Oluja i grad stižu u petak u Srbiju

Nakon tropskog talasa, nevreme koje je proteklih dana pogodilo Evropu sutra uveče će stići i kod nas, ali će biti daleko slabije.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.08.2013.

15:07

Default images

Najdramatičnije je bilo u Nemačkoj, gde su ulice bile poplavljene, oluja je čupala drveće, a bilo je i povređenih.

I dok meteorolozi u Hrvatskoj upozoravaju građane da ih čeka sličan scenario, moguće vremenske nepogode sa pojavom takozvanih pijavica, naši meteorolozi kažu da će kod nas oluja biti znatno slabija.

"Prvi pljuskovi praćeni gradom u Srbiji očekuju se sutra uveče u jugozapadnim i zapadnim krajevima, a u subotu i drugim delovima zemlje. Tokom noći između petka i subote proširiće se i na centralnu Srbiju, i delom na Beograd i Vojvodinu. Padavine će biti lokalne i neće celo područje biti zahvaćeno", kaže za B92 prognostičar Hidrometeorološkog zavoda Nedeljko Todorović.

Todorović kaže da su male šanse za pojavu pijavica kod nas.

"Očekuju nas lokalni pljuskovi, praćeni grmljavinom i gradom. To će biti pravi letnji pljuskovi, koji če trajati 10 do 20 minuta dok ne prođe oblak. Pijavice su retka pojava i male su šanse da se pojave, jer talas koji dolazi sa zapada, dok ne stigne kod nas, će oslabiti", navodi Todorović.

Od nedelje nas opet očekuje stabilno, suvo i toplo vreme sa temperaturama koje ne bi trebalo da prelaze 35 stepeni do kraja avgusta.

Tropski talas ovih dana nastavlja svoj put po regionu, a veći deo Srbije danas trpi temperature i do 38 stepeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: