Prostakluk ministra Gašića / VIDEO

Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je da "voli novinarke koje lako kleknu" dok je davao izjavu u Trsteniku nakon posete "Prvoj petoletki namenskoj".

Izvor: B92

Nedelja, 06.12.2015.

22:21

Default images
Foto: Screenshot/YouTube

Novinari su čekali ministra za izjavu, a neki od njih, među kojima je i dopisnica B92, čučnuli su kako ne bi bili u kadru dok Gašić govori.

Kada je prišao novinarima, Gašić je upitao da li ih je portparol Ministarstva odbrane držao sve vreme napolju, a zatim je, videvši novinarku koja kleči, dodao: "Što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu".

Primitivnu izjavu jasno su zabeležile kamere i mikrofoni novinarskih ekipa, a ona se ubrzo pojavila na Jutjubu i raširila po društvenim mrežama.

Gašićeva izjava je naišla na brojne osude, među njima i poverenika Rodoljuba Šabića.

Ministar odbrane je nakon ovog incidenta na uobičajen način dao izjave o svojoj poseti "Petoletki".

Ipak, nakon što je u medijima objavljena njegova izjava, ministar je uputio pisanu izjavu medijima nešto pre 23 časa, u kojoj navodi da nema opravdanja za svoju izjavu i "sramno i skandalozno ponašanje".

Reagovao je i premijer Aleksandar Vučić, koji je naveo da je u pitanju sramno ponašanje bez opravdanja. Vučić je najavio i "preispitivanje odgovornosti".

Inače, ministru ovo nije prvi put da u razgovoru sa novinarima daje kontroverzne izjave, tako je pre nekoliko meseci upitao novinarku TV Vranje "zašto nije član SNS".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

352 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: