Utorak, 12.10.2010.

16:05

Klintonova: Srbija da bude lider

Srbija ne samo što može da bude članica Evropske unije, nego i lider u Evropi, poručila je Hilari Klinton nakon susreta sa Borisom Tadićem.

Izvor: B92

Klintonova: Srbija da bude lider IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

milos

pre 13 godina

Ljudi, bili smo dovoljno dugo zagledani u zvezde cekajuci od njih pomoc. Danas, smo ponovo zagledani u zvezde, cekajuci da ih osvojimo.

Saša Marjanović

pre 13 godina

Ovo jeste bilo nespretno ulagivanje, nadam se ne pod uticajem patetičnog Montgomerija, bivšeg ambasadora, ali liči na njegov "patos". Iskreno se nadam se da nova američka ambasodarka radi svoj posao mnogo bolje od dotičnog i realnije sagledava okolnosti.
Ipak, jako, jako dobar znak da će Holandija itekako morati da se povinuje prijateljskom ubedjivanju SAD i da saglasnost na potpisivanje predpristupnog sporazuma izmedju EU i Srbije. To je sada već sasvim izvesno.
Uzgred, svaka strategija spašavanja od ruskog zagrljaja i pravoslavnog fundamentalizma dobrodošla je.
Dragi sunarodnici, dobrodošli u 21. vek.

sasa jokic

pre 13 godina

Sve je ovo lepo, ali razdrazujuce za Rusko-DSSovsko-Afilohijevsko-tajkunsko-akademsko-anti hasko-zlocinacko udruzenje! Prvi odgovor na priblizavanje Evropi je dat u Nedelju, nastavili su veceras u Djenovi, sta li je sledece, cini mi se da se rasplamsava, drzavo reaguj dok nije kasno!!

mrD

pre 13 godina

Sta ce ovo biti, nema po usima, nema pretnji i ucena. Garant su videli da od stapa i sargarepe Srbi jedino vole sargarepu. Daj boze da nam USA bude prijatelj/

Milan

pre 13 godina

Prijateljski i saveznički odnos sa SAD-om trebalo je graditi još od 1990.
Srbadiji indoktriniranoj i zadojenoj komunizmom i udbaštinom to nije bilo moguće objasniti ni tada,a ni sada.
Srdačno podržavam posetu gospođe Klinton.

slobodnomisleći

pre 13 godina

Ovo je sada češkanje iza ušiju pošto smo naučili Aport!, Sedi!, Lezi! Miiiraaaan!
Sutra će na Kosovu biti : Amerika je prijatelj Kosova i "Kosovara", Kosovo je jedinstveno i nezavisno i Kosovo ima evropsku perspektivu, samo će umesto Tadića da joj se smeška Taći...
Samo Tači ima razloga - ne da se smeška nego da je izljubi od glave do pete... Dobio je državu, funciju, izbegao robiju, obogatio se...
A Tadić bi komotno mogao i da plače obzirom šta je uradjeno ovom Srbistanu...

EDMW

pre 13 godina

Da bi Srbija bila lider, Srbi moraju da budu normalan narod. Jedina mogucnost da postanemo normalan narod jeste da budu pohapseni APSOLUTNO svi koji su u nedelju pokusali da sprece da Beograd bude deo civilizovanog sveta!

Dadara

pre 13 godina

Po izgledu naseg ambasadora iz USA sa fotografije, zakljucujem da je pri biranju naseg diplomatskog atasea u Americi, poseban naglasak stavljen na kuharsko osoblje.
Ima se moze se.

mario

pre 13 godina

"već treba da bude lider u Evropi" Znači sada se otišlo i dalje od regiona neke malo jače države ne mogu da budu lideri.
I kako može da hvali onoga koji još nije uhapsio optužene za ratni zločin i jedini nije ispunio sve Haške obaveze.

Pastir Kostja

pre 13 godina

Ajde malo da razmišljamo. Zašto bi Sekretarka bila blagonaklona prema Srbiji i Tadiću? Bez interesa, neke računice, plana? Nikako! Jel vi što joj se radujete možda znate odgovor? Recite mi. Ja bih sačekao posetu Prištini..

Mikula Malici

pre 13 godina

Da je Srbija imala danas uvo i stvarno cula sta je Tadic danas cuo od Klintonove. Tesko je danas biti Tadic, a tesko biti Srbija.

Petar Milovanovic

pre 13 godina

Ja mislim da smo mi vec primer Evropi u necemu. U postovanju ljudskih prava. Nigde se tako ljudska prava ne postuju kao kod nas. Pogledajte samo rasnu diskriminaciju u Francuskoj a pogledajte nacionalnu diskriminaciju u Nemackoj. Zato ne mogu da prihvatim nikakve optuzbe iz EU da Srbija ne postuje ljudska prava.

bojan

pre 13 godina

Klintonova: Srbija da bude lider

Kako se Tadic lozi na ovu recenicu.
... A mi i dalje cekamo red za licnu kartu, pasos registraciju kola ...

bezimena

pre 13 godina

Draga deco i omladino...
Za vreme Tita KOMUNISTI nisu slavili slave, išli u crkvu itd. jer su komunisti ATEISTI!
Ostalima niko nije branio ni slavu, ni crkvu, ni krštenje ni parastose, niti bilo šta s tim u vezi!

p.s. u Jugoslaviji je u vreme Titove smrti, bilo oko 2.ooo.ooo komunista (u partiju nije baš mogla da udje svaka šuša), "ostalih" dakle, mnogo više!

bosanac a srbin

pre 13 godina

Sve najvise INSTITUCIJE Srbije, ne licnosti, u prvom planu, INSTITUCIJE, dakle, SANU, Crkva, Vlada, Stranke... treba da hitno naprave jedan Memorandum o saradnji sa Amerikom, gde ce se videti zasto je Srbija skrenuta sa koloseka saveznika pobednicke koalicije, a mnogi u hrvatskoj, kosovu, bosni, bili na strani fasizma, a danas od njih ne mozes doci do reci, dakle kada i zasto, i dati Americi apsolutni status broj 1 u spoljnoj politici zemlje. To su ucinile razvijenije zemlje od nas. Sa Rusima, na pijanke ,sa Kinecima, na sletove, a sa Amerikancima, spasiti Srbiju! Zasto Bus grli Mesica, zasto Mesic dobija od Rusa orden povodom pobede... zasto americki predsednik pre 40 godina u Berlinu kaze JA SAM BERLINAC, a Srbija nastavi slepim kolosekom KOMUNIZMA. Amerikanci su alergicni na KOMUNIZAM, nema ga ni u Rusiji, ali mi ga volimo i stalno koketiramo sa komprosloscu. Jedno je antifasizam a drugo je komunizam. Neka SANU definise razliku i kuda dalje, kao i Crkva a ne da se svadjaju.

mujcinovic salih

pre 13 godina

Iskreno se nadam da ce se odnosi poboljsati i da cemo se otarasiti rusa.Mnogo bi nam znacilo da ova poseta uspe.Da i mi postanemo clanica EU i da zavrsimo sa decenijskim lutanjima.

dragance

pre 13 godina

Da li ce se Ivica opet unerediti od alkohola kao onomad pred Francuzima 'a ovo je to brdo,ovaj,Kalemegdan,ovaj...mrmlj-mrmlj'? Da povede Hilari u Pozarevac i pokaze joj okolinu 'ovo je to drvo, ovaj, lipa, gde smo mrmlj-mrmlj'.

Genije

pre 13 godina

Predsedniče, ovo je bilo skoro - pa dostojanstveno! Videla se trema, ali ko je ne bi imao. Nije sve rečeno, ali i bolje je tako. Dobro je razgovarati sa veliki silama, ali bi nam bilo mnogo lakše da nas nekako skinu sa svog dnevnog reda.

Srdjan

pre 13 godina

""Ubeđeni smo da Srbija može ne samo da postane član EU, već i primer u Evropi"

Debome, do sada nevidjeni primer poslusnosti prema USA ...
Nego slusajte hladni tus sto ce sutra reci u Pristini, nije slucajno zasto Amerikanci zadnju posetu ostavljaju za bas tamo.

Nada

pre 13 godina

draga deco i omladino,

kao profesorka istorije u penziji, želela bih da ovaj današnjoj mladeži ukažem na nekoliko istorjiskih činjenica. Neću se vraćati kroz starije vekove, ali želela bih da se vratim u XX vek i podsetim da su naši pravi prijatelji koji su svojim delovanjem i velikom pomoći za vreme balkanskih ratova, a da ne spominjem I svetski rat, bili Francuska, a u II sv. ratu SAD. Velikih prijateljima francuzima, odali smo zahvalnost podižući veliki spomenik na Kalemegdanu! Njihovom inetrvencijom Srbija je vaskrsla i iz Soluna uspela da oslobodi Beograd, a potom i čitavu državu.
Pitam ove pojedine, koji se stalno okreću bratskoj Rusiji, kada su Rusi nama pomogli. Da li je car Nikola I u 19. veku pomagao Srbiji? Nije, ojačao je Bugarsku. Da li je car Aleksandar II i III uradili nešto za Srbiju - nisu. Da li je poslednji ruski car Nikolaj II, blizak rođak sa Karađorđevićima pomogao Srbiji u balkanskim ratovima? Nije. A, mi smo 1918. godine primili sve ruske intelektuace, pozapošljavali i davali i šakom i kapom. Da li su očevi nacije Lenjin i Staljin pogli Srbiji? Nisu. Za vreme bombardovanja, moglo se čuti neće Rusija dozvoliti da nas bombarduju. A, videli smo kako je Jelcinj intervenisao. Draga moja omladino, baka sam dva divna momka, postala sam i prabaka...plašim se da je pogrešna politika koja je vođenja na našim prostorima, počev dolaskom velikog Tita toliko zla nanela srpskom društvu i uništila ugled. Srbi su krivi što su dozvolili da jedino nisu za vreme komunizma mogli da idu u crkvu, slave krsnu slavu i pevaju svoje stare, narodne pesme. omladino, otreznite se i vratite ugled ranjenoj Srbiji koja vapi za svojim pravim viševekovnim prijateljima. Uvek smo bili nacija koja je volela da ugosti, ajmo da se osvestimo i počnemo da gledamo sebe, a potom da dajemo dobar primer i drugima. Toliko se plašim ove neizvesne budućnosti, ali samo je vi, omladino naša, možete kreirati! Nek vas snaga vaše volje i ljubavi prema sebi i bližnjeg svog vodi ka neskoj svetlijoj budućnosti!

vodoinstalater

pre 13 godina

Ako mislite da bi vas Putini usrećili, varaš se, prijatelju!

Na kraju, bili su ovde do 1948. pa kada ih je Broz(Hrvat) najurio, zdušno smo mu aplaudirali, ako se ne varam?

student

pre 13 godina

Daj boze da prihvatimo ovu ruku koju nam nude. I da se ogradimo od divljaka, huligana i primitivaca koji nas vuku u proslost, da krenemo u buducnost s civilizovanim zemljama.

Nada

pre 13 godina

draga deco i omladino,

kao profesorka istorije u penziji, želela bih da ovaj današnjoj mladeži ukažem na nekoliko istorjiskih činjenica. Neću se vraćati kroz starije vekove, ali želela bih da se vratim u XX vek i podsetim da su naši pravi prijatelji koji su svojim delovanjem i velikom pomoći za vreme balkanskih ratova, a da ne spominjem I svetski rat, bili Francuska, a u II sv. ratu SAD. Velikih prijateljima francuzima, odali smo zahvalnost podižući veliki spomenik na Kalemegdanu! Njihovom inetrvencijom Srbija je vaskrsla i iz Soluna uspela da oslobodi Beograd, a potom i čitavu državu.
Pitam ove pojedine, koji se stalno okreću bratskoj Rusiji, kada su Rusi nama pomogli. Da li je car Nikola I u 19. veku pomagao Srbiji? Nije, ojačao je Bugarsku. Da li je car Aleksandar II i III uradili nešto za Srbiju - nisu. Da li je poslednji ruski car Nikolaj II, blizak rođak sa Karađorđevićima pomogao Srbiji u balkanskim ratovima? Nije. A, mi smo 1918. godine primili sve ruske intelektuace, pozapošljavali i davali i šakom i kapom. Da li su očevi nacije Lenjin i Staljin pogli Srbiji? Nisu. Za vreme bombardovanja, moglo se čuti neće Rusija dozvoliti da nas bombarduju. A, videli smo kako je Jelcinj intervenisao. Draga moja omladino, baka sam dva divna momka, postala sam i prabaka...plašim se da je pogrešna politika koja je vođenja na našim prostorima, počev dolaskom velikog Tita toliko zla nanela srpskom društvu i uništila ugled. Srbi su krivi što su dozvolili da jedino nisu za vreme komunizma mogli da idu u crkvu, slave krsnu slavu i pevaju svoje stare, narodne pesme. omladino, otreznite se i vratite ugled ranjenoj Srbiji koja vapi za svojim pravim viševekovnim prijateljima. Uvek smo bili nacija koja je volela da ugosti, ajmo da se osvestimo i počnemo da gledamo sebe, a potom da dajemo dobar primer i drugima. Toliko se plašim ove neizvesne budućnosti, ali samo je vi, omladino naša, možete kreirati! Nek vas snaga vaše volje i ljubavi prema sebi i bližnjeg svog vodi ka neskoj svetlijoj budućnosti!

student

pre 13 godina

Daj boze da prihvatimo ovu ruku koju nam nude. I da se ogradimo od divljaka, huligana i primitivaca koji nas vuku u proslost, da krenemo u buducnost s civilizovanim zemljama.

vodoinstalater

pre 13 godina

Ako mislite da bi vas Putini usrećili, varaš se, prijatelju!

Na kraju, bili su ovde do 1948. pa kada ih je Broz(Hrvat) najurio, zdušno smo mu aplaudirali, ako se ne varam?

dragance

pre 13 godina

Da li ce se Ivica opet unerediti od alkohola kao onomad pred Francuzima 'a ovo je to brdo,ovaj,Kalemegdan,ovaj...mrmlj-mrmlj'? Da povede Hilari u Pozarevac i pokaze joj okolinu 'ovo je to drvo, ovaj, lipa, gde smo mrmlj-mrmlj'.

Srdjan

pre 13 godina

""Ubeđeni smo da Srbija može ne samo da postane član EU, već i primer u Evropi"

Debome, do sada nevidjeni primer poslusnosti prema USA ...
Nego slusajte hladni tus sto ce sutra reci u Pristini, nije slucajno zasto Amerikanci zadnju posetu ostavljaju za bas tamo.

Pastir Kostja

pre 13 godina

Ajde malo da razmišljamo. Zašto bi Sekretarka bila blagonaklona prema Srbiji i Tadiću? Bez interesa, neke računice, plana? Nikako! Jel vi što joj se radujete možda znate odgovor? Recite mi. Ja bih sačekao posetu Prištini..

slobodnomisleći

pre 13 godina

Ovo je sada češkanje iza ušiju pošto smo naučili Aport!, Sedi!, Lezi! Miiiraaaan!
Sutra će na Kosovu biti : Amerika je prijatelj Kosova i "Kosovara", Kosovo je jedinstveno i nezavisno i Kosovo ima evropsku perspektivu, samo će umesto Tadića da joj se smeška Taći...
Samo Tači ima razloga - ne da se smeška nego da je izljubi od glave do pete... Dobio je državu, funciju, izbegao robiju, obogatio se...
A Tadić bi komotno mogao i da plače obzirom šta je uradjeno ovom Srbistanu...

mujcinovic salih

pre 13 godina

Iskreno se nadam da ce se odnosi poboljsati i da cemo se otarasiti rusa.Mnogo bi nam znacilo da ova poseta uspe.Da i mi postanemo clanica EU i da zavrsimo sa decenijskim lutanjima.

Genije

pre 13 godina

Predsedniče, ovo je bilo skoro - pa dostojanstveno! Videla se trema, ali ko je ne bi imao. Nije sve rečeno, ali i bolje je tako. Dobro je razgovarati sa veliki silama, ali bi nam bilo mnogo lakše da nas nekako skinu sa svog dnevnog reda.

bosanac a srbin

pre 13 godina

Sve najvise INSTITUCIJE Srbije, ne licnosti, u prvom planu, INSTITUCIJE, dakle, SANU, Crkva, Vlada, Stranke... treba da hitno naprave jedan Memorandum o saradnji sa Amerikom, gde ce se videti zasto je Srbija skrenuta sa koloseka saveznika pobednicke koalicije, a mnogi u hrvatskoj, kosovu, bosni, bili na strani fasizma, a danas od njih ne mozes doci do reci, dakle kada i zasto, i dati Americi apsolutni status broj 1 u spoljnoj politici zemlje. To su ucinile razvijenije zemlje od nas. Sa Rusima, na pijanke ,sa Kinecima, na sletove, a sa Amerikancima, spasiti Srbiju! Zasto Bus grli Mesica, zasto Mesic dobija od Rusa orden povodom pobede... zasto americki predsednik pre 40 godina u Berlinu kaze JA SAM BERLINAC, a Srbija nastavi slepim kolosekom KOMUNIZMA. Amerikanci su alergicni na KOMUNIZAM, nema ga ni u Rusiji, ali mi ga volimo i stalno koketiramo sa komprosloscu. Jedno je antifasizam a drugo je komunizam. Neka SANU definise razliku i kuda dalje, kao i Crkva a ne da se svadjaju.

bojan

pre 13 godina

Klintonova: Srbija da bude lider

Kako se Tadic lozi na ovu recenicu.
... A mi i dalje cekamo red za licnu kartu, pasos registraciju kola ...

Petar Milovanovic

pre 13 godina

Ja mislim da smo mi vec primer Evropi u necemu. U postovanju ljudskih prava. Nigde se tako ljudska prava ne postuju kao kod nas. Pogledajte samo rasnu diskriminaciju u Francuskoj a pogledajte nacionalnu diskriminaciju u Nemackoj. Zato ne mogu da prihvatim nikakve optuzbe iz EU da Srbija ne postuje ljudska prava.

bezimena

pre 13 godina

Draga deco i omladino...
Za vreme Tita KOMUNISTI nisu slavili slave, išli u crkvu itd. jer su komunisti ATEISTI!
Ostalima niko nije branio ni slavu, ni crkvu, ni krštenje ni parastose, niti bilo šta s tim u vezi!

p.s. u Jugoslaviji je u vreme Titove smrti, bilo oko 2.ooo.ooo komunista (u partiju nije baš mogla da udje svaka šuša), "ostalih" dakle, mnogo više!

Dadara

pre 13 godina

Po izgledu naseg ambasadora iz USA sa fotografije, zakljucujem da je pri biranju naseg diplomatskog atasea u Americi, poseban naglasak stavljen na kuharsko osoblje.
Ima se moze se.

EDMW

pre 13 godina

Da bi Srbija bila lider, Srbi moraju da budu normalan narod. Jedina mogucnost da postanemo normalan narod jeste da budu pohapseni APSOLUTNO svi koji su u nedelju pokusali da sprece da Beograd bude deo civilizovanog sveta!

Milan

pre 13 godina

Prijateljski i saveznički odnos sa SAD-om trebalo je graditi još od 1990.
Srbadiji indoktriniranoj i zadojenoj komunizmom i udbaštinom to nije bilo moguće objasniti ni tada,a ni sada.
Srdačno podržavam posetu gospođe Klinton.

sasa jokic

pre 13 godina

Sve je ovo lepo, ali razdrazujuce za Rusko-DSSovsko-Afilohijevsko-tajkunsko-akademsko-anti hasko-zlocinacko udruzenje! Prvi odgovor na priblizavanje Evropi je dat u Nedelju, nastavili su veceras u Djenovi, sta li je sledece, cini mi se da se rasplamsava, drzavo reaguj dok nije kasno!!

mario

pre 13 godina

"već treba da bude lider u Evropi" Znači sada se otišlo i dalje od regiona neke malo jače države ne mogu da budu lideri.
I kako može da hvali onoga koji još nije uhapsio optužene za ratni zločin i jedini nije ispunio sve Haške obaveze.

Mikula Malici

pre 13 godina

Da je Srbija imala danas uvo i stvarno cula sta je Tadic danas cuo od Klintonove. Tesko je danas biti Tadic, a tesko biti Srbija.

mrD

pre 13 godina

Sta ce ovo biti, nema po usima, nema pretnji i ucena. Garant su videli da od stapa i sargarepe Srbi jedino vole sargarepu. Daj boze da nam USA bude prijatelj/

Saša Marjanović

pre 13 godina

Ovo jeste bilo nespretno ulagivanje, nadam se ne pod uticajem patetičnog Montgomerija, bivšeg ambasadora, ali liči na njegov "patos". Iskreno se nadam se da nova američka ambasodarka radi svoj posao mnogo bolje od dotičnog i realnije sagledava okolnosti.
Ipak, jako, jako dobar znak da će Holandija itekako morati da se povinuje prijateljskom ubedjivanju SAD i da saglasnost na potpisivanje predpristupnog sporazuma izmedju EU i Srbije. To je sada već sasvim izvesno.
Uzgred, svaka strategija spašavanja od ruskog zagrljaja i pravoslavnog fundamentalizma dobrodošla je.
Dragi sunarodnici, dobrodošli u 21. vek.

milos

pre 13 godina

Ljudi, bili smo dovoljno dugo zagledani u zvezde cekajuci od njih pomoc. Danas, smo ponovo zagledani u zvezde, cekajuci da ih osvojimo.

student

pre 13 godina

Daj boze da prihvatimo ovu ruku koju nam nude. I da se ogradimo od divljaka, huligana i primitivaca koji nas vuku u proslost, da krenemo u buducnost s civilizovanim zemljama.

Nada

pre 13 godina

draga deco i omladino,

kao profesorka istorije u penziji, želela bih da ovaj današnjoj mladeži ukažem na nekoliko istorjiskih činjenica. Neću se vraćati kroz starije vekove, ali želela bih da se vratim u XX vek i podsetim da su naši pravi prijatelji koji su svojim delovanjem i velikom pomoći za vreme balkanskih ratova, a da ne spominjem I svetski rat, bili Francuska, a u II sv. ratu SAD. Velikih prijateljima francuzima, odali smo zahvalnost podižući veliki spomenik na Kalemegdanu! Njihovom inetrvencijom Srbija je vaskrsla i iz Soluna uspela da oslobodi Beograd, a potom i čitavu državu.
Pitam ove pojedine, koji se stalno okreću bratskoj Rusiji, kada su Rusi nama pomogli. Da li je car Nikola I u 19. veku pomagao Srbiji? Nije, ojačao je Bugarsku. Da li je car Aleksandar II i III uradili nešto za Srbiju - nisu. Da li je poslednji ruski car Nikolaj II, blizak rođak sa Karađorđevićima pomogao Srbiji u balkanskim ratovima? Nije. A, mi smo 1918. godine primili sve ruske intelektuace, pozapošljavali i davali i šakom i kapom. Da li su očevi nacije Lenjin i Staljin pogli Srbiji? Nisu. Za vreme bombardovanja, moglo se čuti neće Rusija dozvoliti da nas bombarduju. A, videli smo kako je Jelcinj intervenisao. Draga moja omladino, baka sam dva divna momka, postala sam i prabaka...plašim se da je pogrešna politika koja je vođenja na našim prostorima, počev dolaskom velikog Tita toliko zla nanela srpskom društvu i uništila ugled. Srbi su krivi što su dozvolili da jedino nisu za vreme komunizma mogli da idu u crkvu, slave krsnu slavu i pevaju svoje stare, narodne pesme. omladino, otreznite se i vratite ugled ranjenoj Srbiji koja vapi za svojim pravim viševekovnim prijateljima. Uvek smo bili nacija koja je volela da ugosti, ajmo da se osvestimo i počnemo da gledamo sebe, a potom da dajemo dobar primer i drugima. Toliko se plašim ove neizvesne budućnosti, ali samo je vi, omladino naša, možete kreirati! Nek vas snaga vaše volje i ljubavi prema sebi i bližnjeg svog vodi ka neskoj svetlijoj budućnosti!

vodoinstalater

pre 13 godina

Ako mislite da bi vas Putini usrećili, varaš se, prijatelju!

Na kraju, bili su ovde do 1948. pa kada ih je Broz(Hrvat) najurio, zdušno smo mu aplaudirali, ako se ne varam?

bezimena

pre 13 godina

Draga deco i omladino...
Za vreme Tita KOMUNISTI nisu slavili slave, išli u crkvu itd. jer su komunisti ATEISTI!
Ostalima niko nije branio ni slavu, ni crkvu, ni krštenje ni parastose, niti bilo šta s tim u vezi!

p.s. u Jugoslaviji je u vreme Titove smrti, bilo oko 2.ooo.ooo komunista (u partiju nije baš mogla da udje svaka šuša), "ostalih" dakle, mnogo više!

EDMW

pre 13 godina

Da bi Srbija bila lider, Srbi moraju da budu normalan narod. Jedina mogucnost da postanemo normalan narod jeste da budu pohapseni APSOLUTNO svi koji su u nedelju pokusali da sprece da Beograd bude deo civilizovanog sveta!

Milan

pre 13 godina

Prijateljski i saveznički odnos sa SAD-om trebalo je graditi još od 1990.
Srbadiji indoktriniranoj i zadojenoj komunizmom i udbaštinom to nije bilo moguće objasniti ni tada,a ni sada.
Srdačno podržavam posetu gospođe Klinton.

mujcinovic salih

pre 13 godina

Iskreno se nadam da ce se odnosi poboljsati i da cemo se otarasiti rusa.Mnogo bi nam znacilo da ova poseta uspe.Da i mi postanemo clanica EU i da zavrsimo sa decenijskim lutanjima.

bosanac a srbin

pre 13 godina

Sve najvise INSTITUCIJE Srbije, ne licnosti, u prvom planu, INSTITUCIJE, dakle, SANU, Crkva, Vlada, Stranke... treba da hitno naprave jedan Memorandum o saradnji sa Amerikom, gde ce se videti zasto je Srbija skrenuta sa koloseka saveznika pobednicke koalicije, a mnogi u hrvatskoj, kosovu, bosni, bili na strani fasizma, a danas od njih ne mozes doci do reci, dakle kada i zasto, i dati Americi apsolutni status broj 1 u spoljnoj politici zemlje. To su ucinile razvijenije zemlje od nas. Sa Rusima, na pijanke ,sa Kinecima, na sletove, a sa Amerikancima, spasiti Srbiju! Zasto Bus grli Mesica, zasto Mesic dobija od Rusa orden povodom pobede... zasto americki predsednik pre 40 godina u Berlinu kaze JA SAM BERLINAC, a Srbija nastavi slepim kolosekom KOMUNIZMA. Amerikanci su alergicni na KOMUNIZAM, nema ga ni u Rusiji, ali mi ga volimo i stalno koketiramo sa komprosloscu. Jedno je antifasizam a drugo je komunizam. Neka SANU definise razliku i kuda dalje, kao i Crkva a ne da se svadjaju.

Petar Milovanovic

pre 13 godina

Ja mislim da smo mi vec primer Evropi u necemu. U postovanju ljudskih prava. Nigde se tako ljudska prava ne postuju kao kod nas. Pogledajte samo rasnu diskriminaciju u Francuskoj a pogledajte nacionalnu diskriminaciju u Nemackoj. Zato ne mogu da prihvatim nikakve optuzbe iz EU da Srbija ne postuje ljudska prava.

Srdjan

pre 13 godina

""Ubeđeni smo da Srbija može ne samo da postane član EU, već i primer u Evropi"

Debome, do sada nevidjeni primer poslusnosti prema USA ...
Nego slusajte hladni tus sto ce sutra reci u Pristini, nije slucajno zasto Amerikanci zadnju posetu ostavljaju za bas tamo.

sasa jokic

pre 13 godina

Sve je ovo lepo, ali razdrazujuce za Rusko-DSSovsko-Afilohijevsko-tajkunsko-akademsko-anti hasko-zlocinacko udruzenje! Prvi odgovor na priblizavanje Evropi je dat u Nedelju, nastavili su veceras u Djenovi, sta li je sledece, cini mi se da se rasplamsava, drzavo reaguj dok nije kasno!!

slobodnomisleći

pre 13 godina

Ovo je sada češkanje iza ušiju pošto smo naučili Aport!, Sedi!, Lezi! Miiiraaaan!
Sutra će na Kosovu biti : Amerika je prijatelj Kosova i "Kosovara", Kosovo je jedinstveno i nezavisno i Kosovo ima evropsku perspektivu, samo će umesto Tadića da joj se smeška Taći...
Samo Tači ima razloga - ne da se smeška nego da je izljubi od glave do pete... Dobio je državu, funciju, izbegao robiju, obogatio se...
A Tadić bi komotno mogao i da plače obzirom šta je uradjeno ovom Srbistanu...

mrD

pre 13 godina

Sta ce ovo biti, nema po usima, nema pretnji i ucena. Garant su videli da od stapa i sargarepe Srbi jedino vole sargarepu. Daj boze da nam USA bude prijatelj/

mario

pre 13 godina

"već treba da bude lider u Evropi" Znači sada se otišlo i dalje od regiona neke malo jače države ne mogu da budu lideri.
I kako može da hvali onoga koji još nije uhapsio optužene za ratni zločin i jedini nije ispunio sve Haške obaveze.

Pastir Kostja

pre 13 godina

Ajde malo da razmišljamo. Zašto bi Sekretarka bila blagonaklona prema Srbiji i Tadiću? Bez interesa, neke računice, plana? Nikako! Jel vi što joj se radujete možda znate odgovor? Recite mi. Ja bih sačekao posetu Prištini..

Genije

pre 13 godina

Predsedniče, ovo je bilo skoro - pa dostojanstveno! Videla se trema, ali ko je ne bi imao. Nije sve rečeno, ali i bolje je tako. Dobro je razgovarati sa veliki silama, ali bi nam bilo mnogo lakše da nas nekako skinu sa svog dnevnog reda.

dragance

pre 13 godina

Da li ce se Ivica opet unerediti od alkohola kao onomad pred Francuzima 'a ovo je to brdo,ovaj,Kalemegdan,ovaj...mrmlj-mrmlj'? Da povede Hilari u Pozarevac i pokaze joj okolinu 'ovo je to drvo, ovaj, lipa, gde smo mrmlj-mrmlj'.

Saša Marjanović

pre 13 godina

Ovo jeste bilo nespretno ulagivanje, nadam se ne pod uticajem patetičnog Montgomerija, bivšeg ambasadora, ali liči na njegov "patos". Iskreno se nadam se da nova američka ambasodarka radi svoj posao mnogo bolje od dotičnog i realnije sagledava okolnosti.
Ipak, jako, jako dobar znak da će Holandija itekako morati da se povinuje prijateljskom ubedjivanju SAD i da saglasnost na potpisivanje predpristupnog sporazuma izmedju EU i Srbije. To je sada već sasvim izvesno.
Uzgred, svaka strategija spašavanja od ruskog zagrljaja i pravoslavnog fundamentalizma dobrodošla je.
Dragi sunarodnici, dobrodošli u 21. vek.

Dadara

pre 13 godina

Po izgledu naseg ambasadora iz USA sa fotografije, zakljucujem da je pri biranju naseg diplomatskog atasea u Americi, poseban naglasak stavljen na kuharsko osoblje.
Ima se moze se.

Mikula Malici

pre 13 godina

Da je Srbija imala danas uvo i stvarno cula sta je Tadic danas cuo od Klintonove. Tesko je danas biti Tadic, a tesko biti Srbija.

bojan

pre 13 godina

Klintonova: Srbija da bude lider

Kako se Tadic lozi na ovu recenicu.
... A mi i dalje cekamo red za licnu kartu, pasos registraciju kola ...

milos

pre 13 godina

Ljudi, bili smo dovoljno dugo zagledani u zvezde cekajuci od njih pomoc. Danas, smo ponovo zagledani u zvezde, cekajuci da ih osvojimo.