Poslanici danas o Gašićevom razrešenju

Poslanici Skupštine Srbije razmatraće danas predlog za razrešenje ministra odbrane Bratislava Gašića, skoro dva meseca od najave da će on biti smenjen.

Izvor: Beta

Petak, 05.02.2016.

00:15

Default images
Foto: Tanjug

Gašić je 6. decembra prošle godine u Trsteniku novinarki B92 Zlatiji Labović uputio seksističku poruku.

Uvreda je izazvala brojne kritike novinarskih udruženja i javnosti, a premijer Aleksandar Vučić najavio je da će Gašić zbog toga biti smenjen.

Vučić je 30. januara potpisao zahtev za razrešenje Gašića i ovlastio ministra finansija Dušana Vujovića da obavlja dužnost ministra odbrane do izbora novog. Prema Poslovniku o radu parlamenta, predlog za razrešenje premijer podnosi predsednici Skupštine u pisanom obliku i ima pravo da ga obrazloži.

Gašiću će mandat prestati ukoliko predlog za njegovo razrešenje podrži većina, odnosno najmanje 126 poslanika u Skupštini Srbije.

Prema Zakonu o vladi, ukoliko parlament smeni Gašića, premijer treba da u roku od 15 dana, od dana prestanka mandata, predloži parlamentu novog ministra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

280 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: