Gašić i Vučić u skupštini, aplauz i pohvale

U Skupštini Srbije završena je sednica na kojoj su poslanici raspravljali o razrešenju ministra odbrane Bratislava Gašića.

Izvor: B92, Beta

Petak, 05.02.2016.

12:10

Gašić i Vučić u skupštini, aplauz i pohvale
Foto: Tanjug

"Podneo sam zahtev zbog jedne izjave, ali zato što je to mnogo više od te jedne izjave i jedne uvrede", rekao je premijer Aleksandar Vučić obrazlažući taj predlog pred poslanicima.

Vučić je naglasio da se od ministara zahteva učtivo, moralno i pošteno ponašanje.

"Odluku o razrešenju Bratislava Gašića s mesta ministra potpisao sam zato što naše društvo mora biti pristojno, a Srbija pristojna, normalna i moderna država", rekao je premijer.

Na početku obraćanja Vučić je rekao da je njegov zahtev za razrešenje redak i neobičan zahtev koji je neki premijer Srbije uputio parlamentu.

"Tražim od vas da tu odluku potvrdite zbog učtivosti, moralnosti, poštenja i poštovanja, koje moramo da pokažemo prema drugima", rekao je Vučić i dodao da samo pristojnost može da nam pomogne da nam život ne liči na rijaliti i "balkansku krčmu" , rekao je Vučić.

On je rekao i: "Činjenica da je nepristojnost pokazao jedan od mojih najbližih saradnika navela me je na razmišljanje i o sopstvenoj odgovornosti i o tome koliko se poštujemo i koliko poštujemo i one koji su van našeg života, a žene su." Prema njegovim rečima, ponašanje ministara istovremeno daje i okvir i ritam društvu, koje će biti onoliko pristojno koliko su pristojni članovi vlade.

"Zato i naše odluke moraju da budu pristojne, i zato - i samo zato, potpisao sam odluku o razrešenju koju sam pre više od mesec dana doneo, a koja je danas pred vama", rekao je Vučić poslanicima dodajući da od njih očekuje da tu odluku i potvrde.

On je pozvao poslanike da podrže njegov predlog za razrešenje Gašića. Tokom obraćanja, Vučić je za Gašića rekao da je on jedan od njegovih najbližih saradnika, prijatelj i saborac.

"Od vas tražim i računam da razumete razloge za moj predlog upravo zbog učtivosti, moralnosti, poštenja i poštovanja koje moramo da ukažemo drugim ljudima. Znam sigurno da Gašić nije imao takvu nameru. Znam da Gašić sebi ne bi poželeo da kleči, niti bilo kojoj ženi, ali Gašić je tako rekao i za to mora da snosi odgovornost", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, međusobno poštovanje i pristojnost su vrednosti koje nedostaju našem sistemu.

Premijer je rekao da očekuje da će poslanici glasati po njegovom zahtevu, da se izjasne šta misle, a kada je reč o rezultatima Gašića, da ima samo reči hvale, da je bio bolji od prethodnika, kako u namenskoj industriji tako i oblasti samog ministarstva odbrane.

"Ovo je pokušaj da pokažemo da smo naučili i da možemo da menjamo sebe, i prisustvom Gašića da pokažemo da smo u stanju i da ljudski i politički istrpi kritiku i on i ja, i cela vlada", naglasio je Vučić dodajući da je ovo i dokaz da vlada ne beži od zakazivanja sednica i celodnevne rasprave.

On je istakao da će onaj koji se pokaje i zbog čega se postideo moći jednom da se promeni, a oni koji to ne urade uvek će ostati u svom mulju i nikada neće biti bolji.

"Molim da prihvatite zahtev ,uz svo poštovanje za ozbiljan rad koji je pružio Gašić", zaključio je premijer

Vučić je dodao i da je na mestu ministar Gašić bio uspešniji od svih svojih prethodnika i da je kao ministar odbrane puno toga uradio za Srbiju, Vojsku Srbije i namensku industriju.

"Onaj ko se pokaje i ko se postideo, moći će jedanput da se ponaša drugačije", rekao je Vučić.

Ko će podržati smenu Gašića?

Foto: Tanjug
Podršku predlogu premijera Srbije Aleksandra Vučića za razrešenje ministra odbrane Bratislava Gašić danas su dale poslaničke grupe SVM, JS, DHSS-SPO, SDPS, SPS i NS iz kojih je poručeno da se time uvodi nova praksa u Srbiji, a to je odgovornost za izgovorenu reč.

Poslanica SVM Elvira Kovač napomenula je da je premijer ispunio obećanje da ministar Gašić više neće obavljati tu funkciju, što SVM ceni.

Podsetila je da u Srbiji još postoje grupe koje su ranjive, da je jedna od osnova za diskriminaciju pol, a da je odluka premijera primer pozivanja na odgovornost za javno izrečeno.

"Svi predstavnici vlasti u Srbiji imaju obavezu da se bore protiv stereotipa, dobro je što se Gašić vrlo brzo izvinio", rekla je Kovačeva, poručujući premijeru i da od SVM ima partnera za zajednički rad na ciljevima vlade.

I lider JS Dragan Marković Palma saglasan je sa premijerom da Gašić mora da snosi odgovornost zbog takvog obraćanja novinarki, ali ga je pozvao da to bude isti kriterijum za sve.

"U parlamentu ima 250 poslanika, a najmanje njih 50 je trebalo da bude smenjeno zbog termina koji su koristili", rekao je Marković, dodajući da je, za vreme mandata Gašića, Vojska Srbije ostvarila značajne rezultate, kao i namenska industrija.

Naveo je i da nije imala "neke mrlje"osim helikopterske nesreće, za koju je rekao da je u pitanju nesrećni slučaj i da svi koji su u tom sistemu moraju da budu spremni na takve slučajeve.

Marković je o Gašićua izneo nekoliko pohvala, da je dobar domaćin, da ima veliku porodicu i decu, dobar preduzetnik i ministar, da je veoma dobro obavljao zadatke koji su stavljeni pred njega, a u jednom momentu je omaškom rekao da je i visoki funkcioner JS, na šta mu je premijer u šali odgovorio da je to shvatio kao njegovu želju, ali da je Gašić ipak potpredsednik SNS.

Poslanik DHSS-SPO Aleksandar Čotrić rekao je da je problem počiniti grešku, ali da je mnogo veći ako se ona ne prizna i ne ispravi.

Čotrić je rekao da se premijerovim potezom uvodi princip odgovornosti za reči i postupke, da je to nešto novo i da nije zabeleženo do sada.

Milorad Mijatović iz SDPS kaže da je odgovornost za izgovorenu reč novo u Srbiji, a da to znači da se Srbija menja nabolje.

"Izjava koju je dao Gašić je nesmotrena i u ovom vremenu neprimerena, ali poznajući ga znam da je pošten i odgovoran i da je njegovo izvinjenje bilo iskreno", rekao je Mijatović.

Šef poslanika SPS Đorđe Milićević izjavio je danas da će ta stranka prihvatiti susugestiju premijera za smenu Gašića, ali i predlog da poslanici moraju da budu primer za čitavo društvo.

"Podržavamo razrešenje, ali ne zato što nije dobro radio, već zato što ministri svojim izjavama moraju da budu primer celom društvu", istakao je on.

Milićević je naveo da je potrebno da se iz javnog diskursa izbaci sve negativno što može da se definiše kao nasilje, kako bi Srbija postala pristojna zemlja u kojoj će se pristojno komunicirati.

Prema njegovim rečima, ovo je prva vlada koja nije bežala od ogovornosti, "nisu se skrivale greške i plasirale laži da se pokriju bilo čije brljotine"

"I to je suština priostojnosti, pošteno raditi i biti odgovoran", ukazao je on.

Šef poslanika SPS je naveo da je mišljenje te stranke da je i Gašić pošteno i odgovorno radio svoj posao, te da je radio bar 10 puta više i bolje od onih koji ga kritikuju.

Toj tvrdnji u prilog, Milićević je naveo da je Gašić imao jasnu viziju o razvoju sistema odbrane, da Vojska Srbije uživa ogromno poverenje i da je položaj i standard pripadnika vojske poboljšan,a u namenskoj industriji je u prošloj godini uposleno preko 1.000 ljudi.

Takođe, u skladu sa vojnom neutralnošću Gašić je gradio bolje odnose i sa Istokom i Zapadom.

Dubravka Filipovski izjavila je da će poslanička grupa Nove Srbije podržati predlog premijera o razrešenju, ali ne zato što, kako je navela Gašić nije imao zapažene rezultate, već zato što je zbog umora ili okolnosti, rekao novinarki nepristojnu rečenucu.

Ona je rekla da želi da, kao članica skupštinskog odbora za obranu i unutrašnje poslove ukaže i na dobar rad Gašića i saradnika, koji su tom odboru podnosili izveštaje o rezultatima rada.

Gašić je u 2015, kako je navela, ostvario rezultat u izvozu naoružanja od 1,1 milijardu dinara, a prema ugovorima koje je već potpisao za ovu godinu, ta cifra je povećana za 400 miliona.

Filipovski je dodala da je više od 900 vojnika dobilo krov nad glavom 2015, a od 2012. do danas rešeno je ukupno 4.082 stambena pitanja pripadnika Vojske Srbije.

Prema njenim rečima, od 2012. do danas vojska je učestvovala u 97 međunarodnih vežbi, 33 sa SAD-om, šest sa Rusijom i 58 sa zemljama EU, a za dve vežbe, Srbija je bila domaćin.

"Zbog umora, raznih okolnosti, izletela mu je rečenica kojom je uvredio novinarku, ali je dobro što se odmah izvinio i pokajao", rekla je Filipovski.

Danas držimo čas političke pristojnosti, poručila je poslanica SNS i predsednica skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Marija Obradović u skupštinskoj raspravi o razrešenju ministra odbrane Bratislava Gašića.

“Ovaj čas biće način na koji diktiramo ton u čitavom društvu”, rekla je Obradović, uz napomenu da se danas postavljaju novi standardi u odgovornosti članova vlade za izgovorenu reč.

Obradović je ukazala na licemerje poslanika opozicije u dosadašnjoj raspravi, u kojoj su govorili o nepristojnosti aktuelne vlasti i njenih predstavnika.

“Gospodja Vučković (Nataša, šef poslanika DS) traži pristojnost sedeći ispred Šutanovca (Dragan, poslanik DS i nekadašnji ministar odbrane), koji tvituje o koleginicama iz poslaničkog kluba SNS, ispred Pavićevića (Vladimir, poslanik Nove stranke) koji se juče ružno obratio koleginicama iz SNS, ispred Živkovića (Zoran, poslanik Nove stranke) koji je toliko ružnih reči rekao o poslanicima SNS”, rekla je Obradović.

Dodala je i da o pristojnosti govori neko kome je šef Bojan Pajtić, koji “otima novac hendikepiranoj deci”.

Obradović je rekla i da je ono što je Gašić izgovorio nedopustivo, da su se svi o tome saglasili, ali i da se svi moraju da potvrde rezultate Ministarstva odbrane i njega kao najboljeg ministra odbrane.

Ona tvrdi da je period od 2007. do 2012. godine, kada je Šutanovac bio na čelu tog ministarstva, doneo toliko nepravilnosti, negativnih stvari, posrnuća Vojske Srbije i MO, ponižavanja u tom sektoru, a sve pod velom nečega drugog.

“To sam zaključila gledajući cifre od polovine 2012. do danas. Treba ukazati na uštede od preko 11 miliona evra na gorivu, putovanjima, smanjenju nepotrebnih troškova, dozvole za izvoz preko750 miliona dolara, očekuje se još veći rast. O medjunarodnoj vojnoj saradnji ne treba mnogo govoriti, govore sporazumi, saradnja, ugled Srbije u svetu...”, rekla je Obradović, dodajući da su magacini hrane i opreme u doba Šutanovca bili potpuno prazni, a da su danas puni 100 odsto.

Gašić odavno trebalo da bude smenjen

Poslanik SDS Marko Đurišić rekao je da je rasprava na sednica o smeni Bratislava Gašića pokazuje političku nepristojnost, a ne političku pristojnost kako je to rekao premijer Vučić.

On je naveo da se Gašić izvinio novinarki B92 tek kada je shvatio da je snimljen.

"Kakva je to pristojnost kad nećete da čujete šta ljudi imaju da pitaju, šta građani žele da znaju šta se to dešavalo u noći 13. marta kada je pao hlikopter. I to je ono što mene brine, da li je ta akcija zamišljena da se promoviše nečija briga koja je, nažalost, koštala sedam zivota", rekao je Đurišić.

