Rusija: Ne koristimo zabranjeno oružje u Siriji

Rusija je danas demantovala tvrdnje Turske da u vojnim akcijama na teritoriji Sirije koristi zabranjeno oružje.

Izvor: Tanjug

Petak, 05.02.2016.

17:48

Default images

"Upotreba zabranjenih vrsta oružja je potpuno isključena", saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova, prenosi Tass.

Takođe, Ministarstvo ističe da su sve akcije usmerene isključivo na vojne mete koje su pažljivo proverene i verifikovane u informativnom centru u Bagdadu.

Taj centar dobija informacije od patriotski nastrojene sirijske opozicije i svih mogućih obaveštajnih agencija koje postoje na Bliskom istoku, navodi Ministarstvo.

Istovremeno, Rusija je apelovala na SAD da se uspostave direktne veze između ministarstava odbrane kako bi se razmenjivale informacije o metama u Siriji.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je takođe navelo da koalicija na čelu sa SAD odbija saradnju sa Rusijom kako bi ostavili mesta za optužbe na račun ruske vojne operacije u Siriji, navodi Tass.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: