Petak, 21.05.2010.

14:46

Oslobađajuća presuda za "Kofer"

Bivši viceguverner Narodne banke Dejan Simić i visoki funkcioner SPS-a Vladan Zagrađanin osobođeni su svih optužbi za mito u aferi “Kofer“.

Izvor: B92

Oslobaðajuæa presuda za "Kofer" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

132 Komentari

Sortiraj po:

jex

pre 13 godina

Mi gladni a on se seta sa koferom punim para. Dokle li mozemo stici ovako iscrpljeni od nedostatka pravilne ishrane? Na zapadu se radi do iznemoglosti-od ujutro do uvece, a mi hocemo Evropu. Nemamo mi snage za zapadni nacin rada pa nas zato zamlacuju ovakvim temama. Neka da Bog da se probudimo iz ovoga kosmara i da svu tu bandu vidimo iza resetaka. Gladan sam!!!!!!

Dragan

pre 13 godina

Ne treba da nas ovo cudi, svi smo mi krivi. Posle 5. oktobra umesto da podvucemo crtu i odreknemo se elemenata koji su vukli Srbiju na dno devedesetih, nista nismo uradili. Nije u pitanju to sto se SPS ponovo nalazi u politickom vrhu drzave, vec sto smo generalno kao drustvo ostvarili kontinuitet sa devedesetim godinama. Kada se donose rezolucije o Srebrenici i druge, gde se kaze da Srbija to mora da uradi, i da se ogradi od navodnih zlocina da bi mogla da nastavi dalje, neophodno je da to uradimo i sa politikom i nosiocima te politike koja je upropastila Srbiju. I svi smo mi isti sada, i oni sto su divljali devedesetih, i mi koji smo im zarad nekih svojih interesa to oprostili.

Ivan

pre 13 godina

Ma ovde nema sanse da iko zavrsi u zatvoru, veca je sansa da se pogodi sedmica na lotou!
Preporuka: bavite se politikom, i maznjavajte koliko mozete, necete zavrsiti iza resetaka sigurno, a i isplativije je i od lotoa... Ja se vec bavim politikom, jos samo da dodjem do polozaja...

Citalac

pre 13 godina

Uzasnut, sam zgrozen, ne mogu da verujem-dokazi kazu da kofer sa 100.000 Eura ne znaci nista-Procitajte, gospodo ucesnici, ako imate i malo savesti, komentare. I nemojte, molim vas, terati nas da odemo, nemojte, molim vas, terati nas da oteramo vas, otidjite sami. Za dobrobit i vas i nas-jer mi nismo vi i nikada to necemo biti!

soraya

pre 13 godina

Pravni sistem Srbistana pao je ispod nivoa Mrtvog mora. Velesile u primeni principa pravne države poput Burkina Faso ili Burundija jesu nedostižan ideal.
R.I.P. srpskom pravosuđu.

ZORAN

pre 13 godina

Ljudi zasto se chudite..??

Ovo je zemlja gde je jedan AMBASADOR pomogao huliagnu Miladinu da zbrishe ,posle izvrshenog krivichnog dela unakazavanja jadnog momka.

Ovo je zemlja koja je naknadno platila za istog kriminalca milion dolara da NE ODGOVARA NA SUDU.
Sta dalje..?????

Љубиша Лазаревић

pre 13 godina

А шта би са кофером? 100 хиљада еврића се онако шеткају улицом у коферчићу, па се онда сврати код пријатеља на кафу и прича о пецању или о фудбалу. Наравно, то је нормална појава, јер скоро сваки грађанин ове државе свакодневно у торби, за не дај Боже, носи стотинак хиљада евра. Може затребати за кафу. Да није тужно, било би смешно. Али искрено, да ли је неко очекивао другачију одлуку? И да, да ли је суд испитао порекло еврића у коферчету? Није-знао сам. Узгред, држава мора да врати те паре и плати затезну камату, а ако пресуда постане правноснажна и накнаду штете дотичној господи.

Veljko

pre 13 godina

Previse afera za jednu ovako malu zemlju, sta je tu istina znaju samo akteri ove price ali se ne slazem s drugima koji misle da su krivi.

GledalacSlusalac

pre 13 godina

I ja bih voleo da ovo cujem u Pescaniku ali neka budu postavljena i prava pitanja poput ovog: Koji pametan korumpirani politicar dobija na kucnu adresu kes u koferu? Mislim da niko od njih nije toliko glup.

Mirko

pre 13 godina

Osuditi ih i svi bi bili srecni ali kad ne uspe onda se mnogo dusebriznika pojavi koji su razocarani. Smatram da nisu krivi jer je previse ocigledno servirano javnosti.

Blazenka

pre 13 godina

Ovo je moglo i da se ocekuje zbog Daciceve umesanosti.
Da li znate kada cemo se mi resiti kriminala i korupcije- NIKADA!!!!!!!
I nemojte posle da kukate sto niko nece da izadje na izbore.Ja vise NIKADA!!!!

damir

pre 13 godina

Mozda je "Kofer" nevin ali SRPSKO Pravosudje je UBEDLJIVO Najgori deo sistema! To cudo se vuce po sudovima godinama! Sramota! Vi koji imate veze sa Srpskim Pravosudjem, od Ministra do portira u lokalnom sudu treba ukinuti! Bolje je bez sudstva, nego sa takvim!

sudija u penziji

pre 13 godina

Ovo je frapantno. Dakle u svakoj normalnoj zemlji bi se otkrilo i utvrdilo krivično delo u vezi "šetanja" 100000 evra. Pa molim ko noću nosi u koferu "pošteno" zarađen toliki novac u gotovini?
Dalje, novac je predmet krivičnog dela i kao takav se do pravosnažnosti presude (ako je presuda oslobađajuća) ne vraća.Sve je rađeno očigledno amaterski .Sada bi svi iz pravosuđa koji su na ovom predmetu radili morali da polože račune.

radovan treći

pre 13 godina

Pošto sam bio zaprepašćen presudom ušao sam u sajt Republičkog javnog tužijaštva i kliknuo "Odeljenje za odnose s javnošću" i odmah mi je sve bilo jasno. Tu stoji slika premudrog Tome Zorića ,podugačak tekst u kome se navodi da odeljenjem rukovodi v.d. Republičkog javnog tužioca Slobodan Radovanović. Posle više od pet meseci od postavljenja Zagorke Dolovac na funkciju Republičkog javnog tužioca podaci na sajtu nisu promenjeni i to kod onoga koji se predstavlja da je zadužen za odnose sa javnošću.
Dakle ako je takva aljkavost u vrhu tužilaštva kako li je tek na terenu.Hej ne možete na sajtu DRŽAVNOG organa držati lažne podatke!!!Proverite.

Ja

pre 13 godina

Mrzi me da citam sve komentare, ali koliko shvatam kofer je niciji, pa ako se dosad niko nije prijavio,evo ja priznajem moj je. 'Vamo ga.

kaja

pre 13 godina

vaspitavali su me roditelji da je sramota laati i krasti,pa zato sada nemam nista, cak sam i posao izgubila, a pet godina se vodi radni spor. Sada me je sramota od toga koliko nemam i koliko sam ponizena zbog toga.Da sam mladja, bila bih lopov i prevarant, bavila bih se politikom i prevarila koga god mogu i osecala bih se suprotno od ovoga kako se sada osecam.kasno sam shvatila da je postenje za dzabe i od njega nista nemas, a ja imam pedeset godina i sada je kasno.

zombi

pre 13 godina

Igra rock`n`roll cela Srbija ha ha ha ovi vise ne brenuju nikoga.Ucilo se vredno,od Tita preko Slobe,a ovi su definitivno diplomirali.
Omatoreo sam,a tek sam sada progledao.Od svih nesreca koje su nam se izdesavale u ovih 7-8 vekova,u stvari,jedina nesreca je sto smo Srbi i sto zivimo u zemlji Srbadiji ili SRBISTANU.
Ima li jos kojeg ponosnog Srbina?Hajde da vas prebrojimo:(

Meho Tuzlak, vas osvjedoceni jaran

pre 13 godina

Srbija samo zna lelekati! Gradjani, udruzite se i predajte zalbu, na odluku vasega suda, na EU-sud pravde. Vi zivite danas u demokratiji. I nad popom ima pop, lijepo kaze vas narod!

lt max

pre 13 godina

Ne znam sto nisam iznenađen. Ivica je to rešio i pojeo vuk, magarca. A, "demokrate" ništa niste bolji od ovih Ivicinih sa kojima ste se u kolo uhvatili. Sram vas bilo. Đinđić se u grobu okreće.

Nemoguće

pre 13 godina

Ne mogu da shvatim da su u prvostepenom postupku oslobođeni. Ne verujem da će tužilaštvo reagovati na pravi način.
Bićemo izloženi medijskom hajkom u smislu da je pravosuđe efikasno i pravično. Bože, gde si, jel vidiš šta nam rade

Goran

pre 13 godina

Toliko o nezavisnom sudstvu i reformi....Oprostite gospodo zar smo mi u 2010...u nekim momentima kao i sad sticem utisak da smo u 1990....I nema neke razlike....

`Helios

pre 13 godina

Guverner, kadar G17, ima zamenika, kadar SPSa. Uhapšen sa torbom punom novca. Pa koliko nešto treba da bude očigledno da bi bilo očigledno??? Ovde da uhapse kanibala dok jede sopstvene roditelje sud bi uvažio da je postojao testament po kome on, jadan, uslišava posmrtnu želju svojih roditelja. Ali, pokrovitelj hapšenja je ministar iz DSSa, koji nije više na vlasti. A na vlasti su G17 i SPS dakle - oslobađajuća "presuda". Baš istog dana Tadić upozorava da su biznismeni nevaljali jer svi imaju sve firme registrovane u inostranstvu. Istog dana Tadiću nas "obaveštava" da su tu nepodobštinu izveli ni pre ni posle nego za vreme zlog Koštunice. 100000 evra Sekule Pjevčevića nemoj da bi neko pitao! Dno, dno, a oni najgori "vode" tako što da bi se sakrili kopaju još dublje...

Vizonar

pre 13 godina

Mozda su, na kraju, ustanovili da je taj kofer pripremljen da se odnese u neku Narodnu kuhinju, ali iz skromnosti nece to da iznesu u javnost.
Mali podsetnik: Tog dana u stanu sa Simicem i Zagradjaninom bio je i lider SPS Ivica Dacic, sadasnji ministar unutrasnjih poslova Srbije, ali je otisao pre hapsenja na poziv tadasnjeg generalnog sekretara Vlade Srbije Dejana Mihajlova.

Uf sto sam ljut

pre 13 godina

"Sudija je iz dokaza izuzeo prisluškivane razgovore Simića i Zagrađanina, jer nisu dobijeni po proceduri..." Po kojoj proceduri sudija??? Dakle ne verujem, trebalo bi i onog silovatelja osloboditi jer kamere nisu kupljene po proceduri jer nema racuna da su kupljene i placen PDV itd, itd. Jad od sudija, METLA, METLA, METLA!

posmatrač

pre 13 godina

I šta ćemo sad. Hoće li neko da odgovara za podignutu optužnicu koja nije prošla na sudu. Još jedan dokaz da je ili namešten slučaj ili tužilaštvo nije u stanju da dokaže nešto što je lako dokazivo.

aca

pre 13 godina

Svako je nevin dok ga sud po zakonu ne osudi. Svi drugaciji komentari su protivni istim tim zakonima. Mozda nam ne prija ali je to dostignuce danasnje civilizacije.

Siniša

pre 13 godina

Ja vidim da mi moramo da se organizujemo, ovi nas brave budalama. Moramo da uzmeno metlu ruke. Pa da lepo počistimo ove stranke, prvo njih jer je to leglo korupcije, pa redom sve ostalo (mnogi će se sami razbežati čim izgube zašititu), ima tu mnogo smeća ali nema nam druge, toliko je Srbija zagađena da više ne može da se diše. Smrad i ološ na sve strane. Pa da lepo to smeće stavimo na brod (samo bi nam trebao veliki, jer ima mnogo smeća) i pošaljemo ga na neko pusto ostrvo (ostrvo neka izaberu tajkuni pošto oni sva ta ostrva dobro poznaju), pa nek tamo prave zakone i vladu kaku god žele (a mogli bi da ozvaniče da je Mišković predsednik vlade). A akcija bi se zvala:OČISTIMO SRBIJU, ali stvarno. Mi smo kao biljka koju su napale štetočine, ako ih ostranimo biljka raste i cveta u suprotnom uvene. Što reće pre neki dan jedan u komentaru: "a mi smo 5.oktobra otvarali šampanjac i slavili''. Koje smo mi budale. E, nećemo više da budemo budale, pogrešili smi, a grešku ćemo ispraviti ili nas neće biti. Hoću da živim u svojoj zemlji, neću da zbog ološa tražim tuđu zemlju u koju ću da se iselim, kao što su mnogi Srbi uradili ili se upravo spremaju.

Vasa S. Tajcic

pre 13 godina

I? Sta sada? Gospodinu viceguverneru, posto je dokazano da je nevin, bice isplacene sve plate i beneficije od strane NBS, jel je dobio otkaz od te institucije samo zbog predpostavke da je kriv. Plus kamate zakonske, zatezne, natezne, dilatacione... Gde je pretrpljena dusevna bol? Koliko je para bilo u koferu, priblizno ce toliko para da zavrsi legalno na njegovom tekucem racunu. Mator sam da idem u beli svet, moram da trpim ovo do kraja zivota, ali moja preporuka mladima, koji nemaju stomak i domace vaspitanje da posmatraju ovo, a jos manje da ucestvuju u ovom rasulu, pakujte deco kofere, i pravac u beli svet. Ne osvrcite se za sobom, i ne zalite ni za cim.

fiškal

pre 13 godina

Dakle optužnicu je osmislio Saša Ivanić dok je bio zamenik okružnog tužioca u BG, sudija je bio Omer Hadžiomerović sve do 31.12.2009.. Novac (100000 evra su vraćeni Sekuli Pjevčeviću još pre tri godine) .Saša Ivanić i Omer Hadžiomerović su u ovoj "reformi" unapređeni. Da li vam je sada jasno koje su kriterijume primenjivali VSS i DVT pri reizboru nosilaca pravosudnih funkcija.

WladanS

pre 13 godina

Pa koji je TAJ sto je naredio da se hapse ako je znao da ne mogu biti osudjeni??? I da nema krivicnog dela??? Mislio sam da ce neko, napokon, od krupnijih ''riba'' zaglaviti par godina robije, ispitati im poreklo imovine i oduzeti nelegalno stecenu. KAKVO RAZORACENJE!!! Mi i nemamo drzavu a jos manje pravnu.

Мирко

pre 13 godina

Ала је реформисано, нема шта!
Нешто не видим Томо Зорића да даје неке изјаве пред камерама као пре неки дан.
Ћути Томо, зна када сме а када не...

riki

pre 13 godina

I neka mi neko sada kaze da sudstvo nije pod uticajem politike.??
Bilo bi interesantno videti sta bi bilo / sta bi se desilo da su akteri afere "kofer" kojim slucajem sa Kosova.
Politicari Srbije ne bi prestali o tome govoriti, a i pritisak na pravosudje da izrekne "primerne kazne" bi bio neverovatan!

Zoran

pre 13 godina

Politika je jedna velika gluma. Zato je Dacic izasao juce sa intervjuom kako je ON uhapsio za dve godine 12000 ljudi i da nece biti popustanja. Znalo se da ce danas ovi biti pusteni, pa je Ivica odlucio da odglumi dan pre toga.

Vasilije Radanovic

pre 13 godina

Sud je odlucio da kofera nije bilo, a ako je i bilo, u njemu nisu bile pare, a ako su i bile pare, onda su one bozji dar i nemaju nikakve veze sa bilo kojim ljudima.

Vladan Jova

pre 13 godina

Ha,ha,ha,ha a zar ste očekivali drugačiju presudu! E sada dragi moji sugrađani imajte poverenje u naše pravosuđe, ne kradite sitno već samo na krupno, za sitno ćete biti osuđeni a za krupno oslobođeni. Hvala Dačiću što nam uliva poverenje u rad državnih organa. Ha,ha,ha smehotresna olimpijada od našeg reorganizovanog i reizabranog sudstva. Justicija je i dalje slepa!!!!

razočarani

pre 13 godina

Još ćemo da im platimo zbog kleveta i po mogućnosti izvinimo!!! E Srbijo poješće te korupcija, još malo dok se ima šta a onda....?? Imamo li alternativu???

devit

pre 13 godina

Bravo Ministarko Malovic, sve bolje od boljeg posle reforme sudstva!!!
Toliko o reformi i casnom i postenom sudstvu!!!
E da nije koferce; mozda bi Ministar policije i preduzeo nesto, ovako?!?!?!
Sramota, tragedija, uzas!!!
Vozi Misko!!!

Samo vas gledamo

pre 13 godina

Zasto sada Tadic, Dacic, Malovicka...i ostali "eksperti" iz vlasti ne kritikuju i ovu sudsku odluku...?! Mozda zato sto je deo koalicionog sporazuma DS-SPS?

Јовица

pre 13 godina

Е тако се то ради.

Стварно свака част "демократској"држави.

Ако се добро сећате, тада је дебело око тог кофера био уплетен и Ивица Дачић.

Где је његова одговорност, где је одговорност за ту аферу уопште?

А знамо сви где је Ивица данас, награђен човек, добио унапређење и пева своју спс-овску песму.

Докле год буде СПСа у власти неће бити добро.

Када ће већ једном то да схвате и "демократе" око вође Бориса Тадића ?

Svetozar

pre 13 godina

Hvala svim vlastima koje su vladale posle Milosevica sto su nam u ovako kratko vreme stvorile ovako dobro, efikasno, nekorumpirano, kompetentno i u skladu sa evropskim standardima Sudsto i Tuzilastvo.

Apache

pre 13 godina

Više neću komentarisati, apsolutno baš nista, ali zbog ovakvih institucija, vrednosnih sistema, globalnog diletantizma na svim nivoima, zauvek smo izgubili i Kosovo i mesto među civilizovanim evropskim narodima.
Dosta je bilo!!!

Milan

pre 13 godina

ajde sada da tuzilac podnese ostavku!
ako su uhvaceni sa novcem u koferu koji sigurno nije legalan, kako onda to nisu uspeli i da dokazu i da naprave siguran slucaj na sudu???

SZ

pre 13 godina

Pošto od početka mislim da je to maslo Sekule Pijevčevića i njegovih izraelskih "prijatelja" sada me interesuje da li će se povesti istraga ko je iz DB-a učestvovao u ovoj nameštaljki pošto to nije moglo bez njih. Samo jedan primer: Policija upada u stan pre nego što je Zagrađanin izašao i ostavio kofer. Nemojte reći kako policija nije znala kako se to radi osim ako nije nameštaljka, da bi izraelci povratili svoje pare tako što će napraviti aferu i dobiti dozvolu za rad.

bivsi stanovnik Lopovije

pre 13 godina

U zemlji Lopoviji svi imaju kofere. Jedni da ih trpaju parama, a drugi da ih trpaju prnjama odlazeci iz zemlje za uvijek.

Marko

pre 13 godina

Da li je sada svima jasno zašto je izbor sudija bio kakav je bio i zašto bi bilo jako opasno za ovu državu da imamo pravično sudstvo?

Goran

pre 13 godina

A sta se drugo i ocekivalo od naseg NEZAVISNOG sudstva? Sama cinjenica da je sa njima u stanu prilikom te mutne rabote zatecen i sadasnji ministar policije govori sve. Znaju oni da ce iz tog klupka svasta iskociti ako pokusaju da ga odmotaju i tako se rodilo jos jedno razocarenje u vlast za koju smo glasali. Jos jedna afera u kojoj nema krivih. Ima li kraja ovakvim pricama sa istim scenariom i krajem? Ovim je vlast definitivno odsekla granu na kojoj sedi. Nadam se da narod ne boluje od tolike amnezije pa da se ovoga ne seti na sledecim izborima.

Olga

pre 13 godina

E, ovako, danas sam bas cudno dobila opomenu pismo od advokata koji zastupa Rajfhauzen banku da odmah uplatim zaostali kredit, u iznosu 2.868 evra, i cujem da su ova dvojica oslobodjena za znatno veci iznos evra...cudno, znaci da ce mene da gone iako sam sitna riba u svemu u odnosu na gospodu a oni eto nisu krivi...sta reci, uzas! A pri tom sam bolesna od tumora dojke, invalid i izdrzavam muza koji je nezaposleno lice, prodala sam sve da bi preziveli a gospoda nisu kriva. Sve mi ovo lici na cirkus a narocito na pravosudje koje se ko bajagi reformisalo, ma nije nego???

Zane Griff

pre 13 godina

Godinama se prica o tome kako policija hapsi kriminalce a sudstvo ih oslobadja!
Niko se nije setio da ih poduci da nije dovoljno samo uhapsiti nekoga, objaviti to na sva zvona vec je potrebno napraviti valjan predmet koji ce imati tezinu na sudu!
U proslom veku u Americi je uhapsen jedan od vodecih kriminalaca ne zbog toga sto su mu dokazali raznorazna kriminalana dela vec zbog poreza - Al Kapone!
Kada se dogodio 5 oktobar svi su ocekivali da ce Milosevica i celu njegovu porodicu smestiti u zatvor. Pominjale su se mnoge malverzacije, razna kriminalna dela - a na kraju da li je ostao neki proces protiv njih? Ne! Ostao je samo proces u vezi kuce na Dedinju a i on je klimav!

Naravoucenije:
I policiji a i pravosudju obavezno odrzati dobar kurs kako uskladiti akciju+zakon da bi se na kraju dobila presuda koja je dobra za drzavu a ne placati odstetu optuzenima za pretrpljenu uvredu!

MISKO

pre 13 godina

Jutro je u Vancoveru malo prohladno i tmurno vreme, ali mi ova novost potpuno zamraci dan. Postoje novosti i dogadjaji koji se mogu komentarisati, ali ovakva se ne moze. Po svemu sudeci nasa lepa Srbija, kojoj mi iz daleke Kanade zelimo pun prospiritet, je u velikim nevoljama. Samo tamo gde je pravosudje podcinjeno partijskim interesima, desavaju se ovakve teske ujdurme.

Razočarani

pre 13 godina

Niko nije ni očekivao drugačiju presudu. Nadam se da je ovo još jedna opomena za koga ne treba glasati. Izgleda da su srpske fotelje sve zaražene, čim novi dođe na vlast, ponaša se kao prethodnik.

Gadi mi se pomisao da će opet jedan broj zaslepljenih ovčica glasati za bandu SPS, DS, G17+, i ostale manjinske kombi strankice...

Ovako smo još gori od Bugarske i Rumunije, mada je teško biti bolji kada su na vlasti Gljivica, Energetičar, Mrki, Bota, Mlađa Parica, Lepa mlada i prolupala, Nervozni računovođa...

Pozz iz Srbistana, nedođije sa margina Evrope!

Pera Pisar

pre 13 godina

"Suđenje je 7. aprila počelo ispočetka, pošto je posle izbora svih sudija krajem 2009. godine, sudija Laušević preuzeo predmet od sudije Omera Hadžiomerovića."

Znaci to je smisao reizbora sudija i "reforme" sudstva. Ala su ga reformisali - e, svaka im cast!

Iz raja izasla..... ?.............. MOTKA

pre 13 godina

Kako je ovo lepo. A kad tuzite obican narod za naplacene parking kazne ispred svog stana, ili za struju ili za grejanje presuda se donese caskom i to uglavnom u korist onoga sto tuzi jadan narod. Kako je to strasno.

sale

pre 13 godina

Odlicna vest.
Sa ovakvim ubijanjem korupcije mislim da ce Evropska Unija da nas juri da se uclanimo kod njih jos do Nove godine...
Ja cu za svaki slucaj spakovati svoj kofer.

Tanjian

pre 13 godina

Da li je iko ovde verovao da ce biti osudjeni?
A Dacic se izvukao za dlaku.
Koliko ovakvih kofera, svaki dan... MOREEEE bice ...... motkom vidim ja

sledi...

pre 13 godina

Huligani oslobođeni, kofer ne postoji,...Cecu još veštače, Šarančić....Brankici kao dali obezbeđenje...Bravo "reformisano" pravosuđe. Punite zatvore sirotinjom.

Ccc...

pre 13 godina

Zar je iko ocekivao da ce sudjenje biti posteno? Pogotovo jer je i sadasnji ministar policije umesan a koliko vidim on se nigde ne pominje!!
Bruka i sramota...osudjujete dete za napad na policajca a ove mafijoze i korumpirane politicare oslobadjate...
Mozete li vise ikoga da pogledate u oci...bruka!!!!

strog ali pravedan

pre 13 godina

Bravo!
Sad bih da cujem komentare zlonamernika nezadovoljnih reformom sudstva.
Divim se, sudija Lausevicu, profesionalnoj i moralnoj snazi koju ste iskazali ne dozvolivsi da vas u izricanju pravedne presude ometu razni dusebriznici i njihov politicki pritisak na nase nezavisno sudstvo.
Dokazali ste i na delu i u praksi iskrene i pre svega vizionarske, hrabro izgovorene reci ministarke Malovic "odgovorno tvrdim da nema korupcije u nasem pravosudju".
Hvala vam i gde culi i gde ne culi!

Nele

pre 13 godina

Pa ljudi, kod nas je milina jedna neopisiva, Pahomije nije kriv, navijaci sto prete Brankici Stankovic ne prete nego samo vredjaju, sad ovi "koferasi" cisti k'o suza. I sad neko trazi od mene da budem patriota. Ma laku noc bre, gledam ja svoja posla a kad mene i moju porodicu neko vidi na izborima slobodno neka nas izvredja po propisu. Tadicu, verovao sam ti nekako ni sam ne znam zasto, pa pa ... Samo nemoj na ovaj moj komentar da likuju Kostunicini, Veljini, Tomini i slicni, o svima njima imam jos gore misljenje.

Lazar

pre 13 godina

Baš funkcioniše ova revizija sudstva: prvo su oslobođeni Partizanovi nevini huligani, sad ovi nevini funcioneri...prosto nas je zapljusnuo ovaj talas pravde, sve sam se nešto zagrcnuo.

Pera Kojot

pre 13 godina

Kako to mislite "zaplenjenih 100.000..."?
Pošto niko nije kriv, znači da je sve legalno, pa je lovica vraćena vlasniku! Baš me zanima koji je taj, jer su obojica tvrdili da pojma nemaju o tim parama. Možda bi bilo dobro da im se podeli po pola? Ili jedna trećina da se ipak vrati Ivici koji je naglo otišao baš pri kraju? Ili jedna četvrtina da se pokloni onome što je javio Ivici da hitno ode na hitni sastanak?
A hoće li nevini ljudi dobiti i adekvatnu naknadu što su bili uhapšeni ni krivi ni dužni i što su pretrpeli sav onaj strah da će im biti oduzeto 100.000 evra? Toliki bol vredi barem milionče, šta kažete?

djuro

pre 13 godina

U jednom trenutku drzavne institucije svojim neradom ili naopakim radom postaju vise namet nego pomoc gradjanima, i bolje je da ne postoje nego da rade i sluze kao instrument ugnjetavanja vecine od strane manjine. Mislim da je ova presuda definitivan znak da je nase pravosudje debelo u toj teritoriji. Uopste vise nije bitno zasto je to tako, nego sta cete uraditi da se to promeni. Politicka struktura nece prstom mrdnuti - njoj ovo upravo i odgovara, intelektualna elita ne postoji, a za neki narodni bunt ne postoji ni energije ni drustvenog sloja koji bi ga poveo. Laku noc i srecno.

Arsen Lupen

pre 13 godina

Da li je iko mislio da ce biti drugacije...? Nisu krivi ni Kolesar, ni Janusevic, niti razni drugi koji do suda nisu ni stigli...Pretnja - Proći ćeš ko Ćurovija, nije pretnja nego uvreda, (kao da je uvredljivo biti Ćuruvija ili doživeti njegovu sudbinu). Ova zemlja plače za Domanovićem!

Sloboda n

pre 13 godina

Ima li neko da je začuđen?
Taj je sigurno i zbunjen...
A kod koga je završilo koferče? Možda kod sudije, kao dokaz da niko nije kriv ?

Sloboda n

pre 13 godina

Ima li neko da je začuđen?
Taj je sigurno i zbunjen...
A kod koga je završilo koferče? Možda kod sudije, kao dokaz da niko nije kriv ?

sledi...

pre 13 godina

Huligani oslobođeni, kofer ne postoji,...Cecu još veštače, Šarančić....Brankici kao dali obezbeđenje...Bravo "reformisano" pravosuđe. Punite zatvore sirotinjom.

Iz raja izasla..... ?.............. MOTKA

pre 13 godina

Kako je ovo lepo. A kad tuzite obican narod za naplacene parking kazne ispred svog stana, ili za struju ili za grejanje presuda se donese caskom i to uglavnom u korist onoga sto tuzi jadan narod. Kako je to strasno.

Lazar

pre 13 godina

Baš funkcioniše ova revizija sudstva: prvo su oslobođeni Partizanovi nevini huligani, sad ovi nevini funcioneri...prosto nas je zapljusnuo ovaj talas pravde, sve sam se nešto zagrcnuo.

sale

pre 13 godina

Odlicna vest.
Sa ovakvim ubijanjem korupcije mislim da ce Evropska Unija da nas juri da se uclanimo kod njih jos do Nove godine...
Ja cu za svaki slucaj spakovati svoj kofer.

Pera Pisar

pre 13 godina

"Suđenje je 7. aprila počelo ispočetka, pošto je posle izbora svih sudija krajem 2009. godine, sudija Laušević preuzeo predmet od sudije Omera Hadžiomerovića."

Znaci to je smisao reizbora sudija i "reforme" sudstva. Ala su ga reformisali - e, svaka im cast!

Milan

pre 13 godina

ajde sada da tuzilac podnese ostavku!
ako su uhvaceni sa novcem u koferu koji sigurno nije legalan, kako onda to nisu uspeli i da dokazu i da naprave siguran slucaj na sudu???

Tanjian

pre 13 godina

Da li je iko ovde verovao da ce biti osudjeni?
A Dacic se izvukao za dlaku.
Koliko ovakvih kofera, svaki dan... MOREEEE bice ...... motkom vidim ja

Ccc...

pre 13 godina

Zar je iko ocekivao da ce sudjenje biti posteno? Pogotovo jer je i sadasnji ministar policije umesan a koliko vidim on se nigde ne pominje!!
Bruka i sramota...osudjujete dete za napad na policajca a ove mafijoze i korumpirane politicare oslobadjate...
Mozete li vise ikoga da pogledate u oci...bruka!!!!

Arsen Lupen

pre 13 godina

Da li je iko mislio da ce biti drugacije...? Nisu krivi ni Kolesar, ni Janusevic, niti razni drugi koji do suda nisu ni stigli...Pretnja - Proći ćeš ko Ćurovija, nije pretnja nego uvreda, (kao da je uvredljivo biti Ćuruvija ili doživeti njegovu sudbinu). Ova zemlja plače za Domanovićem!

Svetozar

pre 13 godina

Hvala svim vlastima koje su vladale posle Milosevica sto su nam u ovako kratko vreme stvorile ovako dobro, efikasno, nekorumpirano, kompetentno i u skladu sa evropskim standardima Sudsto i Tuzilastvo.

Goran

pre 13 godina

A sta se drugo i ocekivalo od naseg NEZAVISNOG sudstva? Sama cinjenica da je sa njima u stanu prilikom te mutne rabote zatecen i sadasnji ministar policije govori sve. Znaju oni da ce iz tog klupka svasta iskociti ako pokusaju da ga odmotaju i tako se rodilo jos jedno razocarenje u vlast za koju smo glasali. Jos jedna afera u kojoj nema krivih. Ima li kraja ovakvim pricama sa istim scenariom i krajem? Ovim je vlast definitivno odsekla granu na kojoj sedi. Nadam se da narod ne boluje od tolike amnezije pa da se ovoga ne seti na sledecim izborima.

Marko

pre 13 godina

Da li je sada svima jasno zašto je izbor sudija bio kakav je bio i zašto bi bilo jako opasno za ovu državu da imamo pravično sudstvo?

Olga

pre 13 godina

E, ovako, danas sam bas cudno dobila opomenu pismo od advokata koji zastupa Rajfhauzen banku da odmah uplatim zaostali kredit, u iznosu 2.868 evra, i cujem da su ova dvojica oslobodjena za znatno veci iznos evra...cudno, znaci da ce mene da gone iako sam sitna riba u svemu u odnosu na gospodu a oni eto nisu krivi...sta reci, uzas! A pri tom sam bolesna od tumora dojke, invalid i izdrzavam muza koji je nezaposleno lice, prodala sam sve da bi preziveli a gospoda nisu kriva. Sve mi ovo lici na cirkus a narocito na pravosudje koje se ko bajagi reformisalo, ma nije nego???

Pera Kojot

pre 13 godina

Kako to mislite "zaplenjenih 100.000..."?
Pošto niko nije kriv, znači da je sve legalno, pa je lovica vraćena vlasniku! Baš me zanima koji je taj, jer su obojica tvrdili da pojma nemaju o tim parama. Možda bi bilo dobro da im se podeli po pola? Ili jedna trećina da se ipak vrati Ivici koji je naglo otišao baš pri kraju? Ili jedna četvrtina da se pokloni onome što je javio Ivici da hitno ode na hitni sastanak?
A hoće li nevini ljudi dobiti i adekvatnu naknadu što su bili uhapšeni ni krivi ni dužni i što su pretrpeli sav onaj strah da će im biti oduzeto 100.000 evra? Toliki bol vredi barem milionče, šta kažete?

Samo vas gledamo

pre 13 godina

Zasto sada Tadic, Dacic, Malovicka...i ostali "eksperti" iz vlasti ne kritikuju i ovu sudsku odluku...?! Mozda zato sto je deo koalicionog sporazuma DS-SPS?

Vasilije Radanovic

pre 13 godina

Sud je odlucio da kofera nije bilo, a ako je i bilo, u njemu nisu bile pare, a ako su i bile pare, onda su one bozji dar i nemaju nikakve veze sa bilo kojim ljudima.

bivsi stanovnik Lopovije

pre 13 godina

U zemlji Lopoviji svi imaju kofere. Jedni da ih trpaju parama, a drugi da ih trpaju prnjama odlazeci iz zemlje za uvijek.

Јовица

pre 13 godina

Е тако се то ради.

Стварно свака част "демократској"држави.

Ако се добро сећате, тада је дебело око тог кофера био уплетен и Ивица Дачић.

Где је његова одговорност, где је одговорност за ту аферу уопште?

А знамо сви где је Ивица данас, награђен човек, добио унапређење и пева своју спс-овску песму.

Докле год буде СПСа у власти неће бити добро.

Када ће већ једном то да схвате и "демократе" око вође Бориса Тадића ?

djuro

pre 13 godina

U jednom trenutku drzavne institucije svojim neradom ili naopakim radom postaju vise namet nego pomoc gradjanima, i bolje je da ne postoje nego da rade i sluze kao instrument ugnjetavanja vecine od strane manjine. Mislim da je ova presuda definitivan znak da je nase pravosudje debelo u toj teritoriji. Uopste vise nije bitno zasto je to tako, nego sta cete uraditi da se to promeni. Politicka struktura nece prstom mrdnuti - njoj ovo upravo i odgovara, intelektualna elita ne postoji, a za neki narodni bunt ne postoji ni energije ni drustvenog sloja koji bi ga poveo. Laku noc i srecno.

Vasa S. Tajcic

pre 13 godina

I? Sta sada? Gospodinu viceguverneru, posto je dokazano da je nevin, bice isplacene sve plate i beneficije od strane NBS, jel je dobio otkaz od te institucije samo zbog predpostavke da je kriv. Plus kamate zakonske, zatezne, natezne, dilatacione... Gde je pretrpljena dusevna bol? Koliko je para bilo u koferu, priblizno ce toliko para da zavrsi legalno na njegovom tekucem racunu. Mator sam da idem u beli svet, moram da trpim ovo do kraja zivota, ali moja preporuka mladima, koji nemaju stomak i domace vaspitanje da posmatraju ovo, a jos manje da ucestvuju u ovom rasulu, pakujte deco kofere, i pravac u beli svet. Ne osvrcite se za sobom, i ne zalite ni za cim.

Uf sto sam ljut

pre 13 godina

"Sudija je iz dokaza izuzeo prisluškivane razgovore Simića i Zagrađanina, jer nisu dobijeni po proceduri..." Po kojoj proceduri sudija??? Dakle ne verujem, trebalo bi i onog silovatelja osloboditi jer kamere nisu kupljene po proceduri jer nema racuna da su kupljene i placen PDV itd, itd. Jad od sudija, METLA, METLA, METLA!

Nele

pre 13 godina

Pa ljudi, kod nas je milina jedna neopisiva, Pahomije nije kriv, navijaci sto prete Brankici Stankovic ne prete nego samo vredjaju, sad ovi "koferasi" cisti k'o suza. I sad neko trazi od mene da budem patriota. Ma laku noc bre, gledam ja svoja posla a kad mene i moju porodicu neko vidi na izborima slobodno neka nas izvredja po propisu. Tadicu, verovao sam ti nekako ni sam ne znam zasto, pa pa ... Samo nemoj na ovaj moj komentar da likuju Kostunicini, Veljini, Tomini i slicni, o svima njima imam jos gore misljenje.

Мирко

pre 13 godina

Ала је реформисано, нема шта!
Нешто не видим Томо Зорића да даје неке изјаве пред камерама као пре неки дан.
Ћути Томо, зна када сме а када не...

SZ

pre 13 godina

Pošto od početka mislim da je to maslo Sekule Pijevčevića i njegovih izraelskih "prijatelja" sada me interesuje da li će se povesti istraga ko je iz DB-a učestvovao u ovoj nameštaljki pošto to nije moglo bez njih. Samo jedan primer: Policija upada u stan pre nego što je Zagrađanin izašao i ostavio kofer. Nemojte reći kako policija nije znala kako se to radi osim ako nije nameštaljka, da bi izraelci povratili svoje pare tako što će napraviti aferu i dobiti dozvolu za rad.

Vizonar

pre 13 godina

Mozda su, na kraju, ustanovili da je taj kofer pripremljen da se odnese u neku Narodnu kuhinju, ali iz skromnosti nece to da iznesu u javnost.
Mali podsetnik: Tog dana u stanu sa Simicem i Zagradjaninom bio je i lider SPS Ivica Dacic, sadasnji ministar unutrasnjih poslova Srbije, ali je otisao pre hapsenja na poziv tadasnjeg generalnog sekretara Vlade Srbije Dejana Mihajlova.

Siniša

pre 13 godina

Ja vidim da mi moramo da se organizujemo, ovi nas brave budalama. Moramo da uzmeno metlu ruke. Pa da lepo počistimo ove stranke, prvo njih jer je to leglo korupcije, pa redom sve ostalo (mnogi će se sami razbežati čim izgube zašititu), ima tu mnogo smeća ali nema nam druge, toliko je Srbija zagađena da više ne može da se diše. Smrad i ološ na sve strane. Pa da lepo to smeće stavimo na brod (samo bi nam trebao veliki, jer ima mnogo smeća) i pošaljemo ga na neko pusto ostrvo (ostrvo neka izaberu tajkuni pošto oni sva ta ostrva dobro poznaju), pa nek tamo prave zakone i vladu kaku god žele (a mogli bi da ozvaniče da je Mišković predsednik vlade). A akcija bi se zvala:OČISTIMO SRBIJU, ali stvarno. Mi smo kao biljka koju su napale štetočine, ako ih ostranimo biljka raste i cveta u suprotnom uvene. Što reće pre neki dan jedan u komentaru: "a mi smo 5.oktobra otvarali šampanjac i slavili''. Koje smo mi budale. E, nećemo više da budemo budale, pogrešili smi, a grešku ćemo ispraviti ili nas neće biti. Hoću da živim u svojoj zemlji, neću da zbog ološa tražim tuđu zemlju u koju ću da se iselim, kao što su mnogi Srbi uradili ili se upravo spremaju.

devit

pre 13 godina

Bravo Ministarko Malovic, sve bolje od boljeg posle reforme sudstva!!!
Toliko o reformi i casnom i postenom sudstvu!!!
E da nije koferce; mozda bi Ministar policije i preduzeo nesto, ovako?!?!?!
Sramota, tragedija, uzas!!!
Vozi Misko!!!

Razočarani

pre 13 godina

Niko nije ni očekivao drugačiju presudu. Nadam se da je ovo još jedna opomena za koga ne treba glasati. Izgleda da su srpske fotelje sve zaražene, čim novi dođe na vlast, ponaša se kao prethodnik.

Gadi mi se pomisao da će opet jedan broj zaslepljenih ovčica glasati za bandu SPS, DS, G17+, i ostale manjinske kombi strankice...

Ovako smo još gori od Bugarske i Rumunije, mada je teško biti bolji kada su na vlasti Gljivica, Energetičar, Mrki, Bota, Mlađa Parica, Lepa mlada i prolupala, Nervozni računovođa...

Pozz iz Srbistana, nedođije sa margina Evrope!

fiškal

pre 13 godina

Dakle optužnicu je osmislio Saša Ivanić dok je bio zamenik okružnog tužioca u BG, sudija je bio Omer Hadžiomerović sve do 31.12.2009.. Novac (100000 evra su vraćeni Sekuli Pjevčeviću još pre tri godine) .Saša Ivanić i Omer Hadžiomerović su u ovoj "reformi" unapređeni. Da li vam je sada jasno koje su kriterijume primenjivali VSS i DVT pri reizboru nosilaca pravosudnih funkcija.

