Biciklima protiv bahatog parkiranja

Više od 200 biciklista okupljenih u "Kritičnoj masi" provozalo se u koloni centrom grada. Ovaj put su skrenuli pažnju na bahato parkiranje u centralnim ulicama.

Izvor: B92

Subota, 27.07.2013.

23:10

Default images

Vožnju su završili zajedničkim piknikom kod Kule Nebojša.

Pod sloganom "Svi na piknik" biciklisti su pozvali sve učesnike da ponesu stolnjake, zakusku i pribor za piknik kod SC "Milan - Gale Muškatirović".

Oni su se posle okupljanja na Trgu republike u 17 sati, provozali centralnim gradskim ulicama, a zatim produžili na piknik.

Biciklisti koji su prošli i ulicom Strahinjića bana, zvonima su opominjali vozače koji su ostavili svoje automobile nepropisno parkirane na putu.

Među vozačima bili su i Holanđanin Ralf van der Zijden, promoter biciklizma u Beogradu, kome su nedavno i ukrali bicikl, kao i Martin Stevanović, zamenik predsednika udruženja Ulice za bicikliste, na ležećem biciklu, jedinstvenom u gradu.

"Kritična masa", zajednička biciklistička vožnja, održava se u više od 300 gradova sveta, a cilj je da gradskim čelnicima ukaže da sve više ljudi koristi bicikl kao svakodnevno prevozno sredstvo, kao i na probleme s kojima se ljubitelji dvotočkaša susreću u saobraćaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: