi šta radimo?
Umesto da se zapitamo šta ovi (kao i oni pre njih) rade osim što trabunjaju o datumima i uslovima.
Sve to treba proterati iz Srbije, silom naravno.
Okupatori nisu došli '45 milom pa da ih tako ispraćamo.

Sajo

pre 10 godina

Ako ste ispunili svoje obaveze nema problema dobice te datum,,,,ali ako niste ispunili preuzete obaveze onda je jasna stavr...Nece Nemacka da se nateze sa Serifima iz Mitrovice...

sloboda

pre 10 godina

dva puta smo vodili rat protiv nemaca, sa velikim gubicima i materijalnom štetom, i pobedili. i tada su bili sila za nas. Ničija nije gorela do zore, neće ni njihova.

milorad

pre 10 godina

hehe, pa sta ste ocekivali, nemacki mi je treci jezik i rado citam njihovu e-stampu, a imam i podosta prijatelja nemaca. ELEM, ranije je medju nemcima i postojalo misljenje da se EU treba siriti, ali nakon grcke - poklopila su se misljenja politicara koji skoro jednoglasno zastupaju antisrpske stavove sa interesima njihovih biraca : necemo mi od njih nikada dobiti ulazak u EU, nemojmo se zanositi! Batalimo rabotu i okrenimo se razvoju uz pomoc trzista na kojima nas ocekuju bez uslovljavanja.

Dok se nekom ne smrkne....

pre 10 godina

Slusajte nadlezni:Polako uvodite evropske zakone i normative u Srbiji a clanstvo zaboravite.Kakva je to organizacija kad jedan propali fasizam kolo vodi.

Teska vremena

pre 10 godina

Islandjani su pametni,odlozili ulazak da vide oce ovi da prezive uopste.EU je tesko bolesna i ako se ne oporavi za koju godinu sledi joj kraj.

Vizionar

pre 10 godina

Ama , bre ljudi , osvestite se vec jednom! Za nas NEMA DATUMA I kraj. Cak iako se desi da nesto dobijemo ispasce da VISE NEMA ZA NAS.Gledajte svoju privredu I uradite nesto , ako znate.

Pozdrav iz EC

pre 10 godina

Srbija i kad udje u EC nece imati isti tretman kao ostale zemlje clanice istocnog bloka (citaj: predominantno Katolicke zemlje kao Estonija Ceska Poljska) u smislu investicija, kreditiranje i pomoc. Naprotiv, Srbija bice dovoljno dugo ostavljena na ledu kako bi se sva radna snaga odselila i kapacitet drustva neutralizovao na nivou banana republike kako bi Nemacka jednog dana naznacila svog guvernera, dok ce Srbijanci biti zauzeti ciscenjem Nemackih ulica.

BG

pre 10 godina

Ako ionako ne zelite u EU, ako vam je ionako bliza Rusija i Azija od Nemacke i Evrope, ako vam je ionako mrzak Zapad a drag Istok, zasto se onda bunite sto vam Evropa postavlja neke tamo uslove? Nemojte ih ispunjavati i gotova stvar - onda vam nece pretiti nikakva opasnost ni od trulog Zapada, ni od suseda i dojuceransjih zmeljaka - Jugoslovena koji ce svi ranije ili kasnije uci u EU - pocev od Hrvata i Crnogoraca do Makedonaca i Albanaca.

Branko

pre 10 godina

Ovako Vam stoji situacija.Kad se odobri datum pregovara,počinju skrininzi po poglavljima,pa tek onda počinju zvanično pregovori.Obično dolazi do brzog privremenog zatvaranja nekoh poglavlja oko kojih se lako "ispegovara".Tako je Crna Gora do sada privremeno zatvorila dva poglavlja.To je jako dug proces.
(budvanin, 6. jun 2013 13:41)
Do kog poglavlja su stigli Turci?

EU=GERMANY

pre 10 godina

Bundestag: Pregovori ne pre 2014?
Nista Francuska ,nista Britanija,nista ovi drugi,nista Evropska skupstina ,parlament,etc , to sto Bundestag odluci to je to bato mos se lazemo mi ali je to je ta demokratija nego dobro nas Vučić izgleda ulepo s'ovim Vesterveleom po mozda bidne nešto.
Da me ne shvatite pogresno i ja mislim da treba da udjemo :)

Vuk

pre 10 godina

Eto ti ga sad...
Zavadice nas Nole sa celim svetom.

U subotu ce Spanija da prizna Kosovo, a posle finala ce Francuska reci da se do sledece prilike kad Tsonga bude igrao u nekom GS protiv Djokovica odlaze "zeleno svetlo"

koky

pre 10 godina

Ja sam uvek bio za EU ali već mi se odavno zgadila... imam već 33 godine I kada će meni biti bolje? nadam se već decenijama da ćemo ući u EU ali nas tamo definitivno neće!!!!! Njake mi se vise od EU I te priče!!!!

xim

pre 10 godina

@ koky

I ti sutra treba da glasas! Zato smo tu gde smo! Treba da ti se njake od svoje zemlje a ne od EU. Sta je to Srbija uradila pa da zasluzi pregovore? Kriminal, korupcija cvetaju, ekonomija propada, odnosi sa Kosovom vise o koncu, monopol aktuelan, lopovi na slobodi ali i na vlasti. Meni se njake od Srbije i od takvih kao ti koji cekaju da EU baci evre ovamo, a da ne mrdnu prstom.

Cirkus

pre 10 godina

Ili bolje receno dok Srbija ne prizna Kosovo i uspostavi diplomatske odnose i preporuci Kini, Rusiji i svim zemljama koje nisu priznale Kosovo da ga priznaju i Kosovo postane clan UN, MOK,FIFA, UEFA

Branko

pre 10 godina

Željko Samardžić poput proroka u svom refrenu peva:

“U oktobru bice u novembru
u novembru bice u decembru
bice bolje sto me vise loze
meni gore biti ne moze.

U oktobru bice u novembru
u novembru bice u decembru
bice bolje sto me vise loze
srce mi bez tebe ne moze.”

Ima li nekoga u Srbiji da čuje ovu pesmu?

Neki_Lik

pre 10 godina

Dunav raste i stvoriće neviđeni haos kroz par dana, ako ne on, onda voda koja će dići vodostaj ostalih reka. Privreda se raspada već decenijama i svi to samo potvrđuju a niko ništa ne radi da se nešto zapravo i promeni. Mladi ljudi sa nekim potencijalom, budući akademci odlaze u inostranstvo. Kriminalci pod maskom raznih navijačkih grupa vode glavnu reč na ulici. Kulturu je pretvorena u "Velikog brata", "Farmu" i slične emisije. Svest o značaju pravih i bitnih stvari, mediji svakodnevno maskiraju pričajući o Kosovu, o neuspelim privatizacijama, o raznoraznim temama gde se samo priča a ništa se ne radi, ništa se ne menja. Političari izlaz iz svake poziicje u kojoj se nađu vide ili kroz nove izbore, kroz prodaju šake jada koja je ostala u Srbiji ili kroz dodatno zaduživanje i nove kredite.

I vi ljudi moji, stvarno ali stvarno, nakon 13 godina od 5. oktobra i svega što smo uradili da bismo se približili EU i dalje verujete da će ta ista EU da nas spase svih ovih problema?

Neće. Ni ona, ni Rusija, ni NATO, ni Turska, ni Kina, ni Kurta a verovatno ni Murta. Samo sebi možemo pomoći i za sebe se izboriti. Bilo je država koje su bile i u goroj situacije od one u kojoj je Srbija danas, pa su uspele da sebi stvore neku bolju sadašnjost i budućnost. Moguće je. Samo se treba posvetiti pravim stvarima i u njih ulagati. Ali ko će o njima misliti, kad nas svaki dan bombarduju raznoraznim glupostima ...

budvanin

pre 10 godina

Ovako Vam stoji situacija.Kad se odobri datum pregovara,počinju skrininzi po poglavljima,pa tek onda počinju zvanično pregovori.Obično dolazi do brzog privremenog zatvaranja nekoh poglavlja oko kojih se lako "ispegovara".Tako je Crna Gora do sada privremeno zatvorila dva poglavlja.To je jako dug proces.

Šarko Darić

pre 10 godina

Njima se ne žuri a naši političari se ponašaju kao da su na jagodinskoj pijaci, kao da nećemo imati leba da jedemo ako ne dobijemo taj datum. Ič im ne valja rabota!

shumi

pre 10 godina

NE BIH BRINUO O TOME KAKO ĆE VAM NEMCI ŠTA OBJASNITI, VIŠE BIH BRINUO ŠTA ĆETE VI OBJASNITI NARODU KOJI VAS VEĆ TOLIKO DUGO UPOZORAVA DA NE PRAVITE MAGARCE OD SVIH NAS?

milesssa

pre 10 godina

A Vucic tako ceka taj datum, i pare iz pristupnih fondova, sta ce sad?
Misli covek da je genije pa sta ako i dobju datum, a ulazak 2035, hahaha
Sad ce stvarno da ima zasto da place.

modesty

pre 10 godina

Svaki sekund sto nastavljamo i dalje da se nadamo icemu dobrome od EU, je nas poraz. Ne mogu da verujem da su nas politicari ovoliko ponizili, da mi molimo Svabe za nesto, pred celim svetom, a znamo da im ne pada na pamet da urade ista drugo nego nam se nemilosrdno osvete za dva izgubljena svetska rata. Kao jelen pred farovima automobila.

Tamara

pre 10 godina

Ne sumnjam da je konačna implementacija dogovora Kosovo i Metohija bez Srba (I faza) i autonomija za Preševsku dolinu (II faza)uslov za početak pregovora. Sledeće faze do ulaska u EU se podrazumevaju. Ali hajde da budemo realni. Mi smo zaslužili ovakvu sudbinu. Narod koji decenijama bira ovakve vođe zaslužio je da nestane.

Aca

pre 10 godina

Proklet bio dan kada je pao berlinski zid.

Nemci ponovo pokušavaju da osvoje planetu, samo sada to rade na drugi način. I naravno - gledaju da iskoriste i najmanju priliku da bi se svetili kome god mogu (malim i nemoćnim) za antifašističke zasluge iz prošlosti. Zato jedni ne moraju da ispune ni minimum uslova za ulazak u EU, a oni drugi kao u bajci moraju da ispune milion uslova da bi ih na kraju čekala aždaja da ih pojede.

No dobro - što bi rekli braća crnogorci - ćeraćemo se.

Duki

pre 10 godina

E Nole,Nole,sta nam radis.
Razbio si Svabe na Roland Garosu i sad su se naljutili,pa nas z....ju oko dobijanja datuma.
Drugi put ih pusti da uzmu po set,nemoj da budes tako surov inace Svabe nas nece nikad primiti u EU.

puls

pre 10 godina

Kako je uspješna SNS - SPS politika. Ma, Berlin razumije samo silu. Džaba ekonomija, džaba diplomatija, mogu da prave sto miliona mercedesa dnevno, rigidna im je politika i to je to.

vuk_samotnjak_prizrenski

pre 10 godina

zele da vide i ds se uvere u opipljive rezultate briselskog sporazuma. neko ce u celoj ovoj prici ipak morati da proguta tu zabu koja evo vec 14 godina ceka na tacni.
pozdrav iz prizrena.

Branko

pre 10 godina

Ovo ce samo ubrzati izbore pa da uzmem glas koji sam dao onim nesretnicima bivseg vojvode od rakijskog kazana da ispravim nepravdu prema sebi i Srbiji

joki

pre 10 godina

mi ima i dušu da damo i ispustimo dok ne uđemo u "jedinu idealnu asocijaciju naroda i država" do sada, KiM je samo zrno brašna u pogači.

bgdgay

pre 10 godina

a od kada oni to nama bilo sta objasnjavaju ili imaju potrebu da se pravdaju?
Mislim da je nama odzvonilo i da je Hrvatska bila zadnji voz za EU. Sada placamo cenu onoga sto smo stali na pogresnu stranu 90-ih godina.

koky

pre 10 godina

Ja sam uvek bio za EU ali već mi se odavno zgadila... imam već 33 godine I kada će meni biti bolje? nadam se već decenijama da ćemo ući u EU ali nas tamo definitivno neće!!!!! Njake mi se vise od EU I te priče!!!!

Neki_Lik

pre 10 godina

Dunav raste i stvoriće neviđeni haos kroz par dana, ako ne on, onda voda koja će dići vodostaj ostalih reka. Privreda se raspada već decenijama i svi to samo potvrđuju a niko ništa ne radi da se nešto zapravo i promeni. Mladi ljudi sa nekim potencijalom, budući akademci odlaze u inostranstvo. Kriminalci pod maskom raznih navijačkih grupa vode glavnu reč na ulici. Kulturu je pretvorena u "Velikog brata", "Farmu" i slične emisije. Svest o značaju pravih i bitnih stvari, mediji svakodnevno maskiraju pričajući o Kosovu, o neuspelim privatizacijama, o raznoraznim temama gde se samo priča a ništa se ne radi, ništa se ne menja. Političari izlaz iz svake poziicje u kojoj se nađu vide ili kroz nove izbore, kroz prodaju šake jada koja je ostala u Srbiji ili kroz dodatno zaduživanje i nove kredite.

I vi ljudi moji, stvarno ali stvarno, nakon 13 godina od 5. oktobra i svega što smo uradili da bismo se približili EU i dalje verujete da će ta ista EU da nas spase svih ovih problema?

Neće. Ni ona, ni Rusija, ni NATO, ni Turska, ni Kina, ni Kurta a verovatno ni Murta. Samo sebi možemo pomoći i za sebe se izboriti. Bilo je država koje su bile i u goroj situacije od one u kojoj je Srbija danas, pa su uspele da sebi stvore neku bolju sadašnjost i budućnost. Moguće je. Samo se treba posvetiti pravim stvarima i u njih ulagati. Ali ko će o njima misliti, kad nas svaki dan bombarduju raznoraznim glupostima ...

shumi

pre 10 godina

NE BIH BRINUO O TOME KAKO ĆE VAM NEMCI ŠTA OBJASNITI, VIŠE BIH BRINUO ŠTA ĆETE VI OBJASNITI NARODU KOJI VAS VEĆ TOLIKO DUGO UPOZORAVA DA NE PRAVITE MAGARCE OD SVIH NAS?

Cirkus

pre 10 godina

Ili bolje receno dok Srbija ne prizna Kosovo i uspostavi diplomatske odnose i preporuci Kini, Rusiji i svim zemljama koje nisu priznale Kosovo da ga priznaju i Kosovo postane clan UN, MOK,FIFA, UEFA

Србин

pre 10 godina

Овако вам стоји ситуација; Бундестаг и даље једини одлучује као 14 и 41 па ви видите куда журите

Tamara

pre 10 godina

Ne sumnjam da je konačna implementacija dogovora Kosovo i Metohija bez Srba (I faza) i autonomija za Preševsku dolinu (II faza)uslov za početak pregovora. Sledeće faze do ulaska u EU se podrazumevaju. Ali hajde da budemo realni. Mi smo zaslužili ovakvu sudbinu. Narod koji decenijama bira ovakve vođe zaslužio je da nestane.

Vizionar

pre 10 godina

Ama , bre ljudi , osvestite se vec jednom! Za nas NEMA DATUMA I kraj. Cak iako se desi da nesto dobijemo ispasce da VISE NEMA ZA NAS.Gledajte svoju privredu I uradite nesto , ako znate.

milesssa

pre 10 godina

A Vucic tako ceka taj datum, i pare iz pristupnih fondova, sta ce sad?
Misli covek da je genije pa sta ako i dobju datum, a ulazak 2035, hahaha
Sad ce stvarno da ima zasto da place.

EU=GERMANY

pre 10 godina

Bundestag: Pregovori ne pre 2014?
Nista Francuska ,nista Britanija,nista ovi drugi,nista Evropska skupstina ,parlament,etc , to sto Bundestag odluci to je to bato mos se lazemo mi ali je to je ta demokratija nego dobro nas Vučić izgleda ulepo s'ovim Vesterveleom po mozda bidne nešto.
Da me ne shvatite pogresno i ja mislim da treba da udjemo :)

Aca

pre 10 godina

Proklet bio dan kada je pao berlinski zid.

Nemci ponovo pokušavaju da osvoje planetu, samo sada to rade na drugi način. I naravno - gledaju da iskoriste i najmanju priliku da bi se svetili kome god mogu (malim i nemoćnim) za antifašističke zasluge iz prošlosti. Zato jedni ne moraju da ispune ni minimum uslova za ulazak u EU, a oni drugi kao u bajci moraju da ispune milion uslova da bi ih na kraju čekala aždaja da ih pojede.

No dobro - što bi rekli braća crnogorci - ćeraćemo se.

Dusko

pre 10 godina

Prošlo je puno godina kako Nemačka država nije donela ovako korisnu odluku u korist Srbije.Mržnja prema Srpskom narodu je tako jaka,iako je nemačkom političkom i društvenom establišmentu uglavnom jasno da je donesena odluka u korist Srbije,da ipak nisu mogli doneti racionalnu odluku.

Pozdrav iz EC

pre 10 godina

Srbija i kad udje u EC nece imati isti tretman kao ostale zemlje clanice istocnog bloka (citaj: predominantno Katolicke zemlje kao Estonija Ceska Poljska) u smislu investicija, kreditiranje i pomoc. Naprotiv, Srbija bice dovoljno dugo ostavljena na ledu kako bi se sva radna snaga odselila i kapacitet drustva neutralizovao na nivou banana republike kako bi Nemacka jednog dana naznacila svog guvernera, dok ce Srbijanci biti zauzeti ciscenjem Nemackih ulica.

Sajo

pre 10 godina

Ako ste ispunili svoje obaveze nema problema dobice te datum,,,,ali ako niste ispunili preuzete obaveze onda je jasna stavr...Nece Nemacka da se nateze sa Serifima iz Mitrovice...

BG

pre 10 godina

Ako ionako ne zelite u EU, ako vam je ionako bliza Rusija i Azija od Nemacke i Evrope, ako vam je ionako mrzak Zapad a drag Istok, zasto se onda bunite sto vam Evropa postavlja neke tamo uslove? Nemojte ih ispunjavati i gotova stvar - onda vam nece pretiti nikakva opasnost ni od trulog Zapada, ni od suseda i dojuceransjih zmeljaka - Jugoslovena koji ce svi ranije ili kasnije uci u EU - pocev od Hrvata i Crnogoraca do Makedonaca i Albanaca.

modesty

pre 10 godina

Svaki sekund sto nastavljamo i dalje da se nadamo icemu dobrome od EU, je nas poraz. Ne mogu da verujem da su nas politicari ovoliko ponizili, da mi molimo Svabe za nesto, pred celim svetom, a znamo da im ne pada na pamet da urade ista drugo nego nam se nemilosrdno osvete za dva izgubljena svetska rata. Kao jelen pred farovima automobila.

stvarno stanje

pre 10 godina

DS je godinama obecavo i EU i Kosovo, SNS radi sve isto. Krajnji rezultat bice i bez Kosova i bez EU-a, sto je i realno gledajuci u kakvoj nam je situaciji drzava. Kome udruzenju treba drzava kojoj visi bakrut nad glavom ??

Zoki

pre 10 godina

Ne bojte se komšije. Uskoro će Hrvatska kao punopravna članica EU preuzeti primat i Nijemci će biti mirni kao male bebe. Onda neće biti nikakvih problema za vas i za vaše pregovore.

vuk_samotnjak_prizrenski

pre 10 godina

zele da vide i ds se uvere u opipljive rezultate briselskog sporazuma. neko ce u celoj ovoj prici ipak morati da proguta tu zabu koja evo vec 14 godina ceka na tacni.
pozdrav iz prizrena.

Teska vremena

pre 10 godina

Islandjani su pametni,odlozili ulazak da vide oce ovi da prezive uopste.EU je tesko bolesna i ako se ne oporavi za koju godinu sledi joj kraj.

Zivota

pre 10 godina

Nemci su u pravu. Drzavna politika nije utakmica. U Srbiji ne postoji drzavna strateska politika. Najodgovorniji politicari neprestano iznose kontradiktorne stavove, sto normalnog coveka bez obzira da li je on Srbin ili ne, totalno zbunjuje. Srpski politicki vrh misli da to sto prolazi u Srbiji moze i kod Nemaca. Malo morgen. Pocetak pregovora tek 3014.

3.srpski ustanak

pre 10 godina

Švabe nam čine uslugu, a mi šta radimo?
Umesto da se zapitamo šta ovi (kao i oni pre njih) rade osim što trabunjaju o datumima i uslovima.
Sve to treba proterati iz Srbije, silom naravno.
Okupatori nisu došli '45 milom pa da ih tako ispraćamo.

srbin

pre 10 godina

ne znam šta je Srbija tako veliko uradila za region da treba da dobije datum. izazvala je 2 rata devedesetih, izazvala je 1.svetski rat, rasturila je veliku jugoslaviju, osiromašila je ceo region. to je uradila?

sloboda

pre 10 godina

dva puta smo vodili rat protiv nemaca, sa velikim gubicima i materijalnom štetom, i pobedili. i tada su bili sila za nas. Ničija nije gorela do zore, neće ni njihova.

Branko

pre 10 godina

Željko Samardžić poput proroka u svom refrenu peva:

“U oktobru bice u novembru
u novembru bice u decembru
bice bolje sto me vise loze
meni gore biti ne moze.

U oktobru bice u novembru
u novembru bice u decembru
bice bolje sto me vise loze
srce mi bez tebe ne moze.”

Ima li nekoga u Srbiji da čuje ovu pesmu?

Branko

pre 10 godina

Ovo ce samo ubrzati izbore pa da uzmem glas koji sam dao onim nesretnicima bivseg vojvode od rakijskog kazana da ispravim nepravdu prema sebi i Srbiji

milorad

pre 10 godina

hehe, pa sta ste ocekivali, nemacki mi je treci jezik i rado citam njihovu e-stampu, a imam i podosta prijatelja nemaca. ELEM, ranije je medju nemcima i postojalo misljenje da se EU treba siriti, ali nakon grcke - poklopila su se misljenja politicara koji skoro jednoglasno zastupaju antisrpske stavove sa interesima njihovih biraca : necemo mi od njih nikada dobiti ulazak u EU, nemojmo se zanositi! Batalimo rabotu i okrenimo se razvoju uz pomoc trzista na kojima nas ocekuju bez uslovljavanja.

xim

pre 10 godina

@ koky

I ti sutra treba da glasas! Zato smo tu gde smo! Treba da ti se njake od svoje zemlje a ne od EU. Sta je to Srbija uradila pa da zasluzi pregovore? Kriminal, korupcija cvetaju, ekonomija propada, odnosi sa Kosovom vise o koncu, monopol aktuelan, lopovi na slobodi ali i na vlasti. Meni se njake od Srbije i od takvih kao ti koji cekaju da EU baci evre ovamo, a da ne mrdnu prstom.

Dok se nekom ne smrkne....

pre 10 godina

Slusajte nadlezni:Polako uvodite evropske zakone i normative u Srbiji a clanstvo zaboravite.Kakva je to organizacija kad jedan propali fasizam kolo vodi.

Šarko Darić

pre 10 godina

Njima se ne žuri a naši političari se ponašaju kao da su na jagodinskoj pijaci, kao da nećemo imati leba da jedemo ako ne dobijemo taj datum. Ič im ne valja rabota!

Duki

pre 10 godina

E Nole,Nole,sta nam radis.
Razbio si Svabe na Roland Garosu i sad su se naljutili,pa nas z....ju oko dobijanja datuma.
Drugi put ih pusti da uzmu po set,nemoj da budes tako surov inace Svabe nas nece nikad primiti u EU.

AGIM

pre 10 godina

Pre par sedmica rece neko ovde da do sada USA i EU nisu imali nista na papiru od Srbije ali sada imaju Briselski dogovor pa ce Srbiju i drzati na tome i zato ce odsada Srbiji stavit dve noge u jednu cizmu ako se ona ne pridrazava tog dogovora.Izgleda da upravo to se i sada dogadja.
Navikli politicari Srbije da ih svoj narod bezglavo slusa i da im vjeruje na recima sto kazu a ne na delima kako i sta rade. Eh, to ne pali kod Kosova i medjunarodne zajednice i zato Srbija nece dobiti datum jer nije ispunila uslove i ne pridrzava se dogovora. A to sto se stalno buni i galama da Kosovo ne primenjuje dogovoreno ili menja nesto sto je vec bilo dogovreno, to je za unutrasnju potrebu i prodanje magle narodu Srbije. Jer to uvek pali kod vas.

Justin

pre 10 godina

Iz ekonomije - kec, iz vladanje - kec; pa ne mislite valjda da cemo sa ocenama iz fizickog i muzickog moci da predjemo u visi razred,a da ne oopravljamo ove jedinice. E sad, nema para dok se ne poprave ocene . Tu nam niko nije kriv. Nemci najmanje.

Jucerasnje iskustvo

pre 10 godina

Nakon dve godine, putujem iz Toronta za Beograd, via Frankfurt.
Potpuno opustena, na aerodromu u Frankfurtu suocavam se sa arogancijom Evrope, na koju sam boraveci u Kanadi potpuno zaboravila. nakako bih zaobisla Frankfurty u povratku, ali, mnogo bi me to kostalo.
Nesto gadno skripi u toj posustaloj Evropi.
Spanija, Grcka, Italija, Portugalija, Madjarska, pa cak i u do juce neprikosnovenoj Holandiji se bas i ne zivi kao do pre godinu dana.
Srbija, toliko mala, zaostala, unistena sto spolja sto iznutra...
Ne znam sta bi joj EU donela. Ne znam.
Hvala na prostoru.

neki

pre 10 godina

Srbin sam, rodjen u Svajcarskoj i zato dvojno drzavljanstovo. Narod u Svici se dva puta izglasio protiv politickog establismenta i rekao: Njet EU!! Narod je bijo - kako se pokazalo - u pravo.
Ja mislim, da u Srbiji obican covek a jos vise politicari misle, da ce se nerad i korupcija kroz EU opet subvencijonirati. To principialno nije tako losa ideja, ali kapirajte braco i sestre: Nece ti niko nesto djabe dati. Bez rada nema nista. Oterajte plajckase i ocistite Srbiju od korupcije - i onda vama u Srbiji a posle i nama u dijaspori nece trebati EU.

bgdgay

pre 10 godina

a od kada oni to nama bilo sta objasnjavaju ili imaju potrebu da se pravdaju?
Mislim da je nama odzvonilo i da je Hrvatska bila zadnji voz za EU. Sada placamo cenu onoga sto smo stali na pogresnu stranu 90-ih godina.

Igs

pre 10 godina

Kako žanješ- tako i siješ.potpisali ste sporazum s Kosovom,a tjedan dana kasnije u Ohridu bojkotirate to isto Kosovo i durite se da vi nećete ako će tamo bit i Kosovo itd.

Branko

pre 10 godina

Ovako Vam stoji situacija.Kad se odobri datum pregovara,počinju skrininzi po poglavljima,pa tek onda počinju zvanično pregovori.Obično dolazi do brzog privremenog zatvaranja nekoh poglavlja oko kojih se lako "ispegovara".Tako je Crna Gora do sada privremeno zatvorila dva poglavlja.To je jako dug proces.
(budvanin, 6. jun 2013 13:41)
Do kog poglavlja su stigli Turci?

nebojsa

pre 10 godina

"Deda - Ko je to bio na kapiji sinko?
Unuk - Turisti djede, pitaju kuda do mora.
Deda - Nisu to turisti budalo. To je Svabo, dosao da vidi sto ce ti sutra uzeti."

Albanac

pre 10 godina

Tako je kada srbija potpiše bezbrojne Dogovore a retkih se pridrzava! To smo najbolje vidjeli za vreme rata u BH!!! I ako pokušava sada bar nešto da ispuni u temelju ponovo pokušava staru metodu!

budvanin

pre 10 godina

Ovako Vam stoji situacija.Kad se odobri datum pregovara,počinju skrininzi po poglavljima,pa tek onda počinju zvanično pregovori.Obično dolazi do brzog privremenog zatvaranja nekoh poglavlja oko kojih se lako "ispegovara".Tako je Crna Gora do sada privremeno zatvorila dva poglavlja.To je jako dug proces.

Vuk

pre 10 godina

Eto ti ga sad...
Zavadice nas Nole sa celim svetom.

U subotu ce Spanija da prizna Kosovo, a posle finala ce Francuska reci da se do sledece prilike kad Tsonga bude igrao u nekom GS protiv Djokovica odlaze "zeleno svetlo"

joki

pre 10 godina

mi ima i dušu da damo i ispustimo dok ne uđemo u "jedinu idealnu asocijaciju naroda i država" do sada, KiM je samo zrno brašna u pogači.

albanski narcis-sovinist aktivisti, neprocenjivo

pre 10 godina

@AGIM

Skini dete ruzicaste naocare kroz koje i predugo gledas svoj narod i ono sto radite na Kosovu a zatim nabavi jedno ogledalo - mnogo ces da se iznenadis ali dugorocno to je za tvoju dobrobit.

puls

pre 10 godina

Kako je uspješna SNS - SPS politika. Ma, Berlin razumije samo silu. Džaba ekonomija, džaba diplomatija, mogu da prave sto miliona mercedesa dnevno, rigidna im je politika i to je to.

novicavg

pre 10 godina

Ono što je visilo u vazduhu ovih dana i što se prestavljalo kao navodno zeleno svetlo i svakojake druge pravne formulacije sada dolazi iz Bundestaga kao siguran znak da Srbija neće 28 juna dobiti datum i da se sve prologira u nedogled do nekog kako nemci kvalifikuju jasnog stava da se Briselski sporazum sprovodi.Ako to Nemačka bude ocenjivala pitanje je obzirom na tempo dogovora naše delegacije sa prištinom kad će doći na red i tokom 2014 godine ali šta je sigurno jeste da 28 jun više nije sigurna opcija za dobijanje datuma i da se Srbija stavlja na raskršće kuda i kako dalje. Očigledno je da za nemačku u ovom trenutku mi nismo postigli napredak u primeni sporazuma i da će trebati ne samo potpisani sporazumi nego i konkretna dela na terenu u vidu raspuštanja naših institucija na severu što insistira Nemačka.

bolid

pre 10 godina

dobro ok oni su verovali - neki od nas su verovali '91-'99
dobro ok oni su verovali - neki drugi i neki isti su opet verovavli do '13
dobro ok oni su verovali - neki isti od nas su verovali 2013
i sad sta oni sto su pravili pogodbe na rec iz prethodna tri pasusa davali su deo po deo srpske zemlje kao da je dedin vinograd. da oni su verovali da svabe ne lazu, da su ameri fini, da su nam rusi braca, a kinezi ujkatecha! oni su verovali njima mi ovima nasim i sad zaj'bo nas nemac. pa nije nemac porpiso kumanovski sporazum, nije se amerikanac povuko sa kosova, nije rus potpisao briselski sporazum! nije!
e a sad ide onaj deo mir-mir-mir niko nije kriv
ma nemoj ja kad bi napravio gresku velicine zareza dobio bi otkaz!
a vi cete sad da hapsite i da sprecavate dunav da nas oladi.... a u to ce i prvi sneg!!
samo izgleda gospodo na vlasti, da je vas zapalo da vam narod bude gladan!
mozda ce biti sramota neke iz snp sto imaju kafane pa ce da ih pretvore u narodne kuhinje
uzmite se u pamet!!

Sin po materi

pre 10 godina

Valjda sve radimo zbog toga da sredimo drzavu i njen odnos sa regionom i da se uskladimo zakonima sa EU. Datum je samo papir i formalnost na tom putu. Sve i da ne dobijemo datum, zivot ce teci dalje. Da necemo u Afriku ako ne dobijemo datum? Hocemo li u pecinu ili da se bacamo sa mosta, sta?

Swedenonline

pre 10 godina

Svabo jos ne moze Srbima da oprosti docek koji su im priredili '41. (Nenad-EU, 06. jun 2013 13:59)... pa oprostili su Hitleru sto nebi i nama?

Milan Filipovic

pre 10 godina

Odgovor Srbije bi morao da bude:
1.Ustavni sud donosi odluku da su svi Briselski sporazumi protivustavni.
2.Skupština poništava sve nabrojane sporazume.
4.Poništava se Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i uvode carine na svu robu iz EU.
5.Donosi se odluka o proglašavanju inostrane okupacije srpske pokrajine Kosovo i Metohija u Ujedinjenim nacijama.
6.Postavljaju se Ruski protivvazdušni sistemi i unapredjuje Humanitarni centar u Nišu.
7.Raspisuju se parlamentarni i predsednički izbori.

Borislav Marić

pre 10 godina

Politički je nekorektna jer se o odlučuje o tome da se Srbiji da datum a Merkelova je počela propagandu koja explicitno širi dezinformacije kao da se odlučije o tome " da se Srbiji ne da datum" što direktno utiče na ishod odluke!

Drugačije rečeno, Merkelin princip se zasniva na pretpostavci krivice ali se odlučuje da postoji osnova za donošenje oslobađajuće presude što je u potpunosti različito od suštine principa donošenja odluke o pravu jedne države na dobijanje datuma.

Tie fighter

pre 10 godina

Ovo može da se tumači na više različitih načina:

1. Zapad ne želi Srbiju u EU uopšte, već samo time manipuliše, naravno uz pomoć domaćih političara. To bi značilo da se na ovoj teritoriji planira nešto sasvim drugo, u svakom slučaju nova nestabilnost.

2. Srbija može u EU, ali tek kad definitivno PRIZNA Kosovo kao nezavisnu državu. Ovo je logično, jer Zapad nema razloga da se zadovolji bilo čime manjim od toga. To je njihov interes i nateraće nas da ga ispunimo postepeno, kad već nismo hteli odmah. Oni su u poziciji da ucenjuju i imaju vremena da sačekaju rezultat.

3. Srbima se ne može verovati da će sprovesti sporazum, pa se nastavljaju ucene i pritisci sve dok se ne ispuni svaka tačka, ali po njihovom tumačenju. I ovo je logično, jer nemamo nikakav kredibilitet, niti smo ga ikada imali, posebno kod Nemaca i Engleza.

4. Ova vlast je završila posao (potpisan sporazum) i sad je treba zameniti drugom. Zamislite kakva kriza bi bila potrebna da bi se to dogodilo u kratkom roku.

Možda je i nešto sasvim drugo, ali u svakom slučaju vest nije dobra.

visi

pre 10 godina

Prosle su dve godine od kad je A. Mrkel trazila od Srbije da povuce svoje pripadnike MUP a i BIA sa severa Kosova . Srbija je glasno odgovorila da na severu Kosova nema takvih formacija i Absuurd je zahtevati tako nesto od Srbije. Sada nakon dve godine Srbija zatvara kacelarije MUPa i BIA koje nisu postajale na severu Kosova. E sada pitanje : ko koga ovde pravi budalom .

novica952

pre 10 godina

Nema rata bez Nemaca, vazda je govorio jedam moj saborac na frontu.
(Vlada, 6. jun 2013 16:29)
Daleko je od toga ali da ćemo lako sa nemcima i to je tačno.Priča da ćemop nešto uraditi a posle toga koga briga više za to ne pali više ni kod nemaca, naučili oni sve naše marifetluke.

Mister-Geneve

pre 10 godina

@
(Milan Filipovic, 6. jun 2013 18:25)

A odakle ce Srbija da isplati plate i penzije druze Milane?
Jel ce UDBA da isplati to?
Dok god ima ovakvih rezona nema Srbiji napred.
Veliki pozdrav za zenevskog jezera , bar se slatko nasmejem kad procitam nekad neke komentare.

PS. Rodbini sa ovakvim razmisljanjima odavno sma prestao da doniram pomoc u francima iako to mogu, hoce franke i eure ali hoce i ruske raketne stitove hahh.

Čist račun, duga ljubav

pre 10 godina

Političarima ostavljam 48h da se izjasne - ko bude i dalje za EU iako ga očigledno kecaju spolja, gubi moj glas. Ne zbog EU, nego što ne može da realno proceni stvarnost.

VladimirUE

pre 10 godina

Pod hitno ds i ldp da se uozbilje i oforme istinski proevropski front spreman na sve neophodne reforme drustva. Ova vlast nije u stanju da resi ni jedan pravi problem u zemlji, osim sto je konstatovala da Srbija ne upravlja Kosovom, i hvale se kako su nesto resili. Bez ozbiljnih reformi nema puta ka EU to je jasno.

krivovirac

pre 10 godina

Zaista ne znam, cemu se smeju i koga ismejavaju ove budale, koje kao da se raduju sto nismo dobili datum??? Da li mi to zivimo u dve Srbije ili se delimo na Srbe i Srbe? E, jadni lii ste i necemo mi ni milimetar napred dok ne shvatimo da sve sto radimo, radimo sebi i da ne postoje dve Srbije, vec MI SE TAKO DELIMO, NA ZALOST!

X-Wing

pre 10 godina

"Pa neka pregovori i pocnu u 2014-oj, samo da ne bude prvi April."
(Zoran, 6. jun 2013 19:46)

Prvi april je bolji nego 30. februar.

novicavg

pre 10 godina

Vucicu daj ostavku i raspisuj izbore, necemo dobiti datum.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Deyan, 6. jun 2013 17:04)
Taman posla da izgubimo jedinog koji vredi u ovoj vladi Dejane.Za izbore nikad nije kasno, čekamo da vidimo odluku ovih koji se još nećkaju za datumpa ćemo izbore lako odraditi.

nebojsa

pre 10 godina

Pod hitno ds i ldp da se uozbilje i oforme istinski proevropski front spreman na sve neophodne reforme drustva...
(VladimirUE, 06. jun 2013 20:45)

Vladimire, mislim da si ti taj koji treba pod hitno da se uozbilji. LDP i DS? Mora da se salis covece?

srbin

pre 10 godina

ne znam šta je Srbija tako veliko uradila za region da treba da dobije datum. izazvala je 2 rata devedesetih, izazvala je 1.svetski rat, rasturila je veliku jugoslaviju, osiromašila je ceo region. to je uradila?

Sajo

pre 10 godina

Ako ste ispunili svoje obaveze nema problema dobice te datum,,,,ali ako niste ispunili preuzete obaveze onda je jasna stavr...Nece Nemacka da se nateze sa Serifima iz Mitrovice...

BG

pre 10 godina

Ako ionako ne zelite u EU, ako vam je ionako bliza Rusija i Azija od Nemacke i Evrope, ako vam je ionako mrzak Zapad a drag Istok, zasto se onda bunite sto vam Evropa postavlja neke tamo uslove? Nemojte ih ispunjavati i gotova stvar - onda vam nece pretiti nikakva opasnost ni od trulog Zapada, ni od suseda i dojuceransjih zmeljaka - Jugoslovena koji ce svi ranije ili kasnije uci u EU - pocev od Hrvata i Crnogoraca do Makedonaca i Albanaca.

sloboda

pre 10 godina

dva puta smo vodili rat protiv nemaca, sa velikim gubicima i materijalnom štetom, i pobedili. i tada su bili sila za nas. Ničija nije gorela do zore, neće ni njihova.

koky

pre 10 godina

Ja sam uvek bio za EU ali već mi se odavno zgadila... imam već 33 godine I kada će meni biti bolje? nadam se već decenijama da ćemo ući u EU ali nas tamo definitivno neće!!!!! Njake mi se vise od EU I te priče!!!!

Aca

pre 10 godina

Proklet bio dan kada je pao berlinski zid.

Nemci ponovo pokušavaju da osvoje planetu, samo sada to rade na drugi način. I naravno - gledaju da iskoriste i najmanju priliku da bi se svetili kome god mogu (malim i nemoćnim) za antifašističke zasluge iz prošlosti. Zato jedni ne moraju da ispune ni minimum uslova za ulazak u EU, a oni drugi kao u bajci moraju da ispune milion uslova da bi ih na kraju čekala aždaja da ih pojede.

No dobro - što bi rekli braća crnogorci - ćeraćemo se.

Dusko

pre 10 godina

Prošlo je puno godina kako Nemačka država nije donela ovako korisnu odluku u korist Srbije.Mržnja prema Srpskom narodu je tako jaka,iako je nemačkom političkom i društvenom establišmentu uglavnom jasno da je donesena odluka u korist Srbije,da ipak nisu mogli doneti racionalnu odluku.

Igs

pre 10 godina

Kako žanješ- tako i siješ.potpisali ste sporazum s Kosovom,a tjedan dana kasnije u Ohridu bojkotirate to isto Kosovo i durite se da vi nećete ako će tamo bit i Kosovo itd.

Jucerasnje iskustvo

pre 10 godina

Nakon dve godine, putujem iz Toronta za Beograd, via Frankfurt.
Potpuno opustena, na aerodromu u Frankfurtu suocavam se sa arogancijom Evrope, na koju sam boraveci u Kanadi potpuno zaboravila. nakako bih zaobisla Frankfurty u povratku, ali, mnogo bi me to kostalo.
Nesto gadno skripi u toj posustaloj Evropi.
Spanija, Grcka, Italija, Portugalija, Madjarska, pa cak i u do juce neprikosnovenoj Holandiji se bas i ne zivi kao do pre godinu dana.
Srbija, toliko mala, zaostala, unistena sto spolja sto iznutra...
Ne znam sta bi joj EU donela. Ne znam.
Hvala na prostoru.

Duki

pre 10 godina

E Nole,Nole,sta nam radis.
Razbio si Svabe na Roland Garosu i sad su se naljutili,pa nas z....ju oko dobijanja datuma.
Drugi put ih pusti da uzmu po set,nemoj da budes tako surov inace Svabe nas nece nikad primiti u EU.

Swedenonline

pre 10 godina

Svabo jos ne moze Srbima da oprosti docek koji su im priredili '41. (Nenad-EU, 06. jun 2013 13:59)... pa oprostili su Hitleru sto nebi i nama?

Albanac

pre 10 godina

Tako je kada srbija potpiše bezbrojne Dogovore a retkih se pridrzava! To smo najbolje vidjeli za vreme rata u BH!!! I ako pokušava sada bar nešto da ispuni u temelju ponovo pokušava staru metodu!

modesty

pre 10 godina

Svaki sekund sto nastavljamo i dalje da se nadamo icemu dobrome od EU, je nas poraz. Ne mogu da verujem da su nas politicari ovoliko ponizili, da mi molimo Svabe za nesto, pred celim svetom, a znamo da im ne pada na pamet da urade ista drugo nego nam se nemilosrdno osvete za dva izgubljena svetska rata. Kao jelen pred farovima automobila.

Teska vremena

pre 10 godina

Islandjani su pametni,odlozili ulazak da vide oce ovi da prezive uopste.EU je tesko bolesna i ako se ne oporavi za koju godinu sledi joj kraj.

xim

pre 10 godina

@ koky

I ti sutra treba da glasas! Zato smo tu gde smo! Treba da ti se njake od svoje zemlje a ne od EU. Sta je to Srbija uradila pa da zasluzi pregovore? Kriminal, korupcija cvetaju, ekonomija propada, odnosi sa Kosovom vise o koncu, monopol aktuelan, lopovi na slobodi ali i na vlasti. Meni se njake od Srbije i od takvih kao ti koji cekaju da EU baci evre ovamo, a da ne mrdnu prstom.

puls

pre 10 godina

Kako je uspješna SNS - SPS politika. Ma, Berlin razumije samo silu. Džaba ekonomija, džaba diplomatija, mogu da prave sto miliona mercedesa dnevno, rigidna im je politika i to je to.

Pozdrav iz EC

pre 10 godina

Srbija i kad udje u EC nece imati isti tretman kao ostale zemlje clanice istocnog bloka (citaj: predominantno Katolicke zemlje kao Estonija Ceska Poljska) u smislu investicija, kreditiranje i pomoc. Naprotiv, Srbija bice dovoljno dugo ostavljena na ledu kako bi se sva radna snaga odselila i kapacitet drustva neutralizovao na nivou banana republike kako bi Nemacka jednog dana naznacila svog guvernera, dok ce Srbijanci biti zauzeti ciscenjem Nemackih ulica.

vuk_samotnjak_prizrenski

pre 10 godina

zele da vide i ds se uvere u opipljive rezultate briselskog sporazuma. neko ce u celoj ovoj prici ipak morati da proguta tu zabu koja evo vec 14 godina ceka na tacni.
pozdrav iz prizrena.

Zoki

pre 10 godina

Ne bojte se komšije. Uskoro će Hrvatska kao punopravna članica EU preuzeti primat i Nijemci će biti mirni kao male bebe. Onda neće biti nikakvih problema za vas i za vaše pregovore.

AGIM

pre 10 godina

Pre par sedmica rece neko ovde da do sada USA i EU nisu imali nista na papiru od Srbije ali sada imaju Briselski dogovor pa ce Srbiju i drzati na tome i zato ce odsada Srbiji stavit dve noge u jednu cizmu ako se ona ne pridrazava tog dogovora.Izgleda da upravo to se i sada dogadja.
Navikli politicari Srbije da ih svoj narod bezglavo slusa i da im vjeruje na recima sto kazu a ne na delima kako i sta rade. Eh, to ne pali kod Kosova i medjunarodne zajednice i zato Srbija nece dobiti datum jer nije ispunila uslove i ne pridrzava se dogovora. A to sto se stalno buni i galama da Kosovo ne primenjuje dogovoreno ili menja nesto sto je vec bilo dogovreno, to je za unutrasnju potrebu i prodanje magle narodu Srbije. Jer to uvek pali kod vas.

Dok se nekom ne smrkne....

pre 10 godina

Slusajte nadlezni:Polako uvodite evropske zakone i normative u Srbiji a clanstvo zaboravite.Kakva je to organizacija kad jedan propali fasizam kolo vodi.

albanski narcis-sovinist aktivisti, neprocenjivo

pre 10 godina

@AGIM

Skini dete ruzicaste naocare kroz koje i predugo gledas svoj narod i ono sto radite na Kosovu a zatim nabavi jedno ogledalo - mnogo ces da se iznenadis ali dugorocno to je za tvoju dobrobit.

3.srpski ustanak

pre 10 godina

Švabe nam čine uslugu, a mi šta radimo?
Umesto da se zapitamo šta ovi (kao i oni pre njih) rade osim što trabunjaju o datumima i uslovima.
Sve to treba proterati iz Srbije, silom naravno.
Okupatori nisu došli '45 milom pa da ih tako ispraćamo.

Tamara

pre 10 godina

Ne sumnjam da je konačna implementacija dogovora Kosovo i Metohija bez Srba (I faza) i autonomija za Preševsku dolinu (II faza)uslov za početak pregovora. Sledeće faze do ulaska u EU se podrazumevaju. Ali hajde da budemo realni. Mi smo zaslužili ovakvu sudbinu. Narod koji decenijama bira ovakve vođe zaslužio je da nestane.

Србин

pre 10 godina

Овако вам стоји ситуација; Бундестаг и даље једини одлучује као 14 и 41 па ви видите куда журите

nebojsa

pre 10 godina

"Deda - Ko je to bio na kapiji sinko?
Unuk - Turisti djede, pitaju kuda do mora.
Deda - Nisu to turisti budalo. To je Svabo, dosao da vidi sto ce ti sutra uzeti."

novicavg

pre 10 godina

Vucicu daj ostavku i raspisuj izbore, necemo dobiti datum.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Deyan, 6. jun 2013 17:04)
Taman posla da izgubimo jedinog koji vredi u ovoj vladi Dejane.Za izbore nikad nije kasno, čekamo da vidimo odluku ovih koji se još nećkaju za datumpa ćemo izbore lako odraditi.

bgdgay

pre 10 godina

a od kada oni to nama bilo sta objasnjavaju ili imaju potrebu da se pravdaju?
Mislim da je nama odzvonilo i da je Hrvatska bila zadnji voz za EU. Sada placamo cenu onoga sto smo stali na pogresnu stranu 90-ih godina.