Goran

pre 13 godina

Toliko o nezavisnom sudstvu i reformi....Oprostite gospodo zar smo mi u 2010...u nekim momentima kao i sad sticem utisak da smo u 1990....I nema neke razlike....

lt max

pre 13 godina

Ne znam sto nisam iznenađen. Ivica je to rešio i pojeo vuk, magarca. A, "demokrate" ništa niste bolji od ovih Ivicinih sa kojima ste se u kolo uhvatili. Sram vas bilo. Đinđić se u grobu okreće.

`Helios

pre 13 godina

Guverner, kadar G17, ima zamenika, kadar SPSa. Uhapšen sa torbom punom novca. Pa koliko nešto treba da bude očigledno da bi bilo očigledno??? Ovde da uhapse kanibala dok jede sopstvene roditelje sud bi uvažio da je postojao testament po kome on, jadan, uslišava posmrtnu želju svojih roditelja. Ali, pokrovitelj hapšenja je ministar iz DSSa, koji nije više na vlasti. A na vlasti su G17 i SPS dakle - oslobađajuća "presuda". Baš istog dana Tadić upozorava da su biznismeni nevaljali jer svi imaju sve firme registrovane u inostranstvu. Istog dana Tadiću nas "obaveštava" da su tu nepodobštinu izveli ni pre ni posle nego za vreme zlog Koštunice. 100000 evra Sekule Pjevčevića nemoj da bi neko pitao! Dno, dno, a oni najgori "vode" tako što da bi se sakrili kopaju još dublje...

Vladan Jova

pre 13 godina

Ha,ha,ha,ha a zar ste očekivali drugačiju presudu! E sada dragi moji sugrađani imajte poverenje u naše pravosuđe, ne kradite sitno već samo na krupno, za sitno ćete biti osuđeni a za krupno oslobođeni. Hvala Dačiću što nam uliva poverenje u rad državnih organa. Ha,ha,ha smehotresna olimpijada od našeg reorganizovanog i reizabranog sudstva. Justicija je i dalje slepa!!!!

strog ali pravedan

pre 13 godina

Bravo!
Sad bih da cujem komentare zlonamernika nezadovoljnih reformom sudstva.
Divim se, sudija Lausevicu, profesionalnoj i moralnoj snazi koju ste iskazali ne dozvolivsi da vas u izricanju pravedne presude ometu razni dusebriznici i njihov politicki pritisak na nase nezavisno sudstvo.
Dokazali ste i na delu i u praksi iskrene i pre svega vizionarske, hrabro izgovorene reci ministarke Malovic "odgovorno tvrdim da nema korupcije u nasem pravosudju".
Hvala vam i gde culi i gde ne culi!

Zoran

pre 13 godina

Politika je jedna velika gluma. Zato je Dacic izasao juce sa intervjuom kako je ON uhapsio za dve godine 12000 ljudi i da nece biti popustanja. Znalo se da ce danas ovi biti pusteni, pa je Ivica odlucio da odglumi dan pre toga.

radovan treći

pre 13 godina

Pošto sam bio zaprepašćen presudom ušao sam u sajt Republičkog javnog tužijaštva i kliknuo "Odeljenje za odnose s javnošću" i odmah mi je sve bilo jasno. Tu stoji slika premudrog Tome Zorića ,podugačak tekst u kome se navodi da odeljenjem rukovodi v.d. Republičkog javnog tužioca Slobodan Radovanović. Posle više od pet meseci od postavljenja Zagorke Dolovac na funkciju Republičkog javnog tužioca podaci na sajtu nisu promenjeni i to kod onoga koji se predstavlja da je zadužen za odnose sa javnošću.
Dakle ako je takva aljkavost u vrhu tužilaštva kako li je tek na terenu.Hej ne možete na sajtu DRŽAVNOG organa držati lažne podatke!!!Proverite.

razočarani

pre 13 godina

Još ćemo da im platimo zbog kleveta i po mogućnosti izvinimo!!! E Srbijo poješće te korupcija, još malo dok se ima šta a onda....?? Imamo li alternativu???

MISKO

pre 13 godina

Jutro je u Vancoveru malo prohladno i tmurno vreme, ali mi ova novost potpuno zamraci dan. Postoje novosti i dogadjaji koji se mogu komentarisati, ali ovakva se ne moze. Po svemu sudeci nasa lepa Srbija, kojoj mi iz daleke Kanade zelimo pun prospiritet, je u velikim nevoljama. Samo tamo gde je pravosudje podcinjeno partijskim interesima, desavaju se ovakve teske ujdurme.

Apache

pre 13 godina

Više neću komentarisati, apsolutno baš nista, ali zbog ovakvih institucija, vrednosnih sistema, globalnog diletantizma na svim nivoima, zauvek smo izgubili i Kosovo i mesto među civilizovanim evropskim narodima.
Dosta je bilo!!!

Blazenka

pre 13 godina

Ovo je moglo i da se ocekuje zbog Daciceve umesanosti.
Da li znate kada cemo se mi resiti kriminala i korupcije- NIKADA!!!!!!!
I nemojte posle da kukate sto niko nece da izadje na izbore.Ja vise NIKADA!!!!

Ja

pre 13 godina

Mrzi me da citam sve komentare, ali koliko shvatam kofer je niciji, pa ako se dosad niko nije prijavio,evo ja priznajem moj je. 'Vamo ga.

Nemoguće

pre 13 godina

Ne mogu da shvatim da su u prvostepenom postupku oslobođeni. Ne verujem da će tužilaštvo reagovati na pravi način.
Bićemo izloženi medijskom hajkom u smislu da je pravosuđe efikasno i pravično. Bože, gde si, jel vidiš šta nam rade

damir

pre 13 godina

Mozda je "Kofer" nevin ali SRPSKO Pravosudje je UBEDLJIVO Najgori deo sistema! To cudo se vuce po sudovima godinama! Sramota! Vi koji imate veze sa Srpskim Pravosudjem, od Ministra do portira u lokalnom sudu treba ukinuti! Bolje je bez sudstva, nego sa takvim!

riki

pre 13 godina

I neka mi neko sada kaze da sudstvo nije pod uticajem politike.??
Bilo bi interesantno videti sta bi bilo / sta bi se desilo da su akteri afere "kofer" kojim slucajem sa Kosova.
Politicari Srbije ne bi prestali o tome govoriti, a i pritisak na pravosudje da izrekne "primerne kazne" bi bio neverovatan!

posmatrač

pre 13 godina

I šta ćemo sad. Hoće li neko da odgovara za podignutu optužnicu koja nije prošla na sudu. Još jedan dokaz da je ili namešten slučaj ili tužilaštvo nije u stanju da dokaže nešto što je lako dokazivo.

Meho Tuzlak, vas osvjedoceni jaran

pre 13 godina

Srbija samo zna lelekati! Gradjani, udruzite se i predajte zalbu, na odluku vasega suda, na EU-sud pravde. Vi zivite danas u demokratiji. I nad popom ima pop, lijepo kaze vas narod!

WladanS

pre 13 godina

Pa koji je TAJ sto je naredio da se hapse ako je znao da ne mogu biti osudjeni??? I da nema krivicnog dela??? Mislio sam da ce neko, napokon, od krupnijih ''riba'' zaglaviti par godina robije, ispitati im poreklo imovine i oduzeti nelegalno stecenu. KAKVO RAZORACENJE!!! Mi i nemamo drzavu a jos manje pravnu.

zombi

pre 13 godina

Igra rock`n`roll cela Srbija ha ha ha ovi vise ne brenuju nikoga.Ucilo se vredno,od Tita preko Slobe,a ovi su definitivno diplomirali.
Omatoreo sam,a tek sam sada progledao.Od svih nesreca koje su nam se izdesavale u ovih 7-8 vekova,u stvari,jedina nesreca je sto smo Srbi i sto zivimo u zemlji Srbadiji ili SRBISTANU.
Ima li jos kojeg ponosnog Srbina?Hajde da vas prebrojimo:(

kaja

pre 13 godina

vaspitavali su me roditelji da je sramota laati i krasti,pa zato sada nemam nista, cak sam i posao izgubila, a pet godina se vodi radni spor. Sada me je sramota od toga koliko nemam i koliko sam ponizena zbog toga.Da sam mladja, bila bih lopov i prevarant, bavila bih se politikom i prevarila koga god mogu i osecala bih se suprotno od ovoga kako se sada osecam.kasno sam shvatila da je postenje za dzabe i od njega nista nemas, a ja imam pedeset godina i sada je kasno.

soraya

pre 13 godina

Pravni sistem Srbistana pao je ispod nivoa Mrtvog mora. Velesile u primeni principa pravne države poput Burkina Faso ili Burundija jesu nedostižan ideal.
R.I.P. srpskom pravosuđu.

ZORAN

pre 13 godina

Ljudi zasto se chudite..??

Ovo je zemlja gde je jedan AMBASADOR pomogao huliagnu Miladinu da zbrishe ,posle izvrshenog krivichnog dela unakazavanja jadnog momka.

Ovo je zemlja koja je naknadno platila za istog kriminalca milion dolara da NE ODGOVARA NA SUDU.
Sta dalje..?????

Zane Griff

pre 13 godina

Godinama se prica o tome kako policija hapsi kriminalce a sudstvo ih oslobadja!
Niko se nije setio da ih poduci da nije dovoljno samo uhapsiti nekoga, objaviti to na sva zvona vec je potrebno napraviti valjan predmet koji ce imati tezinu na sudu!
U proslom veku u Americi je uhapsen jedan od vodecih kriminalaca ne zbog toga sto su mu dokazali raznorazna kriminalana dela vec zbog poreza - Al Kapone!
Kada se dogodio 5 oktobar svi su ocekivali da ce Milosevica i celu njegovu porodicu smestiti u zatvor. Pominjale su se mnoge malverzacije, razna kriminalna dela - a na kraju da li je ostao neki proces protiv njih? Ne! Ostao je samo proces u vezi kuce na Dedinju a i on je klimav!

Naravoucenije:
I policiji a i pravosudju obavezno odrzati dobar kurs kako uskladiti akciju+zakon da bi se na kraju dobila presuda koja je dobra za drzavu a ne placati odstetu optuzenima za pretrpljenu uvredu!

sudija u penziji

pre 13 godina

Ovo je frapantno. Dakle u svakoj normalnoj zemlji bi se otkrilo i utvrdilo krivično delo u vezi "šetanja" 100000 evra. Pa molim ko noću nosi u koferu "pošteno" zarađen toliki novac u gotovini?
Dalje, novac je predmet krivičnog dela i kao takav se do pravosnažnosti presude (ako je presuda oslobađajuća) ne vraća.Sve je rađeno očigledno amaterski .Sada bi svi iz pravosuđa koji su na ovom predmetu radili morali da polože račune.

Citalac

pre 13 godina

Uzasnut, sam zgrozen, ne mogu da verujem-dokazi kazu da kofer sa 100.000 Eura ne znaci nista-Procitajte, gospodo ucesnici, ako imate i malo savesti, komentare. I nemojte, molim vas, terati nas da odemo, nemojte, molim vas, terati nas da oteramo vas, otidjite sami. Za dobrobit i vas i nas-jer mi nismo vi i nikada to necemo biti!

Ivan

pre 13 godina

Ma ovde nema sanse da iko zavrsi u zatvoru, veca je sansa da se pogodi sedmica na lotou!
Preporuka: bavite se politikom, i maznjavajte koliko mozete, necete zavrsiti iza resetaka sigurno, a i isplativije je i od lotoa... Ja se vec bavim politikom, jos samo da dodjem do polozaja...

Љубиша Лазаревић

pre 13 godina

А шта би са кофером? 100 хиљада еврића се онако шеткају улицом у коферчићу, па се онда сврати код пријатеља на кафу и прича о пецању или о фудбалу. Наравно, то је нормална појава, јер скоро сваки грађанин ове државе свакодневно у торби, за не дај Боже, носи стотинак хиљада евра. Може затребати за кафу. Да није тужно, било би смешно. Али искрено, да ли је неко очекивао другачију одлуку? И да, да ли је суд испитао порекло еврића у коферчету? Није-знао сам. Узгред, држава мора да врати те паре и плати затезну камату, а ако пресуда постане правноснажна и накнаду штете дотичној господи.

aca

pre 13 godina

Svako je nevin dok ga sud po zakonu ne osudi. Svi drugaciji komentari su protivni istim tim zakonima. Mozda nam ne prija ali je to dostignuce danasnje civilizacije.

GledalacSlusalac

pre 13 godina

I ja bih voleo da ovo cujem u Pescaniku ali neka budu postavljena i prava pitanja poput ovog: Koji pametan korumpirani politicar dobija na kucnu adresu kes u koferu? Mislim da niko od njih nije toliko glup.

Veljko

pre 13 godina

Previse afera za jednu ovako malu zemlju, sta je tu istina znaju samo akteri ove price ali se ne slazem s drugima koji misle da su krivi.

Dragan

pre 13 godina

Ne treba da nas ovo cudi, svi smo mi krivi. Posle 5. oktobra umesto da podvucemo crtu i odreknemo se elemenata koji su vukli Srbiju na dno devedesetih, nista nismo uradili. Nije u pitanju to sto se SPS ponovo nalazi u politickom vrhu drzave, vec sto smo generalno kao drustvo ostvarili kontinuitet sa devedesetim godinama. Kada se donose rezolucije o Srebrenici i druge, gde se kaze da Srbija to mora da uradi, i da se ogradi od navodnih zlocina da bi mogla da nastavi dalje, neophodno je da to uradimo i sa politikom i nosiocima te politike koja je upropastila Srbiju. I svi smo mi isti sada, i oni sto su divljali devedesetih, i mi koji smo im zarad nekih svojih interesa to oprostili.

jex

pre 13 godina

Mi gladni a on se seta sa koferom punim para. Dokle li mozemo stici ovako iscrpljeni od nedostatka pravilne ishrane? Na zapadu se radi do iznemoglosti-od ujutro do uvece, a mi hocemo Evropu. Nemamo mi snage za zapadni nacin rada pa nas zato zamlacuju ovakvim temama. Neka da Bog da se probudimo iz ovoga kosmara i da svu tu bandu vidimo iza resetaka. Gladan sam!!!!!!

Mirko

pre 13 godina

Osuditi ih i svi bi bili srecni ali kad ne uspe onda se mnogo dusebriznika pojavi koji su razocarani. Smatram da nisu krivi jer je previse ocigledno servirano javnosti.

aca

pre 13 godina

Svako je nevin dok ga sud po zakonu ne osudi. Svi drugaciji komentari su protivni istim tim zakonima. Mozda nam ne prija ali je to dostignuce danasnje civilizacije.

Mirko

pre 13 godina

Osuditi ih i svi bi bili srecni ali kad ne uspe onda se mnogo dusebriznika pojavi koji su razocarani. Smatram da nisu krivi jer je previse ocigledno servirano javnosti.

Ccc...

pre 13 godina

Zar je iko ocekivao da ce sudjenje biti posteno? Pogotovo jer je i sadasnji ministar policije umesan a koliko vidim on se nigde ne pominje!!
Bruka i sramota...osudjujete dete za napad na policajca a ove mafijoze i korumpirane politicare oslobadjate...
Mozete li vise ikoga da pogledate u oci...bruka!!!!

Veljko

pre 13 godina

Previse afera za jednu ovako malu zemlju, sta je tu istina znaju samo akteri ove price ali se ne slazem s drugima koji misle da su krivi.

SZ

pre 13 godina

Pošto od početka mislim da je to maslo Sekule Pijevčevića i njegovih izraelskih "prijatelja" sada me interesuje da li će se povesti istraga ko je iz DB-a učestvovao u ovoj nameštaljki pošto to nije moglo bez njih. Samo jedan primer: Policija upada u stan pre nego što je Zagrađanin izašao i ostavio kofer. Nemojte reći kako policija nije znala kako se to radi osim ako nije nameštaljka, da bi izraelci povratili svoje pare tako što će napraviti aferu i dobiti dozvolu za rad.

strog ali pravedan

pre 13 godina

Bravo!
Sad bih da cujem komentare zlonamernika nezadovoljnih reformom sudstva.
Divim se, sudija Lausevicu, profesionalnoj i moralnoj snazi koju ste iskazali ne dozvolivsi da vas u izricanju pravedne presude ometu razni dusebriznici i njihov politicki pritisak na nase nezavisno sudstvo.
Dokazali ste i na delu i u praksi iskrene i pre svega vizionarske, hrabro izgovorene reci ministarke Malovic "odgovorno tvrdim da nema korupcije u nasem pravosudju".
Hvala vam i gde culi i gde ne culi!

Sloboda n

pre 13 godina

Ima li neko da je začuđen?
Taj je sigurno i zbunjen...
A kod koga je završilo koferče? Možda kod sudije, kao dokaz da niko nije kriv ?

Uf sto sam ljut

pre 13 godina

"Sudija je iz dokaza izuzeo prisluškivane razgovore Simića i Zagrađanina, jer nisu dobijeni po proceduri..." Po kojoj proceduri sudija??? Dakle ne verujem, trebalo bi i onog silovatelja osloboditi jer kamere nisu kupljene po proceduri jer nema racuna da su kupljene i placen PDV itd, itd. Jad od sudija, METLA, METLA, METLA!

Lazar

pre 13 godina

Baš funkcioniše ova revizija sudstva: prvo su oslobođeni Partizanovi nevini huligani, sad ovi nevini funcioneri...prosto nas je zapljusnuo ovaj talas pravde, sve sam se nešto zagrcnuo.

sledi...

pre 13 godina

Huligani oslobođeni, kofer ne postoji,...Cecu još veštače, Šarančić....Brankici kao dali obezbeđenje...Bravo "reformisano" pravosuđe. Punite zatvore sirotinjom.

Јовица

pre 13 godina

Е тако се то ради.

Стварно свака част "демократској"држави.

Ако се добро сећате, тада је дебело око тог кофера био уплетен и Ивица Дачић.

Где је његова одговорност, где је одговорност за ту аферу уопште?

А знамо сви где је Ивица данас, награђен човек, добио унапређење и пева своју спс-овску песму.

Докле год буде СПСа у власти неће бити добро.

Када ће већ једном то да схвате и "демократе" око вође Бориса Тадића ?

Milan

pre 13 godina

ajde sada da tuzilac podnese ostavku!
ako su uhvaceni sa novcem u koferu koji sigurno nije legalan, kako onda to nisu uspeli i da dokazu i da naprave siguran slucaj na sudu???

Iz raja izasla..... ?.............. MOTKA

pre 13 godina

Kako je ovo lepo. A kad tuzite obican narod za naplacene parking kazne ispred svog stana, ili za struju ili za grejanje presuda se donese caskom i to uglavnom u korist onoga sto tuzi jadan narod. Kako je to strasno.

sale

pre 13 godina

Odlicna vest.
Sa ovakvim ubijanjem korupcije mislim da ce Evropska Unija da nas juri da se uclanimo kod njih jos do Nove godine...
Ja cu za svaki slucaj spakovati svoj kofer.

Olga

pre 13 godina

E, ovako, danas sam bas cudno dobila opomenu pismo od advokata koji zastupa Rajfhauzen banku da odmah uplatim zaostali kredit, u iznosu 2.868 evra, i cujem da su ova dvojica oslobodjena za znatno veci iznos evra...cudno, znaci da ce mene da gone iako sam sitna riba u svemu u odnosu na gospodu a oni eto nisu krivi...sta reci, uzas! A pri tom sam bolesna od tumora dojke, invalid i izdrzavam muza koji je nezaposleno lice, prodala sam sve da bi preziveli a gospoda nisu kriva. Sve mi ovo lici na cirkus a narocito na pravosudje koje se ko bajagi reformisalo, ma nije nego???

Nele

pre 13 godina

Pa ljudi, kod nas je milina jedna neopisiva, Pahomije nije kriv, navijaci sto prete Brankici Stankovic ne prete nego samo vredjaju, sad ovi "koferasi" cisti k'o suza. I sad neko trazi od mene da budem patriota. Ma laku noc bre, gledam ja svoja posla a kad mene i moju porodicu neko vidi na izborima slobodno neka nas izvredja po propisu. Tadicu, verovao sam ti nekako ni sam ne znam zasto, pa pa ... Samo nemoj na ovaj moj komentar da likuju Kostunicini, Veljini, Tomini i slicni, o svima njima imam jos gore misljenje.

lt max

pre 13 godina

Ne znam sto nisam iznenađen. Ivica je to rešio i pojeo vuk, magarca. A, "demokrate" ništa niste bolji od ovih Ivicinih sa kojima ste se u kolo uhvatili. Sram vas bilo. Đinđić se u grobu okreće.

Pera Pisar

pre 13 godina

"Suđenje je 7. aprila počelo ispočetka, pošto je posle izbora svih sudija krajem 2009. godine, sudija Laušević preuzeo predmet od sudije Omera Hadžiomerovića."

Znaci to je smisao reizbora sudija i "reforme" sudstva. Ala su ga reformisali - e, svaka im cast!

djuro

pre 13 godina

U jednom trenutku drzavne institucije svojim neradom ili naopakim radom postaju vise namet nego pomoc gradjanima, i bolje je da ne postoje nego da rade i sluze kao instrument ugnjetavanja vecine od strane manjine. Mislim da je ova presuda definitivan znak da je nase pravosudje debelo u toj teritoriji. Uopste vise nije bitno zasto je to tako, nego sta cete uraditi da se to promeni. Politicka struktura nece prstom mrdnuti - njoj ovo upravo i odgovara, intelektualna elita ne postoji, a za neki narodni bunt ne postoji ni energije ni drustvenog sloja koji bi ga poveo. Laku noc i srecno.

Svetozar

pre 13 godina

Hvala svim vlastima koje su vladale posle Milosevica sto su nam u ovako kratko vreme stvorile ovako dobro, efikasno, nekorumpirano, kompetentno i u skladu sa evropskim standardima Sudsto i Tuzilastvo.

riki

pre 13 godina

I neka mi neko sada kaze da sudstvo nije pod uticajem politike.??
Bilo bi interesantno videti sta bi bilo / sta bi se desilo da su akteri afere "kofer" kojim slucajem sa Kosova.
Politicari Srbije ne bi prestali o tome govoriti, a i pritisak na pravosudje da izrekne "primerne kazne" bi bio neverovatan!

posmatrač

pre 13 godina

I šta ćemo sad. Hoće li neko da odgovara za podignutu optužnicu koja nije prošla na sudu. Još jedan dokaz da je ili namešten slučaj ili tužilaštvo nije u stanju da dokaže nešto što je lako dokazivo.

kaja

pre 13 godina

vaspitavali su me roditelji da je sramota laati i krasti,pa zato sada nemam nista, cak sam i posao izgubila, a pet godina se vodi radni spor. Sada me je sramota od toga koliko nemam i koliko sam ponizena zbog toga.Da sam mladja, bila bih lopov i prevarant, bavila bih se politikom i prevarila koga god mogu i osecala bih se suprotno od ovoga kako se sada osecam.kasno sam shvatila da je postenje za dzabe i od njega nista nemas, a ja imam pedeset godina i sada je kasno.

Arsen Lupen

pre 13 godina

Da li je iko mislio da ce biti drugacije...? Nisu krivi ni Kolesar, ni Janusevic, niti razni drugi koji do suda nisu ni stigli...Pretnja - Proći ćeš ko Ćurovija, nije pretnja nego uvreda, (kao da je uvredljivo biti Ćuruvija ili doživeti njegovu sudbinu). Ova zemlja plače za Domanovićem!

Tanjian

pre 13 godina

Da li je iko ovde verovao da ce biti osudjeni?
A Dacic se izvukao za dlaku.
Koliko ovakvih kofera, svaki dan... MOREEEE bice ...... motkom vidim ja

Goran

pre 13 godina

A sta se drugo i ocekivalo od naseg NEZAVISNOG sudstva? Sama cinjenica da je sa njima u stanu prilikom te mutne rabote zatecen i sadasnji ministar policije govori sve. Znaju oni da ce iz tog klupka svasta iskociti ako pokusaju da ga odmotaju i tako se rodilo jos jedno razocarenje u vlast za koju smo glasali. Jos jedna afera u kojoj nema krivih. Ima li kraja ovakvim pricama sa istim scenariom i krajem? Ovim je vlast definitivno odsekla granu na kojoj sedi. Nadam se da narod ne boluje od tolike amnezije pa da se ovoga ne seti na sledecim izborima.

Pera Kojot

pre 13 godina

Kako to mislite "zaplenjenih 100.000..."?
Pošto niko nije kriv, znači da je sve legalno, pa je lovica vraćena vlasniku! Baš me zanima koji je taj, jer su obojica tvrdili da pojma nemaju o tim parama. Možda bi bilo dobro da im se podeli po pola? Ili jedna trećina da se ipak vrati Ivici koji je naglo otišao baš pri kraju? Ili jedna četvrtina da se pokloni onome što je javio Ivici da hitno ode na hitni sastanak?
A hoće li nevini ljudi dobiti i adekvatnu naknadu što su bili uhapšeni ni krivi ni dužni i što su pretrpeli sav onaj strah da će im biti oduzeto 100.000 evra? Toliki bol vredi barem milionče, šta kažete?

Marko

pre 13 godina

Da li je sada svima jasno zašto je izbor sudija bio kakav je bio i zašto bi bilo jako opasno za ovu državu da imamo pravično sudstvo?

Vasilije Radanovic

pre 13 godina

Sud je odlucio da kofera nije bilo, a ako je i bilo, u njemu nisu bile pare, a ako su i bile pare, onda su one bozji dar i nemaju nikakve veze sa bilo kojim ljudima.

Meho Tuzlak, vas osvjedoceni jaran

pre 13 godina

Srbija samo zna lelekati! Gradjani, udruzite se i predajte zalbu, na odluku vasega suda, na EU-sud pravde. Vi zivite danas u demokratiji. I nad popom ima pop, lijepo kaze vas narod!

zombi

pre 13 godina

Igra rock`n`roll cela Srbija ha ha ha ovi vise ne brenuju nikoga.Ucilo se vredno,od Tita preko Slobe,a ovi su definitivno diplomirali.
Omatoreo sam,a tek sam sada progledao.Od svih nesreca koje su nam se izdesavale u ovih 7-8 vekova,u stvari,jedina nesreca je sto smo Srbi i sto zivimo u zemlji Srbadiji ili SRBISTANU.
Ima li jos kojeg ponosnog Srbina?Hajde da vas prebrojimo:(

GledalacSlusalac

pre 13 godina

I ja bih voleo da ovo cujem u Pescaniku ali neka budu postavljena i prava pitanja poput ovog: Koji pametan korumpirani politicar dobija na kucnu adresu kes u koferu? Mislim da niko od njih nije toliko glup.

Dragan

pre 13 godina

Ne treba da nas ovo cudi, svi smo mi krivi. Posle 5. oktobra umesto da podvucemo crtu i odreknemo se elemenata koji su vukli Srbiju na dno devedesetih, nista nismo uradili. Nije u pitanju to sto se SPS ponovo nalazi u politickom vrhu drzave, vec sto smo generalno kao drustvo ostvarili kontinuitet sa devedesetim godinama. Kada se donose rezolucije o Srebrenici i druge, gde se kaze da Srbija to mora da uradi, i da se ogradi od navodnih zlocina da bi mogla da nastavi dalje, neophodno je da to uradimo i sa politikom i nosiocima te politike koja je upropastila Srbiju. I svi smo mi isti sada, i oni sto su divljali devedesetih, i mi koji smo im zarad nekih svojih interesa to oprostili.

bivsi stanovnik Lopovije

pre 13 godina

U zemlji Lopoviji svi imaju kofere. Jedni da ih trpaju parama, a drugi da ih trpaju prnjama odlazeci iz zemlje za uvijek.

MISKO

pre 13 godina

Jutro je u Vancoveru malo prohladno i tmurno vreme, ali mi ova novost potpuno zamraci dan. Postoje novosti i dogadjaji koji se mogu komentarisati, ali ovakva se ne moze. Po svemu sudeci nasa lepa Srbija, kojoj mi iz daleke Kanade zelimo pun prospiritet, je u velikim nevoljama. Samo tamo gde je pravosudje podcinjeno partijskim interesima, desavaju se ovakve teske ujdurme.

fiškal

pre 13 godina

Dakle optužnicu je osmislio Saša Ivanić dok je bio zamenik okružnog tužioca u BG, sudija je bio Omer Hadžiomerović sve do 31.12.2009.. Novac (100000 evra su vraćeni Sekuli Pjevčeviću još pre tri godine) .Saša Ivanić i Omer Hadžiomerović su u ovoj "reformi" unapređeni. Da li vam je sada jasno koje su kriterijume primenjivali VSS i DVT pri reizboru nosilaca pravosudnih funkcija.

WladanS

pre 13 godina

Pa koji je TAJ sto je naredio da se hapse ako je znao da ne mogu biti osudjeni??? I da nema krivicnog dela??? Mislio sam da ce neko, napokon, od krupnijih ''riba'' zaglaviti par godina robije, ispitati im poreklo imovine i oduzeti nelegalno stecenu. KAKVO RAZORACENJE!!! Mi i nemamo drzavu a jos manje pravnu.

Siniša

pre 13 godina

Ja vidim da mi moramo da se organizujemo, ovi nas brave budalama. Moramo da uzmeno metlu ruke. Pa da lepo počistimo ove stranke, prvo njih jer je to leglo korupcije, pa redom sve ostalo (mnogi će se sami razbežati čim izgube zašititu), ima tu mnogo smeća ali nema nam druge, toliko je Srbija zagađena da više ne može da se diše. Smrad i ološ na sve strane. Pa da lepo to smeće stavimo na brod (samo bi nam trebao veliki, jer ima mnogo smeća) i pošaljemo ga na neko pusto ostrvo (ostrvo neka izaberu tajkuni pošto oni sva ta ostrva dobro poznaju), pa nek tamo prave zakone i vladu kaku god žele (a mogli bi da ozvaniče da je Mišković predsednik vlade). A akcija bi se zvala:OČISTIMO SRBIJU, ali stvarno. Mi smo kao biljka koju su napale štetočine, ako ih ostranimo biljka raste i cveta u suprotnom uvene. Što reće pre neki dan jedan u komentaru: "a mi smo 5.oktobra otvarali šampanjac i slavili''. Koje smo mi budale. E, nećemo više da budemo budale, pogrešili smi, a grešku ćemo ispraviti ili nas neće biti. Hoću da živim u svojoj zemlji, neću da zbog ološa tražim tuđu zemlju u koju ću da se iselim, kao što su mnogi Srbi uradili ili se upravo spremaju.

`Helios

pre 13 godina

Guverner, kadar G17, ima zamenika, kadar SPSa. Uhapšen sa torbom punom novca. Pa koliko nešto treba da bude očigledno da bi bilo očigledno??? Ovde da uhapse kanibala dok jede sopstvene roditelje sud bi uvažio da je postojao testament po kome on, jadan, uslišava posmrtnu želju svojih roditelja. Ali, pokrovitelj hapšenja je ministar iz DSSa, koji nije više na vlasti. A na vlasti su G17 i SPS dakle - oslobađajuća "presuda". Baš istog dana Tadić upozorava da su biznismeni nevaljali jer svi imaju sve firme registrovane u inostranstvu. Istog dana Tadiću nas "obaveštava" da su tu nepodobštinu izveli ni pre ni posle nego za vreme zlog Koštunice. 100000 evra Sekule Pjevčevića nemoj da bi neko pitao! Dno, dno, a oni najgori "vode" tako što da bi se sakrili kopaju još dublje...

damir

pre 13 godina

Mozda je "Kofer" nevin ali SRPSKO Pravosudje je UBEDLJIVO Najgori deo sistema! To cudo se vuce po sudovima godinama! Sramota! Vi koji imate veze sa Srpskim Pravosudjem, od Ministra do portira u lokalnom sudu treba ukinuti! Bolje je bez sudstva, nego sa takvim!

ZORAN

pre 13 godina

Ljudi zasto se chudite..??

Ovo je zemlja gde je jedan AMBASADOR pomogao huliagnu Miladinu da zbrishe ,posle izvrshenog krivichnog dela unakazavanja jadnog momka.

Ovo je zemlja koja je naknadno platila za istog kriminalca milion dolara da NE ODGOVARA NA SUDU.
Sta dalje..?????

Razočarani

pre 13 godina

Niko nije ni očekivao drugačiju presudu. Nadam se da je ovo još jedna opomena za koga ne treba glasati. Izgleda da su srpske fotelje sve zaražene, čim novi dođe na vlast, ponaša se kao prethodnik.

Gadi mi se pomisao da će opet jedan broj zaslepljenih ovčica glasati za bandu SPS, DS, G17+, i ostale manjinske kombi strankice...

Ovako smo još gori od Bugarske i Rumunije, mada je teško biti bolji kada su na vlasti Gljivica, Energetičar, Mrki, Bota, Mlađa Parica, Lepa mlada i prolupala, Nervozni računovođa...

Pozz iz Srbistana, nedođije sa margina Evrope!

Zane Griff

pre 13 godina

Godinama se prica o tome kako policija hapsi kriminalce a sudstvo ih oslobadja!
Niko se nije setio da ih poduci da nije dovoljno samo uhapsiti nekoga, objaviti to na sva zvona vec je potrebno napraviti valjan predmet koji ce imati tezinu na sudu!
U proslom veku u Americi je uhapsen jedan od vodecih kriminalaca ne zbog toga sto su mu dokazali raznorazna kriminalana dela vec zbog poreza - Al Kapone!
Kada se dogodio 5 oktobar svi su ocekivali da ce Milosevica i celu njegovu porodicu smestiti u zatvor. Pominjale su se mnoge malverzacije, razna kriminalna dela - a na kraju da li je ostao neki proces protiv njih? Ne! Ostao je samo proces u vezi kuce na Dedinju a i on je klimav!

Naravoucenije:
I policiji a i pravosudju obavezno odrzati dobar kurs kako uskladiti akciju+zakon da bi se na kraju dobila presuda koja je dobra za drzavu a ne placati odstetu optuzenima za pretrpljenu uvredu!

Apache

pre 13 godina

Više neću komentarisati, apsolutno baš nista, ali zbog ovakvih institucija, vrednosnih sistema, globalnog diletantizma na svim nivoima, zauvek smo izgubili i Kosovo i mesto među civilizovanim evropskim narodima.
Dosta je bilo!!!

Vladan Jova

pre 13 godina

Ha,ha,ha,ha a zar ste očekivali drugačiju presudu! E sada dragi moji sugrađani imajte poverenje u naše pravosuđe, ne kradite sitno već samo na krupno, za sitno ćete biti osuđeni a za krupno oslobođeni. Hvala Dačiću što nam uliva poverenje u rad državnih organa. Ha,ha,ha smehotresna olimpijada od našeg reorganizovanog i reizabranog sudstva. Justicija je i dalje slepa!!!!

Vasa S. Tajcic

pre 13 godina

I? Sta sada? Gospodinu viceguverneru, posto je dokazano da je nevin, bice isplacene sve plate i beneficije od strane NBS, jel je dobio otkaz od te institucije samo zbog predpostavke da je kriv. Plus kamate zakonske, zatezne, natezne, dilatacione... Gde je pretrpljena dusevna bol? Koliko je para bilo u koferu, priblizno ce toliko para da zavrsi legalno na njegovom tekucem racunu. Mator sam da idem u beli svet, moram da trpim ovo do kraja zivota, ali moja preporuka mladima, koji nemaju stomak i domace vaspitanje da posmatraju ovo, a jos manje da ucestvuju u ovom rasulu, pakujte deco kofere, i pravac u beli svet. Ne osvrcite se za sobom, i ne zalite ni za cim.

Zoran

pre 13 godina

Politika je jedna velika gluma. Zato je Dacic izasao juce sa intervjuom kako je ON uhapsio za dve godine 12000 ljudi i da nece biti popustanja. Znalo se da ce danas ovi biti pusteni, pa je Ivica odlucio da odglumi dan pre toga.

devit

pre 13 godina

Bravo Ministarko Malovic, sve bolje od boljeg posle reforme sudstva!!!
Toliko o reformi i casnom i postenom sudstvu!!!
E da nije koferce; mozda bi Ministar policije i preduzeo nesto, ovako?!?!?!
Sramota, tragedija, uzas!!!
Vozi Misko!!!

Мирко

pre 13 godina

Ала је реформисано, нема шта!
Нешто не видим Томо Зорића да даје неке изјаве пред камерама као пре неки дан.
Ћути Томо, зна када сме а када не...

Samo vas gledamo

pre 13 godina

Zasto sada Tadic, Dacic, Malovicka...i ostali "eksperti" iz vlasti ne kritikuju i ovu sudsku odluku...?! Mozda zato sto je deo koalicionog sporazuma DS-SPS?

razočarani

pre 13 godina

Još ćemo da im platimo zbog kleveta i po mogućnosti izvinimo!!! E Srbijo poješće te korupcija, još malo dok se ima šta a onda....?? Imamo li alternativu???

Vizonar

pre 13 godina

Mozda su, na kraju, ustanovili da je taj kofer pripremljen da se odnese u neku Narodnu kuhinju, ali iz skromnosti nece to da iznesu u javnost.
Mali podsetnik: Tog dana u stanu sa Simicem i Zagradjaninom bio je i lider SPS Ivica Dacic, sadasnji ministar unutrasnjih poslova Srbije, ali je otisao pre hapsenja na poziv tadasnjeg generalnog sekretara Vlade Srbije Dejana Mihajlova.

Nemoguće

pre 13 godina

Ne mogu da shvatim da su u prvostepenom postupku oslobođeni. Ne verujem da će tužilaštvo reagovati na pravi način.
Bićemo izloženi medijskom hajkom u smislu da je pravosuđe efikasno i pravično. Bože, gde si, jel vidiš šta nam rade

Goran

pre 13 godina

Toliko o nezavisnom sudstvu i reformi....Oprostite gospodo zar smo mi u 2010...u nekim momentima kao i sad sticem utisak da smo u 1990....I nema neke razlike....

sudija u penziji

pre 13 godina

Ovo je frapantno. Dakle u svakoj normalnoj zemlji bi se otkrilo i utvrdilo krivično delo u vezi "šetanja" 100000 evra. Pa molim ko noću nosi u koferu "pošteno" zarađen toliki novac u gotovini?
Dalje, novac je predmet krivičnog dela i kao takav se do pravosnažnosti presude (ako je presuda oslobađajuća) ne vraća.Sve je rađeno očigledno amaterski .Sada bi svi iz pravosuđa koji su na ovom predmetu radili morali da polože račune.

Ja

pre 13 godina

Mrzi me da citam sve komentare, ali koliko shvatam kofer je niciji, pa ako se dosad niko nije prijavio,evo ja priznajem moj je. 'Vamo ga.

radovan treći

pre 13 godina

Pošto sam bio zaprepašćen presudom ušao sam u sajt Republičkog javnog tužijaštva i kliknuo "Odeljenje za odnose s javnošću" i odmah mi je sve bilo jasno. Tu stoji slika premudrog Tome Zorića ,podugačak tekst u kome se navodi da odeljenjem rukovodi v.d. Republičkog javnog tužioca Slobodan Radovanović. Posle više od pet meseci od postavljenja Zagorke Dolovac na funkciju Republičkog javnog tužioca podaci na sajtu nisu promenjeni i to kod onoga koji se predstavlja da je zadužen za odnose sa javnošću.
Dakle ako je takva aljkavost u vrhu tužilaštva kako li je tek na terenu.Hej ne možete na sajtu DRŽAVNOG organa držati lažne podatke!!!Proverite.

Blazenka

pre 13 godina

Ovo je moglo i da se ocekuje zbog Daciceve umesanosti.
Da li znate kada cemo se mi resiti kriminala i korupcije- NIKADA!!!!!!!
I nemojte posle da kukate sto niko nece da izadje na izbore.Ja vise NIKADA!!!!

soraya

pre 13 godina

Pravni sistem Srbistana pao je ispod nivoa Mrtvog mora. Velesile u primeni principa pravne države poput Burkina Faso ili Burundija jesu nedostižan ideal.
R.I.P. srpskom pravosuđu.

Љубиша Лазаревић

pre 13 godina

А шта би са кофером? 100 хиљада еврића се онако шеткају улицом у коферчићу, па се онда сврати код пријатеља на кафу и прича о пецању или о фудбалу. Наравно, то је нормална појава, јер скоро сваки грађанин ове државе свакодневно у торби, за не дај Боже, носи стотинак хиљада евра. Може затребати за кафу. Да није тужно, било би смешно. Али искрено, да ли је неко очекивао другачију одлуку? И да, да ли је суд испитао порекло еврића у коферчету? Није-знао сам. Узгред, држава мора да врати те паре и плати затезну камату, а ако пресуда постане правноснажна и накнаду штете дотичној господи.

Ivan

pre 13 godina

Ma ovde nema sanse da iko zavrsi u zatvoru, veca je sansa da se pogodi sedmica na lotou!
Preporuka: bavite se politikom, i maznjavajte koliko mozete, necete zavrsiti iza resetaka sigurno, a i isplativije je i od lotoa... Ja se vec bavim politikom, jos samo da dodjem do polozaja...

Citalac

pre 13 godina

Uzasnut, sam zgrozen, ne mogu da verujem-dokazi kazu da kofer sa 100.000 Eura ne znaci nista-Procitajte, gospodo ucesnici, ako imate i malo savesti, komentare. I nemojte, molim vas, terati nas da odemo, nemojte, molim vas, terati nas da oteramo vas, otidjite sami. Za dobrobit i vas i nas-jer mi nismo vi i nikada to necemo biti!

jex

pre 13 godina

Mi gladni a on se seta sa koferom punim para. Dokle li mozemo stici ovako iscrpljeni od nedostatka pravilne ishrane? Na zapadu se radi do iznemoglosti-od ujutro do uvece, a mi hocemo Evropu. Nemamo mi snage za zapadni nacin rada pa nas zato zamlacuju ovakvim temama. Neka da Bog da se probudimo iz ovoga kosmara i da svu tu bandu vidimo iza resetaka. Gladan sam!!!!!!