On je rekao da će te stranke glasati za razrešenje Gašića, ali zato što nije rasvetljena afera helikopter, šta su radili pripadnici u obezbeđenju brata premijera i gradonačelnika Beograda, što nije rasvetljeno nezakonito praćenje predstavnika političkih stranaka od strane VBA, što nije dobijen odgovor o aferi prisluškivanja, i zbog vređanja novinarke, kao i što se ministar izvinio tek nakon što je to postala tema.

Đurišić je kritikovao premijera što je rekao da odbija da sluša kritike na račun pada helikoptera, i dodao da se u Skupštini nije raspravljalo o sukobu žandarmerije i Kobri koje su čuvale brata šefa srpske vlade.

On je kazao da se čeka na razrešenje raznih afera već godinama i da ne veruje da je politika koja se vodi poslednje četiri godine nije politika koja vodi Srbiju u boljitak.

Seksistička uvreda novinarke nije jedini razlog za smenu ministra odbrane, rekla je danas šefica poslanika DS Nataša Vučković.

“Naš glas za razrešenje Gašića nije amnestiranje od odgovornosti i njega i cele vlade”, rekla je šefica poslanika DS Nataša Vučković, dodajući da je lista razloga zbog kojih je Gašić trebao odavno da bude smenjen podugačka.

Među te razloge je svrstala odnos prema zaštitniku građana Saši Jankoviću, te pad helikoptera.

Vučković je napomenula da su žene posle Gašićeve izjave novinarki doživele još jednu uvredu i poniženje, a da je reakcija bila takva da ni premijer Aleksandar Vučić nije mogao da ga odbrani.

DS, prema njenim rečima, ne veruje da se Gašiću ta izjava omakla, jer je to samo jedna u nizu neprikladnih izjava ljudi koji su na vlasti, jer je "politički dijalog nepristojan, jer se kreira i podstiče tabloidna mašinerija, štancuju se partijska saopštenja sa jezikom mržnje. . . ".

Ona smatra i da današnju sednicu treba posmatrati u kontekstu predstojećih izbora, na kojoj premijer i Vlada Srbije žele da stvore iluziju pincipijelnosti, boraca protiv diskriminacije i zastupnika evropskih vrednosti.

Vučić: Kad Ješić psuje novinarku onda je to za DS smešno

Vi ste prisluškivali mene, obratio se premijer Aleksandar Vučić danas odgovarajući na primedbe poslanika Marka Đurišića (SDS) o prisluškivanju, uvredama, neprimerenom rečniku...što je sve stavio "na dušu" aktuelnoj vlasti.

U diskusiji o predlogu za smenu ministra Bratislava Gašića, a nakon optužbi opozicije, premijer je pomenuo i slučaj u kojem su njega u vreme prethodne vlasti priskuškivali i to preko drugog poslanika kojeg su "označili" kao ektremistu.

Na primedbu da Gašić nije dobro sarađivao s ombudsmanom, Vučić je rekao da je to i sam zamerio ministru odbrane, mada se, dodao je, lično nije uvek slagao sa stavovima Saše Jankovića.

"Kažete da sam zamerao nekome ko protestuje. Nikada nikome, jedino što sam rekao je da ne bih poklekao pod pritiskom protesta jer verujem da štitim istinu", odgovorio je Vučić Đurišiću, dodajući da je u zemlji široko pravo na okupljanje te da nikad nije bilo nijednog incidenta čak i u slučajevima kad su protestovale i vrlo ektremne grupe.

Teško mu je, kako je rekao, da govori o uvredama, koje su navodno članovi njegovog kabineta ili partije izgovorili bilo kome u opoziciji.

"Teško mi je da o tome govorim, jer gotovo da bez uvreda ništa drugo nismo ni čuli. Čim je ozbiljna rasprava o nećemu, mi bismo dolazili do uvreda. Hoćete da pričam kako su se mnogi funkcioneri radovali pokličima "spasi Srbiju..."...nikad niko od nas nije podržao to ni tada", naveo je Vučić.

A kad se govori o rečniku - ljudi dobro čuju i vide, ni đubre, ni stoko, ni bitango nije izašlo iz mojih usta, a kad izađe iz Babićevih ja sam ga opomenuo, rekao je premijer i dodao da je jednog opozicionog lidera i sam pozvao uz izvinjenje.

Sve to, međutim, bilo je neophodno u kampanji histerije, laži i brutalnih nestina, koje su pratile čitavu priču o "gresima" Bratislava Gašića, zaključio je premijer.