Vizionar

pre 10 godina

Ama , bre ljudi , osvestite se vec jednom! Za nas NEMA DATUMA I kraj. Cak iako se desi da nesto dobijemo ispasce da VISE NEMA ZA NAS.Gledajte svoju privredu I uradite nesto , ako znate.

Milan Filipovic

pre 10 godina

Odgovor Srbije bi morao da bude:
1.Ustavni sud donosi odluku da su svi Briselski sporazumi protivustavni.
2.Skupština poništava sve nabrojane sporazume.
4.Poništava se Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i uvode carine na svu robu iz EU.
5.Donosi se odluka o proglašavanju inostrane okupacije srpske pokrajine Kosovo i Metohija u Ujedinjenim nacijama.
6.Postavljaju se Ruski protivvazdušni sistemi i unapredjuje Humanitarni centar u Nišu.
7.Raspisuju se parlamentarni i predsednički izbori.

shumi

pre 10 godina

NE BIH BRINUO O TOME KAKO ĆE VAM NEMCI ŠTA OBJASNITI, VIŠE BIH BRINUO ŠTA ĆETE VI OBJASNITI NARODU KOJI VAS VEĆ TOLIKO DUGO UPOZORAVA DA NE PRAVITE MAGARCE OD SVIH NAS?

Vuk

pre 10 godina

Eto ti ga sad...
Zavadice nas Nole sa celim svetom.

U subotu ce Spanija da prizna Kosovo, a posle finala ce Francuska reci da se do sledece prilike kad Tsonga bude igrao u nekom GS protiv Djokovica odlaze "zeleno svetlo"

milorad

pre 10 godina

hehe, pa sta ste ocekivali, nemacki mi je treci jezik i rado citam njihovu e-stampu, a imam i podosta prijatelja nemaca. ELEM, ranije je medju nemcima i postojalo misljenje da se EU treba siriti, ali nakon grcke - poklopila su se misljenja politicara koji skoro jednoglasno zastupaju antisrpske stavove sa interesima njihovih biraca : necemo mi od njih nikada dobiti ulazak u EU, nemojmo se zanositi! Batalimo rabotu i okrenimo se razvoju uz pomoc trzista na kojima nas ocekuju bez uslovljavanja.

Neki_Lik

pre 10 godina

Dunav raste i stvoriće neviđeni haos kroz par dana, ako ne on, onda voda koja će dići vodostaj ostalih reka. Privreda se raspada već decenijama i svi to samo potvrđuju a niko ništa ne radi da se nešto zapravo i promeni. Mladi ljudi sa nekim potencijalom, budući akademci odlaze u inostranstvo. Kriminalci pod maskom raznih navijačkih grupa vode glavnu reč na ulici. Kulturu je pretvorena u "Velikog brata", "Farmu" i slične emisije. Svest o značaju pravih i bitnih stvari, mediji svakodnevno maskiraju pričajući o Kosovu, o neuspelim privatizacijama, o raznoraznim temama gde se samo priča a ništa se ne radi, ništa se ne menja. Političari izlaz iz svake poziicje u kojoj se nađu vide ili kroz nove izbore, kroz prodaju šake jada koja je ostala u Srbiji ili kroz dodatno zaduživanje i nove kredite.

I vi ljudi moji, stvarno ali stvarno, nakon 13 godina od 5. oktobra i svega što smo uradili da bismo se približili EU i dalje verujete da će ta ista EU da nas spase svih ovih problema?

Neće. Ni ona, ni Rusija, ni NATO, ni Turska, ni Kina, ni Kurta a verovatno ni Murta. Samo sebi možemo pomoći i za sebe se izboriti. Bilo je država koje su bile i u goroj situacije od one u kojoj je Srbija danas, pa su uspele da sebi stvore neku bolju sadašnjost i budućnost. Moguće je. Samo se treba posvetiti pravim stvarima i u njih ulagati. Ali ko će o njima misliti, kad nas svaki dan bombarduju raznoraznim glupostima ...

Šarko Darić

pre 10 godina

Njima se ne žuri a naši političari se ponašaju kao da su na jagodinskoj pijaci, kao da nećemo imati leba da jedemo ako ne dobijemo taj datum. Ič im ne valja rabota!

bolid

pre 10 godina

dobro ok oni su verovali - neki od nas su verovali '91-'99
dobro ok oni su verovali - neki drugi i neki isti su opet verovavli do '13
dobro ok oni su verovali - neki isti od nas su verovali 2013
i sad sta oni sto su pravili pogodbe na rec iz prethodna tri pasusa davali su deo po deo srpske zemlje kao da je dedin vinograd. da oni su verovali da svabe ne lazu, da su ameri fini, da su nam rusi braca, a kinezi ujkatecha! oni su verovali njima mi ovima nasim i sad zaj'bo nas nemac. pa nije nemac porpiso kumanovski sporazum, nije se amerikanac povuko sa kosova, nije rus potpisao briselski sporazum! nije!
e a sad ide onaj deo mir-mir-mir niko nije kriv
ma nemoj ja kad bi napravio gresku velicine zareza dobio bi otkaz!
a vi cete sad da hapsite i da sprecavate dunav da nas oladi.... a u to ce i prvi sneg!!
samo izgleda gospodo na vlasti, da je vas zapalo da vam narod bude gladan!
mozda ce biti sramota neke iz snp sto imaju kafane pa ce da ih pretvore u narodne kuhinje
uzmite se u pamet!!

Branko

pre 10 godina

Ovako Vam stoji situacija.Kad se odobri datum pregovara,počinju skrininzi po poglavljima,pa tek onda počinju zvanično pregovori.Obično dolazi do brzog privremenog zatvaranja nekoh poglavlja oko kojih se lako "ispegovara".Tako je Crna Gora do sada privremeno zatvorila dva poglavlja.To je jako dug proces.
(budvanin, 6. jun 2013 13:41)
Do kog poglavlja su stigli Turci?

Borislav Marić

pre 10 godina

Politički je nekorektna jer se o odlučuje o tome da se Srbiji da datum a Merkelova je počela propagandu koja explicitno širi dezinformacije kao da se odlučije o tome " da se Srbiji ne da datum" što direktno utiče na ishod odluke!

Drugačije rečeno, Merkelin princip se zasniva na pretpostavci krivice ali se odlučuje da postoji osnova za donošenje oslobađajuće presude što je u potpunosti različito od suštine principa donošenja odluke o pravu jedne države na dobijanje datuma.

neki

pre 10 godina

Srbin sam, rodjen u Svajcarskoj i zato dvojno drzavljanstovo. Narod u Svici se dva puta izglasio protiv politickog establismenta i rekao: Njet EU!! Narod je bijo - kako se pokazalo - u pravo.
Ja mislim, da u Srbiji obican covek a jos vise politicari misle, da ce se nerad i korupcija kroz EU opet subvencijonirati. To principialno nije tako losa ideja, ali kapirajte braco i sestre: Nece ti niko nesto djabe dati. Bez rada nema nista. Oterajte plajckase i ocistite Srbiju od korupcije - i onda vama u Srbiji a posle i nama u dijaspori nece trebati EU.

Sin po materi

pre 10 godina

Valjda sve radimo zbog toga da sredimo drzavu i njen odnos sa regionom i da se uskladimo zakonima sa EU. Datum je samo papir i formalnost na tom putu. Sve i da ne dobijemo datum, zivot ce teci dalje. Da necemo u Afriku ako ne dobijemo datum? Hocemo li u pecinu ili da se bacamo sa mosta, sta?

VladimirUE

pre 10 godina

Pod hitno ds i ldp da se uozbilje i oforme istinski proevropski front spreman na sve neophodne reforme drustva. Ova vlast nije u stanju da resi ni jedan pravi problem u zemlji, osim sto je konstatovala da Srbija ne upravlja Kosovom, i hvale se kako su nesto resili. Bez ozbiljnih reformi nema puta ka EU to je jasno.

Cirkus

pre 10 godina

Ili bolje receno dok Srbija ne prizna Kosovo i uspostavi diplomatske odnose i preporuci Kini, Rusiji i svim zemljama koje nisu priznale Kosovo da ga priznaju i Kosovo postane clan UN, MOK,FIFA, UEFA

krivovirac

pre 10 godina

Zaista ne znam, cemu se smeju i koga ismejavaju ove budale, koje kao da se raduju sto nismo dobili datum??? Da li mi to zivimo u dve Srbije ili se delimo na Srbe i Srbe? E, jadni lii ste i necemo mi ni milimetar napred dok ne shvatimo da sve sto radimo, radimo sebi i da ne postoje dve Srbije, vec MI SE TAKO DELIMO, NA ZALOST!

EU=GERMANY

pre 10 godina

Bundestag: Pregovori ne pre 2014?
Nista Francuska ,nista Britanija,nista ovi drugi,nista Evropska skupstina ,parlament,etc , to sto Bundestag odluci to je to bato mos se lazemo mi ali je to je ta demokratija nego dobro nas Vučić izgleda ulepo s'ovim Vesterveleom po mozda bidne nešto.
Da me ne shvatite pogresno i ja mislim da treba da udjemo :)

Branko

pre 10 godina

Željko Samardžić poput proroka u svom refrenu peva:

“U oktobru bice u novembru
u novembru bice u decembru
bice bolje sto me vise loze
meni gore biti ne moze.

U oktobru bice u novembru
u novembru bice u decembru
bice bolje sto me vise loze
srce mi bez tebe ne moze.”

Ima li nekoga u Srbiji da čuje ovu pesmu?

stvarno stanje

pre 10 godina

DS je godinama obecavo i EU i Kosovo, SNS radi sve isto. Krajnji rezultat bice i bez Kosova i bez EU-a, sto je i realno gledajuci u kakvoj nam je situaciji drzava. Kome udruzenju treba drzava kojoj visi bakrut nad glavom ??

milesssa

pre 10 godina

A Vucic tako ceka taj datum, i pare iz pristupnih fondova, sta ce sad?
Misli covek da je genije pa sta ako i dobju datum, a ulazak 2035, hahaha
Sad ce stvarno da ima zasto da place.

Zivota

pre 10 godina

Nemci su u pravu. Drzavna politika nije utakmica. U Srbiji ne postoji drzavna strateska politika. Najodgovorniji politicari neprestano iznose kontradiktorne stavove, sto normalnog coveka bez obzira da li je on Srbin ili ne, totalno zbunjuje. Srpski politicki vrh misli da to sto prolazi u Srbiji moze i kod Nemaca. Malo morgen. Pocetak pregovora tek 3014.

Mister-Geneve

pre 10 godina

@
(Milan Filipovic, 6. jun 2013 18:25)

A odakle ce Srbija da isplati plate i penzije druze Milane?
Jel ce UDBA da isplati to?
Dok god ima ovakvih rezona nema Srbiji napred.
Veliki pozdrav za zenevskog jezera , bar se slatko nasmejem kad procitam nekad neke komentare.

PS. Rodbini sa ovakvim razmisljanjima odavno sma prestao da doniram pomoc u francima iako to mogu, hoce franke i eure ali hoce i ruske raketne stitove hahh.

budvanin

pre 10 godina

Ovako Vam stoji situacija.Kad se odobri datum pregovara,počinju skrininzi po poglavljima,pa tek onda počinju zvanično pregovori.Obično dolazi do brzog privremenog zatvaranja nekoh poglavlja oko kojih se lako "ispegovara".Tako je Crna Gora do sada privremeno zatvorila dva poglavlja.To je jako dug proces.

Branko

pre 10 godina

Ovo ce samo ubrzati izbore pa da uzmem glas koji sam dao onim nesretnicima bivseg vojvode od rakijskog kazana da ispravim nepravdu prema sebi i Srbiji

joki

pre 10 godina

mi ima i dušu da damo i ispustimo dok ne uđemo u "jedinu idealnu asocijaciju naroda i država" do sada, KiM je samo zrno brašna u pogači.

Justin

pre 10 godina

Iz ekonomije - kec, iz vladanje - kec; pa ne mislite valjda da cemo sa ocenama iz fizickog i muzickog moci da predjemo u visi razred,a da ne oopravljamo ove jedinice. E sad, nema para dok se ne poprave ocene . Tu nam niko nije kriv. Nemci najmanje.

visi

pre 10 godina

Prosle su dve godine od kad je A. Mrkel trazila od Srbije da povuce svoje pripadnike MUP a i BIA sa severa Kosova . Srbija je glasno odgovorila da na severu Kosova nema takvih formacija i Absuurd je zahtevati tako nesto od Srbije. Sada nakon dve godine Srbija zatvara kacelarije MUPa i BIA koje nisu postajale na severu Kosova. E sada pitanje : ko koga ovde pravi budalom .

novicavg

pre 10 godina

Ono što je visilo u vazduhu ovih dana i što se prestavljalo kao navodno zeleno svetlo i svakojake druge pravne formulacije sada dolazi iz Bundestaga kao siguran znak da Srbija neće 28 juna dobiti datum i da se sve prologira u nedogled do nekog kako nemci kvalifikuju jasnog stava da se Briselski sporazum sprovodi.Ako to Nemačka bude ocenjivala pitanje je obzirom na tempo dogovora naše delegacije sa prištinom kad će doći na red i tokom 2014 godine ali šta je sigurno jeste da 28 jun više nije sigurna opcija za dobijanje datuma i da se Srbija stavlja na raskršće kuda i kako dalje. Očigledno je da za nemačku u ovom trenutku mi nismo postigli napredak u primeni sporazuma i da će trebati ne samo potpisani sporazumi nego i konkretna dela na terenu u vidu raspuštanja naših institucija na severu što insistira Nemačka.

Čist račun, duga ljubav

pre 10 godina

Političarima ostavljam 48h da se izjasne - ko bude i dalje za EU iako ga očigledno kecaju spolja, gubi moj glas. Ne zbog EU, nego što ne može da realno proceni stvarnost.

novica952

pre 10 godina

Nema rata bez Nemaca, vazda je govorio jedam moj saborac na frontu.
(Vlada, 6. jun 2013 16:29)
Daleko je od toga ali da ćemo lako sa nemcima i to je tačno.Priča da ćemop nešto uraditi a posle toga koga briga više za to ne pali više ni kod nemaca, naučili oni sve naše marifetluke.

nebojsa

pre 10 godina

Pod hitno ds i ldp da se uozbilje i oforme istinski proevropski front spreman na sve neophodne reforme drustva...
(VladimirUE, 06. jun 2013 20:45)

Vladimire, mislim da si ti taj koji treba pod hitno da se uozbilji. LDP i DS? Mora da se salis covece?

Tie fighter

pre 10 godina

Ovo može da se tumači na više različitih načina:

1. Zapad ne želi Srbiju u EU uopšte, već samo time manipuliše, naravno uz pomoć domaćih političara. To bi značilo da se na ovoj teritoriji planira nešto sasvim drugo, u svakom slučaju nova nestabilnost.

2. Srbija može u EU, ali tek kad definitivno PRIZNA Kosovo kao nezavisnu državu. Ovo je logično, jer Zapad nema razloga da se zadovolji bilo čime manjim od toga. To je njihov interes i nateraće nas da ga ispunimo postepeno, kad već nismo hteli odmah. Oni su u poziciji da ucenjuju i imaju vremena da sačekaju rezultat.

3. Srbima se ne može verovati da će sprovesti sporazum, pa se nastavljaju ucene i pritisci sve dok se ne ispuni svaka tačka, ali po njihovom tumačenju. I ovo je logično, jer nemamo nikakav kredibilitet, niti smo ga ikada imali, posebno kod Nemaca i Engleza.

4. Ova vlast je završila posao (potpisan sporazum) i sad je treba zameniti drugom. Zamislite kakva kriza bi bila potrebna da bi se to dogodilo u kratkom roku.

Možda je i nešto sasvim drugo, ali u svakom slučaju vest nije dobra.

X-Wing

pre 10 godina

"Pa neka pregovori i pocnu u 2014-oj, samo da ne bude prvi April."
(Zoran, 6. jun 2013 19:46)

Prvi april je bolji nego 30. februar.