Vučić je istakao je danas da se u vreme prethodne vlasti nikada nije dogodilo da funkcioner bude smenjen zbog nepristojnosti, i naveo niz situacija u kojima se potpredsednik Demokratske stranke Goran Ješić nepristojno ponašao prema novinarkama.

Vučić je u Skupštini Srbije komentarisao navode opozicije, koji su rekli da su dočekali redak dan da neki funkcioner bude smenjen, i poručio da s njima taj dan nikad nije dočekan.

On je kao primer naveo izjave potpredsednika Demokratske stranke Gorana Ješića koji je, kako je rekao, novinare vredjao mnogo gore od Gašića.

"Na pitanje novinarke Alo koja kola vozi Ješić, potpredsenik DS je odgovorio 'Šta vas briga šta sam ja kupio, šta te ........ šta sam ja kupio. Nisam dužan ništa da prijavljujem ljudima", pročitao je Vučić izjave.

On je poručio da je razlika izmedju njega i funkcionera DS u tome što njemu nije smešno ni kada ružno govori Gašić, niti kada govori Ješić.

"Vi niste smenili nijednog ministra, s vama to jednostavno nije išlo ni za teže stvari izjave i uvrede. Niste se toga setili. To je ona vrsta licemerja o kojoj sam pričao", rekao je Vučić.

Premijer se saglasio sa opozicijom da je strašno ono što je Gašić rekao za novinare, ali zato će, istakao je, i biti smenjen, "iako se izvinio, ujutru ili uveče - svejedno".

"Dočekali smo i da se Gašić izvini, a to od vas nikad nismo dočekali, od onih koji su deset puta gori u javnom diskrusu od Gašića", rekao je Vučić.

"Meni je tužno što nikada niste u stanju da se izvinite", poručio je Vučić.

Demokratska stranka politiku shvata kao trgovinu, a ne kao principe, komentarisao je Vučić predlog poslanice DS Nataše Vučković da će smeniti Gorana Ješića s mesta potpredsednika stranke, ako SNS smeni Bratislava Gašića.

"Ako mislite da treba da smenimo Ješića, da li ćete vi smeniti potrpredsenika Gašića u vašoj stranci", upitala je Vučković nakon polemike s premijerom o nepristojnim obraćanjima dvojice potpredsednika.

Vučić se obratio poslanicima rekavši:

"Mislim da ste sada čuli sve...Ona, gospodja Vučković je rekla - jeste li vi spremni da smenite Gasića, ako mi smenimo Ješića, oni bi neku trgovinu na principima, mi nećemo trgovinu, već principe".

"Principi su važni, ideje, a ne tante za tante ili tante za kukuriku. Vi ste za Zoranu Mihajlović, Ješić je rekao, da je ona milf, znate li šta znači to, to je jeziva stvar. Umesto da izadjete i kazete to je sramno, vi kazete ajde da trgujemo", rekao je Vučić i poručio:

"Mi smenjujemo našeg, a neka vam ga Ješić takav kakav je, takve zaslužujete. A ova priča o izborima u Vojvodini, to je jedna tužna priča i neću ništa na to da dodam".

Premijer je takodje ocenio da je suštinska razlika izmedju stranaka na vlasti i opozicije u odgovornosti i što su se oni, kada su na vlasti, držali za fotelje, kao da im je „zarasla za telo“.

"Mi, kada imamo jasnu nepodeljenu većinu u parlamentu, a rekao bih i da nismo bili u manjini u narodu, uz nedvosmisleni legalitet i prilično jasan legitimitet, odlučujemo da proverimo volju gradjana“, naglasio je Vučić.

Opoziciju, prema njegovim rečima, ne zanima činjenida ca li ima legitimitet tamo gde vlada, već samo koliko dugo mogu ostati na vlasti.

O akumulatorima, prisluškivanju, novinarima

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je danas da dosadašnji ministar odbrane Bratislav Gašić neće biti upamćen po problematičnoj izjavi upućenoj novinarki, već zato što nije mogao da nađe akumulator za Mig29.

"Gašić će biti upamćen što nije mogao da nađe akumulator za mig 29, nego je to morao Putin da mu traži", rekao je Živković tokom skupstinske rasprave.

On je rekao da bi Gašić trebalo da bude smenjen, ali i poručio da je radio ono što je video i u čemu se ugledao na premijera, objašnjavajući da je "nedopustivo i ono što je uradio Vučić Olji Bećković i Danici Vučetić.

"One su obe morale da pobegnu iz novinarstva, jer ih je Vučić smenio", rekao je Živković.

On je rekao da je visoki nehat ministra odbrane što je naredio da se podigne helikopter, kako tvrdi, bez potrebe, jer je dete moglo kolima da se preveze.

"Za to ima jasnih podataka, a helikopter je dignut u nemogućim uslovima za let, da pokuša sletanje na aerodrom gde nikad nije sletao, a na sajtu ministarstva odbrane stoji taj izveštaj", rekao je on dodajući da je to nedopustivo da je trebalo da se uradi ozbiljna istraga, a ne da "krivci budu kažnjeni tako što ne mogu da napreduj dve godine".

Akumulatore je zagubila prethodna vlast, naveo je premijer Aleksandar Vučić odgovarajući Živkoviću.

"Gašiću niko nije rekao ni da oni postoje", rekao je premijer i dodao da, što se Vučenićeve tiče, "njen rad ceni",.

Helikopter je Gašcih digao ne zbog turizma, već da se spase dete i nije nateran da sleće na aerodrom na koji se ne sleće, već je otišao tamo gde su nadležni rekli da može da se sleće, rekao je Vučić.

"Katastrofa je svaka priča koju ste vi pokretali, vi pričate o tome da Vučić ide da obilazi toalete i to kažete za novine koje ste cepali na konferenciji za novinare i nazivali đubretom. Ja sam ponosan sto ću ići da obilazim toalete koje ste vi ostavili u katastrofalnom stanju", poručio je Vučić.

Živković je takođe rekao da drugi ministri uče od svog predsednika, primetivši da je ova vlada najmanja u istoriji čovečanstva.

"Vlada ima jednog ministra, svi ostali su statisti. Kad god nekog neko pita nešto ozbiljno, oni kažu 'kako odluči predsednik vlade'", rekao je.

Premijer Aleksandar Vučić ukazao je danas, povodom primedbi predsednika Nove stranke Zorana Živkovića na ekonomsku politiku, da se vlada svakog dana bori za fabrike koje je bivša vlast uništavala, preprodavala, privatizovala, a od čega su se samo tajkuni bogatili.

Živković je, u raspravi o predlogu za razrešenje ministra odbrane, upitao premijera zašto se hvali suficitom, umesto da ga podeli poljoprivrednicima i radnicima bez posla, kojima država duguje plate.

"Nemojte da se iznenađujete i padate u nesvest zbog suficita, nego to podelite narodu", rekao je Živković.

Vučić je rekao da bez odgovornosti i pristojnosti neće biti moderne Srbije, i da brojke koje iznose međunarodne finansijske institucije govore najbolje da se situacija popravila, a biće još bolje ako se nastavi sa teškim reformama.

„Vi biste da držite politiku Srbije u prošlosti bahatosti, bez ikakvih argumenata, nedovoljnog obrazovanja, koja bi trebalo sve da nas udavi u taj mulj. Mi to nećemo dozvoliti jer imamo pravo da se borimo za budućost Srbije. Cilj je da Srbija bude drugačija od onoga za šta se vi zalažete", naglasio je Vučić.

Premijer je rekao da je vlada ponosna što je nezaposlenost za devet odsto niža u odnosu na pre četiri godine.

„Mislim da je to nedovoljno, da ljudi teško žive, ali i da ujedno vide ko se bori za Srbiju, i za sve fabrike", objasnio je on.

Vučić je ukazao da je vlada krenula da vraća 300 miliona evra duga koju je prethodna vlast ostavila u Srbijagasu prema NIS-u i Gaspromu.

„Sve što nismo mi uradili, već vi, mi danas vraćamo. To ćemo nastaviti da popravljamo", podvukao je premijer, poručivši da sve što se sto puta ponovi, pa i povišenim tonom, ne može da promeni rezultat jer postoje drugi u svetu koji te rezultate primećuju i mere.

Na primedbu vezanu za suficit Vučić je kazao da je baš on u skupštini, predstavljajući budžet, ukazivao da ćemo imati 100 miliona evra suficita, odnosno da 13 milijardi dinara, jer je to novac koji su uplatili operateri za korišćenje digitalnog spektra, a koji nije uračunat u budžet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

351 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: